Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Νικοπολίδης: «Θα πάμε Βραζιλία»!

Η Εθνική Ελλάδας θα βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στη SportDay. «Έχουμε το προβάδισμα με την αμυντική μας λειτουργία», τόνισε.

Νικοπολίδης: «Θα πάμε Βραζιλία»!
Αισιόδοξος ότι με «όπλο» την καλή της αμυντικής λειτουργία η Εθνική Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας και να συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στη SportDay.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και αρχηγός της «γαλανόλευκης» τόνισε ότι μία απλή ματιά στην κατάταξη της FIFA αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως η ομάδα του Σάντος είναι το φαβορί των δύο αναμετρήσεων με τους Ρουμάνους, κάτι όμως που πρέπει να φανεί και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Νικοπολίδης στη SportDay

Πώς είδες την κλήρωση με τους Ρουμάνους και πώς βλέπεις τα ματς;

«Από τη στιγμή που αποφύγαμε πιο δυνατούς αντιπάλους, την είδα καλή την κλήρωση. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι και δεν θα διστάσω να δώσω στην Ελλάδα τον χαρακτηρισμό του φαβορί. Αρκεί και μια ματιά στην παγκόσμια κατάταξη».

Πώς είδες την παρουσία της Εθνικής στον προκριματικό όμιλο;

«Σε επίπεδο αποτελεσμάτων καλή, μολονότι τελικά έχασε στην ισοβαθμία. Σε επίπεδο απόδοσης, ομολογώ ότι σε κάποια παιχνίδια περίμενα περισσότερα».

Θέλεις να το εξηγήσεις;

«Εννοώ ότι περίμενα περισσότερη επιθετικότητα σε κάποια ματς, με βάση τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο κύριος Σάντος, τον οποίο είναι δεδομένο ότι εκτιμώ ως προπονητή. Θεωρώ ότι η Εθνική έχει ταλέντο και άρα θα μπορούσε να παίξει ακόμα καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μετράει η αποτελεσματικότητά της».

Πού περιμένεις ότι θα κριθούν τα μπαράζ;

«Διαθέτουμε μια ομάδα που είναι κλειστή, σφιχτή να το πω έτσι, και αυτό θα πρέπει να το διατηρήσει στα μπαράζ. Μπορεί να κριθούν ακόμα και στο γκολ. Με τη γνωστή καλή αμυντική μας λειτουργία, θεωρώ ότι έχουμε προβάδισμα».

Πιστεύεις ότι τελικά θα περάσουμε;

«Ναι, πιστεύω ότι θα είμαστε στη Βραζιλία. Αυτή είναι η εκτίμησή μου».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αντώνη Νικοπολίδη στο σημερινό (15/11) φύλλο της SportDay… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: