Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ελλάς-Σερβία... πυγμαχία


Σοβαρά επεισόδια επισκίασαν την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με την Σερβία για την 3η και τελευταία ημέρα του "Ακρόπολις". Όλα ξεκίνησαν από επεισόδιο Τεόντοσιτς - Φώτση. Τραυματίστηκε ο Μπουρούσης.Κρίμα, πολύ κρίμα... Οι υπερηχητικές εμφανίσεις της Εθνικής στο τουρνουά Ακρόπολις επισκιάστηκαν από σοβαρότατα επεισόδια ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία. Πολύ σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, περίπου δυόμιση λεπτά πριν από τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία και ενώ το σκορ ήταν 74-73.

Τα πάντα ξεκίνησαν από κάποιες παρατηρήσεις που έκανε ο Φώτσης στον Τεόντοσιτς, ο δεύτερος απάντησε με γροθιά, ο Διαμαντίδης μπήκε στη μέση να τους χωρίσει και από εκεί και έπειτα το παρκέ μετατράπηκε σε ροντέο.

Ο Κρστιτς μπήκε στον καυγά και άρχισε να μοιράζει μπουκέτα στον Σχορτσανίτη, την ίδια ώρα που κι αυτός δεν ήταν ψύχραιμος. Αυτός πάντως που έμοιαζε με ταύρο εν υαλοπωλείο ήταν ο Αντώνης Φώτσης. Τον κρατούσαν 3-4 άτομα και δεν μπορούσαν να τον συγκρατήσουν.

Κινήθηκε απειλητικά απέναντι στον Μπιέλιτσα και τον έριξε κάτω, με αποτέλεσμα να γίνει γενική σύρραξη στο παρκέ με τις γροθιές να πέφτουν εκατέρωθεν.

Ο Μπουρούσης μπήκε στο παρκέ για να καθησυχάσει τα πνεύματα, ο Κρστιτς πιθανότατα νόμιζε ότι μπήκε για τσαμπουκά και το χειρότερο από όλα ήταν ότι ο Έλληνας σέντερ τραυματίστηκε από καρέκλα που εκτόξευσε ο ανεκδιήγητος Σέρβος.

Τρομερά πράγματα στο προτελευταίο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής πριν το Μουντομπάσκετ και με δεδομένο ότι ήταν επίσημο τεστ δεν αποκλείονται κυρώσεις από την FIBA. Ένταση και στα αποδυτήρια

Μαινόμενος μπήκε ο Γιάννης Μπουρούσης στα αποδυτήρια καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε κάνει ο Κρστιτς. Μάλιστα, μέσα στα νεύρα είπε σε έντονο ύφος στον Ίβκοβιτς για τον Κρστιτς: "Κόουτς, θα του γ....σω την μάνα".

Τα νεύρα είχαν πια είχαν μεταφερθεί σε όλους και ο Διαμαντίδης φέρεται να είπε: "Γράψτε τι καλό παιδί που είναι ο Τεόντοσιτς".

Ο αγώνας:


Σε δεύτερη μοίρα, πέρασε ο αγώνας ο οποίος κατοχυρώθηκε υπέρ της Ελλάδας με σκορ 74-73, Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με την κλασσική της πεντάδα, δηλαδή τους Σπανούλη, Ζήση, Διαμαντίδη, Φώτση και Σχορτσανίτη. Ο τελευταίος για μία ακόμα φορά ήταν όλα τα λεφτά για την Εθνική στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς έβαλε τους αντιπάλους του στα καλάθια (8π. στα πρώτα λεπτά).

Η ελληνική ομάδα ξέφυγε με 17-8 στο 4' ωστόσο η Σερβία με ένα γρήγορο 7-0 μείωσε σε 17-15. Η αντίδραση πάντως των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν πολύ καλή, καθώς έκλεισαν στην άμυνά τους και ξέφυγαν 24-15, χάρη σε καλάθια των Σπανούλη και Τσαρτσαρή.

Σε σχέση με τα προηγούμενα βράδια, η Εθνική έχανε με ευκολία τις διαφορές που έχτιζε, κάτι που συνέβη στην προκειμένη και λόγω του ότι ο Σχορτσανίτης βγήκε για να πάρει ανάσες και ο Κρστιτς βρήκε την ευκαιρία απέναντι στον κοντύτερο Τσαρτσαρή να σκοράρει (24-23 στο 10').

Προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση

Το σερί της Σερβίας έφτασε το 10-0 με το ξεκίνημα της β΄περιόδου, καθώς ο Κρστιτς σκόραρε και από μέση απόσταση (24-25), την ίδια ώρα που οι διεθνείς ήταν άστοχοι στα σουτ τριών πόντων κυρίως γιατί δεν ήταν ξεμαρκάριστοι.

Η άμυνα των Σέρβων είχε βελτιωθεί πολύ, εμποδίζοντας το πικ εν ρολ της ελληνικής ομάδας που δεν μπορούσε να τρέξει στον αιφνιδιασμό κόντρα στους ταχύτατους αντιπάλους της. Πάντως, η ομάδα του Ίβκοβιτς ισοφάρισε σε 27-27, πριν οι διεθνείς ξεφύγουν και πάλι (31-27, (37-32).

Ο Βουγιούκας που είχε περάσει στο παρκέ, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με τους Κρστιτς και Σαβάνοβιτς, ενώ η Εθνική είχε χάσει το ρυθμό της, αντιμετωπίζοντας αμυντικά θέματα. Στη μάχη των ριμπάουντ, οι διεθνείς είχαν ηττηθεί κατά κράτος (17-25), ενώ ο Γιόνας Καζλάουσκας σίγουρα είχε προβληματιστεί για τις αδυναμίες στο κοντρόλ παιχνίδι.

Λάθη και βεβιασμένες ενέργειες

Το 41-42 του ημιχρόνου μετατράπηκε γρήγορα σε 41-46 μετά από τέσσερις προσωπικούς πόντους του Τεόντοσιτς, Σταδιακά, η Εθνική ροκάνισε τη διαφορά και με τον Σχορτσανίτη να είναι πραγματικός ογκόλιθος σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκε 47-46.

Θέση στις μάχες της ρακέτας είχε πλέον πάρει ο Τσαρτσαρής, όμως τα λάθη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έδωσαν την ευκαιρία στους Σέρβους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να ξεφύγουν 52-58, με τον Πάουνιτς. Με σπάσιμο της μέσης μείωσε ο Σπανούλης σε 54-58 που ήταν και το σκορ της γ' περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το δεκάλεπτο, η Εθνική έκανε 5 λάθη.

Ο Κέσελι έστειλε τους Σέρβους στο +5 (55-60), πριν διακοπεί για μερικά λεπτά ο αγώνας με τον Ίβκοβιτς να χρεώνεται με δύο τεχνικές ποινές και να αποβάλλεται από το παρκέ. Τέσσερις βολές από τον Σπανούλη και με δύο καλάθια από Σχορτσανίτη και Πρίντεζη το σκορ γίνεται 68-62 υπέρ της Εθνικής.

Οι Σέρβοι πάντως επέμειναν και με τον Κρστιτς πέρασαν και πάλι μπροστά (68-69). Πάντως, ο Φώτσης μετά από τρεις άστοχες προσπάθειες από τα 6.25μ. βρήκε στόχο γράφοντας το 71-69.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 41-42, 54-58,

«Μπορούσαμε και άλλο γκολ»


Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης με τον Βιεϊρίνια, όμως ο Πορτογάλος τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλο γκολ. «Πρέπει να σκοράρουμε στην Τουρκία», τόνισε ο Ίβιτς.«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Ήταν δίκαιη νίκη, είχαμε ευκαιρίες και για ένα ακόμα γκολ. Αυτό ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο, πρέπει να είμαστε σοβαροί και να προσέξουμε στην ρεβάνς».

Από την μεριά του, ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Με όλα τα προβλήματα στο δεύτερο μέρος και με την αποβολή καταφέραμε και κρατήσαμε το σκορ. Έχουμε το προβάδισμα αλλά θέλει προσοχή, πρέπει να βάλουμε γκολ στην Τουρκία. Θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 γιατί έχουν μεγάλη ομάδα και κάνουν ευκαιρία όποτε θέλουν. Και εμείς έχουμε καλή ομάδα και αν δείξουμε την ίδια σοβαρότητα όπως σήμερα, μπορούμε να περάσουμε».

Λακωνικός ήταν στην τηλεοπτική κάμερα ο Δερμιτζάκης που αρκέστηκε να τονίσει: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια».

Europa League


Μόνο με θαύμα ελπίζει η Ανόρθωση για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, καθώς διασύρθηκε με 4-0 από την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα. Δύσκολο το έργο και για την Ομόνοια μετά το εντός έδρας 0-1 από την Μέταλιστ.Εκ των πραγμάτων η αποστολή της Ανόρθωσης στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ήταν δύσκολη, όμως μετά το του πρώτου αγώνα, η πρόκριση έγινε άπιαστο όνειρο. Οι Ρώσοι επικράτησαν με 4-0 και ουσιαστικά πέρασαν στους ομίλους του Europa. Δύο γκολ του Ντούμπια στο πρώτο 20λεπτο έδειξαν τις... διαθέσεις των παικτών του Σλούτσκι που συνέχισαν με ισάριθμα τέρματα στο δεύτερο μέρος, αυτή τη φορά με τον Τόσιτς στο 48' και στο 74'. Μάλιστα, η ΤΣΣΚΑ έχασε και πέναλτι στο 80', όταν ο Κόζιατσικ έπιασε το σουτ του Λοβ. Ο Βραζιλιάνος είχε κερδίσει την ανατροπή από τον βασικό γκολκίπερ της Ανόρθωσης, Αρκουέλο, που είδε την κόκκινη κάρτα.

Ήττα και για την άλλη κυπριακή ομάδα, την Ομόνοια, η οποία έχασε εντός έδρας με 1-0 από την Μέταλιστ. Το γκολ για τους Ουκρανούς πέτυχε ο Ντέβιτς στο 24' και πλέον οι παίκτες του Λεμονή πηγαίνουν στο Χάρκοβο με μόνο στόχο τη νίκη.

Όπως και στον προηγούμενο γύρο με την OFK, έτσι και τώρα απέναντι στην Καρπάτι, η Γαλατασαράι αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 στην Κωνσταντινούπολη! Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο, όμως οι φωνές του Ράικαρντ φαίνεται πως έπιασαν τόπο μιας και οι Τούρκοι πήραν την ισοπαλία με δύο γκολ του Μπάρος. Πλέον, η Γαλατά ελπίζει να κάνει ό,τι και με την OFK, όταν και είχε κερδίσει στην ρεβάνς του Βελιγραδίου με 5-1!

Εύκολο έργο είχε η Παλέρμο που κέρδισε με 3-0 την Μάριμπορ με τους Μακαρόνε, Ερνάντεθ και Παστόρε να πετυχαίνουν από ένα γκολ και να κάνουν πιο... άνετο το ταξίδι των Ιταλών στην Σλοβενία. Ίδιο αποτέλεσμα και για την ΤΣΣΚΑ που κέρδισε τους Νιου Σαιντς στην Σόφια, όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα για τους Βούλγαρους σε σχέση με την Παλέρμο. Και αυτό γιατί και τα τρία γκολ των γηπεδούχων μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Χάιντουκ συνέτριψε με 4-1 την Ουνιρέα στο Σπλιτ και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους. Εκεί βρίσκεται ήδη η Πόρτο καθώς νίκησε με 3-0 την Γκενκ στο Βέλγιο, σε ένα παιχνίδι όπου ξεκίνησε βασικός ο Ούκρα, μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού. Το τρίτο γκολ των Πορτογάλων πέτυχε ο Μπελούτσι.

Το γκολ του Κάντλετς στο πρώτο λεπτό προμήνυε ένα εύκολο απόγευμα για την Λεβερκούζεν, ωστόσο οι Γερμανοί «κόλλησαν» και μέχρι το 84' η Ταρβίγια ήταν μέσα στο παιχνίδι πρόκρισης. Τελικά, οι Ουκρανοί κατάρρευσαν στο τελευταίο εξάλεπτο δεχόμενοι ένα γκολ και πάλι από τον Κάντλετς αλλά και πέναλτι από τον Μπάλακ, με το τελικό 3-0 να δίνει προβάδισμα ασφαλείας στους Γερμανούς ενόψει της ρεβάνς στο Σιμφεροπόλ.

Η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, η Μακάμπι, δεν μπόρεσε να πετύχει το εκτός έδρας γκολ που θα της έδινε σημαντικές ελπίδες για τον επαναληπτικό του Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί ηττήθηκαν με 2-0 από την Παρί στην Γαλλία έπειτα από τα τέρματα των Λουιντουλά και Οαρό και πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση είναι η ομάδα του Κομπουαρέ.

Το γκολ του Γκέμπχαρτ δύο λεπτά πριν το τέλος έδωσε στην Στουτγάρδη την μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, ενώ ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Άστον Βίλα μετά το 1-1 στην Βιέννη με την Ραπίντ.

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των σημερινών play off του Europa League, η Σιμπίρ απέκτησε πλεονέκτημα για την πρόκριση καθώς με γκολ του Ντεγκτιάρεφ στο 92' κέρδισε την Αϊντχόφεν με 1-0. Οι δύο ομάδες έπαιζαν περίπου από το τέλος του πρώτου μέρους με δέκα παίκτες (για την PSV αποβλήθηκε ο Ροντρίγκεζ στο 39' και για την Σιμπίρ ο Σεφτσένκο στο 43').

Πολύ κοντά στους ομίλους για δεύτερη σερί χρονιά βρίσκεται η ΜΠΑΤΕ η οποία επικράτησε με 3-0 της Μαριτίμο. Οι πρωταθλητές Λευκορωσίας πέτυχαν και τα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, σε διάστημα 15 λεπτών, και απέκτησαν πολύ σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πέμπτη (19/08):

ΤΣΣΚΑ-Ανόρθωση 4-0
(13', 20' Ντούμπια, 48', 74' Τόσιτς)

Ομόνοια-Μέταλιστ Χάρκοβο 0-1
(24' Ντέβιτς)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μακάμπι 2-0
(3' Λουιντουλά, 60' Ουαρό)

Λεβερκούζεν-Ταβρίγια Σιμφεροπόλ 3-0
(1', 84' Κάντλετς, 90' πεν. Μπάλακ)

Σιμπίρ-Αϊντχόφεν 1-0
(90'+2 Ντεγκτιάρεφ)

Φέγενορντ-Γάνδη 1-0
(78' Φερ)

ΜΠΑΤΕ-Μαριτίμο 3-0
(56' Ολεκχνόβιτς, 60' Μπρεσάν, 70' Παβλόφ)

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Στουτγάρδη 0-1
(88' Χάρνικ)

Ραπίντ Βιέννης-Άστον Βίλα 1-1
(33' Σαλίχι -12' Μπανάν)

ΑΙΚ-Λέφσκι Σόφιας 0-0

Ντεμπρετσένι-Λίτεξ 2-0
(22' Κουλιμπαλί, 33' Λάτσκο)

Ντνεπρ-Λεχ Πόζναν 0-1
(5' Αρμπολέδα)

Παλέρμο-Μάριμπορ 3-0
(37' πεν. Μακαρόνε, 39' Ερνάντεθ, 77' Παστόρε)

Βασλούι-Λιλ 0-0

Οντένσε-Μάδεργουελ 2-1
(31' Σόρενσεν, 78' Ουτάκα - 90'+4 πεν. Χάτλεϊ)

Στεάουα Βουκουρεστίου-Γκρασχόπερ 1-0
(71' Στάντσου)

Γαλατασαράι-Καρπάτι 2-2
(59', 86' Μπάρος - 34' Κουζνέτσοφ, 41' Ζέντζοφ)

Λωζάννη-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1
(28' Τραορέ-65' Σίτσεφ)

Γκενκ-Πόρτο 0-3
(29' πεν. Φαλκάο, 82' Σόουζα, 90' Μπελούτσι)

Χάιντουκ Σπλιτ-Ουνιρέα 4-1
(39', 66' Ιμπρίσιτς, 78'Μπρκλιάτσα, 85' Κοπ-34' Φρούνζα)

Κλαμπ Μπριζ-Ντιναμό Μινσκ 2-1
(71' πεν. Χόφκενς, 84' Μπλοντέλ- 6' Ντραγκούν)

ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Νιού Σαίντς 3-0
(81' Ακουάρο, 82' Νέλσον)

Τρίτη (17/08)
Αρης-Αούστρια Βιέννης 1-0
(90'+3 Ρουίζ)

Μπεσίκτας-Ελσίνκι 2-0
(35' Χίλμπερτ, 66' Κουαρέσμα)

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ


Προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ που κέρδισε με παλλικαρίσια εμφάνιση την Φενέρμπαχτσε 1-0. Το «χρυσό» γκολ του δικεφάλου πέτυχε ο Βιεϊρίνια με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, όπου έχασε μεγάλες ευκαιρίες με κορυφαία όλων αυτή του Μουσλίμοβιτς στο φινάλε του πρώτου 45λέπτου. Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν στο 58΄ όταν ο Γερμανός διαιτητής Μάνουελ Γκράφε απέβαλλε με αυστηρή δεύτερη κάρτα τον Βιτόλο. Ο ΠΑΟΚ κράτησε με δέκα παίκτες το αποτέλεσμα, έχασε εκπληκτική ευκαιρία στο τέλος με τον Παπάζογλου, ενώ σε μεγάλη μέρα ήταν και ο Κρέσιτς που επενέβη σε καίριες στιγμές. Ο ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη στο «Σουκρού Σαράτσογλου» θα διεκδικήσει πλέον την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

13΄ Σουτ του Βιτόλο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
17΄ Σουτ του Τοπούζ έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
19′ Σέντρα του Μπουσαιντί, δεν απομακρύνουν οι Τούρκοι και με βολέ στην κίνηση ο Βιεϊρίνια κάνει το 1-0.
22΄ Σουτ του Σάντος αποκρούει ο Κρέσιτς.
25΄ Πάσα διαβήτης του Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια κατεβάζει και πλασάρει στην κίνηση λίγο πάνω από το δοκάρι.
28΄ Ο Λίνο κάνει παράλληλη σέντρα, ο Σαλπιγγίδης δεν μπορεί να βάλει την προβολή, μεγάλη ευκαιρία…
45΄ Καταπληκτική πάσα του Γκαρσία στον Μουσλίμοβιτς που ξεπερνάει τον Βολκάν και πλασάρει, με τον Γκονούλ να απομακρύνει λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή!
51΄ Σουτ φάουλ του Τοπούζ αποκρούει σε κόρνερ ο Κρέσιτς.
59΄ Εκτέλεση φάουλ του Άλεξ αποκρούει ο Κρέσιτς.
68΄ Σουτ του Σορλέν μέσα από την περιοχή λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
69΄ Κεφαλιά του Νιανγκ και γυριστό σουτ του Σεντούρκ μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Κρέσιτς.
90΄ Σουτ του Φιλομένο από πλεονεκτική θέση άουτ.
91΄ Ο Βιεϊρίνια γυρίζει στον Παπάζογλου που εξ΄ επαφής πλασάρει πάνω από το δοκάρι. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
92΄ Από σουτ του Νιάνγκ, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στον αφύλαχτο Τοπούζ, το πλασέ του οποίους εξουδετερώνει ο Κρέσιτς, νέο σουτ των Τούρκων λίγο πάνω από το δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85΄ Παπάζογλου), Ίβιτς (77′ Φιλομένο), Μουσλίμοβιτς (59΄ Σορλέν).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν, Γκονούλ, Αντρέ Σάντος, Λουγκάνο, Ιλχάν, Μπαρόνι, Σαχίν, Τοπούζ, Τσανέρ (70΄ Οτσέρ), Άλεξ, Σεντούρκ (46΄ Νιάνγκ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσανέρ, Σαχίν, Λουγκάνο, Βιτόλο, Ίβιτς, Σάντος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Βιτόλο

Ελυσε το συμβόλαιο του επειδή δουλεύει στο Δήμο


Ο Χαράλαμπος Χαραλαμπάκης έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ επειδή έχει διοριστεί στο Δήμο Ηρακλείου! Ο νέος νόμος αναφέρει πως κάποιος επαγγελματίας δεν μπορεί να έχει μισθό από το δημόσιο και παράλληλα να λαμβάνει χρήματα και από τον αθλητισμό.

Ο 30χρονος αμυντικός έπρεπε να επιλέξει αν θα έχει συμβόλαιο με την Κρητική ομάδα ή αν θα συνεχίσει να είναι υπάλληλος στο Δήμο. Για να συνεχίσει να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, κάτι που δεν έκανε, με αποτέλεσμα να λύσει το συμβόλαιο του με τον ΟΦΗ.

Σκότσικ: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ, 50-50 για Άρη»



Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1985 Βάλτερ Σκότσικ φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε τόσο στις αναμετρήσεις του «Δικεφάλου» με τη Φενέρμπαχτσε, όσο και στον επαναληπτικό αγώνα του Άρη στη Βιέννη με την Αούστρια.

Αναφορικά με τις αναμετρήσεις απέναντι στη Φενέρμπαχτσε υπογράμμισε: «Γνωρίζω πως πρόκειται για μια πολύ δυνατή Τουρκική ομάδα, όμως ελπίζω πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει σήμερα. Από όσο γνωρίζω ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, που έφερε δύο ισοπαλίες με τον Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια».

Για το αν θυμάται κάτι από την εποχή που ήταν στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Φυσικά θυμάμαι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ δυστυχώς είχαμε χάσει το Κύπελλο από τη Λάρισα. Θυμάμαι φυσικά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, πάντα είναι δύσκολο να κερδίσεις στην Τούμπα. Ελπίζω σήμερα να αποτελέσει το δωδέκατο παίκτη της ομάδας».

Για τις αναμετρήσεις του Άρη με την Αούστρια Βιέννης δήλωσε: «Παρακολούθησα το πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, που ήταν πάρα πολύ καλό. Η Αούστρια είχε αρκετές καλές ευκαιρίες, αλλά δεν είχε την τύχη μαζί της. Θεωρώ όμως πως είναι δύσκολα για τον Άρη να επικρατήσει στη Βιέννη. Οι πιθανότητες πάντως είναι 50-50 για την πρόκριση».

Απίστευτη βιαιότητα σε ματς τοπικού πρωταθλήματος


Κι όμως, το είδαμε και αυτό σε γήπεδο κατηγορίας του ελληνικού τοπικού ποδοσφαίρου. Σε μια αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων στην Κάρπαθο ένας ποδοσφαιριστής, με βαρβαρότητα και μίσος που δε μπορούν να χωρέσουν στο ανθρώπινο μυαλό, επιτέθηκε σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή αρχικά φτύνοντας τον και στη συνέχεια με κλωτσιά στο πρόσωπο...Όλα ξεκίνησαν από μια απόφαση του διαιτητή να σφυρίξει φάουλ και να δείξει κόκκινη κάρτα στο θύτη. Το θύμα αποχώρησε με φορείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μετά το περιστατικό οι γονείς του θύματος κατέθεσαν μηνύσεις στο Αστυνομιικό Τμήμα Καρπάθου, ενώ ο δράστης αναζητείται και διαφεύγει της σύλληψης της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ρονάλντο: "Πλησιάζει το τέλος"


Η καριέρα του Ρονάλντο είναι λαμπρή. Γεμάτη τίτλους και ρεκόρ. Όμως είναι και στιγματισμένη από τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που δεν επέτρεψαν στο "φαινόμενο" να γίνει θρύλος συνώνυμος των Πελέ και Μαραντόνα. Όπως αποκάλυψε ο 34χρονος επιθετικός στην εφημερίδα "Globo" το τέλος της καριέρας του πλησιάζει...

"Δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο. Πρέπει να επιστρέψω στο γήπεδο όταν θα είμαι υγιής. Όταν θα ξαναβρεθώ στο χορτάρι, θέλω να είμαι ξανά, αυτός που ήμουν πάντα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Χρειάζεται να χάσω βάρος και να βρεθώ ξανά σε αγωνιστική κατάσταση. Η "μάχη" μου είναι με την ισορροπία και τον πόνο που νιώθω. Πρέπει να αδυνατίσω για να επιστρέψω όπως πρέπει.

Ένα συγκεκριμένο πράγμα είναι που με ενοχλεί. Το θέμα με το βάρος είναι απλό. Πονούσα για δύο μήνες στα γεννητικά μου όργανα κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Και όταν είσαι με κάτι τέτοιο εκτός προπονήσεων, είναι φυσικό να αυξηθεί το βάρος. Προπονούμαι τώρα για δέκα μέρες. Η προσωπική μου ζωή είναι αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα. Προτεραιότητά μου είναι η καριέρα μου. Δεν βγαίνω αν έχω προπόνηση το πρωί.

Με πονάει και με γεμίζει θλίψη. Έζησα όλη μου τη ζωή στο ποδόσφαιρο και το τέλος της καριέρας μου πλησιάζει όλο και περισσότερο. Όμως θα κάνω θυσίες για να παίξω μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο.

Δεν θέλω να "φωτογραφίσω" το τέλος μου. Δεν θέλω να βάλω ημερομηνία λήξης. Θέλω να το πω μετά από ένα παιχνίδι. Αυτό μπορεί να είναι και το επόμενο. Όμως υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να αγωνιστώ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου".

Δανεικός στον Πανσερραϊκό ο Τσουμπίνιο


Μπορεί ο Τσουμπίνιο να υπέγραψε την Τετάρτη τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν θα μείνει στο ρόστερ των "ερυθρόλευκων" την επόμενη σεζόν. Ο Πανσερραϊκός θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του πρώην άσου του Εθνικού, καθώς παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.

Ο Τσουμπίνιο συμπεριλήφθηκε στα ανταλλάγματα για την απόκτηση του Παπάζογλου από τον Ολυμπιακό, ωστόσο η συμφωνία προβλέπει οι δύο ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν στην ομάδα των Σερρών για την επόμενη σεζόν.

Παρελθόν ο Πιοβεζάν


Παρελθόν αποτελεί από τον Αρη ο Ρενάτο Πιοβεζάν. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι, αλλά δεν πραγματοποίησε ούτε μία συμμετοχή με τη φανέλα των "κιτρίνων", έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Ρενάτο Πιοβεζάν. H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του".

Στο μεταξύ, μετά το χθεσινό ρεπό οι παίκτες του Αρη επέστρεψαν το πρωί της Πέμπτης στις προπονήσεις. Ο Σέρχιο Κόκε ακολούθησε πρόγραμμα φυσιοθεραπειών κι αύριο θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Οριόλ, Κάλβο λόγω τενοντίτιδας. Ο πρώτος αναμένεται αύριο να ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο δεύτερος μέρα με την μέρα ανεβάζει ρυθμούς.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Πήρε Δέδα – Αποστολίδη

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Πήρε Δέδα – Αποστολίδη

Την απόκτηση δύο ακόμη ελλήνων παικτών ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Γιώργο Δέδα και τον Γιώργο Αποστολίδη που υπέγραψαν σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας. Πιο αναλυτικά: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Γιώργο Δέδας, ο οποίος θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2010-2011. Ο Γιώργος Δέδας με την ευκαιρία της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ δήλωσε: «Είμαι πολύ που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, μετά το αίσιο τέλος που είχαν οι συζητήσεις μου με την ομάδα. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσία μου στην Ισπανία και πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι θα συνεργαστώ με μία ομάδα που έχει πολλές προοπτικές και μεγάλη ιστορία. Θεωρώ ότι η επιλογή του ΠΑΟΚ είναι η ιδανική για μένα. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό γεγονός τη συνεργασία μου με έναν καταξιωμένο προπονητή όπως ο κ. Μαρκόπουλος, αλλά κι επειδή θα βρω και πάλι στον ΠΑΟΚ, δύο πρώην συμπαίκτες μου, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Αποστολίδη. Μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά, πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μία ομάδα αντάξια του ονόματος του ΠΑΟΚ. Μας περιμένει σκληρή δουλειά στην προετοιμασία, αλλά νομίζω ότι όλοι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και να βάλουμε τις βάσεις για μία καλή χρονιά».

Ο Γιώργος Δέδας γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 2 Ιανουαρίου 1980, έχει ύψος 1μ.98 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αετό Κιλκίς και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη ΜΕΝΤ (1999-03), τον Ηρακλή (2003-06), ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στην Ισπανία με την Breogan Lugo (2006-07), την CB Rosalia de Castro (2007-09) και την Caceres 2016 Basket (2009-10).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 που διεξήχθησαν στην Ισπανία.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Γιώργος Δέδας έχει 5 συμμετοχές με την Εθνική Μεσογειακή ομάδα (5 πόντοι) και 6 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα Ανδρών Β΄ (34 πόντοι).

Η ανακοίνωση για τον Γιώργο Αποστολίδη αναφέρει:«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Γιώργο Αποστολίδη, ο οποίος θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2010-2011. Με αφορμή την επιστροφή το στον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Αποστολίδης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μετά από τόσα χρόνια επιστρέφω στον ΠΑΟΚ, την ομάδα από την οποία ξεκίνησα το μπάσκετ, από τις ακαδημίες κι έφτασα ως την πρώτη ομάδα. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος και για το γεγονός ότι θα συνεργαστώ ξανά με δύο πρώην συμπαίκτες μου, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Δέδα, αλλά και για τη συνεργασία που θα έχω με όλα τα παιδιά που θα είμαστε φέτος στον ΠΑΟΚ. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να δουλέψω με τον κ. Μαρκόπουλο, μα πάνω από όλα αυτό που σκέφτομαι είναι η επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι θα φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα».

Ο Γιώργος Αποστολίδης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1984 στη Θεσσαλονίκη, έχει ύψος 1μ.97, αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ και ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Εφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα, ενώ συνέχισε την καριέρα του στον Ηρακλή (2003-05), την Ολύμπια Λάρισας (2005-07), τον Πανελλήνιο (2007-08), την ΑΕΛ (2008-09) και τα Τρίκαλα (2009-10).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων που έγινε το 2002 στη Γερμανία
Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε το 2003 στη Θεσσαλονίκη
Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που έγινε το 2005 στην Αργεντινή
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ο Γιώργος Αποστολίδης έχει αγωνιστεί 39 φορές με την εθνική ομάδα των εφήβων (239 πόντοι) και 27 φορές με την εθνική ομάδα νέων ανδρών (115 πόντοι)».

ΑΡΗΣ: «Στέλνουν» Μπαράλες οι Αργεντίνοι

ΑΡΗΣ: «Στέλνουν» Μπαράλες οι Αργεντίνοι

Τον 23χρονο επιθετικό Τζερόνιμο Μπαράλες «στέλνουν» δημοσιεύματα από την Αργεντινή στον Άρη, καθώς οι «κίτρινοι» συνεχίζουν την αναζήτηση τους για έναν ποδοσφαιριστή που θα καταφέρει να πλαισιώσει τους υπάρχοντες Κόκε, Τσέζαρεκ και Ρουϊζ στη «γραμμή κρούσης». Ο Αργεντινός επιθετικός έχει ξεκινήσει την καριέρα του και ανήκει μέχρι σήμερα στη Μπάνφιλντ, με τη φανέλα της οποίας μετράει 64 συμμετοχές και 11 γκολ σε τρία χρόνια), ενώ πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ισπανική Ουέλβα, όπου πέτυχε δύο γκολ σε 29 παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ο Μπαράλες είναι πολύ κοντά στο να αγωνιστεί για ένα χρόνο δανεικός στον Άρη, όπου είναι προπονητής ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ εκεί έχει αγωνιστεί παλαιότερα ο Μπατιόν , αλλά και ο Νασούτι, με τη μορφή δανεισμού από τη Ρίβερ Πλέιτ».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ: «Θα καλύψω τις υποχρεώσεις που υποσχέθηκα»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ: «Θα καλύψω τις υποχρεώσεις που υποσχέθηκα»

Με έγγραφη δήλωση που απέστειλε πριν από λίγο ο Αντώνης Ρέμος τοποθετήθηκε για την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως θα μιλήσει εντός της επόμενης εβδομάδας εφ’ όλης της ύλης.

«Δεν ήρθα στη Θεσσαλονίκη ούτε να λύσω διαφορές για την ομάδα που αγαπώ ούτε για να ασκήσω με έπαρση το επάγγελμα μου.
Ήρθα να εργαστώ και να καλύψω τις επιπλέον υποχρεώσεις που υποσχέθηκα για τον Ηρακλή για ακόμη μία φορά.
Εντός της επόμενης εβδομάδος θα τοποθετηθώ εφ’ όλης της ύλης διότι όλο αυτό το διάστημα επέλεξα το δρόμο της σιωπής για το καλό του Ηρακλή, ο οποίος το μόνο που χρειαζόταν ήταν ηρεμία και συγκέντρωση στην προετοιμασία του».

Αντώνης Ρέμος

Ανοίγει η αυλαία στη Μπουντεσλίγκα


Λίγες ημέρες μετά το Κύπελλο, ανοίγει αύριο στη Γερμανία η "αυλαία" και για το πρωτάθλημα. Πρώτη στη "μάχη" της μπουντεσλίγκα ρίχνεται η -κάτοχος του τίτλου- Μπάγερν Μονάχου, η οποία υποδέχεται (21:30) στην "Αλιάντς Αρένα" την (πρωταθλήτρια Γερμανίας για το 2009) Βόλφσμπουργκ, με τον τεχνικό των Βαυαρών, Λουίς Φαν Γκάαλ, να μην μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρόμπεν και Όλιτς.

Στο μεταξύ, το Αμβούργο φιλοξενεί το Σάββατο (19:30) τη Σάλκε, ενώ η Ντόρτμουντ θα υποδεχθεί την Κυριακή (18:30) τη Λεβερκούζεν, στο ντέρμπι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της μπουντεσλίγκα έχει ως εξής:
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 20/8
Χοφενχάιμ-Βέρντερ Βρέμης 21/8
Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 21/8
Κολωνία-Καϊζερσλάουτερν 21/8
Φράιμπουργκ-Ζανκτ Πάουλι 21/8
Ανόβερο-’ϊντραχτ Φρανκφούρτης 21/8
Αμβούργο-Σάλκε 21/8
Μάιντς-Στουτγκάρδη 22/8
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 22/8

Μπόατενγκ: "Η Μίλαν το μέλλον"


Αποκτήθηκε από τη Τζένοα και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Μίλαν. Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, με δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη μεταγραφή του στους "ροσονέρι" και τόνισε χαρούμενος που θα συνεργαστεί με τον Ροναλντίνιο.

"Η υπέροχη Μίλαν είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου. Οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι πολυσυλλεκτικές και η ιστορία της ομάδας είναι μοναδική. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τα πάντα. Στο παρελθόν τα ινδάλματά μου ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ριβάλντο και ο Ρονάλντο και τώρα θα παίξω με τον ήρωά μου Ροναλντίνιο", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του 23χρονου Γκανέζου μέσου.

Ριβάλντο: "Δεν έχω πρόταση"


Οι φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και ήθελαν τον Ριβάλντο να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Παλμέιρας (στην οποία αγωνίστηκε τη διετία 1994-1996), προκειμένου να συνεχίσει σε αυτή την καριέρα του, δεν ισχύουν. Αυτό τόνισε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με μήνυμά του στο Twitter.

"Θέλω να δηλώσω πως δεν είχα συνάντηση ούτε πρόταση από την Παλμέιρας. Όσα λένε είναι δική τους εφεύρεση. Έφτασα πριν από λίγες μέρες στη Βραζιλία και έχω να επιλύσω πολλά θέματα που αφορούν στη Μότζι Μίριμ, της οποίας είμαι πρόεδρος", εξήγησε ο 37χρονος παίκτης.

Κλόζε ο αντι-Μπαλοτέλι;


Τον Μίροσλαβ Κλόζε σκέφτεται να πάρει από τη Μπάγερν Μονάχου η Ίντερ ώστε να καλύψει το κενό που άφησε στην επίθεση των «νερατζούρι» ο Μάριο Μπαλοτέλι που πήγε στη Σίτι.Ο 32χρονος πλέον επιθετικός των Βαυαρών βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα των Μιλανέζων και ο Μπενίτεθ επιθυμεί να τον δει να ντύνεται στα χρώματα της νέας του ομάδας. Ο Κλόζε που είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε πολλά με τη Γερμανικό σύλλογο αλλά αγωνιζόμενος με το εθνόσημο στο πρόσφατο Μουντιάλ έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Μάλιστα ο Κλόζε έχει μόλις ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τη φιναλίστ του περσινού Τσαμπιονς Λιγκ και οι Ιντερίστας θεωρούν πως με μια πρόταση κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να τον κάνουν δικό τους.

Εκτός έδρας οι πρωτοπόροι στο Βέλγιο


Εκτός έδρας υποχρεώσεις έχουν οι ομάδες που οδηγούν την "κούρσα" του πρωταθλήματος στο Βέλγιο. Η Μαλίν αναμετράται με την Μπριζ και θέλει τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής, ενώ το "4 στα 4" είναι ο στόχος και της Γκενκ, η οποία αντιμετωπίζει την Ούπεν, που "συγκατοικεί" με τη Λιρς στην "ουρά" της κατάταξης χωρίς βαθμό.

Πάντως, "γκέλες" των πρωτοπόρων περιμένουν οι αντερλεχτ και Κορτράικ, που αναμετρώνται εκτός έδρας με Λόκερεν και Λιρς, αντίστοιχα, προκειμένου να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος έχει ως εξής:
Σεντ Τρουίντεν-Σταντάρ Λιέγης 20/8
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σερκλ Μπριζ 21/8
Γκέρμιναλ-Βέστερλο 21/8
Λόκερεν-Αντερλεχτ 21/8
Λιρς-Κορτράικ 21/8
Σαρλερουά-Γάνδη 22/8
Μπριζ-Μαλίν 22/8
Ούπεν-Γκενκ 22/8

Ηρακλής -"Χαλάει" του Βαρλβέρντ


O Γάλλος τερματοφύλακας Ματιέ Βαρλβέρντ άλλαξε γνώμη και πλέον δεν θέλει να έρθει στην ομάδα του Ηρακλή. Συγκεκριμένα θεωρεί ότι μετα τις τελευταιες καλές του εμφανισεις θα έχει θέση στην Τουλούζ, απο την στιγμή που καθυστερει η επιστροφη του Πελέ που εξακολουθει να ειναι τραυματίας.

Πλέον στην Μίκρα στρέφονται σε άλλες επιλογες αν και δεν ειναι πολλές αυτές που υπάρχουν. Πάντως μεταξυ σοβαρού και αστείου ακούστηκε το όνομα του Κοβαλέφσκι...

Η πτήση άφιξης του Josemi στη Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει, καθώς ο Ισπανός άσσος θα καταφθάσει στις 01:45 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 19/08 προς Παρασκευή 20/08, με πτήση μέσω Ζυρίχης

ΑΡΗΣ: Πιο κοντά ο Φατί


Λεπτομέρειες απομένουν για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση του Ρικάρντο Φατί στον Αρη. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος της Ρόμα, με δηλώσεις του στην "Equipe", αποκάλυψε ότι η πρόταση των "κιτρίνων" είναι η μοναδική που έχει στα χέρια του και ότι το μοναδικό εμπόδιο είναι ο τρόπος που θα μεταγραφεί...

"Η μοναδική πρόταση που έχω είναι από τον Αρη, ομάδα που έχει καλές πιθανότητες να παίξει στους ομίλους του Europa League, μου εγγυάται χρόνο συμμετοχής τη νέα χρονιά και με κάνει να θέλω να γίνω μέλος της. Ο Αρης επιθυμεί να με αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή, ενώ η Ρόμα θα ήθελε να με δανείσει", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του 24χρονο παίκτη.

Ανακοίνωσε Βαρό ο Πανιώνιος


Με επιτυχία στέφθηκαν οι προσπάθειες του Πανιωνίου να καλύψει το κενό που άφησε στο αριστερό άκρο της άμυνας του, η πώληση του Γιώργου Τζαβέλλα. Οι "κυανέρυθροι" ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόκτηση του 30χρονου Γάλλου Σεντρίκ Βαρό για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση:
"Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Σεντρίκ Βαρό (Cedric Varrault). Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, (αμυντικός - αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας) ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Σεντ Ετιέν, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας 2 χρόνια με τον "Ιστορικό".

Who-is-Who
Γεννηθείς: 30/1/1980 Γαλλία
Ύψος: 1,82

Προηγ. Ομάδες:
1999 έως 2007 Nice (208 συμμετοχές - 4 γκολ)
2007 έως 2010 Saint Etienne (75 συμμετοχές - 2 γκολ)

Αδαμίδης: "Όλοι... πωλούνται"


Φωτιές άναψε μία δήλωση του Σταύρου Αδαμίδη κατά τη διάρκεια της ανάκρισης στην οποία υποβλήθηκε από τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς της ΑΕΚ εν πτήσει για τη Σκωτία. Ο πρόεδρος της "Ένωσης" αποκάλυψε ότι υπάρχουν 4-5 υποψήφιοι κεντρικοί αμυντικοί και ότι υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης και άλλου πρωτοκλασάτου.

Αναλυτικά:
- Για τον αντι-Μαϊστόροβιτς: "Υπάρχουν 4-5 βασικοί υποψήφιοι. Ένας εξ'αυτών είναι ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας.

- Για τις μεταγραφές δήλωσε: "Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα προκύψει άλλη πώληση έως το τέλος του μήνα. Εκείνες οι τελευταίες μέρες κρύβουν πάντα εκπλήξεις, αφού πολλές ομάδες καίγονται για αγορές της τελευταίας στιγμής. Αν έρθει μια πρόταση, θα την εξετάσουμε".

- Για τις έρευνες της αστυνομίας σχετικά με τα επεισόδια στην Καλλιθέα: "Μέσα στην επόμενη εβδομάδα περιμένουμε εντάλματα σύλληψης από τον εισαγγελέα. Ο κ. Μπάγεβιτς δεν θα κάνει μηνύσεις, όμως η διαδικασία θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Υπάρχει καθυστέρηση λόγω της έλλειψης υποδομής που έχει η συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Εχει πολύ λίγα άτομα που δεν μπορούν να τα κάνουν όλα. Εχω δει πάντως μεγάλη διάθεση εκ μέρους των αρχών. Και γενικά περιμένουμε την αστυνομία φέτος πολύ διαφορετική στους αγώνες του ΟΑΚΑ. Πιο αποφασιστική και πιο αποτελεσματική".

- Για τους μετόχους της ΑΕΚ: "Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οι κ. Παπάς και Νοτιάς που έχουν κάνει πολλά. Βέβαια, καταφέραμε να... διώξουμε από την ΑΕΚ μετόχους όπως ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο Γκίκας Γκούμας και ο Πόλυς Χατζηιωάννου". Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη είπε ότι «δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί".

- Για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: "Είναι κάτι που το μελετάμε με μεγάλη προσοχή. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί".

- Για το προπονητήριο: "Εχουμε καθυστερήσει να μπούμε, επειδή προέκυψαν κάποιες καθυστερήσεις μέσα στο καλοκαίρι με τις απεργίες, αλλά και με το γεγονός ότι κάποια συνεργεία έπρεπε να βοηθήσουν και στο Ολυμπιακό Στάδιο"

Φήμες για Πάντελιτς και Ιλάν


Η απώλεια του Κρίστιαν Νέμεθ, υποχρεώνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους. Πλέον αναζητούν νέες λύσεις για back up του Τζιμπρίλ Σισέ και τα ονόματα που έχουν επανέρθει στην επικαιρότητα είναι αυτά των Πάντελιτς και Ιλάν.

Τόσο ο Σέρβος επιθετικός, όσο και ο Βραζιλιάνος κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά, αλλά οι περιπτώσεις τους είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς έχουν υψηλές απαιτήσεις και πρέπει να... συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν θα είναι βασικοί.

Για τον 32χρονο Πάντελιτς αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από ένα περίπου μήνα αξίωνε τριετές συμβόλαιο και ετήσιες αποδοχές ένα εκατ. ευρώ. Αν οι απαιτήσεις του πέσουν τότε ίσως να βρεθεί η "χρυσή τομή".

Ανάλογες είναι και οι απαιτήσεις και του 29χρονου Βραζιλιάνου, ο οποίος είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και πέρσι φόρεσε τη φανέλα της Γουέστ Χαμ σε 11 ματς...

Στα υπόψη πάντα βρίσκονται τόσο ο Ούκρα της Πόρτο, όσο και του Μααζού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Γιασεμάκης: «Συγκεντρωμένος για την πρόκριση»

Γιασεμάκης: «Συγκεντρωμένος για την πρόκριση»

Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, Γιασεμάκης Γιασουμή, μίλησε στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε. Ο Κύπριος τόνισε αρχικά πως: «Ήμουν έξι χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ήρθα παντρεμένος και έφυγα με… δύο παιδιά από την Θεσσαλονίκη. Λογικό λοιπόν είναι να είμαι ΠΑΟΚτσής και να αγωνιώ για την ομάδα αυτή». Σε ότι αφορά την σημερινή αναμέτρηση υπογράμμισε: «Θα είναι αναμφίβολα δύσκολο παιχνίδι καθώς η Φενέρμπαχτσε διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα. Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι να παίζει συγκεντρωμένα σε όλο το 90λεπτο και αν μπορεί να σκοράρει δίχως να δεχθεί τέρμα. Ακόμη και το 0-0 είναι καλύτερο από το 1-1. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει την ποιότητα και την ικανότητα να πετύχει μία μεγάλη πρόκριση».

Για τα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ τόνισε: «Πίστεψα πραγματικά μετά το παιχνίδι στην Ολλανδία ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να καταφέρει. Και πραγματικά μπορούσε. Όμως στις περιπτώσεις αυτές, όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες, τα λάθη πληρώνονται. Κι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε σχεδόν όλα τα λάθη του. Γι΄ αυτό αποκλείστηκε και γι΄ αυτό λέω ότι και σήμερα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος».

Για το γεγονός ότι παραμένει πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τόνισε: «Τα ρεκόρ είναι για να «σπάνε». Κάποιος ποδοσφαιριστής θα καταφέρει να πετύχει περισσότερα. Είναι αναμφίβολα τιμητικό, όμως προσωπικά θα πανηγυρίσω πολύ αν σκοράρει ο Σαλπιγγίδης κι ας με περάσει στον σχετικό πίνακα. Το ζητούμενο είναι να πηγαίνει μπροστά ο ΠΑΟΚ».

Για το πώς αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι στην Κύπρο τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως πάντοτε τα παιχνίδια ελληνικών και Τουρκικών ομάδων έχουν μία ξεχωριστή σημασία. Βέβαια δεν υπάρχει ίσως ο φανατισμός προηγούμενων ετών. Άλλωστε και πριν από μερικά χρόνια έπαιξε και η Ανόρθωση με την Τράμπζονσπορ. Παρόλ΄ αυτά και παρά το γεγονός πως σήμερα παίζουν και τρεις ομάδες της Κύπρου στην Ευρώπη, είμαι βέβαιος ότι τα βλέμματα θα είναι και στην Τούμπα όπου όλοι θα εύχονται νίκη και πρόκριση του ΠΑΟΚ».

ΑΡΗΣ: Για sold out ετοιμάζονται οι Αυστριακοί

ΑΡΗΣ: Για sold out ετοιμάζονται οι Αυστριακοί

Παράλληλα με τις ετοιμασίες των οπαδών του Άρη για την εκστρατεία τους στο Φραντς-Χορ, σε εγρήγορση βρίσκονται και οι φίλαθλοι της Αούστρια Βιέννης, για τη ρεβάνς της 26ης Αυγούστου. Αυτό είναι ενδεικτικό από την πώληση των εισιτηρίων του 2ου αγώνα. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες η ενημέρωση που είχαμε από τους ανθρώπους της Αούστρια ήταν για προπώληση 3.800 εισιτηρίων. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες οι οπαδοί των «βιόλα» έσπευσαν να προμηθευτούν τα «χαρτάκια» του επαναληπτικού. Επτά χιλιάδες εισιτήρια είναι η νέα πληροφόρηση και με δεδομένο ότι οι «κίτρινοι» θα πάρουν 1000 εισιτήρια, απομένουν 5.400 για να γεμίσει το «Φραντς Χορ». Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της Αυστρίας είναι ότι θα σημειωθεί sold out γεγονός που τους αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους.

Η Μπλάκμπερν πήρε τον Ποπόφ


Στην Μπλάκμπερν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ιβελίν Ποπόφ. Ο 22χρονος Βούλγαρος επιθετικός παραχωρήθηκε από τη Λίτεξ Λόβετς αντί δύο εκατ. ευρώ και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Ποπόφ έχει φορέσει 15 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας και πέτυχε τρία γκολ.

Το κόστος της μεταγραφής του ανέρχεται σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης στις 2 εκατ. λίρες...

Πρόταση ενός εκατομμυρίου έκανε ο Πανσερραϊκός για τον Μίκα Κόπινεν


Πρόταση ενός εκατομμυρίου έκανε ο Πανσερραϊκός για τον Μίκα Κόπινεν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Τρόμσο, Μόρεν Κράμερ.Πολύ κοντά στην απόκτηση του 32χρονου αμυντικού Μίκα Κόπινεν φαίνεται πως έφτασε ο Πανσερραϊκός, προσφέροντας μάλιστα αρκετά χρήματα, όπως αποκάλυψαν από την Τρόμσο. Αρχικά ο Φιλανδός άσος παραδέχθηκε πως είχε τρεις προτάσεις από τον Πανσερραϊκό: "Ναι, είναι κατά πάσα πιθανότητα αλήθεια πως έκαναν τρεις προτάσεις για εμένα", είπε αρχικά ο Κόπινεν.

Στη συνέχεια ο τεχνικός διευθυντής της Τρόμσο, τόνισε: "Δεχθήκαμε πολλές προτάσεις για τον Μίκα (μια από αυτές και από τον Πανσερραϊκό), όμως έχουμε μια ξεχωριστή ομάδα εδώ. Ο Μίκα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας. Θέλουμε να ενισχυθούμε σε αυτή τη θέση και θα ήταν τρέλα αν τον δίναμε".

Όσον αφορά τις φήμες για 1 εκ. Ευρώ του Πανσερραϊκού για τον Κόπινεν, ο ίδιος είπε: "Από οικονομικής άποψης ήταν πολλά λεφτά, όμως καταλαβαίνω γιατί την αρνήθηκαν".

Το συμβόλαιο του Κόπινεν με την Τρόμσο τελειώνει σε ένα χρόνο και ο Κόπινεν δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με την Τρόσμο για να ανανεώσει, έτσι δεν αποκλείεται από τον Γενάρη να έχουμε εξελίξεις.

Ο τίτλος στην Ιντερνασιονάλ


Το δεύτερο Copa Libertadores της ιστορίας της πανηγυρίζει από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Ιντερνασιονάλ, η οποία νίκησε στο δεύτερο τελικό την Τσίβας Γκουδαλαχάρα με 3-2 και με συνολικό σκορ 5-3 κατέκτησε το τρόπαιο.Η βραζιλιάνικη ομάδα είχε επικρατήσει με 2-1 στον πρώτο αγώνα, που είχε γίνει στο Μεξικό κι επομένως είχε τον πρώτο λόγο στην έδρα της.Ωστόσο, το γήπεδο σίγησε όταν στο 43ο λεπτό ο Ντε λα Μόρα με υπέροχο γυριστό σουτ έκανε το 0-1, που αν έμενε, θα οδηγούσε το παιχνίδι σε παράταση.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 61', όταν ο Ράφαελ Σόμπις δέχτηκε την πάσα του Κλέμπερ και νίκησε τον Μίτσελ για το 1-1.

Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι έφτασαν στο 2-1 στο 76ο λεπτό με τον Λεάντρο Νταμιάο και μετά την αποβολή του Αρεγιάνο στο 86', έκαναν και το 3-1 με τον Ζιουλιάνο, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τον τίτλο. Το μόνο που κατάφεραν οι Μεξικανοί ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Αραούχο.

"Αυτός ο τίτλος είναι για την οικογένειά μου. Αγαπάω αυτήν την ομάδα κι ελπίζω να μείνω εδώ για πολύ καιρό", τόνισε ο τερματοφύλακας της Ιντερνασιονάλ, Ρέναν.

Η Ιντερνασιονάλ είχε κατακτήσει το Copa Libertadores και το 2006, όταν είχε νικήσει στο βραζιλιάνικο τελικό τη Σάο Πάουλο. Επιπλέον, ο Ρομπέρτο Αμποντανσιέρι, ο Πάμπλο Γκουινιασού και ο Αντρές Ντ'Αλεσάντρο έγιναν οι πρώτοι Αργεντίνοι που φτάνουν στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής με βραζιλιάνικη ομάδα.

Η Τσίβας έχασε μοναδική ευκαιρία να γίνει η πρώτη μεξικάνικη ομάδα που θα κατακτούσε το Copa Libertadores.

Ιντερνασιονάλ (Σέλσο Ροτ): Ρέναν, Νέι, Μπολίβαρ, Ίντιο, Κλέμπερ, Σάντρο, Γκουινιασού, Τίνγκα (84' Γουίλσον), Ντ'Αλεσάντρο, Τάισον (65' Ζιουλιάνο), Ράφαελ Σόμπις (72' Λεάντρο Νταμιάο)

Τσίβας Γκουδαλαχάρα (Χοσέ Λουίς Ρεάλ): Μίτσελ, Ντε Λούνα, Μαγκαγιόν, Ρεϊνόσο, Πόνσε (79' Εσκαλάντε), Μπάες (81' Βάσκες), Αραούχο, Φαμπιάν, Μπαουτίστα, Μπράβο, Αρεγιάνο

Ρουίζ: "Εύκολη η συνεργασία με Κόκε"


Ο σκόρερ της αναμέτρησης του Άρη με την Αούστρια Βιέννης, Κάρλος Ρουίζ, παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΡΗΣ FM 92,8 όπου στάθηκε μεταξύ άλλων τόσο στο γκολ του και το πώς αισθάνθηκε όσο και στους 12.000.000 συμπατριώτες του που παρακολουθούνε πλέον τα παιχνίδια του της ομάδας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.Ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα τοποθετήθηκε αρχικά για την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης» λέγοντας: «Αυτό που έζησα ήταν κάτι εκπληκτικό και θα μείνει ανάμνηση χαραγμένη στο μυαλό μου για πάντα. Οι οπαδοί μάς στήριζαν κάθε λεπτό από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Έχω εικόνες από τη λατινική Αμερική , αλλά αυτό που έζησα ξεπερνά κάθε προσδοκία».Για το πώς ένιωσε όταν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, σχολίασε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, γιατί ήρθε μια σημαντική νίκη για μας. Ήξερα ότι έπρεπε να προσφέρω. Έπρεπε να δώσουμε φρεσκάδα στην ομάδα από κάποιο σημείο και μετά και να κερδίσουμε. Το γκολ που πέτυχα με κάνει χαρούμενο. Χάρηκα, όμως, περισσότερο που κέρδισε η ομάδα μου, αλλά και για την επιθετική της λειτουργία στα τελευταία λεπτά του αγώνα».

Σχετικά με το γεγονός ότι αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή από τη Γουατεμάλα που σκοράρει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, τόνισε χαρακτηριστικά ο επιθετικός του Άρη: «Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και θα πρέπει να ξέρετε ότι 12.000.000 κόσμου περίπου από τη Γουατεμάλα βλέπουν αυτή τη στιγμή τον Άρη και τον παρακολουθούν. Θα ήθελα να ξέρουν οι οπαδοί της ομάδας μας ότι οι άνθρωποι εκεί εύχονται τα καλύτερα για τον σύλλογο».

Ο Ρουίζ μίλησε για την πρώτη του συμμετοχή και για την προσαρμογή του στο κλίμα της ομάδας του Άρη σημειώνοντας: «Νομίζω ότι είναι υποχρέωση του κάθε ποδοσφαιριστή να προσαρμόζεται. Από νωρίς κατάλαβα ότι είναι εύκολο να συνεργαστώ με τον Κόκε που είναι ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής και κατάλαβα πώς παίζει και πώς σκέφτεται.

Σε κανέναν ποδοσφαιριστή δεν αρέσει να παρακολουθεί τα παιχνίδια από τον πάγκο, πόσο μάλλον σ’ εμένα που τα ζω με πάθος. Ένιωθα ότι έπρεπε να βρίσκομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να ενθαρρύνω την ομάδα μου και όταν ήρθε η δική μου ώρα να μπω στο παιχνίδι, οι υπόλοιποι παίκτες συνέχιζαν κι αυτοί με τη σειρά τους να ενθαρρύνουν. Έτσι, κατάλαβα πόσο δεμένο ρόστερ έχουμ
ε».

Για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής αναμέτρησης, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός δυσκόλεψε και τις δύο ομάδες, αλλά εμείς είχαμε το πλεονέκτημα, καθώς είμαστε εξοικειωμένοι με τις υψηλές θερμοκρασίες. Στο δεύτερο παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη που κάναμε, συνυπολογίζοντας και τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Αν και μικρό, αποτελεί πλεονέκτημα το ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνά μας. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να παίξουμε με την ανυπομονησία του αντιπάλου, ώστε να φύγουμε από την έδρα του με την πρόκριση
».

Τέλος αναφέρθηκε στους οπαδούς του Άρη τονίζοντας: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για τη στήριξή του, την οποία ένιωσα πολύ έντονα. Το σημαντικό είναι να βοηθάω για τη νίκη και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για τον Άρη».

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ-«Είναι ντέρμπι της Πόλης»


ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΟΚ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (19/8, 21:30) ΜΙΛΗΣΕ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘FANATIK’. ‘ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ’.-

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε στην τουρκική εφημερίδα «Fanatik» με αφορμή το ματς του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε στην Τούμπα την Πέμπτη (19/8, 21:30).

«Αυτό θα είναι ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Γιατί να υπάρχει εχθρότητα;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του «Δικεφάλου». Παράλληλα είπε πως ελπίζει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο να είναι καλή, αλλά τόνισε πως μέσα στον αγωνιστικό χώρο στόχος του ΠΑΟΚ είναι η νίκη.

«Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι έτσι οι δύο ομάδες έχουν ρίζες στην ίδια πόλη. Αυτό θα είναι ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Γιατί να υπάρχει εχθρότητα; Ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Αυτή η συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι μόνο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και μιλάμε για αθλητισμό. Φυσικά και θα γίνει μία σπουδαία μάχη στο γήπεδο. Ένα μέρος του ΠΑΟΚ ανήκει στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός αυτό προσθέτει μία ξεχωριστή αίσθηση. Στα δύο παιχνίδια ελπίζω η ατμόσφαιρα να είναι πολύ καλή», ανέφερε ο Ζαγοράκης.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, σημείωσε: «Παιχνίδια τέτοιου είδους θα πρέπει να προωθούν την φιλία, την αγάπη και την ειρήνη, αλλά υπάρχει και ένας αγώνας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει και είναι σημαντικός. Η Φενέρμπαχτσε, όπως και εμείς, προέρχεται από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Φενέρ πριν από τρία χρόνια ήταν στους 8 της διοργάνωσης. Θέλουμε η τουρκική αποστολή να τύχει πολύ καλής υποδοχής. Στο γήπεδο, όμως, θέλουμε ένα σκορ, το οποίο θα μας δώσει πλεονέκτημα για την ρεβάνς και που θα μας βοηθήσει να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση. Στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρξει μάχη».
Επίσης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη δυναμική του τουρκικού ποδοσφαίρου, καθώς πολλοί καλοί παίκτες προτιμούν τις τουρκικές ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Φωτο Ημερας


Καυτό... το φετινό μεταγραφικό παζάρι

Ψιθυροι..........

  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-0 (Νέμεθ, Σουμπίνιο). Το πρώτο ντέρμπι βάφτηκε ερυθρόλευκο...
  • Ενας... ξανθός άγγελος συγκέντρωσε τα βλέμματα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην προπόνηση ενόψει του αγώνα με την Φενέρ
  • Εδώ Ντιόγκο, εκεί Ντιόγκο, πού είναι ο Ντιόγκο; Φεύγει ή... μένει; Το μεσημέρι το δίλημμα ήταν "να τον πουλήσουμε ή να τον δανείσουμε" το βράδυ δεν υπήρχε δίλημμα αφού "είναι στο ρόστερ της ομάδας"!
  • O Βασίλης Σπανούλης αποδοκιμάστηκε από 15 οπαδούς του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ για το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής με τον Καναδά.

Προς Τότεναμ ο Γκαλάς


Στο Λονδίνο θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν ο Γουίλιαμ Γκαλάς ο οποίος βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Τότεναμ. Ο Γάλλος αμυντικός αποτελεί διακαή πόθο του Χάρι Ρέντναπ. Ο τεχνικός των «πετεινών» διαπίστωσε πολλά αμυντικά κενά στην άμυνα της ομάδας του στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις όπου η Τότεναμ ηττήθηκε με 3-2.

Για αυτό και προσπαθεί να πείσει τον ιδιοκτήτη του συλλόγου Ντάνιελ Λέβι να προχωρήσει στην απόκτηση του 33χρονου Γάλλου στόπερ, ο οποίος αποτέλεσε το φετινό καλοκαίρι τον μεγάλο μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού.

Aρχηγός ο Σισέ...


Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι το νέο πρόσωπο στην τετράδα των αρχηγών του Παναθηναϊκού. Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν υπήρξε μία διαφοροποίηση ως προς το νούμερο κι από πέντε αρχηγοί που υπήρχαν πέρυσι και πρόπερσι έγιναν τέσσερις.

Οι διοικούντες ανακοίνωσαν τα ονόματα στο περιθώριο της απογευματινής προπόνησης χωρίς να σημειωθούν εκπλήξεις. Οι Γιώργος Καραγκούνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κώστας Κατσουράνης ορίστηκαν ξανά, ενώ το νέο πρόσωπο ήταν ο Γάλλος στράικερ, Τζιμπρίλ Σισέ. Για τον συγκεκριμένο ορισμό ρωτήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" και δεν έφεραν καμία αντίρρηση.

Μπάγεβιτς: "Δεν υπάρχουν φαβορί"


Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Νταντί Γιουνάιτεντ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σέρβος τεχνικός απάντησε στις δηλώσεις του ομολόγου του της Νταντί, Πίτερ Χιούστον, σύμφωνα με τις οποίες η ΑΕΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση, τονίζοντας πως "...το ποια ομάδα είναι φαβορί και ποια όχι, φαίνεται μέσα στο γήπεδο" και συνέχισε: "Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοια παιχνίδια".

Ο 62χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για το αν έχει ξεχάσει τα όσα συνέβησαν εναντίον του στο φιλικό με την Καλλιθέα και απάντησε: "Το έχω ξεπεράσει. Εμείς ασχολούμαστε με το παιχνίδι και πλέον δεν με απασχολεί κάτι άλλο". Για το αν έχει αποφασίσει για την αρχική ενδεκάδα απάντησε πως "έχω καταλήξει για τους 10 που θα ξεκινήσουν το ματς."

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δυναμικότητα της Νταντί Γιουνάιτεντ, ο προπονητής της ΑΕΚ επισήμανε πως "...το δυνατό της σημείο είναι τα στημένα και η ομαδικότητα της. Χρειάζεται αρκετή προσοχή από εμάς", ενώ για το αν θα επηρεάσει την λειτουργία της άμυνας η φυγή του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο Μπάγεβιτς απάντησε: "Προσωπικά δεν αιφνιδιάστηκα. Εύχομαι στον παίκτη καλή επιτυχία. Δεν πρόκειται να μας επηρεάσει. Η άμυνα στα στημένα δεν είναι υπόθεση ενός, αλλά ομαδική. Οπότε δεν είναι πρόβλημα η φυγή του Μαϊστόροβιτς."

Οι Σκωτσέζοι ρώτησαν τον τεχνικό του "δικεφάλου" για το αν έχουν επηρεαστεί οι παίκτες του και ο ίδιος από τα οικονομικά προβλήματα που έχει η ΑΕΚ και απάντησε πως "...δική μας δουλειά είναι να κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι και μόνο αυτό. Για τα οικονομικά ζητήματα καλύτερα να ρωτήσετε τους ανθρώπους της διοίκησης".

Ο αρχηγός της Ενωσης, Παντελής Καφές, εκπροσώπησε τους παίκτες: "Θέλουμε πολύ την πρόκριση για να βρεθούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Η αντίπαλός μας είναι καλή και δουλεμένη ομάδα. Είναι εξαιρετική στα στημένα και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί." Ο Έλληνας μέσος επισήμανε ακόμη πως "...στην Αυστραλία αντιμετωπίσαμε δύο βρετανικές ομάδες και αυτά τα ματς θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για εμάς. Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοια ματς, αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση".

"Λευκή" ισοπαλία στο "Καραϊσκάκης"


Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε το φιλικό του Ολυμπιακού με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την καθολική υπεροχή στο παιχνίδι και δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα είχαν καταφέρει να σκοράρουν.

Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο στα πρώτα 45 λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί στο ξεκίνημα του αγώνα. Η αστοχία των Ρόμενταλ και Φετφατζίδη και η ετοιμότητα του Μανού στο πλασέ του Μήτρογλου από το πέναλτι στέρησαν από τους Πειραιώτες τη δυνατότητα να προηγηθούν στο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό η ομάδα της Γαλικίας ήταν ανύπαρκτη επιθετικά. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με κεφαλιά του Ντιόγο (48'), ωστόσο, στο υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν απείλησε, αλλά ούτε απειλήθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Γ. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ, Σοϊλέδης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.
Στο β΄ μέρος έπαιξαν και οι: Οσκαρ, Ντιόγο, Κατσικογιάννης, Ζαϊρί, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Τοροσίδης, Ριέρα, Χολέμπας.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μανού, Ρούμπεν, Λόπο, Ρίκι, Σαούλ, Λαουρέ, Αντόνιο Τόμας, Γουρδάδο, Κολότο, Ντομίνγκες, Πέρεζ.
Επαιξαν και οι: Aντριαν), Ροντρίγκες, Βαλερόν, Ντεσμάρετς.

ΠΑΟΚ: Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

ΠΑΟΚ: Χωρίς φόβο αλλά με πάθος

Ογδόντα λεπτών προπόνηση χθες το απόγευμα στην Σουρωτή ήταν αρκετή για τον Παύλο Δερμιτζάκη να ολοκληρώσει και τις τελικές σκέψεις του για το σημερινό παιχνίδι της ομάδας με την Φενέρμπαχτσε (21:30 NovaSports 1 – Metropolis 95,5), αναφορικά με το αρχικό σχήμα αλλά και τις άλλες επιλογές του στην διάρκεια του 90λεπτου παιχνιδιού.
Η προπόνηση που ήταν ανοικτή μόνο για το πρώτο ημίωρο στο κοινό και τους εκπροσώπους του Τύπου, περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις χωρίς μπάλα, ιδιαίτερα ευχάριστες μάλιστα στους παίκτες, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του πόσο τους διασκέδασαν αυτές οι επιλογές του γυμναστή κ. Καρύδα.
Τώρα αναφορικά με το σχήμα που ο Καβαλιώτης τεχνικός το «έκρυψε» από τους δημοσιογράφους, θα πρέπει να τονιστεί πως ο ΠΑΟΚ θα έχει κάποιες αλλαγές με την προσθήκη των Λίνο και Μαλεζά στο σχήμα αλλά υπάρχουν ακόμα μια δυο εκκρεμότητες που ναι μεν έχουν αποσαφηνιστεί στην σκέψη του Δερμιτζάκη, όμως δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Το σχήμα

Αυτές οι αλλαγές αφορούν την θέση του δεξιού πλάγιου αμυντικού με τον Σνάουτσνερ
να δείχνει πως έχει προβάδισμα αλλά και τον Μπουσαϊντί να έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες δέκα μέρες έχοντας ανεβάσει την ανταγωνιστικότητα του. Οι πιθανότητες μεταξύ των δυο παικτών είναι μοιρασμένες και στις 9 το βράδυ, λίγο πριν την έναρξη θα δούμε τις επιλογές του 41χρονου τεχνικού.
Τέλος, σε ότι αφορά την περίπτωση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς φαίνεται πως ο Βόσνιος δεν ξεκινάει προκειμένου να μην χαθεί η εργατικότητα του Ολιβιέ Σορλέν, που έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι κατά του Άγιαξ. Γιατί έτσι και αλλιώς οι Βιερίνια και Σαλπιγγίδης έχουν τσεκαρισμένες τις θέσεις τους στην ομάδα. Με βάση όλα αυτά ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με:

Κρέσιτς – Σνάουτσνερ ή Μπουσαϊντί, Μαλεζά, Κοντρέρας, Λίνο – Βιτόλο, Γκαρσία – Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σορλέν – Σαλπιγγίδης

Στην διάθεση του προπονητή τους είναι και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο για ανάπαυση, εξαιρουμένου του τρίτου τερματοφύλακα Κουτζαβασίλη. Οι υπόλοιποι 22 είναι κοντά στην ομάδα και λίγη ώρα πριν τον αγώνα θα επιλεχθούν οι 18 που θα δηλωθούν στο φύλλο αγώνα με συνέπεια να μείνουν εκτός αγώνα.

Η ανάλυση της Φενέρμπαχτσε

Υπό το βλέμμα του προέδρου της, Αζίζ Γιλντιμίρ (ενός από τους πιο πλούσιους Τούρκους) και περίπου τριάντα «επίσημων» φίλων της, η Φενέρ έκανε χθες το βράδυ την προπόνησή της στην Τούμπα.
Ο Αϊκούτ Κοτσαμάν δεν έλυσε τις απορίες στην χαλαρή προπόνηση, που έκανε στην Τούμπα, καθώς θα περιμένει μέχρι σήμερα για να δει αν θα είναι σε θέση να παίξει ο Βολκάν Ντεμιρέλ και να αποφασίσει αν πρέπει να ξεκινήσει τον Μαμαντού Νιάνγκ, ή όχι.
Ο βασικός τερματοφύλακας της Φενέρ και της Εθνικής Τουρκίας εξακολουθεί να πονά στον δεξιό του ώμο και γι΄ αυτό το λόγο, ο Κοτσαμάν πήρε μαζί του στη Θεσσαλονίκη τρεις τερματοφύλακες. Αν ο Βολκάν δεν είναι καλύτερα σήμερα (Πάντως στη χθεσινή προπόνηση έδειξε σε καλή κατάσταση), τότε κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο 21χρονος Μερτ Γκιουνόκ.
Ο Κοτσαμάν παίζει 4-4-1-1 και στην άμυνα αναμένεται να ξεκινήσει τον διεθνή Γκοκτάν Γκιονούλ στο δεξιό άκρο, τον Βραζιλιάνο Σάντος στο αριστερό και τους Λουγκάνο και Ιλχάν στο κέντρο της άμυνας.

Σε ρόλο αμυντικών χαφ, θα παίξουν ο Εμρέ Μπελόζογλου και ο Κριστιάν Μπαρόνι, στο δεξιό άκρο ο Μεμέτ Τοπούζ, στο αριστερό ο Τζανέρ Ερκίν, σε ρόλο επιθετικού, ο Βραζιλιάνος Άλεξ και σέντερ φορ, ο διεθνής Σεμίχ Σερκάν.

Λογικά ο Μαμαντού Νιάνγκ θα ξεκινήσει από τον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο διάστημα του παιχνιδιού ως αλλαγή.

Η Φενέρ ήρθε με αρκετές απουσίες στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην Πόλη έμειναν οι τιμωρημένοι Στοχ, Μπίλιτσα και Ιρτεγκιούν, ο τραυματίας Ντιά, και βέβαια ο Γκουίθα ο οποίος βγήκε από τη λίστα της UEFA, για να δηλωθεί ο Νιάνγκ.

"Θύμα" της Εθνικής μας και η Σλοβενία


Ούτε η Σλοβενία κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια της Εθνικής μας Ομάδα, η οποία νίκησε εύκολα με 96-72 για τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά "Ακρόπολις". Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε ακόμα μία καλή εμφάνιση και ήταν αποτελεσματική τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Με φάουλ φιλοδοξούσε να σταματήσει το αήττητο της Ελλάδας στα φιλικά προετοιμασίας η Σλοβενία, αλλά το μόνο που κατάφερε -16 φάουλ στο πρώτο μέρος (31 στο σύνολο)- ήταν... 20/26 βολές για τους παίκτες του Καζλάουσκας. Ο Σχορτσιανίτης έβγαλε από το πρώτο πεντάλεπτο με 3 φάουλ τον Γκάσπερ Βίντμαρ και σημείωσε 10 πόντους, εκ των οποίων οι 7 διαδοχικοί, 15-12. Τα δύο τρίποντα από Περπέρογλου και Πρίντεζη ήταν το έναυσμα για αλλαγή ταχύτητας, την οποία δεν μπορούσαν να ανακόψουν ούτε τα εύστοχα σουτ έξω από τα 6.25 των Λάκοβιτς και Ούντριχ. Ο Πρίντεζης έφτασε τους 9 πόντους, 31-19... και μετά το καλάθι του Ρίζβιτς, ακολούθησε σερί 17-0 της Εθνικής, 48-21. Το έναυσμα είχε δώσει με 8 διαδοχικούς πόντους ο Νικ Καλάθης! Το τρίποντο του αρχηγού Αντώνη Φώτση εκτόξευσε τη διαφορά στους +30 για να βρει το ημίχρονο τους διεθνείς στο +32, με τον Βασίλη Σπανούλη να ευστοχεί πρώτη φορά στον αγώνα... αλλά έξω από τη γραμμή του τριπόντου, 58-26. Αχίλλειος πτέρνα της Εθνικής τα επιθετικά ριμπάουντ (2 έναντι 7 των Σλοβένων στο 20΄). Οι παίκτες του Μέμι Μπετσίροβιτς άμβλυναν την ψαλίδα της διαφοράς στους -19, 65-46 βασιζόμενοι επιθετικά στον Ούρος Σλόκαρ που σημείωσε 9 πόντους στην 3η περίοδο, ενώ σκόραραν και οι Κλόμπουτσαρ, Βίντμαρ. Κυρίως, όμως ήταν τα 8 λάθη της Εθνικής έναντι 3ων της Σλοβενίας σ' αυτό το διάστημα που έδωσαν... προσωρινά το δικαίωμα στην αντίπαλο να μειώσει. Ένα σερί 6-0 από τον Κώστα Τσαρτσαρή (69-46), και λύσεις από Καλάθη, Φώτση και Ζήση διαμόρφωσαν το 79-48 (+31) στο 30΄, με έμμεσο τρίποντο από γκολ φάουλ του γκαρντ της Σιένα. Μετά τον Κώστα Παπανικολάου που έκανε για πρώτη φορά την είσοδό του στο παρκέ, 1.19'' πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Καζλάουσκας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Καϊμακόγλου και Βουγιούκα στην 4η περίοδο μέχρι το τελικό, 96-72.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 58-26, 79-48, 96-72

ΕΛΛΑΔΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Παπανικολάου 2, Καϊμακόγλου 4, Ζήσης 14 (1), Σπανούλης 3 (1), Καλάθης 16 (1), Φώτσης 13 (1), Πρίντεζης 9 (1), Περπέρογλου 6 (2), Τσαρτσαρής 11 (1), Διαμαντίδης 1, Βουγιούκας 2, Σχορτσιανίτης 15
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μέμι Μπετσίροβιτς): Σλόκαρ 12 (2), Λάκοβιτς 6 (1), Ούντριχ 6 (1), Ρίζβιτς 4, Κλόμπουτσαρ 14 (3), Ντράγκιτς Ζ. 2, Ντράγκιτς Γκ. 2, Γιαγκόντνικ, Ζούπαν 5 (1), Βίντμαρ 17, Μούριτς 4 (1)

Νίκησε στο Αλκαζάρ ο Ολυμπιακό Βόλου


Σ' ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου απέδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 2-0 τη Λάρισα στο Αλκαζάρ, με τέρματα των Ούμπιντες (+45') και Καμπάνταη (76').

Η εξέλιξη του αγώνα

14ο: Ο Μπλάζεκ πλαγιοκοπεί την άμυνα του Ολυμπιακού με εξαιρετική προσπάθεια, σπάει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, Μακίνουα και Πούρι στην τροχιά της μπάλας, όμως η κόντρα ευνοεί τον Γιακούποβιτς, ο οποίος μπλοκάρει.

19ο: Μακρινό σουτ του Μπρέσκα, η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Αμπάρη.

22ο: Σέντρα του Ούμπιντες, κεφαλιά του Μάρτιν, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

26ο: Μακρινό σουτ του Μπρέσκα, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

45ο: 0-1. Ολυμπιακός Βόλου ανοίγει το σκορ με σουτ του Ουμπίντες από το ύψος του πέναλτι, όταν η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του μετά από κόντρα σε απόκρουση των αμυντικών.

47ο: Καλή στιγμή για την ΑΕΛ με το σουτ βολίδα του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή, να αποκρούει ο Γιακούποβιτς.

49ο: Με έγκαιρη έξοδο ο Βιέρα προλαβαίνει τον Μπρέσκα και απομακρύνει τον κίνδυνο.

55ο: Πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Εξαιρετικός συνδυασμός Ρομέου-Μακίνουα-Πούρι, σουτ του Εσθονού από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γιακούποβιτς αποκρούει με δυσκολία.

58ο: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μετίν, αποκρούει σωτήρια ο Γιακούποβιτς.

69ο: Νέο καλοχτυπημένο φάουλ από τον Τουμέρ, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

76ο: 0-2 με κεφαλιά του Καμπάνταη μετά από σέντρα του Μόνχε.

79ο: Ατομική ενέργεια και μακρινό σουτ του Μετίν, η μπάλα φεύγει άουτ.

83ο: Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μετίν, ο οποίος σπάει στον Αμπουχατζίρα, ο Ισραηλινός σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής μόνος απέναντι στον Γιακούποβιτς, αλλά αστοχεί ελάχιστα.

ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης (46' Bιέρα), Ταλ (46' Μετίν), Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Κανόμπιο (46' Γκουβέτας), Μπλάζεκ, Μακίνουα (65' Αμπουχατζίρα), Πούρι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σελεζί, Ρόκας, Σανκαρέ, Τομάς, Ρίκκα (60' Ζαραδούκας), Αλβάρεζ (86' Σκάρος), Μόνχε, Ουμπίντες (90' Mητρόπουλος), Μπρέσκα (56' Πλιάγκας), Μαρτίν