Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε Βλάχο, είστε ο προπονητής και όχι ο θυρωρός της ΑΕΚ…

Ώρες-ώρες στην Ελλάδα πραγματικά σηκώνεις τα χέρια ψηλά με αυτά που ακούς. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Όλοι ξέρουμε την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που είχε φέτος με την μεταγραφική ενίσχυσή της.
Τρεις όλους και όλους παίκτες μπορούσε να πάρει η ΑΕΚ που να μην είναι Έλληνες κάτω των 24 ετών και ως γνωστόν είχε και ελάχιστα χρήματα για να διαθέσει.
Οι τρεις αυτές επιλογές λοιπόν, θα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικές και με την μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση ότι θα πιάσουν.
Η πρώτη που έγινε ήταν του Γιάγκο. Ένα κλασικό ψηλό, αργό στόπερ. Η ΑΕΚ τον πήρε, τον είχε σε όλα τα φιλικά, τον είδε ως στόπερ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι της κάνει. Υπέγραψε λοιπόν και έγινε η πρώτη μεταγραφή. Ο στόπερ Γιάγκο λοιπόν παίζει μονίμως ως αμυντικό χαφ, προορίζεται όπως φαίνεται για αυτή τη θέση (που κάνει μπαμ ότι δεν μπορεί να την παίξει) και ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Βλάχος, μετά το ματς με τον Αστέρα δήλωσε για αυτόν:
«Είπα ναι στον Γιάγκο, γιατί ξέρω ότι η ομάδα δεν μπορεί να δώσει λεφτά για μεταγραφές. Ήθελα να δέσει η άμυνα. Αυτή ήταν η επιλογή, να έρθει ο Γιάγκο γρήγορα. Το θεωρώ τραγικό να βρω άλλη λύση τώρα. Δεν μπορεί εξάλλου να τον πληρώσει η ομάδα».
Η δεύτερη μεταγραφή που έκανε η ΑΕΚ ήταν ο Φουρτάδο. Ένας ξένος επιθετικός που παίζει στην Ελλάδα χρόνια τώρα σε ομάδες όπως ο Ιωνικός, ο ΠΑΣ και η Παναχαϊκή. Ο παίκτης δεν ήταν απλώς προσωπική επιλογή του Βλάχου, ο οποίος τον παρακολουθούσε εδώ και χρόνια, αλλά και παίκτης για τον οποίο ο προπονητής της ΑΕΚ σχεδόν έβαλε βέτο για την απόκτησή του και έπεισε την ΑΕΚ, που βρίσκεται σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση, να πληρώσει τον Κούγια για να τον αγοράσει. Και πλήρωσε η ΑΕΚ και τον αγόρασε και έγινε ο Φουρτάδο η δεύτερη μεταγραφή της. Προχθές λοιπόν ο Βλάχος δήλωσε για τον Φουρτάδο: «Δεν υπάρχει αυτός, είναι τραγικός, δεν κάνει ούτε για την δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ»…
Η τρίτη μεταγραφή της ΑΕΚ ήταν ο Κορδέρο, ένας Ισπανός αμυντικός χαφ που μοιάζει να είναι λιγότερο καλός ανασταλτικά και περισσότερο καλός δημιουργικά. Τελοσπάντων, αυτός ήταν η τρίτη και τελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ. Γι' αυτόν ο Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε όταν ο παίκτης έκλεισε: «Δεν τον ξέρω τον παίκτη, μην ρωτάτε εμένα. Ο Τσιάρτας τον έφερε…».
Μετά από όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, εγώ έχω αμφιβολίες για το τι ακριβώς κάνει ο Βλάχος στην ΑΕΚ. Είναι ο προπονητής της; Αν ναι, τότε πώς είναι δυνατόν να λέει δεν ξέρω τον παίκτη που πήρε η ομάδα; Τι θα πει δηλαδή, «ο Τσιάρτας τον έφερε»; Εσύ κύριε Βλάχο μου, τι κάνεις εκεί; Δεν τον είδες, δεν αποφάσισες αν σου κάνει, δεν ρωτήθηκες καν και τον είδες ένα ωραίο πρωί στα Σπάτα; Και αν έγινε έτσι, τότε γιατί δεν παραιτήθηκες;
Όσο για τον Φουρτάδο, τι να πω, πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πιστεύω ότι στην Κάτω Αχαγιά αν ο προπονητής ζητήσει επίμονα παίκτη, η διοίκηση που δεν έχει σάλιο του τον πάρει και μετά από 20 ημέρες τον ακούσει να λέει ότι αυτός δεν κάνει ούτε για να κουβαλάει τους κώνους, θα στείλει τον προπονητή από εκεί που ήρθε.
Το δε καλύτερο είναι με τον Γιάγκο, που τον είχε και στην προετοιμασία κανά μήνα ο Βλάχος. Δηλαδή ούτε μετά από ένα μήνα δεν κατάλαβε ότι το παιδί δεν κάνει, ή τέλος πάντων ότι δεν είναι αμυντικό χαφ; Τότε τι ακριβώς καταλαβαίνει ο προπονητής Βλάχος;
Δεν ξέρω αν έχει μπερδευτεί ο κύριος Βλάχος, αλλά η ΑΕΚ τον προσέλαβε για προπονητή και όχι για θυρωρό, έτσι ώστε να λέει ό,τι θέλει για όποιον παίκτη θέλει, που τον έφεραν όσο αυτός ήταν εκεί, λες και δεν έχει ευθύνη ο ίδιος. Και επειδή η λέξη «ντροπή» είναι μία αγαπημένη λέξη του κύριου Βλάχου και την είπε καμιά δεκαριά φορές μετά τις δύο ήττες της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, δεν ξέρω τι είναι περισσότερο ντροπή για την ΑΕΚ. Να χάνουν με αξιοπρέπεια τα πιτσιρίκια της μέσα στο γήπεδο ή να ξεφτιλίζει ο προπονητής της την κάθε μία από τις τρεις μεταγραφές της και τους παίκτες με τους οποίους πρέπει να δουλέψει όλο το χρόνο…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: