Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Καληνυχτάκιας της Ευρώπης ή της κατηγορίας;

«Ντου στα αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog με φόντο το Άρης – Παναθηναϊκός! Αυτό το ματς είναι όλα τα λεφτά. Και για τον Άρη και για τον Παναθηναϊκό. Χάνει ο Άρης; Είναι με το ένα πόδι στην Β’ εθνική. Χάνει ο Παναθηναϊκός; Είναι με το ένα πόδι έξω από τα πλέι οφ. Φέρνουνε «Χ»; Παραμένουν και οι δυο στο λούκι, ο καθένας στο δικό του.
Να ρεφάρουν
Εδώ, λοιπόν, για τον Άρη παίζεται η μισή κατηγορία και για τον Παναθηναϊκό παίζεται η μισή Ευρώπη. Και κανέναν από τους δυο δεν βολεύει το «Χ». Έχουν, βέβαια, ακόμα καιρό να ρεφάρουν, αλλά αγωνιστική με την αγωνιστική τα περιθώρια στενεύουν.
Την μεγαλύτερη χασούρα
Θα παίξει ρόλο, βέβαια, τι θα γίνει και στα άλλα αποτελέσματα που ενδιαφέρουν τις δυο ομάδες, όμως θα γίνει μεγάλη μάχη όπως και να έχει στο Βικελίδης. Για να μάθουμε ποιος θα αυξήσει τις πιθανότητές του να… καληνυχτίσει είτε την Σούπερ Λίγκα, είτε την έξοδο στην Ευρώπη. Ποιος, δηλαδή, θα έχει την μεγαλύτερη χασούρα από την φετινή σεζόν, αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο.
Όλα για όλα
Έτσι όπως είναι οι δυο ομάδες, πάντως, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει. Ούτε ο Άρης, ούτε ο Παναθηναϊκός παίζουν μπάλα. Το ματς, λοιπόν, ποιοτικά μπορεί να μην βγει καλό, αλλά θα γίνονται μονομαχίες, θα υπάρχει τρεχάλα, θα τα παίξουν όλα για όλα οι δυο τους.
Τα κίνητρα
Δεν το συζητάμε, πάντως, ότι τα μεγαλύτερα κίνητρα φαίνεται να τα έχει ο Άρης. Ο κόσμος, ο προπονητής, οι παίκτες, όλοι ζούνε κι αναπνέουνε γι’ αυτό το παιχνίδι, αφού ξέρουν ότι αν το χάσουν, χάνονται.
Με Φάμπρι – παίκτες στα αποδυτήρια
Στον Παναθηναϊκό; Μέσα στην εβδομάδα είχαν τις δικές τους περιπέτειες με όσα γίνανε στα αποδυτήρια με τον Φάμπρι και τους παίκτες και ψάξε βρες αν και πόσο θα έχει επηρεαστεί η ομάδα. Μπορεί να βγει αρνητικά αυτή η ανακατωσούρα, μπορεί να βγει και θετικά.
Άντε να δούμε τι θα δούμε, λοιπόν.


πηγή: sportdog.gr
 


Σπανούλης: «Δεν μου λέει τίποτα το Κύπελλο. Να καταργηθεί»

Να καταργηθεί το Κύπελλο προτείνει ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς δεν σημαίνει τίποτα. «Δείξαμε χαρακτήρα», τόνισε στο «Γαύρο» για τη νίκη επί της Χίμκι στη Μόσχα.

Σπανούλης: «Δεν μου λέει τίποτα το Κύπελλο. Να καταργηθεί»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του και τη μεγάλη νίκη επί της Χίμκι, ενώ δεν θέλησε να σταθεί στη δική του εξαιρετική απόδοση.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

-τη νίκη επί της Χίμκι: «Ξεκινήσαμε τον αγώνα και δεν παίζαμε καν άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο οι αμυντικές μας αντιδράσεις θύμιζαν επίπεδο παιδικού πρωταθλήματος. Στην Ευρωλίγκα δεν επιτρέπεται να έχεις τέτοια αμυντική εικόνα, ήμασταν πολύ χαλαροί, παίζαμε χωρίς τη διάθεση να πάμε στην επαφή και δεχόμασταν καλάθια με μια πάσα και ένα απλό σκριν. Στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε πιο σκληροί, ακόμη και τα φάουλ που κάναμε ήταν σκληρά. Επιθετικά κάναμε καλές επιλογές, είχαμε σωστές αποστάσεις μεταξύ μας, γυρίσαμε την μπάλα κι ευστοχήσαμε σε κάποια μακρινά σουτ. Με αυτόν τον τρόπο τονώθηκε αυτοπεποίθησή μας και συνεχίσαμε να βρίσκουμε λύσεις. Καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο διπλό που μας βοηθά βαθμολογικά και ψυχολογικά. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προχωράμε».

-την προσωπική του απόδοση: «Δεν με ενδιαφέρει τι έκανα εγώ, πόσους πόντους έβαλα κι αν δεν έκανα λάθος. Με ενδιαφέρει που νικήσαμε».

-τις δυσκολίες υπεράσπισης του τίτλου στην Ευρωλίγκα: «Κάθε χρονιά μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και δεν έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν πολύ καλύτερες ομάδες από μας, με πολύ έμπειρους παίκτες. Για όλους μας είναι δύσκολο. Από μένα μέχρι και τον πιο μικρό, ωστόσο προσπαθούμε μέσα από τη σκληρή δουλειά να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Αυτή η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, κυνηγάμε και τους δύο στόχους και προχωράμε».

-την απώλεια του Κυπέλλου: «Το Κύπελλο, προσωπικά, δεν μου λέει τίποτα. Είναι κάτι που έχει απαξιωθεί και πρέπει να καταργηθεί. Είτε το παίρνεις, είτε το χάνεις, δεν αλλάζει τίποτα. Δεν έχει καμία σημασία. Το ίδιο θα έλεγα κι αν νικούσαμε την περασμένη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα».

Προβάδισμα Πέρκινς για Ολυμπιακό!

Ο Ντορόν Πέρκινς έχει τον πρώτο λόγο για να καλύψει το κενό του Βαγγέλη Μάντζαρη και πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Προβάδισμα Πέρκινς για Ολυμπιακό
Ο… λευκός καπνός από τα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον εκλεκτό του Γιώργου Μπαρτζώκα που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Βαγγέλη Μάντζαρη δεν θα αργήσει να βγει. Ο Ντορόν Πέρκινς έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει τη θέση, καθώς κερδίζει στα σημεία τον Σον Σινγκλετέρι, ειδικά από τη στιγμή που η πρώτη επιλογή, ο Σέλβιν Μακ, προτιμά να περιμένει πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ και δεν θέλει να έρθει στην Ευρώπη.

Εξελίξεις θα υπάρξουν άμεσα, ίσως και μέσα στη μέρα. Άλλωστε την Τετάρτη λήγει η σχετική προθεσμία για απόκτηση παίκτη που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο του Top 16.

Ο Ντορόν Πέρκινς έχει αποχωρήσει από την ομάδα του στην Κίνα και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο 30χρονος γκαρντ (1,91μ.) διακρίνεται για την ικανότητά του στην άμυνα και τα ντράιβ, είναι αρκετά καλός οργανωτής αλλά όχι και σουτέρ από μακρινή απόσταση.

Διαθέτει πλούσια εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς έχει παίξει σε Γερμανία, Βέλγιο, Ισραήλ, Ιταλία και Ουκρανία. Σε υψηλό επίπεδο έχει φορέσει τη φανέλα των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Καντού, ενώ έχει αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στις 29 Μαρτίου του 2011 στο γόνατο. Συνολικά σε 41 ματς στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα έχει 9,4 πόντους (64,9% βολές, 52,7% δίποντα, 28,6% τρίποντα), 5,3 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 1,4 κλεψίματα κατά μέσο όρο.


πηγή: sport-fm.gr
 

Νίκη Ευρώπης για Φίτεσε!

Η Φίτεσε επικράτησε της Γκρόνινγκεν με 2-0 και παραμένει σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη.

Νίκη Ευρώπης για Φίτεσε
Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, η Φίτεσε επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας για την 23η αγωνιστική τη Γκρόνινγκεν με 2-0.

Δύο γκολ στην επανάληψη, από τον Χάφεναρ στο 53’ και τον Μπόνι με πέναλτι δέκα λεπτά μετά έφεραν τους «κιτρινόμαυρους» στην πέμπτη θέση με 52 βαθμούς, δύο λιγότερους από Τβέντε και Φέγενορντ.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 15/02

Ναϊμέγκεν-Φένλο 1-2
(6’ Φαν Ντερ Βέλντεν-11’ Νουοφόρ, 72’ Λίνσεν)

Σάββατο 16/02

Τβέντε-Βίλεμ 1-1
(43’ Ντάγκλας-90’ Ίπελ)

Μπρέντα-Χέρακλες 1-1
(56’ Τεν Βόορντε-11’ Έβερτον)

Ρόντα-Άλκμααρ 2-2
(1’ Μάλκι, 64’ Ντεμούζ-34’ Άλτιντορ, 51’ Όβερτουμ)

Αϊντχόφεν-Ουτρέχτη 2-1
(29’ Μέρτενς, 65’ Βαϊνάλντουμ-10’ Μουλένγκα)

Κυριακή 17/02

Φίτεσε-Γκρόνινγκεν 2-0
(53’ Χάφεναρ, 63’ πεν. Μπόνι)

Φένλο-Φέγενορντ 15:30

Ντεν Χάαγκ-Χέρενφεν 15:30

Βαάλβαϊκ-Άγιαξ 17:30


πηγή: sport-fm.gr
 

Το... αδιαχώρητο στις πρώτες θέσεις!!

Η Επισκοπή πήρε το ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο και τον πλησίασε στον ένα πόντο! Δείτε τα αποτελέσματα σε 1ο και 2ο όμιλο στη Football League 2.

Το... αδιαχώρητο στις πρώτες θέσεις!
Πανικός στις πρώτες του 1ου ομίλου στη Football League 2!

Ο Παναιγιάλειος ηττήθηκε 1-0 στην έδρα της Επισκοπής, που πλησίασε σε απόσταση βολής (-1) από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Εκεί που θα μπορούσε να είχε ανέβει από σήμερα (17/2) ο Αστέρας Μαγούλας, που «κόλλησε» στο 0-0 με την Κόρινθο.

Σε νέα στραβοπάτημα «υποχρεώθηκε» ο πρωτοπόρος Απόλλων Καλαμαριάς, καθώς έχασε 2-1 από τον Τύρναβο. Από την άλλη η Κασσιόπη πέρασα νικηφόρα από την έδρα του Βατανιακού (0-1) και μάζεψε την διαφορά στους τρεις πόντους.

Η 13η αγωνιστική:

1ος όμιλος

Ρούβας- Καλαμάτα 1-0
(46’ Χατζησάββας)

Επισκοπή- Παναιγιάλειος 1-0
(16’ Τριανταφύλλου)

Πανηλειακός- Φωστήρας 0-0

Αστέρας Μαγούλας- Κόρινθος 0-0

Γλυφάδα- Χανιά 1-0

(71’ Καϊμακαμούδης)

Ρεπό: Αχαρναϊκός

2ος όμιλος

Βατανιακός- Κασσιόπη 0-1
(67’ πεν. Καραγιάννης)

Εθνικός Σιδηροκάστρου- Δόξα Κρανούλας 2-1

Τύρναβος- Απόλλων Καλαμαριάς 2-1
(8’ Οικονόμου, 80’ Κιπτίου-53’ Λεπτοκαρίδης)

Οδυσσέας Κορδελιού- Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1
(47’ Αθανασιάδης)

Ζάκυνθος- Τηλυκράτης 2-1
(9’ Γραμματικόπουλος, 52’ Μενίκου-90+3’ Τζιμάνης)


πηγή: sport-fm.gr
 

Πάρτι με… καλεσμένη την Μπορντό!

Η Λιόν έκανε… πάρτι στο «Σαμπάν Ντελμάς», συντρίβοντας την Μπορντό με σκορ 4-0, για την 25η αγωνιστική της Ligue 1 και ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση.

Πάρτι με… καλεσμένη την Μπορντό
Φαίνεται πως η ήττα από την Τότεναμ στις καθυστερήσεις, για το Europa League, πείσμωσε αρκετά τη Λιόν… Οι «λιονέ» έκαναν ό,τι ήθελαν στο «Σαμπάν Ντελμάς» απέναντι στη Μπορντό, επικρατώντας με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ligue 1. Μόλις στο 15ο λεπτό, ο Γκρενιέ έβαλε μπροστά την ομάδα του Ρεμί Γκαρντ με το 1-0 να παραμένει μέχρι και τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.

Η Λιόν εξακολουθούσε να ήταν καλύτερη και στο δεύτερο μέρος, με τον Φοφανά να διευρύνει το προβάδισμά της στο 65’. Ωστόσο, οι «λιονέ» δεν τελείωσαν εκεί… Στο 73’ ο Γκρενιέ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι –και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα- έκανε το 3-0, με τον Λακαζέτ δύο λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Η 25η αγωνιστική:

Παρασκευή, 15/2

Λιλ-Ρεν 2-0
(24’ αυτ. Μαβινγκά, 61’ Παγιέ)

Σάββατο, 16/2

Μαρσέιγ-Βαλανσιέν 1-0
(90+4’ Φανί)

Λοριάν-Εβιάν 2-1
(42’ πεν Αλαντιέρ, 78’ Μονέ Πακέ- 83’ Μπετάο)

Μονπελιέ-Νανσί 1-0
(34’ Ερέρα)
Μπαστιά-Νις 0-1

(61’ Μοπάι)
Μπρεστ-Αζαξιό 1-1

(12’ Ρασπεντίνο- 70’ Ολίεχ)

Τουλούζ-Τρουά 2-2
(86’ Μπεν Μπασά, 88’ αυτ. Νιβέ-78’ Γιατάρα, 84’ Νιβέ)

Κυριακή, 17/2

Μπορντό-Λιόν 0-4
(15’, πεν. 73’ Γκρενιέ, 65’ Φοφανά, 75’ Λακαζέτ)

Ρεμς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Σοσό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:
Παρασκευή, 22/2

Νις-Ρεμς (21:30)

Σάββατο, 23/2

Ρεν-Σοσό (18:00)
Αζαξιό-Λιλ (21:00)
Τρουά-Μπαστιά
Εβιάν-Μονπελιέ
Νανσί-Σεντ Ετιέν
Βαλανσιέν-Τουλούζ

Κυριακή, 24/2

Λιόν-Λοριάν (15:00)
Μπορντό-Μπρεστ (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ (22:00)


πηγή: sport-fm.gr