Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Πήρε Δέδα – Αποστολίδη

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Πήρε Δέδα – Αποστολίδη

Την απόκτηση δύο ακόμη ελλήνων παικτών ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Γιώργο Δέδα και τον Γιώργο Αποστολίδη που υπέγραψαν σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας. Πιο αναλυτικά: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Γιώργο Δέδας, ο οποίος θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2010-2011. Ο Γιώργος Δέδας με την ευκαιρία της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ δήλωσε: «Είμαι πολύ που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, μετά το αίσιο τέλος που είχαν οι συζητήσεις μου με την ομάδα. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσία μου στην Ισπανία και πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι θα συνεργαστώ με μία ομάδα που έχει πολλές προοπτικές και μεγάλη ιστορία. Θεωρώ ότι η επιλογή του ΠΑΟΚ είναι η ιδανική για μένα. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό γεγονός τη συνεργασία μου με έναν καταξιωμένο προπονητή όπως ο κ. Μαρκόπουλος, αλλά κι επειδή θα βρω και πάλι στον ΠΑΟΚ, δύο πρώην συμπαίκτες μου, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Αποστολίδη. Μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά, πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μία ομάδα αντάξια του ονόματος του ΠΑΟΚ. Μας περιμένει σκληρή δουλειά στην προετοιμασία, αλλά νομίζω ότι όλοι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και να βάλουμε τις βάσεις για μία καλή χρονιά».

Ο Γιώργος Δέδας γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 2 Ιανουαρίου 1980, έχει ύψος 1μ.98 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αετό Κιλκίς και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη ΜΕΝΤ (1999-03), τον Ηρακλή (2003-06), ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στην Ισπανία με την Breogan Lugo (2006-07), την CB Rosalia de Castro (2007-09) και την Caceres 2016 Basket (2009-10).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 που διεξήχθησαν στην Ισπανία.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Γιώργος Δέδας έχει 5 συμμετοχές με την Εθνική Μεσογειακή ομάδα (5 πόντοι) και 6 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα Ανδρών Β΄ (34 πόντοι).

Η ανακοίνωση για τον Γιώργο Αποστολίδη αναφέρει:«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Γιώργο Αποστολίδη, ο οποίος θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2010-2011. Με αφορμή την επιστροφή το στον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Αποστολίδης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μετά από τόσα χρόνια επιστρέφω στον ΠΑΟΚ, την ομάδα από την οποία ξεκίνησα το μπάσκετ, από τις ακαδημίες κι έφτασα ως την πρώτη ομάδα. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος και για το γεγονός ότι θα συνεργαστώ ξανά με δύο πρώην συμπαίκτες μου, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Δέδα, αλλά και για τη συνεργασία που θα έχω με όλα τα παιδιά που θα είμαστε φέτος στον ΠΑΟΚ. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να δουλέψω με τον κ. Μαρκόπουλο, μα πάνω από όλα αυτό που σκέφτομαι είναι η επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι θα φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα».

Ο Γιώργος Αποστολίδης γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1984 στη Θεσσαλονίκη, έχει ύψος 1μ.97, αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ και ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Εφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα, ενώ συνέχισε την καριέρα του στον Ηρακλή (2003-05), την Ολύμπια Λάρισας (2005-07), τον Πανελλήνιο (2007-08), την ΑΕΛ (2008-09) και τα Τρίκαλα (2009-10).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων που έγινε το 2002 στη Γερμανία
Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε το 2003 στη Θεσσαλονίκη
Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που έγινε το 2005 στην Αργεντινή
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ο Γιώργος Αποστολίδης έχει αγωνιστεί 39 φορές με την εθνική ομάδα των εφήβων (239 πόντοι) και 27 φορές με την εθνική ομάδα νέων ανδρών (115 πόντοι)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: