Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Μάντζαρης: «Νωρίς για να πούμε ότι πάμε για τίτλο»

Ο Ολυμπιακός είναι… αναγκασμένος να νικάει τον οποιονδήποτε αντίπαλο, ωστόσο σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη είναι ακόμη νωρίς για... κουβέντα περί τίτλων.

Μάντζαρης: «Νωρίς για να πούμε ότι πάμε για τίτλο»
Για αρκετά θέματα μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε πως είναι ακόμη νωρίς για να μιλούν οι «ερυθρόλευκοι» για τίτλους, ενώ αναφορικά με την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, τη χαρακτήρισε «αυτοκτονία», ενώ είπε πως οι Πειραιώτες ξεπέρασαν τα όσα έγιναν, ωστόσο δεν τα… ξέχασαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μάντζαρη στον ΟΠΑΠ TV:

Για την πορεία στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας: «Πιστεύω ότι η διαδρομή μας είναι θετική. Υπάρχει θετικό πρόσημο για την ομάδα μας. Όταν είσαι πρώτος, μόνο ευχαριστημένος μπορείς να είσαι. Μπορεί πολύ να έλεγαν ότι ο όμιλος ήταν εύκολος, αλλά εγώ θα πω ότι ήταν αρκετά ανταγωνιστικός. Βέβαια, δεν είχε ομάδες όπως άλλοι όμιλοι, αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν ανταγωνιστικός. Είμαστε σίγουρα χαρούμενοι που βγαίνουμε πρώτοι και έχουμε δείξει και αρκετά καλά δείγματα σε ορισμένα παιχνίδια. Βέβαια, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε δει ότι το εφετινό Top-16 θα είναι το πιο ανταγωνιστικό που υπάρχει. Κάθε ομάδα θα μπορεί να κερδίσει παντού. Οπότε πρέπει να βελτιωθούμε σίγουρα».

Για το αν η regular season για μια ομάδα επιπέδου του Ολυμπιακού αποτελεί ένα είδος δεύτερης προετοιμασίας: «Ναι, μπορούμε να το πούμε αυτό. Το Top-16 θα κρίνει αν μπορείς να φτάσεις μέχρι τον τίτλο ή αν θα αποχαιρετήσεις πρόωρα τη διοργάνωση. Στη regular season, δυστυχώς ή ευτυχώς έχεις πολλά περιθώρια να κάνεις και λάθη. Κακές ήττες, να μην βγεις πρώτος ή δεύτερος αλλά ακόμη και τέταρτος. Επίσης, μπορείς να βγεις πρώτος και στην ουσία να μην κερδίσεις τίποτα, γιατί τι είσαι πρώτος τι τρίτος στον ίδιο όμιλο θα είσαι πάλι. Οπότε δεν κερδίζεις κάτι. Και πέρυσι κάναμε 25-0 και στο Top-16 δυστυχώς βγήκαμε τρίτοι και χάσαμε το πλεονέκτημα. Οπότε ξεκινήσαμε από το μηδέν. Όλες οι ομάδες είναι στην ίδια αφετηρία και όλες ξεκινούν για να κάνουν αυτό που πρέπει και να προκριθούν στην 8άδα».

Για το αν ο Ολυμπιακός εφέτος μπορεί να φτάσει μέχρι τον τίτλο με βάση την εικόνα που έχει δείξει, αλλά και από την εικόνα που έχει σχηματίσει για τους αντιπάλους: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι πάμε για τίτλο. Είμαστε μία ομάδα που στα τρία τελευταία χρόνια έχουμε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ευρώπης. Οπότε πάμε παντού να κερδίζουμε και πάμε για το καλύτερο που μπορούμε. Αλλά πιστεύω ότι ο στόχος της κατάκτησης της διοργάνωσης είναι πολύ μακρινός. Πρώτα η πρωτιά στον όμιλο που ήλθε, μετά στο Top-16 να περάσουμε στις δύο πρώτες θέσεις και να πάρουμε το πλεονέκτημα και από κει και πέρα βλέπουμε».

Για το τι έχει κάνει καλά και τι άσχημα ο εφετινός Ολυμπιακός του Γ. Σφαιρόπουλου: «Έχουμε βελτιώσει αρκετά την άμυνά μας με την έλευση του κόουτς. Έδειξε από την αρχή ότι φιλοσοφία του είναι η ομάδα να στηρίζεται στην άμυνα και πιστεύω πως ως ένα βαθμό το κάνουμε. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν το έχουμε κάνει καλά, όπως θα έπρεπε, αλλά πιστεύω ότι έχουμε δείξει αρκετή βελτίωση σε αυτό το κομμάτι. Αυτό που δεν έχουμε κάνει καλά είναι ότι αρκετές φορές στην επίθεση δεν είμαστε όπως θα έπρεπε. Είμαστε σε χαμηλό σκορ και έχουμε αρκετά κενά διαστήματα τα οποία χρειάζονται πολλή βελτίωση και κοιτάμε να τα βελτιώσουμε».

Για τις απουσίες των συμπαικτών του και για το κατά πόσο η ομάδα έχει μάθει εφέτος να ζει με προβλήματα: «Σίγουρα οι απουσίες που έχουμε είναι αρκετές. Μας λείπουν πάρα πολύ οι τρεις παίκτες και ο Ματ μέχρι πρότινος και ο Γιώργος και ο Ιωάννης που είναι και άρρωστος. Από την αρχή έχουμε μάθει με αυτό. Έλειπε ο Τρεμέλ, μετά ο Ματ, ο Γιώργος, ο Ιωάννης, δηλαδή δεν είμαστε ακόμη όλοι καλά, να έχουμε όλοι την υγειά μας. Για να δούμε ακριβώς που μπορούμε να φτάσουμε και ποιο είναι το ταβάνι μας χρειαζόμαστε ένα διάστημα να είμαστε όλοι μαζί και εκεί να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα. Ελπίζω να γίνει στο μέλλον. Εκτός αυτών, πάντως σε κάθε παιχνίδι, το κάθε παιδί προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε τα κενά. Βέβαια, όσο μπορούμε να τα καλύψουμε, γιατί δεν μπορούμε να τα καλύψουμε όλα. Όταν είσαι έναν και δύο και τρεις μήνες από την αρχή της χρονιάς χωρίς βασικούς παίκτες, σίγουρα δεν μπορείς να καλύπτεις όλα τα κενά σε κάθε παιχνίδι. Γι’ αυτό έχουμε και πιστεύω αρκετά κενά διαστήματα και βλέπουμε διάφορες αδυναμίες σε κάποια παιχνίδια μας».

Για τις δικές του εμφανίσεις στην εφετινή σεζόν: «Στην αρχή της χρονιάς δεν ήμουν όπως θα έπρεπε. Δυστυχώς στην Εθνική δεν είχα αρκετό χρόνο και δεν ήμουν έτοιμος. Ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο να προσαρμοστώ. Πιστεύω ότι το τελευταίο διάστημα έχω βρει τα πατήματά μου, είμαι καλύτερος, προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα μου. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Αν εγώ είμαι καλός ή όχι δεν με ενδιαφέρει καθόλου, παρά μόνο να κερδίζει η ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι δευτερευούσης σημασίας. Σίγουρα είναι ευπρόσδεκτα να έρχονται και τα δύο μαζί και οι νίκες της ομάδας και οι καλές δικές μου εμφανίσεις, αλλά πρώτα η νίκη και μετά η εμφάνισή μου».

Για το αν η ήττα στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό θα κυνηγά τον Ολυμπιακό μέχρι την αγωνιστική ρεβάνς της 27ης Δεκεμβρίου: «Το παιχνίδι αυτό μέτρησε πολύ και επηρέασε επίσης πάρα πολύ. Είδαμε όλοι τι έγινε και η αλλαγή του κόουτς Μπαρτζώκα. Όλοι, εκείνη την ημέρα, είπαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κάναμε όλοι πολλά λάθη. Ήταν ένα παιχνίδι που “αυτοκτονήσαμε”. Το ξεπεράσαμε, αλλά δεν το ξεχάσαμε. Πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας γιατί έχουμε ματς μπροστά όπως και αυτό της 27ης Δεκεμβρίου. Από δω και πέρα έχουν μείνει δύο στόχοι και πρέπει να τους κυνηγήσουμε».

Για το αν ο εφετινός Ολυμπιακός μπορεί να κριθεί όταν επιστρέψουν οι τραυματίες ή από τώρα: «Πιστεύω ότι από τώρα βλέπουμε κατά μεγάλο βαθμό τι θέλουμε να παίξουμε και τι θέλουμε να δείξουμε στο γήπεδο. Αλλά για να δείξουμε το 100% των δυνατοτήτων μας πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: