Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο τίτλος στην Ιντερνασιονάλ


Το δεύτερο Copa Libertadores της ιστορίας της πανηγυρίζει από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Ιντερνασιονάλ, η οποία νίκησε στο δεύτερο τελικό την Τσίβας Γκουδαλαχάρα με 3-2 και με συνολικό σκορ 5-3 κατέκτησε το τρόπαιο.Η βραζιλιάνικη ομάδα είχε επικρατήσει με 2-1 στον πρώτο αγώνα, που είχε γίνει στο Μεξικό κι επομένως είχε τον πρώτο λόγο στην έδρα της.Ωστόσο, το γήπεδο σίγησε όταν στο 43ο λεπτό ο Ντε λα Μόρα με υπέροχο γυριστό σουτ έκανε το 0-1, που αν έμενε, θα οδηγούσε το παιχνίδι σε παράταση.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 61', όταν ο Ράφαελ Σόμπις δέχτηκε την πάσα του Κλέμπερ και νίκησε τον Μίτσελ για το 1-1.

Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι έφτασαν στο 2-1 στο 76ο λεπτό με τον Λεάντρο Νταμιάο και μετά την αποβολή του Αρεγιάνο στο 86', έκαναν και το 3-1 με τον Ζιουλιάνο, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τον τίτλο. Το μόνο που κατάφεραν οι Μεξικανοί ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Αραούχο.

"Αυτός ο τίτλος είναι για την οικογένειά μου. Αγαπάω αυτήν την ομάδα κι ελπίζω να μείνω εδώ για πολύ καιρό", τόνισε ο τερματοφύλακας της Ιντερνασιονάλ, Ρέναν.

Η Ιντερνασιονάλ είχε κατακτήσει το Copa Libertadores και το 2006, όταν είχε νικήσει στο βραζιλιάνικο τελικό τη Σάο Πάουλο. Επιπλέον, ο Ρομπέρτο Αμποντανσιέρι, ο Πάμπλο Γκουινιασού και ο Αντρές Ντ'Αλεσάντρο έγιναν οι πρώτοι Αργεντίνοι που φτάνουν στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής με βραζιλιάνικη ομάδα.

Η Τσίβας έχασε μοναδική ευκαιρία να γίνει η πρώτη μεξικάνικη ομάδα που θα κατακτούσε το Copa Libertadores.

Ιντερνασιονάλ (Σέλσο Ροτ): Ρέναν, Νέι, Μπολίβαρ, Ίντιο, Κλέμπερ, Σάντρο, Γκουινιασού, Τίνγκα (84' Γουίλσον), Ντ'Αλεσάντρο, Τάισον (65' Ζιουλιάνο), Ράφαελ Σόμπις (72' Λεάντρο Νταμιάο)

Τσίβας Γκουδαλαχάρα (Χοσέ Λουίς Ρεάλ): Μίτσελ, Ντε Λούνα, Μαγκαγιόν, Ρεϊνόσο, Πόνσε (79' Εσκαλάντε), Μπάες (81' Βάσκες), Αραούχο, Φαμπιάν, Μπαουτίστα, Μπράβο, Αρεγιάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: