Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ουζουνίδης: «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται»

Ο Ολυμπιακός, αν βασιστεί στην έδρα του και τη δύναμη που αντλεί από τους οπαδούς του, μπορεί να πάρει την πρόκριση στο Europa League, όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ουζουνίδης: «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται»
Την πίστη ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League, παρά το βαρύ αποτέλεσμα στην έδρα της Λεβάντε, εξέφρασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί. Ίσως ακούγεται βουνό αυτό, όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται», τόνισε ο προπονητής της προσεχούς αντιπάλου των Πειραιωτών, Skoda Ξάνθης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη Real News

Έτσι περίμενες την επιστροφή σου;

«Θα σου πω κατ’ αρχάς πως ακόμη δεν έχουμε καταφέρει απολύτως τίποτα και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό. Ναι μεν ο κόσμος στέκεται στις νίκες επί των μεγάλων, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και ανάποδες κρύβονται παντού –κυρίως στα ματς με θεωρητικά βατούς αντιπάλους. Δουλειά δική μας είναι να εργαζόμαστε σκληρά, να είμαστε ταπεινοί, και τα αποτελέσματα θα καθορίσουν τη συνέχειά μας».

Υπάρχει κάποιο μυστικό στη σχέση σου με τους παίκτες;

«Κανένα μυστικό. Απλώς, πλέον γνωρίζω την ομάδα και τους συνεργάτες μου, ξέρω χαρακτήρες και συνήθειες και μπορώ πιο εύκολα να προσαρμόζω τη φιλοσοφία μου για το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζουμε».

Να φανταστώ ότι έχουν αλλάξει οι στόχοι σας;

«Δεν μ’ αρέσουν τα μεγάλα λόγια, ούτε τα γρήγορα βήματα. Σιγά-σιγά προχωράμε, μ’ αρέσει η σταθερότητα και η προσοχή σε ό,τι χτίζουμε. Ασφαλώς και πιστεύω ότι η Ξάνθη μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά, όμως πρώτα πρέπει να πατήσει γερά στα πόδια της. Άρα, βασικό μας μέλημα είναι να σωθούμε και μαθηματικά – και πέρα από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο καλοδεχούμενο. Εννοείται πως δεν θα πούμε “όχι” σε μια υψηλότερη διάκριση, την οποία προηγούμενες θα έχουμε κερδίσει και κατακτήσει με τη δουλειά μας».

Πέρυσι τέτοια εποχή η ομάδα σου επικράτησε του Ολυμπιακού και σήμερα τον αντιμετωπίζετε ξανά. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

«Πολύ δύσκολη αναμέτρηση, που απαιτεί τέλεια συγκέντρωση και όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φύγουμε από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά».

Ο αντίπαλός σας έχασε 3-0 στην Ισπανία. Έχει άραγε πιθανότητες πρόκρισης; Πιστεύεις ότι το απόγευμα θα εμφανιστεί επηρεασμένος;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί. Ίσως ακούγεται βουνό αυτό, όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Παρά το βαρύ σκορ και την αναντίρρητα κακή εμφάνιση, είναι ομάδα που στην έδρα της είναι σε θέση να μεταμορφωθεί και, με ένα γρήγορο γκολ, να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει. Δεν νομίζω ότι στο Καραϊσκάκη θα επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Όσο για σήμερα, ενδέχεται οι παίκτες του να έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα με την Λεβάντε και τη ρεβάνς της Πέμπτης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η δική μας αποστολή γίνεται ευκολότερη. Θα πρέπει να κάνουμε εξαιρετικό ματς για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: