Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«ΠΑΟΚάρα για πρωτάθλημα»

galakos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Μάικ Γαλάκος, χαρακτήρισε ντόμπρους τους Βορειοελλαδίτες, ευχήθηκε ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα και σχολίασε την Εθνική ομάδα της εποχής του αλλά και την σημερινή.
Αναλυτικά είπε:
Για την Βόρεια Ελλάδα:
“Η Βόρεια Ελλάδα είναι η αγαπημένη μου και ο κόσμος εκεί είναι ο  πιο ζεστός και ντόμπρος στην Ελλάδα. Οι πιο πολλοί φίλοι μου από τις ομάδες που ήμουν και την Εθνική ήταν Βορειοελλαδίτες. Είχα πολλούς φίλους ποδοσφαιριστές όπως  ο Κούδας, ο Τερζανίδης, ο Ιωσηφίδης  και ο Γόυναρης. Δε θέλω να ξεχάσω κανέναν. Έχω καλές αναμνήσεις με όλα τα παιδιά”.
Για τις αναμνήσεις που έχει από τις παλαιότερες εποχές:
“Δε θα ξεχάσω το παιχνίδι με τη Ουγγαρία που την αποκλείσαμε με τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια στο Καυτατζόγλειο. Θα είναι πάντα στο μυαλό μου αυτό το παιχνίδι. Τότε παίζαμε για τη φανέλα, με σήκωνε ο κόσμος της Θεσσαλονίκης στους ώμους μετά το παιχνίδι, τώρα είναι πιο επαγγελματικό θέμα και έχει πει στη μέση και το χρήματα. Έχουμε μείνει στην μνήμη του κόσμου και τις ενέργειες που έκαναν οι σπουδαίοι παίκτες. Ηθελα να παίξω σε ομάδα της Βορείου Ελλάδος αλλά τότε δε μπορούσαν να φύγω, γιατί ήμασταν σκλάβοι, υπήρχαν οκταετίες”.
Για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης:
“Τα γήπεδα ήταν γεμάτα και πολλοί παίκτες δε κατέβαιναν καν παίξουν. Θυμάμαι σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια στη Τούμπα που ήμουν άρρωστος και δεν ήξερα τι θα πει Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είχε ομαδάρα και ο κόσμος λειτουργούσε ως δωδέκατος παίκτης. Τρεις βασικοί μας παίκτες στον Ολυμπιακό, όπως ο Δεληκάρης δεν κατέβηκαν να παίξουν. Μετά κατάλαβα τι σημαίνει Τούμπα. Το ίδιο για τις άλλες ομάδες της πόλης. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις και από Τούμπα και από Καυταντζόγλειο και από Χαριλάου”.
Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης σήμερα:
“Ελπίζω να βρουν τον δρόμο τους οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και να πάρει το πρωτάθλημα η ΠΑΟΚάρα”.
 Για το άμα μπορούσε η ομάδα εκείνης της εποχής να πάει στο Μουντιάλ:
“Πιστεύω ότι θα καταφέρναμε να φτάσουμε και εμείς στο Μουντιάλ άμα είχαμε τον Χατζηπαναγή συνέχεια μαζί. Επιπλέον ήταν θέμα συγκυρίας το ότι δε προκριθήκαμε στον κύπελλο Εθνών στην επόμενη φάση. Είχαμε και τότε πολύ καλή ομάδα”.
Για την σύγχρονη Εθνική Ελλάδας:
“Είναι πολύ καλό που βγήκαν παίκτες στην Ευρώπη και πήραν κουλτούρα. Είναι πιο επαγγελματίες και παίζουν ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω στα παιδία αυτά και θεωρώ πως θα κερδίσουμε την Ρουμανία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από τους ξένους. Η Εθνική έχει πολύ καλή ομάδα, θα τα πάει πολύ καλά και πιστεύω πως θα περάσει στο Μουντιάλ.”
Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει:
Ο Παπασταθόπουλος είναι πολύ καλός ενώ μου αρέσει και ο  Καραγκούνης που τον είχα από δώδεκα χρονών όταν ήμουν προπονητής στον Παναθηναϊκό. Επίσης εξαιρετικός σεντερ φορ είναι ο Μήτρογλου ο οποίος έχει ακόμα περιθώρια εξέλιξης”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: