Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Δεν έχει… Χίμκι. Μόνο νίκη!!

Δεν έχει… Χίμκι. Μόνο νίκη!
Να δείξει χαρακτήρα κι αφήνοντας πίσω του τις οδυνηρές ήττες από Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Ίκαρο να πάρει τη νίκη επί της Χίμκι στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 2) καλείται απόψε ο Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα.

Το… δίποντο αποτελεί αναγκαιότητα για τους «πράσινους» όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για αμιγώς βαθμολογικούς λόγους. Ενδεχόμενη ήττα θα βάλει τους Κυπελλούχους Ελλάδος σε μπελάδες, καθώς τα πράγματα περιπλέχτηκαν πολύ στον πρώτο όμιλο μετά τη χθεσινή ευρεία νίκη της Καντού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Ιταλία (82-58).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Στη δωδεκάδα θα είναι ο Γάιος Σκορδίλης αντί του Χίλτον Άρμστρονγκ, που αποτελεί ξένο σώμα και ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Όπως παραδέχτηκε και ο κόουτς του «τριφυλλιού», οι επιλογές είναι περιορισμένες λόγω της… εποχής αλλά και των χρημάτων που διαθέτει η ΚΑΕ για την ενίσχυση με έναν ξένο. Αυτός θα αγωνίζεται στις θέσεις «4» (πρωτίστως) και «3» στη συνέχεια, με βασικό ζητούμενο να έχει καλό μακρινό σουτ. Όμως για την ώρα η κουβέντα περί μεταγραφής μπαίνει στην αναμονή, αφού προέχει το αποψινό ματς.

Άλλωστε η Χίμκι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι μόνιμη… δευτεραθλήτρια Ρωσίας τα τελευταία χρόνια πίσω από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αν και ιδρύθηκε μόλις το 1997. Έχει ιδιοκτήτη τον ζάπλουτο Αντρέι Ντεσάγεφ που διαθέτει «υψηλές» διασυνδέσεις με το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας, ενώ λαμβάνει οικονομική στήριξη από το υπουργείο των σπορ της χώρας, καθώς επίσης και από περισσότερους από 30 χορηγούς. Μπορεί να έχει πανηγυρίσει μόλις ένα Κύπελλο Ρωσίας (2008), τη VTB League (2011) και το Eurocup (2012), αλλά είναι η δεύτερη παρουσία της στην Ευρωλίγκα, καθώς και προ τριετίας είχε αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό γνωρίζοντας δύο ήττες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η Χίμκι μετρά μόνο ήττες στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα αποτελούν οιωνούς νίκης.

Στον πάγκο της έχει τον πολύπειρο Λιθουανό Ρίμας Κουρτινάιτις, ενώ από πέρυσι κράτησε τον κορμό των Ρώσων διεθνών Φριτζόν, Μόνια, Βιάλτσεφ, Ζουκανένκο και Χοστόφ, τους «πενταδάτους» Κροάτες Πλάνινιτς και Λόντσαρ και τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, τον Αυστραλό Ματ Νίλσεν. Οι μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι ήταν στοχευμένες, με τρεις Αμερικανούς, τον σούτινγκ γκαρντ Κέλβιν Ρίβερς (ανιψιό του άλλοτε… πράσινου Μπάιρον Ντίνκινς), τον φόργουορντ Τζέιμς Όγκουστιν και τον σέντερ Πολ Ντέιβις, καθώς και τον Φινλανδό Πέτερι Κόπονεν.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία), Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Μίλια Βοΐνοβιτς (Σερβία).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: