Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

«Τα πάντα για τον Άρη»

Τα πάντα είναι διατεθειμένος να δώσει ο Ντιν Μπουζάνης για να πετύχει ο Άρης, όπως εξομολογήθηκε στη Sportday.

«Τα πάντα για τον Άρη»
Σίγουρος και με αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε ο Ντιν Μπουζάνης στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Άρη. Ο Ελληνοαυστραλός γκολκίπερ τόνισε πως μπορεί να μην είναι απόλυτα έτοιμος αλλά μπορεί να δώσει τα πάντα για να πετύχουν οι «κίτρινοι» όσα περισσότερα μπορούν.

Διαβάστε όσα είπε στην Sportday ο Ντιν Μπουζάνης:

Πώς προέκυψε η προοπτική να αγωνιστείς στον Άρη;


«Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά έκανα την έρευνα μου για τον Αρη κι όλοι είχαν να πουν θετικά λόγια. Οι οπαδοί της ομάδας μας είναι εκπληκτικοί, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Με τα πυροτεχνήματα και γενικά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι ένα σοβαρό περιβάλλον για έναν ανερχόμενο τερματοφύλακα, όπως εγώ. Ήταν ευκαιρία για εμένα να έρθω στην Ελλάδα και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Ο Άρης διαθέτει ένα νεανικό ρόστερ, με πολλή ενέργεια και διάθεση. Θα βγει σε καλό».

Ο προπονητής σας, ο κ. Κάντας, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός...

«Οι εντυπώσεις είναι άριστες μέχρι στιγμής. Συζητάμε για το τι μου αρέσει, τι αρέσει σ' αυτόν και μέχρι στιγμής υπάρχει κατανόηση. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του».

Σε ωφέλησε η περσινή χρονιά με την Ολνταμ Αθλέτικ;

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Αγωνίστηκα σε 58 παιχνίδια. Είχα μερικές πολύ καλές εμφανίσεις στους αγώνες Κυπέλλου, όπου αποκλείσαμε Λίβερπουλ και Εβερτον. Εμαθα πολλά, έζησα πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτό είναι λογικό για έναν νεαρό γκολκίπερ. Κέρδισα όμως σε αυτοπεποίθηση».

Στον Άρη υπάρχει ο Διούδης που είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Αισθάνεσαι έτοιμος για τον ανταγωνισμό;

«Ανταγωνισμός υπάρχει σε όλες τις ομάδες του πλανήτη, αλλά δεν τον φοβάμαι, γιατί έχω αρκετή εμπειρία για την ηλικία μου. Αισθάνομαι έτοιμος και έχω αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω καλή δουλειά. Ο Διούδης είναι ένας καλός γκολκίπερ, με πολύ μέλλον, αλλά μου αρέσει ο ανταγωνισμός».

Γιατί επέλεξες την Εθνική Αυστραλίας;

«Η οικογένειά μου είναι ελληνική, η καταγωγή μου επίσης. Ωστόσο, γεννήθηκα στην Αυστραλία και πέρασα εκεί σχεδόν όλη τη ζωή μου. Δεν θα έλεγα όχι στην Ελλάδα, γιατί ακόμη δεν έχω παίξει σε ανδρική ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

Προηγουμένως ανέφερες ότι οι οπαδοί του Άρη κάνουν πράγματα που δεν τα έχεις ξαναδεί. Έχεις υπάρξει παίκτης της Λίβερπουλ και καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που λες...

«Δεν έχω δει ακόμη από κοντά τους οπαδούς του Άρη, αλλά έχω δει και ακούσει πάρα πολλά. Κατά την άποψή μου, οι οπαδοί της Λίβερπουλ είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Αλλά είμαι βέβαιος ότι και οι οπαδοί του Άρη είναι εξίσου καλοί».

Έχεις κάνει συζητήσεις για τους στόχους που θα έχει ο Άρης την ερχόμενη σεζόν;

«Όλοι είμαστε αισιόδοξοι. Κάναμε μια καλή εμφάνιση στο πρώτο φιλικό και νομίζω ότι είναι στα θετικά μας το γεγονός ότι διαθέτουμε μια νεανική ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα που θα προσπαθεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Ο προπονητής μέχρι στιγμής δείχνει ιδιαίτερα καλά στοιχεία, είναι επαγγελματίας και αυτό αρέσει στους ποδοσφαιριστές».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του Άρη;

«Θέλω να τους πω ότι θα κάνουμε τα πάντα για την ομάδα, το σήμα και τη φανέλα. Θα πεθάνουμε για τις νίκες και χρειαζόμαστε δίπλα μας τους οπαδούς μας για να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Γιατί δεν πήρες ευκαιρίες στη Λίβερπουλ;

«Όταν με απέκτησε η Λίβερπουλ στα 17 μου χρόνια, στο ρόστερ υπήρχε ο Πέπε Ρέινα, ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Δεν πήρα ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και έπειτα προέκυψαν κάποιες προτάσεις, η μία από την Ολνταμ. Είμαι νεαρός και θέλω να παίζω, οπότε θεωρώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή να αποχωρήσω για να πάρω παιχνίδια και εμπειρίες. Κοιτώντας το παρελθόν, νομίζω ότι ήταν μια ωφέλιμη εμπειρία, μια σωστή επιλογή που έκανα στην καριέρα μου. Εκτιμώ πάντως όσα μου προσέφερε η Λίβερπουλ, της οποίας παραμένω οπαδός, αν και τα τελευταία χρόνια ζούσα στο Μάντσεστερ».

Σε πόσο καιρό θα είσαι απόλυτα έτοιμος;

«Αισθάνομαι καλά σε φυσική κατάσταση, αλλά νομίζω ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να είναι απόλυτα έτοιμος αυτή την περίοδο. Ολοι νιώθουμε ότι δουλεύουμε καλά, ότι βελτιώνουμε την κατάστασή μας. Πιστεύω ότι είμαι κοντά σ' αυτό που πρέπει να είμαι για την ομάδα. Ωστόσο, δεν μπορείς ποτέ να πεις ότι είσαι εντελώς καλά. Πάντα υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθείς, να κερδίσεις εμπειρίες, να φτιάξεις το σώμα σου. Είμαι ακόμη 22 ετών και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Τα πλεονεκτήματά μου είναι ότι παίζω πολύ καλά με τα πόδια και είμαι καλός στον αέρα. Χρειάζομαι βελτίωση σχετικά στο "μπλοκάρισμα" των σουτ, να γίνω πιο γρήγορος στα πόδια».

Είχες και αρκετά μεγάλη περίοδο διακοπών.

«Ναι, είναι αλήθεια. Έπαιξα πολλά παιχνίδια και το σώμα μου ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Ωστόσο, για περίπου δύο μήνες μετά το τέλος του πρωταθλήματος είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ. Το σώμα μου επανήλθε, αλλά όπως είναι φυσιολογικό, έχασα τα πατήματά μου. Γι' αυτό όμως υπάρχει η προετοιμασία, έτσι ώστε να επανέρθουμε στα επίπεδα που πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: