Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

"Τεό", οφείλεις να τοποθετηθείς!!

Το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να ακυρωθεί για κανέναν.
"Τεό", οφείλεις να τοποθετηθείς
Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.
Είναι σημαντικό κομμάτι του νομικού πολιτισμού μας και ως τέτοιο οφείλουμε να το επικαλούμαστε κάθε φορά που ρίχνουμε το ανάθεμα της καταδίκης.
Η περίπτωση Ζαγοράκη, λοιπόν! Του ασκήθηκε ποινική δίωξη, σωστό. Προφανώς κάτι είδε στο πόρισμα ο εισαγγελέας, επίσης σωστό. Η έρευνα θα δείξει εάν και εφόσον υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις υπεξαίρεσης και απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, ικανές να στείλουν τον "Τεό" και τον Βιολίδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Μα, ακόμα και αυτό να συμβεί οφείλουμε να περιμένουμε την ετυμηγορία. Εδώ δεν μιλάμε για ένα πέναλτι που δόθηκε ή δεν δόθηκε σε ένα ματς. Η νομική επιστήμη δεν είναι προσωπική άποψη, αλλά επαγωγική σκέψη. Είναι δεδομένα που μπαίνουν επί τάπητος.
Οτι και αν συμβεί, πάντως, ο Ζαγοράκης είναι "ανοιχτός". Οφείλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αποκαταστήσει το όνομά του. Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος που πέρασε εν μια νυκτί από τον προεδρικό θώκο του ΠΑΟΚ. Ηταν είδωλο της εξέδρας, αρχηγός της εθνικής ομάδας στο Euro 2004, εξέχον μέλλον της αθλητικής οικογένειας. Και τώρα βρίσκεται εκτεθειμένος. Πρόσκαιρα; Μπορεί, κανείς δεν το γνωρίζει.
Ο ίδιος, όμως, οφείλει να τοποθετηθεί ανοιχτά. Πέρα από τις όποιες ενέργειες θα κάνει ο δικηγόρος του, ο "Ζαγόρ" καλείται να αποδείξει την αθωότητά του πριν καν περάσει από την εισαγγελική βάσανο. Ξέρω, είναι περίεργο να το λες αυτό σε μια δημοκρατία, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει η γνωστή ρήση για τον Καίσαρα και τη γυναίκα του...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: