Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ουκρανία-Ελλάδα 0-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Μουντιάλ της Αφρικής το καλοκαίρι του 2010 θα δώσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά της ΗΠΑ) η Εθνική Ελλάδος. Με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης νίκησε 1-0 μέσα στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας την ομάδα του Μιχαϊλιτσένκο και πήρε και πάλι την πρόκριση μετά από 16 χρόνια για την τελική φάση της διοργάνωσης. Ο "εκατόνταρχος" Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής πέτυχε την 52η νίκη του και ανάγκασε και πάλι χιλιάδες Ελληνες να νιώθουν περηφάνια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Φάνη-κε ο Αγγελος

Ο Οτο Ρεχάγκελ τελικά δεν άλλαξε τα πλάνα σχετικά με την δοκιμή παραμονή της αναμέτρησης με τον Γερμανό τεχνικό να πραγματοποιεί μόνο μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Ετσι στην κορυφή της επίθεσης αντί του Φάνη Γκέκα παρατάσσεται ο Αγγελος Χαριστέας με τον ομοσπονδιακό προπονητή να διατηρεί το 5-4-1. Ο Τζόρβας υπερασπιστής την εστία του με τους Βύντρα (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά) και Κυργιάκο, Μόρα και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Η μεσαία γραμμή αποτελούνταν από τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά με τους δύο τελευταίους από αριστερά και δεξιά στα άκρα να δίνουν βοήθεια στο μοναδικό προωθημένο Αγγελο Χαριστέα στην επίθεση. Εκτός 18άδας έμειναν ο τραυματίας Αβραάμ Παπαδόπουλος και οι Γκαλίτσιος και Τζαβέλας που κλήθηκαν την τελευταία στιγμή.

Σουτ εσείς... κεφαλιά εμείς

Η εδαφική πίεση των γηπεδούχων που είχαν την συμπαράσταση του κοινού τους από τα πρώτα λεπτά είχε σαν αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να φτάσουν στην πρώτη καλή ευκαιρία τους μόλις στο 7' όταν μετά το σουτ του Αλίεφ απέκρουσε ο Τζόρβας και η μπάλα πήγε στα πόδια του αμαρκάριστου Σεφτσένκο που πλάσαρε άστοχα.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που απείλησε στην πρώτη της στιγμή με την συμπλήρωση 10 λεπτών, όταν μετά το φάουλ του Καραγκούνη ο Σαμαράς "πήδηξε" πιο ψηλά αλλά η κεφαλιά που επειχείρησε έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Πιάτοφ.

Η Εθνική Ελλάδος άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι με την πάροδο του χρόνου και οι παίκτες του Ρεχάγκελ προσπαθούσαν να μην έχουν μόνο επιθετικούς προσανατολισμούς στον τρόπο παιχνιδιού τους. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που δημιούργησαν την δεύτερη καλή ευκαιρία τους πρώτοι, με στημένη φάση.

Στο 18' μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Αλίεφ, έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Τζόρβας απόκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα. Η απάντηση των Ελλήνων όπως και νωρίτερα ήταν άμεση.

Στο επόμενο λεπτό (19') ο Σπυρόπουλος "ανέβηκε" στην πλευρά του από αριστερά πραγματοποίησε την σέντρα η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη, ο οποίος επιχείρησε από καλή θέση να πλασάρει αλλά με λάθος ισορροπία δεν τα κατάφερε και έχασε την ευκαιρία.

Αλλαγή του Σωκράτη... και Σάλπι-σμα πρόκρισης

Λίγο πριν την συμπλήρωση του ημίωρου και ενώ οι Ελληνες έδειχναν πλέον πιο "ζεστοί" με το περιβάλλον διατηρώντας την ισορροπία στο ρυθμό του ματς, ο Οτο Ρεχάγκελ, αναγκάστηκε να αλλάξει τα αγωνιστικά του πλάνα.

Συγκεκριμένα, σε μια αντεπίθεση, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος "χτύπησε" από μαρκάρισμα του Μιλέφσκι και αφού προσπάθησε να δοκιμάσει ν' αγωνιστεί μετά τις πρώτες βοήθειες "λύγισε" από τους πόνους στην μέση. Ετσι ο Γερμανός τεχνικός τον απέσυρε και πέρασε στην θέση του τον Πλιάτσικα.

Ο "ξανθομάλλης" άσος της Σάλκε ενώ αρχικά έδειξε ότι θα πάει στην μεσαία γραμμή με τον Κατσουράνη να οπισθοχωρεί τελικά πήγε στο δεξί άκρο αντί του Βύντρα, με τον αμυντικό του "τριφυλλιού" να μετακινείται σε μια γνώριμη για τον ίδιο θέση στο κέντρο της άμυνας μαζί με τους Μόρα και Κυργιάκο.

Η όλη "αναταραχή" με τον τραυματισμό του Ελληνα αμυντικού και την αλλαγή του νεαρού άσου φάνηκε να αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους και στο 31', ο Σαμαράς με μια καταπληκτική ασίστ στο κενό χώρο έβγαλε σε θέση βολής τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος αυτή την φορά πλάσαρε άψογα τον εξερχόμενο Πιάτοφ και άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους διεθνείς μας... αλλά και τον Οτο Ρεχάγκελ ψύχραιμο να δίνει οδηγίες στους παίκτες του.

Πίεση χωρίς αντίκρισμα...

Οι παίκτες του Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο όπως ήταν φυσικό πίεζαν όσο ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο στις δύο φάσεις που δημιούργησαν δεν ευτύχησαν να πετύχουν κάτι σημαντικό.

Αρχικά, στο 40' ο σταρ της Ντιναμό Κιέβου, Αντρέι Σεφτσένκο θα κοντρολάρει πολύ όμορφα την μπάλα και θα μπει μέσα στην περιοχή του Τζόρβα, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελληνα πορτιέρο.

Τρία λεπτά αργότερα, η νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Ουκρανούς να ισοφαρίσουν, ήρθε με αιχμή τον καλύτερο παίκτη της ομάδας Αλίεφ να εκτελεί φάουλ και τον Σαμαρά χωρίς να το θέλει με το πόδι να στέλνει την μπάλα δίπλα από την εστία του Τζόρβα που με την βοήθεια της τύχης είδε την μπάλα να περνάει κόρνερ.

Χωρίς αλλαγές και ευκαιρίες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να μην αλλάζουν κάτι στα πλάνα τους αλλά και τους 22 ποδοσφαιριστές να μην δείχνουν "ζεστοί" στο ξεκίνημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αβαντάζ το γκολ του Σαλπιγγίδη στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να "παγώσει" λίγο τον ρυθμό αφού το ζητούμενο ήταν να κρατήσουν αρχικά τους Ουκρανούς μακριά από την περιοχή του Τζόρβα.

Στο 55' και μετά από στημένη φάση για τους γηπεδούχους, ο Ρακίτσκι εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή ωστόσο ο Τζόρβας έδιωξε την μπάλα. Το δεκάλεπτο που κύλησε ήταν αρκετό για τον τεχνικό της Ουκρανίας να κρίνει πως η ομάδα του ήθελε "μετάγγιση" στο εσωτερικό της ωστόσο μάλλον αστόχησε στην επέμβασή του. Ο Μιχαϊλιτσένκο απέσυρε τον καλύτερο παίκτη της ομάδας Αλίεφ και έβαλε στο ματς τον Σελέζνοφ με τους οπαδούς στο "Donbass Arena" να αποδοκιμάζουν την κίνηση αυτή.

Ο Τζόρβας λέει "όχι"... και ο Οτο φώναξε Φάνη

Η πίεση στην ελληνική άμυνα ολοένα και αυξάνονταν με κύριο "μοχλό" τον Αντρέι Σεφτσένκο να αναζητά χώρους είτε να πασάρει είτε να σουτάρει, κάτι που επιχείρησε και στο 59' αλλά το δυνατό του σουτ από καλή θέση, απέκρουσε ο Τζόρβας, ο οποίος μπορεί να μην μπλόκαρε σχεδόν σε όλα τα σουτ την μπάλα, ωστόσο την απομάκρυνε συνεχώς με γροθιές.

Η φάση αυτή "θορύβησε" και τον Γερμανό τεχνικό που ήθελε να δώσει πνοή με την σειρά του στην ομάδα του και απέσυρε τον Σαμαρά βάζοντας στο ματς τον Γκέκα και αλλάζοντας διάταξη ο Χαριστέας πήγε στα πλάγια.

Στο 68' ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είπε και πάλι όχι στις προθέσεις να τον νικήσουν οι αντίπαλοί του, όταν μετά από αδράνεια της άμυνας της Εθνικής, ο Ρακίτσκι κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή έκανε την ντρίπλα αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στην αγκαλιά του Τζόρβα.

Εξω ο Χαριστέας... μέσα και ο Τζιόλης

Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ της ελληνικής ομάδας που έμοιαζε ολοένα να αγκαλιάζει την πρόκριση με τους γηπεδούχους πλέον αγχωμένοι να μην έχουν "καθαρό" μυαλό στις επιθετικές τους ενέργειες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός βλέποντας την πίεση να μεγαλώνει θέλησε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την μεσαία του γραμμή.

Ετσι απέσυρε τον Χαριστέα και έβαλε στο ματς τον Τζιόλη που μπορεί να μην έχχει αγωνιστικές παραστάσεις στον Παναθηναϊκό (που είναι στο περιθώριο) ωστόσο για τον Ρεχάγκελ αποτελεί μια σπουδαία λύση.

Λίγο πριν το χρονόμετρο φτάσει στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς τόσο ο Πλιάτσικας όσο και ο Μόρας που τραυματίστηκαν "αναγκάστηκαν" (αφού δεν υπήρχαν και αλλαγές) να "σφίξουν τα δόντια" και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Σφυρίγματα... αντί για χειροκρότημα

Αυτό που ήλπιζαν οι γηπεδούχοι στο φινάλε δεν ήρθε ποτέ και οι φίλοι των Ουκρανών άρχισαν απότο 83' τα σφυρίγματα προς τους παίκτες.

Το παιχνίδι στο αγωνιστικό του "κομμάτι" είχε "ανοίξει. Στο 87' ο Τιμόστσουκ από καλή θέση επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Το πάθος των Ελλήνων αντικατροπτίστηκε πλέον με τον καλύτερο τρόπο ως εικόνα με τον Κατσουράνη να πηγαίνει λίμπερο στην θέση του τραυματία Μόρα ο οποίος με το "ζόρι" (και αναγκαστικά) ήταν πιο μπροστά.

Ομως παρά τους τραυματισμούς και το κρύο οι Ελληνες δεν λύγισαν και παληκαρίσια πήραν μια νίκη και μια μεγαλειώδη πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Γήπεδο: "Donbass Arena"
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογάλος)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα, Ζοσέ Καρντινάλ
4ος: Ντουάρτε Γκόμες
Κίτρινες: Γιαρμολένκο (Ουκρανία) / Κατσουράνης, Βύντρα, Κυργιάκος (Ελλάδα)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ουκρανία (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Κόμπιν, Κατσέριντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65' Γκάι), Αλίεφ (56' Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69' Σέφτσουκ), Σεφτσένκο, Μιλέφσκι.

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29' λ.τρ. Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (63' Γκέκας), Χαριστέας (71' Τζιόλης).

Στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2010 η Ελλάδα

Στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 θα βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Ουκρανίας με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού! Το μοναδικό και «χρυσό» γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Σαλπιγγίδης στο 31’, ύστερα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Σαμαρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ουκρανία πίεσε για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, ωστόσο ο εκπληκτικός Τζόρβας με τουλάχιστον πέντε σημαντικές αποκρούσεις και η σωστή αμυντική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν τους άφησε πολλά περιθώρια.

Έτσι λοιπόν η Ελλάδα με το 1-0 πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Η Εθνική θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 94’.

Κύπελλο: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 70-82



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ολυμπιακός ήταν επί 30 λεπτά μεταξύ φθοράς και... αστοχίας, αλλά στην τελευταία περίοδο οι ερυθρόλευκοι ευστόχησαν στα πιο κρίσιμα σουτ του αγώνα και με μεγάλα μυαλά τους Παπαλουκά και Χαλπερίν απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ με 82-70 και συνεχίζουν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι 10 πόντοι του Γιοτάμ Χαλπερίν δεν λένε όλη την αλήθεια, γιατί ο Ισραηλινός ήρθε από τη ναφθαλίνη της Ευρωλίγκα και στην ουσία έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ. Με εξαιρετικές άμυνες, σωστές επιλογές στην επίθεση και απόλυτη ψυχραιμία και σοβαρότητα ο Χαλπερίν μαζί με τον εκτελεστή Μίλος Τεόντοσιτς και τον ιδανικό οργανωτή Θοδωρή Παπαλουκά "έσωσαν" τον Ολυμπιακό από μια ήττα, που μέχρι το 30' ήταν πολύ ορατή!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα ακόμη και με 12 πόντους διαφορά με τους Μονρό και Γκρέγκορι να κάνουν πάρτι, τον κόσμο να έχει τεράστιο πάθος, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε έστω και αργά την ευστοχία και τις λύσεις που ήθελε για να αποδράσει από την Πυλαιά. Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Άρη που απέκλεισε το Μαρούσι.

Ο αγώνας

Ήταν αναμενόμενο πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα γέμιζε το κλειστό της Πυλαίας και θα μετέδιδε πάθος στους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου. Και ειδικά στην αρχή του ματς, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με ένα γρήγορο 7-0, αυτό φάνηκε και με το παραπάνω. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός σπαταλούσε επιθέσεις με λάθη βιασύνης και άστοχα σουτ, για να έρθει το πρώτο καλάθι των ερυθρολεύκων από τον Λίνας Κλέιζα και να κάνει το 7-2. Αυτοί δεν ήταν οι μοναδικοί πόντοι του Λιθουανού που έφτασε τα πέντε συνεχόμενα εύστοχα δίποντα, όντας ο πρωταγωνιστής στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Και παρότι ο Ουίλιαμ Έιβερι ήταν ζεστός και ο Μονρό σε καλή μέρα, η είσοδος του Θοδωρή Παπαλουκά στο παιχνίδι μαζί με τον Μίλος Τεόντοσιτς στο πλευρό του βελτίωσαν κατά πολύ την οργάνωση του Ολυμπιακού και έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 22-17. Μάλιστα, η ευστοχία της στα δίποντα μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου (13/17) ήταν χαρακτηριστική, αλλά το ίδιο χαρακτηριστική ήταν και η αστοχία του Ολυμπιακού από την περιφέρεια, παρότι εντός της ρακέτας, Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Γιάννης Μπουρούσης έφθειραν τους αντιπάλους τους.

Ο ΠΑΟΚ πάντως βρήκε τρόπο να αντιδράσει στο 20-28. Με τρίποντα του Τσιάρα και του Έιβερι, σημαντικούς πόντους από τον Μονρό και τον κόσμο να παίρνει και πάλι φωτιά, ο "δικέφαλος" ισοφάρισε σε 30-30 και πέρασε μπροστά με 33-32, σε μια φάση ενδεικτική της συνέχειας. Ο Κλέιζα έκανε φάουλ, εκνευρίστηκε, στην επόμενη φάση, πήρε μια τραβηγμένη προσπάθεια και υπέπεσε και πάλι σε φάουλ. Ο Λιθουανός και ολόκληρος ο Ολυμπιακός είχε χάσει την υπομονή και την ψυχραιμία του (με τον Γιαννάκη να ανακατεύει την τράπουλα, αλλά να μην του βγαίνουν ούτε ο Βον Ουέιφερ, αλλά ούτε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος), κάτι που μαρτυρούσαν και τα 0/11 (!) τρίποντα του ημιχρόνου, το οποίο έληξε με σκορ 40-35.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία και πάτησε ακόμη περισσότερο το γκάζι. Τσιάρας και Μονρό έκαναν το σκορ 44-34, για να ακολουθήσει ένα ακόμη τρίποντο του πρώτου και να προηγηθούν οι γηπεδούχοι με 12 πόντους, τη μεγαλύτερη διαφορά ως εκείνη τη στιγμή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός; Απών. Ακυβέρνητος και εξοντωτικά άστοχος. Τα φαντάσματα του παρελθόντος (τότε που οι ερυθρόλευκοι έχασαν από τον ΠΑΟΚ του... Κούβελα), έκαναν την εμφάνισή τους με το Μονρό να κάνει πάρτι (51-39) και τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να το χαλάσουν.

Σε εκείνο το σημείο ο Γιοτάμ Χαλπερίν σταμάτησε την αστοχία του Ολυμπιακού από την περιφέρεια (1/14!) και έριξε τη διαφορά στους εννιά πόντους, για να ακολουθήσει ένα καλάθι από τον Τζος Τσίλντρες και με τον Θοδωρή Παπαλουκά να μεταδίδει εμπειρία και ηρεμία, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να συνέρχονται. Ο ΠΑΟΚ κάπως χαλάρωσε, η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε (με Χαλπερίν και Μπουρούση να κάνουν πολύ καλή δουλειά μέσα-έξω) και η διαφορά έπεσε. Μάλιστα, με καλάθι του Χαλπερίν το σκορ έγινε 53-52 και το δεκάλεπτο έληξε με 55-54 υπέρ του ΠΑΟΚ. Όλα ήταν πιθανά.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου όσο περνούσε η ώρα φαινόταν και περισσότερο κουρασμένη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη παρουσίαζε περισσότερο καθαρό μυαλό. Όταν, μάλιστα, ο Λίνας Κλέιζα με δύο βολές έβαλε την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη μπροστά στο σκορ (63-64), ενώ λίγο αργότερα ευστόχησε και σε τρίποντο. Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς οργάνωναν πολύ καλά την ομάδα τους, ενώ ο Σέρβος γκαρντ πήρε ένα πολύ ψυχωμένο τρίποντο και έβαλε τον Ολυμπιακό πέντε πόντους μπροστά στο σκορ (65-70) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του ματς. Στη συνέχεια μια πολύ ωραία προσωπική ενέργεια του Παπαλουκά και ένα καλάθι από τον Κλέιζα έκαναν το σκορ 67-74 και στην ουσία έδωσαν στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να καθαρίσει το ματς και να κερδίσει εν τέλει με 82-70. Στα τελευταία δύο λεπτά μπήκε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, αλλά φυσικά δεν πρόλαβε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 40-35, 55-54, 70-82

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 23, Καυκής, Γκρέγκορι 8, Χέλιγουελ 1, Καλές 6, Τσιάρας 6, Έιβερι 18, Καλαϊτζίδης, Ντρόμπνιακ 6, Γκετσέφσκι 2

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Τσίλντρες 9, Τεόντοσιτς 15, Ουέιφερ, Μπουρούσης 19, Χαλπερίν 10, Κλέιζα 21, Βασιλόπουλος, Σχορτσανίτης 4.

Διακοπές και αντικείμενα

Δύο φορές το παιχνίδι διακόπηκε λόγω αντικειμένων που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στο τέλος του ματς, δύο από αυτά βρήκαν στόχο τον γυμναστή του Ολυμπιακού, Ανδρέα Γκατζούλη, και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλου, ενώ στο 35' το ένα έπεσε πάνω στον Βον Ουέιφερ.

Τσέλσι: Ξανά για Αγκουέρο



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Σέρχιο Αγκουέρο θα έχουν οι ιθύνοντες της Τσέλσι την επόμενη Δευτέρα καθώς ο Αργεντινός παραμένει ο πρώτος στόχος των "μπλε".

Μετά τα ευχάριστα νέα από το CAS που αποφάσισε να αναστείλει την απόφαση για απαγόρευση των μεταγραφών στην ομάδα του Λονδίνου, ξεκίνησαν οι κινήσεις για την ενίσχυση την περίοδο του Ιανουαρίου.

Η Τσέλσι μάλιστα σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, είναι έτοιμη να προσφέρει ένα ποσό κοντά στα 40εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτηση του 21χρονου άσου ο οποίος στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους είναι το πρώτο όνομα στην λίστα του αγγλικού συλλόγου.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, ο προπονητής των "μπλε", Κάρλο Αντσελότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπόθεση του Αγκουέρο, έχει ως επόμενο στόχο τον Φρανκ Ριμπερί της Μπάγερν.

Μπαλοτέλι: "Είμαι οπαδός της Μίλαν"!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Μάριο Μπαλοτέλι συνηθίζει να προκαλεί τους αντιπάλους με τη συμπεριφορά του εντός αγωνιστικού χώρου, γεγονός που έχει κάνει ακόμα και τον Ζοσέ Μουρίνιο να του έχει κάνει επανειλημμένα συστάσεις πάνω σε αυτό το θέμα, όμως αυτή τη φορά βάλθηκε να... τρελάνει τους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Giornale", ο 19χρονος έκανε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί -στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ινστιτούτο "Don Gnocchi" (μη κερδοσκοπικός οργανισμός που οργανωνει μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για 65 παιδιά ηλικίας 14 έως 21 ετών)- καθώς εξομολογήθηκε την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα πως είναι οπαδός της Μίλαν.

"Τι ομάδα υποστηρίζεις", ήταν το ερώτημα που τέθηκε στον Μπαλοτέλι, ο οποίος απάντησε χωρίς δισταγμό "Είμαι Μιλανίστα. Δεν το ξέρατε αυτό";

Φυσική η απάντηση του άσου των "νερατζούρι" εξέπληξε και ενθουσίασε αρκετούς, με έναν νεαρό οπαδό της Μίλαν να φωνάζει "Είσαι Μιλανίστα, είσαι Μιλανίστα", και έναν άλλο να τον ρωτάει με περιέργεια:

"Εάν είσαι πράγματι οπαδός της Μίλαν, για ποιο λόγο αγωνίζεσαι στην Ίντερ;"

Η απάντηση του Ιταλού επιθετικού με τις ρίζες από την Γκάνα ακόμα πιο αινιγματική: "Λοιπόν, παίζω στην Ίντερ φέτος...", δήλωσε σχετικά, με τις φήμες περί συμπάθειάς του προς τη Μίλαν να έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάη όταν και εντοπίστηκε μπροστά από ένα επίσημο κατάστημα των "ροσονέρι".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Στο χειρουργείο ο Λεντέσμα!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η συντηρητική αγωγή που ακολούθησε ο Κριστιάν Λεντέσμα δεν απέδωσε καρπούς κι έτσι αύριο θα μπει στο χειρουργείο, προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα με τον εξω μηνίσκο. Περίπου ένα μήνα θα απουσιάσει ο «λύκος» μετά την αρθροσκόπηση.

Δεν γλίτωσε τελικά το χειρουργείο ο Λεντέσμα, ο οποίος αύριο θα πάει στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στον έξω μηνίσκο. Η επιστροφή του στα γήπεδα, υπολογίζεται σε ένα μήνα.

Από εκεί και πέρα, κανονικά με την ομάδα προπονήθηκαν οι Λεονάρντο και Φετφατζίδης, ενώ ο Γκαλέτι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο, όπως και οι Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ.

Ο Τοροσίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο, ενώ ο Παναγόπουλος ακολούθησε πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο.

SUPERLEAGUE - Αλλαγή ώρας στο αιώνιο ντέρμπι!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα, καθώς η Σούπερ Λιγκ έκανε δεκτό το αίτημα της αστυνομίας και η σέντρα θα γίνει στις 18:30.

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αποδοχής αιτήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, η ώρα έναρξης του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 12ης Αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, ορίζεται για τις 18:30, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (αντί για τις 19:00). Ο αγώνας θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ».

Στους «4» με Χατζηβρέττα ο Αρης



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με κορυφαίο τον Νίκο Χατζηβρέττα (20π. με 9/9 βολές) και άξιο συμπαραστάτη του τον Αντριου Μπετς (14π.), ο Αρης κέρδισε σχετικά εύκολα το Μαρούσι (75-63) στο Αλεξάνδρειο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη προηγήθηκε ακόμη και με 21 πόντους διαφορά (στις αρχές του β’ δεκαλέπτου), με το συγκρότημα των βορείων προαστίων να κάνει σημαντική προσπάθεια να ανατρέψει το σκηνικό, αλλά τελικά να μην τα καταφέρνει.

Επόμενος αντίπαλος των Θεσσαλονικέων ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (παίζουν αυτήν την ώρα). Για τους ηττημένους, στοίχησαν οι απουσίες των Διαμαντόπουλου, Κένταλ, Αριγκάμπου και Κουμπούρα.

Σε παράσταση για έναν ρόλο, μετέτρεψε το πρώτο δεκάλεπτο ο Αρης. Παίζοντας σκληρή άμυνα (σ.σ. κράτησε το Μαρούσι στους 10 πόντους) και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας τόσο εντός πεδιάς όσο και από τη γραμμή των βολών (11/11), η ομάδα του Κατσικάρη κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ, από το πρώτο λεπτό. Μπάρλος, Μπετς και Ντίξον έδωσαν πολύτιμες επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξάνεται διαρκώς και να φτάσει ακόμη και το +18 (26-8) περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν... φουριόζοι και στο επόμενο δεκάλεπτο, συνεχίζοντας με το ίδιο μαχητικό πνεύμα, ειδικότερα στον τομέα της άμυνας. Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να εκτοξευτεί στους 21 (34-13), απέναντι σε ένα Μαρούσι που έδειχνε ξεκάθαρα ότι αδυνατούσε να ακολουθήσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Βεβαίως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «τρέξουν» ένα επιμέρους 4-14 (με τους Γκόρντον-Κις κυρίως) και να πλησιάσουν στο -11 (38-27), όμως μέχρι εκεί.

Κι αυτό γιατί οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν γρήγορα την κάμψη στην οποία είχαν περιέλθει προς στιγμήν, καθώς με πρωταγωνιστές τους Μπετς (έδωσε πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα) και Χατζηβρέττα, απάντησαν με δικό τους 7-3 για το 45-30 του ημιχρόνου.

Σχεδόν με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Αντριου Μπετς «φορτώθηκε» με το τρίτο του φάουλ, αναγκάζοντας τον προπονητή του να τον αποσύρει στον πάγκο. Ετσι, ο Χόμαν βρήκε ελεύθερο πεδίο δράσης και σε συνδυασμό με την αισθητή βελτίωση και των υπόλοιπων συμπαικτών του, το Μαρούσι κατάφερε να μειώσει στους 7 (50-43 στο 28’), μπαίνοντας (μετά από πολύ ώρα) και πάλι στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ο Αρης έδειχνε «εγκλωβισμένος», έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ και η άμυνά του είχε χαλαρώσει αισθητά σε σχέση με το πρώτο μέρος. Εστω και... «αγκομαχώντας» πάντως, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να κλείσουν την περίοδο στο +12 (57-45), χάρη σε ένα τρίποντο του Κίκι Κλαρκ (υπό ασφυκτική πίεση), αλλά κι ένα αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισαν (ο Μπάρλος από τον Μπατή) κι ενώ το Μαρούσι βρισκόταν στην τελευταία του επίθεση.

Τίποτα δεν είχε κριθεί ακόμη. Αλλωστε οι ψηλοί του Αρη είχα «φορτωθεί» με φάουλ (4 ο Μπετς, 3 ο Ντικούδης), και ο Μπαρτζώκας θέλοντας να εκμεταλλευθεί τη συγκεκριμένη αδυναμία έπαιξε με «δίδυμους πύργους» (Μαυροειδή-Χόμαν). Ο Χόμαν συνέχισε να κάνει «ζημιά» (είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι) στον Αρη, όμως οι δύο «φύλακες-άγγελοι» του «αυτοκράτορα» στο σημερινό παιχνίδι ήταν παρόντες και στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο λόγος φυσικά για τους Χατζηβρέττα και Μπέτς (ειδικά ο πρώτος έκανε τη διαφορά), οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα τους να διατηρήσει ένα πολύτιμο προβάδισμα (της τάξης των 9-12 πόντων) και να φτάσει στο τελικό 75-63 παίρνοντας τη νίκη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 45-30, 57-45, 75-63

ΑΡΗΣ (Φώτης Κατσικάρης): Κλαρκ 6, Μάιλς 2, Μπετς 14, Ρίτσαρντσον 4, Χατζηβρέττας 20(1), Ντικούδης, Σκορδίλης, Ντίξον 10, Κακιούζης 5(1), Μπάρλος 14(2).
ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 12(1), Κις 10(2), Λούκας 6, Πελεκάνος 2, Μπατής, Χόμαν 13, Μαυροειδής 10, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 7(1).

* Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, δημιουργήθηκε ένταση, με πρωταγωνιστή τον μάνατζερ του Αμαρουσίου Σταύρο Ελληνιάδη, όμως το γεγονός δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο.

Απάντηση Ηρακλή στην κίνηση Παπαδόπουλου



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του Λάζαρου Παπαδόπουλου να συμφωνήσει με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση του Ηρακλή αναφέρει: "Με έκπληξη σήμερα ενημερωθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκλεισε στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ως διοίκηση του ΤΑΚ ΗΡΑΚΛΗΣ κρίναμε σκόπιμο ( απ΄ τη στιγμή που ο Λ. Παπαδόπουλος είναι ελεύθερος και γνωρίζουμε ότι ήθελε να παίξει για να μην χάσει τη φόρμα του ), να του κάνουμε μια πρόταση να έρθει στην ομάδα που αγάπησε, και λέει ότι αγαπάει, και αναδείχθηκε, και μάλιστα προσπαθώντας από μεριά μας να δώσουμε ένα υψηλό χρηματικό ποσό".

"Από τον κ.Παπαδόπουλο μέσω του μάνατζερ του εισπράξαμε ότι αφενός το τίμημα είναι ''υποτιμητικό'' και αφετέρου ότι ο παίκτης θα παίξει μόνο σε ομάδα που αγωνίζεται στην Euroleague ή στο εξωτερικό. Επειδή το φιλότιμο και ο Ηρακληδισμός περισσεύει σε κάποιους, μετά από τα σημερινά νέα ευχόμαστε στον μάνατζερ του κ.Παπαδόπουλου αλλά και στον ίδιο να έχει καλή πορεία με την νέα ομάδα του στην Euroleague"!!!!!

"Ως διοίκηση ζητάμε συγνώμη από τους χιλιάδες οπαδούς του Ηρακλή που τους κάναμε να ζήσουν ένα όνειρο, αλλά τους υποσχόμαστε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα πάμε τον Ηρακλή εκεί που ανήκει και θα κάνουμε ένα σωματείο που πολλοί θα ζηλέψουν και θα θέλουν να έρθουν σε αυτό".

"Τέλος, ευχαριστούμε τους παίκτες της ομάδας μας που με το σθένος και την αγωνιστικότητα που διαθέτουν, κατάφεραν μέχρι στιγμής να έχουν τον Ηρακλή αήττητο και να διεκδικεί μάλιστα και το κύπελλο Ελλάδος".

Tenorio...Στοίχημα...


Την Καλησπέρα μού σε όλη την παρέα.


Δεν ξέρω αν γνωρίζεται δεν πολυ-γουστάρω να ασχολούμαι με παιχνίδια διεθνών διοργανώσεων, τα θεωρώ αρκετά δύσκολα για εκτιμήσεις σε σχέση με μάτς πρωταθλημάτων όπου μου αρέσει περισότερο να βγάζω
φόρμα ομάδων.

Πάντως σήμερα κάτι περίεργο με έπιασε και θέλω να ασχοληθώ με μερικά
σημεία απο τα παιχνίδια των Π.Π.Κ.


Στο ΑΛΓΕΡΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ μου αρέσει το σημείο (Χ)
ντέρμπι πραγματικό με μεγάλη αντιπαλότητα το παιχνίδι,στο ουδέτερο
Αλ Μερέικ»(42,000) της πόλης Χαρτούμ στο Σουδάν.
Μονός αγώνας. Αν στην κανονική διάρκεια δεν υπάρξει νικητής, τότε θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
Ισοροπημένο το παιχνίδι αρκετά στα μάτια μου δεν θεωρώ τόσο
φαβορί την ομάδα της Αιγύπτου σε ένα παιχνίδι πού θα έχει και σήμερα
όπως και στα προηγούμενα μέγα πάθος καί ένταση.



Πρόκριση με ισοπαλία (1-1) και φύγαμε γιά Αφρική,αντικειμενικά πολύ
δύσκολο το παιχνίδι στη πόλη του Ντόνετσκ για τα παληκάρια της Εθνικής μας , έχω πίστη για την πρόκριση μού αρέσει αρκετά το σενάριο του (1-1)
πιστεύω ότι το σημερινό παιχνιδάκι θα μας πάει,οι ουκρανοί είναι αυτή
πού παίζουν στην έδρα τους αυτοί πιστεύω θα έχουν το παραπάνω άγχος,
παίζουν μόνο για ένα αποτέλεσμα θέλουν νίκη και στην προσπαθειά τους
αυτή ΄εχω την εντύπωση πως βολεύει την Εθνική μας με τον τρόπο παιχνιδιού πού παίζει..

Να ευχηθούμε πρόκριση και ας το χάσουμε και το στοιχημά μας βρε αδερφέ, με νίκη η στην παράταση ακόμη και στα πέναλτι, το θέμα
είναι να έρθει η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.


Πορτογαλία θα επιλέξω στο διπλό, προβλήματα με αρκετες και σοβαρές
απουσίες στούς Βόζνιους, σημαντικά τα πρόβλημα με τις απουσίες, καθώς συμπλήρωσαν κάρτες οι δύο κεντρικοί χαφ Ελβιρ Ράχιμιτς και Σαμίρ Μουράτοβιτς, όπως και ο έμπειρος αρχηγός/στόπερ Εμίρ Σπάχιτς. τα δεδομένα δείχνουν δύσκολα θα αγωνιστεί και ο πολύτιμος μέσος Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς (Βόλφσμπουργκ).


Ο Κάρλος Κεϊρός. τεχνικός των πορτογγάλων δήλωσε «Ηρθαμε εδώ με σκοπό να επιτεθούμε και να ψάξουμε το γκολ από το πρώτο λεπτό. Αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας. Η πίεση είναι στους αντιπάλους μας»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε δηλώσει μετά το πρώτο ματς ότι «το πιο σημαντικό ήταν να μην δεχτούμε γκολ και αυτό κάναμε. Οπως είδαμε, η Βοσνία είναι μία ομάδα με ποιότητα και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με μεγάλη προσοχή..

Τα αρκετά και σοβαρά προβλήματα των γηπεδούχων με ωθούν να επιλέξω
το διπλό, ακόμη και απόντος του αστεριού των φιλοξενουμένων Ρονάλντο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Εντουάρντο - Πάουλο Φερέιρα, Μπρούνο Αλβες, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ντούντα - Πέπε, Ντέκο, Ραούλ Μεϊρέλες - Νάνι, Σιμάο, Λίεντσον.



Στο ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ επειδή είδα το πρώτο μάτς όπου το τελικό
2-1 υπέρ της Ρωσίας το κρίνω πλασματικό πραγματικά ,καμία σχεση
σε διαφορα τρόπο παιχνιδιού και φιλοσοφίας των δύο ομάδων αφόυ οι Ρώσοι θα μπορούσαν να καθαρίσουν με μεγαλύτερο σκόρ το παιχνίδι,
Η αλεπού στο πάγκο των Ρώσων Γκούς Χίντινγ μου δίνει σιγουριά.

«Νομίζω πως με την αγωνιστική μας εικόνα δείξαμε ποιος πρέπει να πάει στη Νότιο Αφρική. Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ στο τέλος του ματς και η πρόκριση πήρε παράταση. Πάμε στο Μάριμπορ να κερδίσουμε και να περάσουμε στα τελικά» δήλωσε ο Χίντινκ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ ΡΩΣΙΑΣ (4-4-2): Ακινφέεφ - Ανιουκόφ, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Ζιρκόφ - Ζιριανόφ (Μπιστρόφ), Ντενίσοφ, Σέμακ, Μπιλιαλέντινοφ - Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο (Κερζακόφ).



Στο ΓΚΡΕΜΙΟ - ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ βαθμολογικά αδιάφορη η Γκρέμιο αλλά
την περασμένη αγωνιστική δεν τη εμπόδισε με 9 παίκτες να ισοφαρίση
στο 90+ την Κρουζέιρο και να στείλει παρα πολλά στοιχήματα στο κουβά.


Αρκετά τα προβλήματα σήμερα για των υπηρεσιακό τεχνικό της Γκρέμιο καθώς θα απουσιάσουν 6 παίκτες!!!, που θεωρούνται βασικοί! Τραυματίες είναι ακόμη, ο επιθετικός και πρώτος σκόρερ Ζόνας (26, 14) και οι Λέο (αμυντικός, 25), Μάριο Φερνάντες (αμυντικός, 17) νέες απώλειες είναι λόγω τιμωρίας, οι Τούλιο (μέσος, 30), Φάμπιο Σάντος (αμυντικός, 18, 1) που αποβλήθηκαν στον προηγούμενο αγώνα και οι Τσέκο (μέσος, 31, 5), Βίκτορ (τερματοφύλακας, 27), που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.
Αήτητη στην έδρα της ακόμη στο πρωτάθλημα η γηπεδούχος με έδρα
φρούριο 12-5-0 !!!



Νίκη και μόνο νίκη σήμερα για την ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ αν θέλει να διεκδικήσει στα ίσα το Brazileriao, πολύ δύσκολο το διπλό σε μια τέτοια έδρα.
Η Γκρέμιο έχει πολλές και σημαντικές απουσίες, αφού θα παίξει χωρίς αρκετούς βασικούς .Βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει μόνο η Παλμέιρας, που δεν τα πηγαίνει καλά στο τελος του μαραθωνιού, θέλω να πιστεύω πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των γηπεδούχων και να κερδίσει για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου ...


Στη σούμα πού λένε έχουμε και λέμε...

ΑΛΓΕΡΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χ)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ (1-1) ΣΚΟΡ
ΒΟΖΝΙΑ-ΠΟΡΟΓΑΛΙΑ (2)
ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ (2)
ΓΚΡΕΜΙΟ-ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ (2)


Τα ρίχνω σε σύστημα με ζητούμενα και περειμένω να δώ αν έκανα καλά
πού ασχολήθηκα με τα διεθνή παιχνίδια...

Καλή επιτυχία στην ΕΘΝΙΚΗ μας με την πρόκριση.....

Καλό απόγευμα καλά να περνάτε τα σέβη μου....

Δήλωση του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλία Βιολίδη



Επιμέλεια: Δ.Μ.

"Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συμμετοχή μου στα κοινά του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ δέχομαι στοχοποιημένες προσωπικές επιθέσεις από τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο.
Ο εν λόγω κύριος επιλέγει για δεύτερη φορά να εντείνει τις επιθέσεις αυτές, παραμονές κρίσιμου αγώνα για την ομάδα μας, εξυπηρετώντας τα προσωπικά του συμφέροντα και φιλοδοξίες.

Σεβόμενος λοιπόν την αξιοπρέπειά μου και την όποια προσφορά μου στο Σύλλογο, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση των μελών του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι τώρα αντιλαμβάνομαι πόσο δίκιο είχε ο Θόδωρος Ζαγοράκης όταν έλεγε: «κάποιοι προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο στο όραμά μας για τον ΠΑΟΚ». Πλέον ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους."

O Kαλόπουλος "σφυρίζει" ΠΑΟΚ-Άρης



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Δημήτρης Καλόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας, θα διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη την Κυριακή στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό, διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, ο Απόστολος Αμπάρκιολης του συνδέσμου Μακεδονίας. Εξάλλου στον αγώνα της Καβάλας με την ΑΕΚ θα "σφυρίξει" ο Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθήνας.

Διάψευση Γκατούζο για Μάντσεστερ Σίτι



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων στον αγγλικό Τύπο που ανέφεραν ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα προχωρήσει στην απόκτηση του Τζενάρο Γκατούζο την περίοδο του Ιανουαρίου, προχώρησε ο εκπρόσωπος του παίκτη.

Όπως αναφερόταν ο Ιταλός είναι δυσαρεστημένος στην Μίλαν με τον νέο προπονητή της ομάδας, τον Λεονάρντο και έψαχνε για...διέξοδο μέσω της "Σίτι".

Ωστόσο,ο μάνατζερ του, Αντρέα Ντ΄Αμίκο, διέψευσε κάτι τέτοιο λέγοντας:"Δεν είναι αλήθεια το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι. Δεν είχα καμία επαφή με την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Τζενάρο επιστρέφει από τραυματισμό και είναι καλά στην Μίλαν".

Κονσεϊσάο: «Η Ελλάδα έχει... ταλέντο»



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για τις δύο μεγάλες σελίδες στην καριέρα του μίλησε στην ιταλική ιστοσελίδα «tuttomercato» ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, αφού αναφέρθηκε στη Λάτσιο, την ομάδα όπου λατρεύτηκε όσο κανένας, μίλησε για την απόφασή του να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και τόνισε πως η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα.

«Αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Μετά από τα χρόνια που έπαιξα στον ΠΑΟΚ, μου προτάθηκε να γίνω μέλος της διοίκησης. Δέχτηκα και είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου και ελπίζω να φέρω στο ελληνικό πρωτάθλημα σπουδαίους παίκτες», τόνισε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής του «δικέφαλου».

Και πρόσθεσε: «Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι νέοι. Ήδη στην ομάδα μου, έχουμε τρεις νεαρούς που κάποια μέρα θα μπορούσαν να παίξουν στο ιταλικό πρωτάθλημα».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κανονικά Τουμά και Ηλιάδης



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μία πρωϊνή προπόνηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ηρακλή, ενόψει του Κυριακάτικου (22/11, 14:30) αγώνα με τον Ατρόμητο στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Σήμερα (18/11), ο Σάββας Κωφίδης είναι να μειώνονται ακόμη περισσότερο τα όποια αγωνιστικά προβλήματα ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες ημέρες τους «κυανόλευκους». Συγκεκριμένα, ο Ελληνας τεχνικός είδε τόσο τον Σαρμπέλ Τουμά όσο και τον Στέλιο Ηλιάδη, να προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς και να τίθενται στη διάθεσή του για την αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες.

Αντιθέτως, οι Ματίας Λέκι και Σαμουέλ Ντάλα Μπόνα συνέχισαν σε ατομικούς ρυθμούς, ωστόσο, η κατάστασή τους βελτιώνεται διαρκώς.

Από 'κει και πέρα, οι Ιωαννίδης και Γιάντσης ναι μεν ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ελπίδων, όμως δεν κατάφεραν να προλάβουν τη σημερινή προπόνηση, λόγω της ώρας διεξαγωγής της κι έτσι θα ενσωματωθούν με την ομάδα από αύριο.

Την Πέμπτη 19/11, η ομάδα του «γηραιού» θα προπονηθεί στις 11:00, στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου σταδίου, μετά από αρκετές εβδομάδες.

Αντσελότι: «Δεν πάω στην εθνική Ιταλίας»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο Μαρτσέλο Λίπι προτίθεται να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιταλίας αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και ως πιο πιθανός διάδοχος του εμφανίζεται ο Κάρλο Αντσελότι. Ωστόσο ο τεχνικός της Τσέλσι απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, δηλώνοντας πλήρως αφοσιωμένος στη δουλειά του στην ομάδα του Λονδίνου.

«Δεν θα αναλάβω την εθνική Ιταλίας την επόμενη χρονιά. Είμαι προπονητής της Τσέλσι και θα δούμε που θα με βγάλει αυτή η ωραία περιπέτεια» δήλωσε ο 50χρονος τεχνικός και αποκάλυψε ότι θα βρεθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής για να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες, ενώ δεν δίστασε να κάνει και τα προγνωστικά του.
«Το Μουντιάλ είναι κάτι το ξεχωριστό. Θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση και δεν θα εκπλαγώ αν μια ομάδα από την Αφρικανική Ήπειρο τερματίσει στη πρώτη τετράδα»

Γκερέιρο: «Προοδεύω στην ΑΕΚ»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Βήμα προόδου για την καριέρα του χαρακτήρισε τη μεταγραφή στην ΑΕΚ ο Ρότζερ Γκερέιρο μιλώντας στον πολωνικό Τύπο. Ο βραζιλιάνικης καταγωγής μέσος δήλωσε ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχει βρει στην Ελλάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη μεταγραφή αυτή. Όλα είναι καλά. Έχω αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια από την πρώτη στιγμή που ήρθα, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισα έναν τραυματισμό και έμεινα εκτός. Τώρα είμαι στην Εθνική, άρα όταν γυρίσω κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι στον πάγκο. Όμως προοδεύω με την παρουσία μου ΑΕΚ», είπε ο 27χρονος άσος.

Εκτός Φόρμουλα 1 ο Ραϊκόνεν



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα είναι ο Κίμι Ραϊκόνεν, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του Φιλανδού πιλότου, καθώς οι απαιτήσεις του δεν έγιναν αποδεκτές απο τη McLaren. Ο Ραϊκόνεν, σχεδίαζε να συνεχίσει την καριέρα του, σε μια ομάδα που θα του έδινε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά και ένα συμβόλαιο, υψηλότερο απο τα χρήματα που του πρόσφερε η Ferrari, αν έμενε εκτός πρωταθλήματος.

“ Ένα διάλλειμα ενός χρόνου, δεν είναι τίποτα για τον Κίμι. Ενδιαφέρεται για νίκες και τίτλους. Θα λείψει στη Φόρμουλα 1, ο Ραϊκόνεν ”, ανέφερε ο μάνατζερ του, Στιβ Ρόμπερτσον.

Τα σχέδια του Πρωταθλητή του 2007, για την επόμενη σεζόν είναι να πάρει μέρος σε αγώνες ράλι. Ωστόσο, όσον αφορά την επιστροφή του στις πίστες, αυτό αναμένεται από το 2011, με τη Red Bull να έχει πολλές πιθανότητες.

Ο Κίμι έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 το 2001, όπου αγωνίστηκε με τη Sauber. Από το 2002 μέχρι το 2006, βρέθηκε στη McLaren, τερματίζοντας 2 φορές στη δεύτερη θέση. Το 2007, με τη Ferrari, κατέλαβε το μοναδικό του Παγκόσμιο τίτλο. Φέτος, ύστερα απο την προτροπή της Ferrari, έσπασε το συμβόλαιο του, για να πάρει τη θέση του ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ψωμιάδης: «Δεν ανοίγω τις θύρες»



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Πόρτα» στους οπαδούς της ΑΕΚ από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας και νυν της Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη. Ο ισχυρός άνδρας των «αργοναυτών» δεν προτίθεται να δώσει εισιτήρια στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ για τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα.

Ο Μάκης Ψωμιάδης έθεσε ουσιαστικά θέμα εμπιστοσύνης σχετικά με την πληρωμή του από την ΑΕΚ και δημιουργήθηκε ζήτημα με τα εισιτήρια που ζήτησε η Ενωση για να καλύψει τις ανάγκες των οπαδών της ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα στην Καβάλα!

«Δεν ανοίγω θύρες. Τελείωσε! Να πληρώσουν και να αναλάβουν την ευθύνη, αλλιώς δεν τους δίνω εισιτήρια», φέρεται να έλεγε την Τρίτη. Ο Ψωμιάδης δεν θέλει να δώσει εισιτήρια στην ΑΕΚ αν δεν λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αυτά πριν από την έναρξη του αγώνα.

ΠΑΣ: Πριμ με Ολυμπιακό σκέφτεται ο Χριστοβασίλης



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τέλος στις κακές εμφανίσεις θέλει να βάλει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και να κάνει μια νέα αρχή το Σάββατο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στους «Ζωσιμάδες». Ο Γιώργος Χριστοβασίλης θέλει να δει την εικόνα της ομάδας του να καλυτερεύει και σκέφτεται να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Ηπειρωτών θα παραθέσει δείπνο στο οποίο θα παραβρεθούν η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές με σκοπό να υπάρξει συσπείρωση στην ομάδα. Εκεί είναι πολύ πιθανό ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ να ανακοινώσει στους παίκτες κάποιο πριμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό που υπογράφηκε στην αρχή της σεζόν ωστόσο ο Χριστοβασίλης είναι διατεθειμένος να κάνει μια εξαίρεση και να δελεάσει τους παίκτες με κάποιο ποσό.

Ο Παράσχος δεν έχει καταλήξει ακόμα για το σχήμα που θα παρατάξει στον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο μπορεί να υπολογίζει στους Γιώργο Ντάσιο και Ιμπραίμα Μπακαγιόκο που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, αφού έχει επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις ενώ αμφίβολος παραμένει ο Πάρις Ανδράλας που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Η ομάδα της Ηπείρου το Σάββατο θα βρεθεί σε ένα κατάμεστο γήπεδο αφού τα εισιτήρια πωλούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να εξαντληθούν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Προλαβαίνει Πανθρακικό ο Μανιάτης



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στις υπηρεσίες του αρχηγού του, Γιάννη Μανιάτη, μπορεί να υπολογίζει ο Πανιώνιος εν όψει του εντός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό για την 11η αγωνιστική. Τα αποτελέσματα του καθημερινού προγράμματος που ακολουθεί, μετά το διάστρεμμα που υπέστη, είναι ικανοποιητικά και κάνουν το τεχνικό τιμ των «κυανέρυθρων» να αισιοδοξεί πως θα είναι 100% καλά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ερχόμενο ματς.

Χθες ο ακραίος αμυντικός των Νεοσμυρνιωτών ανέβασε στροφές στο ατομικό που ακολούθησε και εκτιμάται ότι σήμερα θα είναι σε θέση να μπει σε κανονικούς ρυθμούς με την υπόλοιπη ομάδα. Αν τα καταφέρει και δεν νιώσει ενοχλήσεις, τότε θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να βρίσκεται στα αρχικά πλάνα του προπονητή του, Εμίλιο Φερέρα.

Από κει και πέρα, ο Ντάριο Σμόγιε θα μείνει εκτός αποστολής , αφού δεν μπορεί να προπονηθεί για το επόμενο 10ημερο, όπως επίσης και ο Άλβαρο Ρεκόμπα ο οποίος συνεχίζει να ακολουθεί πρόγραμμα για τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης.

Χαλκιάς: Μεγάλη προσωπικότητα ο Σέρτζιο.



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Ο Σέρτζιο είναι μια μεγάλη προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και χαίρομαι που θα μείνει μαζί μας από άλλο πόστο». Αυτή ήταν η χαρακτηριστικά πρόταση του διεθνή τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Κώστα Χαλκιά για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του και πλέον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

«Είναι μια προσωπική απόφαση την οποία σέβομαι απόλυτα. Ο Σέρτζιο είναι μια μεγάλη προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και χαίρομαι που θα μείνει μαζί μας από άλλο πόστο. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου σε καίριες θέσεις», είπε αρχικά στο «Goal».

Και συνέχισε: «Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει σε αυτόν τον τομέα, καθώς σε σημαντικά πόστα ομάδων υπάρχουν άνθρωποι άσχετοι με το χώρο και αυτό μας ζημιώνει. Οι παίκτες που σταματούν την καριέρα τους είναι μεγάλο κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να το εκμεταλλεύεται αυτό.

Ο Σέρτζιο ήταν δυο χρόνια ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ξέρει τους πρώην πλέον συμπαίκτες του και τη νοοτροπία που πρέπει να διέπει αυτόν το σύλλογο. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να πετύχει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έχει τις κατάλληλες βάσεις για να τα καταφέρει. Δεν αλλάζει κάτι για μένα. Είμαστε ένα σύνολο παικτών και κάποιοι από εμάς, ειδικά όσοι έχουν περισσότερες εμπειρίες, προσπαθούμε να βοηθούμε τους υπόλοιπους συμπαίκτες».

Για το παιχνίδι με τον Αρη είπε: «Ξέρω ότι για τους φιλάθλους είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά για μας είναι όπως όλα τα άλλα. Πάμε για τους τρεις βαθμούς».

Αλλά και για την Εθνική: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος με αυτή την εξέλιξη. Κρίμα που δεν είμαι στην Ουκρανία, ήθελα να βοηθήσω. Είναι μεγάλο παιχνίδι για όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε στο 50%-50% και αυτήν τη φορά το άγχος το έχουν οι Ουκρανοί».

«Να διατηρηθεί στην τρίτη θέση»

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά μίλησε ο τεχνικός της Εθνικής Νέων, Γιώργος Γεωργιάδης: «Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, καθώς ο αποκλεισμός από τη Χίρενφεϊν είχε επίδραση στους παίκτες, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Την επίδραση την είδαμε στους πρώτους αγώνες πρωταθλήματος. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε και πήρε κάποια αποτελέσματα που τον βοήθησαν να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Αυτήν τη στιγμή η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους δυο πρώτους, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλη για τα δεδομένα του πρωταθλήματος και ίσως αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ είναι να διατηρηθεί στην τρίτη θέση, στην οποία βρίσκεται τώρα».

Όταν ρωτήθηκε για τους στόχους του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Ρωτήστε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ γι’ αυτό», ενώ για τη μάχη του τίτλου είπε: «Μιλάμε για δύο ομάδες που δείχνουν ότι έχουν μικρές διαφορές. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει ξεκάθαρα ότι οι δυο τους θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Ν.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είναι καλύτεροι από εμάς»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Θέλουμε να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ», ανέφερε μεταξύ άλλων στη «SportDay» ο Νίκος Σπυρόπουλος, ενόψει της ρεβάνς με την Ουκρανία για μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Πώς είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα; Υπάρχει πίστη στην πρόκριση;

«Φυσικά και υπάρχει πίστη στην πρόκριση. Αν δεν υπήρχε πίστη, δεν θα ερχόμασταν να παίξουμε. Ολα τα παιδιά ξέρουμε ότι είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Επομένως, θέλουμε να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ».

Μπορούμε να πούμε ότι είναι για σας κάτι σαν ευκαιρία ζωής σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική σας καριέρα;

«Βέβαια, έτσι ακριβώς είναι. Αν σκεφτούμε ότι μέσα σε ένα ματς κρίνεται η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σαφώς και είναι τεράστια η ευκαιρία. Η παρουσία σε ένα Μουντιάλ είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή».

Βάσει του πρώτου ματς, η Ουκρανία σού έδωσε την αίσθηση ότι είναι καλύτερη ομάδα από μας ή εκτιμάς ότι μπορούμε να την παίξουμε στα ίσα;

«Το δεύτερο. Πιστεύω ότι μπορούμε να την παίξουμε στα ίσα. Δεν νομίζω ότι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Είναι καλή ομάδα, αλλά εμένα δεν μου έδειξε ότι υπερτερεί έναντι της δικής μας ομάδας. Το ξαναλέω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τους παίξουμε στα ίσα, ακόμα και μέσα στην έδρα τους. Αν βάλουμε ένα γκολ, θα είναι πολύ καλό για μας».

Θεωρείς ότι αν σκοράρουμε, θα έχουμε «αγκαλιάσει» κατά κάποιο τρόπο την πρόκριση;

«Ναι, ειδικά αν ανοίξουμε εμείς το σκορ. Αν βάλουμε πρώτοι γκολ, εκείνοι μετά θα πρέπει να βάλουν δύο για να μας αποκλείσουν και δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο να το πετύχουν».

Σ.ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρέπει να μπορούμε»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Και μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής αμυντικός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μιλώντας στην «Εξέδρα» για το παιχνίδι με την Ουκρανία στο πλαίσιο των μπαράζ του Μουντιάλ 2010.

- Σωκράτη, δεν είναι η τελευταία σου ευκαιρία για συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ. Μήπως, όμως, είναι η μεγαλύτερη;

«Ισως να είναι. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Και μπορούμε. Διότι εγώ πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την οποία είμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να παίξουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και όλοι θα δώσουμε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να τα καταφέρουμε».

- Μελλοντικά θεωρείς ότι θα υπάρξει ανάλογη ευκαιρία για την Εθνική ή ανησυχείς, σε περίπτωση αποκλεισμού, για το μέλλον της ομάδας;

«Δεν ανησυχώ για τίποτε άλλο εκτός από τον αγώνα με την Ουκρανία. Κοιτάω μόνο αυτό το παιχνίδι. Εμειναν μόλις λίγες ώρες. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που με νοιάζει».

- Εχεις σκεφτεί την πιθανότητα, σε περίπτωση αποκλεισμού, να επιστρέψουμε σε παλιές κακές εποχές;

«Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Το μέλλον θα δείξει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Εμείς που είμαστε στην Εθνική θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη συμβεί. Να κρατήσουμε την Εθνική μας ανταγωνιστική».

- Πιστεύεις, λοιπόν, ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε το ταξίδι για τη Νότια Αφρική…

«Ναι. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να πάμε στο Μουντιάλ, γιατί αντιμετωπίζουμε σε ένα ματς-τελικό μια ομάδα η οποία δεν είναι καλύτερη από εμάς. Δεν είναι φόβητρο η Ουκρανία. Αν αγωνιστούμε μυαλωμένα και διαβάσουμε καλά το παιχνίδι, θα το φέρουμε στα μέτρα μας. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε».

- Πού θεωρείς ότι υπερτερούμε;

«Στη δύναμη και στον αέρα. Εκεί να πάμε το ματς. Είμαστε πιο δυνατοί. Και σε κάποιο στημένο, να τους κάνουμε γκολ».

- Πώς σου φάνηκε η Ουκρανία στο πρώτο παιχνίδι;

«Οπως την περίμενα. Οχι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, απλά μια καλή ομάδα. Το δυνατό της σημείο είναι η ποιότητα των επιθετικών της και οι αντεπιθέσεις. Αλλά εδώ δεν θα παίξουν στην κόντρα. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που θα μας αφήσουν».

- Θεωρείς ότι θα έπρεπε να κυνηγήσουμε περισσότερο το γκολ στο πρώτο παιχνίδι;

«Οχι. Παίξαμε όπως έπρεπε. Θέλαμε, πρώτα από όλα, να κρατήσουμε το μηδέν. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Δεν σκοράραμε ούτε εμείς, αλλά το φυλάμε για εδώ. Ολη η ομάδα πιστεύει στην πρόκριση. Αυτό θέλω να πω στους Ελληνες φιλάθλους: ήρθαμε στην Ουκρανία για να πάρουμε το εισιτήριο για το Μουντιάλ».

- Είναι το κρισιμότερο παιχνίδι της μέχρι τώρα καριέρας σου;

«Ναι, είναι. Γι’ αυτό και, αν αγωνιστώ, θα τα δώσω όλα, ό,τι έχω και δεν έχω. Οπως, βεβαίως, και όλα τα παιδιά».

- Μπορείς να φανταστείς τον τρόπο που θα πανηγυρίσεις την πρόκριση;

«Ας έρθει και θα δούμε. Οπως μου βγει. Ας έρθει με το καλό και θα ξεσπάσουμε μετά…»

Ήττα των Ελπίδων από Πορτογαλία



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την ήττα με 2-1 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Πορτογαλίας, γνώρισε η Εθνική Ελπίδων σε παιχνίδι για τον 9ο προκριματικό όμιλο του "EURO 2011" που διεξήχθη στο Ολιάο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πάντως παραμένει στην κορυφή του ομίλου του, καθώς στον άλλο αγώνα του ομίλου της Εθνικής Ελπίδων, η Λιθουανία αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την Αγγλία.

Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Ρούι Πέδρο(51') και Γιατζάλντε(74') ενώ για την Ελληνική ομάδα, μείωσε ο Δημούτσος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βεντούρα, Φάμπιο Φαρία, Ντανιέλ Καρίσο, Μιγκέλ Βίτορ, Ζοάο Αουρέλιο, Ρούι Πέδρο (64΄ Αντριεν Σίλβα), Περεϊρίνια, Αντρέ Σάντος, Ιαζάλδε (79΄ Ραμπιόλα), Πέδρο Μορέιρα, Ούκρα (70΄ Φρέντι)

ΕΛΛΑΔΑ: Μπαμπανιώτης, Μπουκουβάλας, Ιωαννίδης (70΄ Αργυρίου), Κ. Παπαδόπουλος, Σιόβας, Σιάκκας, Kουτσιανικούλης, Γ. Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης (49΄ Δημούτσος), Ταχτσίδης (63΄ Γιάντσης), Παπάζογλου

Η βαθμολογία:

1. Ελλάδα 13(6 αγ.),
2. Αγγλία 11(5 αγ.),
3.Πορτογαλία 7(5 αγ.),
4. Λιθουανία 5(6 αγ.),
5. Σκόπια 2(6 αγ.)

Nιόπλιας: "Δεν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας"

Στην έλλειψη παιχνιδιών στάθηκε ο Νίκος Νιόπλιας μετά την ήττα της Ελπίδων από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας, υπογραμμίζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο όμως η ομάδα του υπερέχει αν δεν είχε απουσίες.

"Η Πορτογαλία νίκησε δίκαια και της αξίζουν συγχαρητήρια. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή χωρίς, όμως, να είναι απειλητικοί για την εστία μας. Στο εικοσάλεπτο από το 55΄ έως το 75΄ ήταν σαφώς καλύτεροι και σκόραραν δύο φορές.

Ξέρουμε ότι είμαστε ανταγωνιστική ομάδα, αλλά οι παίκτες δεν έχουν πολλά ματς στα πόδια τους με συνέπεια να μην έχουμε τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι μας σε όλη τη διάρκειά του. Θεωρώ ότι ως σύνολο, εάν προσθέσουμε και τους παίκτες μας που είναι στην Εθνική Ανδρών, υπερέχουμε.

Παραμένουμε πρώτοι και είμαστε μέσα στους στόχους μας, ύστερα και από την ισοπαλία των Αγγλων στη Λιθουανία", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η επίσημη θέση της ΑΕΛ για το θάνατο Ντε Νίγκρις



Μία μέρα μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και μέσα σε έναν κυκεώνα ιατροδικαστικών αποφάσεων και λοιπών απόψεων, το στοίχημα της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι να αποδείξει… ότι δεν είναι ελέφαντας… έτσι, οι «βυσσινί» προσώρησαν στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης με την οποία απαντούν σε όσα ακουστήκαν μετά τον χαμό του Μεξικανού ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σεβόμενη τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, τον πόνο των οικείων του, το πένθος όλης της οικογένειας της ΑΕΛ, αλλά και την επιθυμία του αρμοδίου ιατροδικαστή για αποφυγή κάθε σχολιασμού περί των αιτιών θανάτου, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 απέφυγε κατ’ αρχήν κάθε επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι αυτό το λεπτό ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε με την αρμόζουσα υπευθυνότητα από το σύνολο των ενδιαφερομένων, με συνέπεια την υποχρέωσή μας να κάνουμε άμεσα γνωστά τα εξής:

Α) Κατά την διαδικασία μεταγραφής του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, όπως και κάθε άλλου ποδοσφαιριστή, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ακολούθησε την διαδικασία που προβλέπεται από το Παγκόσμιο Πρωτόκολλο Εξετάσεων.

Β) Η διαπιστωθείσα πάχυνση τοιχωμάτων μυοκαρδίου, για την οποία είχαμε ενημερωθεί από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, είναι συμβατή με αθλητή και διαγνώσθηκε σε φυσιολογικά και εντός επιτρεπτών ορίων μεγέθη έπειτα από περαιτέρω διερεύνηση.

Γ) Ουδεμία άλλη ενημέρωση είχαμε για το ιατρικό ιστορικό του ποδοσφαιριστή, είτε από τον ίδιο, είτε από οποιονδήποτε άλλο θεσμικό ή μη παράγοντα, ώστε να προβούμε σε επιπλέον εξειδικευμένες εξετάσεις. Θεωρούμε, δε, ότι ο προσωπικός αλτρουϊσμός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο συκοφαντίας και πρέπει να προσεγγίζεται με σεβασμό ανάλογο με εκείνον του ιατρικού απορρήτου.

Πέραν αυτών, μοναδική μέριμνα της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ήταν και παραμένει η υποστήριξη της οικογένειάς του Αντόνιο Ντε Νίγκρις κι ακόμη περισσότερο της 5χρονης κόρης του, που θα κληθεί να μάθει με τον τρόπο που οι ειδικοί θα υποδείξουν, ότι δεν θα ξαναδεί τον πατέρα της».


Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου