Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ρε λέτε να ξαναπάρει τον Σερμαντίνι ο Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν συμπληρώσει το ρόστερ του.Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Ρε λέτε να ξαναπάρει τον Σερμαντίνι ο Ολυμπιακός;
Δύο καίριες κινήσεις του μένουν και έκλεισε: ένας ψηλός και ένας "πλάγιος". Για τον "πλάγιο" δεν υπάρχει πολύ μεγάλη βιασύνη. Καθώς βγαίνει από το ρεπορτάζ, ίσως μάλιστα ξεκινήσει η χρονιά χωρίς τέτοιο παίκτη. Αφήστε, που αυτός ο παίκτης θα είναι συμπληρωματικός και συν τοις άλλοις η αγορά είναι γεμάτη από γκαρντ-φόργουορντ.
Οι δυσκολίες, όμως, έχουν να κάνουν με τον ψηλό. Αυτόν, που θα πλαισιώσει τους Πρίντεζη, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σίμονς και Μαυροειδή. Κατ' αρχάς να ξεκινήσουμε με τον Ντάνστον. Δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά είναι πάρα πολύ χρήσιμος. Είναι παίκτης της προπόνησης και στο κομμάτι του πικ εντ ρολ, θα κάνει δουλίτσα με τον Σπανούλη. Το θέμα της απόκτησης του Ντάνστον, απαντάται και με ερώτηση: υπήρχε καλύτερος ή μάλλον πιο αξιόπιστος αγωνιστικά στα 500.000 δολλάρια ετησίως; Δεν νομίζουμε. Κοιτάξτε τους ψηλούς, με τους οποίους έπαιζαν πέρυσι η Εφές και η Φενέρ, δύο ομάδες, που έδιναν και δίνουν (τουλάχιστον η Φενέρ δίνει ακόμα), ένα καράβι χρήματα. Η Φενέρ είχε εκτός των άλλων τον Μπατίστ και τον Αντερσεν (με τον πρώτο να στοιχίζει 2 εκ. δολλάρια ετησίως και τον δεύτερο παραπάνω από 1 εκ. δολλάρια) και η Εφές με τον Ερντέν (με 2εκ. ευρώ ετησίως), τον Μπάρατς (1.5 εκ. ευρώ ετησίως) και τον Γκονλούμ, που είναι πιο μεγάλος από την Ακρόπολη. Ο Ερντέν είναι καλός, αλλά όχι για 2 εκ. ευρώ. Αφήστε, που οι Αγγελόπουλοι έχουν δώσει ήδη ένα καράβι χρήματα (για Σπανούλη και σία) και συν τοις άλλοις δεν είναι εποχές για άλλα τέτοια τρελά ανοίγματα. Εδώ ο κόσμος πεινάει, οι άνεργοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, θα δώσουν και άλλο "2άρι" οι Αγγελόπουλοι; Είναι πρόκληση και το γνωρίζουν και οι ίδιοι.
Αλήθεια, όμως, είναι ότι θα δώσουν χρήματα. Κόντά στο 1εκ. δολλάρια για τον ψηλό, που λείπει. Πάλι είναι πολλά, αλλά είναι διαφορετικό το 1 από το 2. Ο Πολ Ντέιβις είναι ο μεγάλος στόχος, παράλληλα, όμως, μοιάζει και ανέφικτος, αφού ανήκει στη Χίμκι και οι Ρώσοι λέγεται ότι ζητάνε 1 εκ. ευρώ για να τον αφήσουν. Χθες, πάντως, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν τον δίνουν με τίποτα.
Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι επιλογές στην αγορά είναι ελάχιστες. Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Για να μην πούμε ότι δεν υπάρχουν επιλογές, και οι Πειραιώτες ψάχνουν να βγάλουν λαγό από το καπέλο. Να σας αναφέρουμε ορισμένους ελεύθερους; Ο Μάικ Μπατίστ και ο Ντέιβιντ Αντερσεν είναι σε αυτή τη κατηγορία. Ο Μπέντζαμιν Εζέ, που ήταν στη Σιένα, επίσης είναι ελεύθερος. Για να καταλάβετε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, η Φενέρ, που έχει του κόσμου τα χρήματα, προσπαθεί να αγοράσει παίκτες. Να "βγάλει" παιδιά, που έχουν συμβόλαιο στο ΝΒΑ.
Υπάρχει, όμως, και ένα καλό για τον Ολυμπιακό: δεν υπάρχει η πολύ μεγάλη βιασύνη. Είμαστε 12 Ιουλίου και η προετοιμασία θα ξεκινήσει σε περίπου ένα μήνα. Και κάτι παραπάνω. Οπότε ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν το χρόνο μήπως βρουν κανά "λαβράκι" ή ελευθερωθεί κάποιος πολύ καλός παίκτης (βασικά από το ΝΒΑ). Παρεμπιπτόντως, είναι ακόμη ελεύθερος ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Είχε αναφερθεί ότι έκλεισε σε ομάδα της Ουκρανίας, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Λέτε;
Υ.Γ.: Επαναλαμβάνουμε: γενικώς ο Ολυμπιακός δεν έχει άγχος, από τη στιγμή, που έμεινε ο Σπανούλης.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: