Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Κυργιάκος:"Μπορεί τον τίτλο η Λίβερπουλ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η Λίβερπουλ να μην έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο ο Σωτήρης Κυργιάκος θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τον τίτλο.

"Έχω λίγη εμπειρία από το να κερδίζω τίτλους από την προηγούμενη καριέρα μου στην Ελλάδα και την Σκωτία.

Κατέκτησα ένα τίτλο με τον Παναθηναϊκό και δύο στην Σκωτία όταν αγωνιζόμουν στην Ρέιντζερς. Ελπίζω ότι οι εμπειρίες που είχα στην Σκωτία θα με βοηθήσουν να ξεκινήσω καλά στην Λίβερπουλ", τόνισε ο μέχρι πρότινος αμυντικός της ΑΕΚ και πρόσθεσε:

"Πιστεύω ότι έχω την ποιότητα που χρειάζεται για να αγωνιστώ στην Πρέμιερ Λιγκ.Ο χρόνος μου στην Σκωτία θα με βοηθήσει γιατί το στυλ του ποδοσφαίρου είναι παρόμοιο εκεί.

Είναι αλήθεια ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι πιο δύσκολη γιατί το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο εδώ και υπάρχουν πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές.Στην Σκωτία υπήρχε η Ρέιντζερς, η Σέλτικ και η Χαρτς και ήταν σπάνιο να χάνει κάποια. Στην Αγγλία κάθε ομάδα είναι ικανή να κερδίσει την άλλη".

Καταλήγοντας ο διεθνής άσος είπε:"Παρακολούθησα αρκετά την περασμένη σεζόν την Πρέμιερ Λιγκ και πιστεύω ότι η Λίβερπουλ βρέθηκε κοντά στον τίτλο.

Από όσα έχω δει αυτή τη σεζόν, θα τα πάμε καλύτερα. Από την εμπειρία μου να κερδίζω τίτλους, χρειάζεται να έχεις μία σπουδαία ομάδα και το πνεύμα στα αποδυτήρια και τα έχω δει αυτά στους νέους μου συμπαίκτες". "Everyone works hard and gives everything. That is the most important thing you need for such a long battle as the title race. After that, you need to be brave and have a little bit of luck along the way. "I enjoy a challenge, and this is the toughest challenge I have taken in my career so far. I am looking forward to playing in this league, but first I must prove myself to the manager in training. "I know there are a lot of good players at this club so I cannot take anything for granted."

Δεν υπάρχουν σχόλια: