Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ξένο σώμα ο Τζιμπούρ...


Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ράφικ Τζιμπούρ Ξένο σώμα φαίνεται πως αποτελεί πλέον για την ΑΕΚ ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός όπως όλα δείχνουν σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν απο την Ένωση, καθώς οι σχέσεις του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είναι σε καθόλου καλό σημείο. Αυτό φάνηκε τόσο απο τα όσα έγιναν στη προπόνηση της Τρίτης, όσο και απο τις δηλώσεις του τεχνικού των "κιτρινόμαυρων" στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του παιχνιδιού με την Βασλούι. Η συνέχεια δόθηκε στη προπόνηση της Παρασκευής...

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ανέβηκε κανονικά στους Θρακομακεδόνες και προπονήθηκε μαζί με τους παίκτες που δεν έλαβαν μέρος στη ρεβάνς με τους Ρουμάνους την Πέμπτη, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Αυτό δείχνει πως πλέον ο Ντούσκο δεν υπολογίζει καθόλου στις υποηρεσίες του και πως είναι θέμα χρόνου, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και ο παίκτης να αποτελέσει παρελθόν.

Βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό που δημιουργείται αφορά το οικονομικό μέρος. Οι "κιτρινόμαυροι" για την απόκτησή του, πέρυσι, απο τον Πανιώνιο, είχαν δαπανήσει 3,15 εκατομμύρια, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιώθηκαν για το συγκεκριμένο ποσό. Μάλιστα ακόμη δεν έχουν καταφέρει να το αποπληρώσουν και κινδυνεύουν πολύ σοβαρά να πληρώνουν για έναν παίκτη που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους. ’λλωστε δύσκολα αναμένεται να βρεθεί ομάδα που να είναι διατεθειμένη να ξοδέψει πάνω απο 1-1,5 εκατομμύριο, προκειμένου να τον αποκτήσει απο την ΑΕΚ.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο, αποτελείται απο τους: Σάχα, Λούκατς, Καφέ, Αραούχο, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεονάρντο, Μαντούκα, Κουτρομάνο, Μακό, Καράμπελα, Μπλάνκο, Παυλή, Μανωλά, Γιαχάγια, Νέμεθ, Ιορντάκε, Γεωργέα, Σκόκο, Ταχτσίδη, Γκέντσογλου.

Ο Ρότζερ Γκερέιρο έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ, ενώ το Σάββατο αναχωρεί για να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας. Όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, πλην του Γιώργου Αλεξόπουλου που συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης στο γυμναστήριο. Πριν ξεκινήσει η προπόνηση, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη-πρόκριση κόντρα στην Βασλούι και του ζήτησε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και την Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο, στο Περιστέρι.


Όσον αφορά τα μετεγγραφικά, οι συζητήσεις συνεχίζονται. Οι προσπάθειες των "κιτρινόμαυρων' για την απόκτηση του Γιάχιτς απο τον ’ρη συνεχίζονται, με τον παίκτη να μένει εκτός απο τον προσεχή αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά τον Όλεγκερ, είχε κυκλοφορήσει έντονα πως ο Ισπανός αμυντικός την Παρασκευή θα πατούσε επί ελληνικού εδάφους, όμως κάτι τέτοιο μέχρι το βράδυ δεν είχε επιβεβαιωθεί. Σχετικά με τον Ζόνας, ο Νίκος Θανόπουλος το... παλεύει και μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: