Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Φήμες για Αλεσάνκο στον Παναθηναϊκό!

Υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό είναι ο Χοσέ Ραμόν Αλεσάνκο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ποιο το προφίλ του.

Φήμες για Αλεσάνκο στον Παναθηναϊκό

Πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου είναι να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου ο άνθρωπος που θα αναλάβει το νευραλγικό αυτό πόστο να έχει τον κατάλληλο χρόνο να αξιολογήσει το υλικό ως το τέλος της περιόδου και να σχεδιάσει τις κινήσεις του.

Ο Αλεσάνκο κατάγεται από τη χώρα των Βάσκων, άρχισε την καριέρα του από την Μπιλμπάο και εν συνεχεία έπαιξε από το 1980 ως το 1993 στην Μπαρτσελόνα έχοντας 247 συμμετοχές και 26 γκολ ως αμυντικός. Μαζί της κατέκτησε ως αρχηγός το Champions League το 1992, καθώς επίσης τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και δύο Κυπελλούχων. Επίσης είχε 34 συμμετοχές και 4 γκολ με την εθνική Ισπανίας.

Ακολούθησε μία σύντομη καριέρα προπονητή στη Ρουμανία με Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα και Νασιονάλ Βουκουρεστίου, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα ως βοηθός του Τσάρλι Ρέσακ. Το 2005 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ομάδας («La Masia»), όπου και παρέμεινε για πέντε χρόνια.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: