Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωταθλητής το... έγκλημα!!

Η διαφθορά κάνει... πάρτι στη «Γειτονιά» μας και η έρευνα των Βρετανών σοκάρει! Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για το «έγκλημα» που βρήκε στέγη στο ποδόσφαιρο και ρίζωσε!
Η ποδοσφαιρική Ευρώπη... κλονίστηκε από τη θλίψη του Κριστιάνο Ρονάλντο, αν και Ισπανοί, Πορτογάλοι  φρόντισαν με τα σχόλια τους να «καταδικάσουν» την αντίδραση του σταρ της Ρεάλ. Δεν έχουν και άδικο άλλωστε, όταν το 24.63% των Ισπανών είναι χωρίς εργασία, ενώ στην Πορτογαλία η ανεργία εκτινάσσεται στο 15%, αριθμός τρομακτικός για την ιστορία της χώρας.
 
Ποδοσφαιρική Ευρώπη πάντως δεν είναι μόνο ο Ρονάλντο, αλλά και η Βουλγαρία. Το πρωτάθλημα της δεν είναι το πιο ελκυστικό, αλλά μια έρευνα του BBC έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερα τα νερά στη «Γειτονιά» μας τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο έχει διαβρωθεί τόσο πολύ που ο κόσμος της χώρας προτιμά να υποστηρίζει μόνο ομάδες του εξωτερικού!
 
Πολλές φορές μέσα από το gazzetta.gr έχουμε σταθεί σε ύποπτα ματς, μεταγραφικά κόλπα πριν από ντέρμπι, επιθέσεις σε παράγοντας, ωστόσο αυτό που προκαλεί σοκ είναι το γεγονός πως 15 πρόεδροι ομάδων έχουν δολοφονηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. «Σύμπτωμα που δείχνει την σχέση του οργανωμένου εγκλήματος με το ποδόσφαιρο» θα τονίσει το βρετανικό δίκτυο στην έρευνά του. 
 
Μάλιστα, οι Βρετανοί στέκονται και σε ένα περιστατικό που δείχνει πλέον την κατάσταση που επικρατεί στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Το BBC παρακολούθησε το ματς της Λέφσκι με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και όχι τυχαία, καθώς γνώριζε πως οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν την ανατροπή. Το 2-0 της Λέφσκι στο ημίχρονο έγινε... 2-3, ο κόσμος γιούχαρε τον διαιτητή και τόνιζε στον Βρετανό δημοσιογράφο που ο ρέφερι είναι στο «κόλπο». Οι εικόνες των γηπέδων σκορπούν θλίψη, ο κόσμος δεν αντέχει τη... σαπίλα και προτιμά να παρακολουθεί από το σπίτι ματς ομάδων του εξωτερικού και να υποστηρίζει μεγάλα κλαμπ. Τι παράξενο... Να κάνεις βόλτα στη Σόφια και να ρωτάς την ομάδα που υποστηρίζει κάποιος και να σου απαντά... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! 
 
Όταν όμως οι άνθρωποι έχουν καταλάβει πως το ποδόσφαιρο συνδέεται με το έγκλημα και τη μαφία τότε οι αντιδράσεις δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν... Ο πρόεδρος της Λέφσκι Τοντόρ Μπάτκοφ τόνισε πως η διαφθορά στο πρωτάθλημα είναι βαθιά ριζωμένη, αν και για την ομάδα του ισχυρίζεται πως παίζει κάθε ματς για τη νίκη!
 
«Είναι κοινό μυστικό ότι οι ιδιοκτήτες, πρόεδροι ομάδων, παίκτες, διαιτητές είναι μέρος της ποδοσφαιρικής μαφίας στοιχηματισμού» θα τονίσει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, Λαζάροφ. 
 
Το... κερασάκι ήταν η αποκάλυψη του διεθνούς πορτιέρο, Στέφανο Κούντσεφ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από δυο αγνώστους και την επόμενη ημέρα του πρότειναν έναντι 20.000 ευρώ να βοηθήσει ώστε η ομάδα Νέων της Βουλγαρίας να ηττηθεί! Ο ίδιος αρνήθηκε και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία για το καλό του ποδοσφαίρου! 

πηγή: gazzetta.gr

«Εξάρες» για Κατσουράνη!!

Βαριά «καμπάνα»! Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ επέβαλλε την μεγαλύτερη δυνατή ποινή στον Κώστα Κατσουράνη που τιμωρήθηκε με 6 αγωνιστικές για την αποβολή του με τον ΠΑΣ!
Η «τραβηγμένη» αποβολή του Κώστα Κατσουράνη από τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα στερήσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού από τις υπηρεσίες του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τις επόμενες έξι αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας! Όπως ανακοίνωσε η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής, ο διεθνής μέσος... άκουσε πολύ δυνατά την «καμπάνα», καθώς τιμωρήθηκε με την μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός.
Το «τριφύλλι» αναμένεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης αλλά εάν η τιμωρία παραμείνει ως έχει, τότε θα επιστρέψει την 9η αγωνιστική στο εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Μέχρι τότε, δεν θα υπολογίζεται για τους αγώνες με Πανθρακικό(εκτός), Ατρόμητο(εντός), Αστέρα(εντός), Σκόντα Ξάνθη(εκτός), Άρη(εντός), ΌΦΗ(εκτός).



πηγή: gazzetta.gr
 

«Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τέταρτος»

Η μία ανάλυση και εκτίμηση διαδέχεται την άλλη στην Αγγλία για τον Ολυμπιακό με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα τερματίσουν τελευταίοι στον όμιλό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο ποδοσφαιρικός αναλυτής Ρόαν Σούμπρα έγραψε για τον Ολυμπιακό και τον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ στο bleacherreport.com ότι «σε καμία των περιπτώσεων ο όμιλος δεν είναι εύκολος για την Άρσεναλ. Σίγουρα βοηθάει ότι ο Ζιρού είναι παίκτης της Άρσεναλ και δεν πήγε στην Μονπελιέ για να συνεργάζεται με τον Μπελχαντά!
Από αυτές τις ομάδας θεωρώ πως η Σάλκε μπορεί εύκολα να βγάλει το πρόγραμμα του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και να τερματίσει πρώτη, εφόσον όμως η Άρσεναλ στραβοπατήσει.
Η σύγκριση των Σάλκε και Άρσεναλ έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ένα... match up που θέλει να δει κάποιος. Πρόβλεψή μου είναι πως οι Άρσεναλ έχει την δυνατότητα για την πρώτη θέση παρά τις προσπάθειες των Αφελαϊ, Χούντελαρ και της Σάλκε γενικά.
Η γνώμη μου είναι πως η Μονπελιέ θα βγει τρίτη και ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τέταρτος». Κλείνοντας ζητά από το αναγνωστικό κοινό τις εκτιμήσεις του αλλά και το να του επισημάνουν το ποιος θεωρούν πιο επικίνδυνους παίκτες για την Άρσεναλ.



πηγή: gazzetta.gr
 

Σαββίδης: «Πώς είναι οι Γκαρσία, Σαλπιγγίδης;»

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία αποθεραπείας των Πάμπλο Γκαρσία, Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Ο Ιβάν Σαββίδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Τετάρτη (05/09) στο γήπεδο της Τούμπας και στο προπονητικό κέντρο στη Νέα Μεσημβρία έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένος και για τα αγωνιστικά θέματα. Φαίνεται αυτό από τις ερωτήσεις που έκανε για την πορεία αποθεραπείας των Πάμπλο Γκαρσία, Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον χρόνο που απαιτείται για να επιστρέψουν στη δράση.



πηγή: onsports.gr
 

Πανσερραϊκός: Γρηγορίου: «Διάθεση και αυτοματισμοί»

Οι αναπληρωματικοί του Πανσερραϊκού άφησαν ικανοποιημένο τον προπονητή, Μιχάλη Γρηγορίου με την απόδοσή τους στο φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Αν και η ομάδα των Σερρών δεν κατάφερε να επικρατήσει της Αναγέννησης Γιαννιτσών (1-1) ο Γρηγορίου δεν είχε παράπονο από τους παίκτες του, καθώς οι περισσότεροι δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα έως τώρα φιλικά ματς. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «serressport» ανέφερε:
«Νομίζω ότι βάζοντας παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής δηλαδή στα νέα παιδιά στα οποία είπαμε πως θα επενδύσουμε φέτος, και παίζοντας όλα μαζί για πρώτο φιλικό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος και από την διάθεση και από ορισμένους αυτοματισμούς, αλλά κυρίως από την φιλοσοφία την οποία είχαμε καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και νομίζω πως το μέλλον τους ανήκει και βέβαια ανήκει στον Πανσερραϊκό».
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προετοιμασία μέχρι τώρα:
«Ναι, όλα είναι αρμονικά μέχρι τώρα, δεν έχουμε χαλαρώσει καθόλου τους ρυθμούς, αυτό θα γίνει στο τελευταίο δεκαήμερο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και βάση των επιβαρύνσεων που έχουμε νομίζω πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Δεν έχουμε ούτε τραυματισμούς ιδιαίτερους και όλα βαδίζουν σωστά».



πηγή: onsports.gr