Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Οι δύο επενδυτές και η κλήρωση παγίδα!!

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για την παρέμβαση Αβάνογλου, την κίνηση του Ηλιάδη για την ΑΜΚ, για τη σχέση της τελευταίας με το "99", ενώ σχολιάζει και την κλήρωση του πρωταθλήματος για τον Άρη. Η εκ νέου δημόσια παρέμβαση του Αναστάσιου Αβάνογλου στα δρώμενα του Αρη ήρθε να σηκώσει πολλή… σκόνη γύρω από τη συζήτηση που γίνεται γύρω από την αύξηση του Μ.Κ της ΠΑΕ και της αναγκαιότητας να έρθει επενδυτής στον σύλλογο.
Δεν θα σχολιάσω τις κατηγορίες και υπόνοιες που αφήνει σε βάρος της «ΚΜΑ», αφού το ζητούμενο είναι άλλο (θα συμφωνήσω, όπως όλοι πάντως, στο ότι μοιάζει με το γεφύρι της Αρτας το θέμα της αύξησης). Το ζητούμενο είναι τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του κ. Αβάνογλου; Και γιατί επέλεξε να προκαλέσει, ξανά, τέτοιο ντόρο; Η κοινή λογική λέει ότι ο κ. Αβάνογλου προφανώς κρατάει «ζεστό» τον επενδυτή για τον οποίο μιλάει από καιρό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει δημόσια (ειπώθηκε ότι είναι η Doyen, αλλά μπορεί και να μην είναι…). Και ότι ζητάει να γίνει άμεσα η αύξηση του Μ.Κ ώστε να βάλει τα 7 εκατ. και να πάρει το 51% (τα με ή χωρίς έλεγχο από την ΚΜΑ στερούνται σοβαρότητας).
Μετά τα όσα έγιναν σε εκείνη την γενική συνέλευση της «ΚΜΑ» πριν από τις εκλογές της ΠΑΕ, το βέβαιο είναι ότι «δεν τον παίρνει» τον κ. Αβάνογλου να ανακινεί τέτοιο ζήτημα, αν δεν είναι σίγουρος για τον επενδυτή του. Γιατί, ειδάλλως θα εκτεθεί. Δεν ξέρω αν το έχει «δεμένο» το deal, αλλά για να επιλέγει την τακτική που ακολουθεί, κάτι παραπάνω θα γνωρίζει. Βέβαια, εμείς όλοι θα μείνουμε με την απορία έως ότου ανακοινωθεί επίσημα η αύξηση του Μ.Κ και ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες.
Από την άλλη, μην έχει κανείς την εντύπωση ότι ο Δημήτρης Ηλιάδης κάθεται με σταυρωμένα χέρια όλο αυτό το διάστημα. Οι συζητήσεις με τον… θείο από την Αμερική πάνε καλά και ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ περιμένει την αύξηση του Μ.Κ για να κάνει τη δική του κίνηση. Ο κ. Ηλιάδης αποφεύγει τέτοιου είδους κουβέντες προς το παρόν, αλλά αν όλα εξελιχθούν ομαλά στις επαφές του, θα θελήσει κι αυτός να καλύψει την αύξηση των 7 εκατ.
Συνεπώς, όταν με το καλό ανοίξει η αύξηση του Μ.Κ θα δούμε ποιος έχει το χρήμα και ποιος θα γίνει κάτοχος του 51%. Τώρα, δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό ή όχι, που το άνοιγμα του ΜΚ, πιθανότατα, θα συμπέσει χρονικά με την απόφαση για το «99», αλλά εξυπακούεται πως και η απόφαση του δικαστηρίου για το «99» θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις. Διότι όλοι κάνουν τα σχέδια τους με δεδομένο ότι η απόφαση θα είναι θετική. Σε αντίθετη περίπτωση, τινάζονται όλα στον αέρα…
Σε ότι αφορά την κλήρωση του πρωταθλήματος, η πρώτη αίσθηση που δημιουργείται είναι δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη για τον Αρη. Ούτε… παραγγελία. Ξεκίνημα με δύο νεοφώτιστους και ισορροπημένο πρόγραμμα μέχρι την 11η και 12η αγωνιστική οπότε είναι τα πρώτα ντέρμπι με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ. Για τον Αρη των πολλών αλλαγών στο ρόστερ του και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις τη νέα σεζόν, είναι καλό που του έτυχε ένα βατό πρόγραμμα. Όλα αυτά στη θεωρία, όμως. Το ζητούμενο είναι σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Αρης; Κάτι που εξαρτάται άμεσα από τις επιλογές που θα κάνει για να καλύψει τα βασικά κενά που έχει ακόμη.
Και κάτι ακόμη: Ο Χατζηνικολάου πρέπει να ετοιμάσει τον Αρη χωρίς να υπολογίζει το πρώτο του «βιολί», τον Αγκάνθο, για τις 5 πρώτες αγωνιστικές. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αντικαταστήσει τον Ισπανό με ισάξια λύση. Γι’ αυτό η κλήρωση είναι παγίδα…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: