Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δεν έφταιγε η… βροχή!

O Kώστας Βασιλόπουλος σημειώνει στο blog του ότι η μέτρια εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ μεταφράζεται στο ότι το υπόλοιπο της σεζόν θα κυλήσει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Το συμπέρασμα που προκύπτει μετά και την μετριότατη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ είναι ότι το υπόλοιπο της περιόδου θα κυλήσει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Μπορεί η ομάδα να ενισχύθηκε με 6 παίκτες στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου αλλά την θεαματική βελτίωση που πολλοί περίμεναν στην απόδοση της μάλλον πρέπει να την ξεχάσουμε.
 
Σαφώς καλύφθηκαν κενά με τις προσθήκες των 6 παικτών αλλά η απόδοση του συνόλου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Λείπουν στοιχεία όπως το πάθος, η διάθεση, η καλή ψυχολογία και η καλή φυσική κατάσταση. Στοιχεία που η αλήθεια είναι ότι περίσσευαν στην ΑΕΚ που μπορεί να μην είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι αλλά είχε πιο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ.
 
Όταν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει μια ομάδα που βασίζει το παιχνίδι της στη δύναμη το πάθος και το ατελείωτο τρέξιμο αλλά τις λείπει η ποιότητα και η εμπειρία (με εξαιρέσεις εννοείται) δεν μπορεί να έχει μεγάλες προσδοκίες για το υπόλοιπο της σεζόν. Και μην μου πείτε ότι έλειπαν παίκτες (τιμωρημένοι ή τραυματίες) από τον ΠΑΟΚ γιατί και η ΑΕΚ μετρούσε δυο βασικές απουσίες παικτών όπως ο Ρίκα και ο Κορδέρο που κάνουν τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. 
 
Επίσης δεν θα δεχθώ ως δικαιολογία τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου! Και οι δυο ομάδες κάτω από τις ίδιες συνθήκες αγωνίστηκαν. Θεωρώ λοιπόν ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν προσθέσει στο παιχνίδι του πάθος και δεν βελτιωθεί στον τομέα της φυσικής κατάστασης (αν μπορεί να συμβεί αυτό ενώ έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου) θα αντιμετωπίσει δυσκολίες σε πολλά από τα παιχνίδια που απομένουν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. 
 
Υ.Γ. 1 Ο Αρετόπουλος είναι απλά «επικίνδυνος» διαιτητής. Όχι, ότι ήταν καλύτεροι οι δυο βοηθοί. Για να μην παρεξηγηθούμε διευκρινίζω ότι δεν ευθύνεται ο διαιτητής από τα Τρίκαλα για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Απλά λεω ότι ήταν στραβό το κλίμα το… έφαγε και ο Αρετόπουλος με τους συνοδούς του. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα υπάρχουν δεκάδες λανθασμένες υποδείξεις σε βάρος και των δυο ομάδων μα κυρίως σε βάρος του ΠΑΟΚ.
 
Υ. Γ. 2 Στον Κάτσε έδωσε κίτρινη κάρτα εντελώς αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στη συνέχεια η εντύπωση ότι του χαρίστηκε σε άλλη φάση. Ο βοηθός στο 90΄ υπέδειξε τον Σαλπιγγίδη σε θέση οφ σάιντ ενώ ακόμα δεν είχε εκτελεστεί το πλάγιο άουτ. Νωρίτερα χαρίστηκε σε παίκτη της ΑΕΚ για δολοφονικό τάκλιν στον Κατσουράνη ενώ δεν «είδε» παίκτη της ΑΕΚ που έβγαλε την φανέλα του Σίλντεφελντ. Τον Δώνη τον απέβαλαν γιατί ρώτησε αν βλέπουν καλά οι διαιτητές ενώ οι προπονητές στο περίφημο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα λένε τα μύρια όσα σε κάθε παιχνίδι από τους πάγκους. Αυτά και άλλα πολλά είδαμε από ένα διαιτητικό τρίο που ήταν φοβισμένο ή… ματιασμένο. Πάντως φυσιολογική την παρουσία τους δεν την χαρακτηρίζεις.
 
Υ.Γ. 3 Με κορυφαίους τον Λίνο και τον Σίλντεφελντ μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας;
πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: