Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η καλή καρδιά και η τρέλα του Μάντζαρη!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την τρέλα του Μάντζαρη, τον Αντρέα Τρικνιέρι και την κλήση στην Εθνική που δεν έγινε ποτέ... Στην Ελλάδα η τρίχα γίνεται εύκολα τριχιά, γιατί και δεκάδες μέσα υπάρχουν και εκατοντάδες δημοσιογράφοι. Και μία πληροφορία μπορεί να εξελιχθεί τελικά σε άλλη "είδηση", που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια.
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ουδέποτε κλήθηκε στην Εθνική, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το είχε ανακοινώσει η ίδια η ομοσπονδία. Οι κλήσεις του Αντρέα Τρινκιέρι είναι 18, καμία παραπάνω. Και ανάμεσα στους 18 παραμένει ο Νίκ Καλάθης, που δεν έχει παρά να παρουσιαστεί στις 24 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να δείξει ότι θέλει πραγματικά να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ. Ολοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του θα είναι εκεί από τις 22 και 23 του μήνα για να περάσουν εργομετρικά, αν ο ίδιος επιθυμεί να είναι στην Ελλάδα στις 27 του μήνα, βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Καλάθης δημιουργεί πρόβλημα και επιβεβαιώνει όλους όσοι έλεγαν εδώ και τρεις μήνες ότι δεν θα φορέσει τα γαλανόλευκα τον Σεπτέμβρη. Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε ότι θα δώσει κανονικά το παρών. Δυστυχώς εδώ η τρίχα δεν έγινε τριχιά, αν και πολύ θα το θέλαμε.
Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι ότι η Εθνική κινδυνεύει να χάσει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στο Ευρωμπάσκετ, είναι ότι από το πουθενά δημιουργήθηκε ζήτημα και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που ξαφνικά βρέθηκε στη μέση, μόνο και μόνο από την καλή του την καρδιά και την επιθυμία του να παίξει μπάσκετ. Ο 23χρονος γκαρντ είναι θηρίο στο κλουβί και αν τον άφηνε ο Ολυμπιακός, μπορεί να πήγαινε να παίξει και στη unileague μαζί με τα φιλαράκια του, όπως έκανε πιο παλιά. "Βοηθήστε να πάω στην Εθνική, ας με πάρουν να κάνω προπόνηση. Ας με πάρουν ως 19ο", έλεγε τόσο καιρό ο Μάντζαρης, πριν ακόμα αρχίσει καλά, καλά να τρέχει.
Φυσικά όλοι τον κοιτούσαν... στραβά και απλά του συμπεριφέρονταν σαν τον τρελό της γειτονιάς. Ο Μάντζαρης τα έλεγε σοβαρά, έστω κι αν κανείς δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά.
Πλέον, ο διεθνής πλέι μέικερ είναι 100% υγιής και ο Τρινκιέρι θα τον ήθελε πάρα πολύ στην Εθνική. Για την ακρίβεια, αν είχε 100% έτοιμο τον Μάντζαρη, ίσως να μην τον πείραζε και καθόλου η απουσία του Καλάθη. Ε, του έκανε και ένα τηλέφωνο για να πιουν έναν καφέ να το συζητήσουν, έστω κι αν δεν υπάρχαν πιθανότητες να συμβεί αυτό που και οι δύο σκέφτονταν και ήθελαν πάρα πολύ. Για πολλούς και διαφόρους λόγους, θα ήταν απίστευτο ρίσκο να παίξει ο Μάντζαρης στην Εθνική, έχοντας μείνει έξι μήνες εκτός, λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.
Αλλά εδώ έγινε η τρίχα, τριχιά. Βρέθηκε ο Βασιλακόπουλος να είναι ο... κακός της υπόθεσης και να πιέζει τον Μάντζαρη να παίξει στην Εθνική, να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ακόμα και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας το παράκανε λέγοτας ότι ο παίκτης... παρακαλάει, γιατί αυτό δεν φανερώνει την αληθινή συμπεριφορά του αθλητή. Η αλήθεια είναι ότι Τρινκιέρι και Μάντζαρης έκλεισαν ραντεβού για έναν... φραπέ (μάλλον τώρα θα το αναβάλλουν) και προέκυψε κλήση στην Εθνική, που μάλιστα δεν έκανε δεκτή ο παίκτης! Προφανώς πρόκειται για συμπεράσματα τρίτων, που ούτως ή άλλως γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός το έχει ξεκόψει καιρό τώρα στον Βαγγέλη ότι το καλοκαίρι θα προπονείται μόνο ατομικά και δεν θα διακινδυνέψει τίποτα. Λογική από κάθε άποψη η κίνηση των ερυθρολεύκων, για ένα παιδί στο οποίο έχουν επενδύσει και προέρχεται από χιαστό. Γιατί πρώτα στον Ολυμπιακό γνώριζαν τις... τρελές σκέψεις του 23χρονου περί Εθνικής.
Κάπως έτσι έχουν γίνει τα πράγματα, γι αυτό και δεν χρειάζεται να δημιουργούνται θέματα από το πουθενά. Ούτε η Εθνική θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό, ούτε ο Ολυμπιακός στην Εθνική... Παρότι κάποιοι θα ήθελαν να συμβούν και τα δύο...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: