Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«Συνέχεια της ομάδας του Ρεχάγκελ»

fanis_230408
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος τερματοφύλακας, Φάνης Κατεργιανάκης και αναφέρθηκε στο “θαύμα” της Πορτογαλίας αλλά και στους πολύ σημαντικούς αγώνα της Εθνικής με την Ρουμανία.
Αναλυτικά είπε:
Για την κατάκτηση του Euro το 2004:
Ήταν ένα όνειρο. Όλα είχαν ξεκινήσει από την προετοιμασία. Το σημαντικότερο ήταν η παρέα. Κάναμε τουρνουά τάβλι και play station. Στο τάβλι κέρδιζαν ο Βενετίδης και ο Χαριστέας ενώ στο play station ήταν καλοί ο Κατσουράνης και ο Νικολαίδης. Με κάτι τέτοια έφευγε η ένταση και το άγχος των αγώνων.
Αυτό το καταφέρναμε και χάρις τον κύριο Ρεχάγκελ ο οποίος είχε φέρει την αξιοκρατία στην Εθνική ομάδα. Παλαιότερα ήταν μόνο παίκτες των ομάδων της Αθήνας. Ο Παναγούλιας μου είχε πει πως μεγάλο ρόλο έπαιξε ο πάγκος. Δεν υπήρχε γκρίνια στα αποδυτήρια, ήμασταν όλοι ενωμένοι. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι καταφέραμε. Όταν γυρίσαμε Ελλάδα καταλάβαμε τι πετύχαμε. Υπήρχε ανατριχίλα. Μόλις βγήκαμε στην Εθνική και είδαμε τον κόσμο καταλάβαμε τι γινόταν. Άμα ενωθεί ο Έλληνας μπορεί να πετύχει και θαύματα.
Μετά τον τελικό, έγινα πανηγύρια αν και δεν είχαμε πολύ χρόνο καθώς θα ξυπνούσαμε πρωί. Νομίζω δε το ευχαριστηθήκαμε πολύ τότε. Στην Πορτογαλία είχαμε περιορισμένο χρόνο. Πιο πολύ το χαρήκαμε μέσα στον αεροπλάνο”.
Για τον αγώνα της Εθνικής με τη Ρουμανία:
“Η Εθνική είναι από τις λίγες χώρες που δε αντικατοπτρίζεται από το εγχώριο ποδόσφαιρο. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και να μηνν δεχτούμε γκολ. Ακόμα και με 0-0 μπορεί να τα καταφέρει. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα θα παίζει για δύο αποτελέσματα στην Ρουμανία”.
Για τα χαρακτηριστικά της Εθνικής:
“Η Εθνική είναι σφικτή ομάδα και δε χάνει εύκολα. Είναι συνέχεια του παιχνιδιού που έπαιζε ο κύριος Ρεχάγκελ. Θυμάμαι που είχε πει πως αυτούς τους παίκτες είχε αυτούς χρησιμοποιούσε. Από εκεί και πέρα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.Το δυνατό στοιχείο της Ελλάδας είναι η άμυνα. Δέχεται πάρα πολύ δύσκολα γκολ. Μπροστά πρώτη φορά η Εθνική έχει τόσο δυνατή επίθεση. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο κέντρο όσο αναφορά την δημιουργικότητα”.
Για το που πρέπει να προσέχει η Εθνική:
“Το καθοριστικό σημείο είναι να αποφθεχθούν τα λάθη στο κέντρο. Όσο λιγότερα ρίσκα και λάθη γίνουν, τόσο πιθανότερο είναι να κερδίσουμε. Δε πρέπει να παρασυρθούμε και να βγούμε πολύ μπροστά. Σημαντικό είναι να γίνουν και σωστές επιστροφές”.
Για τη σημασία του να υπάρχουν Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό:
“Είναι σημαντικό να έχουν οι παίκτες παραστάσεις στην Ευρώπη. Στην επιτυχία του 2004 είχαν απομυθοποιήσει πολλούς ξένους, αντίπαλους παίκτες. Κάποιοι ήταν πολύ κατώτεροι από ότι παρουσιαζόντουσαν από τα μέσα”.
Για τον Ορέστη Καρνέζη:
“Ο Καρνέζης εφόσον κρατάει το μηδέν είναι καλός. Η μπάλα δε φτάνει εύκολα σε αυτόν πράγμα που πάει να πει πως δίνει σωστές οδηγίες. Κανείς τερματοφύλακας δεν είναι ολοκληρωμένος αλλά το θέμα της επικοινωνίας είναι βασικό. Για παράδειγμα έλεγαν για τον Νικοπολίδη πως όλα πήγαιναν πάνω του. Στην πραγματικότητα όμως αυτός πήγαινε στη μπάλα. Υπάρχουν πράγματα δεν βλέπει ο κόσμος”.
Για τη ρεβάνς στο Βουκουρέστι:
“Δε μπορούμε να μιλήσουμε για το δεύτερο παιχνίδι άμα δε δούμε το πρώτο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: