Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Δεν μπορεί να… ησυχάσει η Μονπελιέ!!

Δεν μπορεί να… ησυχάσει η Μονπελιέ
Από τη… Σκύλλα στη Χάρυβδη η Μονπελιέ.

Μετά την ήττα (3-1) από τον Ολυμπιακό στο Champions League, οι πρωταθλητές Γαλλίας επιστρέφουν στη Ligue 1, υποδεχόμενοι στο «Λα Μοσόν» την Παρί Σεν Ζερμέν για τη 12η αγωνιστική.

Η συγκάτοικος των πρωτευουσιάνων στην κορυφή, Μαρσέιγ, αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Νις, με τη Λιόν να φιλοξενείται στο «Μπονάλ» από τη Σοσό.

Να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό τη βαριά ήττα (6-1) από την Μπάγερν Μονάχου, στο Champions League, θέλει η Λιλ, υποδεχόμενη την προβληματική φέτος, Μπρεστ.

Δύσκολο έργο περιμένει την Μπορντό, καθώς αγωνίζεται στην έδρα της Λοριάν, η οποία ψάχνει την πρώτη της νίκη ύστερα από έξι αγωνιστικές.

Η 12η αγωνιστική:

Παρασκευή, 09/11

Νανσί-Ρεν (21:45)

Σάββατο, 10/11

Λιλ-Μπρεστ (18:00)
Μπαστιά-Βαλενσιέν (21:00)
Ρεμς-Εβιάν
Σεντ Ετιέν-Τρουά
Τουλούζ-Αζαξιό

Κυριακή, 11/11

Μαρσέιγ-Νις (15:00)
Λοριάν-Μπορντό (18:00)
Σοσό-Λιόν
Μονπελιέ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (13η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 16/11

Λοριάν-Λιλ (21:45)

Σάββατο, 17/11

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν (18:00)
Αζαξιό-Σοσό (21:00)
Τρουά-Νανσί
Εβιάν-Σεντ Ετιέν
Μπρεστ-Μπαστιά
Βαλενσιέν-Μονπελιέ

Κυριακή, 18/11

Λιόν-Ρεμς (15:00)
Νις-Τουλούζ (18:00)
Μπορντό-Μαρσέιγ (22:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Κόπα Σουνταμερικάνα: Περιπετειώδης πρόκριση για Τίγκρε! (videos)

Το παιχνίδι διακόπηκε για τριάντα λεπτά εξαιτίας… διακοπής ρεύματος, αλλά η Τίγκρε επικράτησε με 4-2 της Σέρο Πορτένιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα με συνολικό σκορ 4-3.
Στο 18ο λεπτό ο Μαριάνο Ετσεβερία ισοφάρισε το 1-0 των Ουρουγουανών στο πρώτο ματς, ενώ στο 45ο ο Ρούμπεν Μπότα έδωσε σκορ πρόκρισης στους Αργεντινούς. Αμέσως μετά τη διακοπή, ο Φεντερίκο Σανταντέρ διαμόρφωσε το 3-0. Οι Σαντιάγκο Σαλσέδο και Τζόναθαν Φάμπρο μείωσαν σε 3-2 με γκολ στο 62ο και στο 71ο λεπτό, αντίστοιχα, πριν ο Αλεχάντρο Ντονάτι σημειώσει το καταλυτικό τέρμα στο 74ο λεπτό. Στο 82ο λεπτό αποβλήθηκε ο Μπότα και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πιέσουν για το 4-3 με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά η Τίγκρε κράτησε με «νύχια και με δόντια» το σκορ πρόκρισης.
Στους «4» πέρασε και η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα κερδίζοντας με 2-1 την Ιντεπεντιέντε, αν και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 62ο λεπτό εξαιτίας αποβολής του Φερνάντο Κορντέρο. Ο Μίκαελ Ρίος σκόραρε δύο φορές (16ο και 38ο λεπτό) με πέναλτι, ενώ οι Αργεντινοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο 35ο λεπτό με τον Τζόναθαν Σαντάνα. Οι Χιλιανοί πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά με συνολικό σκορ 4-3 και θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό απέναντι στη Σάο Πάολο.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
A/A
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’
1
Μιλονάριος (Κολομβία)-Γκρέμιο (Βραζιλία)
0-1
15/11
2
ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Ουνιβερσιδάδ Χιλής (Χιλή)
2-0
5-0
3
ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΔΑΔ ΚΑΤΟΛΙΚΑ (ΧΙΛΗ)-Ιντεπεντιέντε (Αργεντινή)
2-2
2-1
4
ΤΙΓΚΡΕ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη)
0-1
4-2

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’
5
Νικητής 1-Τίγκρε (Αργεντινή)
20-22/11
27-29/11
6
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή)
20-22/11
27-29/11

ΤΕΛΙΚΟΙ
Α’
Β’
7
Νικητής 5-Νικητής 6
05/12
12/12









πηγή: onsports.gr

Βοσνιάδης: «Ήμαστε έτοιμοι να ανέβουμε φέτος»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Αλέκος Βοσνιάδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ηρακλή, το γεγονός ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με το γιό του και το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Για τον Απόλλωνα:

«Μιλάμε για ένα ιστορικό σωματείο, το βρήκα πολύ οργανωμένο και δε λείπει τίποτα από την ομάδα. Αν πάνε όλα καλά θα ξαναβρεθούμε στη Σούπερ Λιγκ και εμείς και ο Ηρακλής. Η ομάδα είναι έτοιμη και από φέτος να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ, δεν της λείπει τίποτα από μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Τα οικονομικά είναι επίσης εξαιρετικά για την εποχή, υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος που ξεκαθαρίζει τα πράγματα».

Για το ότι θα βρει αντιμέτωπο το γιό του ο οποίος παίζει στον Ηρακλή:

«Τον έχω αντιμετωπίσει ξανά και με άλλες ομάδες. Για να μην κρυβόμαστε είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τους δύο μας. Ο καθένας από τη μεριά του θα δώσει τη μάχη για τη νίκη. Όσες φορές τον αντιμετώπισα τον κέρδισα και με το ίδιο σκορ, 1-0».

Για το πώς το αντιμετωπίζουν αυτό πατέρας και γιός:

«Τις μέρες που έρχεται το παιχνίδι αποφεύγουμε τις συζητήσεις για να αφοσιοθούμε και οι δύο στο παιχνίδι. Ίσως να γυρίσει κάποια στιγμή η παράδοση και να κερδίσει, όχι όμως τώρα».

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή:

«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο, είναι πολύ κοντά όλες οι ομάδες. Ο Ηρακλής έχει καλή ομάδα αλλά του λείπει η ρέντα. Προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να βρει τα πατήματά του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τότε θα φανεί η αξία του αποτελέσματος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί και ο Ηρακλής θα έρθει για τη νίκη».

Για το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ:

«Θεωρώ ότι το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είναι πιο δύσκολο από αυτό της Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν παραδοσιακές ομάδες με βαριές φανέλες, με πολύ κόσμο και ιστορία από πίσω. Δεν μπορεί από τώρα να ξεκαθαρίσει ποιος θα ανέβει, οι πρώτες θέσεις θα ξεκαθαρίσουν μετά τον Γενάρη».



πηγή: metrosport.gr
 


Πασιαλής: «Να δώσουμε συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματα»

Την προσοχή των παικτών του για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό εφιστά ο τεχνικός του Άρη Νίκος Πασιαλής, μέσω δηλώσεών του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο επίσημο site της ΠΑΕ:

"Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό έρχεται σε μια περίοδο που η ομάδα μας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ μετά τα τελευταία αποτελέσματα το ηθικό των ποδοσφαιριστών είναι ανεβασμένο. Βέβαια γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα έχει ο αγώνας, καθώς και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από απουσίες παικτών, μέσα από τα οποία, όμως, παίρνουμε δύναμη.

Το ματς με τον Λεβαδειακό θέλει μεγάλη προσοχή. Ο αντίπαλός μας, που έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, θέλει τους βαθμούς για δικούς του λόγους. Είναι μια ομάδα που παρουσιάζεται δυνατή στην έδρα της και έχει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ της.

Από την πλευρά μας αισιοδοξούμε ότι θα δώσουμε συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματα και στις καλές εμφανίσεις και θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο του Άρη, που θα ταξιδεύσει στην Λιβαδειά για να στηρίξει την προσπάθεια που θα κάνουμε"



πηγή: metrosport.gr
 


Αργυριάδης: «Δε συμφέρει κανέναν να μην μπει ο Άρης στο 99»

Ο Αργύρης Αργυριάδης, επικεφαλής της νομικής επιτροπής της ΠΑΕ Άρης στην υπόθεση του άρθρου 99, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis». Με δηλώσεις του τόνισε πως δεν συμφέρει κανέναν να μην δικαιωθεί ο Άρης και τόνισε πως είναι στις αρμοδιότητες του δικαστηρίου να εκδικάσει την υπόθεση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά υπογράμμισε πως:
«Άμα στέλνεις ένα ερώτημα στην Ουέφα που να λεει πως κάποιος δε θέλει να πληρώσει κανέναν, θα πάρεις την ανάλογη απάντηση. Άμα στέλνεις ένα ερώτημα ότι στα πλαίσια ενός νόμιμου άρθρου ρυθμίζονται οι οφειλές παικτών και δημοσίου, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην προχωρήσει. Είμαι βέβαιος πως ουδείς μετέφερε στην ΕΠΟ τι ακριβώς ζητάει ο Άρης. Ο Άρης δεν έχει υποβάλει έγγραφο ερώτημα σε κανέναν. Ο Άρης είπε ότι οι απαιτήσεις είναι μη αναγνωρισμένες και να ανασταλεί η εκδίκαση τους μέχρι να εκδικαστεί το άρθρο 99.»

Για το σημερινό δικαστήριο ανέφερε:
«Σήμερα στο δικαστήριο υπήρξε αίτημα για να μην διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή γιατί το δικαστήριο είναι αναρμόδιο. Το δικαστήριο συσκέφτηκε και όταν βγήκε διατήρησε τη διαταγή. Αυτό αποτελεί πρόκριμα για το κατά πόσον μπορεί να δικάσει το δικαστήριο την υπόθεση του Άρη. Μια διαδικασία εξυγίανσης των ανώνυμων εταιριών είναι προς όφελος όλων. Αν εξυγιανθεί ο Άρης θα έχουν όφελος όλοι. Το άρθρο 99 είναι μια καλή ευκαιρία για πολλές ΠΑΕ να εξυγιανθούν και να έχουμε ένα πιο αξιόπιστο και φερέγγυο πρωτάθλημα. Θα διασφαλιστούν οι πιστωτές πως θα πάρουν τα λεφτά τους και θα εξυγιανθούν οι ΠΑΕ. Θέλουμε και το πρωτάθλημα να εξυγιανθεί και να πάρουν οι άνθρωποι τα λεφτά τους. Αν ρίξουν τον Άρη κατηγορία θα είναι φτοχώτερο το πρωτάθλημα. Δε γίνεται πρωτάθλημα χωρίς τον Άρη. Και φυσικά δε θα πάρουν ούτε το 20 % των απαιτήσεών τους οι πιστωτές. Άρα με την εισαγωγή του Άρη στο 99 θα είναι ωφελημένοι όλοι.»



πηγή: metrosport.gr