Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Το γαλλικό κλειδί!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο gazzetta.gr για το «γαλλικό κλειδί» που ψάχνει ο Ολυμπιακός στη μεσαία γραμμή του.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το βάρος στα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού έχει πέσει στην ανεύρεση ενός εξαιρετικού αμυντικού χαφ. Ενός παίκτη που να… δαγκώνει, που να ανήκει στην κατηγορία… σκύλος.
Οι Πειραιώτες… χτενίζουν την αγορά της Γαλλίας, καθώς θεωρούν ότι εκεί μπορεί να βρεθεί ο ιδανικός ποδοσφαιριστής. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός έχει την δυνατότητα να μαθαίνει τις εξελίξεις στην συγκεκριμένη αγορά από πρώτο χέρι, λόγω φυσικά των Καρεμπέ και Ισά.
Πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και κοιτάζουν την συγκεκριμένη αγορά, ειδικά για παίκτες που καταστρέφουν το παιχνίδι των αντιπάλων. Τα καλά αμυντικά χαφ στο Σαμπιονά, αλλά και στη Β’ Γαλλίας… περισσεύουν.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι νταμπλούχοι θα ήθελαν να βρουν έναν παίκτη με τα στοιχεία του τεράστιου Καρεμπέ. Καρεμπέ είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί, αλλά ποιοτικό αμυντικό χαφ δεν είναι και… Γολγοθάς.
Παλαιότερα ο Ολυμπιακός δεν ρίσκαρε με την περίπτωση του Ν’ Ζοζί. Τον είχαν δει οι σκάουτερς, τον είχαν προτείνει, αλλά η τότε διοίκηση δεν ήθελε να πάρει παίκτη από την Β’ Γαλλίας. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Βενκέρ (δύο φορές μάλιστα…) που έπαιζε στη Ναντ. Ο Ολυμπιακός δεν τον απέκτησε, ο παίκτης πήγε στη Λιέγη (Σταντάρ) και έχει πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι.
Και μιας και αναφερθήκαμε στον Βενκέρ, δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη, εάν οι Πειραιώτες ασχοληθούν με την συγκεκριμένη περίπτωση, έστω και εάν έχει ανέβει η τιμή του. Πολλές φορές έχουν κινηθεί για παίκτες που δεν είχαν αποκτήσει σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, ενώ στην περίπτωση αυτή υπάρχει και… μπόνους. Ο Ισά, όταν είχε φέρεις την Ελλάδα τον Μοδέστο, είχε προτείνει και τον νεαρό αμυντικό μέσο...
Τα νέα ονόματα που παίζουν δυνατά στις εφημερίδες είναι αυτά των Μεντζανί, Νγκουί και Σάντσες, με τον τελευταίο να έχει βρεθεί στον μεταγραφικό δρόμο του Ολυμπιακού… αμέτρητες φορές. Τώρα αν θα είναι κάποιος από αυτούς ή στην πορεία εμφανιστεί κάποιος άλλος θα το μάθουμε, όταν έρθει η ώρα.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός, κινείται για να πάρει αμυντικό χαφ και μάλιστα καλό. Όπως άλλωστε, είναι και οι προηγούμενες κινήσεις ενίσχυσης που έχει κάνει. Οπότε, υπομονή…
Υ.Γ. Το θέμα Τζιμπούρ έχει κουράσει. Όλο άδειες, όλο νέες διορίες, όλο συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Ο Τζιμπούρ πρόσφερε στον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός του προσέφερε περισσότερα. Και αφού είναι φευγάτος, ας φύγει μία ώρα αρχύτερα. Χαμένοι να βγουν οι πρωταθλητές, αποκλείεται…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: