Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ν.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είναι καλύτεροι από εμάς»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Θέλουμε να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ», ανέφερε μεταξύ άλλων στη «SportDay» ο Νίκος Σπυρόπουλος, ενόψει της ρεβάνς με την Ουκρανία για μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Πώς είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα; Υπάρχει πίστη στην πρόκριση;

«Φυσικά και υπάρχει πίστη στην πρόκριση. Αν δεν υπήρχε πίστη, δεν θα ερχόμασταν να παίξουμε. Ολα τα παιδιά ξέρουμε ότι είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Επομένως, θέλουμε να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ».

Μπορούμε να πούμε ότι είναι για σας κάτι σαν ευκαιρία ζωής σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική σας καριέρα;

«Βέβαια, έτσι ακριβώς είναι. Αν σκεφτούμε ότι μέσα σε ένα ματς κρίνεται η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σαφώς και είναι τεράστια η ευκαιρία. Η παρουσία σε ένα Μουντιάλ είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή».

Βάσει του πρώτου ματς, η Ουκρανία σού έδωσε την αίσθηση ότι είναι καλύτερη ομάδα από μας ή εκτιμάς ότι μπορούμε να την παίξουμε στα ίσα;

«Το δεύτερο. Πιστεύω ότι μπορούμε να την παίξουμε στα ίσα. Δεν νομίζω ότι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Είναι καλή ομάδα, αλλά εμένα δεν μου έδειξε ότι υπερτερεί έναντι της δικής μας ομάδας. Το ξαναλέω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τους παίξουμε στα ίσα, ακόμα και μέσα στην έδρα τους. Αν βάλουμε ένα γκολ, θα είναι πολύ καλό για μας».

Θεωρείς ότι αν σκοράρουμε, θα έχουμε «αγκαλιάσει» κατά κάποιο τρόπο την πρόκριση;

«Ναι, ειδικά αν ανοίξουμε εμείς το σκορ. Αν βάλουμε πρώτοι γκολ, εκείνοι μετά θα πρέπει να βάλουν δύο για να μας αποκλείσουν και δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο να το πετύχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: