Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

“Έπρεπε να μείνει ο κορμός”

mixalitsos1-610x350 (1)
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Γιάννης  Μιχαλήτσος και σχολίασε το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία αλλά και τον ποδοσφαιρικό Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία :
“Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδια αυτό στην Ελλάδα  όπως θα είναι και αυτό στη Ρουμανία. Η Εθνική έχει τη εμπειρία αλλά και ένα τρόπο παιχνιδιού που παίζει εδώ και δέκα χρόνια. Θεωρώ πως έχει ότι χρειάζεται για να βγει κερδισμένη από τα δύο παιχνίδια. Το παιχνίδι του “μισό – μηδέν” είναι αυτό που χρειάζεσαι σε ένα τέτοιον αγώνα”.
Για τα χαρακτηριστικά της Εθνικής:
“Έχει αγωνιστική πειθαρχία, είναι πολύ δυνατή αλλά και πολύ ψηλή ομάδα. Οι τέσσερις της άμυνα είναι πάνω από 1.85. Δεν έχει το πολύ σπουδαίο ταλέντο αλλά είναι ομάδα συνόλου. Ακόμα και να μη κερδίσει στην έδρα της δύσκολα χάνει εκτός. Γνωρίζει τι θέλει και πως να το πάρει. α στημένα είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Επιπλέον έχει πολύ δυνατά αριστερά και δεξιά χαφ. Το μόνο που υστερεί είναι ο χώρος του κέντρου και ιδιαίτερα στα αμυντικά χαφ. Το 2004 είχαμε πολλούς παίκτες τώρα υπάρχει έλλειψη. Παίζει αυτό που μπορεί και όχι αυτό που θέλει. Το σημαντικότερο είναι πως να παίζει με βάση τις ικανότητες της. Όλοι θέλουμε να παίζει σα τη Μπαρτσελόνα αλλά δε μπορεί να το κάνει αυτό”.
Για το παιχνίδι με τον Άρη αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της ομάδας στο τρόπο παιχνιδιού:
“Ο Παναθηναϊκός ήρθε να κερδίσει το παιχνίδι και έπαιξε ανοιχτά. Μέχρι το 43′ ήταν ποιος  ο αγώνα ήταν ποιος θα βάλει πρώτος το γκολ. Ο Άρης έκανε κάποιες ευκαιρίες με τον Αγκάνθο. Το πρόβλημα είναι πως από τη στιγμή που δέχεται τέρμα η ομάδα δε μπορεί να αντιδράσει.  Δε μπορεί να δημιουργήσει εύκολα φάσεις και όταν μένει πίσω στο σκορ δε ξέρει τι πρέπει να κάνει. Επιπλέον γίνονται πολύ εύκολα τα λάθη. Επίσης πρέπει τα αμυντικά χαφ να έχουν και δημιουργικό ρόλο. Δε γίνεται να παίζει μόνο καταστροφικό παιχνίδι. Άμα δε κάνεις παιχνίδι ούτε από το μπακ ούτε από τα χαφ από που θα κάνεις;”.
Για τα λάθη που έγιναν από τον Άρη:
“Σε μια μεγάλη ομάδα οι Παπαζαχαρίας  και Κοέλιο δε θα μπορούσαν πιθανότατα να προσφέρουν αλλά για τους στόχους του Άρη ήταν καλό δίδυμο. Την περσινή χρονιά έγιναν πολλά λάθη. Το Ιανουάριο έγιναν τρεις σωστές κινήσεις. Πάνω στον κορμό εκείνης της ομάδας έπρεπε να επενδύσει. Δε μπορείς να αλλάζεις εντεκάδα κάθε χρόνο. Άμα πάνω στην περσινή ομάδα και πάνω στον κορμό έπαιρνε μερικούς καλούς παίκτες, θα μπορούσε με βάση τα φετινά δεδομένα θα χτυπούσε  ακόμα και Ευρώπη”.
Για το γεγονός πως ο Πουλίδο παρέδωσε το περιβραχιόνιο:
“Δε μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη. Σίγουρα δεν είναι κάτι απλό. Ίσως να πιστεύει ότι λόγω συνεννόησης μπορεί να δώσει αυτά που χρειάζεται ως αρχηγός”.
Για το φαινόμενο να αλλάζουν προπονητές στην Ελλάδα:
“Στις πιο πολλές Ελληνικές ομάδες δε κάνει τις επιλογές ο προπονητής. Ο Άρης έπρεπε να κρατάει τον προπονητή από το καλοκαίρι”.
Για το δείγμα που άφησαν οι παίκτες του Άρη στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό:
“Είναι δύσκολο  να βασιστεί ο προπονητής στους αναπληρωματικούς παίκτες που έχασαν από τον Ουραγό της  τρίτης κατηγορίας. Η φετινή Γ Εθνική είναι επιπέδου Α τοπικού των προηγούμενων χρόνων”.
Για την συνέχεια στον Άρη:
“Δε πρέπει να μας παίρνει από κάτω. Πίστευα πως ο Άρης θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον ανοιχτό τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, να έβαζε ένα γκολ και να κρατούσε το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ο Άρης σε κακή κατάσταση. Ο Άρης έχει τον κόσμο μαζί του ακόμα και στα εκτός έδρας. Ξέρει πως στα εκτός έδρας παίζει δύο αποτελέσματα. Πρέπει τώρα να βρει κάποιον παίκτη που θα σταθεί στην ενδεκάδα. Είναι τραγικό να παίζουν 15 και 20 παίκτες από την μικρότερες ομάδες. Φαίνεται ότι πολλοί δε μπορούν να ανταποκριθούν, ενώ άλλοι “καίγονται” σε αυτήν την ομάδα”.
Για τον Κατσιαρό:
“Ο Κατσιαρός ακόμα και στα 35 στεκόταν άνετα στον τωρινό Άρη. Περάσανε πόσα αριστερά μπακ από τον Άρη, ο Κατσαρός από όλους από αυτούς ήταν ανώτερος”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: