Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ποια Γιουβέντους; Ο ΠΑΟΚ!!

Πριν από λίγες μέρες, η Γιουβέντους ηττήθηκε με 1-3 από την Ίντερ και έτσι διακόπηκε ένα πολύ μεγάλο αήττητο σερί που διατηρούσε στο Καμπιονάτο. Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου είχε να χάσει από τις 15 Μαΐου 2011, όταν η Πάρμα την είχε νικήσει με 1-0.

Έκτοτε ακολούθησε 1 ματς ακόμα εκείνη τη σεζόν, ένα ολόκληρο πρωτάθλημα πέρσι, τουτέστιν 38 παιχνίδια και φέτος άλλα 10, σύνολο 49, στα οποία η «Γιούβε» δεν έχασε, δημιουργώντας ένα πραγματικά μεγάλο σερί. Όμως, αν αυτό είναι μεγάλο, τότε τι πραγματικά είναι το σερί της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, που παρέμεινε χωρίς ήττα για 79 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος;

Το «Μ», με αφορμή τη διακοπή του σερί της Γιουβέντους, κάνει μια αναδρομή στο τρομερό αήττητο που διατήρησαν για σχεδόν 4 χρόνια οι «ασπρόμαυρες», οι οποίες κατακτούν τον τίτλο αδιαλείπτως τα τελευταία 7 χρόνια.

Από την Καβάλα το 2008 έως τη Γλυφάδα το 2012

Στις 13 Ιανουαρίου 2008, οι μόνιμες πρωταθλήτριες Ελλάδας έπαιζαν στην Καβάλα και έχασαν με 2-0. Μάλιστα, στο γυρισμό για Θεσσαλονίκη, οι… κακές γλώσσες λένε ότι ο έφορος του τμήματος, Γιώργος Προύσαλης, έδωσε εντολή στον οδηγό του πούλμαν να μη σταματήσει πουθενά για φαγητό.

Φαίνεται, πως η τιμωρία αυτή έπιασε τόπο, καθώς οι «ασπρόμαυρες» έκαναν να ξαναχάσουν σχεδόν 4 έτη! Στις 8 Ιανουαρίου 2012, στη Γλυφάδα, ο Δικέφαλος έχασε με 3-1 από τον τοπικό Οδυσσέα, σ? ένα αποτέλεσμα που αποτέλεσε την είδηση της… δεκαετίας στο γυναικείο ποδόσφαιρο!

Τρομερό ποσοστό, μεγάλα νούμερα, απόλυτο και… 102 γκολ!

Ενδιάμεσα, σε 79 παιχνίδια, οι κορίτσαροι του μεγάλου συλλόγου της Μακεδονίας μέτρησαν 71 νίκες και μόλις 8 ισοπαλίες, έχοντας ποσοστό νικών 89,87%!

Για την ακρίβεια, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος για 3 χρόνια, 11 μήνες και 19 ημέρες, ήτοι 1.442 μέρες!!! Συμπτωματικά, οι οκτάκις Πρωταθλήτριες Ελλάδας την προσεχή Κυριακή παίζουν στη Γλυφάδα, ενώ προέρχονται από εκτός έδρας νίκη επί της Καβάλας! Τις μοναδικές δύο ομάδες δηλαδή που κατάφεραν να τις κερδίσουν την τελευταία πενταετία.

Καθαρά αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος για 7.110 λεπτά, χωρίς τις καθυστερήσεις των 79 αγώνων, που αν συνυπολογιστούν κατά προσέγγιση τότε τα λεπτά φτάνουν στα 7.360! Τα οποία αναλύονται σε 613 ώρες και 20 λεπτά! Τρομερά νούμερα, νούμερα απλησίαστα ακόμα και για την κορυφαία ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα που ο καθένας πιστεύει ότι είναι, είτε αυτή λέγεται Μπαρτσελόνα, είτε Ρεάλ, είτε Μίλαν, είτε Λίβερπουλ, είτε Άγιαξ.

Σε αυτήν την… αήττητη τετραετία του Δικεφάλου, κορυφαία επίδοση είναι αυτή της σεζόν 2010-11, όταν οι κορίτσαροι κατέκτησαν το πρωτάθλημα με το απόλυτο των νικών, αφού νίκησαν και στα 24 παιχνίδια που έδωσαν, πετυχαίνοντας και 102 γκολ!








πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: