Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ψιθυροι......................

  • Στις 17 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ ο πρώην... βοηθός θα συναντηθεί με τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα. Ή αλλιώς, ο Τεν Κάτε θα βρει στο δρόμο του τον Φρανκ Ράικαρντ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στους "μπλαουγκράνα" και πλέον είναι τεχνικός στην Γαλατάσαραϊ, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League.
  • Ο Βασίλης εξ αρχής δεν είχε καλή γνώμη για τον Σάντος, πόσω μάλλον τώρα μετά το "αντίο Ευρώπη" που είπε ο ΠΑΟΚ. Ο "Ζαγόρ" μπορεί να στηρίζει για την ώρα τον πορτογάλο, όμως ο... νέος μέτοχος της ομάδας έχει και λόγο και δύναμη να αλλάξει τις καταστάσεις...www.sport.gr
  • Οσο στην Θεσσαλονίκη θα ασχολούνται με τον "φανταστικό λαό, που κέρδισε τη μαχη της κερκίδας" και δεν θα βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν το τι γίνεται εντός αγωνιστικού χώρου, τόσο θα έρχονται αποτελέσματα και αποκλεισμοί από μέτριες ομάδες όπως η Χέρενφεν για τις ομάδες τους. www.sport.gr

Δολοφονήθηκε Ολυμπιονίκης

sfairovolia.jpgΤραγικό θάνατο βρήκε ο παλαίμαχος αθλητής της σφαιροβολίας, Ντέιβιντ Λάουτ, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (27/8) έξω από το σπίτι του στο Όξναρντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Τρεις σφαίρες στο κεφάλι δέχθηκε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του 1984, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν το έγκλημα.

Ο 53χρονος Λάουτ εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως αθλητικός διευθυντής σε γυμνάσιο της περιοχής του. Το συμβάν έκαναν γνωστό οι τοπικές αρχές, χωρίς παρόλα αυτά να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Πέραν του μεταλλίου στο Λος Άντζελες το 1984 ο εκλιπών είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στους Παναμερικανικούς Αγώνες το 1979 ενώ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου το 1981 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της IAAF.

Μουρίνιο: «Εχθρός μας ο Τζίλι»

mourinho-inter.jpg Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Τζιοβάνι Κομπόλι Τζίλι, δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι αν η Ίντερ χάσει από τη Μίλαν στο ντέρμπι του Σαββάτου, δε θα στενοχωρηθεί καθόλου. Ήταν η ευκαιρία που έψαχνε ο Ζοσέ Μουρίνιο ώστε να τον κατατάξει στους εχθρούς, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες για τις σχέσεις της Μεγάλης Κυρίας με τη Μίλαν.


«Ο πρόεδρος της Γιουβέντους έκανε ξεκάθαρο με τις δηλώσεις του ότι η Ίντερ θα πρέπει να τον θεωρεί εχθρό της. Αν η Γιουβέντους νικήσει την Κυριακή τη Ρόμα, για μένα δε θα αλλάξει τίποτα. Αυτό που με ανησυχεί είναι το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με το Μίλαν-Γιουβέντους την τελευταία αγωνιστική», ήταν τα λόγια του Μουρίνιο.

Ξένο σώμα ο Τζιμπούρ...


Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ράφικ Τζιμπούρ Ξένο σώμα φαίνεται πως αποτελεί πλέον για την ΑΕΚ ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός όπως όλα δείχνουν σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν απο την Ένωση, καθώς οι σχέσεις του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι σε καθόλου καλό σημείο. Αυτό φάνηκε τόσο απο τα όσα έγιναν στη προπόνηση της Τρίτης, όσο και απο τις δηλώσεις του τεχνικού των "κιτρινόμαυρων" στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του παιχνιδιού με την Βασλούι. Η συνέχεια δόθηκε στη προπόνηση της Παρασκευής...

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ανέβηκε κανονικά στους Θρακομακεδόνες και προπονήθηκε μαζί με τους παίκτες που δεν έλαβαν μέρος στη ρεβάνς με τους Ρουμάνους την Πέμπτη, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Αυτό δείχνει πως πλέον ο Ντούσκο δεν υπολογίζει καθόλου στις υποηρεσίες του και πως είναι θέμα χρόνου, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και ο παίκτης να αποτελέσει παρελθόν.

Βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό που δημιουργείται αφορά το οικονομικό μέρος. Οι "κιτρινόμαυροι" για την απόκτησή του, πέρυσι, απο τον Πανιώνιο, είχαν δαπανήσει 3,15 εκατομμύρια, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιώθηκαν για το συγκεκριμένο ποσό. Μάλιστα ακόμη δεν έχουν καταφέρει να το αποπληρώσουν και κινδυνεύουν πολύ σοβαρά να πληρώνουν για έναν παίκτη που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους. ’λλωστε δύσκολα αναμένεται να βρεθεί ομάδα που να είναι διατεθειμένη να ξοδέψει πάνω απο 1-1,5 εκατομμύριο, προκειμένου να τον αποκτήσει απο την ΑΕΚ.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο, αποτελείται απο τους: Σάχα, Λούκατς, Καφέ, Αραούχο, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεονάρντο, Μαντούκα, Κουτρομάνο, Μακό, Καράμπελα, Μπλάνκο, Παυλή, Μανωλά, Γιαχάγια, Νέμεθ, Ιορντάκε, Γεωργέα, Σκόκο, Ταχτσίδη, Γκέντσογλου.

Ο Ρότζερ Γκερέιρο έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ, ενώ το Σάββατο αναχωρεί για να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας. Όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, πλην του Γιώργου Αλεξόπουλου που συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης στο γυμναστήριο. Πριν ξεκινήσει η προπόνηση, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη-πρόκριση κόντρα στην Βασλούι και του ζήτησε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο, στο Περιστέρι.


Όσον αφορά τα μετεγγραφικά, οι συζητήσεις συνεχίζονται. Οι προσπάθειες των "κιτρινόμαυρων' για την απόκτηση του Γιάχιτς απο τον ’ρη συνεχίζονται, με τον παίκτη να μένει εκτός απο τον προσεχή αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τον Όλεγκερ, είχε κυκλοφορήσει έντονα πως ο Ισπανός αμυντικός την Παρασκευή θα πατούσε επί ελληνικού εδάφους, όμως κάτι τέτοιο μέχρι το βράδυ δεν είχε επιβεβαιωθεί. Σχετικά με τον Ζόνας, ο Νίκος Θανόπουλος το... παλεύει και μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις.

Ήττα για Βίκυ/Μαρία

arvaniti_tsiartsiani_berlin09.jpgΤην πρώτη ήττα τους γνώρισαν την Παρασκευή (28/8) οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη στο τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί της Χάγης. Έπειτα από τρεις συνεχείς νίκες, οι Ελληνίδες αθλήτριες έχασαν από τις Βραζιλιάνες Ταλίτα/Αντονέλι με 0-2 σετ (18-21, 17-21).

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, όμως, οι πρωταθλήτριές μας θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην τετράδα της διοργάνωσης, απέναντι στη νικήτρια του ζεύγους Νοβάκοβα/Χαγέκοβα (Τσεχία)-Φαν Ιερσελ/Κάιζερ (Ολλανδία).

«Το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες», τόνισε η Μαρία Τσιαρτσιάνη και συμπλήρωσε: «Έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία να προκριθούμε στους ημιτελικούς του τουρνουά».

Και ξαφνικά... Αγκάλι στον Λεβαδειακό


Ο Αγκάλι σε εναέρια μονομαχία με τον Κυργιάκο Την έκπληξη έκανε τελικά η διοίκηση του Λεβαδειακού, όσον αφορά στην μεταγραφική της ενίσχυση για την επίθεση. Συγκεκριμένα εκεί που όλοι περίμεναν να ανακοινωθεί ο Μουσταφά Καμάλ, τελικά άλλος παίκτης αποκτήθηκε. Πρόκειται για τον Βίκτορ Αγκάλι, που πέρσι αγωνίστηκε στην Ανόρθωση.

Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Βίκτορ Αγκάλι". Ο παίκτης είναι γνωστός στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την θητεία του στην Σκόντα Ξάνθη.

Φόρεσε την φανέλα της την περίοδο 2008-2009 και σε 23 ματς πρωταθλήματος σημείωσε 5 τέρματα, ενώ σε τρία ματς κυπέλλου, σημείωσε δύο γκολ. Είναι 31 ετών και έχει αγωνιστεί και στην Γερμανία σε Χάνσα Ροστόκ και Σάλκε.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ.















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Πάνω από 5.000 χιλιάδες εισητήρια φύγανε από τα γραφεία της Μίκρας,χωρίς να υπολογίζονται αυτά που θα διατεθούν μέσω των συνδέσμων.Μετά την αποδέσμευση του Βούκοβιτς οι κυανόλευκοι γλίτωσαν ένα συμβόλαιο γύρω στα 130.000 ευρώ και δεν αποκλείεται να υπάρχει ακόμα μια προσθήκη την επόμενη εβδομάδα.

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ:Οι 18 παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του ο Ουκρανός τεχνικός είναι οι: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Λέκι, Ντιέ, Επστάιν, Τουμά, Ντίκα, Παπαστεριανός, Μιλάνο, Κονέ, Φούφουλας, Ντάλα Μπόνα, Γιάκομπ και Μπόσνιακ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Διαζύγιο με Βούκοβιτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χώρισαν από κοινού οι δρόμοι του Αλεξάντερ Βούκοβιτς με τον Ηρακλή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε επισήμως μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου ότι αποδεσμεύει τον 30χρονο μέσο και του εύχεται ότι καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του.

Ο Βούκοβιτς κατά τη θητεία του στον Ηρακλή συμπλήρωσε εννιά συμμετοχές, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Ο επόμενος σταθμός του έμπειρου μέσου θα είναι η Κορόνα Κίλσι, ομάδα της πρώτης τη τάξει κατηγορίας της Πολωνίας.

Βόλεϊ: Σερβία-Ελλάδα 3-1


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε η εθνική ομάδα των ανδρών από τη Σερβία, στη δεύτερη φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, η οποία πραγματοποιήθηκε στη σάλα "Σούμιτσα" του Βελιγραδίου.

Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τους Σέρβους, όπως είχε γίνει και την Πέμπτη (27/08) το βράδυ, στο ίδιο γήπεδο.

Μάλιστα, στο τέλος, παρόλο που είχε λήξει το παιχνίδι παίχτηκε και 5ο σετ, στο οποίο επίσης επικράτησαν οι "οικοδεσπότες" με 25-20.

"Έγινε άλλο ένα δυνατό παιχνίδι. Όπως δείχνουν τα σετ κατορθώσαμε να κοντράρουμε μία ομάδα σαν τη Σερβία που προέρχεται από πολλούς και δύσκολους αγώνες. Τα πάντα σε αυτό τεστ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Μετά από αυτά τα δύο φιλικά έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για όλη ομάδα", δήλωσε ο Γιάννης Φάκας, συνεργάτης του Δημήτρη Καζάζη.

Τα σετ: 26-24, 21-25, 25-23, 25-23, (25-20).

Ένα μήνα εκτός ο Bruno Cirillo


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αμέσως μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία, έδειξαν ότι ο Bruno Cirillo έπαθε οπίσθια υπεξάρθρηση αριστερής ομωπλάτης. Ο Ιταλός αμυντικός αναμένεται να απουσιάσει περίπου ένα μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Σε ένα μήνα θα πετάει"



Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης Το βράδυ της Πέμπτης ο Θόδωρος Ζαγοράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έδειξε σίγουρος για το μέλλον του ΠΑΟΚ και υποσχέθηκε: "Σε ένα μήνα θα πετάει" Μίλησε για πολλά θέματα σε. χαλαρούς ρυθμούς και υποσχέθηκε μια επίσημη τοποθέτηση μέσα στις επόμενες μέρες.

Το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Η πρώτη θα αφορά τον Βερόν και η δεύτερη ίσως να είναι πιο εντυπωσιακή. Θα αφορά στον Κονσεϊσάο και την αποπομπή του. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να κινείται για μια ακόμη μεταγραφή μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος του μήνα οπότε κλείνει η μεταγραφική περίοδος.

Ο Κονσεϊσάο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δείχνει διάθεση να αγωνιστεί και έχει δημιουργηθεί εσωτερικό ζήτημα με τη συμπεριφορά του με αφετηρία την αναμέτρηση με τη Χέρενφεν στην Τούμπα, όταν δυσανασχέτησε με την αλλαγή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές δεν αγγίζουν τον Φερνάντο Σάντος που παραμένει ακλόνητος στο πόστο του.

Περί εξάρθρωσης ωμοπλάτης γίνεται λόγος για τον Μπρούνο Τσιρίλο που προστέθηκε στην μακριά λίστα με τους τραυματίες. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την Ολλανδία σήμερα το μεσημέρι με απώλειες. Σημαντικές. Ο Κονσεϊσάο δεν είναι έτοιμος να βοηθήσει και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται προ καθοριστικών αλλαγών.

Για παρεμβάσεις κατηγορεί τον Θόδωρο Σαββάκη ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για παρεμβάσεις στο έργο του κατηγορεί τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Πανθρακικός, Θόδωρο Σαββάκη, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου που αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Κομοτηνής, αν και δεν έχει λυθεί ακόμα το συμβόλαιό του καθώς ζητάει να αποζημιωθεί.

«Ο κύριος Σαββάκης μουύ έλεγε πώς πρέπει να παίξει η ομάδα. Δεν ξέρω πόσα χρόνια βρίσκεται στο ποδόσφαιρο, νομίζω 3-4, αλλά έμαθε γρήγορα πολλή μπάλα. Δεν μου έχει συμβεί σε καμία από τις ομάδες που δούλεψα να παρεμβαίνει παράγοντας στη δουλειά μου», δήλωσε σχετικά ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου.

Και αποκάλυψε πως... «Μου ζήτησαν για πρώτη φορά να λύσουμε τη συνεργασία μας μόλις γυρίσαμε από την προετοιμασία στη Γαλλία, αλλά λίγες ώρες μετά άλλαξαν γνώμη. Όλο αυτό τον καιρό στον Πανθρακικό ήμουν μόνος εναντίον όλων. Ο μόνος άνθρωπος που με στήριξε ήταν ο Τάσος Καραολάνης (σ.σ. ο δεύτερος μεγαλομέτοχος μετά τον Σαββάκη)».

Για το θέμα του οικονομικού συμβιβασμού, ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκαθάρισε: «Δεν φεύγω με δική μου ευθύνη, γι΄ αυτό και θέλω να πληρωθώ ό,τι προβλέπει το συμβόλαιό μου».

Ντιστέν και επίσημα στην Έβερτον


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με την προσθήκη του Σιλβέν Ντιστέν ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές τις κινήσεις η Έβερτον. Η επερχόμενη αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ανακοίνωσε σήμερα (28/8) το μεσημέρι τον 31χρονο Γάλλο αμυντικό, αν και όλα είχαν τελειώσει εδώ και μέρες. Ο Ντιστέν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ άγνωστο είναι το ποσό που θα πάρει η Πόρτσμουθ.

Τα «ζαχαρωτά» ενισχύθηκαν τις τελευταίες μέρες πέρα από τον Ντιστέν και με τον Ντινιγιάρ Μπιλιαλετντίνοφ από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο λόγος προφανής. Τα 25 «ζεστά» εκατ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου από την πώληση του Τζολεον Λέσκοτ, στην Μάντσεστερ Σίτι.

«Είχαμε ανάγκη από έναν παίκτη σ΄ αυτή τη θέση και ειδικά έναν αριστεροπόδαρο, όπως ο Σιλβέν. Είναι έμπειρος και πιστεύω ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα στον στόχο μας, που είναι μια θέση στην οκτάδα της Πρέμιερσιπ» σχολίασε για την έλευση του Ντιστέν ο τεχνικός της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγες.

Φέργκιουσον: «Κυριαρχούν οι αγγλικοί σύλλογοι»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθησή του πως οι ομάδες της Αγγλίας θα κυριαρχήσουν, για άλλη μια χρονιά, στο Champions’ League εξέφρασε ο Άλεξ Φέργκιουσον. Τα τελευταία τρία χρόνια το Νησί είχε τρεις εκπροσώπους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί και τη φετινή περίοδο, αφού στους ομίλους βρίσκονται ήδη οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Σε δηλώσεις του σε αγγλική ιστοσελίδα, ο Σκωτσέζος τεχνικός είπε πως «τις τελευταίες χρονιές, οι ομάδες από την Αγγλία, συμμετείχαν στους ημιτελικούς και τους τελικούς της διοργάνωσης. Αυτό αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματός μας και ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό. Προσωπικά εγώ αμφιβάλω για το κατά πόσο είναι φαβορί, οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όπως υποστηρίζουν μερικοί. Πιστεύω ότι οι ομάδες από την Premier League θα είναι και πάλι στα ημιτελικά».

Συμφωνία Ιντερ, Ρεάλ για Σνάιντερ


Σνάιντερ και Ιγκουαΐν πανηγυρίζουν Τις τελευταίες ημέρες περίμεναν οι Ολλανδοί της Ρεάλ Μαδρίτης για να φύγουν από την ομάδα. Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η Ιντερ και η "βασίλισσα" ήρθαν σε συμφωνία για την παραχώρηση του Γουέσλι Σνάινερ, ο οποίος δεν βρισκόταν στα πλάνα του Εμανουέλ Πελεγκρίνι.

Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα η Ιντερ θα χρειαστεί να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Ολλανδός άσος για κάθε χρόνο από τα πέντε που θα ανήκει στους "Νερατζούρι" θα εισπράττει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Μαζίνιο: "Στόχος μας η νίκη "



Ο Ιομάρ Μαζίνιο στη συνέντευξη Τύπου Ο Ιομάρ Μαζίνιο, μίλησε στους ρεπόρτερ για το παιχνίδι ντέρμπι με τον Ηρακλή, στο οποίο ο Αρης θα πάει για να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να βάλει τον Κόκε ως φουνταριστό και θα επιλέξει για τη συγκεκριμένη θέση έναν εκ των Κάμπορα, Λαμπριάκο.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Βραζιλιάνος τεχνικός ανέφερε :
"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Ηρακλής προέρχεται από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας και φέτος είναι μια δυνατή και καλά οργανωμένη ομάδα, με ποιοτικούς παίκτες. Για εμάς είναι επίσης πολύ σημαντικό παιχνίδι και στόχος μας είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα, με πολύ δουλειά στην προπόνηση, είχαμε επίσης κάποια προβλήματα με τραυματισμούς αλλά πιστεύω ότι όποιος κληθεί να αγωνιστεί θα έχει καλή απόδοση. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω ότι οι παίκτες θα κάνουν πολύ καλή δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο"

Σε ερώτηση για τις απώλειες που υπάρχουν, ο Μαζίνιο είπε :
"Ο Αμπρέου χτύπησε στην τελευταία προπόνηση, είχε και κάποιες ενοχλήσεις από παλαιότερα και δεν θα παίξει στο παιχνίδι. Επίσης ο Χαβίτο είχε ενοχλήσεις ολόκληρη την εβδομάδα και δεν θα αγωνιστεί κι αυτός. Πιστεύω όμως ότι όποιοι κληθούν να τους αντικαταστήσουν θα είναι απόλυτα έτοιμοι και θα παίξουν καλά"

Ερωτηθείς αν ο Κόκε θα είναι αυτός θα αντικαταστήσει τον Αμπρέου, ο Μαζίνιο είπε:"Όχι δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον Κόκε ως φουνταριστό, έχουμε τον Κάμπορα και τον Λαμπριάκο που είναι πιο κατάλληλοι για την θέση αυτή, ένας από αυτούς λοιπόν θα παίξει"

Μιλώντας για τον αγώνα, ο Μαζίνιο τόνισε επίσης :
"Θέλουμε να έχουμε σε όλα τα παιχνίδια νοοτροπία νικητή. Θέλουμε η ομάδα μας να πρωταγωνιστήσει φέτος και έτσι κάθε παιχνίδι είναι μια μάχη για μας και θέλουμε την νίκη, φυσικά σεβόμενοι απόλυτα τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ελεύθερο παιχνίδι, ο Ηρακλής παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο όπως κι εμείς ενώ φτάνει με πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Θα γίνει λοιπόν ένα όμορφο παιχνίδι πιστεύω, που θα αρέσει σε όλους τους φιλάθλους που θα το παρακολουθήσουν"

Στην παρατήρηση ότι δεν θα υπάρχουν φίλοι του Αρη στο γήπεδο, ο Βραζιλιάνος τεχνικός τόνισε :"Ανεξάρτητα από αυτό, δεν νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου φίλοι του ’ρη στο γήπεδο. Η ομάδα όμως οφείλει να μπει και να κάνει το παιχνίδι της, αν γίνει αυτό δεν έχει να φοβηθεί τίποτε"

Ερωτηθείς για τα πλάνα του, ο Μαζίνιο:"Δεν θα αποκαλύψω τίποτε αυτή την στιγμή, έχουμε μελετήσει πάντως το παιχνίδι του Ηρακλή, ξέρουμε τα δυνατά του σημεία και πως να προφυλαχθούμε από αυτά, έγινε καλή δουλειά στο σκάουτινγκ. Λεπτομέρειες πάντως δεν δίνω για να μην κάνω εύκολη την δουλειά του αντίπαλου προπονητή"

Τέλος, σε ερώτηση αν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές για τον Αρη και την περίπτωση του Σεμπάστιαν Γκαρσία, ο κ. Μαζίνιο τόνισε :"Η διοίκηση είναι ενήμερη για τις επιθυμίες μου και ξέρει τι πρέπει να κάνει, έχουμε μια στασιμότητα στο θέμα αυτό και δεν ξέρω αν θα έρθει ή θα φύγει κανείς τελικά. Είναι σαφές όμως ότι έχουμε καλό ρόστερ και είμαι χαρούμενος που δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Ο Γκαρσία είναι ένας ενδιαφέρον παίκτης, τον θυμάμαι από πέρυσι που έπαιζε στον Ηρακλή και είχε κάνει καλό παιχνίδι με μας, ξέρω ότι υπάρχουν κάποιες διαπραγματεύσεις, τίποτε περισσότερο"

ΛΑΡΙΣΑ: Γίνεται πολυμετοχική


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην αποκάλυψη πως ήρθε σε συμφωνία με τέσσερις επιχειρηματίες που θα αποκτήσουν συνολικά το 39% των μετοχών της ΠΑΕ προχώρησε ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λιόντο, Γιώργο και Γιάννη Ντόντο και Σωκράτη Αντωνίου. «Ύστερα από έξι χρόνια διαπίστωσα ότι και αυτοί έχουν τα ίδια οράματα και θέλουν την ΑΕΛ όπως και εγώ», δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης για το νέο πολυμετοχικό «πρόσωπο» του συλλόγου.

Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το υπουργείο Αθλητισμού λέγοντας πως «…δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και το γήπεδο μπορεί να καθυστερήσει».

O Predrag Drobnjak στον ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με τον διεθνή Μαυροβούνιο καλαθοσφαιριστή Predrag Drobnjak, ο οποίος θα φορά τη φανέλα της ομάδας μας την αγωνιστική περίοδο 2990-2010. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, καθώς ο ΠΑΟΚ προσθέτει πλέον στο ρόστερ του έναν διεθνή καλαθοσφαιριστή, πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου, με μεγάλη θητεία στο ΝΒΑ και σπουδαία καριέρα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Predrag Drobnjak γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1975 στο Bijelo Polje του Μαυροβουνίου, έχει ύψος 2μ.11 και αγωνίζεται ως σέντερ, αλλά και πάουερ φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Παρτιζάν Βελιγραδίου το 1992 και φόρεσε την ασπρόμαυρη στολή για πρώτη φορά στην καριέρα του και για έξι συναπτά έτη. Ακολούθησε η Efes Pilsen (1998-01), με την οποία μάλιστα συμμετείχε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα που έγινε τον Απρίλιο του 2000 στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ, για να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ.
Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια και με τρεις διαφορετικές ομάδες: Seattle Super Sonics (200-103), Los Angeles Clippers (2003-04), Atlanta Hawks (2004-05). Επέστρεψε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε διαδοχικά στην Tau Ceramica (2005-06), την Παρτιζάν Βελιγραδίου (2006-07), την Ισπανική Girona (2007), αλλά και την Besiktas (2007-08), ενώ πέρσι αγωνίστηκε και πάλι στην Τουρκία, αλλά με την Efes Pilsen.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Πρωταθλητής Ευρώπης το 2001 με την Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας
Πρωταθλητής κόσμου το 1998 και το 2002 με την Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας
Πρωταθλητής Σερβίας τη σεζόν 2006-07 με την Παρτιζάν Βελιγραδίου
Κυπελλούχος Ισπανίας τη σεζόν 2005-06 με την Tau Ceramica
Κυπελλούχος Τουρκίας το 2000, το 2001 και το 2009 με την Efes Pilsen
Πρωταθλητής στην Αδριατική Λίγκα το 2007 με την Παρτιζάν Βελιγραδίου
Δευτεραθλητής Ευρώπης το 1996 με την Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στο Ευρωμπάσκετ κάτω των 22, όπου αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα
Αγωνίστηκε στο FIBA Eurostars το 1996 και το 1997
Επαιξε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Sidney, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα

Ο Predrag Drobnjak με αριθμούς στο ΝΒΑ
* Το 1997, επιλέχθηκε στο νούμερο 49 του ντραφτ από τους Washington Bullets.
* Αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2001-03) στους Seattle Super Sonics, την φανέλα των οποίων φόρεσε σε 146 παιχνίδια.
* Τη σεζόν 2002-02, την πρώτη του στο ΝΒΑ, είχε 6,8 πόντους, ενώ την δεύτερή του σεζόν με τους Sonics, που * ήταν και η καλύτερή του στο ΝΒΑ, είχε 9,4 πόντους ανά αγώνα.
* Τη σεζόν 2002-03, ήταν ο μοναδικός παίκτης των Seattle Super Sonics, που συμμετείχε και στα 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ξεκινώντας μάλιστα ως βασικός στα 69 από αυτά.
* Στις 4 Απριλίου 2003 και στον αγώνα με τους Los Angeles Clippers, πέτυχε 26 πόντους, που είναι και το ρεκόρ στη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ.
* Τη σεζόν 2003-04 αγωνίστηκε στους Los Angeles Clippers και σε 61 αγώνες, είχε 382 (6,2) πόντους , ενώ την περίοδο 2004-05, έπαιξε 71 παιχνίδια με τους Atlanta Hawks με 597 (8,4) πόντους.
* Επαιξε συνολικά 278 παιχνίδια στο ΝΒΑ, με 7,9 πόντους και 3,5 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο.

Ο Kenny Gregory και πάλι στον ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Kenny Gregory, ο οποίος θα φορά τη φανέλα της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Ο Gregory, θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τον ΠΑΟΚ, καθώς είχε φορέσει τη φανέλα της ομάδας και στη διάρκεια της περσινής περιόδου, όπου έδειξε ένα μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων του, αλλά οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο William Kendrick “Kenny” Gregory, γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1978 στο Colombus του Ohio, έχει ύψος 1μ.97 και αγωνίζεται ως φόργουορντ, αλλά και ως σούτινγκ γκαρντ.
Ξεκίνησε την καριέρα του από το Independence High School του Ohio, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στο πανεπιστήμιο του Kansas. Με τη φανέλα των Kansas Jayhawks και για μία τετραετία (1997-01), ο Kenny Gregory, έκανε όνομα στο κολεγιακό πρωτάθλημα, εντυπωσίασε με την αλτικότητά του και τα πλούσια προσόντα του.

Επαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στο CBA, με τους Grenville Groove (2001-02) και στη συνέχεια με τους Dodge City Legents (2002), όπου είχε προπονητή τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Cliff Levingston. Τη σεζόν 2003-04 αγωνίστηκε στους Chester Jets, και στη συνέχεια έπαιξε μπάσκετ στην Ευρώπη. Αρχικά στην Pavia (2003-05), στη συνέχεια στη Γαλλία, όπου με τη Le Mans (2005-07), έπαιξε στην Ευρωλίγκα, όπως και τη σεζόν 2007-08, που αγωνίστηκε στην Efes Pilsen. Πέρσι ξεκίνησε τη σεζόν από τον ΠΑΟΚ, αλλά τον Ιανουάριο του 2009 αποχώρησε από την ομάδα και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Ισπανία με την Valencia.
Στη διάρκεια της περσινής και σε 18 αγώνες πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, πέτυχε 241 πόντους (13,3 ανά αγώνα), με 60% στις βολές, 64% στα δίποντα και 36% στα τρίποντα, ενώ είχε ακόμη 76 ριμπάουντ και 20 ασίστ.
Στο ισπανικό Πρωτάθλημα και με την φανέλα της Valencia, αγωνίστηκε σε 10 αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδος και πλέι οφ) με 9,2 πόντους μέσο όρο και 3,4 ριμπάουντ.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Γαλλίας τη σεζόν 2005-06 με τη Le Mans
Συμμετείχε στο All Star Game του Γαλλικού Πρωταθλήματρος το 2006 και το 2007

Ο Chris Monroe στον ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Cris Monroe, ο οποίος θα φορά τη φανέλα της ομάδας στην αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Ο Chris Monroe γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1981 στο Silver Springs των ΗΠΑ, έχει ύψος 1μ.90 και αγωνίζεται ως γκαρντ.

Ο Monroe ξεκίνησε έπαιξε μπάσκετ στο φημισμένο πανεπιστήμιο George Washington, από το οποίο αποφοίτησε το 2003. Οι Idaho Stampede του CBA ήταν η πρώτη του επαγγελματική ομάδα (2003-04) και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε διάφορα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αρχικά στην Αυστρία (με την BK Kalendermacher τη σεζόν 2003-04) και στη συνέχεια οδήγησε την Ουγγρική Atomeromu Paks στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Τη σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε στην Ιταλία με την Pavia, την επόμενη περίοδο (2007-08) έπαιξε στην Eldo Napoli, ενώ πέρσι με τη φανέλα της Γαλλικής Roanne, ήταν τέταρτος σκόρερ του Γαλλικού Πρωταθλήματος (558 πόντοι σε 35 παιχνίδια και μέσος όρος 16 ανά αγώνα, με 72% στις βολές, 55% στα δίποντα και 36% στα τρίποντα).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Πρωταθλητής Ουγγαρίας το 2005 και το 2006 με την Atomeromu Paks
Κυπελλούχος Ουγγαρίας το 2005 με την Atomeromu Paks
MVP του Ουγγρικού Πρωταθλήματος το 2006
Πρώτος σκόρερ του Uleb Cup τη σεζόν 2008-09 με την Roanne με 20,6 πόντους!

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Παναθηναϊκός έχει πιο εύκολο έργο στους ομίλους του Europa League, κληρώθηκε στον 6o με Γαλατασαράι, Ντιναμό Βουκουρεστίου και Στουρμ Γκρατς. Πιο δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ, είναι στο 9ο γκρουπ με Μπενφίκα, Εβερτον και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.


Η κλήρωση των ομίλων

1ος Ομιλος
Αγιαξ
Αντερλεχτ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Τιμισοάρα

2ος Ομιλος
Βαλένθια
Λιλ
Σλάβια Πράγας
Τζένοα

3ος Ομιλος
Αμβούργο
Σέλτικ
Χάποελ Τελ Αβίβ
Ραπίντ Βιέννης

4ος Ομιλος
Σπόρτινγκ
Χέρενφεν
Χέρτα
Βέντσπιλς

5ος Ομιλος
Ρόμα
Βασιλεία
Φούλαμ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας

6ος Ομιλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Γαλατασαράι
Ντιναμό Βουκ.
Στουρμ Γκρατς

7ος Ομιλος
Βιγιαρεάλ
Λάτσιο
Λέφσκι
Σάλτσμπουργκ

8ος Ομιλος
Στεάουα Βουκ.
Φενέρμπαχτσε
Τβέντε
Σέριφ

9ος Ομιλος
Μπενφίκα
Εβερτον
ΑΕΚ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

10ος Ομιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Κλαμπ Μπριζ
Παρτιζάν
Τουλούζ

11ος Ομιλος
Αϊντχόφεν
Κοπεγχάγη
Σπάρτα Πράγας
Κλουζ

12ος Ομιλος
Βέρντερ Βρέμης
Αούστρια Βιέννης
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Νασιονάλ Μαδέιρα

Αναβολή του αγώνα Καλλιθέα-Απόλλωνα Καλαμαριάς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αναβολή του αγώνα για τη 2η φάση του Κυπέλλου Hellas OnLine 2009-2010 ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση ανέφερε πιο αναλυτικά:"Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι λόγω της υποβολής έφεσης από την ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς κατά απόφασης της ΕΕΠ Β΄-Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο αγώνας για τη 2η φάση του Κυπέλλου Hellas OnLine 2009-2010 ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Απ. Καλαμαριάς αναβάλλεται.

Επίσης, ο αγώνας Κυπέλλου HOL Οδυσσέας Αναγέννησης-Αγροτικός Αστέρας ορίζεται να διεξαχθεί την Τετάρτη 2/9/2009 (αντί 3/9/2009) και ώρα 16:45 στο Δημ. Γηπ. Αναγεννήσεως. Τέλος, για την ίδια διοργάνωση, η αναμέτρηση του Σαρωνικού Αίγινας με τον Εθνικό θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2/9/2009 (αντί 3/9/2009) και ώρα 16:15 (αντί 16:45) στο Δημ. Γηπ. Αίγινας".

Η Σουπερλίγκα στηρίζει τη φιλανθρωπία!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Σουπερλίγκα στην οποία αναφέρει, ότι στηρίζει την Εθνική ομάδα αστέγων οπού θα συμμετάσχει στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο θα διεξαχθεί στο Μιλάνο(6-13)Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωση φιλοξενούνται και δηλώσεις του προέδρου της Λίγκας, κ. Νίκου Θανόπουλου, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «H Superleague στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης της φίλαθλης κοινής γνώμης για ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Λίγες ημέρες πριν τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Αστέγων στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μιλάνο(6-13 Σεπτεμβρίου), με τη συμμετοχή 48 χωρών απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη, οι φίλαθλοι του αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός, αλλά και όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα στην τηλεόραση, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, θα γνωρίσουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Με κεντρικό σύνθημα «Γκολ στη φτώχεια», άστεγοι, πρόσφυγες και άτομα πρώην εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες, συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας, θα μπουν στα γήπεδα της ιταλικής μητρόπολης έχοντας διπλό στόχο: να κερδίσουν το παγκόσμιο κύπελλο αστέγων αλλά κυρίως, να ξανακερδίσουν τις ίδιες τους τις ζωές!

Ο πρόεδρος της Superleague κ. Νίκος Θανόπουλος δήλωσε: «H Superleague στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης της φίλαθλης κοινής γνώμης για ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος, με την υποστήριξη και της ΟΥΕΦΑ, αναδεικνύει τα προβλήματα και τον αγώνα που δίνουν, ενισχύοντας την προσπάθεια επανένταξής τους στην κοινωνία».

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων, στην πρώτη της παρουσία στο θεσμό, το 2007 στην Κοπεγχάγη, είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια ήθους (fair play award).

Η ελληνική ομάδα αστέγων αποτελείται από τους Στάθη Καλλιτσουνάκη, Βαγγέλη Κοτσώνη, Γιάννη Ασημακόπουλο, Θανάση Τσάβαλη, Γιάννη Κότσο, Μιχάλη Βροχίδη, Κώστα Παρασκευόπουλο και Χρήστο Ράπτη. Προπονητές είναι ο Σέργιος Μήλης και ο Περικλής Παπαπαναγής και υπεύθυνος ομάδας ο Χρήστος Αλεφάντης.

ΠΑΟ: Πιέζει Σάλπι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την άμεση απάντηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην πρόταση των 750 χιλιάδων ευρώ περιμένει ο Παναθηναϊκός για το νέο συμβόλαιο του διεθνούς φορ, διότι θέλει να κάνει τον προγραμματισμό του εφόσον ο παίκτης έχει κάτι άλλο στο μυαλό του από το εξωτερικό και θελήσει να υπογράψει κάπου αλλού τον χειμώνα. Ο Σαλπιγγίδης έχει ζητήσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να απαντήσει, αλλά ίσως οι εξελίξεις να έρθουν συντομότερα.

Οι πράσινοι είναι σε διαδικασία αυτές τις ημέρες απαλλαγής από τους παίκτες που δεν υπολογίζει ο προπονητής. Μετά τον δανεισμό του Μάτος στην Κορίνθιανς αναμένονται νεότερα για τις περιπτώσεις των Μάντζιου, Κλέιτον και Τζιόλη, ενώ ο Μελίσσης είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει στην Λάρισα.

Για τον Μάντζιο υπήρξε πρόταση από την Χερέθ, αλλά ο παίκτης είναι αρνητικός. Για τον Κλέιτον φαίνεται πως θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων η μάχη Ατρομήτου-Λάρισας.

Από τον Παναθηναϊκό ειπώθηκε ότι δεν έχει φτάσει καμμία πρόταση της Βέρντερ για τον Ζιλμπέρτο.

Ευχάριστα νέα περιμένει από την πατρίδα του ο Σεμπάστιαν Λέτο καθώς φέρεται να είναι στις σκέψεις του Μαραντόνα για την Εθνική ενόψει του ντέρμπι των προκριματικών του Μουντιάλ με την Βραζιλία. Λέτε να δούμε κόντρα Λέτο-Ζιλμπέρτο σε τέτοιο επίπεδο; Αν μη τι άλλο θα είναι πολύ τιμητικό για τον Παναθηναϊκό.

Συνεχίζονται οι επαφές του ΠΑΟ με τον Μάρτιν Γίρανεκ για να κλείσει για τον χειμώνα ο Τσέχος αμυντικός της Σπαρτάκ.

Ντιαρά: «Δεν είμαι ο Μακελελέ»

diarra_lassana_real.jpgΔεν μπορεί άλλο τις συγκρίσεις με τον Μακελελέ ο Λασανά Ντιαρά. Ο Γάλλος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης βλέπει σχεδόν καθημερινά να του ασκείται κριτική ενώ τον παρομοιάζουν συνεχώς με τον συμπατριώτη του.

Ο αμυντικός μέσος της «Βασίλισσας» θέλησε να βάλει ένα τέλος στις συγκρίσεις τονίζοντας ότι δεν είναι ο Μακελελέ αλλά ο Ντιαρά «Συνεχώς με παρομοιάζουν με εκείνον, αλλά δεν είμαι ο Μακελελέ. Είμαι ο Λασανά Ντιαρά και κάνω στο γήπεδο διαφορετικά πράγματα».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - «Πόρτα» από Εσπόζιτο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι Ιταλοί αποκαλύπτουν πρόταση του Πανιωνίου για τον Μάουρο Εσπόζιτο της Ρόμα, ο 30χρονος ακραίος επιθετικός όμως αρνήθηκε να έρθει στην Ελλάδα και αναζητά ομάδα στο καμπιονάτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “laroma24.it”, οι Κυανέρυθροι προσέγγισαν την πλευρά του Εσπόζιτο, που πέρυσι έπαιξε ως δανεικός στην Κιέβο. Όμως ο παίκτης, που είναι εκτός πλάνων του Λουτσιάνο Σπαλέτι για τη νέα σεζόν, επιθυμεί να παραμείνει στην Ιταλία και για αυτό απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να γίνει κάτοικος πλατείας.

Τουντσάι: «Ήρθα για τον κόσμο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Στόουκ Σίτι έκανε την έκπληξη την ύστατη στιγμή και κατάφερε να αποκτήσει από την Μίντλεσμπρο τόσο τον Σανλί Τουντσάι, όσο και τον Ρόμπερτ Χουτ. Ειδικά στην περίπτωση του Τούρκου ποδοσφαιριστή (που παλαιότερα είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Ολυμπιακό), η ομάδα του Τόνι Πούλις έκανε την έκπληξη, μια και οι Πόρτσμουθ, Μπέρμιγχαμ και Κολονία τον «πολιορκούσαν» για να βάλει την υπογραφή του. Φαίνεται όμως ότι ο Τουντσάι επηρεάστηκε από τους φανς της Στόουκ.

«Θυμάμαι πως όταν ερχόμουν στο γήπεδο της Στόουκ, οι οπαδοί ήταν πολύ ένθερμοι και επηρέαζαν την απόδοση των αντιπάλων. Πλέον, είμαι πολύ χαρούμενος που αυτοί οι οπαδοί θα είναι στο πλευρό μου και δεν θα χρειαστεί να τους αντιμετωπίζω» τόνισε χαρακτηριστικά στο «Sentinel» ο Τούρκος διεθνής.

Να υπογραμμίσουμε ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές πέρασαν με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έτσι πραγματοποιήθηκε η «διπλή» μεταγραφή για την Στόουκ Σίτι που της κόστισε περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Μαραντόνα: «Πάντα… δεύτερος ο Πελέ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ερώτημα «Πελέ ή Μαραντόνα» απασχολεί εδώ και χρόνια τους ποδοσφαιρόφιλους. Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της πατρίδας του δήλωσε πως το «μαύρο διαμάντι» έρχεται… δεύτερο στη σύγκριση και στις προτιμήσεις του κοινού.

«Σημασία έχει πως στην ψηφοφορία του κόσμου ψήφισαν εμένα πρώτο και εκείνος ήρθε δεύτερος. Κανείς δεν μπορεί να μου το στερήσει αυτό. Εγώ έπαιξα δέκα χρόνια στην Ευρώπη, ενώ εκείνος μόνο στην Αμερική. Μπορεί να κέρδισε πολλούς τίτλους και Μουντιάλ, αλλά το να παίζεις στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικό. Οι αμυντικοί στην Ιταλία και την Ισπανία ήταν σαν κυνηγόσκυλα. Δεν με άφηναν ποτέ μόνο μου. Ακόμη και σε μία ψηφοφορία στη Βραζιλία ο Πελέ βγήκε δεύτερος καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στη χώρα, πίσω από τον Άιρτον Σένα. Πρέπει να σταματήσει να έρχεται δεύτερος», δήλωσε ο «Ντιεγκίτο», ο οποίος ουδέποτε είχε καλές σχέσεις με τον Πελέ.

«Κίτρινες» σκέψεις για Αμερικανό σέντερ

Η αντικατάσταση του Άιρα Νιουμπλ με τον Μιχάλη Κακιούζη «άνοιξε» μία θέση Αμερικανού και στον Άρη δείχνουν διατεθειμένοι να την καλύψουν με την απόκτηση ενός Αμερικανού στην θέση του σέντερ, παραχωρώντας παράλληλα ως δανεικό τον Γάιο Σκορδίλη. Το όνομα του Τρέβορ Μπράιαντ επέστρεψε στην επικαιρότητα για τους «κίτρινους» μιας και πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην ρακέτα και στις θέσεις «4″ και «5″ ενώ όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, δεν θεωρείται απαγορευτικό το κασέ του προκειμένου οι δύο πλευρές να φτάσει σε μία συμφωνία. Ο Αντρέα Ματσόν θέλει βέβαια να κοιτάξει την συγκεκριμένη αγορά, αλλά ο χρόνος πιέζει ενώ στα υπέρ του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, του Αμαρουσίου και του Ηρακλή το ότι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Πηγη Μετροσπορ

Δανεικός ο Ομπίνα στη Μάλαγα


Βίκτορ Ομπινά Στην Ισπανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βίκτορ Ομπίνα, καθώς η διοίκηση της Ίντερ ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραχώρηση του Νιγηριανού επιθετικού, με τη μορφή του δανεισμού, για ένα χρόνο στη Μάλαγα. Ο 22χρονος στράικερ, ο οποίος αγωνίστηκε για τρία χρόνια στην Κιέβο, προτού τον αποκτήσουν οι πρωταθλητές Ιταλίας, είχε μόλις εννέα συμμετοχές στο περυσινό Καμπιονάτο.

Οι «νερατζούρι» προσπάθησαν να τον δώσουν δανεικό στην Έβερτον, ωστόσο ο παίκτης, ο οποίος ήταν μια από τις αποκαλύψεις στο Ολυμπιακό τουρνουά του ποδοσφαίρου στο Πεκίνο, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας.

Αποφασίζει για Γίρανεκ



Στόχος του Παναθηναϊκού ο Γίρανεκ Ο Μάρτιν Γίρανεκ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει ο Κώστας Αντωνίου για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του "τριφυλλιού" θεωρεί πως ο Τσέχος μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης στην άμυνα των "πράσινων". Και γι� αυτό έχει αποφασίσει ότι πρέπει να αποκτηθεί από τώρα για τον Γενάρη (μένει ελεύθερος από την Σπαρτάκ). Την ίδια ώρα, Νικόλας Πατέρας και Χενκ Τεν Κάτε είναι κάπως επιφυλακτικοί επειδή θεωρούν ότι τον Χειμώνα ίσως βρεθούν καλύτερες περιπτώσεις. Πάντως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Παναθηναϊκός την εβδομάδα που ακολουθεί θα ξεκινήσει επαφές για να "κλείσει" από τώρα τον 30χρονο Τσέχο.

Εν αναμονή

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, οι "πράσινοι" περιμένουν να καταβληθούν από την Κορίνθιανς τα χρήματα που οφείλονται για να προχωρήσουν στον δανεισμό του Μάτος στον Βραζιλιάνικο σύλλογο. Εντός της ημέρας, αναμένεται να τελειώσει το θέμα και να σταλεί το τελευταίο φαξ που θα επισημοποιεί την συμφωνία.
Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μάντζιος έχει μπροστά του την πρόκληση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ομάδα που έχει καταθέσει πρόταση για τον δανεισμό του είναι η Χερέθ. Ο παίκτης ζήτησε λίγες ώρες προθεσμία και από ώρα σε ώρα θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Όσο για τον Χρήστο Μελίσση, έχει παρουσιαστεί μια μικρή εμπλοκή στο ενδιαφέρον της Λάρισας. Αυτό αφορά το γεγονός ότι η ΑΕΛ θέλει να καλύψει ο ΠΑΟ το μισό συμβόλαιο του παίκτη. Αν το πρόβλημα λυθεί, ο Μακεδόνας αμυντικός θα μετακομίσει στην Θεσσαλική πόλη.

Τέλος, ο Κλέιτον δεν επιθυμεί να πάει στην Λάρισα, μια και θεωρεί (όπως είπε ο ίδιος στον Νικόλα Πατέρα) πισωγύρισμα στην καριέρα του την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Καρτιέ, ο διάδοχος του Ντουμιτρέσκου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πανθρακικός έγινε η πρώτη ομάδα της Σούπερ Λίγκα που προχώρησε φέτος σε αλλαγή προπονητή, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στον Ίλιε Ντουμιτρέσκου μετά την αποτυχημένη εντός έδρας πρεμιέρα κόντρα στον Ηρακλή (1-2), και απ'ότι φαίνεται θα έχουν νέο όνομα στον πάγκο για το δύσκολο ματς της 2ης αγωνιστικής στα Γιάννινα με τον τοπικό ΠΑΣ.

Ο λόγος για τον Γάλλο Αλμπέρτ Κατιέ, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου είναι ο "εκλεκτός" του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Θοδωρή Σαββάκη, με τον 49χρονο τεχνικό να βρίσκεται από την Πέμπτη στην Κομοτηνή και να αναμένεται να έχει συνάντηση σήμερα με τους διοικούντες το σύλλογο.

Να σημειωθεί πως ο 49χρονος τεχνικός είχε εργαστεί την διετία 2006-08 στην Τούμπιζε, ενώ στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει περάσει από τον πάγκο των Γκενιόν, Λα Λουβιέρ, Βρυξέλλες και Μονς.

Κυργιάκος:"Μπορεί τον τίτλο η Λίβερπουλ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η Λίβερπουλ να μην έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο ο Σωτήρης Κυργιάκος θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τον τίτλο.

"Έχω λίγη εμπειρία από το να κερδίζω τίτλους από την προηγούμενη καριέρα μου στην Ελλάδα και την Σκωτία.

Κατέκτησα ένα τίτλο με τον Παναθηναϊκό και δύο στην Σκωτία όταν αγωνιζόμουν στην Ρέιντζερς. Ελπίζω ότι οι εμπειρίες που είχα στην Σκωτία θα με βοηθήσουν να ξεκινήσω καλά στην Λίβερπουλ", τόνισε ο μέχρι πρότινος αμυντικός της ΑΕΚ και πρόσθεσε:

"Πιστεύω ότι έχω την ποιότητα που χρειάζεται για να αγωνιστώ στην Πρέμιερ Λιγκ.Ο χρόνος μου στην Σκωτία θα με βοηθήσει γιατί το στυλ του ποδοσφαίρου είναι παρόμοιο εκεί.

Είναι αλήθεια ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι πιο δύσκολη γιατί το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο εδώ και υπάρχουν πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.Στην Σκωτία υπήρχε η Ρέιντζερς, η Σέλτικ και η Χαρτς και ήταν σπάνιο να χάνει κάποια. Στην Αγγλία κάθε ομάδα είναι ικανή να κερδίσει την άλλη".

Καταλήγοντας ο διεθνής άσος είπε:"Παρακολούθησα αρκετά την περασμένη σεζόν την Πρέμιερ Λιγκ και πιστεύω ότι η Λίβερπουλ βρέθηκε κοντά στον τίτλο.

Από όσα έχω δει αυτή τη σεζόν, θα τα πάμε καλύτερα. Από την εμπειρία μου να κερδίζω τίτλους, χρειάζεται να έχεις μία σπουδαία ομάδα και το πνεύμα στα αποδυτήρια και τα έχω δει αυτά στους νέους μου συμπαίκτες". "Everyone works hard and gives everything. That is the most important thing you need for such a long battle as the title race. After that, you need to be brave and have a little bit of luck along the way. "I enjoy a challenge, and this is the toughest challenge I have taken in my career so far. I am looking forward to playing in this league, but first I must prove myself to the manager in training. "I know there are a lot of good players at this club so I cannot take anything for granted."

Ειπε..........................

"Δεν έκοψα τα νύχια μου χθες το βράδυ και αυτό το γεγονός με βοήθησε να αποκρούσω το φάουλ"

Σεμπάστιαν Σάχα

(ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, χαριτολογώντας για την φοβερή απόκρουση όταν το σκορ ήταν στο 1-0)

Ψιθυροι......................

  • Το θέμα της αποζημίωσης είναι αυτό που προς στιγμή κολλάει την υπόθεση του νέου προπονητή στον Πανθρακικό. Ο γάλλος Καρτιέ βρίσκεται στην Κομοτηνή και έχει συμφωνήσει σε όλα με την ΠΑΕ, όμως οι διοικούντες δεν έχουν έρθει σε συμβιβασμό με τον Ιλιε Ντουμιτρέσκου για να λυθεί η συνεργασία τους. Γι’ αυτό κιόλας, παρότι από το πρωί ο ρουμάνος έχει αποτελέσει παρελθόν, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα στο επίσημο site της ομάδας για το... πασαπόρτι.
  • Η Μολδαβία φαίνεται ότι έλκει τους έλληνες παράγοντες. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι τόσο ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου, όσο και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Δημήτρης Δημητρόπουλος, έχουν προταθεί από τη συγκεκριμένη χώρα για τις θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, αντίστοιχα.

  • Οταν γράφαμε στις 3 Αυγούστου ότι έχει ληφθεί η απόφαση για να λυθεί η συνεργασία με τον Ιλιε Ντουμιτρέσκου, ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Θοδωρής Σαββάκης διέψευδε μετά... βδελυγμίας την είδηση. "Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Ντουμιτρέσκου. Από την πρώτη στιγμή που τον φέραμε, πέσανε πάνω μας και τον διώχνανε από την πρώτη μέρα. Όλα αυτά είναι κακοήθειες", έλεγε με στόμφο ο ισχυρός άνδρας των κομοτηναίων. Τώρα, που τον... έστειλαν τον ρουμάνο τι έχει να μας πει;www.sport.gr

Καλεί Λέτο ο Μαραντόνα!

leto_pao.jpgΦαίνεται πως οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Σεμπάστιαν Λέτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Όπως αναφέρουν στην Αργεντινή ο άσος του "τριφυλλιού" είναι στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού ενόψει του μεγάλου αγώνα με την Βραζιλία στις 5 Σεπτεμβρίου, ο οποίος ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Γκουτιέρεζ που τραυματίστηκε με τη Νιούκαστλ.

Σπουδαία διάκριση για τον Σεμπάστιαν Λέτο και τον Παναθηναϊκό. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σκέφτεται πολύ σοβαρά να καλέσει τον ποδοσφαιριστή του "τριφυλλιού" στην αποστολή της Αργεντινής για τα δύο παιχνίδια με την Βραζιλία (5 Σπετεμβρίου στο Ροζάριο) και με τη Παραγουάη (9 Σεπτεμβρίου στην Ασουνσιόν).

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος στόχος του Ολυμπιακού Γιόνας Γκουτιέρεζ τραυματίστηκε τη Τετάρτη στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ της Νιούκαστλ με τη Χάντερσφιλντ και τέθηκε εκτός από τα δύο παιχνίδια των προκριματικών. Ο Ντιεγκίτο αυτή την στιγμή αναλύει τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκουτιέρεζ στην αποστολή, και άνθρωποι γύρω από τον Μαραντόνα, αναφέρουν ότι ο Λέτο έχει το προβάδισμα για να πάρει τη θέση του, με τον Ντάτολο της Νάπολι να είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για να ξεκινήσει βασικός απέναντι στη "σελεσάο".

Καταλαβαίνει κανείς ότι εφόσον ο Λέτο κληθεί, θα πρόκειται για μία σπουδαία τιμή γα τον Παναθηναϊκό ο οποίος μετά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και την Βραζιλία θα έχει στο ρόστερ του διεθνή ποδοσφαιριστή και με την "αλμπιτσελέστε". Ο Λέτο να τονίσουμε ότι είναι κατά γενική ομολογία ο καλύτερος παίκτης των πρασίνων στα πρώτα αυτά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα.

«Ταβάνι» στις μεταγραφές

ronaldo_cristiano_manu.jpgΣάλο έχουν προκαλέσει οι ακριβές μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ όπου ξεπέρασαν τα 350 εκατ. ευρώ. Στην ΟΥΕΦΑ σκέφτονται σοβαρά την εφαρμογή ενός οικονομικού «ταβανιού».



Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αναμένεται να συζητηθεί από την εκτελεστική επιτροπή στις 15 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ έχουν στα «σκαριά» έναν φόρο πολυτελείας. Αλλά και ένα συγκεκριμένο όριο παικτών στο ρόστερ κάθε ομάδα. Το συγκεκριμένο «salary cyp» αναμένεται να ισχύει για όλες τις ομάδες.

Πήρε Ντονάτι η Μπάρι


Ο Μάσιμο Ντονάτι Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Μάσιμο Ντονάτι. Ο έμπειρος Ιταλός μέσος, θα συνεχίσει την καριέρα του στο καμπιονάτο, καθώς η διοίκησης της «νεοφώτιστης» Μπάρι, συμφώνησε με την Σέλτικ για την απόκτηση του. Ο 28χρονος Ντονάτι, που έπαιζε στην Σκωτία από το 2007, έχει αγωνισθεί παλαιότερα στην Μίλαν, στην Πάρμα, στην Σαμπντόρια, στην Μεσίνα, στην Αταλάντα και στην Τορίνο.

Ο Ντονάτι αποχαιρέτησε τη Σέλτικ με γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αρσεναλ την Τετάρτη στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα το τέρμα το πέτυχε στις καθυστερήσεις.

Νέες δηλώσεις Τέβες κατά Φέργκιουσον


Ο Τέβες με τη φανέλα της Σίτι στα χέρια Μπορεί να έχουν περάσει τρεις μήνες από τη φυγή του Κάρλος Τέβες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Αργεντινός συνεχίζει μέσα από τις συνεντεύξεις του να κατηγορεί τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Εχει καταντήσει πλέον κουραστικό, καθώς ο άσος της Σίτι ασχολείται περισσότερο με την πρώην του ομάδα, παρά με τη νυν.

"Ο Φέργκιουσον δεν μου έδειξε το σεβασμό που άξιζα. Τον πρώτο χρόνο όλα ήταν καλά και ο προπονητής έδειχνε ότι με υπολόγιζε. Στο δεύτερο χρόνο όλα άλλαξαν και πλέον άρχισα να νοιώθω ότι δεν με ήθελαν στο σύλλογο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής αρχίζει να νοιώθε έτσι, τότε αυτή είναι η αρχή του τέλους", τόνισε ο Τέβες.

Συνάντηση με τους αρχηγούς


Ο Ηλίας Πουρσανίδης... Σε συνάντηση που είχαν ο τεχνικός διευθυντής, Ηλίας Πουρσανίδης και ο Φώτης Κορκόβελος, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση, έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους τέσσερις αρχηγούς. Είναι μία συνάντηση, που θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή προκειμένου να μην νοιώθουν οι παίκτες μόνοι τους.

Οι διοικούντες έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για τη νίκη της πρεμιέρας στους τέσσερις αρχηγούς και τους ζήτησαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποφασιστικότητα. Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές επισήμαναν χαρακτηριστικά πώς ενόψει ντέρμπι το κλίμα είναι καλό και πώς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ανταμείψουμε τον κόσμο που θα είναι στο πλευρό μας.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα οικονομικού περιεχομένου και του εσωτερικού κανονισμού, που είναι να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Η διοίκηση επιθυμεί να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της, σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους και οι παίκτες να προχωρήσουν απερίσπαστοι.
Στο μεταξύ, καμία απολύτως σημαντική εξέλιξη δεν σημειώθηκε για το θέμα του Αγρίτη και την ενδεχόμενη μετακίνηση του στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ.

Χάνει το ντέρμπι ο Χαβίτο

\
Ο Χαβίτο πέτυχε το νικητήριο γκολ Ο Φρανθίσκο Χαβίτο ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς, το οποίο τον άφησε εκτός προγράμματος. Αποτέλεσμα, τίθεται νοκ άουτ για το ντέρμπι στο Καυτανζόγλειο, κόντρα στον Ηρακλή. Από 'κει και πέρα, η προετοιμασία ολοκληρώνεται με την απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου και το κλίμα στην ομάδα να είναι ιδανικό. Η ψυχολογική κατάσταση για τους ποδοσφαιριστές είναι άριστη και αυτό φυσικά οφείλεται και στο ιδανικό ξεκίνημα με τη νίκη επί του Ατρομήτου.

Στόχος αποτελεί η πρώτη εκτός έδρας νίκη, στο Καυτανζόγλειο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το πρώτο τοπικό ντέρμπι της σεζόν, που μετρά κάτι παραπάνω στον χυχολογικό τομέα.

Κατά τα άλλα, ο Ιομάρ Μαζίνιο δεν θα αλλάξει την επιτυχημένη, όπως εξελίχθηκε, συνταγή της πρεμιέρας. Ο 43χρονος τεχνικός θα επιμείνει στους δέκα από τους ένδεκα, που ξεκίνησαν στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Μάλιστα θα εμπιστευθεί και τον Σεμπάστιαν Αμπρέου που αποθεραπεύτηκε πλήρως. Μοναδική αλλαγή αναμένεται να είναι αυτή στο δεξί άκρο της μέσο επιθετικής γραμμής. Την θέση του Φρανθίσκο Χαβίτο αναμένεται να πάρει ο Τόνι Κάλβο, ο οποίος έδειξε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο 43χρονος τεχνικός τόνισε στους παίκτες του ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα που διαθέτουν. Ο Άρης θα προσπαθήσει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό και να χτυπήσει με τις αντεπιθέσεις. Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώνεται σήμερα με μια προπόνηση, στο τέλος της οποίας θα ανακοινωθεί και η αποστολή για το ντέρμπι.

Στην πατρίδα του θα βρεθεί ο Νάτσο Γκαρσία ο οποίος κλήθηκε στην εθνική του ομάδα για τα δύο παιχνίδια με Παραγουάη στις 5 Σεπτεμβρίου και το Εκουαδόρ (εκτός έδρας) στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΛΑΡΙΣΑ: Το «ναι» του Μελίσση, έκλεισε Κάσας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θετικά απάντησε ο Χρήστος Μελίσσης στην πρόταση της Λάρισας. Οι «βυσσινί» κατέθεσαν πρόταση στον Παναθηναϊκό για δανεισμό του 26χρονου αμυντικού και το μόνο που απομένει είναι να τα βρουν οι δύο ομάδες.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» πριν από περίπου έναν μήνα είχε αφήσει εκτός αποστολής του αγώνα με την Σπάρτα Πράγας τον παίκτη και τότε ο Κώστας Αντωνίου τον είχε ενημερώσει ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ολλανδού για τη φετινή σεζόν.

Το «αγκάθι» στην όλη υπόθεση είναι η αποπληρωμή του συμβολαίου του Μελίσση, το οποίο δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, δύσκολα ο Έλληνας μπακ δεν θα γίνει παίκτης της ΑΕΛ.

Συμφώνησε με Κάσας

Σε προφορική συμφωνία με τον Γκαστόν Κάσας ήρθε η Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Ο Αργεντινός επιθετικός την περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Ιωνικού και ο Κώστας Πηλαδάκης ήθελε να δώσει ακόμη μία επιλογή στον Μαρίνο Ουζουνίδη για την επιθετική γραμμή της ομάδας, μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο Κάσας πέρυσι πέτυχε έξι γκολ σε δέκα εμφανίσεις και είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ανανέωσε ο Σικαλιάς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε προφορική συμφωνία με το Γιώργο Σικαλιά για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2013, έχει έρθει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά από συνομιλία που είχε ο 23χρονος τερματοφύλακας με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Χριστοβασίλη κανονίστηκε ραντεβού στο τέλος της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να μπουν οι υπογραφές. Αντίθετα ο τρίτος τερματοφύλακας της ηπειρώτικης ομάδας, Νίκος Ζαφειρόπουλος φαίνεται πως θα αποχωρήσει. Η διοίκηση του ΠΑΣ ζήτησε από τον πρόεδρο του Παναιτωλικού ένα μικρό ποσό προκειμένου να παραχωρήσει τον 35χρονο τερματοφύλακα.

Premier League: Τα «φώτα» στο «Όλντ Τράφορντ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην τέταρτη στροφή έφτασε αισίως η Premier League και στη θέση του οδηγού είναι η Τότεναμ με την Τσέλσι, που αμφότερες αναμένεται να συνεχίσουν με νίκες. Οι «μπλε» φιλοξενούν την Μπέρνλι, την ώρα που οι «πετεινοί» θα υποδεχθούν Μπέρμιγχαμ. Ωστόσο, τα φώτα είναι στραμμένα στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, μια και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κοντραριστεί με την νεανική και φιλόδοξη Άρσεναλ.

Οι δύο ομάδες «συγκατοικούν» την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας αμφότερες από δύο νίκες και μια ήττα. Πάντως η αναμέτρηση είναι πιο κοντά στην ισοπαλία. Οι Φαν ντε Σαρ και Φέρντιναντ θα λείψουν για τους γηπεδούχους, ενώ από τους «κανονιέρηδες»δεν θα παίξουν οι Νασρί, Τζουρού και Ουόλκοτ.

Μ ε τη πλάτη στον τοίχο παίζει η Λίβερπουλ, που μετά τις δύο ήττες από την Τόττεναμ και την Άστον Βίλα δεν έχει άλλα περιθώρια για ήττες. Έτσι, στην επίσκεψη της στην έδρα της Μπόλτον, η νίκη αποτελεί «μονόδρομο». Οι γηπεδούχοι δεν έχουν κάνει ακόμη σεφτέ, μια και μετρούν ισάριθμες ήττες στα τρια πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν θα έχει στη διάθεση του τους Ακουιλάνι, Άγκερ και Αουρέλιο.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 29/08/09 (17:00)

Τσέλσι-Μπέρνλι (14:45)
Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ
Μπόλτον-Λίβερπουλ
Στόουκ Σίτι-Σάντερλαντ
Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ
Γουλβς-Χαλ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (19:15)

Κυριακή 30/08/09

Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Έβερτον-Γιουίγκαν (17:00)
Άστον Βίλα-Φούλαμ (18:00)

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – «Καθαρές» οι εξετάσεις «Σόφο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όταν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αποχώρησε από το παιχνίδι με τη Λιθουανία έχοντας υποστεί διάστρεμμα άπαντες στις τάξεις της Εθνικής και όχι μόνο αισθάνθηκαν ανησυχία. Η οποία έγινε μεγαλύτερη όταν ο διεθνής σέντερ δεν ξαναμπήκε στο παρκέ. Μια ημέρα μετά, οι… καρδιές πηγαίνουν στις θέσεις τους. Οι εξετάσεις του «Σόφο» είναι «καθαρές» και ο παίκτης θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή στη Σλοβενία.

Η ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Σχορτσιανίτης την Πέμπτη (27/8) δεν έδειξε τίποτα το ανησυχητικό. Ο παίκτης θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες θεραπεία και πλέον εξαρτάται από το ιατρικό επιτελείο το πότε θα επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Το σίγουρο είναι ότι μαζί με τους υπόλοιπους 13 διεθνείς θα ταξιδέψει για τη Σλοβενία, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει τα τελευταία του φιλικά πριν από το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική αναχωρεί για το Μάριμπορ το πρωί της Παρασκευής (28/8, 8:35). Μετά τα φιλικά με Βουλγαρία (29/8, 19:00) και Σλοβενία (30/8, 21:00), ο Γιόνας Καζλάουσκας θα ανακοινώσει και την τελική 12αδα για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

28/8: 7μ.μ. Σλοβενία-Βουλγαρία
29/8: 7μ.μ. Ελλάδα-Βουλγαρία
30/8: 9μ.μ. Σλοβενία-Ελλάδα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - Κακά: «Κάτι ξεχωριστό»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Θα είναι κάτι το ξεχωριστό». Αυτή ήταν η πρώτη ατάκα του Κακά, ο οποίος μίλησε στην «As» για την κλήρωση των ομίλων του Champions League, που έφερε ως αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης την πρώην ομάδα του Μίλαν.

«Το να γυρίσω στο Μιλάνο είναι κάτι το πραγματικά ιδιαίτερο για μένα. Το να αντιμετωπίσω τους φίλους μου και έναν σύλλογο με τον οποίο είμαι πολύ δεμένος. Περιμένω μία πολύ καλή υποδοχή γιατί έχω πολύ καλή σχέση με το κοινό του Σαν Σίρο», ανέφερε ο Βραζιλιάνος άσος.

Και συνέχισε: «Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη Μίλαν, αλλά και για τις Ζυρίχη και Μαρσέιγ, είναι σπουδαίες ομάδες. Θέλουμε να τα πάμε καλά και οι συμπαίκτες μου είναι ενθουσιασμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτό το στόχο. Ο τελικός είναι στην έδρα μας και θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Κλήθηκε στην εθνική ο Νάτσο Γκαρσία

Στην πατρίδα του θα βρεθεί ο Νάτσο Γκαρσία ο οποίος κλήθηκε στην εθνική του ομάδα για τα δύο παιχνίδια με Παραγουάη στις 5 Σεπτεμβρίου και το Εκουαδόρ (εκτός έδρας) στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στο 1ο γκρουπ ο Παναθηναϊκός, στο 3ο η ΑΕΚ


Η μπάλα του Europa League Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (Παρασκευή, 13:00), ενώ η ΑΕΚ θα είναι στο τρίτο. Αυτό σημαίνει ότι οι "πράσινοι" θα βρουν στο δρόμο τους τρεις ομάδες με μικρότερη βαθμολογία στην κατάταξη της UEFA, ενώ η Ένωση μόνο μία.

Από την κλήρωση θα προκύψουν 12 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων (μία από κάθε γκρουπ δυναμικότητας). Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, η 2η την 1η Οκτωβρίου, η 3η στις 22 Οκτωβρίου, η 4η στις 5 Νοεμβρίου, η 5η στις 2-3 Δεκεμβρίου και η 6η στις 16-17 Δεκεμβρίου.

Αποκλείστηκαν Αστον Βίλα και Ζενίτ!


Tρία γκολ σημείωσε ο Τότι στην εφτάρα της Ρόμα επί της Κόζιτσε Η Αστον Βίλα απέτυχε λέγες μέρες μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ, να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αν και νίκησε 2-1 τη Ραπίντ Βιέννης. Εξω και η Ζενίτ από τη Νασιονάλ Μαδέιρα! Η Ρόμα, με χατ τρικ του Τότι, 7-1 την Κόζιτσε, 6-1 τη Μπρέντα η Βιγιαρεάλ του Βαλβέρδε.
Προκρίθηκαν η Τζένοα του Παπασταθόπουλου, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Παπαδόπουλου και η Στεάουα του Καπετάνου, με τους δύο πρώτους να αγωνίζονται.