Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Είτε έτσι, είτε αλλιώς… Ολυμπιακός!!

Έπαιξε με τη φωτιά, κυνηγούσε ως το φινάλε στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… λέει να χάσει. Με τρίποντο του Μάντζαρη στην εκπνοή επικράτησε 79-77 της Ζιέλονα Γκόρα και παραμένει αήττητος.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς… Ολυμπιακός!
Την πιο δραματική ανατροπή από αυτές που πλέον συνηθίζει να κάνει πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Το 13ο επίσημο ματς της σεζόν λίγο έλειψε να είναι και γρουσούζικο, αφού η Ζιέλονα Γκόρα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και προηγείτο σχεδόν σε όλο το ματς φτάνοντας ακόμη και στο +11. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» αντεπιτέθηκαν στο τέλος, πήραν το προβάδισμα δύο φορές στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Σπανούλη να εμφανίζεται στα δύσκολα για να το ξαναχάσουν, αλλά και πάλι τους ανήκε ο τελευταίος λόγος. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο από τη γωνία έγραψε το τελικό 79-77 και κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης αήττητους.

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Με έκπληξη τον Παπαπέτρου, που έκανε ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα, και δίπλα του Λο, Σπανούλη, Πρίντεζη και Ντάνστον άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν κάπως χαλαρά στο ματς, με φλυαρία και αστοχία στην επίθεση, αλλά και ολιγωρίες στην άμυνα. Άλλο που δεν ήθελαν οι Πολωνοί να πάρουν θάρρος και να προηγηθούν με τρεις (5-8). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα δεν αφύπνισε τους παίκτες του, που αντιμετωπίζοντας προβλήματα στη ζώνη και βρίσκοντας σκορ μόνο από τον Λο, είδαν τους αντιπάλους τους να κλείνουν το δεκάλεπτο στο +11 και με νταμπλ σκορ (11-22).

Συνέχισαν οι Πολωνοί

Με την είσοδο των Περπέρογλου και Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση (29-33), αλλά παρέμενε άστοχος στα τρίποντα (2/12 στο ημίχρονο) και αναποτελεσματικός στην άμυνα παρά τις φωνές του Μπαρτζώκα. Η διαφορά διατηρείτο σε υψηλά επίπεδα (29-40) με τους Σελ, Γουόκερ και Ντραγκίτσεβιτς να εκθέτουν τους αγνώριστους πρωταθλητές Ευρώπης και να κλείνουν το ημίχρονο στο +9 (33-42) προς τέρψιν των 20 εκδηλωτικών οπαδών τους στο ΣΕΦ.

Αντεπίθεση που έμεινε στη μέση

Παρά την εμφανή πρόθεση του Ολυμπιακού να μεταφέρει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, οι φιλοξενούμενοι με μόνιμο όπλο τη ζώνη συνέχιζαν το βιολί τους παραμένοντας μπροστά με διψήφια διαφορά στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου μέρους (37-48). Ένα ξέσπασμα από Σπανούλη και Πρίντεζη επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στους τέσσερις (48-52). Ο Κόζαρεκ κρατούσε μπροστά την ομάδα του με νύχια και με δόντια δημιουργώντας και εκτελώντας (53-61) και η Ζιέλονα Γκόρα «απέκρουσε» την αντεπίθεση των Πειραιωτών ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο στο +8 (55-63).

Θρίλερ ως το τέλος

Ο Ολυμπιακός ήταν μεν αποφασιστικός, πλην όμως νευρικός και άστοχος στην προσπάθειά του να ανατρέψει τα σε βάρος του δεδομένα. Η Ζιέλονα Γκόρα έξι λεπτά πριν το τέλος προηγείτο με οκτώ (57-65) και έπαιζε με το χρόνο που κυλούσε υπέρ της, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλάθι στα πρώτα εξίμισι λεπτά της περιόδου.

Το τρίποντο του Πρίντεζη τριάμισι λεπτά πριν το τέλος έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ (60-65), οι βολές του Μάντζαρη έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση τριών πόντων (62-65), το τρίποντο του Σπανούλη στο -2 (67-69) κι ένα ακόμη από τον Πρίντεζη στο -1 (70-71), στα 79’’ πριν το τέλος. Μετά τις 1/2 βολές του Εγένγκα ο Σπανούλης με απίθανο τρίποντο εκτός ισορροπίας έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά το… 1-0 (73-72), με 44’’ να απομένουν στο χρονόμετρο. Μετά τη χαμένη επίθεση των Πολωνών ο Μάντζαρης με μία βολή έκανε το 74-72 και οι φιλοξενούμενοι είχαν 16’’ για την τελευταία επίθεση, όμως ο Σελ με τρίποντο από τη γωνία έδωσε φιλί ζωής στην ομάδα του (74-75) στα 13’’ για το τέλος. Ο Σπανούλης απάντησε με δύσκολο λέι απ στα επτά δευτερόλεπτα, αλλά ο Εγένγκα με coast-to-coast σκόραρε και πάλι δίνοντας νέο προβάδισμα στην ομάδα του στα 2,5’’ για την εκπνοή. Ο Μάντζαρης με τρίποντο από τη γωνία στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό που δεν έχασε ούτε τώρα.

Δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Λο 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21, Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.

Ζιέλονα Γκόρα (Ούβαλιν): Σελ 15, Γουόκερ 8, Μπάρλοου, Τσάνας 5, Χρίτσανιουκ, Εγένγκα 13, Ντραγκίτσεβιτς 18, Μπράκινς 7, Σρόκα 3, Κόζαρεκ 8.

Διαιτητές: Σαχίν, Πατέρνικο (Ιταλία), Σίλβα (Πορτογαλία). Πηγή: sport-fm.gr

Προπόνηση με Παρτιζάν!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέτριψε με 88-46 την Παρτιζάν και σημείωσε την 3η νίκη της και δεύτερη εντός έδρας σε ισάριθμα ματς, για τον πρώτο όμιλο στην Ευρωλίγκα.

Προπόνηση με Παρτιζάν
Η ομάδα του Μεσίνα καθάρισε τον αγώνα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Η Παρτιζάν πελαγοδρομούσε πνιγμένη στην ασφυκτική άμυνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με αποτέλεσμα να σημειώσει μόλις 18 πόντους στο πρώτο μέρος. Το ακόμα χειρότερο για την σέρβικη ομάδα, είναι πως μόλις στην πρώτη περίοδο, έχασε και τον Βέστερμαν, που γύρισε το πόδι του. Ο Ιταλός τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πολλά σχήματα και να βγάλει συμπεράσματα για κρισιμότερα παιχνίδια.

Φριτζόν και Μίτσοφ, ανέβασαν ακόμα περισσότερο την διαφορά στην 3η περίοδο με 2 τρίποντα έκαστος, ενώ η Παρτιζάν βρήκε την ευκαιρία να βάλει κάποια τρίποντα, με την άμυνα της ΤΣΣΚΑ πάντως να μην χαλαρώνει στην άμυνα. Το τέλος του αγώνα βρήκε την διαφορά στους 42 πόντους με τους Γουίμς να έχει 18, τον Φριτζόν 16 και τον Μίτσοφ 15.

Τα δεκάλεπτα: 21-10, 42-18, 69-31, 88-46

TΣΣΚΑ Μόσχας: Πάργκο 5, Μίτσοφ 15 (3), Γουίμς 18 (1), Χριάπα 9 (1), Κάουν 6, Τεόντοσιτς, Χάινς 7, Βοροντσέβιτς 4, Φριτζόν 16 (3), Τζάκσον 8 (1)

Παρτιζάν: Λαβερνιέ 9, Βέστερμαν 4, Μιλουτίνοφ 5, Μπογκντάνοβιτς 13 (2), Μιλοσάβλιεβιτς 7 (1), Νταλό 4, Μπεζμπράντιτσα 4 (1), Γκάγκιτς, Άντριτς, Σάλιτς Πηγή: sport-fm.gr

Να κλείσει όμορφα ο κύκλος!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την δεκαετία, που άγνωστο πώς, άλλαξε την Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το σηκώσαμε το 2004, ας είμαστε εκεί το 2014!
Όταν τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν, όταν κι’ αν ευτυχίσουμε να δούμε εγγόνια θα μιλάμε σε αυτά όχι με νοσταλγία, αλλά με θαυμασμό για αυτό που ζήσαμε από το 2004 ως το 2014! Θα μιλάμε για τον Οτο Ρεχάγκελ και τον Φερνάντο Σάντος σαν να ήταν… εξωγήινοι προπονητές που ήξεραν πάντα πώς να κερδίζουν.

Θα θυμόμαστε τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη, τον Ζαγοράκη, τον Δέλλα κι’ όλους τους υπόλοιπους σαν παίκτες εξωπραγματικούς. Δεν υπάρχει περίπτωση, ότι κι’ αν συμβεί να μην λέμε σε 20 χρόνια «δεν πρόκειται να ξαναδούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοια Εθνική ομάδα».
Όσοι την είδαμε από κοντά και μεγαλώσαμε μαζί της, από εκείνα τα ταξίδια στην Πορτογαλία το 2004 μέχρι το τελευταίο φιλικό, θα κρατάμε τις αναμνήσεις σαν μοναδικό θησαυρό που όμοιό του δεν θα ξαναβρούμε ούτε στην… άλλη μας ζωή. Το πιο όμορφο παραμύθι στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού είναι πιθανόν να φτάνει στο φινάλε του. Ο κύκλος έτσι κι’ αλλιώς κλείνει. Ότι συνέδεε εκείνη την ομάδα με το σήμερα είναι πλέον μόνο ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κώστας Κατσουράνης. Και οι δύο είναι δύσκολο να πάνε σε άλλη μεγάλη διοργάνωση. Το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι λογικά η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που προλαβαίνουν.
Θα ήταν πολύ ωραία λοιπόν αυτό το υπέροχο παραμύθι, να τελειώσει όπως ακριβώς και όλα τα παραμύθια. Με ένα υπέροχο happy end. Και το ταξίδι στη Βραζιλία είναι ακριβώς αυτό, το happy end που αξίζει σε αυτά τα παιδιά.
Το μπαράζ με την Ρουμανία είναι το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο. Αν ξεπεραστεί και αυτό τότε η δεκαετία που άνοιξε το 2004 με την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένας υπέροχος κύκλος που μέσα του κρύβεται το πιο σπάνιο αθλητικό κατόρθωμα των Ελλήνων και κυριαρχεί το πιο σπάνιο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ελλήνων. Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ.
Αν κάτι θα μας πάει και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, είναι κάτι που σχεδόν λείπει από το DNA των σημερινών Ελλήνων. Κι’ αν κάτι κυρίως θαυμάζω σε αυτά τα παιδιά, είναι αυτό ακριβώς. Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ με την οποία πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια…
Πηγή: gazzetta.gr

Η μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ για Κριστιάνο-Ιμπραΐμοβιτς! (pic)

Όχι, δεν πρόκειται για νέο στιγμιότυπο -ανάλογο των περίεργων στιγμών του Ζλάταν με τον Πικέ. Πρόκειται για τη μεγάλη αλήθεια της αποψινής -ποδοσφαιρικής- σύγκρουσής του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ για Κριστιάνο-Ιμπραΐμοβιτς! (pic)
Η σημερινή βραδιά είναι μεγάλη για μας επειδή η Εθνική παίζει την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη είναι μεγάλη για άλλο λόγο: Για την τιτανομαχία δυο εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών σούπερ σταρ.

Σύμφωνοι λοιπόν, Πορτογαλία και Σουηδία έχουν κι άλλους ποιοτικούς παίκτες. Σύμφωνοι, το ποδόσφαιρο δεν είναι τένις και παίζουν 11 σε κάθε πλευρά. Αλλά, μεταξύ μας, η αλήθεια για το αποψινό παιχνίδι είναι άλλη.

Αυτή που περιγράφει -κυνικά αλλά ρεαλιστικά- η φωτογραφία που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες…

inner

Πηγή: sport-fm.gr

«ΠΑΟΚάρα για πρωτάθλημα»

galakos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Μάικ Γαλάκος, χαρακτήρισε ντόμπρους τους Βορειοελλαδίτες, ευχήθηκε ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα και σχολίασε την Εθνική ομάδα της εποχής του αλλά και την σημερινή.
Αναλυτικά είπε:
Για την Βόρεια Ελλάδα:
“Η Βόρεια Ελλάδα είναι η αγαπημένη μου και ο κόσμος εκεί είναι ο  πιο ζεστός και ντόμπρος στην Ελλάδα. Οι πιο πολλοί φίλοι μου από τις ομάδες που ήμουν και την Εθνική ήταν Βορειοελλαδίτες. Είχα πολλούς φίλους ποδοσφαιριστές όπως  ο Κούδας, ο Τερζανίδης, ο Ιωσηφίδης  και ο Γόυναρης. Δε θέλω να ξεχάσω κανέναν. Έχω καλές αναμνήσεις με όλα τα παιδιά”.
Για τις αναμνήσεις που έχει από τις παλαιότερες εποχές:
“Δε θα ξεχάσω το παιχνίδι με τη Ουγγαρία που την αποκλείσαμε με τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια στο Καυτατζόγλειο. Θα είναι πάντα στο μυαλό μου αυτό το παιχνίδι. Τότε παίζαμε για τη φανέλα, με σήκωνε ο κόσμος της Θεσσαλονίκης στους ώμους μετά το παιχνίδι, τώρα είναι πιο επαγγελματικό θέμα και έχει πει στη μέση και το χρήματα. Έχουμε μείνει στην μνήμη του κόσμου και τις ενέργειες που έκαναν οι σπουδαίοι παίκτες. Ηθελα να παίξω σε ομάδα της Βορείου Ελλάδος αλλά τότε δε μπορούσαν να φύγω, γιατί ήμασταν σκλάβοι, υπήρχαν οκταετίες”.
Για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης:
“Τα γήπεδα ήταν γεμάτα και πολλοί παίκτες δε κατέβαιναν καν παίξουν. Θυμάμαι σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια στη Τούμπα που ήμουν άρρωστος και δεν ήξερα τι θα πει Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είχε ομαδάρα και ο κόσμος λειτουργούσε ως δωδέκατος παίκτης. Τρεις βασικοί μας παίκτες στον Ολυμπιακό, όπως ο Δεληκάρης δεν κατέβηκαν να παίξουν. Μετά κατάλαβα τι σημαίνει Τούμπα. Το ίδιο για τις άλλες ομάδες της πόλης. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις και από Τούμπα και από Καυταντζόγλειο και από Χαριλάου”.
Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης σήμερα:
“Ελπίζω να βρουν τον δρόμο τους οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και να πάρει το πρωτάθλημα η ΠΑΟΚάρα”.
 Για το άμα μπορούσε η ομάδα εκείνης της εποχής να πάει στο Μουντιάλ:
“Πιστεύω ότι θα καταφέρναμε να φτάσουμε και εμείς στο Μουντιάλ άμα είχαμε τον Χατζηπαναγή συνέχεια μαζί. Επιπλέον ήταν θέμα συγκυρίας το ότι δε προκριθήκαμε στον κύπελλο Εθνών στην επόμενη φάση. Είχαμε και τότε πολύ καλή ομάδα”.
Για την σύγχρονη Εθνική Ελλάδας:
“Είναι πολύ καλό που βγήκαν παίκτες στην Ευρώπη και πήραν κουλτούρα. Είναι πιο επαγγελματίες και παίζουν ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω στα παιδία αυτά και θεωρώ πως θα κερδίσουμε την Ρουμανία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από τους ξένους. Η Εθνική έχει πολύ καλή ομάδα, θα τα πάει πολύ καλά και πιστεύω πως θα περάσει στο Μουντιάλ.”
Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει:
Ο Παπασταθόπουλος είναι πολύ καλός ενώ μου αρέσει και ο  Καραγκούνης που τον είχα από δώδεκα χρονών όταν ήμουν προπονητής στον Παναθηναϊκό. Επίσης εξαιρετικός σεντερ φορ είναι ο Μήτρογλου ο οποίος έχει ακόμα περιθώρια εξέλιξης”.
Πηγή: arenafm.gr

«Συνέχεια της ομάδας του Ρεχάγκελ»

fanis_230408
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος τερματοφύλακας, Φάνης Κατεργιανάκης και αναφέρθηκε στο “θαύμα” της Πορτογαλίας αλλά και στους πολύ σημαντικούς αγώνα της Εθνικής με την Ρουμανία.
Αναλυτικά είπε:
Για την κατάκτηση του Euro το 2004:
Ήταν ένα όνειρο. Όλα είχαν ξεκινήσει από την προετοιμασία. Το σημαντικότερο ήταν η παρέα. Κάναμε τουρνουά τάβλι και play station. Στο τάβλι κέρδιζαν ο Βενετίδης και ο Χαριστέας ενώ στο play station ήταν καλοί ο Κατσουράνης και ο Νικολαίδης. Με κάτι τέτοια έφευγε η ένταση και το άγχος των αγώνων.
Αυτό το καταφέρναμε και χάρις τον κύριο Ρεχάγκελ ο οποίος είχε φέρει την αξιοκρατία στην Εθνική ομάδα. Παλαιότερα ήταν μόνο παίκτες των ομάδων της Αθήνας. Ο Παναγούλιας μου είχε πει πως μεγάλο ρόλο έπαιξε ο πάγκος. Δεν υπήρχε γκρίνια στα αποδυτήρια, ήμασταν όλοι ενωμένοι. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι καταφέραμε. Όταν γυρίσαμε Ελλάδα καταλάβαμε τι πετύχαμε. Υπήρχε ανατριχίλα. Μόλις βγήκαμε στην Εθνική και είδαμε τον κόσμο καταλάβαμε τι γινόταν. Άμα ενωθεί ο Έλληνας μπορεί να πετύχει και θαύματα.
Μετά τον τελικό, έγινα πανηγύρια αν και δεν είχαμε πολύ χρόνο καθώς θα ξυπνούσαμε πρωί. Νομίζω δε το ευχαριστηθήκαμε πολύ τότε. Στην Πορτογαλία είχαμε περιορισμένο χρόνο. Πιο πολύ το χαρήκαμε μέσα στον αεροπλάνο”.
Για τον αγώνα της Εθνικής με τη Ρουμανία:
“Η Εθνική είναι από τις λίγες χώρες που δε αντικατοπτρίζεται από το εγχώριο ποδόσφαιρο. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και να μηνν δεχτούμε γκολ. Ακόμα και με 0-0 μπορεί να τα καταφέρει. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα θα παίζει για δύο αποτελέσματα στην Ρουμανία”.
Για τα χαρακτηριστικά της Εθνικής:
“Η Εθνική είναι σφικτή ομάδα και δε χάνει εύκολα. Είναι συνέχεια του παιχνιδιού που έπαιζε ο κύριος Ρεχάγκελ. Θυμάμαι που είχε πει πως αυτούς τους παίκτες είχε αυτούς χρησιμοποιούσε. Από εκεί και πέρα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.Το δυνατό στοιχείο της Ελλάδας είναι η άμυνα. Δέχεται πάρα πολύ δύσκολα γκολ. Μπροστά πρώτη φορά η Εθνική έχει τόσο δυνατή επίθεση. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο κέντρο όσο αναφορά την δημιουργικότητα”.
Για το που πρέπει να προσέχει η Εθνική:
“Το καθοριστικό σημείο είναι να αποφθεχθούν τα λάθη στο κέντρο. Όσο λιγότερα ρίσκα και λάθη γίνουν, τόσο πιθανότερο είναι να κερδίσουμε. Δε πρέπει να παρασυρθούμε και να βγούμε πολύ μπροστά. Σημαντικό είναι να γίνουν και σωστές επιστροφές”.
Για τη σημασία του να υπάρχουν Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό:
“Είναι σημαντικό να έχουν οι παίκτες παραστάσεις στην Ευρώπη. Στην επιτυχία του 2004 είχαν απομυθοποιήσει πολλούς ξένους, αντίπαλους παίκτες. Κάποιοι ήταν πολύ κατώτεροι από ότι παρουσιαζόντουσαν από τα μέσα”.
Για τον Ορέστη Καρνέζη:
“Ο Καρνέζης εφόσον κρατάει το μηδέν είναι καλός. Η μπάλα δε φτάνει εύκολα σε αυτόν πράγμα που πάει να πει πως δίνει σωστές οδηγίες. Κανείς τερματοφύλακας δεν είναι ολοκληρωμένος αλλά το θέμα της επικοινωνίας είναι βασικό. Για παράδειγμα έλεγαν για τον Νικοπολίδη πως όλα πήγαιναν πάνω του. Στην πραγματικότητα όμως αυτός πήγαινε στη μπάλα. Υπάρχουν πράγματα δεν βλέπει ο κόσμος”.
Για τη ρεβάνς στο Βουκουρέστι:
“Δε μπορούμε να μιλήσουμε για το δεύτερο παιχνίδι άμα δε δούμε το πρώτο”.
Πηγή: arenafm.gr

“Νίκη με καθαρό σκορ”

LEMONIS1204
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο έμπειρος τεχνικός, Τάκης Λεμονής, για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Ρουμανία.
Αναλυτικά είπε:
Για την σημασία και των δύο παιχνιδιών:
“Τα δύο παιχνίδια είναι το ίδιο καθοριστικά. Ακόμα και άμα δε πάει καλά το πρώτο παιχνίδι θεωρώ πως έχει την ικανότητα η Ελλάδα να διορθώσεις τα πράγματα. Είναι δύο παιχνίδια χωρίς αύριο. Θα παίξει μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία της ομάδας. Αντιμετωπίζουμε όμως έναν πολύ καλό αντίπαλο που έχει μεγάλη δίψα αλλά και μεγάλο άγχος για την πρόκριση. Είναι γεγονός πως πρέπει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την πίεση που νοιώθουν”.
Για τα δυνατά σημείο της Εθνικής Ελλάδας:
“Όπλα για την Εθνική η εμπειρία της από τέτοια παιχνίδια και οι συνεχείς παραστάσεις της στα Ευρωπαϊκά γήπεδα”.
Για την σημασία του να μη δεχτεί γκολ η Εθνική στην έδρα της:
“Άμα κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο. Ακόμα και το 0-0 είναι καλό”.
Για τον πλουραλισμό που υπάρχει στο σκοράρισμα της Εθνικής Ελλάδας:
“Είναι πολύ θετικό για την Εθνική το γεγονός πως μπορεί να σκοράρει με πολλούς παίκτες και να μην εξαρτάται από ένα παίκτη αλλά από διάφορους”.
Για το τι προβλέπει:
“Δεν χωράει πρόβλεψη. Θέλουμε όλοι η ομάδα μας να κερδίσει με ένα καθαρό σκορ”.
Πηγή: arenafm.gr

“Έπρεπε να μείνει ο κορμός”

mixalitsos1-610x350 (1)
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Γιάννης  Μιχαλήτσος και σχολίασε το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία αλλά και τον ποδοσφαιρικό Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία :
“Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδια αυτό στην Ελλάδα  όπως θα είναι και αυτό στη Ρουμανία. Η Εθνική έχει τη εμπειρία αλλά και ένα τρόπο παιχνιδιού που παίζει εδώ και δέκα χρόνια. Θεωρώ πως έχει ότι χρειάζεται για να βγει κερδισμένη από τα δύο παιχνίδια. Το παιχνίδι του “μισό – μηδέν” είναι αυτό που χρειάζεσαι σε ένα τέτοιον αγώνα”.
Για τα χαρακτηριστικά της Εθνικής:
“Έχει αγωνιστική πειθαρχία, είναι πολύ δυνατή αλλά και πολύ ψηλή ομάδα. Οι τέσσερις της άμυνα είναι πάνω από 1.85. Δεν έχει το πολύ σπουδαίο ταλέντο αλλά είναι ομάδα συνόλου. Ακόμα και να μη κερδίσει στην έδρα της δύσκολα χάνει εκτός. Γνωρίζει τι θέλει και πως να το πάρει. α στημένα είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Επιπλέον έχει πολύ δυνατά αριστερά και δεξιά χαφ. Το μόνο που υστερεί είναι ο χώρος του κέντρου και ιδιαίτερα στα αμυντικά χαφ. Το 2004 είχαμε πολλούς παίκτες τώρα υπάρχει έλλειψη. Παίζει αυτό που μπορεί και όχι αυτό που θέλει. Το σημαντικότερο είναι πως να παίζει με βάση τις ικανότητες της. Όλοι θέλουμε να παίζει σα τη Μπαρτσελόνα αλλά δε μπορεί να το κάνει αυτό”.
Για το παιχνίδι με τον Άρη αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της ομάδας στο τρόπο παιχνιδιού:
“Ο Παναθηναϊκός ήρθε να κερδίσει το παιχνίδι και έπαιξε ανοιχτά. Μέχρι το 43′ ήταν ποιος  ο αγώνα ήταν ποιος θα βάλει πρώτος το γκολ. Ο Άρης έκανε κάποιες ευκαιρίες με τον Αγκάνθο. Το πρόβλημα είναι πως από τη στιγμή που δέχεται τέρμα η ομάδα δε μπορεί να αντιδράσει.  Δε μπορεί να δημιουργήσει εύκολα φάσεις και όταν μένει πίσω στο σκορ δε ξέρει τι πρέπει να κάνει. Επιπλέον γίνονται πολύ εύκολα τα λάθη. Επίσης πρέπει τα αμυντικά χαφ να έχουν και δημιουργικό ρόλο. Δε γίνεται να παίζει μόνο καταστροφικό παιχνίδι. Άμα δε κάνεις παιχνίδι ούτε από το μπακ ούτε από τα χαφ από που θα κάνεις;”.
Για τα λάθη που έγιναν από τον Άρη:
“Σε μια μεγάλη ομάδα οι Παπαζαχαρίας  και Κοέλιο δε θα μπορούσαν πιθανότατα να προσφέρουν αλλά για τους στόχους του Άρη ήταν καλό δίδυμο. Την περσινή χρονιά έγιναν πολλά λάθη. Το Ιανουάριο έγιναν τρεις σωστές κινήσεις. Πάνω στον κορμό εκείνης της ομάδας έπρεπε να επενδύσει. Δε μπορείς να αλλάζεις εντεκάδα κάθε χρόνο. Άμα πάνω στην περσινή ομάδα και πάνω στον κορμό έπαιρνε μερικούς καλούς παίκτες, θα μπορούσε με βάση τα φετινά δεδομένα θα χτυπούσε  ακόμα και Ευρώπη”.
Για το γεγονός πως ο Πουλίδο παρέδωσε το περιβραχιόνιο:
“Δε μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη. Σίγουρα δεν είναι κάτι απλό. Ίσως να πιστεύει ότι λόγω συνεννόησης μπορεί να δώσει αυτά που χρειάζεται ως αρχηγός”.
Για το φαινόμενο να αλλάζουν προπονητές στην Ελλάδα:
“Στις πιο πολλές Ελληνικές ομάδες δε κάνει τις επιλογές ο προπονητής. Ο Άρης έπρεπε να κρατάει τον προπονητή από το καλοκαίρι”.
Για το δείγμα που άφησαν οι παίκτες του Άρη στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό:
“Είναι δύσκολο  να βασιστεί ο προπονητής στους αναπληρωματικούς παίκτες που έχασαν από τον Ουραγό της  τρίτης κατηγορίας. Η φετινή Γ Εθνική είναι επιπέδου Α τοπικού των προηγούμενων χρόνων”.
Για την συνέχεια στον Άρη:
“Δε πρέπει να μας παίρνει από κάτω. Πίστευα πως ο Άρης θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον ανοιχτό τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, να έβαζε ένα γκολ και να κρατούσε το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ο Άρης σε κακή κατάσταση. Ο Άρης έχει τον κόσμο μαζί του ακόμα και στα εκτός έδρας. Ξέρει πως στα εκτός έδρας παίζει δύο αποτελέσματα. Πρέπει τώρα να βρει κάποιον παίκτη που θα σταθεί στην ενδεκάδα. Είναι τραγικό να παίζουν 15 και 20 παίκτες από την μικρότερες ομάδες. Φαίνεται ότι πολλοί δε μπορούν να ανταποκριθούν, ενώ άλλοι “καίγονται” σε αυτήν την ομάδα”.
Για τον Κατσιαρό:
“Ο Κατσιαρός ακόμα και στα 35 στεκόταν άνετα στον τωρινό Άρη. Περάσανε πόσα αριστερά μπακ από τον Άρη, ο Κατσαρός από όλους από αυτούς ήταν ανώτερος”.
Πηγή: arenafm.gr

Ήταν ένας ...Τόφαλος, ο πιο δυνατός στον κόσμο!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Έλληνα ογκόλιθο που έκανε ένα τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ στο "καλημέρα" του 20ου αιώνα. Ποιος ήταν για χρόνια ο πιο δυνατός άνδρας στον κόσμο;
Ένας τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ είχε κάνει ο μεγάλος αρσιβαρίστας Δημήτρης Τόφαλος πριν από έναν αιώνα! Ο Τόφαλος, που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή το 1966, ήταν μεγάλη μορφή της εποχής.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 1896, οι αγώνες γίνανε χωρίς κατηγορίες βάρους, με τους Νικολόπουλο, Βερσή να μην καταφέρνουν να κερδίσουν, αν και ήταν ανταγωνιστικοί. Στους Ολυμπιακούς του 1904 το άθλημα είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, με τον Κακούση να κατακτά το χρυσό στο Σεν Λούις.
Εθνικός ήρωας, όμως, αναδείχθηκε ο Δημήτρης Τόφαλος, ο οποίος κατάφερε να βγει πρώτος στους Μεσοολυμπιακούς του 1906 στην Αθήνα. Ήταν η πρώτη φορά που στην Ελλάδα ο κόσμος κατάλαβε τι είναι η άρση βαρών και ασχολήθηκε μαζί της.

Η μπάρα είχε φτάσει πλέον τα 136 κιλά και ήταν μόνον ο Τόφαλος, ο Ούγγρος Βέις και ο Αυστριακός Στάινμπαχ, που είχαν δικαίωμα να δοκιμάσουν. Από τους τρεις στα 142,8 κιλά συνέχισαν ο Έλληνας και ο Αυστριακός.
Ο Τόφαλος κατάφερε να κερδίσει μετά από συγκλονιστικές προσπάθειες και είχε στο πλευρό του το κατάμεστο Στάδιο. Η επίδοσή του ήταν τρομερή και το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε εκείνη την ημέρα κράτησε μέχρι το 1914! Για τόσα χρόνια θεωρούνται ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο.
Ο Τόφαλος γεννήθηκε το 1884 και αγωνιζόταν για την ΓΕ Πατρών, τη σημερινή Παναχαϊκή ΓΕ. Έγινε διάσημος, αφού τον παραδέχονταν και στο εξωτερικό, ενώ ήταν ο πρώτος με παγκόσμιο ρεκόρ, όπως είπαμε. Το ρεκόρ που κατέρριψε, μάλιστα, ήταν πάλι δικό του από το 1904, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς εκείνης της χρονιάς λόγω ασθένειας.
Κάποια στιγμή πήγε πιο μετά στις ΗΠΑ, όπου όχι μόνο κέρδισε σε αγώνες ελευθέρας πάλης, αλλά έγινε και μάνατζερ και προπονητής του φοβερού και τρομερού Τζιμ Λόντου.



 
Πηγή: sportdog.gr

To δράμα του Αγκάνθο, να γιατί δεν παίζει μπάλα!!

Γκρινιάζουν στον Άρη για τις φετινές εμφανίσεις του Αγκάνθο, αλλά λίγοι γνωρίζουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ισπανός επιθετικός. Ο σκύλος έχει το ρεπορτάζ! O Νταβίντ Αγκάνθο ήρθε στη Θεσσαλονίκη για χάρη του Άρη τον Σεπτέμβριο του 2012, μετά από μεγάλη καριέρα στην Ισπανία.

Ο 32χρονος επιθετικός κατάφερε από την πρώτη στιγμή να γίνει ο ηγέτης της ομάδας και το αγαπημένο πρόσωπο της εξέδρας.

Με σούπερ εμφανίσεις και 10 γκολ σε 24 συμμετοχές βοήθησε τα μέγιστα για να παραμείνει ο Άρης στη μεγάλη κατηγορία και το περασμένο καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό τους με την ομάδα για ένα ακόμα χρόνο προκαλώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς.
Η φετινή χρονιά, όμως, ξεκίνησε άσχημα για τον Άρη και ο Αγκάνθο δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει λόγω της περυσινής τιμωρίας των 5 αγωνιστικών για την κόκκινη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Έκανε το ντεμπούτο του την 6η αγωνιστική στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να κάνει τη διαφορά για τον Άρη. Παρόλο που όλοι περίμεναν ότι ο Αγκάνθο θα δώσει λύση στην επιθετική δυστοκία του Άρη, ο Ισπανός φορ έμεινε σε ρηχά νερά και οι Κίτρινοι έμειναν στο 0-0 με την ομάδα του Αγρινίου.
Την επόμενη αγωνιστική ο Αγκάνθο, στη δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, βρήκε δίχτυα στην εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου με 1-2. Αυτό είναι έως τώρα και το μοναδικό γκολ του Ισπανού στο φετινό πρωτάθλημα που συνοδεύτηκε και με το δεύτερο μόλις φετινό "τρίποντο" του Άρη.
Από εκείνο το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική και την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ισπανός άσος κινείται στη μετριότητα. Δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω για τον Άρη, που έχει μεγάλη ανάγκη τα γκολ του, και δεν θυμίζει σε τίποτα τον περυσινό Αγκάνθο που έπαιρνε στις πλάτες του την ομάδα.
Ο έμπειρος επιθετικός είναι σκιά του καλού του εαυτού με αποτέλεσμα να υπάρχει γκρίνια προς το πρόσωπό του από τους οπαδούς, ενώ διοίκηση και προπονητικό τιμ είναι προβληματισμένοι περιμένοντας πολλά περισσότερα απ΄ αυτόν.
Το θέμα του Ισπανού άσου, όμως, δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Δεν έχει να κάνει, δηλαδή, με ένα απλό ντεφορμάρισμα. Είναι και ψυχολογικό. Ο Αγκάνθο αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό που τον έχει καταβάλει και τον έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.
Η μητέρα του Ισπανού επιθετικού είναι άρρωστη και, μάλιστα, τον τελευταίο μήνα την έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη για να είναι μαζί του και να τη φροντίζει. Αυτή η ιστορία έχει στοιχίσει πολύ στον άσο του Άρη που έχει πολύ μεγάλη αγάπη στη μητέρα του. Είναι πολύ πεσμένος κι αυτό βγαίνει, όπως φαίνεται, στο γήπεδο...  
Πηγή: sportdog.gr

«Τέλος καλό, όλα καλά»

Οι Χρήστος Τερζανίδης και Φιλώτας Πέλλιος φιλοξενήθηκαν στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την κατάσταση του Δημήτρη Παρίδη και την περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

Αναλυτικά:

Ο Φιλώτας Πέλλιος ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που το μάθαμε κινητοποιηθήκαμε. Μίλησα με τον Τερζανίδη από την πρώτη στιγμή, εμείς να του ευχηθούμε καλή ανάρρωση. Τέλος καλό, όλα καλά, χρειάζεται προσοχή όσον αφορά την υγεία. Θα πάμε από εκεί, αν όχι αύριο, την Κυριακή σίγουρα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα κιλά. Οι δικές μας καρδιές είναι ταλαιπωρημένες. Ενημερώθηκε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Κούλης Αποστολίδης ενημέρωσε τον Αντώνη Παρχαρίδη, γενικώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση».


Από την πλευρά του ο Χρήστος Τερζανίδης τόνισε: «Ήταν έμφραγμα. Από την πρώτη στιγμή πήγε στην Καβάλα, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, στην συνέχεια ήρθε στο ΑΧΕΠΑ, μπήκε στο χειρουργείο, όλα καλά, πιστεύω πως δεν θα έχουμε προβλήματα από εδώ και πέρα. Όλοι έχουμε προβλήματα έτσι και αυτός, είχε πρόβλημα με το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, κάπνιζε πολλά τσιγάρα. Ίσως να ήταν αδύναμος ο οργανισμός του. Το άγχος της ζωής και της καθημερινότητας ήταν ένα από τα στοιχεία».Πηγή: metrosport.gr

«Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του Καραΐσκου»

Σταθερή κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του παλαίμαχου άσου του Ηρακλή, Γιώργου Καραΐσκου, όπως υπογράμμισε ο γιατρός του Γηραιού, Μάκης Παπασούλης μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

«Η κατάσταση του Γιώργου είναι σταθερή αλλά κρίσιμη, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη. Είναι άγνωστο το πόσο θα υποστηρίζεται μηχανικά, αλλά όσο περισσότερο κρατήσει τόσο το καλύτερο, με την έννοια ότι ο οργανισμός ανταποκρίνεται. Η πορεία της αποκατάστασης θα είναι μακροχρόνια».Πηγή: metrosport.gr

Μαντζουράκης στο Metropolis: «Το παιχνίδι θα κριθεί στο λάθος»

Ο προπονητής της Καλλονής Γιάννης Μαντζουράκης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το αποψινό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στην Ρουμανία, «φωτογραφίζοντας» παράλληλα την εικόνα του αγώνα, στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι: «Είναι ένα παιχνίδι που θέλει μεγάλη προσοχή και θα κριθεί στο λάθος. Είτε παίζεις με Βραζιλία είτε με Ρουμανία, παίζεται στο λάθος. Η δική μας ομάδα ξέρει να παίζει στο λάθος. Όταν ενεργοποιείται πιστεύω βγαίνει δουλειά. Οι φίλαθλοι που θα πάνε στο γήπεδο θα πρέπει να έχουν υπομονή. Στις οκτώ φάσεις που θα γίνουν θα κριθεί το παιχνίδι. Οι άλλοι είναι παθιασμένοι να ξεπεράσουν τα προβλήματα εδώ και 12 χρόνια που δεν έχουν προκριθεί. Θα πω πως θα είναι ένα παιχνίδι πολύ σφιχτό και καμία ομάδα δεν θα θέλει να χάσει την ισορροπία της.

Σε τέτοια παιχνίδια είναι εύκολο να χάσεις την ισορροπία σου την σκέψη σου. Συμφωνώ με τον Σάντος πως δεν είναι δύο παιχνίδια, είναι ένα παιχνίδι, ένας στόχος, με δύο ημίχρονο. Ο προπονητής της Ρουμανίας λέει πως πρώτα θα ήθελε να παίξει στην Ρουμανία. Ξέρει πως η Ελλάδα είναι καλή στον ανασταλτικό τομέα και ξέρει πώς να παίρνει τα αποτελέσματα. Δίνω πλεονέκτημα στην Εθνική για το γεγονός ότι θα γίνουν λίγες φάσεις και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να βγάλουν εκτός πλάνων η μία την άλλη».


Για το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αλλά και για τους Ρουμάνους:«Το γεγονός ότι πάει για sold out αποδεικνύει το κύτταρο του Έλληνα. Τελευταία στιγμή ενεργοποιείται ο Έλληνας και τρέχει να στηρίξει την προσπάθεια. Πολύ καλός παίκτης είναι ο Τόρζε, αλλά και ο Μάρικα. Ο Τόρζε είναι ο μόνιμος σκόρερ. Η Ρουμανία πιστεύω θα κοιτάξει να μην φάει γκολ. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα θα παραταχθεί στο κέντρο μια πολύ ανασταλτική γραμμή». Πηγή: metrosport.gr

Δ.Σ. για πληρωμές και ΑΜΚ!!

Μπορεί η ομάδα να βρίσκονταν σε διαδικασία επιστροφής όλη την χθενική ημέρα, ωστόσο οι διοικητικοί φρόντισαν να βρεθούν στο «παλατάκι» σε ένα άτυπο Δ.Σ. Όπως και χθες έγραψε το «Μ» θέμα συζήτησης το οικονομικό και κυρίως η συγκέντρωση ενός ποσού για να δοθεί ως δόση συμβολαίων ( η πρώτη) στους παίκτες που δεν έχουν εκχωρήσεις. Η μισή ομάδα ουσιαστικά... Ζήτημα σημαντικό που κάποιοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν...

Λογικά πληρωμές αναμένονται την επόμενη εβδομάδα με την επιστροφή της ομάδας από το Μαυροβούνιο... Θα γίνει προσπάθεια να συμπληρωθεί το ποσό, ενώ αναφορά έγινε και στις υποχρεώσεις του άρθρου 99, που επίσης θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Και όχι μόνο οι παίκτες, αλλά μέλη του σταφ και υπάλληλοι...

Έγινε και κουβέντα για την ΑΜΚ που θα ανοίξει στα τέλη του μήν, ενώ όταν τέθηκε και πάλι από τα μέλη (έλειπαν Πολυχρονιάδης, Μαλέλης αν και είχαν κληθεί) για τη συμμετοχή της εταιρείας που αναφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες, επαναλήφθηκε η άγνοια από τα ηγετικά στελέχη. «Όποιος θέλει να συμμετάσχει σε μια ΑΜΚ μπορεί να το κάνει χωρίς να ενημερώσει...» τόνισαν. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που φέρονται να έχουν ενημερωθεί. Σε κορυφαίο επίπεδο...

Προφανώς από την στιγμή που θα «πέσουν» χρήματα στην ομάδα, δεν ε΄χουν αντίρρηση. Φτάνει αυτό; Το «Μ» μένει πιστό στη θέση του. Πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο. Με πολιτική παρέμβαση οδεύει γνωστή εταιρεία που έχει δημιουργήσει γενικά αναταραχή -σωστά ή λανθασμένα... ούτε οι επιστήμονες δεν συμφωνούν- προς συμμετοχή στην ΑΜΚ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μετά την εξαγγελία της στην ΓΣ των μετόχων στα τέλη του μήνα. Και 1,6 εκ. ευρώ στην ΑΜΚ και 3 εκ. ευρώ στα χρέη, πέρα από τα 800 χιλ. ευρώ των δανειστών.

Όλα δείχνουν ότι το θέμαθα προχωρήσει και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Ίσως το μόνο που θα μπορούσε να κάνει το ΔΣ...; Συνεδρίαση, ψηφοφορία, εναντίωση στο πλάνο της εταιρείας χωρίς όμως νομικό αποτέλεσμα (μόνο ηθικό και τυπικό...) και δημοσιοποίηση της διαφωνίας.

Χθες πριν το ΔΣ μέλη της διοίκησης συναντήθηκαν με τον κ. Μισαηλίδη της PEAK, ο οποίος απλά αποχαιρέτησε μια και οι μπουτίκ ανήκουν πλέον στην δικαιοδοσία της ΠΑΕ. Πηγή: metrosport.gr

Αίτηση κατάπτωσης από Μανωλόπουλο!!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το πρώην μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας Σωτήρης Μανωλόπουλος  ζήτησε κατάπτωση της εγγυητικής της ΚΑΕ  Άρης για το ποσό των 20.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφέρει:

« 5. Αίτηση του προπονητή Σωτήριου Μανωλόπουλου περί καταπτώσεως της εγγυητικής της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.
ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ».

H υπόθεση του πρώην προπονητή των κίτρινων θα συζητηθεί σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής και στον Άρη θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία μαζί του προκειμένου να μην εκπέσει η εγγυητική για το ποσό των 20.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν ο Μανωλόπουλος.

Μιας πεντάρας… νιάτα!!

Κάτι παραπάνω από… ελπιδοφόρα ήταν η εμφάνιση της εθνικής Ελπίδων με τη Σουηδία! Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα ισοπέδωσαν 5-1 τους Σκανδιναβούς και βλέπουν κορυφή στον όμιλο των προκριματικών του Euro.

Μιας πεντάρας… νιάτα!
Αν η εμφάνιση των μικρών αποτελεί οιωνό για εκείνη των «μεγάλων», η Εθνική μας… είναι ήδη στο Μουντιάλ! Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο μπαράζ των Ανδρών με τη Ρουμανία, οι Ελπίδες δεν τους έδειξαν απλά το δρόμο, αλλά έδειξαν… ακράτητοι στο δρόμο προς τη δική τους μεγάλη διοργάνωση.

Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ (4’ Διαμαντάκος, 20’ Μαυρίας, 44’ πεν. Ποτουρίδης, 47’ Κολοβός, 88’ Καρέλης) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διέλυσε 5-1 το αντίστοιχο της Σουηδίας και έπιασε την Πολωνία στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου των προκριματικών του Euro.

Η φόρμα του Διαμαντάκου (που συμμετείχε στα τρία απ’ τα πέντε γκολ) και η εξαιρετική εμφάνιση του Μαυρία (που σκόραρε και κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Σουηδού τερματοφύλακα στο 27’) επέτρεψαν στην Εθνική να προσφέρει ένα απολαυστικό απόγευμα σε όσους βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κατερίνης.

Δεδομένου λοιπόν ότι έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο απ’ την Τουρκία, εφόσον επικρατήσει την Τρίτη στην έδρα της δυνατής Πολωνίας, μπορεί να σκαρφαλώσει πλέον στην κορυφή και να ελέγχει απόλυτα την υπόθεση-πρόκριση.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Τουρκία 10 (9-5) -5 αγ.
Ελλάδα 9 (14-2) -4 αγ.
Πολωνία 9 (8-5) -5 αγ.
Σουηδία 4 (6-10) -4 αγ.
Μάλτα 0 (0-15) -4 αγ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Διούδης, Μπουχαλάκης (77’ Σιόπης), Τριανταφυλλόπουλος, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Κίτσιου, Κολοβός, Λαγός, Μαυρίας, Διαμαντάκος (69’ Βέλλιος), Γιαννιώτας (61’ Καρέλης).

ΣΟΥΗΔΙΑ (Χακάν Έρικσον): Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Χόλμεν, Μιλόσεβιτς, Σίλβερχοτ (77’ Κονάτε), Χάλμπεργκ (46’ Κουάισον), Κλάεσον, Λεβίκι, Τερν (42’ Στρόμπεργκ), Ισάκ, Χργκότα Πηγή: sport-fm.gr

Κόλαφος η εισαγγελέας για τα στημένα!!

Βαρύτατες ποινές για επτά από τους έντεκα βασικούς κατηγορούμενους των στημένων αγώνων ζήτησε η εισαγγελέας κατά την τρίωρη αγόρευσή της. Αιχμές για τη στάση Πιλάβιου κι άλλων μαρτύρων.

Κόλαφος η εισαγγελέας για τα στημένα
Τις προτάσεις της στο δικαστήριο για τις ποινές που πρέπει κατά τη γνώμη της να επιβληθούν στους έντεκα βασικούς κατηγορούμενους της δίκης των στημένων έκανε η εισαγγελέας έδρα Βιργινία Σακελλαροπούλου κατά την τρίωρη αγόρευσή της την Παρασκευή.

Η εισαγγελέας τόνισε πως «… το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ακροαματικής διαδικασίας ήταν η σιωπή», ενώ κατηγόρησε πολλούς από τους μάρτυρες πως δεν βοήθησαν καθόλου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, είπε πως «… είναι ένας άνθρωπος ευάλωτος, υποχωρητικός και δεν εισέφερε τίποτα στη διαδικασία», ενώ πρόσθεσε πως ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκοτεινός.

Η κ. Σακελλαροπούλου πρότεινε την καταδίκη των επτά κατηγορουμένων από τους έντεκα.

Για τον Μάκη Ψωμιάδη πρότεινε την ενοχή του για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και δωροληψία, καθώς και την αθώωση του για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης του παράνομου στοιχηματισμού και του ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τον Γιάννη Παπακώστα πρότεινε την ενοχή για αδίκημα δωροδοκίας και δωροληψίας, αλλά την αθώωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου πρότεινε την ενοχή για όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο, δηλαδή για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Γιώργο Χριστοβασίλη πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Διονύση Κωτούλα εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Περικλή Αμανατίδη πρότεινε ενοχή για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Αντίθετα, για τους Σταύρο Ψωμιάδη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου και Γιώργο Χαβενετίδη πρότεινε την αθώωσή τους για όλες τις πράξεις.

Τα παιχνίδια που ήταν χειραγωγημένα σύμφωνα με την εισαγγελέα ήταν α εξής: Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3, Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1, Καβάλα - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 3-0, Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1, Ηλυσιακός - Εθνικός 3-2 και Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας 3-2. Αντίθετα δεν προέκυψαν ενδείξεις για άλλα τέσσερα παιχνίδια. Πηγή: sport-fm.gr

Αντιντόπινγκ στον Αστέρα!

Από αντιντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν το πρωί έξι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης.

Αντιντόπινγκ στον Αστέρα
Αντιπροσωπεία του ΕΣΚΑΝ βρέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα(15/11) στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου και πήρε δείγμα από τους Κάφα, Σέτι, Μουνάφο, Καράσκο, Λούι και Βελισσάρη.

Πάντως, πρόκειται για ελέγχους που γίνονται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό σε όλες τις ομάδες και το τελευταίο καιρό έχει γίνει σε Ολυμπιακό και Πλατανιά. Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ προπόνηση και… άδεια!

Στα… κόκκινα δούλεψαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με τον Χουμπ Στέφενς να τους «επιβραβεύει» με διήμερο ρεπό για το σαββατοκύριακο.



Οι διεθνείς λείπουν στον ΠΑΟΚ λόγω των υποχρεώσεων που έχουν για τους αγώνες με τις εθνικές τους ομάδες εν όψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως ο Χουμπ Στέφενς βρίσκει τρόπο για να «γεμίσει» το πρόγραμμα των παικτών που βρίσκονται στη διάθεσή του.

Μετά τις δύο διπλές προπονήσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ο Ολλανδός τεχνικός έφτιαξε ένα πρόγραμμα μεγάλης έντασης στον «Δικέφαλο του Βορρά», στο οποίοι οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στα… κόκκινα με ασκήσεις που προέβλεπαν: ένας εναντίον ενός σε 45 δευτερόλεπτα σε άμυνα και επίθεση, συνεχόμενα σουτ από 3 σημεία έξω από την περιοχή και τελείωμα με κεφαλιά ψαράκι.

Η κούραση ήταν ζωγραφισμένη στα των «ασπρόμαυρων», όμως ο 60χρονος προπονητής τους έδωσε διήμερο ρεπό για το Σαββατοκύριακο και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις το απόγευμα της Δευτέρας για να ανακτήσουν δυνάμεις.

Επίσης, τη Δευτέρα αναμένεται να προπονηθεί κανονικά ο Βίτορ (που ολοκληρώνει την αποθεραπεία του στη Λισαβόνα) και ο Στοχ (μόνο σήμερα έχει υποχρεώσεις με την Σλοβακία).

Την Τετάρτη θα επιστρέψουν οι υπόλοιποι διεθνείς και θα ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία της ομάδας για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Άρη στην Τούμπα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν κρατιέται ο Γεωργιάδης!!

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Δεν κρατιέται ο Γεωργιάδης
Πριν από περίπου δύο μήνες η SportDay είχε φέρει στο προσκήνιο την σκέψη του Γιώργου Γεωργιάδη να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.

Η τελευταία συμμετοχή του 26χρονου χαφ για το πρωτάθλημα ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου και από τότε έχει άλλη μία συμμετοχή στις 30 Οκτωβρίου για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον ο οποίο πλέον δεν κρατιέται και, όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει πως ήδη ψάχνει των επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποί του «ψάχνονται» στη Γερμανία και δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο να αποχωρήσει μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν τα λεφτά!

Τα χρήματα του Θοδωρή Καρυπίδη περιμένουν εντός της ημέρας στον Εργοτέλη.

Περιμένουν τα λεφτά
Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον Εργοτέλη.

Εκπνέει η άτυπη προθεσμία για τον Θοδωρή Καρυπίδη, ώστε να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κρητικής ομάδας, ύψους ενός εκατομμύριου ευρώ.

Ο επιχειρηματίας είναι να δώσει αρχικά μια εγγυητική 200.000 ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση στη διοίκηση του συλλόγου και τον πρόεδρο Εμμανουήλ Χαρωνίτη για τις προθέσεις του. Η αγωνία κορυφώνεται, αναμένοντας να υπάρξει θετική εξέλιξη, ενώ ο χρόνος κυλάει.

*Ακυρώθηκε το προγραμματισμένο για το Σάββατο(16/11) φιλικό κόντρα στον ΟΦΗ, λόγω των πολλών προβλημάτων τραυματισμού.Πηγή: sport-fm.gr

«Κάντε υπομονή, προχωράει»

Σε καλό δρόμο είναι οι επαφές των διοικούντων τον Πανιώνιο με επενδυτή, όπως μετέφεραν στους παίκτες, μετά την αντίδραση τους για τις οφειλές του συλλόγου προς αυτούς.

«Κάντε υπομονή, προχωράει»
Οι ποδοσφαιριστές, όπως έχει γίνει γνωστό, διαμήνυσαν μετά το τέλος της προπόνησης της Τετάρτης(13/11) στον Νίκο Παντελή πως αν δεν πάρουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται μέχρι την Παρασκευή(15/11), δηλαδή σήμερα θα σταματήσουν να προπονούνται. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των «κυανέρυθρων» είναι εκτός έδρας στις 25 Νοεμβρίου κόντρα στον Λεβαδειακό.

Η αντίδραση της διοίκησης ήταν άμεση, αλλά ζήτησε για άλλη μια φορά υπομονή από τους παίκτες, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα. «Προχωράει το θέμα των επενδυτών και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τελειώσει θετικά», ήταν το σχετικό μήνυμα.

Υπομονή βέβαια κάνει και ο κόσμος της ομάδας, περιμένοντας να δει κάποια εξέλιξη και όχι το συνηθισμένο έργο. Για να υπάρξει κάτι ουσιαστικό θα πρέπει να ενημερωθούν οι μέτοχοι του συλλόγου και να περάσει από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπιανκονέρι» ενδιαφέρον για Μανωλά!!

Άνθρωπος της Γιουβέντους θα βρεθεί στα επίσημα του «Καραϊσκάκη» για να δει το ματς της Εθνικής με την Ρουμανία για την τελική φάση του Μουντιάλ με την προσοχή του να είναι στραμμένη στον Κώστα Μανωλά.

«Μπιανκονέρι» ενδιαφέρον για Μανωλά
Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους έχει προσελκύσει ο Κώστας Μανωλάς!

Όπως γράφει ο «Γαύρος», στα επίσημα του Καραϊσκάκη θα βρεθεί ο επικεφαλής του τμήματος σκαόυτινγκ του ιταλικού συλλόγου, Λορέντσο Τζιάνι, για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία και θα η προσοχή του θα είναι στραμμένη στον διεθνή στόπερ.

Ο εν λόγω παράγοντας είναι εκ των στενότερων συνεργατών του εκτελεστικού διευθυντή της «Γηραιάς Κυρίας», Τζουζέπε Μαρότα, και συνήθως παρακολουθεί ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του σκάουτινγκ.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που εκπρόσωπος των «μπιανκονέρι» θα παρακολουθήσει από κοντά τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό, όμως αυτή θα είναι η πρώτη που θα τον δει σε αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από τους Ιταλούς θα υπάρχουν «κατάσκοποι» και από την Τότεναμ για τον Ανδρέα Σάμαρη και τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Σάιμον Χαντ είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει του «πετεινούς» σήμερα στο φαληρικό γήπεδο. Πηγή: sport-fm.gr

Κόουτς και ενίσχυση!

Θέμα ημερών θεωρείται η πρόσληψη προπονητή στον Απόλλωνα Αθηνών, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να προχωρούν τις διαδικασίες για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Κόουτς και ενίσχυση
Μέχρι αύριο αναμένεται να έχει κριθεί το θέμα του προπονητή στον Απόλλωνα Αθηνών.

Ο μεταλομέτοχος της ΠΑΕ, Σταμάτης Βελλής, είναι πιθανό να βρεθεί στην Ιταλία για να έχει επαφές με έναν υποψήφιο τεχνικό, ενώ έχει διαψευστεί το όνομα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Παύλος Μυροφορίδης, είναι πιθανό να μεταβεί στη Λατινική Αμερική για μεταγραφικού περιεχομένου συζητήσεις.

Στην «ελαφρά ταξιαρχία», άλλωστε, καταστρώνουν εδώ και καιρό τα πλάνα τους για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή για Περόνε!

Καθυστέρηση παρατηρείται στα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε υποβληθεί ο Εμάνουελ Περόνε.

Αναμονή για Περόνε
Στον «αέρα» βρίσκεται η κατάσταση του Εμάνουελ Περόνε.

Ο Αργεντινός επιθετικός της Καλλονής ήταν προγραμματισμένη να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να το πρόβλημα που έχει στα γάμπα και όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ομάδας ανέφερε πως έχει υποστεί θλάση ελαφράς μορφής, όμως όλοι περιμένουν τα νέα αποτελέσματα της μαγνητικής.

Την ίδια ώρα, μένει να ξεκαθαρίσει και ο δρόμος που θα επιλέξει ο Γκάσιτς για να ξεπεράσει τη χονδροπάθεια στο γόνατο.
Πηγή: sport-fm.gr

Τον άλλο μήνα ο Καπό!

Στις αρχές Δεκεμβρίου υπολογίζει ότι θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Ολιβιέ Καπό, ο οποίος ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα.

Τον άλλο μήνα ο Καπό
Περισσότερο από την αρχική εκτίμηση θα μείνει εκτός δράσης ο Ολιβιέ Καπό.

Ο Γάλλος επιθετικός είχε υποβληθεί πριν από είκοσι μέρες σε αρθροσκόπηση, αφού οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να καθαριστεί ο μηνίσκος του.

Χθες ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν στην ευχάριστη θέση – εκτός από τους Σανγκινέτι, Λαμπρόπουλο – να δει τον Καπό να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει με Μανιά!

Λύση στο επιθετικό πρόβλημα του Άρη αναζητεί ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος ετοιμάζεται να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Μιχάλη Μανιά και να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Προχωράει με Μανιά
Έτοιμος να δώσει τη μεγάλη ευκαιρία στον Μιχάλη Μανιά, τον περσινό πρώτο σκόρερ της Football League, παρουσιάζεται ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Το γεγονός πως ο Άρης αντιμετωπίζει πρόβλημα σε σκοράρισμα – σε συνδυασμό με τις μέτριες εμφανίσεις του Νταβίντ Αγάνθο, αναγκάζει τον Σέρβο προπονητή να ψάξει τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για τη «γραμμή κρούσης» με τον 24χρονο παίκτη να είναι ψηλά στη σχετική λίστα.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες ο Μιλίνκοβιτς μαζί με τον Ζόραν Λόντσαρ προσπαθούν να τον «φτιάξουν» ψυχολογικά, ώστε όταν μπει στο γήπεδο να αποδείξει πως αξίζει την ευκαιρία που θα του δοθεί.

Επίσης, υπάρχουν καθημερινά τετ-α-τετ μαζί του.

«Μην αγχώνεσαι. Θα έρθει το γκολ», είναι μία από τις προτροπές του προπονητικού επιτελείου. Εκτός από σέντερ φορ, ο Μανιάς μπορεί να παίξει και στα πλάγια, κάτι που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί ο Μιλίνκοβιτς.Πηγή: sport-fm.gr

Νέες προσπάθειες για πληρωμές στον Πανιώνιο!

«Τιτάνιες» προσπάθειες προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει μέρος των χρημάτων που οφείλονται στους παίκτες από το ξεκίνημα της σεζόν καταβάλει η διοίκηση του Πανιώνιου.

Νέες προσπάθειες για πληρωμές στον Πανιώνιο
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της διοίκησης του Πανιώνιου έπειτα από το τελεσίγραφο που έστειλαν οι παίκτες, κάνοντας λόγο για αποχή από τις προπονήσεις αν δεν πληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι διοικούντες των «κυανέρυθρων» καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καλύψουν μέρος των οφειλομένων προς τους παίκτες, που έχουν να δουν αρκετό καιρό χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Παράλληλα, στη διοικητική ηγεσία του Πανιώνιου υπάρχει το σενάριο για να ζητηθεί νέα παράταση από το ποδοσφαιρικό τμήμα, ωστόσο, το έδαφος μόνο πρόσφορο δεν είναι έπειτα από τις προηγούμενες καθυστερήσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Για Τραΐκοβιτς ή άλλον…!

Δεν επιβεβαιώνουν στον ΠΑΟΚ την πληροφορία των Σέρβων πως άνθρωπος τους θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της εθνικής τους ομάδας με την Ρωσία, με το βλέμμα του να είναι στραμμένο στον Τραΐκοβιτς.

Για Τραΐκοβιτς ή άλλον…
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση του ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Το κενό στη συγκεκριμένη θέση αναγκάζει τους ιθύνοντες του συλλόγου να έχουν ψηλά τη συγκεκριμένη κίνηση και ο Χουμπ Στέφενς μαζί με τους συνεργάτες του θα ψάξουν να βρουν τον ιδανικό για να το καλύψουν.

Χθες το βράδυ η σερβική ιστοσελίδα sportal.rs ανέφερε ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ζήτησε πρόσκληση για τον αγώνα της εθνικής τους ομάδας με τη Ρωσία, ο οποίος διεξάγεται στο Ντουμπάι, και υποστήριζαν πως αυτό αφορά τον Μπράνισλαβ Τραΐκοβιτς.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς δεν επιβεβαίωναν τη συγκεκριμένη πληροφορία, ενώ δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις από τις δύο χώρες.

Οσον αφορά τον Τραΐκοβιτς, παίζει στην Βοϊβοντίνα από το 2009 και φέτος μετρά 17 συμμετοχές, ενώ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχε άλλες 114 εμφανίσεις. Η ομάδα του τον απέκτησε από την Χάιντουκ Κούλα, όπου τις αγωνιστικές περιόδους 2007/08 και 2008/09 είχε 42 συμμετοχές.

Πρόκειται για υψηλόσωμο (1.90 μ.) –δυνατό στόπερ, ο οποίος παίζει με το δεξί πόδι και το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, ενδιαφέρον για τον διεθνή αμυντικό έχουν εκδηλώσει σύλλογοι από την Ιταλία και τη Σερβία, κάτι που ενδεχομένως να αναγκάσει την Βοϊβοντίνα να τον πουλήσει τον Γενάρη για να αποκομίσει και οικονομικό όφελος.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Μόνος, όσα όλοι οι άλλοι!

Δυσαρέσκεια στον Παναθηναϊκό για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ΠΑΕ από τις αρμόδιες αρχές. Περισσότερα χρήματα από όσα έχουν κληθεί να δώσουν οι άλλες 15 ομάδες πληρώνουν οι «πράσινοι».

Μόνος, όσα όλοι οι άλλοι
Συνολικό ποσό 109.800 ευρώ έχει κληθεί να πληρώσει ο Παναθηναϊκός από την αρχή της σεζόν για τη συμπεριφορά των οπαδών του, μετά και το πρόστιμο των 55.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στις τάξεις της ΠΑΕ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, γιατί την ίδια ώρα όλες 15 υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμα συνολικού ύψους 97.850 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουν πως για το εντός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, το αρχικό πρόστιμο των 1.700 ευρώ τετραπλασιάστηκε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και πήγε στις 6.500 ευρώ.

Οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν πως οι αρχές εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους «πράσινους» και το αποδίδουν αυτό στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και την ΕΠΟ. Μάλιστα, ανέφεραν πως εξισώνουν τις κροτίδες με την επίθεση σε μέλη της αποστολής τονίζοντας πως ίδια ακριβώς ποινή είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό στο προ διετίας ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου υπήρχε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και επίθεση σε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Οι συνέπειες και τα μέτρα

Οι οικονομικές συνέπειες από τα πρόστιμα είναι σοβαρές, σε μία περίοδο που η διοίκηση της ΠΑΕ δίνει αγώνα για να καλύψει τις «τρύπες» από το παρελθόν και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Επί παραδείγματι, το συνολικό ύψος προστίμων που έχει επιβληθεί στον Παναθηναϊκό αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από τα μισά χρήματα που πρέπει να δώσει η ομάδα στους Ντόλφινς για την αγορά του Αμπντούλ Ατζαγκούν (200.000 ευρώ).

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του θα έχουν τις επόμενες μέρες σειρά επαφών με τους οπαδούς, ώστε να μη δίνονται αφορμές για τιμωρίες. Παράλληλα, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο νέος υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ στη θέση του Γιάννη Μπούτσικα, με τον οποίο διακόπηκε η συνεργασία. Ήδη έχει επιλεγεί ο αντικαταστάτης, που είναι πρώην στέλεχος της Αστυνομίας από την περιφέρεια. Σύντομα θα ανακοινωθεί και ο αντικαταστάτης του Χρήστου Παναγόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος και θα εκπροσωπεί την ομάδα στα ποδοσφαιρικά όργανα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Στέλνουν» Οσεάνο στη Βέροια!

Τον Αντράντε Ντα Κρουζ Οσεάνο θέλουν πορτογαλικά δημοσιεύματα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Βέροιας έπειτα από την απομάκρυνση του Στέφαν Στόικα.

«Στέλνουν» Οσεάνο στη Βέροια
Ένα βήμα πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Βέροιας, φέρνει δημοσίευμα της «A bola», τον Αντράντε Ντα Κρουζ Οσεάνο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στο τεχνικός επιτελείο του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην Σπόρτιγνκ Λισαβόνας και σύμφωνα με το δημοσίευμα βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις με την ομάδα της Ημαθίας.

Το «φλερτ» με τον 51χρονο προπονητή συσχετίζεται και με την πρόσληψη του Φερέιρα Κιγνκ από τη Βέροια σε ρόλο μεταφραστή.Πηγή: sport-fm.gr

Ακυρώθηκε το «φιλικό» ντέρμπι!

Με απόφαση των ανθρώπων του Εργοτέλη αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σάββατο φιλικό απέναντι στον ΟΦΗ.

Ακυρώθηκε το «φιλικό» ντέρμπι
Αναβλήθηκε τελικά το φιλικό του Εργοτέλη απέναντι στον ΟΦΗ το ερχόμενο Σάββατο. Οι άνθρωποι των «κίτρινων» ενημέρωσαν πως δεν είναι σε θέση να συμμετάσχουν στη φιλική αναμέτρηση λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας απουσιάζουν έξι παίκτες, καθώς ο Γιάννης Πετράκης δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κοζορώνη και Πίτσο αλλά και τους διεθνείς Διαμαντάκο, Μπουχαλάκη, Παντελάκη και ΒερπακόφσκιςΠηγή: sport-fm.gr

Γκούμας: «Καλό και το 0-0»

Γκούμας: «Καλό και το 0-0»Την άποψη πως και το 0-0 στο αποψινό παιχνίδι με την Ρουμανία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Γιάννης Γκούμας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Στόχος μας είναι να μην δεχθούμε γκολ», υπογράμμισε, ενώ στη συνέχεια υπενθύμισε τι ακριβώς είχε συμβεί και πριν από τέσσερα χρόνια στο παιχνίδι με την Ουκρανία για τα μπαράζ εισόδου στο Μουντιάλ 2010.

Αναλυτικά όσα είπε Γιάννης Γκούμας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Βασίλη Σαμπράκο.

Για το αποψινό παιχνίδι:
«Η Εθνική έχει απόδειξε ότι σε δύσκολες στιγμές στάθηκε δυνατή και ξεπέρασε τα εμπόδια που είχε. Πρέπει να δούμε με θετική σκέψη το παιχνίδι. Ο Έλληνας το έχει στην καρδιά του είναι μαχητής και όλοι οι παίκτες σήμερα θα δώσουν την ψυχή τους.

-ποιος ο στόχος της Εθνικής στο παιχνίδι:
«Να μην δεχθεί γκολ. Γιατί αν πάμε λίγα χρόνια πίσω και με τη Ουκρανία είχαμε έρθει 0-0 και πετύχαμε ένα γκολ εκτός έδρας και περάσαμε. Αν δεν δεχθούμε γκολ οι πιθανότητες είναι 50-50 στο δεύτερο παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου και το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα γιατί εκτός ξέρουμε ότι παίζουμε καλύτερα από εντός έδρας παιχνίδια»

-πως θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες:
«Θα μπουν προσεκτικά στο παιχνίδι. Οι ρουμάνοι θα θέλουν ένα γκολ αλλά εγώ νομίζω ότι θα παίξουν με αντεπιθέσεις. Με βάση τη λογική θα δούμε ένα σφιχτό παιχνίδι με πολλή τακτική. Στα περισσότερα παιχνίδια έχουμε σκοράρει. Έχουμε καλούς επιθετικούς που κάποια στιγμή μπορούν να πετύχουν ένα γκολ. Θεωρώ ότι οι επιθετικοί μας είναι αρκετά ικανοί και ανά πάσα στιγμή μπορούν να σκοράρουν και με μια ευκαιρία»

-εάν δεν έρθει η πρόκριση;
«Ανησυχώ γιατί αν δεν περάσουμε θα είναι μια αποτυχία. Στόχος από την αρχή ήταν αυτός, να βρεθούμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αν δεν μπορέσουμε θα έχουμε αρνητικές εξελίξεις. Ίσως και ο προπονητής να θέλει κάτι άλλο γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πως θέλει να έχει καθημερινή ενασχόληση με μια ομάδα. Η βάση υπάρχει στην Εθνική όμως… και τέτοιες εξελίξεις να υπάρχουν ελπίζω ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση».

«Πέντε χιλιάδες Ρουμάνοι στο Καραϊσκάκη»

Την εκτίμηση ότι μέχρι και 5000 Ρουμάνοι θα βρίσκονται σήμερα στις κερκίδες του Καραϊσκάκη για το παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα κάνει ιστοσελίδα της χώρας.

«Πέντε χιλιάδες Ρουμάνοι στο Καραϊσκάκη»
Την εκτίμηση ότι περίπου πέντε χιλιάδες ρουμάνοι θα βρίσκονται σήμερα στις κερκίδες του Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κάνει ιστοσελίδα της γειτονικής χώρας.

Στο σχετικό δημοσίευμα το οποίο φέρει τίτλο «Χιλιάδες Ρουμάνοι στις κερκίδες. Το γήπεδο πολύ μικρό», μπαίνει σε λεπτομέρειες για το πόσοι υποστηρικτές της εθνικής ομάδας της Ρουμανίας θα βρίσκονται σε αυτό.

Συγκεκριμένα αναφέρει οι Ρουμάνοι θα είναι πολλοί περισσότεροι από τους 1700 που έχουν στα χέρια τους τα εισιτήρια που έχει εξασφαλίσει η ομοσπονδία της χώρας από την Ελληνική.

Εκτιμά ότι άλλοι 3.000 Ρουμάνοι θα ταξιδέψουν για να βρεθούν στο φαληρικό γήπεδο κάποιοι από αυτούς έχοντας εξασφαλίσει εισιτήριο και κάποιοι άλλοι όχι, έχοντας όμως την ελπίδα ότι θα βρουν όταν φτάσουν στη χώρα μας.

Σε αυτό ποντάρουν στο γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια για το αποψινό παιχνίδι.

Σε άλλο σημείο του κειμένου αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται Ρουμάνοι και σε άλλα μέρη της κερκίδας του γηπέδου και όχι μόνο σε αυτή που έχει προβλεφθεί από τους υπεύθυνους για τους ρουμάνους οπαδούς, βάσει των κανονισμών αλλά και της συμφωνίας για τα μέτρα ασφαλείας. Πηγή: sport-fm.gr

Νοκ άουτ ο Ταταρουσάνου!

Εκτός αποστολής για το σημερινό ματς με την Εθνική θα μείνει ο Τσιπριάν Ταταρουσάνου. Ο τερματοφύλακας της Ρουμανίας ένιωσε πάλι ενοχλήσεις στη μέση και δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Νοκ άουτ ο Ταταρουσάνου
Τέλος στο σίριαλ της εβδομάδας.

Ο Τσιπριάν Ταταρουσάνου δεν θα μπορέσει να δώσει σήμερα το "παρών" απέναντι στην Εθνική μας ομάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το ιατρικό επιτελείο της εθνικής Ρουμανίας υπήρχαν πιθανότητες να αγωνιστεί σήμερα καθώς οι ενοχλήσεις που είχε αισθανθεί στην μέση είχαν υποχωρήσει.

Παρόλα αυτά σήμερα, η ρουμανική ιστοσελίδα, «digisport.ro» αναφέρει πως το πρόβλημα επανήλθε και έτσι ο διεθνής Ρουμάνος τερματοφύλακας θα μείνει εκτός.

Υποψήφιοι για τη θέση κάτω από τα δοκάρια των Ρουμάνων είναι ο Λομπόν της Ρόμα και ο νεαρός, Παντιλιμόν της Μάντσεστερ Σίτι.Πηγή: sport-fm.gr

«Ευχαριστώ» για το sold out!

Η «δίψα» του κόσμου να δει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο οδήγησε σε sold out των εισιτήριων, με την ΕΠΟ να ευχαριστεί με ανακοίνωσή της τους φίλους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Ευχαριστώ» για το sold out
Κατάμεστο θα είναι το «Γ.Καραϊσκάκης» το βράδυ της Παρασκευής στον αγώνα της Ελλάδας με τη Ρουμανία.

Οι φίλαθλοι της Εθνικής έσπευσαν να προμηθευτούν εισιτήρια για τον αγώνα ευελπιστώντας σε ένα αποτέλεσμα που εν όψει της ρεβάνς του Βουκουρεστίου, θα βάλει τη «γαλανόλευκη» σε τροχιά πρόκρισης στη Βραζιλία.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί τους φιλάθλους της Εθνικής Ομάδας για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα των διεθνών μας για υποστήριξη στον αποψινό αγώνα με την Ρουμανία. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πριν από λίγη ώρα και το βράδυ το γήπεδο θα είναι γαλανόλευκο.

Φίλες και φίλοι της Εθνικής μας, που θα μεταβούν στο γήπεδο απ όλα τα σημεία της χώρας, θα γεμίσουν το "Γ. Καραϊσκάκης" και θα συμπαρασταθούν στους ποδοσφαιριστές μας με όλη την ένταση της φωνής τους και όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

Η καρδιά όλης της Ελλάδας χτυπάει στο ρυθμό της Εθνικής. Όλοι μαζί στο πλευρό των διεθνών μας για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Και ο Παπούλιας στο Καραϊσκάκη!!

Από κοντά θα παρακολουθήσει το σημερινό πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Ρουμανία για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2014 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και ο Παπούλιας στο Καραϊσκάκη
Υπό το βλέμμα του πρώτου Έλληνα πολίτη η Εθνική ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει σήμερα τη Ρουμανία για τον πρώτο αγώνα μπαράζ για την είσοδο στο Μουντιάλ 2014.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ενημέρωσε την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ότι θα δώσει κανονικά το «παρών» στις κερκίδες του γηπέδου «Γιώργος Καραϊσκάκης» για τον αποψινό πολύ σημαντικό αγώνα.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Κάρολος Παπούλιας θα παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια μιας Εθνικής ομάδας σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρκετά ευαίσθητος στα ζητήματα του αθλητισμού και λάτρης του. Πηγή: sport-fm.gr

Πετεινοί ή… κοτόπουλα;

«Πόλεμος» εντυπώσεων με πρωταγωνιστή τον… πετεινό, που αποτελεί σύμβολο της Γαλλίας, έχει ξεσπάσει μεταξύ «τρικολόρ» και Ουκρανίας εν όψει του μεταξύ τους μπαράζ.

Πετεινοί ή… κοτόπουλα;
«Κοκορομαχίες» άρχισαν πριν από τους αγώνες της Ουκρανίας με τη Γαλλία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Στο επίκεντρο της μάχης εντυπώσεων βρέθηκε ο πετεινός, που αποτελεί σύμβολο της Γαλλίας.

Οι «τρικολόρ» έκαναν την αρχή δημοσιεύοντας μία φωτογραφία, όπου ο πετεινός έχει… φωλιάσει πάνω σε ένα παραδοσιακό ουκρανικό καπέλο και την επιγραφή «… θα είμαστε σαν στο σπίτι μας στην Ουκρανία».

inner

Οι γηπεδούχοι του πρώτου μπαράζ απάντησαν άμεσα παρουσιάζοντας έναν… πετεινό στη σούβλα με τη γαλλική σημαία και τη λεζάντα «… τέτοια κοτόπουλα τα τρώμε για πρωινό».

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Sold out με Ρουμανία!!

Κατάμεστο από κόσμο θα είναι απόψε το «Καραϊσκάκη» για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία, αφού εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της αναμέτρησης.

Sold out με Ρουμανία!
Καρφίτσα δεν θα πέφτει σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΠΟ, εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία, στο πλαίσιο του πρώτου ματς για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πλέον οι διεθνείς και ο Φερνάντο Σάντος περιμένουν από όλους όσοι βρεθούν στο φαληρικό γήπεδο να δώσουν τον δικό τους καλύτερο εαυτό και να ωθήσουν την «γαλανόλευκη» σε μία ακόμα επιτυχία.Πηγή: sport-fm.gr

Star Wars έγινε η «κόντρα» Ρονάλντο-Ιμπραΐμοβιτς!

Ιδιαίτερα πρωτότυπο είναι το πρωτοσέλιδο της πορτογαλικής «A Bola» για τον αγώνα της εθνικής τους ομάδας με την Σουηδία, βάζοντας τον Ρονάλντο και τον Ιμπραΐμοβιτς να παλεύουν με τα… φωτόσπαθά τους.

Star Wars έγινε η «κόντρα» Ρονάλντο-Ιμπραΐμοβιτς
Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη της σπουδαίας αναμέτρησης της εθνικής Πορτογαλίας με την αντίστοιχη της Σουηδίας για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως είναι φυσικό, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην απόδοση που θα έχουν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Η A Bola, γνωστή για τα πρωτότυπα πρωτοσέλιδά της, δημιούργησε τη μάχη αυτών των δύο ποδοσφαιριστών σε φόντο… Star Wars και αυτό κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Δείτε το και εσείς

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Ντέβιτς: «Η Γαλλία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου»

Ο Μάρκο Ντέβιτς, περιμένει με ανυπομονησία την αναμέτρηση με τους Γάλλους και πιστεύει πως η ομάδα του έχει δύσκολο έργο, καθώς το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Ντέβιτς: «Η Γαλλία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου»
Ο επιθετικός της εθνικής Ουκρανίας, τον οποίο θυμόμαστε από τις φετινές αναμετρήσεις του Π.Α.Ο.Κ. με την Μέταλιστ για τα προκριματικά του Champions League, προειδοποίησε τους συμπαίκτες του ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουν την εθνική Γαλλίας στους αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να παραδεχτούμε πως το φαβορί είναι η Γαλλία», δήλωσε ο Ουκρανός επιθετικός σε μια προσπάθεια να μεταφέρει το άγχος του φαβορί στους «τρικολόρ» και πρόσθεσε :

«Έχουν παίκτες που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Δεν θα βαδίσουμε στο άγνωστο, ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Σίγουρα έχουμε κακές αναμνήσεις από την ήττα στο μεταξύ μας παιχνίδι για την τελική φάση του Euro 2012. Όμως αυτή τη φορά παίζεται η πρόκριση στο Μουντιάλ και το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να καταφέρουμε να προκριθούμε». Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αθήνα ο Κίρικες!!

Ο Βλαντ Κίρικες έφτασε στην Αθήνα κι ενσωματώθηκε στην αποστολή της Ρουμανίας για τα μπαράζ με την Ελλάδα. Μάλλον απίθανο να παίξει απόψε, αλλά πιθανότατα προλαβαί9νει τη ρεβάνς της Τρίτης.

Στην Αθήνα ο Κίρικες!
Άφιξη-έκπληξη για τη Ρουμανία. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο Βλαντ Κίρικες βρίσκεται στην Αθήνα. Ο αμυντικός της Τότεναμ είχε τραυματιστεί στη μύτη αγωνιζόμενος απέναντι στη Νιούκαστλ κι αρχικά λεγόταν πως θα χάσει και τα δύο ματς των μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Κίρικες έφτασε στην Αθήνα, αλλά είναι μάλλον απίθανο να αγωνιστεί απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πάντως αναμένεται να είναι διαθέσιμος για τον επαναληπτικό της Τρίτης στο Βουκουρέστι, φορώντας προστατευτική μάσκα. Πηγή: sport-fm.gr

Βόλτα στο Ζάππειο οι Ρουμάνοι!

Μία χαλαρή βόλτα στην Αθήνα έκαναν κάποιοι εκ των διεθνών της Ρουμανίας, λίγες ώρες πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Ελλάδα για τα μπαράζ του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Βόλτα στο Ζάππειο οι Ρουμάνοι
Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την πρώτη «μάχη» της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

inner

Για αυτό τον λόγο κάποιοι παίκτες της αποψινής αντιπάλου της «γαλανόλευκης» αποφάσισαν να κάνουν μία χαλαρή βόλτα στο Ζάππειο για να… ξεμουδιάσουν και να περπατήσουν στην αθηναϊκή πρωτεύουσα.

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr