Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Παναχαϊκή έπρεπε να είναι στη Super League»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Αλέξης Κούγιας όπου μεταξύ άλλων γνωστοποίησε πως νέος πρόεδρος της ΠΑΕ θα είναι ο Χρήστος Λούβαρης. Μάλιστα όπως είπε, εκείνη την ώρα δεν τον είχε ενημερώσει ακόμα!
«Η Παναχαϊκή έπρεπε να είναι στη Super League»
Παράλληλα ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε ακόμα στους παίκτες που έφυγαν από την ομάδα, τους στόχους της Παναχαϊκής ακόμα και τον Γιάννη Αλαφούζο και τις κινήσεις που κάνει.
Αναλυτικά είπε:
Για τους παίκτες που έφυγαν από την Παναχαϊκή: «Δεν πιστεύω ότι υπήρξαν παίκτες μας που λειτούργησαν σε βάρος μας. Όμως είναι δυσφήμιση για την Παναχαϊκή που ο αρχηγός της, ο Φούφουλας, πήγε στο Πανόπουλο. Είναι δυσφήμιση που ο Θεοδωρέλης πήγε στην Κασσιόπη, είναι δυσφήμιση που ο Πουρής και ο Λαμπρόπουλος βρήκαν στο παρά ένα ομάδα, και μάλιστα τον Βύζαντα που ούτε πορτοκαλάδα δεν μπορεί να κεράσει. Μόνο ο Ιωάννου είχε μια καλή επιλογή. Εγώ, λοιπόν, δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρξε στα πλέι οφ εκ των έσω δάκτυλος. Πιστεύω ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν παραπάνω».
Για τον Ντίνα: «Και ο Ντίνας στα πλέι οφ δεν βοήθησε. Ολο έλεγε στον προπονητή του ότι δεν μπορούσε λόγω κούρασης και ζητούσε να παίζει λίγο, επικαλούμενος θέμα φυσικής κατάστασης. Κάποιοι κακόβουλοι είπαν ότι το έκανε εσκεμμένα για να μην ανέβει η ομάδα και ενεργοποιηθεί 5ετές συμβόλαιο, ώστε του χρόνου να μείνει ελεύθερος. Εγώ αυτά δεν τα πιστεύω. Είναι φοβερό παιδί και είναι ο κολόνα της ομάδας και είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα πάντα για ν' ανέβει η ομάδα του χρόνου».
Για τον Αλαφούζο: «Εχει δίκιο ο Αλαφούζος που φωνάζει για το βρώμικο σύστημα, αλλά πρέπει να προσέξει πολύ ώστε να στοχεύσει σωστά και να μην τα βάλει με λάθος στόχους. Η Παναχαϊκή έπρεπε να `ναι τώρα στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι, όμως, γιατί δεν δέχθηκε να γίνει ομάδα που θα παίρνει δανεικούς παίκτες, απ' οπουδήποτε, για να μην παρεξηγηθώ. Και δεν δέχθηκε να τεθεί υπό τις εντολές του μπλοκ που στήνει πρωταθλήματα, παιχνίδια, ανόδους και υποβιβασμούς».
Για την ΕΠΟ: «Εχει βγει από την 1η Αυγούστου μια απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ σε βάρος της Παναχαϊκής για μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 15.000 ευρώ πρόστιμο, για τις δηλώσεις μου σε βάρος Πιλάβιου και Δούρου, αλλά δεν δημοσιεύθηκε πουθενά. Κι ένας ονόματι Καρράς, διοικητικός δικαστής, πρότεινε υποβιβασμό της Παναχαϊκής και -7 βαθμούς από τη Γ' Εθνική. Ακόμα, ένας εισαγγελέας Πατρινός που είναι στην Εφέσεων, ο Βασιλόπουλος, πρότεινε για ένα χρόνο την τιμωρία μου. Θα πω μόνο τούτο: εάν τολμήσει κανείς και πειράξει την Παναχαϊκή όπως πέρυσι με τους -5 βαθμούς, δεν θα υπάρξει κανένα έλεος».
Για τον νέο πρόεδρο Χρήστο Λούβαρη: «Ηθελα έναν πρόεδρο που δεν θα είναι ούτε φιγουρατζής, ούτε δήθεν. Ηθελα έναν αγνό και πραγματικό Παναχαϊκιώτη. Και αυτός είναι ο Χρήστος Λούβαρης. Ενας γνήσιος Παναχαϊκιώτης, που ακολουθεί παντού την Παναχαϊκή τα τελευταία χρόνια, που λατρεύει την ομάδα και που είναι και εξαιρετικός επιστήμονας. Ανακοινώνω ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος χωρίς να το ξέρει ούτε ο ίδιος. Περίμενε πως απλά θα έμπαινε στο νέο Δ.Σ., όχι για πρόεδρος όμως. Είμαι σίγουρος πως θα τιμήσει την επιλογή μου. Και είναι ο μοναδικός στον οποίο έκανα πρόταση. Ολοι οι άλλοι που γράφτηκαν και ακούστηκαν αυτοπροτάθηκαν οι ίδιοι. Η δεύτερη επιλογή μου για τη θέση του προέδρου ήταν ο Βασίλης Στραβοπόδης, αλλά υπήρχε νομικό κώλυμα λόγω του πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ. Ιδανικός για πρόεδρος θα ήταν και ο Χρήστος Τσαρτόλιας, αλλά μου είπε ότι θα κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΠΣ Αχαϊας, οπότε δε γινόταν να μπει. Και είναι μεγάλη η χαρά μου που δέχθηκε να μείνει διευθύνων σύμβουλος ο Λεωνίδας Παπαθωμάς. Το υπόλοιπο Δ.Σ. μένει ως έχει, αφού δεν υπάρχει χρόνος για άλλες αλλαγές και πρέπει ο φάκελός μας να είναι έτοιμος ως τις 18/9 για την Ε.Ε.Α».
Για τον διαιτητή Αμπάρκιολη: «Δεν ξεχνάμε αυτό που έκανε (σ.σ. στα πλέι οφ με τον Πλατανιά) σε εμένα και στην Παναχαϊκή. Άνοιξε λογαριασμό για όλη του τη ζωή από εδώ και πέρα».
Πηγή:flnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: