Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Φτιάχνεται… για τα δύσκολα!!

Στα δύο «δυνατά» φιλικά με Ανζί και Κοπεγχάγη, ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ καλό βαθμό. Ωστόσο, στο πρώτο –θεωρητικά- εύκολο, αν και είχε φάσεις, ηττήθηκε 1-0 από την Ζνόιμο.

Φτιάχνεται… για τα δύσκολα
Κόντρα σε Ανζί και Κοπεγχάγη πήρε –δικαίως- πολύ καλό βαθμό.

Αυτή την φορά, όμως, απέναντι στην θεωρητικά αδύναμη Ζνόιμο, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 κι έδειξε πως υπάρχει ακόμη δουλειά για να παρουσιαστεί έτοιμος στα... δύσκολα σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα.

Αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τους Θεσσαλονικείς, που έδειξαν πως έχουν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια (δεύτερο ματς από τα τρία που δεν σκοράρουν), ενώ ένα κενό στην άμυνα κρίθηκε καθοριστικό, ούτως ώστε οι Τσέχοι να πετύχουν γκολ.

Εξαιρετικοί οι παίκτες του Στέφενς στα πρώτα 20 λεπτά, όσο περνούσε η ώρα, όλο κι έχαναν το ρυθμό τους.

Το ματς

Φουριόζος με το καλήμερα στον αγώνα ο ΠΑΟΚ! Ήδη στα πρώτα πέντε λεπτά, Λόρενς και Σαλπιγγίδης δεν είχαν καταφέρει να βρουν στόχο από πολύ κοντά, με τους Θεσσαλονικείς να… δείχνουν τα δόντια τους. Οι παίκτες του Στέφενς συνεχίσαν με πολύ όρεξη, με καλή κυκλοφορία, αλλά και φάσεις για γκολ. Όπως οι δύο συνεχόμενες –με την συμπλήρωση ενός τετάρτου- με τον Ολίσε αρχικά να θέλει να κάνει το δύσκολο και να χάνει την ευκαιρία και μετά από λίγα δευτερόλεπτα τον «Σάλπι» να πιάνει… κεραυνό, αλλά να του λέει «όχι» ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή, να πίεζει για το γκολ, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Μετά το 20’, ο ρυθμός του «Δικεφάλου» έπεσε αρκετά και μάλιστα θα μπορούσαν οι Τσέχοι να προηγηθούν, αλλά η κεφαλιά του Γιόνοφ έφυγε ελάχιστα άουτ. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε… υποτονικά. Ο Τζιόλης ήταν πολύ καλός στον άξονα, ενώ οι επιθετικές πρωτοβουλίες γίνονταν κυρίως από την δεξιά πλευρά, με τον «ορεξάτο» Λόρενς, την ώρα που ο Ολίσε δεν φαινόταν ιδιαίτερα κεφάτος.

Με την έναρξη της επανάληψης οι δύο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά, ο Τόμετσεκ δεν βρήκε στόχο, όντας ανενόχλητος και πεσμένος στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ενώ λίγο αργότερα ο Ολίσε αν και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, έστειλε τη μπάλα… πάνω του και παρέμεινε το 0-0. Ο Στέφενς «φρέσκαρε» την ομάδα του, κάνοντας τέσσερις μαζεμένες αλλαγές, όμως η… μηχανή φαινόταν κουρασμένη.

Και οι Τσέχοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Σε μια κόντρα τους, βρήκαν… χώρο στο δεξί άκρο της άμυνας του «Δικεφάλου», έγινε η σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής του Γλύκου κι από κοντά ο «ξεχασμένος» Νεπόζιτεκ έγραψε το 1-0 για τους νεοφώτιστους στην πρώτη κατηγορία της χώρας τους. Τα λεπτά περνούσαν, χωρίς τη σπουδαία φάση, με τις δύο ομάδες να αρκούνται σε μακρινά σουτ και το τελευταίο να είναι από πλευράς ΠΑΟΚ. Όταν ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή της Ζνόιμο, όμως βιάστηκε και σημάδεψε ψηλά άουτ, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (60' Σκόνδρας), Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο (60' Ποζατζίδης), Λάζαρ (74’ Κάτσε), Τζιόλης (60' Γκαρσία), Λόρενς, Ολίσε (60' Πόποβιτς), Σαλπιγγίδης (74’ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Ζνόιμο: Χρούμπι, Γιόνοφ, Κροσόφσκι, Μπούχτα, Νεπόζιτεκ, Τόμετσεκ, Χέλιτσεκ, Βάσιτσεκ, Μούντρα, Ζέμπα, Χνάσισεκ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: