Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κανένα πρόσωπο δεν είναι πάνω από την ομάδα!!

Καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο, αυτή είναι μια βασική αρχή. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Κανένα πρόσωπο δεν είναι πάνω από την ομάδα
Σε όλα τα χρόνιατης ιστορίας του, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, υπήρξαν τεράστιοιποδοσφαιριστές, που καθόρισαν με την παρουσία τους μία εποχή. Για όλους όμωςήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πουν αντίο, είτε με καλό, είτε με άσχημο τρόπο,όμως ο σύλλογος παρέμεινε εκεί. Μπορεί με διαφορετική πορεία και διακρίσεις ήόχι, αλλά πάντως η τύχη του δεν κρίθηκε επειδή έφυγε ένας παίκτης. Πολλοί άλλοιλόγοι, μπορεί να συνετέλεσαν στο να εξαφανιστούν κάποιες ομάδες, ουδέποτε όμωςαυτό έγινε εξαιτίας ενός ποδοσφαιριστή.
Ιδιαίτερα στις μεγάλες ομάδες, ο κανόνας αυτό είναι πιο ισχυρός. Σύλλογοιτεράστιοι, όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μίλαν, η Μάντσεστερ, η Γιουβέντους, ηΛίβερπουλ, η Αρσεναλ αντλούν την ισχύ τους από τις επιτυχίες και τα τρόπαια, που "πυκνώνουν" με την σειρά τους και τις τάξεις των οπαδών.Δίχως διακρίσεις και Κύπελλα, όσοι καλοί παίκτες και αν περάσουν, η πτώση είναιδεδομένη. Και αντίστροφα οι κατακτήσεις τίτλων, «θεραπεύουν» την όποιααναχώρηση «μορφών».
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στην αλαζονεία του, ίσως θεωρεί ότι μπορεί νακάνει τα παιδιάστικα καμώματά του στην Μαδρίτη. Και ότι θα τον ανεχθούν και θατου ικανοποιήσουν κάθε του επιθυμία. Πλανάται όμως. Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν τοκάνει για τον μέγιστο Μέσι, θα το κάνει η ομάδα, που επαίρεται ότι είναι η«βασίλισσα» της Ευρώπης; Επειγόντως θα πρέπει κάποιος να πει στον Πορτογάλο,ότι πρόσφατα αποχώρησε ένας «ογκόλιθος» της ομάδας, βγαλμένος από τα σπλάχνατης: ο τεράστιος Ραούλ. Και δεν άνοιξε μύτη. Και ο ίδιος βρήκε τον δρόμο τουκαι απέδειξε και στην Σάλκε, ότι είναι σπουδαίος παίκτης. Αλλά και η Ρεάλέφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Λάθος τρόπο επέλεξε να περάσει τα αιτήματα του, στο ιδιαίτερο μάλισταπεριβάλλον του Μπερναμπέου. Δεν πρόκειται να πετύχει το παραμικρό. Ακόμη δε κιαν φύγει, η περηφάνια των ανθρώπων της Ρεάλ, θα φέρει στην ομάδα, τον επόμενομεγάλο αστέρα, που θα κάνει γρήγορα να ξεχαστεί το όνομα του Πορτογάλου από τομυαλό των οπαδών.
Αν πάλι καταφέρει να εξασφαλίσει το «χρυσό συμβόλαιο», που επιθυμεί,δύσκολα θα μπορέσει να κερδίσει την απλόχερη συμπάθεια του φιλάθλου. Και με τακαπρίτσια του αποκλείεται ποτέ να βγειαπό τον ίσκιο του Μέσι…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: