Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δεν λέει «όχι» στην Μπεσίκτας ο Αμαλφιτανό!!

Θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπεσίκτας, φέρεται να είναι ο Μόργκαν Αμαλφιτανό, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Δεν λέει «όχι» στην Μπεσίκτας ο Αμαλφιτανό
Πριν από μερικές μέρες ο Μόργκαν Αμαλφιτανό ήταν πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, ωστόσο η Μαρσέιγ με τις υπερβολικές απαιτήσεις της «μπλόκαρε» τη μεταγραφή του, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να πάψουν να ασχολούνται με την περίπτωσή του. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον τουρκικό Τύπο, ο 28χρονος μέσος φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε κάποιον παλαίμαχο Γάλλο –με τουρκικές ρίζες- ποδοσφαιριστή πως είναι θετικός στο να φορέσει τη φανέλα της Μπεσίκτας.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί πως η Μπεσίκτας αναμένεται να κινηθεί για την απόκτησή του, με τον Αμαλφιτανό να συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του με τη Μαρσέιγ, στην Ελβετία. Πηγή: sport-fm.gr

Η… παρηγοριά στην Γκάνα!!

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαιτέρως η Γκάνα επικράτησε 3-0 του Ιράκ στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Κ-20 κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση του τουρνουά.

Η… παρηγοριά στην Γκάνα
Τόσο η Γκάνα όσο και το Ιράκ θα ήθελαν να βρίσκονται στον… μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ-20.

Ωστόσο, οι δύο ομάδες έπαιξαν για την τρίτη θέση του τουρνουά με τους Αφρικάνους να είναι τελικά εκείνοι που την κατάκτησαν, αφού επικράτησαν με σκορ 3-0.

Η Γκάνα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πάρει «κεφάλι» στο σκορ με τον Αταμάχ στο 35’. Μάλιστα, οι Αφρικανοί πριν λήξει το πρώτο μέρος κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Ασιφουάχ- Ινκούμ (45’).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε κατά πολύ με τους ποδοσφαιριστές της Γκάνας να είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές. Έτσι, με τον Ατσαμπόνγκ στο 78’ διαμόρφωσαν το 3-0 κατακτώντας την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ-20. Πηγή: sport-fm.gr

Τον… μπλόκαρε!!

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικός ο Άρης, εκτός σε μερικές περιπτώσεις με τον Μανιά, έμεινε στο 0-0 με την Λίτεξ Λόβετς που ήταν σαφώς πιο έτοιμη σε σχέση με τους «κίτρινους».

Τον… μπλόκαρε
Ισόπαλο 0-0 έληξε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και την Λίτεξ Λόβετς στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των δύο συλλόγων που γίνεται στην Βουλγαρία.

Οι «κίτρινοι» είχαν για άλλη μία φορά πολύ καλή αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν στους αντιπάλους τους τα περιθώρια να απειλήσουν, πέρα ελάχιστων περιπτώσεων, την εστία του Μπουζάνη.

Ωστόσο, από την πλευρά της η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές φάσεις μπροστά από το τέρμα της Λίτεξ Λόβετς. Όσες φορές κάτι τέτοιο συνέβη πρωταγωνιστής ήταν ο Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος σε αντίθεση με τον φιλικό απέναντι στην Πιρίν, δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Οι συνθέσεις

Άρης (Γιάννης Χατζηνικολάου): Μπουζάνης, Μαργαρίτης, Κύργιας, Πουλίδο, Ψυχογιός, Έλσνερ, Παπαδόπουλος, Καραγιάννης, Σταυρόπουλος, Τριανταφυλλάκος, Μανιάς.

Έπαιξαν και οι: Καράδαης, Ηρακλής, Ρένια, Κοτσαρίδης, Νταμαρλής, Γκόλιας, Αγγελούδης, Καλούδης, Τσουκάνης,
Αντωνιάδης.

Λίτεξ Λόβετς (Ζλάτομιρ Ζάγκορτσιτς): Πιργκόφ, Νεντλιάκοφ, Γκρόζεφ, Μποντούροφ, Ποπόφ, Μπερμπέροβιτς, Κόλεφ, Γιασούλα, Βάνγκερ, Βατζούσι, Τζόρνταν

Έπαιξαν και οι: Ντεσπόντοφ, Σλάβτσεφ, Μανόλοφ, Ζντράβτσεφ. Πηγή: sport-fm.gr

Φτιάχνεται… για τα δύσκολα!!

Στα δύο «δυνατά» φιλικά με Ανζί και Κοπεγχάγη, ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ καλό βαθμό. Ωστόσο, στο πρώτο –θεωρητικά- εύκολο, αν και είχε φάσεις, ηττήθηκε 1-0 από την Ζνόιμο.

Φτιάχνεται… για τα δύσκολα
Κόντρα σε Ανζί και Κοπεγχάγη πήρε –δικαίως- πολύ καλό βαθμό.

Αυτή την φορά, όμως, απέναντι στην θεωρητικά αδύναμη Ζνόιμο, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 κι έδειξε πως υπάρχει ακόμη δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμος στα... δύσκολα σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα.

Αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τους Θεσσαλονικείς, που έδειξαν πως έχουν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια (δεύτερο ματς από τα τρία που δεν σκοράρουν), ενώ ένα κενό στην άμυνα κρίθηκε καθοριστικό, ούτως ώστε οι Τσέχοι να πετύχουν γκολ.

Εξαιρετικοί οι παίκτες του Στέφενς στα πρώτα 20 λεπτά, όσο περνούσε η ώρα, όλο κι έχαναν το ρυθμό τους.

Το ματς

Φουριόζος με το καλήμερα στον αγώνα ο ΠΑΟΚ! Ήδη στα πρώτα πέντε λεπτά, Λόρενς και Σαλπιγγίδης δεν είχαν καταφέρει να βρουν στόχο από πολύ κοντά, με τους Θεσσαλονικείς να… δείχνουν τα δόντια τους. Οι παίκτες του Στέφενς συνεχίσαν με πολύ όρεξη, με καλή κυκλοφορία, αλλά και φάσεις για γκολ. Όπως οι δύο συνεχόμενες –με την συμπλήρωση ενός τετάρτου- με τον Ολίσε αρχικά να θέλει να κάνει το δύσκολο και να χάνει την ευκαιρία και μετά από λίγα δευτερόλεπτα τον «Σάλπι» να πιάνει… κεραυνό, αλλά να του λέει «όχι» ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή, να πίεζει για το γκολ, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Μετά το 20’, ο ρυθμός του «Δικεφάλου» έπεσε αρκετά και μάλιστα θα μπορούσαν οι Τσέχοι να προηγηθούν, αλλά η κεφαλιά του Γιόνοφ έφυγε ελάχιστα άουτ. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε… υποτονικά. Ο Τζιόλης ήταν πολύ καλός στον άξονα, ενώ οι επιθετικές πρωτοβουλίες γίνονταν κυρίως από την δεξιά πλευρά, με τον «ορεξάτο» Λόρενς, την ώρα που ο Ολίσε δεν φαινόταν ιδιαίτερα κεφάτος.

Με την έναρξη της επανάληψης οι δύο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά, ο Τόμετσεκ δεν βρήκε στόχο, όντας ανενόχλητος και πεσμένος στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ενώ λίγο αργότερα ο Ολίσε αν και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, έστειλε τη μπάλα… πάνω του και παρέμεινε το 0-0. Ο Στέφενς «φρέσκαρε» την ομάδα του, κάνοντας τέσσερις μαζεμένες αλλαγές, όμως η… μηχανή φαινόταν κουρασμένη.

Και οι Τσέχοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Σε μια κόντρα τους, βρήκαν… χώρο στο δεξί άκρο της άμυνας του «Δικεφάλου», έγινε η σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής του Γλύκου κι από κοντά ο «ξεχασμένος» Νεπόζιτεκ έγραψε το 1-0 για τους νεοφώτιστους στην πρώτη κατηγορία της χώρας τους. Τα λεπτά περνούσαν, χωρίς τη σπουδαία φάση, με τις δύο ομάδες να αρκούνται σε μακρινά σουτ και το τελευταίο να είναι από πλευράς ΠΑΟΚ. Όταν ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή της Ζνόιμο, όμως βιάστηκε και σημάδεψε ψηλά άουτ, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (60' Σκόνδρας), Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο (60' Ποζατζίδης), Λάζαρ (74’ Κάτσε), Τζιόλης (60' Γκαρσία), Λόρενς, Ολίσε (60' Πόποβιτς), Σαλπιγγίδης (74’ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Ζνόιμο: Χρούμπι, Γιόνοφ, Κροσόφσκι, Μπούχτα, Νεπόζιτεκ, Τόμετσεκ, Χέλιτσεκ, Βάσιτσεκ, Μούντρα, Ζέμπα, Χνάσισεκ Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορεί να εκχωρηθεί η απαίτηση Ψωμιάδη στο Δημόσιο»

Έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το οποίο εκτιμάται πως αφήνει ανοικτό «παράθυρο» για εκχώρηση της απαίτησης Ψωμιάδη από την ΑΕΚ στο Δημόσιο, δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία».

«Μπορεί να εκχωρηθεί η απαίτηση Ψωμιάδη στο Δημόσιο»
Η ΠΑΕ ΑΕΚ οδεύει ολοταχώς προς την εκκαθάριση.

Ακόμα όμως κι αν η ίδια -μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας- δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα που της έχουν επιδικαστεί από τον Μάκη Ψωμιάδη, το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Έτσι υποστηρίζεται σε ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», που δημοσιεύει έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από το οποίο κρίνεται πως υπάρχει περιθώριο για το κράτος -με τη δημιουργία σχετικού νομοθετικού πλαισίου- να του εκχωρηθεί η απαίτηση.


Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει

«Τη στιγμή που στην ΑΕΚ επιχειρούν να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς τη διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ, η υπόθεση διεκδίκησης των χρημάτων που υπεξαίρεσε από τα ταμεία της ΠΑΕ ο Μάκης Ψωμιάδης κρέμεται πλέον από μια κλωστή.

Η ΑΕΚ, όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και λυθεί ως εταιρεία, δεν θα μπορεί πλέον να παρίσταται ως πολιτική ενάγουσα στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο που χάνει χρήματα από την εκκαθάριση της ΠΑΕ έχει τη δυνατότητα, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, να “κυνηγήσει” τον Ψωμιάδη και να εισπράξει σημαντικό μέρος των οφειλομένων και των απαιτήσεων της ΑΕΚ από τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντά της.

Η “Ε” αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο της προϊσταμένης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Ευανθίας Χατζηπαναγιώτου, από το οποίο προκύπτει ότι, αν υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο, είναι δυνατή η αποδοχή από το Δημόσιο πρότασης για εκχώρηση σε αυτό απαίτησης αντί καταβολής.

Χωρίς τέτοιο νομοθετικό πλαίσιο “το δημόσιο δύναται να εξετάσει μόνο πρόταση για εκχώρηση σε αυτό απαίτησης χάριν καταβολής, προς ενίσχυση της διασφάλισης των απαιτήσεών του έναντι οφειλέτη του”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών προς το οποίο υποβλήθηκε αίτημα στις 20 Απριλίου 2013 από τον εκδότη της “Ε” κ. Χάρη Οικονομόπουλο, ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος από την ΠΑΕ ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια να χειρισθεί νομικά την υπόθεση διεκδίκησης των απαιτήσεων (της ΑΕΚ) από τον Ψωμιάδη.

Η πρόταση που είχε υποβληθεί τότε από τον κ. Οικονομόπουλο: “Η ΠΑΕ ΑΕΚ να εκχωρήσει το ταχύτερο, πάντως εντός του μηνός Μαΐου το αργότερο και το Ελληνικό Δημόσιο, ενεργώντας δια των αρμοδίων οργάνων του, να αποδεχθεί την εκχώρηση προς αυτό τμήματος της τελεσίδικα αναγνωρισμένης απαιτήσεως της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Χρ. Ψωμιάδη ποσού έως 18.000.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό η ΠΑΕ ΑΕΚ εξοφλεί το σύνολο των δυόμισι περίπου εναπομεινασών δόσεων προς το Δημόσιο για τη συμφωνία του άρθρου 44 (ληξιπρόθεσμα περίπου 600.000 ευρώ από δόση Σεπτεμβρίου 2012 και τελευταίες δόσεις Σεπτεμβρίου 2-13 και 2014 προς εξόφληση του Δημοσίου εξ αυτής της αιτίας) και, όπως υπολογίζεται, νεότερες οφειλές όπως διαμορφώνονται….”

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι θα πράξει το Δημόσιο και αν υπάρχει η βούληση να εισπραχθούν τα χρήματα που υπεξαίρεσε ο Μάκης Ψωμιάδης. Την προσεχή εβδομάδα στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου με μια και μόνο τροπολογία μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της εκχώρησης απαιτήσεων αντί καταβολής προς το Δημόσιο. Οι επιλογές είναι δυο. Η μια να αφήσει “ανενόχλητο” τον Μάκη Ψωμιάδη και η δεύτερη με την κατάθεση της τροπολογίας στο φορολογικό να ενισχύσει τη δική του θέση και να μπορεί αυτοτελώς να διεκδικήσει τα χρήματα από τον Ψωμιάδη.

Έξι μήνες μετά την τροπολογία που έφεραν “νύχτα” και στα μουλωχτά στο γραφείο του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τη μείωση του χρόνου περάτωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης μιας ΠΑΕ (από 30 σε 3 μήνες, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος - τροπολογία που εξυπηρετεί απόλυτα μόνο τον Ψωμιάδη) -τροπολογία για το σκοπό, τη νομιμότητα, τη χρησιμότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα της οποίας υφίστανται σοβαρότατα ερωτηματικά -εγείρεται ζήτημα μείζονος σημασίας, τόσο από λόγους τάξεως όσο και για λόγους ευθυνών για κακουργηματική απιστία σε βάρος οργάνων του, αν το Δημόσιο χαρίσει χρήματα που μπορούν να εισπραχθούν από τον Μάκη Ψωμιάδη και ήδη υπόδικους συνεργούς του που διαχειρίζονται και κατέχουν χρήματα και περιουσιακά στοιχεία που προέρχονται από την κολοσσιαία υπεξαίρεση σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ .

Το ίδιο Δημόσιο που άφηνε πριν από 12 χρόνια τον Ψωμιάδη να αλωνίζει, να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν, να υπεξαιρεί χρήματα από τα ταμεία της ΠΑΕ και να κάνει χρυσές δουλειές με εικονικά τιμολόγια. Και είναι σε όλους γνωστό ότι το χρέος της ΠΑΕ ΑΕΚ εκτοξεύθηκε στα ύψη, επειδή δεν λειτούργησαν οι ελεγκτικοί και διωκτικοί μηχανισμοί στο διάστημα της 18μηνης θητείας Ψωμιάδη στην ΑΕΚ.
Και θα είναι η δεύτερη φορά που θα χαρίσει χρήματα, αν θυμηθούμε ότι πριν από 13 μήνες το Δημόσιο… ξέχασε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή σε δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για εικονικά τιμολόγια με… καφέδες. Αποτέλεσμα; Η παραγραφή του αδικήματος με συνέπεια να χάσει το Δημόσιο τη δυνατότητα να διεκδικήσει πρόστιμα ύψους 5,2 εκατ. ευρώ με βάση τη σχετική δικογραφία.

Το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που “δείχνει” τον δρόμο για την εκχώρηση απαιτήσεων αντί καταβολής στο Δημόσιο: “Σε απάντηση της από 20/4/2013 πρότασή σας για εξόφληση οφειλών της ΠΑΕ ΑΕΚ με εκχώρηση στο Δημόσιο απαιτήσεών της κατά του Χρυσοστόμου (Μάκη) Στ. Ψωμιάδη η οποία εστάλη στην υπηρεσία μας από το γραφείο Υφυπουργού, επισημαίνονται, κατά λόγο αρμοδιότητας, τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του α.ν 1819/1951 << περί τρόπου διεξαγωγής πάσης φύσεως συναλλαγών του δημοσίου>> (ΦΕΚ 149 Α’) και του π.δ 16/1989( κανονισμός λειτουργίας των Δ.Ο.Υ), καθώς και των σχετικών με το θέμα υπουργικών αποφάσεων (ΠΟΛ 1056/ 11.05.2010, ΠΟΛ 1212/23.11.12 και ΠΟΛ 1110/ 20.5.2013) η εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο γίνεται με άμεση πληρωμή από τους οφειλέτες, (μετρητά, επιταγές, ή πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες), με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη για τις περιπτώσεις που η οφειλή προκύπτει από την υποβολή δήλωσης ηλεκτρονικά, ή με κατάθεση χρημάτων που εισπράχθηκαν για διάφορες αιτίες από άλλες υπηρεσίες, αρχές ή πρόσωπα (όπως π.χ. απόδοση παρακρατηθέντων ποσών από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, απόδοση πλειστηριάσματος).

Επομένως, μη υπάρχοντος σχετικού νομοθετικού ερείσματος, η αποδοχή από το Δημόσιο πρότασης για εκχώρηση σε αυτό απαίτησης αντί καταβολής (δηλαδή έναντι εξόφλησης οφειλών του εκχωρητή) με σχετική σύμβαση (κατ’ άρθρο ΑΚ 464) δεν είναι επιτρεπτή.

Το δημόσιο δύναται να εξετάσει μόνο πρόταση για εκχώρηση σε αυτό απαίτησης χάριν καταβολής, προς ενίσχυση της διασφάλισης των απαιτήσεών του έναντι οφειλέτη του.

Στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, διαβιβάζουμε συνημμένα αντίγραφό της από ως άνω σχετικής πρότασης, σε συνέχεια του υπ” αριθ. ΔΠΕΙΣ Γ 19075 ΕΞ 2013 ΕΜΠ/20-6-2013 εγγράφου μας, προκειμένου τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν να ληφθούν υπόψη κατά την εξέταση της σχετικής υπόθεσης που διαβιβάστηκε στην εν λόγω Υπηρεσία με το ανώτερο έγγραφό μας»
.

Σε ισχύ η άδεια του ΠΑΟ!!

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Σούπερ Λιγκ, η ΕΠΟ, με επίσημο έγγραφο, ξεκαθάρισε ότι η άδεια που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από το αρμόδιο ανεξάρτητο όργανο, ισχύει κανονικά.

Σε ισχύ η άδεια του ΠΑΟ
Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε το Σάββατο, μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία με επίσημο έγγραφο που απέστειλε στην Σούπερ Λίγκα, ξεκαθάρισε στην διοργανώτρια αρχή πως η άδεια που εξασφάλισε σε δεύτερο βαθμό ο Παναθηναϊκός, ισχύει κανονικά, όπως συμβαίνει και με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρόκειται για μία αναμενόμενη εξέλιξη που προέκυψε μετά από σχετική ερώτηση της Σούπερ Λίγκας και η οποία πρακτικά σημαίνει πως οι «πράσινοι» δεν θα ενταχθούν στο πλαίσιο ομάδων που θα έχουν περιορισμό στις μεταγραφές.
Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Απίστευτη ατμόσφαιρα»

Εντυπωσιασμένος από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τα πρώτα δείγματα υποστήριξης που έχουν δείξει δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς.

Στέφενς: «Απίστευτη ατμόσφαιρα»
Εντυπωσιασμένος από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τα πρώτα δείγματα υποστήριξης που έχουν δείξει δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στην ανταπόκριση των οπαδών της ομάδας στην πρώτη προπόνηση εκφράζοντας την έκπληξη του ενώ ξεκαθάρισε ότι η προοπτική κατάκτησης ενός τίτλου ήταν και αυτή που τον οδήγησε στον ΠΑΟΚ.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Χουμπ Στέφενς στην εφημερίδα Kurier της Αυστρίας:

-Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση και οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα. Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης. Γιατί δεχτήκατε την πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Ήθελα να δω τι ζουν άλλοι προπονητές που μου έχουν πει ιστορίες για το πώς είναι να δουλεύουν στο εξωτερικό. Είναι μια νέα πρόκληση και μια νέα εμπειρία. Είχα αρκετές προτάσεις, από Γερμανία, Τουρκία και Κίνα. Για τον ΠΑΟΚ σκέφτηκα ότι είναι καλή περίπτωση για μένα. Και μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Θεσσαλονίκη είναι μια σπουδαία πόλη».

-Οι προπονητές είναι καλά αμειβόμενοι. Έχετε συνειδησιακά προβλήματα γι' αυτό λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων;

«Δεν είμαι υψηλά αμειβόμενος, νομίζω... Σε σχέση με τους απλούς εργαζόμενους ναι, αλλά και πάλι... Οι ποδοσφαιριστές είναι οι καλοπληρωμένοι. Αυτό ισχύει στην Αυστρία και τη Γερμανία. Αλλά εκεί είναι καλοπληρωμένοι και οι αθλητές του τένις ή άλλων σπορ. Συζήτησα για το ενδεχόμενο του ΠΑΟΚ με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Και φυσικά είπαμε και για το οικονομικό. Αλλά αυτό δεν ήταν το πιο σημαντικό. Είπαμε για τις φιλοδοξίες της ομάδας, που θέλει το πρωτάθλημα, τους οπαδούς για εμένα. Στην πρώτη προπόνηση βρίσκονταν 12.000 οπαδοί στο γήπεδο. Δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα. Ήταν τέλεια. Πήρα μια διαφορετική απόφαση σε σχέση με την Σάλτσμπουργκ. Τώρα είμαι σε μια άλλη χώρα».

-Οι προπονητές πλέον είναι όλο και νεότεροι. Σύντομα θα κλείσετε τα 60, νιώθετε γέρος;

«Όταν νιώσω ότι δεν μπορώ πια να βοηθήσω τους παίκτες τότε θα σταματήσω. Όμως δεν νιώθω έτσι. Πάντα εξελισσόμουν στη δουλειά μου. Θα φέρω νέα στοιχεία στον ΠΑΟΚ. Αν ο σύλλογος τα δεχτεί και τα διατηρήσει για κάποια χρόνια -άσχετα αν θα είμαι εγώ προπονητής ή όχι - τότε θα είμαι ικανοποιημένος. Είναι καλό που νέοι προπονητές παίρνουν ευκαιρίες. Αλλά η πείρα είναι πολύτιμη και αυτό δεν θέλω να το χάσω».

-Ο προπονητής πάντα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα και πρέπει να απολογείται για τα λάθη των παικτών. Γιατί κάνετε αυτή τη δουλειά;

«Το καλύτερο είναι να παίζεις ποδόσφαιρο, αλλά πλέον είμαι πολύ μεγάλος γι' αυτό. Το δεύτερο καλύτερο είναι να είσαι προπονητής. Τα συναισθήματα είναι έντονα. Απολαμβάνω τη δουλειά μου και όταν δεν θα την απολαμβάνω πια θα σταματήσω. Και τότε θα βρω κάτι άλλο. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν νοιώθω κάτι τέτοιο.

-Αν η Φενέρμπαχτσε παραμείνει τιμωρημένη, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να κληρωθεί με την Σάλτσμπουργκ στα προκριματικά του Champions League. Θα ήταν ιδανική κλήρωση για εσάς;

«Όχι, όχι. Ας έρθει ότι είναι να έρθει. Δεν το σκέφτομαι. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στον ΠΑΟΚ».

Διορία δέκα ημέρες!!

Το ενδεχόμενο μετακόμισης του Ραφίκ Τζεμπούρ στον ΠΑΟΚ επαναφέρει σήμερα το ΦΩΣ.

Διορία δέκα ημέρες
Το ενδεχόμενο μετακόμισης του Ραφίκ Τζεμπούρ στον ΠΑΟΚ επαναφέρει σήμερα το ΦΩΣ.

Σε δημοσίευμα του αναφέρει ότι ο Αλγερινός επιθετικός ζήτησε προθεσμία δέκα ημερών για να απαντήσει στους υπεύθυνους του «Δικεφάλου του Βορρά» και στην πρόταση που φέρονται να έχουν καταθέσει.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετακόμιση του Τζεμπούρ από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη.

Από τον Ολυμπιακό ξεκάθαρα δηλώνουν ότι έχουν συμβόλαιο μαζί του και απλώς έχουν δώσει μια άδεια περίπου μιας εβδομάδας χωρίς όμως να έχουν γνωστοποιήσει τους λόγους.

Αυτοί βέβαια είναι γνωστοί… Η αναζήτηση ομάδας στο εξωτερικό φέρνοντας όμως και μια πρόταση η οποία θα ικανοποιεί οικονομικά την ΠΑΕ.
Πηγή: sport-fm.gr

Μία ανάσα από Μίκουλιτς ο Πανθρακικός!!

Κοντά στην απόκτηση του Τόμισλαβ Μίκουλιτς βρίσκεται ο Πανθρακικός.

Μία ανάσα από Μίκουλιτς ο Πανθρακικός
Να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ του Πανθρακικού όσο πιο γρήγορα γίνεται θέλει ο τεχνικός της ομάδας, Άκης Μάντζιος, ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μετά την απόκτηση Παπέ Μ’Μπο η ομάδα της Κομοτηνής βρίσκεται κοντά στον Τόμισλαβ Μίκουλιτς.

Πρόκειται για τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό Κροάτη, ο οποίος σύμφωνα με την “Sportday” έχει έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να συζητήσει με τη διοίκηση της ομάδας.

Μάλιστα, αν οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία δεν αποκλείεται ο σύλλογος να τον ανακοινώσει μέσα στην ημέρα.

Ο Μίκουλιτς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί για τις Λέομπεν, Όσιγεκ, Γκενγκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σταντάρ Λιέγης.
Πηγή: sport-fm.gr

«Θα καλυφθεί κάθε κενό»

Ο Γιώργος Σπανός μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου χαρακτήρισε πλούσιο το ρόστερ του Ατρόμητου αλλά ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει ανάγκη ή κάποια ευκαιρία θα γίνει και άλλη προσθήκη παίκτη.

«Θα καλυφθεί κάθε κενό»
Ο Γιώργος Σπανός μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου χαρακτήρισε πλούσιο το ρόστερ του Ατρόμητου αλλά ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει ανάγκη ή κάποια ευκαιρία θα γίνει και άλλη προσθήκη παίκτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σπανού στους εκπροσώπους του Τύπου στην προετοιμασία του Ατρομήτου…

-Ο προπονητής δεν έκρυψε πως αν ερχόταν μια ακόμα μεταγραφή, θα ήταν προς όφελος της ομάδας. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα;
«Εχουμε προσεγμένο προϋπολογισμό και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα έσοδα και το λέω επειδή υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα, όπως αυτό του ΟΠΑΠ και της χορηγίας για τη φανέλα και με τηλεοπτικά, το οποίο αυτό είναι σε φάση υλοποίησης. Το έχουμε υπερκαλύψει το μπάτζετ με τις μεταγραφικές κινήσεις. Αν φανεί κάποιο κενό ή αν υπάρξει κάποια αποχώρηση, τότε θα το δούμε το θέμα».

-Αν μείνει ελεύθερος είτε ο Σουμπίνιο, είτε ο Τάτος, η διοίκηση είναι διατεθειμένη να κάνει κάποια κίνηση;
«Αυτή τη στιγμή κάναμε τις μεταγραφές και έχουμε καλύψει όλα τα κενά. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία και ειδικά για παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο, δεν είναι σωστό να μιλάς. Αν στα φιλικά προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα το δούμε. Με τις πρώτες εντυπώσεις, πιστεύω ότι έχουμε πληθώρα παικτών και ποιοτικές λύσεις σε όλες τις γραμμές. Σε ένα μεγάλο ποσοστό είμαστε πλήρεις».

-Τι είναι αυτό που μετράει και ο Ατρόμητος, παρ' όλο που ρίχνει το μπάτζετ του, φέρνει καλά ονόματα στην ομάδα;
«Η ομάδα έχει όλο το πακέτο για να προσελκύσει παίκτες. Δεν είναι τα ποσά. Οι συνθήκες και οι στόχοι είναι αυτά που πείθουν. Σίγουρα στον Ατρόμητο, όλοι θα πάρουν τα χρήματά τους και θα ασχολούνται μόνο με τη δουλειά τους. Μέσα από τον Ατρόμητο και την πρόοδο του εξελίσσονται οι παίκτες. Αν κάποιος δεν προτάξει το οικονομικό, αλλά τις συνθήκες, θα επιλέξει τον Ατρόμητο. Γνωρίζουν οι παίκτες ότι εδώ θα πληρωθούν, αλλά δεν τους πείθει, τάζοντας υψηλά συμβόλαια. Τα συμβόλαια για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι λογικά».

-Υπάρχει κάποιο νεότερο στο θέμα του Κούτσι, που δεν έχει λύσει ακόμα το συμβόλαιό του;
«Εχει ενημερωθεί εδώ και περισσότερο από ένα μήνα ότι δεν είναι στα πλάνα μας και είμαστε σε συζητήσεις με αυτόν και τον μάνατζέρ του για να βρούμε τη χρυσή τομή, έτσι ώστε και εκείνος να πάει να παίξει ποδόσφαιρο, γιατί αυτό πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες παίκτες. Να βρούμε την κατάλληλη λύση για να τελειώσει η συνεργασία και να είναι ευχαριστημένες οι δύο πλευρές. Είμαστε σε συζητήσεις και πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή το θέμα θα τελειώσει».

-Η σκέψη της αποχώρησης από την ομάδα και το ποδόσφαιρο έχει βγει πλέον εντελώς από το μυαλό σας;
«Ανήκουν στο παρελθόν αυτά. Εκείνη την περίοδο υπήρχε και μία ένταση στην ομάδα. Εχουμε αποδείξει ότι δεχόμαστε καλόπιστη κριτική και την επιζητούμε. Δεν θέλουμε να γίνονται πράγματα που ξεφεύγουν από τα όρια. Η δύσκολη περίοδο θέλει στήριξη, με ηρεμία, σύνεση και σκέψη θα ξεπερνάμε τις άσχημες στιγμές. Οπως πέρυσι που παρά τα σκαμπανεβάσματα είχαμε ευτυχισμένο τέλος».

Προς Ουντινέζε ο Καρνέζης!

Πολύ κοντά στην Ουντινέζε φέρεται να είναι ο Ορέστης Καρνέζης μετά την συνάντηση του μάνατζερ του διεθνούς τερματοφύλακα με τους υπεύθυνους της ιταλικής ομάδας.

Προς Ουντινέζε ο Καρνέζης
Μετά τον Μαυρία ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να παραχωρήσει και τον Καρνέζη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο μάνατζερ του διεθνούς τερματοφύλακα ταξίδεψε για την Ιταλία. Χθες το μεσημέρι συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Ουντινέζε.

Οι Ιταλοί ανέλυσαν την πρότασή τους για την απόκτησή του Καρνέζη αφήνοντας ικανοποιημένη την πλευρά του παίκτη.

Στον Παναθηναϊκό τόνιζαν ότι δεν έχουν πρόταση για τον Καρνέζη, ωστόσο, αυτή θα μεταφερθεί στη διοίκηση του «τριφυλλιού» τη Δευτέρα από τον Παναγιωτάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, γύρισε χθες στην Ελλάδα.

Η Ουντινέζε δίνει 800.000 ευρώ, ένα ποσό που κρίνεται ικανοποιητικό για τους «πράσινους» και πιθανότατα θα το αποδεχθούν.

Ο Καρνέζης, εφόσον δεν προκύψει πρόβλημα, θα μεταβεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στην Ιταλία για να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο

Οι πιθανότητες είναι 80% να παραχωρηθεί δανεικός στη Γρανάδα για να έχει μία γεμάτη σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν (η Γρανάδα ανήκει στους ιδιοκτήτες της Ουντινέζε, όπως και η αγγλική Γουότφορντ) και 20% να παραμείνει στο «Φρίουλι».Πηγή: sport-fm.gr

«Τα πάντα για τον Άρη»

Τα πάντα είναι διατεθειμένος να δώσει ο Ντιν Μπουζάνης για να πετύχει ο Άρης, όπως εξομολογήθηκε στη Sportday.

«Τα πάντα για τον Άρη»
Σίγουρος και με αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε ο Ντιν Μπουζάνης στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Άρη. Ο Ελληνοαυστραλός γκολκίπερ τόνισε πως μπορεί να μην είναι απόλυτα έτοιμος αλλά μπορεί να δώσει τα πάντα για να πετύχουν οι «κίτρινοι» όσα περισσότερα μπορούν.

Διαβάστε όσα είπε στην Sportday ο Ντιν Μπουζάνης:

Πώς προέκυψε η προοπτική να αγωνιστείς στον Άρη;


«Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά έκανα την έρευνα μου για τον Αρη κι όλοι είχαν να πουν θετικά λόγια. Οι οπαδοί της ομάδας μας είναι εκπληκτικοί, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Με τα πυροτεχνήματα και γενικά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι ένα σοβαρό περιβάλλον για έναν ανερχόμενο τερματοφύλακα, όπως εγώ. Ήταν ευκαιρία για εμένα να έρθω στην Ελλάδα και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Ο Άρης διαθέτει ένα νεανικό ρόστερ, με πολλή ενέργεια και διάθεση. Θα βγει σε καλό».

Ο προπονητής σας, ο κ. Κάντας, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός...

«Οι εντυπώσεις είναι άριστες μέχρι στιγμής. Συζητάμε για το τι μου αρέσει, τι αρέσει σ' αυτόν και μέχρι στιγμής υπάρχει κατανόηση. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του».

Σε ωφέλησε η περσινή χρονιά με την Ολνταμ Αθλέτικ;

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Αγωνίστηκα σε 58 παιχνίδια. Είχα μερικές πολύ καλές εμφανίσεις στους αγώνες Κυπέλλου, όπου αποκλείσαμε Λίβερπουλ και Εβερτον. Εμαθα πολλά, έζησα πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό είναι λογικό για έναν νεαρό γκολκίπερ. Κέρδισα όμως σε αυτοπεποίθηση».

Στον Άρη υπάρχει ο Διούδης που είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Αισθάνεσαι έτοιμος για τον ανταγωνισμό;

«Ανταγωνισμός υπάρχει σε όλες τις ομάδες του πλανήτη, αλλά δεν τον φοβάμαι, γιατί έχω αρκετή εμπειρία για την ηλικία μου. Αισθάνομαι έτοιμος και έχω αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω καλή δουλειά. Ο Διούδης είναι ένας καλός γκολκίπερ, με πολύ μέλλον, αλλά μου αρέσει ο ανταγωνισμός».

Γιατί επέλεξες την Εθνική Αυστραλίας;

«Η οικογένειά μου είναι ελληνική, η καταγωγή μου επίσης. Ωστόσο, γεννήθηκα στην Αυστραλία και πέρασα εκεί σχεδόν όλη τη ζωή μου. Δεν θα έλεγα όχι στην Ελλάδα, γιατί ακόμη δεν έχω παίξει σε ανδρική ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

Προηγουμένως ανέφερες ότι οι οπαδοί του Άρη κάνουν πράγματα που δεν τα έχεις ξαναδεί. Έχεις υπάρξει παίκτης της Λίβερπουλ και καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που λες...

«Δεν έχω δει ακόμη από κοντά τους οπαδούς του Άρη, αλλά έχω δει και ακούσει πάρα πολλά. Κατά την άποψή μου, οι οπαδοί της Λίβερπουλ είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Αλλά είμαι βέβαιος ότι και οι οπαδοί του Άρη είναι εξίσου καλοί».

Έχεις κάνει συζητήσεις για τους στόχους που θα έχει ο Άρης την ερχόμενη σεζόν;

«Όλοι είμαστε αισιόδοξοι. Κάναμε μια καλή εμφάνιση στο πρώτο φιλικό και νομίζω ότι είναι στα θετικά μας το γεγονός ότι διαθέτουμε μια νεανική ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα που θα προσπαθεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Ο προπονητής μέχρι στιγμής δείχνει ιδιαίτερα καλά στοιχεία, είναι επαγγελματίας και αυτό αρέσει στους ποδοσφαιριστές».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του Άρη;

«Θέλω να τους πω ότι θα κάνουμε τα πάντα για την ομάδα, το σήμα και τη φανέλα. Θα πεθάνουμε για τις νίκες και χρειαζόμαστε δίπλα μας τους οπαδούς μας για να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Γιατί δεν πήρες ευκαιρίες στη Λίβερπουλ;

«Όταν με απέκτησε η Λίβερπουλ στα 17 μου χρόνια, στο ρόστερ υπήρχε ο Πέπε Ρέινα, ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Δεν πήρα ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και έπειτα προέκυψαν κάποιες προτάσεις, η μία από την Ολνταμ. Είμαι νεαρός και θέλω να παίζω, οπότε θεωρώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή να αποχωρήσω για να πάρω παιχνίδια και εμπειρίες. Κοιτώντας το παρελθόν, νομίζω ότι ήταν μια ωφέλιμη εμπειρία, μια σωστή επιλογή που έκανα στην καριέρα μου. Εκτιμώ πάντως όσα μου προσέφερε η Λίβερπουλ, της οποίας παραμένω οπαδός, αν και τα τελευταία χρόνια ζούσα στο Μάντσεστερ».

Σε πόσο καιρό θα είσαι απόλυτα έτοιμος;

«Αισθάνομαι καλά σε φυσική κατάσταση, αλλά νομίζω ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να είναι απόλυτα έτοιμος αυτή την περίοδο. Ολοι νιώθουμε ότι δουλεύουμε καλά, ότι βελτιώνουμε την κατάστασή μας. Πιστεύω ότι είμαι κοντά σ' αυτό που πρέπει να είμαι για την ομάδα. Ωστόσο, δεν μπορείς ποτέ να πεις ότι είσαι εντελώς καλά. Πάντα υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθείς, να κερδίσεις εμπειρίες, να φτιάξεις το σώμα σου. Είμαι ακόμη 22 ετών και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Τα πλεονεκτήματά μου είναι ότι παίζω πολύ καλά με τα πόδια και είμαι καλός στον αέρα. Χρειάζομαι βελτίωση σχετικά στο "μπλοκάρισμα" των σουτ, να γίνω πιο γρήγορος στα πόδια».

Είχες και αρκετά μεγάλη περίοδο διακοπών.

«Ναι, είναι αλήθεια. Έπαιξα πολλά παιχνίδια και το σώμα μου ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Ωστόσο, για περίπου δύο μήνες μετά το τέλος του πρωταθλήματος είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ. Το σώμα μου επανήλθε, αλλά όπως είναι φυσιολογικό, έχασα τα πατήματά μου. Γι' αυτό όμως υπάρχει η προετοιμασία, έτσι ώστε να επανέρθουμε στα επίπεδα που πρέπει».

Αυτοκτόνησε πρώην αντιδήμαρχος των Ιωαννίνων!!

Είχε αποκαλύψει υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου.

Αυτοκτόνησε πρώην αντιδήμαρχος των Ιωαννίνων
Τέλος στη ζωή του, έδωσε το μεσημέρι, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Ν. Μάντης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα τον περασμένο Μάιο, αφού προηγουμένως αποκάλυψε υπεξαίρεση από τα Ταμεία του δήμου ύψους 1,3 εκ. ευρώ.

Τότε, στην γραπτή του δήλωση, η οποία συνόδευε την παραίτηση του ανέφερε: «Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με καταπόνησε σωματικά ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν, ανθρωπινά με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου».

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια της Οικονομικής υπηρεσίας και ο Ταμίας του Δήμου.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν χάνει από κανέναν!!

Ασταμάτητη η Εθνική Νέων Ανδρών που έκανε το 4/4 (74-77 τη Λιθουανία) και προκρίθηκε ως πρώτη από τον α' όμιλο του Eurobasket της Εσθονίας!
Το σύνολο του Κώστα Μίσσα ήταν εκείνο που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση. Η Εθνική μας ομάδα ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (9-19 πρώτο δεκάλεπτο) και «έκλεισε» το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 27-39.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους (30-45) για την Εθνική μας ομάδα. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν και η Λιθουανία με ένα εντυπωσιακό σερί (16-0) κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα (46-45). Τελικά το τρίτο μέρος ολοκληρώθηκε με 55-49 υπέρ της Λιθουανίας, που έτρεξε ένα φοβερό 25-2 επιμέρους σκορ!
Η Εθνική όμως βρήκε τις λύσεις και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ (57-66) με συνεχόμενα τρίποντα από τους Λαρεντζάκη, Παπαπέτρου, Μποχωρίδη, «τρέχοντας» σερί 0-15 από το 57-51! Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, εκεί όπου η Εθνική μας ήταν πιο ψύχραιμη (4/4 ελεύθερες βολές ο Λαρεντζάκης) και έφτασε στο τελικό 74-77.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής ήταν ο Λαρεντζάκης με συνολικά 27 πόντους και 5/10 τρίποντα, ενώ πολύ καλός για ακόμα ένα ματς ήταν και ο Παπαπέτρου με 19 πόντους και 3/6 τρίποντα.
Τα δεκάλεπτα: 9-19, 27-39, 55-49, 74-77
Λιθουανία: Ριάουνκα 6 (13ρ.), Λέκις 6 (2/4τρ., 4ασ.), Γιουνκεβίτσιους 5, Παλιουκένας 18 (2/7τρ., 3λ., 2κλ.), Μοτσκεβίτσιους 3, Σεμάνσκα 3 (2λ.), Βάιτκους, Ολισεβίτσιους 5 (1/5τρ., 3κλ.), Κατσίνας 4 (4ρ.), Καρινιάουσκας 7 (4ρ., 2ασ., 4λ.), Τσατκεβίτσιους 2, Γιογκέλα 15 (7ρ.)
Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 9 (2/2τρ., 6ρ., 4λ., 2κλ.), Λαρεντζάκης 27 (5/10τρ., 6ασ., 6λ.), Παπαπέτρου 19 (3/6τρ., 6ρ., 4λ., 3κλ.), Καραμαλέγκος, Σλαφτσάκης 3 (3ρ., 3ασ.), Αντετοκούνμπο 1 (5ρ., 2λ.), Μελισσαράτος 10 (10ρ., 2ασ.), Αγραβάνης 8 (6ρ.), Καμπερίδης.
ΕUROBASKET 2013 (9-21/7, Ταλίν)
Α' ΟΜΙΛΟΣ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/7)
Γεωργία-Σερβία 52-89
Λιθουανία-Ελλάδα 74-77
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ελλάδα 4-0 6
2. Λιθουανία 3-1 7
3. Γερμανία 2-2 6
4. Σερβία 1-3 5
5. Γεωργία 0-4 4
Πηγή: gazzetta.gr

Πέντε χρόνια στον Θανόπουλο!!

Μπλεξίματα για τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, ο οποίος καταδικάστηκε σε πεντετή φυλάκιση για τα χρέη της ομάδας προς το δημόσιο και άσκησε έφεση!
Με πενταετή ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ο Νίκος Θανόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News! Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης είχε οδηγηθεί στις 2 Απριλίου 2013 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο ύψους 73.820.435, 21 ευρώ. Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε δύο μέρες αργότερα, πήρε αναβολή και τελικά εκδικάστηκε στις 28 Ιουνίου. 
Ο Θανόπουλος προσκόμισε μέσω του συνηγόρου, Αντώνη Φλώρου, έγγραφα που θεωρούσε ότι αποδείκνυαν πως επί των ημερών του δεν υπήρχαν παραβάσεις, ενώ ισχυρίστηκε ότι κάλυψε και εκκρεμότητες προηγούμενων διοικήσεων.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε και του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών επί 20 ευρώ την ημέρα για παράβαση του νόμου 1882/90 που αφορά χρέη προς το Δημόσιο! Ο 49χρονος άνδρας άσκησε έφεση, η οποία είχε ανασταλτικό χαρακτήρα! Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ που καταδικάζεται με ποινή φυλάκισης, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στην εφημερίδα, όπως και ο συνήγορός του!
Πηγή: gazzetta.gr

Το γαλλικό κλειδί!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο gazzetta.gr για το «γαλλικό κλειδί» που ψάχνει ο Ολυμπιακός στη μεσαία γραμμή του.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το βάρος στα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού έχει πέσει στην ανεύρεση ενός εξαιρετικού αμυντικού χαφ. Ενός παίκτη που να… δαγκώνει, που να ανήκει στην κατηγορία… σκύλος.
Οι Πειραιώτες… χτενίζουν την αγορά της Γαλλίας, καθώς θεωρούν ότι εκεί μπορεί να βρεθεί ο ιδανικός ποδοσφαιριστής. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να μαθαίνει τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη αγορά από πρώτο χέρι, λόγω φυσικά των Καρεμπέ και Ισά.
Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και κοιτάζουν την συγκεκριμένη αγορά, ειδικά για παίκτες που καταστρέφουν το παιχνίδι των αντιπάλων. Τα καλά αμυντικά χαφ στο Σαμπιονά, αλλά και στη Β’ Γαλλίας… περισσεύουν.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι νταμπλούχοι θα ήθελαν να βρουν έναν παίκτη με τα στοιχεία του τεράστιου Καρεμπέ. Καρεμπέ είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί, αλλά ποιοτικό αμυντικό χαφ δεν είναι και… Γολγοθάς.
Παλαιότερα ο Ολυμπιακός δεν ρίσκαρε με την περίπτωση του Ν’ Ζοζί. Τον είχαν δει οι σκάουτερς, τον είχαν προτείνει, αλλά η τότε διοίκηση δεν ήθελε να πάρει παίκτη από την Β’ Γαλλίας. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Βενκέρ (δύο φορές μάλιστα…) που έπαιζε στη Ναντ. Ο Ολυμπιακός δεν τον απέκτησε, ο παίκτης πήγε στη Λιέγη (Σταντάρ) και έχει πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι.
Και μιας και αναφερθήκαμε στον Βενκέρ, δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη, εάν οι Πειραιώτες ασχοληθούν με την συγκεκριμένη περίπτωση, έστω και εάν έχει ανέβει η τιμή του. Πολλές φορές έχουν κινηθεί για παίκτες που δεν είχαν αποκτήσει σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, ενώ στην περίπτωση αυτή υπάρχει και… μπόνους. Ο Ισά, όταν είχε φέρεις την Ελλάδα τον Μοδέστο, είχε προτείνει και τον νεαρό αμυντικό μέσο...
Τα νέα ονόματα που παίζουν δυνατά στις εφημερίδες είναι αυτά των Μεντζανί, Νγκουί και Σάντσες, με τον τελευταίο να έχει βρεθεί στον μεταγραφικό δρόμο του Ολυμπιακού… αμέτρητες φορές. Τώρα αν θα είναι κάποιος από αυτούς ή στην πορεία εμφανιστεί κάποιος άλλος θα το μάθουμε, όταν έρθει η ώρα.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός, κινείται για να πάρει αμυντικό χαφ και μάλιστα καλό. Όπως άλλωστε, είναι και οι προηγούμενες κινήσεις ενίσχυσης που έχει κάνει. Οπότε, υπομονή…
Υ.Γ. Το θέμα Τζιμπούρ έχει κουράσει. Όλο άδειες, όλο νέες διορίες, όλο συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Ο Τζιμπούρ πρόσφερε στον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός του προσέφερε περισσότερα. Και αφού είναι φευγάτος, ας φύγει μία ώρα αρχύτερα. Χαμένοι να βγουν οι πρωταθλητές, αποκλείεται…
Πηγή: gazzetta.gr

Τι είναι σοφότερο;

Ο Σταύρος Κόλκας θυμάται παλιότερες προετοιμασίες του ΠΑΟΚ και γράφει για τη διαφορετική δουλειά του Χουμπ Στέφενς. ΛΕΟΜΠΕΝ, αποστολή: Σταύρος Κόλκας.  
Εδώ και δέκα μέρες είμαστε στην Αυστρία και παρακολουθούμε την προετοιμασία. Έχω δει πολλές, πάνω από δέκα. Σάντος, Αναστασιάδης, Καραγεωργίου, Μπόλονι, Μπερέτα, Δώνης κ.α. είχαν ο καθένας τις ιδιαιτερότητές τους. Πιο μεθοδικός και σκληρός ήταν ο Σάντος με διαφορά, από τους υπόλοιπους δεν μπορώ να πω πως είδα κάτι που μου έμεινε χαραγμένο.
Στου Στέφενς υπάρχει ένα μυστήριο είναι η αλήθεια. Η προπόνηση δεν είναι σύνθετη, δεν υπάρχει η πίεση και η τακτική ανάλυση που είχε πχ ο κορυφαίος Σάντος. Οι παίκτες δεν κοιμούνται ένα λεπτό αφού πάνε στα δωμάτιά τους, δεν έχουν εκείνο το βλέμμα που σου λέει δεν αντέχω άλλο θέλω να πάω σπίτι μου.
Ο Ολλανδός δουλεύει διαφορετικά, είναι σαν να μην τον απασχολεί η τακτική συμπεριφορά της ομάδας, η επανάληψη, ο αυτοματισμός. Οι προτεραιότητές του είναι άλλες.
Προτεραιότητά του είναι η ομάδα να είναι πραγματικά ομάδα σε όλες τις εκδηλώσεις της.
Προτεραιότητά του είναι να αισθανθούν όλοι πως αν είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους θα παίζουν.
Προτεραιότητά του είναι να δώσει την αίσθηση στα βαριά βιογραφικά της ομάδας πως δεν διαφέρουν από τα … ελαφρύτερα.
Προτεραιότητά του είναι να δώσει τρεις ξεκάθαρες κατευθύνσεις και από εκεί και πέρα να μιλήσει η διάθεση και το ταλέντο.
Κάποια άλλη χρονιά ίσως και να με παραξένευε αυτή η προσέγγιση, αλλά μετά από αυτή του Δώνη που προσπαθούσε συνεχώς να δώσει πληροφορίες στους παίκτες, μάλλον διαπίστωσα πως περισσότερο τους μπέρδευε παρά τους βοηθούσε να παίξουν ελεύθερα.
Ο Στέφενς σου λέει, επαγγελματίας είσαι, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, κάντο καλά και θα παίζεις. Αν δεν το κάνεις καλά, δεν θα παίζεις.
Το καλά βέβαια είναι ξεκάθαρο και όχι γενικότητα. Θα πρέπει δηλαδή να ακολουθείς τις δύο τρεις αρχές του προπονητή, πχ παίρνω μπάλα και κοιτάω μπροστά με στόχο το γκολ και όχι πλάγια για να παίξω στα σίγουρα και να είσαι χρήσιμος για τη συνολική λειτουργία.
Όταν όμως είσαι ο Στέφενς και γνωρίζεις πως το ειδικό σου βάρος είναι ανώτερο των παικτών σου, είναι πιο εύκολο να τους αναγκάσεις να μπαίνουν στον αγώνα με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Δεν χρειάζεται να τους πείσεις για κάτι τέτοιο. Έχουν πεισθεί από μόνοι τους.
Όταν είσαι ο Στέφενς, έχεις την δυνατότητα να πας σε μετωπική αν χρειαστεί και αυτό το ξέρουν όλοι. Κάποιοι το είδαν κιόλας.
Και εδώ μπαίνει το ερώτημα. Αλήθεια, έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο, έτσι όπως είναι πλέον οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τι είναι πιο καλό; Να τους γεμίζεις με πληροφορίες και να απαιτείς άκρως εξειδικευμένα πράγματα από αυτούς ή να τους βάλεις κάποιους απλούς και κατανοητούς κανόνες και να τους αναγκάσεις ακολουθώντας αυτούς να παρουσιάζεις μία εικόνα πιο απελευθερωμένη μέσα στο γήπεδο;
Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σήμερα σε αυτό το ερώτημα γιατί είναι νωρίς. Έχω μόνο την εικόνα των δύο πρώτων φιλικών την ώρα που γράφω, με την ομάδα να μου αρέσει πολύ σε αυτά.
Όμως δεν παύει να είναι φιλικά, στα οποία μάλιστα οι παίκτες δεν έχουν 90λεπτο στα πόδια τους.
Περιμένω και εγώ με απορία να δω που θα οδηγηθούμε, γιατί κακά τα ψέματα η χρονιά είναι πάρα πολύ σημαντική για την ομάδα.
ΥΓ Περιμένω κάτι και καλά δημοσιογράφους να ξεφωνίσουν τον Στέφενς που βάζει τον Κατσουράνη στόπερ. Με τον Δώνη η αντίδρασή τους ήταν άμεση, αλλά εκεί τους έπαιρνε γιατί ο κόσμος έβγαζε άρνηση για τον προπονητή. Τώρα; Και αν δεν παίζει ο Γκαρσία; Τι θα λένε; Τα ίδια; Δε νομίζω, γιατί απλά είναι τζάμπα μάγκες. Εκεί που τους παίρνει μαγκιά…
Πηγή: gazzetta.gr

Τελικά, ποιος είναι ο τυχερός από την κλήρωση;

Από την κλήρωση κιόλας αυτό το πρωτάθλημα σε ξενερώνει, γράφει ο Αποδυτηριάκιας… Τι κερδίσαμε, ρωτάω. Έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος και, αλήθεια, τι είναι αυτό που κληρώθηκε, αναρωτιέμαι. Το χέρι στη σακούλα, τραβάνε έναν αριθμό, έναν κλήρο. Για ποιο λόγο; Να κληρωθούν οι ομάδες. Αδιάφορο. Να κληρωθούν τα παιχνίδια. Ξανά μανά αδιάφορο.
Ποιο πρωτάθλημα και ποια κλήρωση. Παγωμένα πράγματα. Κρύα. Κρυόπλαστα. Ο μόνος πρόεδρος ομάδας που είναι φορμαρισμένος είναι ο Μελισσανίδης. Δεν κάνω πλάκα. Η ΑΕΚ είναι εκτός κόλπου, όμως φτιαγμένοι είναι μονάχα οι αεκτζήδες. Οι ολυμπιακοί; Καμμία διάθεση. Οι παναθηναϊκοί; Τελειωμένοι. Οι παοκτσήδες; Θέλουν δεν θέλουν μπαίνουν στην πρίζα. Τα αρειανά; Δεν λέω.
    
Ποια κλήρωση και ποιο πρωτάθλημα. Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αν θα παίξουν π.χ. ΟΦΗ – Πανιώνιος την πρώτη αγωνιστική που κληρωθήκανε κι όχι την έβδομη; Σε παρακαλώ.
Ποιο είναι το κληρωτικό ενδιαφέρον που ο Απόλλωνας δεν θα παίξει με τον Άρη την ενδέκατη αγωνιστική, αλλά στην πρεμιέρα; Εκεί έφθασε το πρωτάθλημα. Να κληρώνεται σε παγερή αδιαφορία. Και να κατακτάται με μπινελίκια.

 Ούτε οριζοντίως, ούτε καθέτως παίζεται το πρωτάθλημα για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Γινόταν κάποτε η κλήρωση του πρωταθλήματος και παίρνανε φωτιά τα κομπιουτεράκια. Τα πλάνα των πλάνων. Ποιος παίζει με ποιον και πότε. Υπολογισμοί στους υπολογισμούς. Και ο καθένας, από τους μικρούς λέμε, ψαχνότανε να κάνει συμφωνίες μ’ άλλους μικρούς. Μιλάμε, όμως, για προέδρους που δεν είχαν μπέσα, που ο ένας ήθελε να ρίξει τον άλλον.

Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι στα χέρια άσχετων. Καμμία υπερβολή σ’ αυτό. Οι άνθρωποι έχουν άγρια μεσάνυχτα με το αντικείμενο. Μάγκες είναι, καπάτσοι, της νύχτας, περπατημένοι, αδίστακτοι, όμως από μπάλλα δεν καταλαβαίνουν. Δεν θέλουν να καταλάβουν.

Ο αιώνιος πρόεδρος ομάδας, εφοπλιστής και λεχρίτης, κυριλάτος και απατεωνάκος, στο ποδόσφαιρο τη ψάχνει στο πονηρό. Και αρχίζει να «μελετά» την κλήρωση οριζοντίως και καθέτως. Τι κάνω εγώ, που θα βρίσκεται ο αντίπαλος, οι αντίπαλοι την 8η αγωνιστική. Και μετά πως θα έχει κάτσει η τράπουλα την 12η αγωνιστική.

Πρωτάθλημα σημαίνει η ομάδα μου. Τι κάνω εγώ. Μόνον εγώ. Ασχολούμαι αποκλειστικά με την ομάδα μου. Δεν χάνω χρόνο, σκέψη, ενέργεια και χρήμα για κανέναν άλλον. Ασχολούμαι μονάχα με τον προπονητή μου, με τους παίκτες μου. Πρώτα αυτό. Μόνον αυτό. Όχι πώς θα τη φέρω στον άλλον. Τι παγίδα θα του στήσω. Ούτε να τον περιμένω στη γωνία να του κάνω χωσιά.

Ένα πρωτάθλημα είναι αυτό που θα το παίξουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Έτσι δείχνει. Θα μας δείξει τη μπάλλα του ο Ολυμπιακός ή, και τις άκρες του στο χώρο; Και ο ΠΑΟΚ πως θα παίξει, ρωτάω. Στήνοντας κάμερες πίσω από τις κουρτίνες και μπανίζοντας τον Ολυμπιακό;

Πηγή: gazzetta.gr

«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics)

Ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων του ΑΡΗ Θόδωρος Κάντας μίλησε στο gazzetta.gr για την ιδιαίτερη εκγύμναση των τερματοφυλάκων και την ξεχωριστή φετινή προετοιμασία με 5 γκολκίπερ στον ΑΡΗ, αλλά και την δική του επαγγελματική πορεία και την συνεργασία με το «φάντομ» των ελληνικών γηπέδων, Νίκο Σαργκάνη.  ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΠΡΑΒΕΤΣ: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ
Κόουτς στη φετινή προετοιμασία υπάρχει η ιδιαιτερότητα να προπονείς πέντε τερματοφύλακες. Πόσο δύσκολο είναι αυτό και πως σου φαίνονται οι προπονήσεις;
Με το που ξεκίνησε η οργάνωση της ομάδας σίγουρα στο σκεπτικό δεν ήταν η παρουσία πέντε τερματοφυλάκων εδώ. Προέκυψε ωστόσο στην πορεία η παρουσία του Μπουζάνη και ήδη είχαμε καλέσει τον μικρό τον Μάντζιαρη, ο οποίος ήδη υπήρχε στον προγραμματισμό της ΠΑΕ, ώστε να προωθηθεί. Θεωρώ πως όλοι πάντως κερδίζουν από αυτό, ειδικότερα ο ένας από τον άλλον.
Πως είναι οι προπονήσεις φέτος που υπάρχει μια ιδιαίτερα μικρή ηλικία τερματοφυλάκων;
Αυτό το στοιχείο υπάρχει έντονα στις εποχές που ξημερώνουμε και είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο.  Εμένα είναι η δεύτερη χρονιά μου στον Άρη και είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με νέα παιδιά και από τα συγκεκριμένα βλέπω μεγάλο ζήλο.
Ποιο είναι το στοιχείο στο οποίο δείχνετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην προετοιμασία;
Ένας τερματοφύλακας έχει πολλά στοιχεία και παράλληλα χρειάζεται βελτίωση σε άλλα τόσα. Εγώ προσωπικά δίνω μεγάλη βαρύτητα στη βελτίωση της τεχνικής και της τακτικής, ωστόσο το κάθε παιδί έχει τις ιδιαιτερότητες του και χρειάζεται τις κατάλληλες ασκήσεις. Εγώ προσπαθώ να δίνω έμφαση στη δύναμη και την αντοχή.
Ο Μπουζάνης πέρυσι έδωσε 48 παιχνίδια με την ομάδα του. Θα βοηθήσει τον Διούδη το ότι φέτος θα υπάρχει ανταγωνισμός για το νούμερο ένα;
Καταρχάς αυτό θα είναι πολύ καλό για την ίδια την ομάδα. Εξάλλου είναι βέβαιο πως ο ανταγωνισμός θα κάνει καλό και θα ανεβάσει τόσο τον ίδιο τον Ντιν, όσο και τον Σωκράτη. Παράλληλα να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμη δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι αυξάνουν τον ανταγωνισμό δηλαδή ο Καράδαης και ο Γκέλης. Τέλος θέλω να τονίσω πως είναι άλλο το πρωτάθλημα που έπαιζε πέρυσι ο Ντιν κι άλλο το ελληνικό.
Είναι μειονέκτημα για τον ΑΡΗ η ύπαρξη κατά βάση νέων παικτών στο φετινό ρόστερ, αν κοιτάξουμε και την περυσινή σεζόν κι αν αυτό δυσκολεύει και τη δουλειά σας;
Υπάρχει αυτή η ιδιομορφία να υπάρχουν στο ρόστερ κατά φύση νεαρά παιδιά, ωστόσο θα είναι μία νέα σεζόν η οποία ξεκινάει με άλλες προοπτικές και προϋποθέσεις. Δεν θα έλεγα ότι μας δυσκολεύει η ύπαρξη νέων παικτών, απλά μας επιβάλλει να είμαστε πιο προσεκτικοί.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα, ποια τα μειονεκτήματα και που χρειάζεται παραπάνω δουλειά ο Ντιν Μπουζάνης;
Θα σταθώ στο ότι είναι πολύ εργατικός και επικοινωνιακός. Ουσιαστικά έχει όλα αυτά ζητάω εγώ και ψάχνει η ομάδα. Νομίζω ότι έχει να δώσει πράγματα, αλλά προφανώς και θα χρειαστεί στήριξη και δουλειά.
Τι σε κράτησε στον ΑΡΗ φέτος και δεν αποχώρησες, διότι από όσο γνωρίζουμε σκεφτόσουν το ενδεχόμενο του εξωτερικού και είχες τη δυνατότητα να φύγεις;
Όσο τίμια ήταν η ομάδα απέναντί μου, άλλο τόσο τίμιος ήμουνα και εγώ. Το καλοκαίρι υπήρξε αλλαγή πολλών προσώπων οι οποίοι θέλησαν να δώσουν αξία στον άνθρωπο και στον προπονητή. Πέρυσι δεν υπήρξε η χρονική στιγμή και τα περιθώρια να έρθω σε επαφή, χωρίς αυτό εννοείτε πως είναι μομφή, διότι δεν έχω κανένα παράπονο. Απλώς θεωρώ πως με σεβάστηκε απόλυτα η ομάδα και βλέποντας ότι πάει να γίνει κάτι πολύ καλό φέτος, θέλησα να μείνω.
Τι σε εξιτάρει περισσότερο, το να δουλεύεις με ένα νέο ή με έναν φτασμένο κι έμπειρο τερματοφύλακα;
Όποια κι αν είναι η ηλικία και όσο πετυχημένος κι αν είναι κάποιος γκολκίπερ πάντα μαθαίνει. Με το νέο σε ηλικία σίγουρα έρχεσαι πιο κοντά λόγω της επικοινωνίας, αλλά και της βοήθειας που έχει ανάγκη και ζητάει.
Η περυσινή χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά για σας, με την εξαιρετική πορεία του Διούδη. Φέτος τι θα θέλατε να κρατήσουν φεύγοντας από τη Βουλγαρία οι παίκτες;
Εμένα δουλειά μου είναι να προπονώ τους τερματοφύλακες και να τους βοηθώ όσο μπορώ. Το αν τα πηγαίνω καλά είναι σχετικό. Φέτος θα ήθελα ο κάθε τερματοφύλακας να ωριμάσει ακόμα περισσότερο και να κρατήσει κάτι από τη δουλειά που γίνεται καθημερινά. Κυρίως όμως θα ήθελα να κρατήσουν το κομμάτι της συνεργασίας, της επαφής και της αξιοκρατικής σχέσης ανάμεσά τους.
Κάθε μέρα διακρίνουμε ποικιλία στις ασκήσεις, αυτό γίνεται διότι ο κάθε παίκτης χρειάζεται δουλειά σε διαφορετικό τομέα;
Υπάρχουν πέντε νεαρά παιδιά με τα οποία πρέπει να δουλεύουμε εξίσου, αλλά και με τη διαφορά ότι ο καθένας έχει μία ιδιαιτερότητα το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο και κατάλληλο για όλους, ώστε να ο κάθε παίκτης να έχει την κατάλληλη βελτίωση.
Αισθάνεσαι δικαιωμένος με την περυσινή εμφάνιση του Σωκράτη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος κι αν περίμενες να κάνει έστω μία εμφάνιση στο Μουντιάλ Κ20;
Δικαιωμένος δεν πρέπει να αισθάνομαι εγώ. Όχι εγώ. Δικαιωμένος πρέπει να νιώθει ο ίδιος ο Σωκράτης που τα κατάφερε, ο κόσμος που ένα παιδί του ΑΡΗ κατάφερε να αναδειχθεί και η ομάδα στην οποία ο Διούδης πρόσφερε. Όσον αφορά το Παγκόσμιο, γι’ αυτό δουλέψαμε για ένα εικοσαήμερο πριν φύγει και θεωρώ πως τουλάχιστον μια συμμετοχή τη δικαιούταν. Δεν θα ήθελα πάντως να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό, διότι ήταν απόφαση των ομοσπονδιακών τεχνικών και τη σεβόμαστε απόλυτα.
Γνωρίζουμε το πόσο θέλετε όλοι οι προπονητές να υπάρξουν επιτέλους στην Ελλάδα οργανωμένες σχολές τερματοφυλάκων και τη συνεργασία σας και τη σχέση που έχετε με τον Νίκο Σαργκάνη. Ένα σχόλιο γι’ αυτό.
Σε αυτόν τον τομέα γίνεται δουλειά σε όλο τον κόσμο και εγώ πέραν του Νίκου Σαργκάνη έχω επαφή δύο αξιόλογους ξένους προπονητές, των οποίων δεν θέλω να αναφέρω τα ονόματα, ωστόσο ευχή μου είναι να υπάρξει επιτέλους κάποια σχολή τερματοφυλάκων της ΕΠΟ, ώστε να αρχίσουν να βγαίνουν πιο αξιόπιστες λύσεις.
Φέτος από τον ΑΡΗ να περιμένουμε περισσότερα και πως βλέπετε μέχρι στιγμής την προετοιμασία;
Ο AΡΗΣ δεν πρέπει να δει φέτος τη σεζόν συνολικά, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι και προς αυτήν την κατεύθυνση να κινηθεί. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, κυρίως λόγω της δουλειάς που γίνεται.
Συμμετέχετε και συμβουλεύετε τον κόουτς στο ποιος τερματοφύλακας είναι αυτός που πρέπει να ξεκινάει βασικός κι αν ναι, η τελική απόφαση ποιανού είναι;
Ο κ. Χατζηνικολάου είναι από τους λίγους προπονητές στην Ελλάδα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και συνεργάζεται άψογα με τους βοηθούς του. Κυρίως όμως με τον προπονητή των τερματοφυλάκων, του οποίου ζητάει συνεχώς τη γνώμη, όμως την τελική απόφαση την παίρνει αυτός κι έτσι πρέπει να γίνεται.
Ο Διούδης με τον Μπουζάνη όπως φαίνεται φέτος θα είναι το βασικό δίδυμο τερματοφυλάκων. Οι άλλοι δύο, δηλαδή ο Γκέλης και ο Καράδαης θα παλεύουν για την 3η θέση;
Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Ο καθένας από μέσα του έχει δώσει μια προτεραιότητα κι έχει ένα στόχο. Θέλω όμως να καταλάβουν και οι δύο ότι αν συνεχίσουν να δουλεύουν στους ίδιους ρυθμούς, πολύ γρήγορα αν όχι αυτήν τη σεζόν, θα κάνουν πολλά βήματα μπροστά.
Ο Καράδαης ωφελήθηκε από το δανεισμό του πέρυσι;
Όχι δεν του έκανε καλό. Του είχα πει ότι θα πρέπει να πάει και να πάρει παιχνίδια, αλλά δυστυχώς είχε έναν τραυματισμό και δεν έπαιξε όσο θα έπρεπε. Είναι όμως τυχερός που βρίσκεται και πάλι στο ρόστερ και θα πρέπει να δουλέψει πολύ φέτος
Τι πρέπει να συνδυάζει ένας τερματοφύλακας για να διαπρέψει;
Ένας τερματοφύλακας πρέπει να είναι καλλιτέχνης! Να παίζει και δράμα και κωμωδία! Να είναι καλός και στη γραμμή και εκτός τέρματος. Να είναι ηγέτης. Αν τα έχει όλα κατατάσσεσαι σε έναν πολύ μεγάλο τερματοφύλακα . Αν είναι ελλιπής, θα είναι πάντα ή καλός ή μέτριος.
«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)
«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  2
«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  3
«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  4
«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  5
«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  6
«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  7
«Ο τερματοφύλακας είναι καλλιτέχνης» (pics) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)  8
Πηγή: gazzetta.gr

Χιλή: Συνεχίζει να τα… τρώει ο Κοστάνζο!! (video)

Αδιόρθωτος φαίνεται πως είναι ο Φράνκο Κοστάνζο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα της Χιλής.
Ο Αργεντινός πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δέχθηκε γκολ, με αποτέλεσμα η ομάδα του να χάσει σε φιλικό με 1-0. Ο έμπειρος γκολκίπερ αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από έναν χρόνο μακριά από το ποδόσφαιρο, αλλά η πρώτη του εμφάνιση δεν ήταν η ιδανική για αυτόν. Ο Κοστάνζο έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, έκανε πέναλτι και δέχθηκε και το γκολ από τα έντεκα βήματα και αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους.
Δείτε το βίντεο:





Πηγή: onsports.gr

Σκόραρε και τρελάθηκε ο Νοά!! (video)

Ο μπασκετμπολίστας των Σικάγο Μπουλς, Γιόακιμ Νοά σκόραρε σε φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου για να… τρελαθεί.
Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ, θα γνωρίζουν πως από τους περισσότερο παθιασμένους μπασκετμπολίστες είναι ο Γιόακιμ Νοά των Σικάγο Μπουλς. Ο υψηλός σέντερ έλαβε μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου.
Έτσι, μόλις σκόραρε… τρελάθηκε πανηγυρίζοντας α λα Άλαν Σίρερ. Βέβαια, κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει πως οι αντίπαλοί του τον κοιτούσαν και δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες θα σκόραρε ο κάθε ένας.




Πηγή: onsports.gr

Όταν....!!

O Θανάσης Ασπρούλιας γράφει για την Εθνική ομάδα και τον διαφορετικό τρόπο που την αντιλαμβάνονται οι παίκτες που μεγάλωσαν στην Ελλάδα με τους ομογενείς.  
Αν σας είναι δύσκολο να κλείσετε τα μάτια, να σκεφτείτε, ή να κάνετε αναγωγές με προσωπικά βιώματα, προτιμήστε να ξοδέψετε το χρόνο σας μέσα στο gazzetta.gr διαβάζοντας κάτι που θα σας προσφέρει γνώση. Δεν πρόκειται για κάτι που θα σας κάνει πιο σοφούς, ούτε για κάποια αποκλειστική εμπειρία. Ουδεμία εμπειρία μπορεί να έχει το χαρακτήρα του μονοπωλίου.
Μου αρέσει να ζυγίζω τις αποφάσεις των αθλητών. Να τις βάζω στο ζύγι και να καταλήγω σε ένα συμπέρασμα. Παρασυρμένος κάποιες φορές από το στιγμιαίο συναίσθημα. Είτε υπέρ, είτε εναντίον του αθλητή. Ποτέ όμως με υστερόβουλη σκέψη. Εξάλλου δε θα πάψω ποτέ να πιστεύω ότι όλοι εσείς που μας διαβάζετε ή ασχολείστε μαζί μας, δίνετε πολύ μεγαλύτερη σημασία (και αξία) σε εμάς, από αυτή που δικαιούμαστε. Ας είναι όμως...
Η Εθνική ομάδα για τους παίκτες (λέγεται) ότι δεν είναι υποχρέωση. Είναι τιμή κι ευθύνη. Για αυτό και είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε στη πυρά, όλους όσοι της γυρνούν την πλάτη. Ετσι δεν είναι; Ελάτε, μη διστάζετε. Ας το παραδεχτούμε. Θέλετε όμως να εξετάσουμε τι είναι πραγματικά η Εθνική ομάδα; Και κυρίως για τους Ελληνες -γηγενείς- παίκτες; Γιατί είναι λιγοστοί, έως ελάχιστοι αυτοί που την αρνούνται τελικά, όταν έρχεται η ώρα του καλοκαιριού; Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω απλά το ζήτημα σε πρώτη φάση. Η Εθνική ομάδα δεν είναι μονάχα τιμή. Είναι το βίωμα μίας ολόκληρης ζωής, που ξεκινάει σε πολύ μικρή ηλικία και είναι αδύνατον να ξεριζωθεί από την ψυχή του Ελληνα παίκτη, που μεγαλώνει στα Φάρσαλα, στους Αμπελόκηπους, στη Ρόδο, στην Κυλλήνη, στην Δράμα, ή στο Ηράκλειο, στη Νάουσα ή στη Λήμνο. Είναι ο πόθος και ο στόχος μίας ολόκληρης ζωής... Είναι ο πόθος που τελικά σε πείθει ότι η Εθνική ομάδα είναι τιμή, η οποία δεν ξεπληρώνεται.
Αφού φτάσατε έως εδώ, κάντε τον κόπο να πάτε και πιο κάτω... Οι εικόνες που θα σας περιγράψω είναι πραγματικά περιστατικά
Οταν λοιπόν...
Οταν λοιπόν... Εσύ (ο Σπανούλης και ο Ζήσης, ο Φώτσης και ο Μπουρούσης και όλα τα υπόλοιπα παιδιά), έχοντας ξεχωρίσει από τους συνομήλικους, άκουγες -σε ηλικία 12-13 ετών- από τους προπονητές του συλλόγου σου ότι... "Το Σάββατο θα πας για προπόνηση με το (τοπικό) κλιμάκιο της εθνικής ομάδας" και έτρεχες στο σπίτι σου να το μεταφέρεις στους γονείς σου γεμάτος ευτυχία, στην Αμερική, ο Κουφός και ο Καλάθης πιθανώς να μην είχαν ακούσει καν την λέξη "Ελλάδα" ακόμα.
Οταν... ήσουν έτοιμος να κλάψεις, ή να πετάξεις στα σύννεφα περιμένοντας από τον προπονητή του κλιμακίου να σε ενημερώσει αν θα πάρεις μέρος (σε ηλικία 14 ετών) στο τουρνουά Χριστουγέννων της Ομοσπονδίας, στην Αμερική το μοναδικό μέλημά τους ήταν να μπουν στην ομάδα του γυμνασίου.
(Ξέρετε τι είναι το τουρνουά Χριστουγέννων; Είναι η πρώτη μεγάλη τιμή που μπορεί να νιώσει ένα παιδί που ασχολείται με το μπάσκετ... Είναι η πρόσκληση σε περίπου 50 παιδιά, τους κορυφαίους στην ηλικία τους, να συμμετάσχουν σε ένα προπονητικό καμπ υπό την επίβλεψη όλων των κόουτς της Ομοσπονδίας... Είναι η στιγμή που ένα παιδί 14 ετών αισθάνεται διαφορετικός, διότι πλησιάζει στο όνειρο. Τη συμμετοχή στην Εθνική!)
Οταν... Εσύ, κατέφθανες τελικά στους ξενώνες του Ολυμπιακού Σταδίου κι έβλεπες για πρώτη φορά δίπλα σου 49 ισάξιους, ή και καλύτερους παίκτες από εσένα (που δεν είχες ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου) και σκεφτόσουν ότι όλοι (προερχόμενοι κι από μέρη που είτε καν ήξερες ότι υπάρχουν) είναι εκεί για γίνουν οι καλύτεροι 12 (παίδες) μίας ολόκληρης χώρας, στην Αμερική, οι ...50 (ή όσοι τέλος πάντων) διεκδικούσαν θέση σε ένα από τα πολλά γυμνάσια της περιφέρειας....
Οταν... Εσύ, πιτσιρίκος ακόμα, πέφτεις για ύπνο και ονειρεύεσαι να παίζεις σε ένα μεγάλο γήπεδο με κόσμο, φορώντας τη γαλανόλευκη με το νούμερο 12 κι αυτή είναι η μοναδική σκέψη της ζωής σου που σε κάνει ευτυχισμένο, στην Αμερική, η ίδια φανέλα, έχει το όνομα ενός κολεγίου, ή μίας ομάδας του ΝΒΑ...
Οταν... Εσύ, ενώ κάθεσαι στο προαύλιο του σχολείου κι αγωνιάς, τρέμεις, αγχώνεσαι αν ήρθε στα γραφεία της ομάδας σου το γράμμα από την Ομοσπονδία που σε καλεί στο επόμενο προπονητικό καμπ της Εθνική Παίδων (Εφήβων, Νέων), στην Αμερική το ίδιο γράμμα το πολύ πολύ να σου κοινοποιούσε αν γίνεσαι αποδεκτός ή όχι στο κολέγιο που έκανες αίτηση.
Οταν... Εσύ, φτάνοντας τρεις μήνες από την πρώτη μεγάλη διοργάνωση, διαπίστωνες ότι έχουν μείνει δίπλα σου άλλοι 15 παίκτες, από τους οποίους θα κόβονταν οι 4 πριν μείνουν οι 12 που θα φορούσαν τελικά τη φανέλα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ) και σε έπιανε ταχυπαλμία, στην Αμερική σημαντικός ήταν αυτός που σκόραρε 50 πόντους στο γυμνάσιο...
Οταν... η ψυχή σου σφιγγόταν και το όνειρο γκρεμιζόταν ακούγοντας ότι τελικά το όνομά σου δεν είναι στους 12 εκλεκτούς, στην Αμερική τα δάκρυα χύνονταν αν στο χορό των τελειοφοίτων δε συνόδευες όμορφη γκόμενα.
Οταν... Εσύ φορούσες τη φανέλα με το "HELLAS" και στην απέναντι εξέδρα διέκρινες τους γονείς σου να αγκαλιάζονται, ζωγραφίζοντας ένα στοργικό χαμόγελο περηφάνιας στα χείλη τους, στην Αμερική η φανέλα θα έγραφε... "Gonzaga", "Syracuse", "North Carolina"... Οτιδήποτε! Και οι γονείς θα είχαν ακριβώς την ίδια στάση.
Οταν... Εσύ, έστω και με αποστολή μία μεικτής ομάδας μπάσκετ στο εξωτερικό, άκουγες τον εθνικό ύμνο και ανατρίχιαζες σε ηλικία 16 ή 17 ετών, στην Αμερική ακουγόταν σε κάθε ματς του ΝΒΑ ο Αμερικάνικος εθνικός ύμνος.
Οταν... Εσύ μεγάλωσες με την κοινωνία ή το περιβάλλον σου, να μιλάει επί ώρες για το Ευρωμπάσκετ του 1987 και την εθνική ανάταση που ένιωσε ολόκληρη η πλάση, στην Αμερική μιλούσαν για τον Τζόρνταν. Και τότε δεν υπήρχε youtube.
Oταν... Εσύ έβλεπες τον Γκάλη να πανηγυρίζει, τον Γιαννάκη να κλαίει, τον Διαμαντίδη να ... "βάλτο αγόρι μου", στην Αμερική, η απόλυτη εικόνα γινόταν το εσφαλμένο τάιμ άουτ του Κρις Γουέμπερ στον τελικό του NCAA, το τρίποντο του Ντρου Νίκολας και το σουτ του Air Mike στα μούτρα του Ehlo!
Οταν... Εσύ ξεκινούσες να παίζεις μπάσκετ κι ο ύψιστος στόχος ήταν (και συνεχίζει να είναι) η Εθνική ομάδα, ακούγοντας τους πάντες γύρω σου να σου μιλούν για την τιμή που αισθάνεται όποιος τα καταφέρνει, στην Αμερική ο περίγυρος είχε μόνο μία λέξη στα χείλη του: ΝΒΑ!
Οταν...
Οταν...
Οταν, από 12-13 ετών, η ζωή ενός παιδιού είναι γεμάτη συναισθήματα, φιλίες, παρέες, εικόνες, εμπειρίες με φόντο την ελληνική σημαία και υπόκρουση τον Εθνικό ύμνο....
Οταν, από τόσο μικρή ηλικία η διαδρομή είναι χαραγμένη πάνω σε μία πορεία, στην οποία τα στίγματα καθόρισαν η αγωνία, το άγχος, η περηφάνια, η ανυπομονησία, η απογοήτευση της μη επιλογής, η ανακούφιση και η ευτυχία της επιλογής,
Τότε, ναι... Η Εθνική ομάδα δεν μπορεί παρά να είναι ένα κομμάτι της καρδιάς σου... Μία αγαπημένη "υποχρέωση", αναγκαία όμως όπως και μία στάλα νερό όταν διψάς.
Τότε, η εθνική ομάδα δεν είναι σκέψη... Είναι ένα διαχρονικό βίωμα, που πάντα θα έχεις στην ψυχή σου και ουδέποτε θα του γυρίσεις την πλάτη..
Και ναι, δεν μπορεί να είναι για όλους έτσι...
Υ.Γ. Δεν περιγράφω αυτό που είναι καλύτερο, ή προτιμότερο. Μην μπερδευτείτε! Καταγράφω απλά την πραγματικότητα! Κάποιος μπορεί να προτιμά τη μία, ή την άλλη. Εχει κάθε δικαίωμα.
Υ.Γ.1 Οχι, δεν έπαιξα ποτέ σε Εθνική ομάδα!
Υ.Γ.2 Εύχομαι κάποιοι από εσάς θα διαβάσετε να έχετε περάσει από όλα τα στάδια. Αν ναι, είστε ζάμπλουτοι ως άνθρωποι...
Υ.Γ.3 Το αίσθημα της υπερηφάνειας για τη χώρα, της ανατριχίλας για τον Εθνικό ύμνο, της αγάπης δε φυτεύεται. Οσο κι αν οι γονείς των μεταναστών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουν τον ελληνισμό στην ψυχή των παιδιών τους. Ολα αυτά, πρώτα τα ζεις, τα αντιλαμβάνεσαι και μετά τα αισθάνεσαι... Ας μην είμαστε λοιπόν, τόσο αυστηροί. Κι ας ...είμαστε!
Υ.Γ. 4 ...και τελευταίο! Αυτές οι κουβέντες που έγραψα δεν έχουν κανένα, μα κανένα πατριωτικό χαρακτήρα!
Πηγή: gazzetta.gr

Σιγά μην κωλώσει στον Κριστιάνο…!

Σπάει τα ταμεία η είδηση γαλλικού περιοδικού για φλερτ του ζάπλουτου ιδιοκτήτη της Μονακό Ριμπολόβλεφ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Λέτε να γίνει; «Ντου στα Αποδυτήρια»!
Γιατί να προκαλεί εντύπωση η είδηση από το γαλλικό περιοδικό για ενδεχόμενο φλερτ του ιδιοκτήτη της Μονακό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Όποιος έχει τόσα λεφτά, μπορεί να κάνει πολλά. Πάρα πολλά.
«Έδεσε»
Μπορεί, λοιπόν, εκ πρώτης όψεως να ακούγεται απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού ο Κριστιάνο έχει «δέσει» στην Μαδρίτη, όμως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Μήπως, δηλαδή, περίμενε κανείς ότι η Μονακό θα πάρει τον Φαλκάο; Τον αγόρασε, όμως.
Τα κυβικά του
Φυσικά, ο Κριστιάνο είναι άλλο μέγεθος. Πολύ μεγαλύτερο. Και ο Ριμπολόβλεφ, όμως, έχει δείξει τα κυβικά του. Και ότι αν βάλει κάτι στο μάτι, δεν του ξεφεύγει με τίποτα.
Το ντιλ εκατομμυρίων
Εδώ, λοιπόν, ο Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε ολόκληρο Σκορπιό. Στον Κριστιάνο θα κωλώσει; Αν πράγματι τον θέλει, θα το φέρει από εδώ, θα το φέρει από εκεί και στο τέλος μπορεί να γίνει κάποια στιγμή το ντιλ των δεκάδων εκατομμυρίων. Κόντρα στα προγνωστικά.
Το θρυλικό νησί
Τον Σκορπιό για χρόνια τον είχαν βάλει πολλοί μεγιστάνες στο μάτι. Εμίρηδες, μπίλιονερ, ακόμα και ο Αμπράμοβιτς λέγεται ότι είχε ενδιαφερθεί. Μόνο ο Ριμπολόβλεφ, όμως, κατάφερε να πάρει το θρυλικό νησί του Ωνάση!
Μόνο αυτός!
Ο Κριστιάνο, λοιπόν, μέχρι τώρα έχει πωληθεί κι έχει αγοραστεί τόσες φορές. Από την Σπόρτινγκ στην Μάντσεστερ, από την Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ κι έχει ο θεός. Μικρός είναι ακόμα. Ο Σκορπιός, όμως, δεν είχε περάσει ποτέ σε άλλα χέρια απ’ αυτά της οικογένειας Ωνάση! Μόνο ο Ριμπολόβλεφ τα κατάφερε. Για να κάνει το νησί δώρο στην κόρη του.
Μανχάταν ή Σκορπιό;
Πώς πάει κάποιος πατέρας σε ένα κατάστημα και λέει στην κόρη του όταν έχει γενέθλια «τι θες να σου πάρω; Κάποιο άρωμα ή προτιμάς ένα φορεματάκι;». Έτσι και ο Ριμπολόβλεφ είπε ένα πρωϊ στην Αικατερίνη; «Τι να σου πάρω για να σε κάνω χαρούμενη, παιδί μου; Σε βλέπω λίγο στεναχωρημένη σήμερα. Θες αυτοκίνητο; Κανένα διαμέρισμα στο Μανχάταν; Ή προτιμάς τον Σκορπιό;».
Τέτοιος πλούτος
Κι επειδή η Αικατερίνη και αυτοκίνητο πολυτελείας διαθέτει και τζετ και ο πατέρας της ξόδεψε τις προάλλες 88 εκατ. δολάρια για να της αγοράσει το ακριβότερο διαμέρισμα του Μανχάταν, είπε «το νησί, μπαμπά». Τέτοια χλιδή. Τέτοιος πλούτος. Σημειωτέον, ότι η θαλαμηγός του Ριμπολόβλεφ είναι αξίας 111 εκατ. δολαρίων!

Αρκεί να βρεθεί η σωστή τιμή
Σ’ αυτή τη ζωή, λοιπόν, ένας είναι ο αιώνιος, άγραφος και απαράβατος νόμος. Ότι τα πάντα αγοράζονται και τα πάντα πωλούνται. Κι όταν τα λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Αρκεί να βρεθεί η σωστή τιμή! Ας το έχουμε πάντα υπ’ όψιν μας αυτό…
Πηγή: sportdog.gr

Αγάπη για το ποδόσφαιρο και… λίγα χρήματα!!

Η συμμετοχή μιας μικρής χώρας σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν έχει να κάνει με τις έννοιες της αποτυχίας ή της επιτυχίας. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η συμπαθής Ταϊτή που πήρε μέρος στο Confederations Cup. Όπου Ταϊτή και Confederations Cup βάλτε Μπελίζ και Gold Cup, που είναι η ατραξιόν της διοργάνωσης!

H πρώην Βρετανική Ονδούρα, το μικρό αυτό κρατίδιο της Κεντρικής Αμερικής, περνάει τις καλύτερες του μέρες ποδοσφαιρικά, καθώς συμμετέχει στο Gold Cup, στο Κύπελλο εθνών δηλαδή της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ.
Η Μπελίζ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της παίρνοντας την 4η θέση στο πρόσφατο Κόπα Σεντροαμερικάνα και έγινε έτσι η μικρότερη χώρα που πήρε ποτέ το εισιτήριο για τη διοργάνωση!
Στον πρώτο της αγώνα συνετρίβη με 6-1 από τις ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που έχει η ομάδα.
Συγκεκριμένα, η ΠΟ της χώρας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για να μετακινείται η αποστολή εντός των ΗΠΑ…
Σύμφωνα με τον ΕΟΤ της Μπελίζ, οι τοπικές κοινωνίες διοργάνωσαν μπάρμπεκιου (!) για να μαζευτούν χρήματα, ενώ έγινε και τηλεμαραθώνιος όπου συγκεντρώθηκαν 60.000 δολάρια.
Η ΝΙΚΕ τους έκανε δώρο τον ιματισμό και το αθλητικό υλικό, αλλά χρειάζονται πλέον άλλα 25.000 δολάρια για να ταξιδέψουν στο Σάντι της Γιούτα, όπου διεξάγεται ο αγώνας τους με την Κόστα Ρίκα στις 13/7! Για τον λόγο αυτό δέχονται δωρεές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομοσπονδίας.
Παράλληλα, μετά το ματς με τις ΗΠΑ οι παίκτες της Μπελίζ, Αντρές Μάκιν τζούνιορ, Ίαν Γκέινεαρ και Γούντροου Γουέστ κατήγγειλαν πως τους προσέγγισε κάποιος στη Γουατεμάλα για να στήσουν τον αγώνα με τους Αμερικάνους!
«Τον έκανα να καταλάβει πως δεν είμαστε από αυτούς που παίρνουμε λεφτά ή τίποτα παρόμοιο. Είμαστε εδώ για την πατρίδα μας, ανεξάρτητα αν είμαστε στις ΗΠΑ, αλλά έτσι και αλλιώς εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Γούντροου Γουέστ…
ΠΗΓΗ: othersidefootball.com

Γύρισε σελίδα η Φούλαμ!!

Ο Σαχίντ Καν είναι κι επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης Φούλαμ! Όπως ανακοίνωσε ο λονδρέζικος σύλλογος, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του, έπειτα από 16 χρόνια!

Γύρισε σελίδα η Φούλαμ!
Το αφεντικό των Jacksonville Jaguars, Σαχίντ Καν, είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Φούλαμ!

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας με τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ο λονδρέζικος σύλλογος ανακοίνωσε τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον Σαχίντ Καν.

Η διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ ενέκρινε την αγοραπωλησία και οι «cottagers» γύρισαν σελίδα.

Ο 62χρονος δισεκατομμυριούχος που είναι γεννημένος στο Πακιστάν και μεγαλωμένος στην Αμερική, απέκτησε το 100% των μετοχών της Φούλαμ και μάλιστα, με τον σύλλογο να είναι παντελώς «καθαρός» από χρέη!

«Είναι τεράστια τιμή για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ για την προσφορά του στον σύλλογο στα 16 χρόνια παρουσίας του στην ιδιοκτησία. Πήρα τον καλύτερο σύλλογο, στην καλύτερη στιγμή. Αποστολή μου, είναι να διασφαλίσω το μέλλον του συλλόγου, το κύρος του στην Πρέμιερ Λιγκ και να είναι περήφανη κάθε γενιά οπαδών της ομάδας από εδώ και πέρα» ήταν τα λόγια του νέου ιδιοκτήτη.

Από την πλευρά του, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ανέφερε: «Ήταν δεδομένο πως θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου για την παρουσία μου στην ιδιοκτησία της Φούλαμ και θεωρώ πως ήρθε. Ο Σαχίντ Καν είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για την ομάδα. Η Φούλαμ θα είναι σε πολύ καλά χέρια». Πηγή: sport-fm.gr

Και… τυπικά «Πέρπε»

Οριστικοποιήθηκε και… τυπικά η παραμονή του Στράτου Περπέρογλου στον Ολυμπιακό, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία, βάσει της οποίας μπορούσε να φέρει πρόταση από άλλη ομάδα.

Και… τυπικά «Πέρπε»
Εξ αρχής το θέμα παραμονής του Στράτου Περπέρογλου στον Ολυμπιακό φαινόταν πως είναι τυπικό. Και πράγματι έτσι ήταν.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε προθεσμία μέχρι τις 12/7 να φέρει πρόταση από άλλη ομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν το δικαίωμα να την «ματσάρουν» οικονομικά.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, και ο «Πέρπε» θα ενισχύσει και τη νέα σεζόν τους πρωταθλητές Ευρώπης, λαμβάνοντας 500.000 ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Η «καρδιά» του Ζουνίνιο διάλεξε Βάσκο…!!

Τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να εμποδίσει τον Ζουνίνιο από την επιστροφή στην Βάσκο Ντα Γκάμα.

Η «καρδιά» του Ζουνίνιο διάλεξε Βάσκο…
Το come-back του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο στην Βάσκο Ντα Γκάμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο.

«Είχα τρεις επιλογές: να σταματήσω το ποδόσφαιρο, να παίξω σε άλλη ομάδα ή να γυρίσω στη Βάσκο για να κλείσω την καριέρα μου. Έκανα την επιλογή μου. Μάλιστα η Βάσκο δεν ήταν η πρώτη ομάδα από την Βραζιλία που έδειξε ενδιαφέρον», ανέφερε ο σπουδαίος Βραζιλιάνος άσος κατά την παρουσίασή του και συνέχισε:

«Δεν έχω μετανιώσει για την τελευταία φορά που έφυγα. Είμαι ευγνώμων που γύρισα, διάλεξα με την καρδιά μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω». Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό είναι δώρο γενεθλίων!!

Η ενηλικίωση έρχεται με ένα ιδιαίτερο δώρο για τον Λουκ Σο, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Σαουθάμπτον.

Αυτό είναι δώρο γενεθλίων!
Ο Λουκ Σο αποτελεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους Άγγλους ποδοσφαιριστές, κάτι που η Σαουθάμπτον γνωρίζει πολύ καλά.

Οι «άγιοι» του έκαναν το καλύτερο δώρο για τα 18α γενέθλια, καθώς του προσέφεραν νέο πενταετές συμβόλαιο, με βελτιωμένες αποδοχές.

Την περασμένη σεζόν, ο νεαρός αριστερός πραγματοποίησε 25 εμφανίσεις, εκ των οποίων τις 22 ως βασικός, τραβώντας την προσοχή των «μεγάλων» αγγλικών ομάδων.Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσαν Κέιμαν οι Λέικερς!

Την απόκτηση του Κρις Κέιμαν ανακοίνωσαν οι Λος Άντζελες Λέικερς.

Ανακοίνωσαν Κέιμαν οι Λέικερς
Παίκτης των Λέικερς είναι και επίσημα ο Κρις Κέιμαν, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τους Μάβερικς. «Είμαστε χαρούμενοι που προσθέσαμε στο ρόστερ μας έναν τόσο καλό ψηλό, όπως ο Κρις», δήλωσε αρχικά ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του Λος Άντζελες, Μιτς Κούπτσακ, για να προσθέσει: «Είναι ένας σέντερ που αμύνεται καλά και μπορεί να σκοράρει από το “ζωγραφιστό” αλλά και από μέση απόσταση. Επίσης, έχει πολύ καλό χαρακτήρα και θα είναι μία πολύ καλή παρουσία στα αποδυτήρια».

Σε 66 παιχνίδια με τους Μάβερικς, την περσινή χρονιά, ο Κέιμαν είχε κατά μέσο όρο 10,5 πόντους και 5,6 ριμπάουντ σε 20,7 λεπτά συμμετοχής.
Πηγή: sport-fm.gr

Μπουνιά και δικαστήριο για τον Πίπεν...!!

Προβλήματα με τον νόμο έχει ο Σκότι Πίπεν και κινδυνεύει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μπουνιά και δικαστήριο για τον Πίπεν...
Ο «Ινδιάνος» πριν από λίγο καιρό έξω από ένα εστιατόριο στο Μαλιμπού είχε έρθει στα χέρια με τον Κάμραν Σαφρίγκι, ο οποίος... έπεσε νοκ άουτ από τον άλλοτε αστέρα του ΝΒΑ. O Σαφρίγκι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Πίπεν, καθώς όπως υποστηρίζει δέχτηκε αναίτια επίθεση και ζητά να του εκδικαστεί το ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Σαφρίγκι υποστηρίζει πως ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί με τον Πίπεν, ώστε να δώσει την φωτογραφία στον 12χρονο γιο της κοπέλας του, αλλά ο 47χρονος πρώην φόργουορντ Μπουλς, Ρόκετς και Μπλέιζερς τού επιτέθηκε και τον ξυλοκόπησε.
Μάρτυρες πάντως κατέθεσαν πως ο Σαφρίγκι φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης ενώ ερευνητές της αστυνομίας υποστηρίζουν πως φωτογράφιζε τον Πίπεν τόσο εντός, όσο κι εκτός του εστιατορίου.



Πηγή:  Superbasket.gr

Ανακοινώνει Ιορδανίδη!!

Κοντά στην απόκτηση του Γιώργου Ιορδανίδη βρίσκεται ο Πιερικός.

Ανακοινώνει Ιορδανίδη
Τα… τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει, ώστε ο Γιώργος Ιορδανίδης να συνεχίσει την καριέρα του στον Πιερικό.

Ο 24χρονος χαφ το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας και μέσα στις επόμενες μέρες θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ, ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον σύλλογο της Κατερίνης.
Πηγή: sport-fm.gr

Με ανατροπή η Παρί!! (video)

Αν και βρέθηκε να χάνει, εν τέλει η Παρί Σεν Ζερμέν δεν την «πάτησε» ξανά από Αυστριακούς κι επικράτησε 2-1 της Ραπίντ Βιέννης σε φιλικό παιχνίδι.

Με ανατροπή η Παρί (video)
Συνεχίζονται τα φιλικά προετοιμασίας για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Μετά την ήττα 3-1 από την Στουρμ Γκρατς, οι Παριζιάνοι επικράτησαν 2-1 της Ραπίντ Βιέννης, με τον Λοράν Μπλαν να χρησιμοποιεί εκ νέου παίκτες, που λογίζονται ως αναπληρωματικοί για τη νέα σεζόν.

Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν στο 17’ ύστερα από κοντινή κεφαλιά του Τριμέλ και με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ωστόσο και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, οι Γάλλοι έκαναν την ανατροπή. Αρχικά, ισοφάρισε ο Παστόρε (77') με εν κινήσει σουτ από κοντά, ενώ το τελικό 2-1 υπέρ της Παρί διαμόρφωσε ο Γκαμεϊρό, μετά από πολύ ωραία προσωπική ενέργεια.

Η σύνθεση της Παρί: Ντουσέ, Φαν ντερ Βιλ, Καμαρά, Άλεξ, Ζαλέ, Ονγκεντά (72’ Κεμπανό), Τιάγκο Μότα (62’ Σαντόμ), Μποντμέρ, Παστόρε, Γκαμεϊρό, Κουλιμπαλί (67’ Κόμαν)



Πηγή: sport-fm.gr

Κρίσιμη συνάντηση με Ιγκουαΐν!!

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει η παραμονή του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κρίσιμη συνάντηση με Ιγκουαΐν
Ο Αργεντινός επιθετικός θα συναντηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τον Φλορεντίνο Πέρεθ προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο της παραμονής του στη «βασίλισσα» και την επόμενη σεζόν. Όσον αφορά τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον παίκτη, κρατούν στάσης αναμονής καθώς περιμένουν τις εξελίξεις από το ραντεβού.

Πάντως, ο Κάρλο Αντσελότι δεν δείχνει αρνητικός στην παραμονή του Ιγκουαΐν καθώς τον θεωρεί μια αξιόπιστη λύση για την γραμμή «κρούσης».
Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία για την πώληση της Φούλαμ!!

Στα χέρια του Σαχίντ Καν, αναμένεται να μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Φούλαμ, έπειτα από τη συμφωνία με τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ.

Συμφωνία για την πώληση της Φούλαμ!
Η Φούλαμ θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, αφού επήλθε πλήρης συμφωνία για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Το αφεντικό της ομάδας, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη των Jacksonville Jaguars, Σαχίντ Καν, για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των «cottagers».

Από την αρχή της εβδομάδας, τα βρετανικά Μέσα έκαναν λόγο για προχωρημένες επαφές ανάμεσα στους δύο άνδρες και το βράδυ της Παρασκευής, οι Αλ Φαγέντ και Καν, έδωσαν τα χέρια!

Μάλιστα, προγραμματίστηκε συνέντευξη Τύπου από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ το μεσημέρι (15:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, προκειμένου να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: www.england365.gr

Σε φουλ ρυθμούς στον Εργοτέλη!!

Τα είχε όλα το πρόγραμμα του Εργοτέλη την Παρασκευή. Οι Κρητικοί δούλεψαν σε φυσική κατάσταση, τεχνική και τακτική.

Σε φουλ ρυθμούς στον Εργοτέλη
Ανεβάζουν ρυθμούς στον Εργοτέλη. Ο Γιάννης Πετράκης στη διπλή προπόνηση της Παρασκευής, δούλεψε στο πρώτο μέρος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης ενώ στο δεύτερο στην τεχνική και τακτική, αντίστοιχα.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε τους Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, Όσκαρ Καρντόσο και Γιώργο Σαρρή να συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα ενώ όσον αφορά την υπόλοιπη ομάδα, κανένας παίκτης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.
Πηγή: sport-fm.gr

Σάλπαρε για… Καρπενήσι ο Πλατανιάς!!

Με τελικό προορισμό το Καρπενήσι απέπλευσε ο Πλατανιάς, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Σάλπαρε για… Καρπενήσι ο Πλατανιάς
Για το Καρπενήσι… σάλπαρε ο Πλατανιάς, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Με πλοίο της χορηγού εταιρίας ΑΝΕΚ Lines αναχώρησε από την Κρήτη η αποστολή, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να συμπεριλαμβάνει σε αυτήν 25 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ο ένας είναι υπό δοκιμή.

Η αποστολή για το Καρπενήσι του Πλατανιά:

Τερματοφύλακες: Γιωργαλλίδης, Περιστερίδης, Ζάλουντοκ
Αμυντικοί: Βάσκο Φερνάντες, Δημήτρης, Ραφαέλ, Γιώργος Ν. Γιακουμάκης, Ιντζίδης, Στόλερ, Ζουμπουλάκης, Θέρα, Ντεντάκης
Μέσοι: Αγκιλέρα, Γουνδουλάκης, Μαρτσάκης, Μπέλιτς, Τετέ, Τσοντάκης
Επιθετικοί: Νταβίντ Τόρες, Τόνι Μοράλ, Ναζλίδης, Γιώργος Εμμ. Γιακουμάκης.Πηγή: sport-fm.gr

Γκολ και θέαμα από τους «ερυθρόλευκους»

Πολλά κέφια από τους παίκτες του Ολυμπιακού και αρκετά όμορφα τέρματα περιελάμβανε το τρίτο και τελευταίο μέρος της σημερινής (12/7) προπόνησης στο Ζέεφελντ.

Γκολ και θέαμα από τους «ερυθρόλευκους»

Αρκετός πάθος, αλλά και… θέαμα είχε το τελευταίο μέρος της σημερινής (12/7) προπόνησης του Ολυμπιακού, στο Ζέεφελντ. Το… τρίτο ημίχρονο των «ερυθρολεύκων» περιελάμβανε δίτερμα με τους Λυκογιάννη, Φετφατζίδη, Μήτρογλου και Ολαϊτάν να ξεχωρίζουν για τα όμορφα γκολ που σημείωσαν.

Στην αρχή, οι παίκτες του Μίτσελ έκαναν ασκήσεις κατοχής και πίεσης προς τον αντίπαλο, όπου είχαν χωριστεί σε γκρουπ στα δύο μισά του γηπέδου, ενώ συμμετείχαν και οι τερματοφύλακες. Οι μεν είχαν την μπάλα και προσπαθούσαν να την κυκλοφορήσουν, με τους δε να αμύνονται. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε το «οικογενειακό» διπλό σε μεγάλο χώρο, αλλά όχι σε όλο γήπεδο, όπου συμμετείχαν άπαντες.

Αύριο (13/7), στις 11 το πρωί οι παίκτες των νταμπλούχων Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία λίγο διαφορετική προπόνηση κοντά στη λίμνη του Ζέεφελντ και το απόγευμα (στις 18:30) θα επιστρέψουν στο γήπεδο.

Πηγή: sport-fm.gr