Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η πρόβλεψη των διεθνών και το μήνυμα Σάντος!!

Πανέτοιμοι από κάθε άποψη οι διεθνείς για το… πρώτο ημίχρονο του «τελικού» με τη Ρουμανία. Οι πιο παλιοί θυμούνται το μπαράζ κόντρα στην Ουκρανία την ώρα που ο Φερνάντο Σάντος βγάζει την ενδεκάδα.

Η πρόβλεψη των διεθνών και το μήνυμα Σάντος
Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο παιχνίδι μπαράζ κόντρα στους Ρουμάνους μόλις άρχισε. Λιγότερο από 24 ώρες απομένουν προκειμένου η Εθνική ομάδα να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το ιδανικό σενάριο είναι νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ η «γαλανόλευκη». Νίκη με 1-0, πόσω μάλλον με 2-0 δίνει μεγάλο αβαντάζ, πιθανότατα μισή πρόκριση. Ακόμα και το 0-0, όμως, σύμφωνα με την πλειοψηφία των διεθνών δεν είναι κακό αποτέλεσμα.

Οι «παλιοί» προβλέπουν

Στο σημείο αυτό, οι παίκτες που είχαν ζήσει ανάλογη εμπειρία τον Νοέμβριο του 2009, θυμούνται τι είχε γίνει στα δύο ματς με την Ουκρανία, συγκρίνουν και προβλέπουν ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα σκοράρει στο Βουκουρέστι. «Στόχος μας ήταν να μην δεχθούμε γκολ στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ ήμασταν βέβαιοι ότι θα σκοράρουμε στην Ουκρανία». Και έτσι έγινε. 0-0 στην Αθήνα και στη ρεβάνς με το τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη η Εθνική πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και σήμερα. «Να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και παράλληλα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε». Βέβαια, οι διεθνείς δεν θα τα… βάψουν μαύρα εάν δεν έρθει η νίκη: «Στο Βουκουρέστι θα πετύχουμε γκολ και στο τέλος εμείς θα προκριθούμε», αναφέρουν στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Το μήνυμα του Σάντος

Καθημερινά, στο ξενοδοχείο ο Φερνάντο Σάντος δείχνει βίντεο με επιλεγμένα στιγμιότυπα από τους περισσότερους αγώνες της Ρουμανίας στα προκριματικά, αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού της. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Πορτογάλος επέλεξε να δουν οι ποδοσφαιριστές του αποσπάσματα της ήττας των Ρουμάνων από την Ολλανδία με 4-0. «Να παίξουμε με καρδιά, πάθος και καθαρό μυαλό, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι», ήταν το μήνυμα του ομοσπονδιακού προπονητή. Η δυνατή γραμμή της ομάδας του Βίκτορ Πιτούρκα είναι η μεσοεπιθετική με τους δύο εξτρέμ να συγκλίνουν κατά κόρον στον άξονα και σπανίως να παίζουν στη γραμμή. Η Ρουμανία δείχνει ευάλωτη στους δύο ακραίους μπακ, οπότε ο Γιώργος Σαμαράς και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα βρουν τις ευκαιρίες τους.

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής

Σχετικά με την ενδεκάδα, ο Φερνάντο Σάντος δείχνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του. Εκτός απροόπτου, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ορέστης Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα, ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας. Οι δύο στόπερ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Δημήτρης Σιόβας. Τριάδα στη μεσαία γραμμή οι: Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης και Γιάννης Μανιάτης. Και στην επίθεση, αριστερό εξτρέμ ο Γιώργος Σαμαράς, δεξί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Κώστας Μήτρογλου. Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί τελικά ο Γιώργος Καραγκούνης από το ξεκίνημα δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Επίσκεψη Σαρρή και sold out

Παραμονή του κρίσιμου ματς με τη Ρουμανία και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής επισκέφθηκε τη «γαλανόλευκη» αποστολή στο ξενοδοχείο. Γευμάτισε μαζί με την ομάδα και ευχήθηκε καλή επιτυχία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για νίκη επί των Ρουμάνων το βράδυ της Παρασκευής.

Όσον αφορά, τα εισιτήρια του αγώνα έχουν απομείνει περίπου 700, τα οποία θα διατίθενται από το πρωί της Παρασκευής μέχρι εξαντλήσεως τους στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: