Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αγάπη για το ποδόσφαιρο και… λίγα χρήματα!!

Η συμμετοχή μιας μικρής χώρας σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν έχει να κάνει με τις έννοιες της αποτυχίας ή της επιτυχίας. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η συμπαθής Ταϊτή που πήρε μέρος στο Confederations Cup. Όπου Ταϊτή και Confederations Cup βάλτε Μπελίζ και Gold Cup, που είναι η ατραξιόν της διοργάνωσης!

H πρώην Βρετανική Ονδούρα, το μικρό αυτό κρατίδιο της Κεντρικής Αμερικής, περνάει τις καλύτερες του μέρες ποδοσφαιρικά, καθώς συμμετέχει στο Gold Cup, στο Κύπελλο εθνών δηλαδή της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ.
Η Μπελίζ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της παίρνοντας την 4η θέση στο πρόσφατο Κόπα Σεντροαμερικάνα και έγινε έτσι η μικρότερη χώρα που πήρε ποτέ το εισιτήριο για τη διοργάνωση!
Στον πρώτο της αγώνα συνετρίβη με 6-1 από τις ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που έχει η ομάδα.
Συγκεκριμένα, η ΠΟ της χώρας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για να μετακινείται η αποστολή εντός των ΗΠΑ…
Σύμφωνα με τον ΕΟΤ της Μπελίζ, οι τοπικές κοινωνίες διοργάνωσαν μπάρμπεκιου (!) για να μαζευτούν χρήματα, ενώ έγινε και τηλεμαραθώνιος όπου συγκεντρώθηκαν 60.000 δολάρια.
Η ΝΙΚΕ τους έκανε δώρο τον ιματισμό και το αθλητικό υλικό, αλλά χρειάζονται πλέον άλλα 25.000 δολάρια για να ταξιδέψουν στο Σάντι της Γιούτα, όπου διεξάγεται ο αγώνας τους με την Κόστα Ρίκα στις 13/7! Για τον λόγο αυτό δέχονται δωρεές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομοσπονδίας.
Παράλληλα, μετά το ματς με τις ΗΠΑ οι παίκτες της Μπελίζ, Αντρές Μάκιν τζούνιορ, Ίαν Γκέινεαρ και Γούντροου Γουέστ κατήγγειλαν πως τους προσέγγισε κάποιος στη Γουατεμάλα για να στήσουν τον αγώνα με τους Αμερικάνους!
«Τον έκανα να καταλάβει πως δεν είμαστε από αυτούς που παίρνουμε λεφτά ή τίποτα παρόμοιο. Είμαστε εδώ για την πατρίδα μας, ανεξάρτητα αν είμαστε στις ΗΠΑ, αλλά έτσι και αλλιώς εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Γούντροου Γουέστ…
ΠΗΓΗ: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: