Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Τέλος με αιχμές από τον Γαλανό στον Άρη!!

Γαλανός τέλος στον Άρη! Με αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε λυσσαλέα επίθεση ακόμα και μέσα από το στρατόπεδο των «κίτρινων», τονίζει ότι παραδίδει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τέλος με αιχμές από τον Γαλανό στον Άρη
Μετά από περίοδο με πολλά προβλήματα, συχνές διαφωνίες με τον Ερασιτέχνη και αποκορύφωμα το «πάγωμα» πληρωμών, ο Γιώργος Γαλανός αποτελεί οριστικά παρελθόν από τον Άρη.

Με μακροσκελή ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, του οποίου ηγούταν μέχρι πρότινος ο 46χρονος επιχειρηματίας, γίνεται γνωστή η αποχώρηση του ίδιου και των συνεργατών του, με αιχμές και καταγγελίες πως δέχθηκε «λυσσαλέο πόλεμο».

Η ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος:

«Από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε, δεχτήκαμε και δεχόμαστε λυσσαλέα χτυπήματα απ’ όλο αυτό το σιχαμένο παρακράτος του ΑΡΗ, που νομίζαμε ότι σε μεγάλο βαθμό είχε καθαρίσει.

Το παρακράτος ζει και βασιλεύει και δυστυχώς ο πρώτος Πυλώνας που θέσαμε εξαρχής και μιλήσαμε για ΕΝΟΤΗΤΑ δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί.

Κατά την γνώμη μας, φυσικά και υπάρχουν προβλήματα, αλλά αμελητέα και ανάξια λόγου για να προκαλούν όλο αυτό που γίνεται καθημερινά εδώ και 3,5 μήνες.

Η προχθεσινή «ανακοίνωση» ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» της αδικίας και της αχαριστίας που υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει στον ΑΡΗ.

Ας προβληματιστούμε γιατί αυτός ο τεράστιος Σύλλογος εδώ και μια δεκαετία δεν έχει βρει έναν αντάξιο επενδυτή.

Όσον αφορά την προχθεσινή «ανακοίνωση» («Από τη μία ο Γαλανός, ο οποίος συστήθηκε σαν επενδυτής με την υπόσχεση να βάλει ένα εκατομμύριο (κατά δήλωση του -ποσό υπεραρκετό για την κατηγορία, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα σε πληρωμές, εξοπλισμό, διατροφή, ενίσχυση της ομάδας κλπ.- το οποίο μάλιστα έγινε στην πορεία «φύγε εσύ και βάζω τρία εκ.» σε δημόσια δήλωση»), έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω: Τα χρήματα τα έβαζε ο Γαλανός και έβαλε όσα χρειάστηκαν για τον ΑΡΗ, προκειμένου να τρέξει το Ποδοσφαιρικό Τμήμα με αξιοπρέπεια, βάζοντας μάλιστα σκοπό να γίνονται οι πληρωμές πριν να ολοκληρωθεί ο μήνας.

Όσον αφορά το τι λεφτά έβαλε ο Γαλανός, τι έξοδα και τι έσοδα είχε, μπορεί να σας τα επιβεβαιώσει ο ΑΣ ΑΡΗΣ.

Για ό,τι έχει σχέση με τα περιβόητα «3 εκατομμύρια ευρώ», τα οποία συνέχεια αναφέρονται και στα οποία συνέχεια απαντάμε, παρακαλούμε να μας αναφέρετε σε ποια επίσημη τοποθέτηση γραπτή ή προφορική αναφέρθηκε κάτι τέτοιο.
Πιστέψτε μας δεν θα βρείτε πουθενά…

(«… και τα πρώτα ραντεβού με τους Ισπανούς είχαν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν χώρα. Το πως φτάσαμε στο να θεωρούνται οι αναξιόπιστοι και όχι μόνο Ισπανοί του Σεπτεμβρίου, καλοί επενδυτές το Δεκέμβριο είναι απορίας άξιο (όχι για εμάς, έχουμε τις ΚΕΡΑΙΕΣ μας ανοιχτές) και φέρνει σε κωλοτούμπα, που δεν καλύπτεται με μανδύες ηθικής»): Οι Ισπανοί ζήτησαν ραντεβού πολλάκις. Ο Γιώργος Γαλανός σαν άνθρωπος και εκπροσωπώντας το Ποδοσφαιρικό Τμήμα δεν είχε ούτε να χάσει ούτε να κερδίσει κάτι συνομιλώντας με κάποιος ανθρώπους που έδειξαν ενδιαφέρον για τον ΑΡΗ.

Άλλωστε, εμείς, πλέον, έχουμε αποσυρθεί από τις συζητήσεις και το θέμα το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ΑΣ ΑΡΗΣ, όπως και την πρόταση του κάθε φερόμενου επενδυτή.

Την πονηριά και την κακοπιστία που την είδατε;

Εμείς παλαιότερα είχαμε αναφερθεί στο ηθικό κομμάτι της ενέργειας του τότε προέδρου του ΑΣ ΑΡΗ σε αντίθεση με κάποιους άλλους που μόλις θα έβλεπαν τις 300.000 ευρώ που θα ήθελε να τους δώσει ο νέος επενδυτής θα έκαναν… κωλοτούμπες.

Στο φινάλε ο ρόλος του Γιώργου Γαλανού και η θέση κάθε επικεφαλής Ποδοσφαιρικού Τμήματος είναι να βλέπει και να συζητάει με φερόμενους ενδιαφερόμενους.

Κάποιοι άλλοι που ο ρόλος τους είναι στην κερκίδα την ίδια στιγμή μιλούσαν με τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας…
Άντε τώρα να ακούσουμε για μαθήματα ηθικής και... κωλοτούμπας.

(«Φυσικά και δεν ήταν/είναι ο Γαλανός ο άνθρωπος που θα έδινε όραμα στον κόσμο ή ο επενδυτής που αρμόζει στον Άρη)»: Αφού, λοιπόν, ο Γαλανός δεν είναι ο άνθρωπος που θα έδινε όραμα στο κόσμο ή ο επενδυτής που αρμόζει στον ΑΡΗ και επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε κακό (κατά τα λεγόμενά τους…), παραδίδουμε το Ποδοσφαιρικό Τμήμα στους επόμενους «κατάλληλους» επενδυτές, που θα δώσουν αυτό το «όραμα» στο οποίο αναφέρεστε.

Μόνο κακό δεν ήρθαμε να κάνουμε στο ΑΡΗ. Το κακό στον ΑΡΗ έχει γίνει εδώ και χρόνια και παραμένει ατιμώρητο.
Παρόλα αυτά που σας αναφέραμε παραπάνω (που ήδη μας κούρασαν…) κι ενώ είπαμε να έρθει όποιος ενδιαφερόμενος επενδυτής μέχρι τις 22/12, δίνοντας αρκετό χρόνο για να καταθέσει την πρότασή του κι ενώ είχαμε προγραμματίσει σήμερα (23/12) πληρωμές, ενημερωνόμαστε από τον ΑΣ ότι θα δοθεί επιπλέον παράσταση στους ενδιαφερόμενους (απροσδιόριστα πόση) έπειτα από… επίσκεψη που τους έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα.

Εμείς κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Το ξέρουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας θα έχουν σοβαρό πρόβλημα και ότι ο Σύλλογος βαδίζει πλέον σε πλήρη αβεβαιότητα.

Εμείς όμως σε αυτό το «παιχνιδάκι» δεν συμμετέχουμε. Παραδίδουμε την ομάδα στον ΑΣ ΑΡΗΣ, πρώτη στη βαθμολογία και με δρομολογημένα τα πάντα.

Όσον αφορά την εκκαθάριση συνεχίζουμε και την τρέχουμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ με τους νομικούς μας, με τους εκκαθαριστές και όλα όσα προβλέπονται γιατί δεν φταίει σε τίποτα ο Σύλλογος να μην προχωρήσει στην εξυγίανσή του.

Παραδίδουμε την διαδικασία της εκκαθάρισης στον επόμενο επενδυτή, αν υπάρξει και όταν μας την ζητήσει. Εμπιστευόμαστε τη διοίκηση του ΑΣ ΑΡΗ και σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανένας επενδυτής (πιθανό σενάριο και αυτό…) δεσμευόμαστε, χωρίς να θέλουμε να είμαστε διοίκηση, ότι θα βοηθήσουμε στην όποια προσπάθεια.

Υ.Γ.: Κατανοούμε τη δυσαρέσκεια του Σέρχιο Κόκε έπειτα από την εν λόγω «ανακοίνωση» και όσα γράφτηκαν για αυτόν. Κρίμα! Ο κ. Κάμπος τον υπολόγιζε κι εμείς τον θέλαμε στην ομάδα…

Για περισσότερες πληροφορίες οι κακόπιστοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον δικηγόρο του ή στον ίδιο ποδοσφαιριστή για το αν θα έρχονταν ή όχι στον ΑΡΗ…

Η Διοίκηση του Ποδοσφαιρικού Τμήματος».

«Κανένα προγραμματισμένο ραντεβού»

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 επεσήμανε πως δεν υπήρξε προγραμματισμένο ραντεβού με οπαδούς της ΑΕΚ απλώς υπήρξε μια ενημέρωση σε όσους το ζήτησαν.

«Κανένα προγραμματισμένο ραντεβού»
Ο Άρης Βασιλόπουλος επεσήμανε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως δεν υπήρξε κανένα προγραμματισμένο ραντεβού για σήμερα με τους οπαδούς της ΑΕΚ για το γήπεδο.

«Δεν υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού. Την ώρα του χθεσινού ΔΣ κάποιος σύμβουλος με προσέγγισε με οπαδούς και μου ζήτησαν να ενημερωθούν για το γήπεδο. Τους είπα να περάσουν να τα πούμε», τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και πρόσθεσε:

«Ήρθαν σήμερα κάποια άτομα. Δεν θέλαμε να τους αποτρέψουμε για να μην υπάρξει κάποια ένταση. Συζητήσαμε μαζί τους και τους ενημερώσαμε», υποστήριξε.Αναφερόμενος και πάλι στα χθεσινά γεγονότα τα οποία συνέβησαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου σχολίασε…

«Εγώ καλά είμαι κάποιοι συνεργάτες μου δεν είναι καλά. Ενώ είχε ξεκινήσει το ΔΣ διακρίναμε ότι ο χώρος καταλαμβανόταν από άτομα που είχαν συμμετάσχει σε επεισόδια για το γήπεδο. Οι οπαδοί αυτοί εισέβαλαν στο χώρο και άρχισαν να χτυπούν μέλη του ΔΣ. Δύο από αυτά είναι με πατερίτσες», ανέφερε και πρόσθεσε…

«Όσον αφορά το ΔΣ ηθικός αυτουργός είναι ο κ.Αράπογλου. Κατέθεσε προβοκατόρικα το θέμα για το γήπεδο. Το θέμα συζητήθηκε στο πόδι αλλά μετά το ΔΣ διακόπηκε. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη καταδίκη των χθεσινών περιστατικών. Νομίζω ότι θα γίνει».

Ο κ.Βασιλόπουλος επανέλαβε ποια είναι η ένστασή του στο ζήτημα του γηπέδου…

«Η εκκρεμότητα είναι η άδεια για την υψομετρική μελέτη για την πεζοδρόμηση. Έχουν κατατεθεί έγγραφα τον Αύγουστο που ήταν ανεπαρκή. Πριν από 8-10 ημέρες κατατέθηκαν και άλλοι δύο φάκελοι. Αυτοί όμως στην ουσία δεν προσθέτουν κάτι καινούργιο. Βέβαια η υπηρεσία δεν έχει εξετάσει αναλυτικά τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί. Αυτό γίνεται τώρα. Έχω όμως και την εικόνα από τους προϊσταμένους ότι τα στοιχεία είναι ελλιπή», τόνισε και συνέχισε:

«Οι ιθύνοντες που έφτιαξαν και υπαγόρευσαν τον νόμο γνωρίζουν ότι μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος μπορεί να δοθεί έστω και ένα μέτρο δασικής έκτασης. Εμείς λέμε «Ναι» στην επιστροφή της ΑΕΚ αλλά θα πρέπει να γίνει στο οικόπεδο που είχε η ΑΕΚ. Και ζητάνε από εμάς ευθύνες ενώ θα έπρεπε από αλλού να ζητούν. Δεν είναι δυνατό να αφαιρούνται δασικές εκτάσεις για να χτιστούν γήπεδα. Εμείς υποστηρίζουμε ότι μπορεί να γίνει γήπεδο χωρίς να κοπεί έστω και ένα δέντρο».

Τέλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα άλλα τμήματα της Ερασιτεχικής ΑΕΚ.

«Το παλιό στάδιο της ΑΕΚ φιλοξενούσε και μια σειρά από τμήματα της Ερασιτεχνικής. Εμένα με απασχολεί ότι δεν υπάρχουν χώροι άθλησης. Στο νέο γήπεδο δεν υπάρχει καμία πρόνοια για να στεγάσει τμήματα της Ερασιτεχνικής».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χριστούγεννα με άδειες τσέπες στον Άρη!

Την απόφασή του να «παγώσει» τις πληρωμένες ανακοίνωσε ο Γιώργος Γαλανός στους παίκτες και τους υπαλλήλους του Άρη, αντιδρώντας στην απόφαση να μεταφερθεί η προθεσμία για τον επενδυτή.

Χριστούγεννα με άδειες τσέπες στον Άρη
Γιορτές με άδειες τσέπες θα κάνουν, όπως φαίνεται, οι παίκτες και το προσωπικό του Άρη, αφού ο Γιώργος Γαλανός ανακοίνωσε «πάγωμα» των πληρωμών.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση του Ερασιτέχνη να μεταφερθεί η προθεσμία για τον επενδυτή μια μέρα αργότερα απ’ την αρχικά προγραμματισμένη -που είναι η 22η Δεκεμβρίου.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναμενόταν να πάρουν αυτές τις μέρες χρωστούμενα που είχαν μείνει απ’ τον Νοέμβριο και τον μισθό του Δεκεμβρίου, όμως τελικά ενημερώθηκαν πως δεν θα πληρωθούν, γεγονός που προκάλεσε -φυσικά- έντονη δυσφορία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαρρής: «Γι’ αυτό παραιτήθηκα»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ εξήγησε ο Γιώργος Σαρρής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Βούρβαχης θα... τρέξει τις εξελίξεις.

Σαρρής: «Γι’ αυτό παραιτήθηκα»
Λίγο μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο Γιώργος Σαρρής εξήγησε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή.

«Την απόφαση την πήρα την Παρασκευή. Πλέον δεν μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα και όλα τα Σωματεία και οι Ενώσεις να λένε ότι φταίω εγώ που δεν πήραν τα ψίχουλα που αποφάσισε να δώσει ο υπουργός μετά από χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά ο τέως –πλέον- πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο κ.Σαρρής μιλώντας στον «αέρα» με τον Γιώργο Χελάκη έκανε γνωστό ότι οι εξελίξεις για την εκλογή του νέου προέδρου θα οριστούν από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιώργο Βούρβαχη.

Επεσήμανε ότι τακτοποιήθηκε το ζήτημα της αποζημίωσης του Κλαούντιο Ρανιέρι. Αυτή ορίστηκε στις 500.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα δοθεί σε δόσεις των 100.000 ευρώ αρχής γενομένης από τον Μάιο.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό –αυτή την στιγμή- να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, απαντώντας στις φήμες που τον ήθελαν να αποφασίζει να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες Κοινοβουλευτικές Εκλογές εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή στην εκπομπή του Γιώργου Χελάκη «Εκ της διευθύνσεως»

Γιατί έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ

«Είναι προσωπική απόφαση. Την απόφαση την πήρα την Παρασκευή μετά την άρση της φορολογικής ενημερότητας από την αρμόδια ΔΟΥ, το… Αρμόδιο Υπουργείο. Δεν μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα και να λένε ότι φταίει ο Σαρρής και η ΕΠΟ που έταξε ο Υπουργός και έχουν κόντρα μαζί του. Τώρα που έφυγα εγώ ας δώσουν τα χρήματα στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Έχετε δει κανένα ευνομούμενο κράτος να δίνει φορολογική ενημερότητα και αν χρωστάει στον πολίτη χρήματα από το 2011. Κατέθεσα και εγώ τα χαρτιά μου. Τα έχουν πάρει όλοι οι γιατροί της Ελλάδας εκτός από εμένα. Τώρα που εγώ έφυγα έχουν καιρό μέχρι τις 31 του μηνός να τα δώσουν στα σωματεία και τις Ενώσεις»

Για τις ποινικές διώξεις για τα στημένα και τα όσα λέγονται για εκείνον:

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ενημερώνομαι και εγώ από τους ρεπόρτερ που ασχολούνται με το δικαστικό ρεπορτάζ».

Για την αντίδραση του Δ.Σ.:

«Στο Δ.Σ. διαφώνησε η πλειοψηφία. Είναι κάτι όμως που αφορά εμένα προσωπικά και κανένα άλλο. Θεωρώ ότι η δίωξη είναι πλέον σε προσωπικό επίπεδο. Εκτός από την ΕΠΟ, εργάζομαι, έχω οικογένεια, παιδιά και έπρεπε να κοιτάξω και αυτό. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Εσείς αν ήσασταν στη θέση μου και σας έλεγαν ότι ευθύνεστε που η ΕΠΟ και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχασαν 2 εκατ. ευρώ, τι θα κάνατε; Γιατί τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα; Έλεγε ότι χάθηκαν και περιμένουμε να δούμε αν θα μπορούν να δοθούν. Υπάρχει μία χρυσή ευκαιρία η ΓΓΑ να δώσει τα χρήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις Ενώσεις».

Για την Εθνική Ελλάδας και τον Κλαούντιο Ρανιέρι:

«Η συμφωνία με τον κ. Ρανιέρι έχει επέλθει από την Παρασκευή. Έχει λήξει αυτό το θέμα. Το ανακοίνωσα στο Συμβούλιο. Η αποζημίωση είναι 500.00 και η πρώτη δόση είναι από την 1η Μαΐου».

Για τα όσα λέγονται για την ενδεχόμενη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση της ζωής μου να εμπλακώ στην πολιτική. Στο ποδόσφαιρο θα παραμείνω για πάντα. Είμαι από μικρό παιδί στα γήπεδα και θα συνεχίσω να ασχολούμαι».

Για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ

«Πλέον ο αναπληρωτής πρόεδρος, κ. Γιώργος Βούρβαχης, αποφασίζει πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία»

Κι όμως γίνεται η συνάντηση με τον δήμαρχο!!

Οι οπαδοί της ΑΕΚ -τελικά- συναντώνται με τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλο μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν και έγινε αποδεκτό.

Κι όμως γίνεται η συνάντηση με τον δήμαρχο
Παρά την ανακοίνωση για ματαίωση της, η συνάντηση –τελικά- γίνεται!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας συναντάται με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ για το θέμα της ανέγερσης της «Αγιας-Σοφιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες οπαδοί της Ένωσης βρέθηκαν στο δημαρχείο και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί το «ραντεβού» με τον δήμαρχο.

Ο Άρης Βασιλόπουλος αποδέχθηκε το αίτημα των οπαδών και έτσι οι δύο πλευρές συνομιλούν για το φλέγον ζήτημα του νέου γηπέδου της ομάδας στην πόλη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνελήφθη ο Πουλινάκης!!

Στη σύλληψη του Μάνθου Πουλινάκη για χρέη του προς το δημόσιο προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου, Κρήτης.

Συνελήφθη ο Πουλινάκης
Στη σύλληψη του Μάνθου Πουλινάκη για χρέη του προς το δημόσιο προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου, Κρήτης.

Πρόκειται για χρέη ύψους 2.194.000, της ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία πρέπει να επισημανθεί ότι έχει υπαχθεί στο άρθρο 99.

Ο Μάνθος Πουλινάκης, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην διεύθυνση της αστυνομίας, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στο Ηράκλειο. Όπως έχει συμβεί και στις αντίστοιχες περιπτώσεις ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ αναμένεται αφεθεί ελεύθερος.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, σήμερα (23.12.2014) το πρωί στο Ηράκλειο, 35χρονος, για οφειλές δημοσίου.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 35χρονος, για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 2.194.705,45 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Παραιτήθηκε ο Σαρρής!!

Την παραίτησή του στη διάθεση των μελών του ΔΣ έθεσε ο Γιώργος Σαρρής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία είναι σε εξέλιξη.

Παραιτήθηκε ο Σαρρής
Την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπέβαλε ο Γιώργος Σαρρής κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ΔΣ, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται, θα κληθεί να αποφασίσει εάν η παραίτηση του κ.Σαρρή από την προεδρία γίνεται αποδεκτή ή όχι.

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία φημολογείτο ότι θα υπάρξει στη σημερινή συνεδρίαση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΠΟ, o Γιώργος Σαρρής δήλωσε: «Μετά τις σημερινές εξελίξεις πιστεύω ότι δίνεται μια χρυσή ευκαιρία στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να εκταμιεύσει τα χρήματα των Ενώσεων και των σωματείων. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσο χρόνια που έχουν να πάρουν έστω και αυτά τα “ψίχουλα”, να τα χάσουν με το πρόσχημα ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Αυτό το διαψεύδω κατηγορηματικά και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πήρα αυτή την απόφαση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ματαιώθηκε η συνάντηση δημάρχου – οπαδών!!

Τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των οπαδών της ΑΕΚ με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου μετά την επίθεση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ματαιώθηκε η συνάντηση δημάρχου – οπαδών
Στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τους οπαδούς της ΑΕΚ για την ανέγερση της Αγιας-Σοφιάς προχώρησε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμος ως αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχθηκαν χθες μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πέντε εξ αυτών οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

"Ύστερα από τις χθεσινές επιθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, που οδήγησαν στον τραυματισμό πέντε δημοτικών συμβούλων και τουλάχιστον ενός πολίτη, η συνάντηση του Δημάρχου με ομάδα οπαδών της Α.Ε.Κ ματαιώνεται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

«Μια τέτοια συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα μόνο με θεσμικούς εκπροσώπους του συνδεσμικού κινήματος και με προϋπόθεση την απερίφραστη καταδίκη της βίας που ασκήθηκε και των προσπαθειών φίμωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας», καταλήγει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απευθείας στα σωματεία τα λεφτά!!

Στα σωματεία -απευθείας- θα δίνονται τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χωρίς καμία μεσολάβηση της ΕΠΟ.

Απευθείας στα σωματεία τα λεφτά!
Στα σωματεία -απευθείας- θα δίνονται τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χωρίς καμία μεσολάβηση της ΕΠΟ.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της τροπολογίας που πρότεινε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή.

Με αυτό λύθηκε το πρόβλημα του κωλύματος της μη φορολογικής ενημερότητας της ΕΠΟ και δεν επέτρεπε την εκταμίευση από την ομοσπονδία των χρημάτων αυτών.

Η τροπολογία αναφέρει…

«Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του νόμου 2725/99 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση που αθλητική ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη, η κατανομή επιχορηγήσεων της παρούσης παραγράφου σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά στη Νις ο Μπεν Αρφά!

Πολύ μεγάλο είναι το ενδεχόμενο ο Χατέμ Μπεν Αρφάν να συνεχίσει την καριέρα του στη Νις. Συμφωνία της γαλλικής ομάδας με τον παίκτη.

Κοντά στη Νις ο Μπεν Αρφά
Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη Νις ο Χατέμ Μπεν Αρφά. Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος ο μεσοεπιθετικός της Νιούκαστλ τα έχει βρει με την γαλλική ομάδα μετά από διαπραγματεύσεις στις οποίες βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Μπεν Αρφα ανήκει στην Νιούκαστλ αλλά έχει δοθεί δανεικός στη Χαλ για την εφετινή αγωνιστική σεζόν. Δεν έχει πολλές συμμετοχές και δεν αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές του προπονητή.

Έτσι ο εκπρόσωπός του ήταν σε αναζήτηση για νέα ομάδα, μια εξ αυτών και η Νις.

Απομένει κάτι αρκετά σημαντικό όμως… Να ολοκληρωθεί το deal θα πρέπει να τακτοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Να τελειώσει ο δανεισμός του από την Χαλ και να δοθεί εκ νέου δανεικός στη Νις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφωνία με Σιόντη!!

Παίκτης της Κέρκυρας θα πρέπει να θεωρείται ο Στέφανος Σιόντης, με τους νησιώτες να ανακοινώνουν ακόμη και σήμερα την απόκτηση του 27χρονου αμυντικού μέσου.

Συμφωνία με Σιόντη
Ακόμη και μέσα στην ημέρα ενδέχεται να γίνει και επίσημα ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας ο Στέφανος Σιόντης.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος βρέθηκε χθες στη Λεωφόρο, όπου παρακολούθησε τον αγώνα της νέας του ομάδας με τον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος άσος αναμένεται να επιστρέψει εκ νέου στη Σούπερ Λίγκα, καθώς μέχρι πρότινος ήταν στη Δόξα Δράμας, και η τελευτάει ομάδα της πρώτης κατηγορίας που έπαιξε ήταν η Βέροια τη σεζόν 2013/14. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν παίρνουν φόρα…!!

Οι Μπουλς πέτυχαν 49 πόντους στην τέταρτη περίοδο για να νικήσουν τους Ράπτορς στο ντέρμπι της Ανατολής. Σούπερ ο Χάρντεν απέναντι στους Μπλέιζερς. Έκπληξη σε Ντάλας και Μέμφις.

Όταν παίρνουν φόρα…
Οι Ράπτορς έχουν μεν το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή, αλλά οι Μπουλς έδειξαν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι και τους νίκησαν με 129-120 στο Σικάγο πετυχαίνοντας 49 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Ο Ντέρικ Ρόουζ με 29 και ο Τζίμι Μπάτλερ με 27 πόντους έβαλαν τέλος στο σερί έξι νικών της ομάδας του Τορόντο.

Με τον Τζέιμς Χάρντεν σε οργιώδη κατάσταση να πετυχαίνει 44 πόντους, οι Ρόκετς νίκησαν 110-95 τους Μπλέιζερς στους οποίους στοίχισε η απουσία του άρρωστου ΛαΜάρκους Όλντριτζ. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε «φτωχή» παρουσία, καθώς σε 16:49 είχε τρία άστοχα σουτ (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 λάθη, 4 φάουλ και μόνο 1 ριμπάουντ.

Απρόσμενη ήττα γνώρισαν οι Γκρίζλις με 97-91 από τους Τζαζ στο Μέμφις. Ελλείψει του τραυματία Ζακ Ράντολφ (δεν έπαιξε και ο Τόνι Άλεν), ο Κώστας Κουφός ξεκίνησε στην πεντάδα και απέναντι στην παλιά του ομάδα σε 32:44 είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/4 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Μετά από τέσσερις σερί ήττες, οι Σπερς επέστρεψαν στις επιτυχίες όπως και ο Τόνι Πάρκερ στη δράση έχοντας χάσει τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 125-118 των Κλίπερς με 26 πόντους του Γάλλου γκαρντ.

Οι Μάβερικς έχασαν με 105-102 από τους Χοκς που δείχνουν πολύ δυνατοί και έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες. Ο 21χρονος Γερμανός Ντένις Σρέντερ έκανε ρεκόρ καριέρας με 22 πόντους για τα «γεράκια», ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανέναν από τους σταρ τους σε πραγματικά καλή μέρα.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Ντένβερ Νάγκετς 110-82 Τζέφερσον 22, Γουόκερ 18, Νιλ 13, Ζέλερ 10, Χέρστον 10-Λόσον 18, Γκι 15, Αφλάλο 9, Φαρίντ 8.

Σικάγο Μπουλς-Τορόντο Ράπτορς 129-120 Ρόουζ 29, Μπάτλερ 27 (11 ριμπ.), Μπρουκς 17, Γκασόλ 14, Νοά 14, Μίροτιτς 12, Γκίμπσον 10-Λάουρι 34, Βαλαντσιούνας 20, Ρος 17, Τζόνσον 16, Ουίλιαμς 12, Πάτερσον 12.

Χιούστον Ρόκετς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 110-95 Χάρντεν 44, Χάουαρντ 16 (13 ριμπ.), Μπρούερ 12, Μπέβερλι 11, Μοτιεγιούνας 10-Λίλαρντ 18, ΜακΚόλουμ 17, Μάθιους 14, Λέοναρντ 13.

Μέμφις Γκρίζλις-Γιούτα Τζαζ 91-97 Κόνλεϊ 28, Γκασόλ 24 (12 ριμπ.), Λι 13, Κάρτερ 12-Μπερκς 23, Χέιγουορντ 21, Φέιβορς 15, Καντέρ 13, Γκομπέρ 2 (16 ριμπ.).

Ντάλας Μάβερικς-Ατλάντα Χοκς 102-105 Έλις 18, Νοβίτσκι 16, Βιλανουέβα 14, Ρόντο 13 (11 ασίστ), Χάρις 11, Τζέφερσον 10, Τσάντλερ 8 (19 ριμπ.)-Σρέντερ 22, Κόρβερ 18, Χόρφορντ 17, Κάρολ 15, Μίλσαπ 13 (12 ριμπ.).

Σαν Αντόνιο Σπερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 125-118 Πάρκερ 26, Ντιαό 23, Ντάνκαν 21 (12 ριμπ.), Τζινόμπιλι 19 (10 ασίστ), Γκριν 11-Πολ 25, Γκρίφιν 22, Ρέντικ 21, Κρόφορντ 18, Τζόρνταν 9 (11 ριμπ.).

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σακραμέντο Κινγκς 128-108 Τόμπσον 25, Χόλιντεϊ 18, Εζέλι 15, Κάρι 12 (11 ασίστ), Ιγκουοντάλα 12, Σπέιτς 12-Κάζινς 22, Κόλισον 17, Κάσπι 16, Γκέι 13, Λάντρι 12, ΜάκΛεμορ 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εν αναμονή εξελίξεων!

Μέσα στο επόμενο διήμερο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη κορυφής στον Παναθηναϊκό, με τον Γκιγέρμο Ροντρίγκες να είναι πάντα στην κορυφή της «πράσινης» λίστας.

Εν αναμονή εξελίξεων
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2014 ο Παναθηναϊκός, καθώς κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-0 της Κέρκυρας μέσα στη Λεωφόρο.

Πλέον οι «πράσινοι» εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, ώστε να διεκδικήσουν με αυξημένες πιθανότητες την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Στο «τριφύλλι» κρατούν χαμηλούς τόνους όσον αφορά τον συγκεκριμένο στόχο, αλλά είναι δεδομένο ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους για να κατακτήσουν τον τίτλο μετά το 2010.

Στα μεταγραφικά, δεν πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στους ιθύνοντες του «τριφυλλιού», κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο επόμενο διήμερο. Πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό είναι η ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, με τον Γκιγέρμο Ροντρίγκες να είναι ο «Νο1» υποψήφιος.

Ο Ουρουγουανός στόπερ έχει προκριθεί από τους αρμόδιους και το προσεχές διάστημα ο Βόκολος θα τρέξει τις εξελίξεις, προκειμένου να καταφέρει να ντύσει στα πράσινα τον έμπειρο ποδοσφαιριστή.

Βέβαια, η υπόθεση δεν είναι εύκολη, αφού ο 30χρονος παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016 με την Ελλάς Βερόνα και έχει αγωνιστεί ως βασικός στα τελευταία τρία παιχνίδια της ιταλικής ομάδας.

Πάντως, εκείνο που προκύπτει είναι ότι το «τριφύλλι» θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εντάξει στον δυναμικό του τον έμπειρο άσο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενισχύεται με στόχο το πρωτάθλημα!!

Σε πρώτο πλάνο είναι ο Ματέους Κλιχ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση άλλων τριών ποδοσφαιριστών τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ενισχύεται με στόχο το πρωτάθλημα
«Εβδομάδα μεταγραφών» θεωρείται η τρέχουσα για τον ΠΑΟΚ, με στόχο η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Προτεραιότητα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αποτελεί η περίπτωση του Ματέους Κλιχ, ο οποίος αναμένεται σύντομα να μείνει ελεύθερος από τη Βόλφσμπουργκ.

Για τον Πολωνό μέσο έχει πει τα καλύτερα ο συμπαίκτης του στον γερμανικό σύλλογο και πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, σε επικοινωνία που είχε με τον Ζήση Βρύζα.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη στόπερ (πέρα από τον Παπαγιαννόπολου), ενός μεσοεπιθετικού και ενός δημιουργικού χαφ.

Σύμφωνα με την «Arena», στον ΠΑΟΚ βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωση του Γιουσούφ του Εργοτέλη και ίσως σύντομα να υπάρξουν οι επαφές ανάμεσα στους δύο συλλόγους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για δύο χαφ!

Την απόφαση να κινηθούν για την απόκτηση δύο μέσων έχουν λάβει στην ΑΕΚ, με τον Άντρε Σιμόες να είναι ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο της «Ένωσης».

Προχωράει για δύο χαφ
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, με την απόκτηση δύο παικτών – όπως έχουν αποφασίσει οι άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Η μία προσθήκη θα γίνει τώρα τον Γενάρη και η άλλη για το καλοκαίρι.

Όπως γράφει η «Ώρα των Σπορ», στην προσεχή μεταγραφική περίοδο οι άνθρωποι της ομάδας θα κινηθούν για έναν αμυντικό χαφ που θα έχει στοιχεία «box to box».

Πρόθεση του «Δικεφάλου» είναι ο συγκεκριμένος παίκτης να έχει έρθει στις αρχές του έτους, ώστε να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ψηλά στη σχετική λίστα, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, είναι ο Άντρε Σιμόες της Μορεϊρένσε, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση, αλλά σην ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν για να ενισχύσουν αισθητά τη μεσαία τους γραμμή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ναι» από Κόστα!!

Σε πολύ καλό δρόμο φαίνεται πως είναι η υπόθεση του Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Ερίκ Αμπιντάλ. Τι «παίζει» με τον Ροσίτσκι.

«Ναι» από Κόστα!
Ο Ρικάρντο Κόστα είναι ο «εκλεκτός» του Μίτσελ για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας του Ολυμπιακού.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», ο Πορτογάλος στόπερ σε επαφή που είχε με τον Μίτσελ απάντησε θετικά για να συνεχίσει την καριέρα του στους Πειραιώτες.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ, αλλά υπάρχουν συζητήσεις για να φτάσουν στην τελική ευθεία και να επιτευχθεί συμφωνία με τον 33χρονο (γεννημένος στις 16 Μαΐου 1981) αμυντικό, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αλ Σαϊλίγια για ακόμη 1,5 χρόνο.

Όσον αφορά τώρα τον Τόμας Ροσίτσκι, η Άρσεναλ φέρεται να επιθυμεί να τον δώσει και παρά τις διαψεύσεις των πρωταθλητών φαίνεται πως υπάρχει τελικά θέμα.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση του ίδιου του παίκτη για να προχωρήσει. Με τις πιθανότητες να μην είναι πολλές αυτή τη στιγμή. Πάντως, το θέμα δεν έχει κλείσει για τον Τσέχο μεσοεπιθετικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται πρόταση από Κάλας!!

Έτοιμος να καταθέσει επίσημα στον Ερασιτέχνη Άρη το πλάνο του για να εμπλακεί στην ομάδα παρουσιάζεται ο Άλεξ Κάλας, ο οποίος προτίθενται να κρατήσει τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο.

Έρχεται πρόταση από Κάλας
«Ζεστό» παραμένει το ενδιαφέρον του Άλεξ Κάλας για να εμπλακεί στον Άρη, ύστερα από τη χθεσινή επιστολή του εν Ελλάδι εκπρόσωπου του και στενού του συνεργάτη, Γιώργος Γιακουμίδης, στα ελληνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αυτή, ο ομογενής επιχειρηματίας προτίθεται να καταθέσει άμεσα και επίσημα το πλάνο του στον Ερασιτέχνη, σύμφωνα με το οποίο προτίθεται να καλύψει άμεσα όλα τα λειτουργικά έξοδα του τμήματος, τη διεκπεραίωση των μεταγραφών, την ανάληψη της ευθύνης για την εκκαθάριση που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και φυσικά τη συμμετοχή των δυο Γερμανών επιχειρηματιών που θα συνδράμουν οικονομικά.

Εκείνο που χρειάζεται να ξεκαθαρίσει είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Κάλας θα διασφαλίσει ότι τα χρήματα που θα βάλει, εφόσον αναλάβει την ομάδα θα χρησιμοποιηθούν στην ΑΜΚ όταν θα συσταθεί η νέα ΠΑΕ καθώς και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό.

Παράλληλα, η SportDay αναφέρει πως ο ομογενής επιχειρηματίας παρουσιάζεται θετικός στην παραμονή του Πάουλο Κάμπος, αν και θα ήθελε η επιστροφή του να συνδυαστεί με εκείνη του αδερφού και έμπειρου προπονητή, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλει σοβαρότητα»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Α.Σ Άρη, Παναγιώτης Ζουμπουρίδης και μίλησε για την κατάσταση στον σύλλογο και τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που υπάρχουν για την ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Πρέπει να κρατάμε ίσες αποστάσεις για το καλύτερο του ενδιαφέροντος. Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από 3 πλευρές μαζί με τον κ. Γαλανό. Ο κ. Γαλανός πληρώνει, η ομάδα είναι αήττητη και πρέπει να συνεχίσει».
Για το αν έκανε πρόταση ο Χριστοφορίδης:
«Ο κ. Χριστοφορίδης δεν έκανε καμιά πρόταση απλά ρώτησε αν ο κ. Γαλανός είναι εξουσιοδοτημένος για κάποια τμήματα».
Για το αν υπάρχει πρόταση από την Βόρεια Αμερική:
«Κάτι έχουν ακούσει τα αυτιά μας αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».
Για το αν είναι γραπτή η πρόταση των Ισπανών:
«Μερικώς είναι γραμμένη η πρόταση των Ισπανών. Βάζουν μέχρι τέλος της χρονιάς έως 700.000 ευρώ».
Για την αξιολόγηση των προτάσεων:
«Ο Άρης δεν είναι μικρό μαγαζάκι. Θέλει σοβαρότητα, θα εξετάσουν τα πάντα οι νομικοί και δεν γίνεται να βγει βιαστικά μια απόφαση».
Για την συνάντηση με τον Κάλας:
«Σήμερα τις 17:00 – 18:00 θα βρεθούμε με τον κ. Κάλας για να μας δώσει πληροφορίες. Βέβαια, ο Άρης συνεχίζει γιατί η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη της φάση στη Γ’ εθνική. Δεν πρέπει να διαταραχθεί το κλίμα».
Για τους λόγους που πουλάει ο Γαλανός εφόσον λέει πως μπορεί να στηρίξει την ομάδα και στην Α’ εθνική:
«Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. Είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου».
Για το πότε θα βγει κάποιο συμπέρασμα:
«Θα ακούσουμε τα πάντα, θα συζητήσουμε με τους νομικούς και το Δ.Σ του Άρη και θα δούμε».
Για το θέμα του Κόκε και τα λεφτά της Nova:
«Αν υπάρχει καλή θέληση ο κ. Κόκε μπορεί να έρθει στον Άρη και χωρίς τα χρήματα της Nova. Πρέπει όλοι να τα συζητήσουμε όλα και να δούμε τι συμφέρει».
*Πηγή: arenafm.gr*

Φουντώνουν οι φήμες για παραίτηση Σαρρή!!

Οι φήμες που θέλουν τον Γιώργο Σαρρή να καταθέτει την παραίτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ φουντώνουν.

Φουντώνουν οι φήμες για παραίτηση Σαρρή
Οι φήμες που θέλουν τον Γιώργο Σαρρή να καταθέτει την παραίτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ φουντώνουν.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την διοίκηση με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στην καταβολή της επιχορήγησης των Ενώσεων από την Πολιτεία.

Ο Γιώργος Σαρρής θεωρεί ότι είναι ο στόχος μιας γενικευμένης πολιτικής κατά της ομοσπονδίας με αποτέλεσμα να περνάει από το μυαλό του πως η παραίτησή του να δώσει λύσεις.

Εάν σε αυτό… συναινούν και τα μέλη της ΕΠΟ τότε το ενδεχόμενο σήμερα κιόλας να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την διαδοχή του να είναι μεγάλες.

Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Γιώργος Σαρρής να μείνει… μέχρι να φύγει. Να παραμείνει στη θέση του για να μπορέσουν να… γίνουν οι ενέργειες από την ΕΠΟ για να διεκδικηθούν τα χρήματα των επιχορηγήσεων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Kicker: «Χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο» (pic)

Στο εξώφυλλο του «Kicker» φιγουράρει θέμα για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου σημειώνεται ότι «Το ποδόσφαιρο βυθίζεται στο χάος».
Όπως φαίνεται και στο πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού, γίνεται αναφορά στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα με τον τίτλο: «Φωτιά στον Όλυμπο: Το ποδόσφαιρο βυθίζεται στο χάος».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Μίλαν παίζει ξανά άμυνα!!

Η Μίλαν κράτησε το «μηδέν» κόντρα σε Νάπολι και Ρόμα και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την βελτίωση στην άμυνα που μοιάζει να μην είναι σύμπτωση.
Το καλοκαίρι του 2012 ο Αλεσάντρο Νέστα έβαλε τέλος στην καριέρα του στην Ιταλία και ο Τιάγκο Σίλβα πωλήθηκε αντί 45 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν. Τότε τελείωσε και η τελευταία φουρνιά ποιότητας των Ροσονέρι στην άμυνα. Η εικόνα που παρουσίασε η Μίλαν στα μετόπισθεν στα τελευταία χρόνια του Αλέγκρι και με τον Ζέεντορφ ήταν απογοητευτική, με όλους τους αντιπάλους να να σκοράρουν σχετικά εύκολα δεδομένου του μεγέθους που είχαν απέναντί τους. Η 'φάση' παρέμενε ίδια μέχρι και σήμερα. Στην πρώτη ντουζίνα αγωνιστικών στην Serie A για το 2014-15 η ομάδα του Ιντζάγκι είχε κρατήσει την εστία της ανέπαφη μόνο σε ένα ματς, αυτό κόντρα στην Κιέβο στο Μιλάνο (2-0).
Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές αυτό δείχνει να έχει αλλάξει, με την Μίλαν να έχει κρατήσει clean sheet στα τρία ματς και να έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, αυτό από την Τζένοα στην ήττα 1-0 στο «Μαράσι». Η ποιότητα του αντιπάλου δίνει πάντα αξία σε αυτό που έχεις πετύχει και ισχύει και τώρα για το σύνολο που χτίζει από την αρχή της σεζόν ο Superpippo. Η άμυνα φέρνει τα αποτελέσματα και αυτό έκανε κόντρα στην Νάπολι στο «Σαν Σίρο» και με την Ρόμα στο «Ολίμπικο». Με πρωτοφανή σοβαρότητα για τα δικά της πρόσφατα δεδομένα, η Μίλαν άντεξε μάλλον εύκολα στα καλά διαστήματα των Παρτενοπέι και πήρε σούπερ νίκη με 2-0 ενώ δεν επέτρεψε στους Τζαλορόσι να πιέσουν όσο ήθελαν. Στο 0-0 στην Eterna Citta, πέρα από τις ατομικές προσπάθειες του Ζερβίνιο οι Ροσονέρι απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου παρότι από το 70' αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο.
Το... ταμείο του Ιντζάγκι λέει μηδέν γκολ σε δύο ματς κόντρα στις ομάδες που μοιράζονται τη 2η θέση στις καλύτερες επιθέσεις στην Serie A και οι οποίες αφού δεν έβρισκαν διάδρομο προς την εστία του Ντιέγο Λόπεθ αναγκάστηκαν σε πολλές 'γιόμες' προς την περιοχή. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι απλά τύχη ή σύμπτωση, όμως ο τρόπος που χειρίστηκε τα δύο ματς η Μίλαν ήταν ευχάριστη έκπληξη για τους τιφόζι. Στη συνολική βελτίωση ρόλο έπαιξε η επιστροφή του Μοντολίβο, αφού το κέντρο λειτουργεί καλύτερα και υπάρχει ένα επιπλέον στήριγμα και ανάσες, όμως φαίνεται ότι έχει γίνει ένα βήμα μπροστά.
Και είναι αυτό ακόμα πιο σημαντικό αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο αλενατόρε δεν έχει σταθερά στη διάθεσή του όλους τους παίκτες. Στο ματς με την Ρόμα η Μίλαν παρατάχθηκε ουσιαστικά με τη δεύτερη άμυνα, αφού Ραμί, Ντε Σίλιο, Αμπάτε ήταν τραυματίες. Παρά το γεγονός αυτό, η εικόνα της οπισφοφυλακής ήταν άριστη στο «Ολίμπικο» και αυτό που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς θα ήταν ότι θα δει τον Μπονέρα κορυφαίο (κυρίως στο πρώτο μέρος).
Το κεφάλαιο Μεξές
Ο Φιλίπ Μεξές βρέθηκε κοντά στην έξοδο το καλοκαίρι, όμως τελικά έμεινε και μετά τους τραυματισμούς βρέθηκε βασικός. Μερικές εβδομάδες αργότερα οι δημοσιογράφοι δεν θα περίμεναν ποτέ ότι θα έκαναν αυτή την ερώτηση στον Γάλλο στόπερ. «Επρεπε η Μίλαν να περιμένει τέσσερα χρόνια για να δει τις καλύτερες εμφανίσεις σου;». Ο 32χρονος είναι πλέον ο ένας σίγουρος στο κέντρο της άμυνας του Ιντζάγκι και αφού τα πήγε σούπερ με τον Ραμί με την Νάπολι, ήταν βράχος και με τον Ζαπάτα με την Ρόμα.
«Δεν είναι εύκολο να βρεις φόρμα και αυτοπεποίθηση εδώ. Μπορεί έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να δείξω την αξία μου στην Μίλαν, όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν γρήγορα, οπότε πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Ο προπονητής θέλει να παίζουμε ψηλά την άμυνα και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας περισσότερο, μπορούμε να θέσουμε υπό πίεση ομάδες όπως η Ρόμα».
Το αν η καλή αμυντική λειτουργία παραμένει ως ένα όπλο των Ροσονέρι για τη συνέχεια της σεζόν θα φανεί το επόμενο διάστημα, όπως και το τι θα γίνει με τους Νάστασιτς (Μάντσεστερ Σίτι) και Μουνιός (Παλέρμο). Ισως κάτι περισσότερο να ξέρει ο Ιντζάγκι που δεν βγάζει ποτέ από την 11άδα τον Μπονέρα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι 100 καλύτεροι του 2014!! (30-21)

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την τέταρτη 10άδα (από 30 μέχρι 21).
Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014. Ακολουθούν οι θέσεις από το 30 ως το 21.
30. Ιβάν Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα)

Ό,τι και να γίνει, ποτέ μην πείτε στον Κροάτη ότι το Europa League είναι χάσιμο χρόνου. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις στη διοργάνωση, βοήθησαν τα μέγιστα στο να κατακτήσει η Σεβίλλη το τρόπαιο και έπεισαν την Μπαρτσελόνα να βγάλει από τα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Φυσικά, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα και στο πρωτάθλημα, όπου είχε 12 γκολ και 10 ασίστ σε 29 εμφανίσεις.
*Ο Ράκιτιτς έχει κάνει τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον παίκτη της Μπαρτσελόνα φέτος (962)
29. Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν)

Η ταπείνωση της Βραζιλίας από την Γερμανία στο Μουντιάλ έκανε όλους να ξεχάσουν ότι μέχρι εκείνο το σημείο οι Βραζιλιάνοι είχαν κατηγορηθεί για κυνικό και αμυντικό ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, καθώς ο Τιάγκο Σίλβα ήταν από τους κυριότερους λόγους που στην άμυνα τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι. Τα δάκρυά του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και το γεγονός ότι αρνήθηκε να εκτελέσει πέναλτι στο ματς με τη Χιλή δείχνουν την επιρροή που είχε ως αρχηγός, όμως στον ημιτελικό με την Γερμανία η απουσία του ήταν παραπάνω από αισθητή. Το 2014 συνοδεύτηκε, φυσικά, και από το πρωτάθλημα με την Παρί, της οποίας είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης στην άμυνα.
*Ο αμυντικός της Παρί μπλόκαρε τα περισσότερα σουτ από κάθε άλλον στο Μουντιάλ (9).
28. Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Μπέιλ της έδωσε το προβάδισμα. Ο Ντι Μαρία αναδείχθηκε σε MVP. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο… Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως εκείνος που αποδείχθηκε καταλύτης στην κατάκτηση της Decima από την Ρεάλ ήταν ο Σέρχιο Ράμος, που με τέλεια κεφαλιά στις καθυστερήσεις νίκησε τον Κουρτουά, για να στείλει τον τελικό του Champions League στην παράταση. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, ο Ράμος είναι πάντα εκεί.
*Ο Ισπανός πέτυχε 3 γκολ στο Champions League την περασμένη σεζόν, τα περισσότερα για αμυντικό, ενώ είχε και 12 τελικές προσπάθειες.
27. Αρτούρο Βιδάλ (Γιουβέντους)

Τον περασμένο Μάιο έκανε εγχείρηση, όμως στο Μουντιάλ ήταν εκεί, επιβεβαιώνοντας το «μαχητής» που του έχουν προσδώσει. Δεν είναι και μεγάλο μυστήριο, γιατί η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι. Δύσκολα θα βρείτε καλύτερο box to box μέσο από τον 27χρονο Χιλιανό, ο οποίος τη σεζόν 2013-14 πέτυχε 23 γκολ για τον σύλλογο και την εθνική σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Βιδάλ μπορεί να αμυνθεί και να επιτεθεί εξίσου καλά και ακόμη και αν φέτος δεν ξεκίνησε καλά, βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του.
*Ο Χιλιανός είχε μέσο όρο τάκλιν  3,6 ανά παιχνίδι στο 2014, περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της Γιουβέντους.
26. Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

«Είναι ένα παιδί που ζει από το απίστευτο ταλέντο του», θυμήθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο για την πρώτη εντύπωση από τον Βέλγο. Εννοούσε ότι ναι μεν έχει τεράστιο ταλέντο, όμως κατά κάποιον τρόπο ήταν λίγο τεμπέλης. Τους τελευταίους 12 μήνες, όμως, αυτό έχει αλλάξει. Ο Αζάρ, πλέον, δείχνει πολύ μεγαλύτερη διάθεση να βοηθήσει την ομάδα του και αμυντικά και αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα βρίσκεται πολύ ψηλότερα στην επόμενη λίστα.
*Ο Αζάρ ολοκλήρωσε 122 ντρίμπλες στο 2014, περισσότερες από κάθε άλλον στην Premier League.
25. Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

Πιθανότατα ο Γκέτσε δε θα χρειαστεί να πληρώσει ξανά για μία μπύρα στην πατρίδα του μετά το γκολ του στον τελικό του Μουντιάλ. Ο Γκέτσε ανέβηκε 15 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη λίστα. Στην πρώτη του σεζόν στο Μόναχο ο 22χρονος άσος τα πήγε μια χαρά: 45 εμφανίσεις, 15 γκολ και 13 ασίστ, παίζοντας… παντού για την Μπάγερν. Φυσικά, η κορυφαία στιγμή του ήταν στα γήπεδα της Βραζιλίας.
*Ο Γκέτσε έγινε ο πιο νεαρός σε ηλικία σκόρερ σε τελικό Μουντιάλ μετά τον Βέμπερ (1966).
24. Νταυίδ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

Δε χρειάζεται να είσαι οπαδός της Σίτι για να θαυμάσεις τον Ισπανό μέσο. Ταπεινός και ήσυχος, έκανε εκπληκτική χρονιά αθόρυβα, βοηθώντας τη Σίτι να φτάσει στον τίτλο. Θα ήταν πολύ πιο ψηλά αν η Ισπανία δεν είχε τα χάλια της στο Μουντιάλ και οι πολίτες κατάφερναν επιτέλους να φτάσουν ψηλά στην Ευρώπη, όμως το ταλέντο του και η συνεισφορά του είναι κορυφαίου επιπέδου.
*Ο Σίλβα δημιούργησε 56 ευκαιρίες σε ανοιχτό παιχνίδι στο 2014 στην Premier League, 19 περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη της Σίτι.
23. Μάρκο Ρόις (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Η καταστροφή χτύπησε τον Ρόις ακριβώς πριν το Μουντιάλ, όταν τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο φιλικό με την Αρμενία. Ήταν μεγάλο πλήγμα για τον 25χρονο μέσο, που προερχόταν από ακόμη μία πολύ καλή σεζόν στην Bundesliga με 16 γκολ και 14 ασίστ. Έπεσε μία θέση σε σχέση με την περσινή λίστα, όμως παρά τους τραυματισμούς παραμένει το βαρόμετρο της Ντόρτμουντ και όταν παίζει είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο.
*Ο Ρόις είναι ο μοναδικός παίκτης στην Bundesliga με διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ στο 2014.
22. Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (Μπάγερν)

Αν και ο Σβάινσταϊγκερ είναι σταθερά από τους καλύτερους της Μπάγερν και της Γερμανίας στη μεσαία γραμμή, το 2014 ήταν μάλλον το αποκορύφωμα με το Μουντιάλ. Τώρα, είναι αρχηγός των Πάντσερ μετά την απόσυρση του Φίλιπ Λαμ και παραμένει από τα πιο σημαντικά γρανάζια στην Μπάγερν του Γκουαρδιόλα. Το μόνο αρνητικό στο 2014 ήταν ο τραυματισμός του, όμως τέλος καλό όλα καλά.
*Μόνο ο Τόνι Κρόος είχε καλύτερο ρυθμό στις πάσες από τον Σβάινι στο Μουντιάλ για την Γερμανία με 1,18 ανά λεπτό.
21. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν)

Ελάχιστοι επιθετικοί στον κόσμο θα μπορούσαν να βελτιώσουν την Μπάγερν και ο Πολωνός ήταν ένας από αυτούς. Η μηχανή των γκολ άφησε την Μπορούσια για το Μόναχο και παρότι η μεταγραφή του ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένο Γενάρη, πέτυχε 9 γκολ σε 16 ματς για την Ντόρτμουντ στον δεύτερο γύρο. Η ζωή ξεκίνησε λίγο ήσυχα στο Μόναχο για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος συνεχίζει… αθόρυβα να σκοράρει.
*Ο Λεβαντόφσκι είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ της Bundesliga στο 2014 με 15 γκολ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Παλιάτσος που θα γινόταν Μαραντόνα!!

Με αφορμή της επιστροφή στη Ρίβερ, ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον κάποτε λατρεμένο «Payaso», τον Πάμπλο Αϊμάρ και τα όσα –δεν- κατάφερε στην καριέρα του.
«Να προσπαθείς να δίνεις τη μπάλα εκεί που πραγματικά πρέπει και όχι εκεί όπου θα εισπράξεις το χειροκρότημα!» Αυτή ήταν η μία από τις δύο σημαντικές συμβουλές του Ρικάρδο Αϊμάρ στον γιο του Παμπλίτο. Τούτη, ο πιτσιρικάς που στα 13 του έκανε τρελά πράγματα για την ηλικία του στο Ρίο Κουάρτο, στην επαρχία της Κόρδοβα και δεν θα αργούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον της Ρίβερ Πλέιτ, θα την ακολουθούσε ευλαβικά. Το πρόβλημα που όμως θα τον ακολουθούσε πάντα, ήταν το ότι δεν μπόρεσε να κάνει πράξη την δεύτερη προτροπή του πατέρα του, εκείνη που του έλεγε: «να μην ξεχνάς ποτέ να συνδυάζεις το ταλέντο σου με την αυτοθυσία». Αυτό δηλαδή που εάν είχε κάνει ο εκπληκτικός Πάμπλο Αϊμάρ, σήμερα θα είχε σίγουρα μία θέση στη λίστα με τους κορυφαίους Αργεντινούς όλων των εποχών, ενώ τώρα βρίσκεται λίγο παρακάτω…
ADVERTISEMENT
Αν και πάντοτε έπαιζε αποκλειστικά μόνο με την εξυπνάδα και το vision που είχε για το παιχνίδι και ουδέποτε ίδρωσε όσο θα μπορούσε τη φανέλα, αυτό δεν τον επηρέασε αρνητικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Το 1994, στα 15 του, η Ρίβερ τον κάλεσε για δοκιμαστικά. Πήγε, τους ξετρέλανε, μα έφυγε, λέγοντας ότι δεν του άρεσε το Μπουένος Αϊρες και ότι θα προτιμούσε να μείνει στη γειτονιά του. Από τη Ρίβερ μπήκαν λυτοί και δεμένοι να πείσουν τον πατέρα του, να πιέσει τον μικρό να αλλάξει γνώμη, μα εκείνος δεν το συζητούσε καν. Πόσο διαφορετική συμπεριφορά απ’ όλα τα παιδιά της ηλικίας του στην Αργεντινή που θα σκότωναν για να το ζήσουν!

Με τον κολλητό του, Χαβιέρ Σαβιόλα, όταν ο Παμπλίτο τον... κερνούσε γκολ και τρέλαιναν φίλους και αντιπάλους
Τα πάντα όμως θα άλλαζαν το καλοκαίρι του 2006. Ο ίδιος ο Χοσέ Πέκερμαν (σ.σ.: ο νυν εκλέκτορας της Κολομβίας που αντιμετώπισε και την Ελλάδα στο Μουντιάλ) ταξίδεψε στο Ρίο Κουάρτο για να του εξηγήσει ότι τον ήθελε για βασικό στην Εθνική Νέων. Οι σκάουτερ που τον είχαν δει, δεν είχαν αμφιβολία και στις εισηγήσεις τους έκαναν λόγο για το επόμενο 10άρι της Αργεντινής. Η Εθνική αποδείχτηκε τεράστιο δέλεαρ και ο Αϊμάρ μετακόμισε έστω και για λίγο στις μόνιμες εγκαταστάσεις της, την περίφημη «Εσέισα».
Στην πρώτη προπόνηση ο Πέκερμαν τον ρώτησε που θέλει να παίξει.«Είμαι καλύτερος σαν ενδιάμεσος (σ.σ.: αυτό που οι Νοτιοαμερικάνοι ονομάζουν “enganche”), αλλά καλύτερα να με βάλεις κάπου αλλού. Η θέση βλέπω ότι είναι πιασμένη». Αυτόν τον διάλογο τον έχει αποκαλύψει πολλά χρόνια αργότερα εκείνος που φορούσε το 10 στην πλάτη και, τον οποίο φοβήθηκε να ανταγωνιστεί ο Αϊμάρ. Ηταν ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Ο έξυπνος προπονητής όμως διέγνωσε σωστά τις ικανότητες των δύο παικταράδων και τους έριξε μαζί στην 11άδα, σε ένα σύστημα με δύο 10άρια. Οι δυο τους και οι Εστέμπαν Καμπιάσο, Βάλτερ Σάμουελ, Ντιέγο Πλασέντε, αλλά και ο πρώην του Παναθηναϊκού, Σεμπαστιάν Αριέλ Ρομέρο, θα κατακτούσαν σε μία χρονιά (2007) στη Μαλαισία, το Μουντιάλ Νέων, αλλά και το αντίστοιχο Κόπα Αμέρικα.

Μαζί με τον Ρικέλμε το 1997
Ταυτόχρονα ο Παμπλίτο θα είχε πειστεί κιόλας προσωπικά από τον τότε προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ, τον θρυλικό δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Ντανιέλ Πασαρέλα και θα είχε μετακομίσει στην πρωτεύουσα. Πλέον τα πάντα είχαν πάρει το δρόμο τους. Ηταν τέτοια η επιτυχία του στους Εκατομμυριούχους που έκανε ακόμα και τον ίδιο τον Ντιέγο Μαραντόνα να τον κατονομάσει ως διάδοχο του. Οπως όμως αποδείχτηκε σχετικά σύντομα, ήταν απλά ο ένας από τους πολλούς (Ορτέγα, Σαβιόλα, Ρικέλμε) που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό φορτίο διαδοχής.
Τρομερή ταχύτητα σκέψης, τέλεια τεχνική, άψογο κοντρόλ, απίστευτα έξυπνο παιχνίδι με πάρε-βάλε κάθετες ήταν μερικά απ’ όσα εμφάνιζε στο γήπεδο ο νεαρός με τις μπούκλες. Δεν άργησαν να έρθουν και τα πρωτοσέλιδα στον Τύπο. Σε ένα από αυτά η εφημερίδα «Clarin» τον αποκάλεσε «Payaso» (σ.σ.: παλιάτσο) επειδή το παιχνίδι του ήταν χαρά για τα μάτια και επειδή έκανε τον κόσμο στο γήπεδο να διασκεδάζει. Σε άμεση συνέντευξη του απάντησε ότι το απεχθάνεται. Στο κοινό όμως άρεσε και το κράτησε. Ο Αϊμάρ θα ήταν για όλη την υπόλοιπη καριέρα του ο Παλιάτσος του ποδοσφαίρου.
Ως τέτοιος πήρε το 2000 τη μεγάλη μεταγραφή για τη Βαλένθια και αφού πρώτα είχε κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Αργεντινής (σ.σ.: 3 Απερτούρα και 2 Κλαουσούρα) και το Κόπα Σουδαμερικάνα του 1997. Εκείνη η Βαλένθια δεν ήταν τυχαία ομάδα. Εναν χρόνο νωρίτερα είχε χάσει τον τελικό του Champions League, κάτι που θα βίωνε ξανά και το 2001. Ωστόσο, το 2002, με τον Αϊμάρ να έχει γίνει ο απόλυτος μαέστρος τους, οι Νυκτερίδες θα κατακτούσαν την Primera Division. Ο Παλιάτσος στα καλύτερα του, θα τους οδηγούσε υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ σε ακόμα έναν εγχώριο τίτλο (2004), αλλά και δύο ευρωπαϊκούς, το UEFA και το Σούπερ Καπ του 2004.

Τότε ήταν που θα υποχρέωνε τον Μαραντόνα να ξεστομίσει ότι: «Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, εκείνος που αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον να πληρώσεις εισιτήριο για να τον δεις να παίζει, είναι ο Παμπλίτο!» Τότε ήταν που τον λατρέψαμε όσοι είχαμε την τύχη να βλέπουμε τα κατορθώματα του. Ηταν ο τρόπος που έβλεπε το γήπεδο, ο τρόπος που αντιμετώπιζε το παιχνίδι κατά το δικό του: «Προτιμώ να παίζω με μία ομάδα φίλων και να χάνω παρά με εγωιστές παικταράδες και να κατακτώ τίτλους».

Επόμενο όμως είναι όταν έχεις τέτοια νοοτροπία, να μην μακροημερεύσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Σε συνδυασμό με το ότι δεν μάρκαρε και γενικότερα δεν πάλευε όσο θα έπρεπε, η πορεία του άρχισε σχετικά νωρίς να είναι καθοδική. Στα 27 του κιόλας η Βαλένθια τον άφησε ελεύθερο. Το όνομα του ακούστηκε τότε θυμάμαι πρώτη φορά (από τις πολλές που θ’ ακολουθούσαν) για τον Ολυμπιακό. Πήγε στη Σαραγόσα που πάλευε να σωθεί και δύο χρόνια μετά υποβιβάστηκε. Θα ακολουθούσε μία αναλαμπή στη Μπενφίκα, όπου θα ξαναέπαιζε για λίγο με τον κολλητό του, Χαβιέρ Σαβιόλα και το 2013 η μετακόμιση στο πρωτάθλημα Μαλαισίας, κατά τραγική ειρωνεία δηλαδή, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.

Πόση μπάλα να χωρέσει σε μία φωτογραφία; Πως έγινε και εσείς μαζί δεν σηκώσατε τίποτα;
Και με την Εθνική Αργεντινής πάλι δεν έκανε αυτά που θα μπορούσε και πρόσμεναν από δαύτον. Καλύτερη στιγμή του το Κόπα Αμέρικα και ο χαμένος τελικός του 2007, ενώ βρέθηκε και σε δύο αποτυχημένα Μουντιάλ (2002, 2006). Στα 35 του όμως εκείνος συνεχίζει να παίζει. Ετσι για την χαρά του να αγγίζει τη μπάλα και να αποθεώνεται. Ξεκίνησε ήδη προπονήσεις με την αγαπημένη του Ρίβερ. Εκεί όπου τον περιμένουν με λατρεία. Αυτή η επιστροφή αποτέλεσε τη μία αφορμή για να θυμηθώ τον Παμπλίτο. Το άλλο ερέθισμα ήταν ένα σχόλιο στο Ball Boy του Σαββάτου για τον Τιερί Ανρί. Εκεί κάποιος φίλος κατονόμασε ορισμένους παικταράδες της επταετίας 2000-’07 που τόσο λείπουν από το παιχνίδι. Εγώ λοιπόν σε αυτούς θα πρόσθετα και τον Παλιάτσο εκείνης της εποχής…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Λίβερπουλ: Οι αριθμοί και η αιτία της πτώσης!!

Ο Μιχάλης Τσόχος συγκρίνει τους αριθμούς του πέρυσι με το φέτος, βλέπει τη σοκαριστική διαφορά ανάμεσα στην Λίβερπουλ του 2013-14 και αυτήν του 2014-15 και καταλήγει...
Είναι δυνατόν η απουσία ενός ποδοσφαιριστή λόγω τραυματισμού και η πώληση ενός άλλου, να αλλάξουν τόσο πολύ, τόσο δραματικά, την εικόνα μίας ομάδας;
Είχαν δίκιο όσοι πέρυσι  υποστήριζαν ότι η Λίβερπουλ χωρίς τον Σουάρες όχι μόνο δεν θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους και εν τέλει θα τερμάτιζε 3η, αλλά θα δυσκολεύονταν να βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο ακόμη και στο Europa League;
Είναι τόσο κακή η Λίβερπουλ όσο λένε όλοι οι αριθμοί της και τα αποτελέσματά της την φετινή σεζόν και κυρίως μπορεί να συνέλθει στην πορεία της χρονιάς;
Αυτά τα ερωτήματα και πολλά περισσότερα διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες (μετά τον αποκλεισμό και από την Βασιλεία) τόσο από τους φίλους της Λίβερπουλ όσο και από τα βρετανικά media.
Το 2014 ολοκληρώνεται και η Λίβερπουλ δεν ξέρει τι ακριβώς να θυμάται από αυτή τη χρονιά. Οτι έφτασε μία ανάσα, ένα γλίστρημα, από το να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να το κατακτήσει, ότι επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή ότι η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τόσο τραυματική που αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων από την Βασιλεία επειδή δεν μπόρεσε να την νικήσει στο “Ανφιλντ” και ότι το τέλος της χρονιάς ημερολογιακά την βρίσκει στη 10η θέση της βαθμολογίας μακριά από κάθε πιθανό και... απίθανο στόχο που είχε θέσει για την
φετινή σεζόν;
Οι αριθμοί που σοκάρουν...
Αν την χρονιά που φεύγει σε λίγες μέρες την χωρίσουμε στα δύο, στη σεζόν 2013-14 και στη σεζόν 2014-15 οι διαφορές μεταξύ των δύο περιόδων σοκάρει. Οπως σοκάρει και η αδιανόητα κατακόρυφη πτώση των κόκκινων.
Ρίξτε μία ματιά για να καταλάβετε...
Φέτος η Λίβερπουλ μετά από 17 αγωνιστικές έχει πρώτο σκόρερ τον κύριο... αυτογκόλ με 3 τέρματα. Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης της που στο πρωτάθλημα να έχει πετύχει έστω 4 γκολ, με αποτέλεσμα τα αυτογκόλ των αντιπάλων (3) να είναι ο πιο παραγωγικός τρόπος σκοραρίσματος για την Λίβερπουλ...
Πέρυσι στο ίδιο διάστημα (μετά από 17 αγώνες δηλαδή) ο πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ ήταν ο Σουάρες με 19 γκολ!!! Να σημειωθεί ότι ο Σουάρες είχε χάσει τα πρώτα 5 παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας. Στο ίδιο διάστημα των 17 αγωνιστικών ο Στάριτζ είχε πετύχει 9 τέρματα. Πέρυσι δηλαδή Σουάρες και Στάριτζ είχαν στις 17 πρώτες αγωνιστικές 28 γκολ, φέτος όλη η Λίβερπουλ έχει 21!
Πέρυσι η Λίβερπουλ σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος έκανε 6 ήττες. Συνολικά στο “Ανφιλντ” μάλιστα έχασε μόλις 8 βαθμούς απ' όσους θα μπορούσε να έχει κατακτήσει.
Φέτος η Λίβερπουλ πριν καν φτάσουμε στα μισά του δρόμου έχει κάνει ήδη 7 ήττες. Εντός έδρας δε έχει ήδη απολέσει περισσότερους βαθμούς από όλη τη σεζόν πέρυσι. Με την ισοπαλία με την Αρσεναλ έφτασε... αισίως στους 14!
Πέρυσι η Λίβερπουλ μετά από 17 αγωνιστικές ήταν 2η στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ με 36 βαθμούς έχοντας σε εκείνο το χρονικό σημείο την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.
Φέτος η Λίβερπουλ μετά από 17 αγωνιστικές είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς και αρνητικό συντελεστή τερμάτων. Ηδη η απόστασή της από την 4η θέση είναι 9 βαθμοί. Για την κορυφή της βαθμολογίας δεν το συζητά καν. Πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της τα τελευταία 50 χρόνια. Από το 1965 έχει να ξανακάνει τόσο κακό ξεκίνημα.
Το περσινό σήμα κατατεθέν της Λίβερπουλ ήταν ο εκπληκτικός τρόπος με τον οποίο έμπαινε στα ματς και σάρωνε τους αντίπαλους. Για παράδειγμα στο αντίστοιχο περσινό ματς με την Αρσεναλ στο “Ανφιλντ” το σκορ στο 20' ήταν 4-0!
Φέτος η Λίβερπουλ από τα 17 ματς που έχει δώσει ως τώρα για το πρωτάθλημα, μόλις στα 3 κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο στο σκορ. Στα άλλα 14 είτε έχανε, είτε ήταν ισόπαλη. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι 3 από τις μόλις 6 νίκες που έχει κάνει ως τώρα στο πρωτάθλημα, είναι στα 3 ματς που ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο.
Μπορώ να συνεχίσω να δίνω παραδείγματα με βάση τους αριθμούς που δείχνουν το σοκ που έχει υποστεί η Λίβερπουλ από την αποχώρηση του Σουάρες, όπως για παράδειγμα ότι πέρυσι κατάφερε να σκοράρει μόνο στο πρωτάθλημα 101 φορές, ενώ φέτος έχει 21 γκολ σε 17 ματς. Με τον ρυθμό που σκοράρει είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα φτάσει τα 50 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. Οτι πέρυσι έφτιαχνε 14 τελικές ανά ματς και φέτος ούτε 10, ότι πέρυσι είχε ποσοστό ευστοχίας (on target τελικές) που άγγιζε το 50% και φέτος δεν φτάνει καν το 30%. Οπως και να δεις τους
αριθμούς πρόκειται για σοκαριστικές διαφορές ανάμεσα στις δύο σεζόν. Σαν να πρόκειται για τελείως διαφορετικές ομάδες.
Το πιο σοκαριστικό απ' όλα τα νούμερα όμως νομίζω ότι δεν είναι κανένα από τα παραπάνω. Το πιο σοκαριστικό είναι το νούμερο των 117 εκατ. λίρων. Μετρημένες μία μία από το αγγλικό Skysports η Λίβερπουλ ξόδεψε το περασμένο καλοκαίρι κάτι λιγότερο από 150 εκατ. ευρώ για την μεταγραφική ενίσχυσή της. Και προσέξτε μιλάμε για τα χρήματα που δόθηκαν μόνο στους συλλόγους για την αγορά παικτών και όχι για τα χρήματα που εισπράττουν οι ίδιοι οι παίκτες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεταγραφικό ποσό που ξόδεψε η Λίβερπουλ μέσα σε ένα καλοκαίρι.
Αυτή ακριβώς η τεράστια επένδυση είναι που σοκάρει, γιατί έστω κι' αν είναι νωρίς, έστω κι' αν είμαστε μόλις έξι μήνες μετά τις μεταγραφές του καλοκαιριού σήμερα που μιλάμε (αύριο ίσως το κάδρο να είναι λίγο διαφορετικό), η Λίβερπουλ μοιάζει να ξόδεψε τα χρήματα σε παίκτες που δεν είναι για το επίπεδο της ή σε παίκτες που απλώς είναι για το ρόστερ της και όχι για να κάνουν την διαφορά.
Με “κορυφαία” επιλογή του Ρότζερς τον Μάριο Μπαλοτέλι, για τον οποίο ήδη η Λίβερπουλ ψάχνει την ομάδα που θα τον... σπρώξει (κορόιδο δηλαδή...), αλλά και αυτές των Λόβρεν, Λαλάνα, Λάμπερτ που στοίχησαν πάνω από 50 εκατ. λίρες για να αποκτηθούν “πακέτο” από την Σαουθάμπτον να μην έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό. Ηδη ο Ρότζερς δέχεται κριτική ότι έκανε την Σαουθάμπτον τον πιο πλούσιο σύλλογο στην Αγγλία και με τα... δικά του λεφτά οι “Αγιοι” έγιναν καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Αλλά ακόμη και οι ταλαντούχοι Μάρκοβιτς και Εμρέ Τσαν οι
οποίοι χρυσοπληρώθηκαν δεν έχουν βγάλει μάτια, αν και είναι αλήθεια ότι θέλουν το χρόνο τους.
Αλλά γενικά ο Ρότζερς με τις μεταγραφικές επιλογές του δεν έχει σκίσει. Θυμίζω ότι ο Αλεν, ο Μπορίνι, ο Σακό ήταν όλες μεταγραφές του Ρότζερς και η κάθε μία από αυτές κόστισε πολύ περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ, ενώ λίγο λιγότερο ήταν η τιμή με την οποία αγόρασε τον Ασπας!!!
Συνολικά ο Ρότζερς ως τώρα έχει ξοδέψει πάνω από 250 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και με εξαίρεση αυτήν του Στάριτζ, άντε ίσως και του Κουτίνιο δεν έχει και πολλές για να καμαρώνει ή να μπορεί να πει “εγώ τον έφερα στην Λίβερπουλ αυτόν”. Οι καλύτεροι παίκτες στην ομάδα ακόμη και σήμερα μετά από πάνω από 20 μεταγραφές που έχει κάνει συνολικά ο μάνατζερ της Λίβερπουλ παραμένουν αυτοί που βρήκε στην ομάδα. Ο Χέντερσον, ο Στέρλινγκ (με το credit ότι αυτός τον εμπιστεύτηκε και τον ανέδειξε), ο Τζέραρντ, ακόμη και ο Σκερτλ μοιάζει καλύτερος
στόπερ από Σακό, Λόβρεν ή Τουρέ που πήγε στο “Ανφιλντ” ο Ρότζερς.
Είναι πολλές οι μεταγραφικές περίοδοι του Μπρένταν. Νομίζω ότι πλέον αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι ένας σπουδαίος κόουτς, αλλά ένας πολύ μέτριος μάνατζερ. Ισως να ήρθε η ώρα για έναν πραγματικό τεχνικό διευθυντή στη Λίβερπουλ που όχι απλώς θα κάνει την δουλειά, καλύτερα από τον Μπρένταν, αλλά θα κάνει και τον ίδιο τον Βόρειο Ιρλανδό καλύτερο προπονητή και κυρίως την Λίβερπουλ καλύτερη ομάδα...
*Πηγή: gazzetta.gr*

To πρόσωπο της χρονιάς!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ντρέπεται για το δημοψήφισμα των αθλητικών συντακτών.
Δύο από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα μου έκαναν το ίδιο ακριβώς δώρο στη γιορτή μου, χωρίς να το συζητήσουν μεταξύ τους: μία φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Απέδειξαν, έτσι, πόσο καλά με γνωρίζουν…
Στην πραγματικότητα, δεν είναι πανομοιότυπα τα δώρα. Το ένα πακέτο έκρυβε μπλουζάκι των Μιλγουόκι Μπακς όπου μόλις και μετά βίας χωράει το επώνυμο του Γιάννη, ενώ από το άλλο αναδύθηκε μία καταγάλανη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, με το όνομα Αντετοκούνμπο και τον αριθμο 13 στην πλάτη.
Τα δύο πολύτιμα δώρα θα ταξιδέψουν. Θα πάνε στο Ζάγκρεμπ και στη Λιλ για τους αγώνες του Ευρωμπάσκετ, θα φορεθούν στις καλοκαιρινές διακοπές, θα εμφανιστούν σε συναυλίες, θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους και στα στέκια της Αθήνας. Και μία μέρα θα καταλήξουν σε φιλανθρωπικό τηλεμαραθώνιο.
Ολίγος παλιμπαιδισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Εάν ήμουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα έτρεμα το πρωινό ξύπνημα. Θα φοβόμουν ότι κάποια μέρα θα ξημέρωνε σκοτάδι. Ότι θα ανακάλυπτα ξαφνικά ότι όλα αυτά είναι ένα γλυκό όνειρο, που θα τελείωνε απότομα.
 Ότι θα επέστρεφα ως διά μαγείας σε ένα αθηναϊκό διαμέρισμα τρία επί τρία και θα αναγκαζόμουν να πουλήσω μπιχλιμπίδια για να ζήσω τα αδέλφια και τους γονείς μου, με τον φόβο των φαιοχιτώνων.
 Ότι τα μηδενικά στον τραπεζικό μου λογαριασμό θα έδιναν τη θέση τους σε ένα πελώριο μηδενικό. Ότι θα πεινούσα και θα διψούσα. Ότι κάποιος αδυσώπητος εχθρός θα μου έκαιγε το διαβατήριο.
 Ότι το κοντέρ θα μηδενιζόταν και θα επέστρεφα στο πρώτο τετραγωνάκι, εκλεκτός μεζές για το φιδάκι του επιτραπέζιου παιχνιδιού.
Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά δεν μπορώ. Μου φαίνεται τελείως αδύνατο. Ο 20χρονος άνδρας που στα 18 πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν άπατρις και άκληρος αισθάνεται σαν να μπήκε κατά λάθος σ’ένα υπέροχο παραμύθι, με σενάριο βγαλμένο από ταινία του Χόλιγουντ.
Κάθε βράδυ που πέφτει για ύπνο, ο Γιάννης ευλογεί την καλή μάγισσα που τον προίκισε με εξωγήινο ταλέντο και έφερε στον δρόμο του τους χρυσοθήρες από την Αμερική. Και προσεύχεται, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της γλυκύτατης οικογένειάς του, να είναι όσα ζει αληθινά.
Θα ξανάρθει το καλοκαίρι να μας τα διηγηθεί, μήπως και τα πιστέψει και ο ίδιος αυτά που ζει. Θα τολμούσε άραγε να ονειρευτεί τέτοια όνειρα ή να ζητήσει από τον αη-Βασίλη τέτοια δώρα;
Πριν από δύο χρόνια, ήταν ένας βιοπαλαιστής μετανάστης χωρίς μοίρα στον θαμπό ήλιο της χρεωκοπημένης Ελλάδας. Σήμερα, ταξιδεύει ο ίδιος προς τον ήλιο, με ασπίδα το ώριμο μυαλό και το φωτεινό χαμόγελο που τον έκανε κοσμαγάπητο στο καινούριο του κοινό.
Για φυλαχτό κρατάει πάντοτε τη σημαία μίας χώρας την οποία θα είχε κάθε δικαίωμα ν