Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ο άτιτλος μηδέ Δούρου, η τρομοκρατία κι ο φταίχτης!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta μία δήλωση του Παπαδόπουλου περί Μίτσελ και…τρομοκρατίας. Βγήκε ο Δ. Παπαδόπουλος κι έκανε δήλωση και καλά «θιγμένος» γιατί ο Μίτσελ μετά το διπλό του Ολυμπιακού στην Καλλονή είπε ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει γιορτές πρώτος. Και καπάκι έσπευσε ο κυνηγός του ΠΑΟΚ να προσθέσει, «να σταματήσουν την τρομοκρατία», εννοώντας φαντάζομαι τη διαιτησία, για την οποία διαμαρτύρονται στον ΠΑΟΚ.
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά απαγορεύεται να εκφράσει ένας προπονητής μία άποψη; Προφανώς ο Μίτσελ πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα περάσει με νίκη από τη Λιβαδειά. Και με ισοπαλία ο Ολυμπιακός θα ήταν μόνος στην πρώτη θέση. Κέρδισε ο ΠΑΟΚ, μαγκιά του και συνεχίζει πρώτος. Αλλά προς τι το κακό η εκτίμηση-πρόβλεψη του Μίτσελ; Είχε δει τις προάλλες τον Λεβαδειακό να σκίζεται εναντίον του Ολυμπιακού και τελικά να χάνει 1-2 στο 91’ κι εκτίμησε ότι θα τον σταματούσε τον ΠΑΟΚ, βλέποντας και τον ΠΑΟΚ στις δύο τελευταίες εξόδους του να έχει φάει εφτά γκολ από Ξάνθη και Γιάννινα.
Άλλωστε, και μέσα στο παιχνίδι της Λιβαδειάς αποδείχθηκε ότι ποδοσφαιρικά η εκτίμηση του Μίτσελ δεν ήταν λάθος. Από πλευράς ευκαιριών, μία ισοπαλία θα ήταν κατά κοινή ομολογία το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά, χωρίς να ξέρει ο προπονητής του Ολυμπιακού, ότι ο Λεβαδειακός εναντίον του ΠΑΟΚ θα έπαιζε χωρίς εφτά παίκτες. Χωρίς τους στόπερ Κώτσιο και Πίντερ, χωρίς τους ακραίους μπακ Μαχαίρα και Πρόγιτς, χωρίς τον κόφτη Ζίτο, χωρίς τον έξω δεξιά Ορτέγκα, χωρίς κι ένα ακόμη κυνηγό, τον Μπόρνταγκαραϊ. Από αυτούς τους εφτά, οι πέντε, που είναι κι οι πιο βασικοί, είχαν παίξει στην αρχική ενδεκάδα κιόλας, πριν μία εβδομάδα με τον Ολυμπιακό, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.
Ο Λεβαδειακός εναντίον του ΠΑΟΚ έπαιξε με στόπερ τον 20χρονο Μάγκα (πρώτη συμμετοχή σε αρχική ενδεκάδα στο φετινό πρωτάθλημα) κι ακραίο μπακ τον  επίσης νεαρό Σκέμπη (δεύτερη συμμετοχή σε αρχική ενδεκάδα στο φετινό πρωτάθλημα). Κι ο τρίτος νεαρός, ο Γιακουμάκης, που μπήκε αλλαγή στο 58’, στη βασική ενδεκάδα φέτος έχει ακόμη μηδέν συμμετοχές.   
Όπως βέβαια, δεν μπορούσε να ξέρει ο Μίτσελ ότι ο Λεβαδειακός θα έχανε από το 23’ τον καλύτερό του παίκτη, τον Μάντζιο, με αποβολή, λόγω του…γνωστού πια πανελληνίως τσαμπουκαλή Τζαβέλλα-που στο Καραϊσκάκη δεν είχε έρθει γιατί είχε υποστεί…τράβηγμα.
Κι όμως αυτός  ο Λεβαδειακός, που έχανε 0-2 από το 50’, μπορούσε πολύ εύκολα να πάρει την ισοπαλία. Δεν τα κατάφερε κι ο ΠΑΟΚ παρέμεινε πρώτος, αφού έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Ο Λεβαδειακός είχε 20 τελικές, ο ΠΑΟΚ 7 και το σκορ ήταν 1-2. Κι εγώ να σας θυμίσω κάτι που είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο: ομάδα που έχει ρέντα την φοβάμαι. Κι ο ΠΑΟΚ από ρέντα άλλο τίποτα φέτος.
Αλλά αυτά τα περί…τρομοκρατίας που ψέλλισε ο Παπαδόπουλος, δεν τα καταλαβαίνω, αν εννοεί τη διαιτησία. Σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ οφσάϊντ; Κι ενώ στο μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ο ίδιος ο Παπαδόπουλος έχει σκοράρει, με τον Πανθρακικό στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πάλι άνοιξε το σκορ με γκολ οφσάϊντ;
Ο Παπαδόπουλος είχε αρχίσει από πέρσι να μιλάει για διαιτησία κι ο Ολυμπιακό. «Οι διαιτητές φοβούνται στα παιχνίδια του Ολυμπιακού», είχε πει ως παίκτης του Ατρόμητου και με τον Ατρόμητο να ήταν ευνοημένος από τη διαιτησία και στα δύο παιχνίδια στα οποία ο ίδιος είχε παίξει, στα δύο 0-0, σε Περιστέρι και Καραϊσκάκη.
Και τέλος πάντων, ένας ποδοσφαιριστής που θα ήταν άτιτλος (εννοώ χωρίς πρωτάθλημα) στα 33,5 χρόνια, αν δεν έπαιρνε μία λάθος απόφαση ο Δούρος το 2004, στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2, θα πρέπει να είναι νομίζω γενικά περισσότερο χαμηλών τόνων σε θέματα διαιτησίας.
Κι ειδικά όταν αναφέρεται σε πάσης φύσεως τρομοκρατία. Γιατί αν θέλει να μάθει για πραγματική τρομοκρατία, ας θυμηθεί τι αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα τον Απρίλιο στον ημιτελικό του κυπέλλου. Κι αν θέλει να μάθει για…άλλη τρομοκρατία, ας σκεφθεί τι επιχειρούν να κάνουν κάποια πρωτοσέλιδα και κάποια ρεπορτάζ στα σάϊτ κάθε εβδομάδα στους διαιτητές…
Αλλά κατά βάθος για όλα φταίει ο Ολυμπιακός, που έδωσε δικαιώματα με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά του κι ιδίως το 1-2 στο μεταξύ τους παιχνίδι. Γιατί τώρα, έστω με άλλο αποτέλεσμα σε εκείνο μόνο το ματς, η βαθμολογία δεν θα ήταν ΠΑΟΚ 34-Ολυμπιακός 33, αλλά Ολυμπιακός 36-ΠΑΟΚ 31 και θα θεωρούσαν οι ίδιοι στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα ήδη τελειωμένο…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: