Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Χτυπήθηκε παίκτης, εκκένωση στο Άρης-ΠΑΟΚ!!

Τον τραυματισμό παίκτη του ΠΑΟΚ -που ήταν εκτός αποστολής- προκάλεσε η ένταση που προκλήθηκε στο ντέρμπι με τον Άρης στη Μίκρα. Συνεχίστηκε το ματς μετά από εκκένωση του γηπέδου που διατάχθηκε.

Χτυπήθηκε παίκτης, εκκένωση στο Άρης-ΠΑΟΚ!
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής της Volleyleague που γίνεται στο κλειστό της Μίκρας ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο σετ της αναμέτρησης, υπήρξε μεγάλη ένταση στους οργανωμένους οπαδούς του Άρη, που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης, μετά από τραυματισμό του παίκτη του ΠΑΟΚ, που καθόταν στις εξέδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr ο Δημοσθένης Μακράκης καθόταν στην εξέδρα μαζί με διοικούντες της ομάδας. Όταν πανηγύρισε πόντο της ομάδας του, ξεκίνησε ένταση που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Οι διαιτητές Δεληκωστίδης και Γεωργιάδης διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου και το ματς συνεχίστηκε όταν το γήπεδο ήταν πλέον άδειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άρης προηγείται στα σετ (1-0) ενώ το προβάδισμα στο δεύτερο σετ έχει ο ΠΑΟΚ με 13-14, στο σημείο της διακοπής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα καλά με Σφαιρόπουλο!

Παίρνει εξιτήριο στις αρχές της εβδομάδας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να αναμένεται να καθίσει στον πάγκο απέναντι στη Βαλένθια.

Όλα καλά με Σφαιρόπουλο
Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Έλληνας προπονητής που ανέβασε πυρετό λόγω μιας ελαφριάς λοίμωξης του αναπνευστικού και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, είναι ήδη καλύτερα και αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας να πάρει εξιτήριο.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ήδη αισθάνεται καλύτερα και θα μείνει λίγο ακόμα μέσα στο νοσοκομείο, προκειμένου να παρακολουθείται στενά. Βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, είναι πολύ πιθανό να επανέλθει στον πάγκο στο προσεχές ματς της Ευρωλίγκας με την Βαλένθια στο ΣΕΦ, αφού υπενθυμίζεται πως στο σημερινό αγώνα με τον ΑΓΟΡ έχει αναλάβει το «πόστο» ο Τόμιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απευθείας στην Κρήτη ο Τσάνας!

Στην Κρήτη θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της Εθνικής ποδοσφαίρου ο Κώστας Τσάνας.

Απευθείας στην Κρήτη ο Τσάνας
Στην Κρήτη θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της Εθνικής ποδοσφαίρου ο Κώστας Τσάνας.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας των ανδρών και νυν αυτής των νέων πρόκειται να μεταβεί απευθείας στη Μεγαλόνησο για να αναλάβει την ηγεσία της ομάδας και να την κοουτσάρει στη φιλική αναμέτρηση της με την Σερβία.

Την ίδια στιγμή οι διεθνείς σήμερα γυμνάστηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς χωρίς κανένας τους να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Στις 17:30 η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει για την Κρήτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ματσάρα στο «Τζουζέπε Μεάτσα»

Ντέρμπι κορυφής (Ιταλία-Κροατία), βγαλμένο από… τελική φάση Euro 2016 περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της προκριματικής φάσης. Ξεχωρίζει επίσης το Ισραήλ-Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ματσάρα στο «Τζουζέπε Μεάτσα»
Παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον περιλαμβάνει η τρίτη και τελευταία ημέρα της 4ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Η Ιταλία φιλοξενεί στις 21:45 την πρωτοπόρο του 8ου ομίλου των Πράνιτς-Σίλντενφελντ, Κροατία, με την οποία έχουν τους ίδιους βαθμούς, αλλά η ομάδα του Νίκο Κόβατς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και υπερέχει αυτή τη στιγμή, καθώς δεν γίνεται να μετρήσει αυτή τη στιγμή το πρώτο κριτήριο. Δηλαδή τα μεταξύ τους ματς, καθώς δεν έχουν αναμετρηθεί καμία φορά.

Η Κύπρος θα υποδεχθεί την Ανδόρα στον 2ο όμιλο και η το δεύτερο της βαθμολογίας, Ισραήλ την προτελευταία, Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (16/11)

1ος όμιλος

Ολλανδία-Λετονία (19:00)
Τσεχία-Ισλανδία (21:45)
Τουρκία-Καζακστάν (21:45)

Βαθμολογία
Ισλανδία 9 (8-0)
Τσεχία 9 (8-4)
Ολλανδία 3 (4-5)
Λετονία 2 (1-4)
Καζακστάν 1 (3-7)
Τουρκία 1 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (28/3/15)

Καζακστάν-Ισλανδία (17:00)
Τσεχία-Λετονία (19:00)
Ολλανδία-Τουρκία (21:45)

2ος όμιλος
Βέλγιο-Ουαλία (19:00)
Κύπρος-Ανδόρα (19:00)
Ισραήλ-Βοσνία Ερζεγοβίνη (21:45)

Βαθμολογία
Ουαλία 7 (4-2)
Ισραήλ 6 (6-2)
Βέλγιο 4 (7-1)
Κύπρος 3 (4-5)
Βοσνία Ερζεγοβίνη 2 (2-3)
Ανδόρα 0 (2-12)

Επόμενη αγωνιστική (28/3/15)

Ανδόρα-Βοσνία Ερζεγοβίνη (21:45)
Βέλγιο-Κύπρος (21:45)
Ισραήλ-Ουαλία (21:45)

8ος όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Νορβηγία (19:00)
Βουλγαρία-Μάλτα (21:45)
Ιταλία-Κροατία (21:45)

Βαθμολογία
Κροατία 9 (9-0)
Ιταλία 9 (5-1)
Νορβηγία 6 (5-3)
Βουλγαρία 3 (3-4)
Μάλτα 0 (0-6)
Αζερμπαϊτζάν 0 (2-10)

Επόμενη αγωνιστική (28/3/15)

Αζερμπαϊτζάν-Μάλτα (19:00)
Κροατία-Νορβηγία (19:00)
Βουλγαρία-Ιταλία (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανίσχυρος ο «Κάρα»

Απόλυτο… αφεντικό στις Εθνικές μας ομάδες θα είναι πλέον ο Γιώργος Καραγκούνης ο οποίος πιθανότατα παραμένει και αναλαμβάνει τα καθήκοντα και του Γιάννη Μπεθάνη.

Πανίσχυρος ο «Κάρα»
Η ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε δεν είχε σαν αποτέλεσμα αλλαγές μόνο στην τεχνική της ηγεσία!

Εκτός του Κλαούντιο Ρανιέρι και των συνεργατών του, παρελθόν από τη θέση του διευθυντή των Εθνικών ομάδων πρέπει να θεωρείται και ο Γιάννης Μπεθάνης. Μετά από λίγους μήνες παρουσίας στο πόστο αυτό, υπέβαλε την παραίτησή του ενώπιον του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

Ενδεχομένως να μείνει στην ομοσπονδία με άλλες αρμοδιότητες αλλά όχι ανάλογες με εκείνες που είχε!

Και ποιος πρόκειται να τις αναλάβει; Ο Γιώργος Καραγκούνης! Ο «τυπάρας» μπορεί να εξέφρασε και εκείνος την πρόθεση να αποχωρήσει μετά το στραπάτσο από τα νησιά Φερόε αλλά τελικά πείστηκε για το αντίθετο!

Ο Καραγκούνης τελικά φαίνεται πως θα παραμείνει στην ΕΠΟ και μάλιστα θα είναι και το απόλυτο αφεντικό των Εθνικών ομάδων καθώς θα αναλάβει τις ευθύνες που είχε ο Μπεθάνης.

Ο Σαρρής έχει αποφασίσει να του δώσει τα... κλειδιά του μαγαζιού εξ ολοκλήρου και να του δώσει το γενικό πρόσταγμα σε όλα. Αυτό είναι και το κυριότερο επιχείρημα, βάσει του οποίου, ο Σαρρής φαίνεται ότι πείθει τον Καραγκούνη να συνεχίσει, καθώς ο «Κάρα» ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση προχθές βράδυ και εντός των τειχών της Εθνικής είχε προαναγγείλει την παραίτησή του.

Ακόμα και χθες, σε συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΕΠΟ, δεν εμφανιζόταν κατασταλαγμένος για το αν θα συνεχίσει, ωστόσο χθες βράδυ έβγαινε από την ΕΠΟ η πίστη ότι θα αποτραπεί η αρχική του πρόθεση να αποχωρήσει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτοί «παίζουν» για Εθνική!!

Τέσσερα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι της ΕΠΟ για τον διάδοχο του Ρανιέρι στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής. Πρώτα ακούστηκε του Δώνη, ακολούθησε του Αναστασιάδη και άλλα δύο.

Αυτοί «παίζουν» για Εθνική
Πολλές ώρες συζήτησαν το Σάββατο οι άνθρωποι της ΕΠΟ, βάζοντας κάτω τα δεδομένα για το πώς πρέπει να κινηθούν στο θέμα του προπονητή. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν, έστω και αν δεν έχει ανακοινωθεί το διαζύγιο μαζί του, παρά μόνο το ότι έχει… άδεια μέχρι το τέλος του 2014. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει πολύ δρόμος μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση, καθώς το επόμενο επίσημο ματς της ομάδας είναι τον Μάρτιο. Με τη Σερβία θα κοουτσάρει ο Κώστας Τσάνας, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ.

Από τα ονόματα που «παίζουν» φαίνεται πως στην Ομοσπονδία ψάχνουν έναν τεχνικό που ξέρει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα. Πάντως, πρόκειται για δύσκολες περιπτώσεις ως επί το πλείστον. Ο Γιώργος Δώνης ήταν η πρώτη λύση για την οποία έγινε λόγος. Ωστόσο, ο 45χρονος τεχνικός έχει συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ και η περίπτωση του δεν είναι απλή. Όπως και του Άγγελου Αναστασιάδη για τον οποίον έγινε κουβέντα, αλλά δεσμεύεται με τον ΠΑΟΚ. Εξετάστηκε και η λύση του Τιμούρ Κετσπάγια, που έκατσε στον πάγκο της εθνικής Γεωργίας την Παρασκευή, αποχωρώντας με το εντός έδρας «βαρύ» 4-0 από την Πολωνία. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να καταλήξουν σε αυτήν την επιλογή στην ΕΠΟ.

Ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού έχει το προσόν να ξέρει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δουλεύει στην Αραβία, αλλά παραμένει το ίδιο πρόβλημα με το περασμένο καλοκαίρι. Δηλαδή, το ότι έχει υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης. Βεβαίως, από τις πρώτες ώρες είχε κυκλοφορήσει και το όνομα του Σάκη Τσιώλη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ασταμάτητοι οι Γκρίζλις!!

Μπορεί να δυσκολεύτηκαν, αλλά ακόμη κι έτσι οι Γκρίζλις επικράτησαν 95-88 και έφτασαν στην ένατη νίκη τους σε δέκα ματς! Δεν υπάρχει… γιατρειά για τους Σπερς.

Ασταμάτητοι οι Γκρίζλις
Δύσκολα, ναι! Ήττα όχι!

Οι Γκρίζλις είναι η αλήθεια ότι δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Πίστονς αλλά και πάλι κατάφεραν να φύγουν νικητές, αυτή τη φορά με 95-88.

Αυτή η νίκη ήταν η ένατη στις δέκα αναμετρήσεις που έχουν δώσει στην εφετινή αγωνιστική σεζόν. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα για την πλευρά των νικητών ο Μάικ Κόνλεϊ ο οποίος μπορεί να μην ήταν στα καλύτερά του αλλά τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους κάποιοι εκ των οποίων ήταν αρκετά κρίσιμοι για την εξέλιξη του αγώνα.

Καλή εμφάνιση από τον Κουφό ο οποίος πέτυχε επτά πόντους με 3/5 δίποντα και μπόρεσε να μαζέψει τέσσερα ριμπάουντ, τα οποία… ξέφυγαν από τον Ζακ Ράντολφ ο οποίος συνολικά «κατέβασε» 22 και είχε 17 πόντους στο ενεργητικό του.

Την ίδια στιγμή στο Κλίβελαντ Καβαλίερς πήραν μια μεγάλη νίκη 127-94 έχοντας ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση με 11 τρίποντα… Τελικά έχοντας συνολικά 19 έκαναν ρεκόρ ομάδας και πανηγύρισαν εύκολα στο τέλος του αγώνα.

Μεγάλη νίκη πήραν και οι Γουόριορς 112-87 απέναντι στους Χόρνετς. Κλειδί στο παιχνίδι η εμφάνισή τους στη δεύτερη περίοδο. Σε αυτή με ένα ξέσπασμα πήραν μια διαφορά την οποία και κατάφεραν να διατηρήσουν σε όλο το παιχνίδι.

Ξέσπασμα έκαναν και οι Κλίπερς, αλλά στην τρίτη περίοδο. Έτσι έφτασαν στη νίκη 120-107 απέναντι στους Σανς με τον Κρις Πολ να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να πετυχαίνει 32 πόντους.

Αντίθετα, καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς του Σαν Αντόνιο με το Σακραμέντο. Νέα ήττα (94-91) για τους Σπερς οι οποίοι κρατήθηκαν στο παιχνίδι από τον Τζινόμπιλι. Ο Αργεντινός πέτυχε 21 πόντους αλλά στην πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα, έκανε airball και δεν μπόρεσε να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση…

Τα αποτελέσματα

Γκόλντεν Στέιτ – Σάρλοτ Χόρνετς 112 – 87
Τόμσον 21, Κάρι 19, Μπαρνς 17 – Τζεφερσον 19, Ρόμπερτς 17, Στέφενσον 16

Λος Άντζελες Κλίπερς – Φϊνιξ Σανς 120 – 107
Πολ 32, Γκρίφιν 19, Ρέντικ 14 – Γκριν 26, Ντράγκικ 19, Λεν 17

Πόρτλαντ Μπλέιζερς – Μπρούκλιν Νετς 97 – 87
Λίλαρντ 28, Κάμαν 12, Λοπες 10 – Λόπες 21, Τζόνσον 20, Γουίλιαμς 19

Σακραμέντο Κινγκς – Σαν Αντόνιο Σπερς 94 – 91
Τζινόμπιλι 21, Λέοναρντ 16, Γκριν 16 - Κάζινς 25, Κόλισον 19, Γκέι 18

Ντάλας Μάβερικς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 131 – 117
Έλις 30, Νοβίτσκι 15, Τσάντλερ 12 (16 ριμπ.) – Μάρτιν 34, Μοχάμαντ 18

Σικάγο Μπουλς – Ιντιάνα Πέισερς 90 – 99
Μπάτλερ 32, Χάινριχ 15, Γκασόλ 12 – Σκόλα 21, Χιλ 21, Πράις 21

Κλίβελαντ Καβαλιέρς – Ατλάντα Χοκς 127 – 94
Τζέιμς 32,Ίρβινγκ 20, Τόμπσον 15 – Μίλσαπ 16, Μουσκάλα 13, Χόρφορντ 12

Τορόντο Ράπτορς – Γιούτα Τζαζ 111 – 93
Ντε Ροζαν 27, Λόρι 19, Βαλαντσιούνας 17, (14 ριμπ.) - Κάντερς 18, Φέιβορς 18, Μπερκ 12

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ορλάντο Μάτζικ 98 – 93
Χαμφρις 16, Νενε 16, Γουαλ 15 – Χάρις 19, Ολαντίπο 18

Μέμφις Γκρίζλις – Ντιτρόιτ Πίστονς 95 - 88
Γκασολ 23, Κόνλεϊ 18, Ράντολφ 17 (22 ριμπ) – Σινκέλ 21, Μόνρο 16, Τζένινγκς 14 *Πηγή: sport-fm.gr*

Το μπλοκάκι του Μιλοβάνοβιτς!!

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ξεκίνησε τη δουλειά στη Βραζιλία, έχοντας την προσοχή του στραμμένη σε τέσσερις παίκτες, από τους οποίους θεωρείται πως ο Ροντρίγκο Σόουζα θα ταίριαζε πιο πολύ στην ΑΕΚ.

Το μπλοκάκι του Μιλοβάνοβιτς
Έχει πιάσει δουλειά για τα καλά τον τελευταίο καιρό ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ βρίσκεται από την Παρασκευή στη Βραζιλία (ενώ αρχικά είχε δει από κοντά τον Νεμάνια Νίκολιτς που έχει ενσωματωθεί στην εθνική Ουγγαρίας) και παρακολούθησε την πρώτη από τις αναμετρήσεις που είχε στην ατζέντα του, το Κριτσιούμα-Γκρέμιο, θέλοντας να τσεκάρει τέσσερις παίκτες. Ο πρώτος είναι ο Ροντρίγκο Σόουζα (παίκτης των γηπεδούχων) που έχει προταθεί και η περίπτωση του εξετάζεται. Είναι θηριώδης μέσος, ιδιαίτερα δυνατός και θεωρείται πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωρίζει, διότι η Ένωση έχει ανάγκη παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά, καθώς στα αμυντικός μέσος από το υπάρχων ρόστερ μπορεί να θεωρηθεί μόνο ο Κορδέρο. Δεν πρόκειται για τον παίκτη που πέρασε για λίγο από τον Παναθηναϊκό. Εκείνος εξάλλου ήταν φορ.

Οι υπόλοιποι που έχουν αγωνιστεί εκεί (δίπλα στον Ισπανό) είναι πιο πολύ παίκτες με δημιουργικές ικανότητες, όπως ο Ανάκογλου και ο Μάνταλος. Επιπλέον, είδε δύο ακόμη παίκτες που αγωνίζεται στον ίδιο χώρο, τον Σερτζίνιο και τον Μπάστος.

Ακόμη, ο Μιλοβάνοβιτς είδε και τον επιθετικό των γηπεδούχων, Λούκα, που παίζει στην κορυφή, αλλά μπορεί να αγωνισθεί και ως περιφερειακός.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για επιθετικό, δύσκολα για χαφ!!

Η απόκτηση ενός επιθετικού αποτελεί προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό ενόψει Ιανουαρίου. Οι δύο λόγοι που βάζουν… φρένο στην απόκτηση χαφ. Τώρα, αλλιώς το καλοκαίρι θα πάει για Μαυρία.

Πάει για επιθετικό, δύσκολα για χαφ
Γιάννης Αναστασίου, Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος συζήτησαν αρκετά για τα μεταγραφικά στη σύσκεψη που είχαν την Παρασκευή. Στο τραπέζι έπεσε το θέμα του επιθετικού και του χαφ. Η προσθήκη ενός παίκτη για τη γραμμή κρούσης είναι το πρώτο μέλημα ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει μια τέτοια κίνηση τον Ιανουάριο.

Σε ότι αφορά τον χαφ, ενώ μέχρι πρόσφατα φαινόταν ότι οι «πράσινοι» ψάχνονται για να πάρουν έναν παίκτη για το κέντρο, τον τελευταίο καιρό δεν είναι τόσο «ζεστοί» για το συγκεκριμένο θέμα και παρατηρείται μια… αλλαγή πλεύσης.

Ο κυριότερος λόγος είναι η άνοδος του Χρήστου Δώνη, που έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής τον τελευταίο καιρό, λόγω και των τραυματισμών παικτών που παίζουν στα χαφ βεβαίως. Ωστόσο, είναι εμφανής η βελτίωση του συγκριτικά με την περυσινή σεζόν. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής ήταν βασικός και έπαιξε σε ολόκληρο το πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως και στο εκτός έδρας με την Αϊντχόφεν και στα εντός με Παναιτωλικό (Κύπελλο), Ατρόμητο. Επιπλέον, μπήκε ως αλλαγή με τους Ολλανδούς στη Λεωφόρο, όπως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Ο άλλος λόγος είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα συνεχίσει στην Ευρώπη και οι επιλογές Μέντες, Λαγός, Δώνης, Πράνιτς, Μπούι, Νίνης θεωρούνται αρκετές για τα χαφ και πως δεν είναι άμεση ανάγκη η απόκτηση ενός παίκτη για αυτή τη θέση.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Χάρη Μαυρία, που βρέθηκε στη χώρα μας λόγω Εθνικής, είχαν τις τελευταίες οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Τη δεδομένη στιγμή είναι δύσκολο να φύγει από τη Σάντερλαντ και να επιστρέψει στο «τριφύλλι», αλλά δεν τον «χτυπήσει» τώρα θα το κάνει με μεγαλύτερη… τύχη το καλοκαίρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι!!

Ο Παναθηναϊκός βίωσε την άλλη πλευρά του (τρίποντου) φεγγαριού, ο Ολυμπιακός προελαύνει με 5-0 και ο Βασίλης Σκουντής περνάει την ώρα του παραφράζοντας τραγούδια!
Το τραγούδι που διάλεξα για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και νομίζω πως ταιριάζει γάντι στους (αντίθετους, εν προκειμένω) βίους των δυο ελληνικών ομάδων είναι βγαλμένο μέσα από έναν τριπλό μύθο: οι στίχοι του γράφτηκαν από τον Μιχάλη Κακογιάννη, το μελοποίησε ο Μάνος Χατζηδάκης και το ερμήνευσε πρώτη με απαράμιλλο τρόπο η Μελίνα Μερκούρη...
Αγάπη που `γινες δίκοπο μαχαίρι, άλλοτε μου `δινες μόνο τη χαρά, μα τώρα πνίγεις τη χαρά στο δάκρυ, δε βρίσκω άκρη, δε βρίσκω γιατρειά!
Βεβαίως -για να είμαι ειλικρινής- ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός απέχουν πολύ από τα ενστερνίζονται τον δραματικό τόνο του τραγουδιού, διότι μόλις χθες το βράδυ έπεσε η αυλαία του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και το μέλλον είναι και μακρινό, αλλά και άδηλον!
Για τον Παναθηναϊκό η αγάπη που 'γινε δίκοπο μαχαίρι δεν είναι άλλη από τα τρίποντα, αλλά ξα του (ς)! Οι "πράσινοι" πήγαν στη Βαρκελώνη κουβαλώντας στις αποσκευές τους ένα περιουσιακό στοιχείο, που εφόσον το δήλωναν στο τελωνείο θα πλήρωναν τα μαλλιοκέφαλα τους στον ΕΝΦΙΑ, γι' αυτό προτίμησαν να το αφήσουν στο αεροδρόμιο: τα 42/95 τρίποντα που είχαν βάλει στους πρώτους τέσσερις αγώνες (με αποκορύφωμα τα 18/26 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τα 9/16 με την Αρμάνι Μιλάνο) ήταν η ευλογία, αλλά τα 2/20 στο "Παλαού Μπλαουγκράνα" έγιναν-όπως το όρισε κάποτε ο Στιβ Γιατζόγλου- η κατάρα!
Οντως η ανάγνωση του αποτελέσματος είναι εύκολη από μια ματιά στη στατιστική και δεν εννοώ μονάχα τα τρίποντα, άλλωστε σε αυτό το γήπεδο ο Παναθηναϊκός έχει... λερωμένη τη φωλιά του από τις 25 Απριλίου του 2013, όταν στον πέμπτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας (παρόντων από την τωρινή ομάδα του Διαμαντίδη και του Γκιστ) έβαλε ένα στα 16, ηττήθηκε με 64-53 και είδε το 2-1 να μετατρέπεται σε 2-3 και να του κλείνει το δρόμο προς το Λονδίνο...
Τα τρίποντα είναι λοιπόν η προφανής αιτία της ήττας: η προφανής, η εύξολη και ίσως η πιο... βολική, αλλά φαντάζομαι ότι με το που πήρε στα χέρια του κι άρχισε να μελετάει το χαρτί της στατιστικής ο Ιβάνοβιτς, περισσότερο από τα 2/20 τρίποντα, θα στραβομουτσούνιασε με τις εννέα ασίστ.
Εννέα, οι μισές από αυτές που μοίρασαν οι Καταλανοί και -κυρίως- οι μισές και παραπάνω από αυτές που συνηθίζει να δίνει η ομάδα του!
Ο Παναθηναϊκός (του "χιλίαρχου" Διαμαντίδη) είχε 15 τελικές πάσες με την Τούροφ, 16 με την Μπάγερν Μονάχου, 25 με την Φενέρμπαχτσε/ Ούλκερ, 23 με την Αρμάνι Μιλάνο και μόλις εννέα στο άντρο της μιας από τις τρεις (μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με τον Ολυμπιακό) αήττητες ομάδες στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας...
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πολλά, λίγα ή τίποτε; Στο δικό μου το μυαλό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός προσηλυτίσθηκε σε ένα στιλ παιχνιδιού που αυτή τη φορά -σε αντίθεση με τα προηγούμενα δυο ματς- τον "πούλησε" και τον έκανε να ξεστρατίσει από την πεπατημένη οδό του. Εδωσε έμφαση στο περιφερειακό σουτ και συνέχισε να σουτάρει, παρά τη μνημειώδη αστοχία του, με αποτέλεσμα να παραμελήσει τη δημιουργία και από ένα σημείο και πέρα έμοιαζε να κυνηγάει χίμαιρες!
Ως αντίδοτο θα μπορούσε να επιμείνει στο inside game έστω και με τη λογική του "όσα βάζω, τρώω" (στην εξίσωση του Μπατίστα με τον Τόμιτς), αλλά όταν το επιχείρησε δεν εισέπραξε -και μάλιστα στις κρίσιμες στιγμές του ματς- τα προσδοκώμενα από τον Γκιστ και από τον Μαυροκεφαλίδη.
Στον αντίποδα των άσφαιρων κανονιοβολισμών από τα 6μ.75 και των λίγων ασίστ, ο Παναθηναϊκός τα ΄φερε μια ή άλλη στα ριμπάουντ, έκλεψε εννέα παραπάνω μπάλες, έκανε πέντε λιγότερα λάθη και -πέρα από τα νούμερα-πιστώνεται τη θεαματική αναβάθμιση της άμυνας του στο δεύτερο ημίχρονο και την επίδειξη των ανακλαστικών του, με αποτέλεσμα να μειώσει κατά 16 πόντους το παθητικό του, να φτάσει στο -5 με δική του την κατοχή της μπάλας και να αναγκάσει τους Καταλαβνούς να αγχωθούν και να εκνευριστούν. Απλώς, ελόγου τους έβαλαν τα μεγάλα και κρίσιμα σουτ στο καλάθι, ενώ ο Παναθηναϊκός τα έριξε στα σκουπίδια...
Δεν έχασε η Βενετιά βελόνι από την (φυσιολογική και εντός προγράμματος) ήττα, τουναντίον φαίνεται ότι τα καλά (με την μελλοντική προοπτική) νέα είναι περισσότερα από τα κακά. Στο κάτω κάτω -και για να συνδέσω αυτό το ζήτημα τόσο με τα προηγούμενα (του Σπανούλη), όσο και με τα επόμενα (του Ολυμπιακού), εδώ ισχύει πάντοτε η απλοϊκή λογική, όπως την έθεσε σε μια παλιά ραδιοφωνική μετάδοση ο Βασίλης Γεωργίου...
Δεν θυμάμαι για ποιον παίκτη το είπε, αλλά πράγματι (ο τάδε) ή που θα τα βάνει, ή που θα τα χάνει!
Τις προάλλες αναφερόμενος στην εφετινή αστοχία του Σπανούλη, τον παρηγόρησα γράφοντας ότι πρέπει να παίζει άλλες τρεις ζωές για να πλησιάσει τα χαμένα σουτ του Κόμπε Μπράιαντ και προτού αποσώσω αυτή την κουβέντα ο "Black Mamba" παρήγαγε και πάλι αρνητική δημοσιότητα: στο ματς με τους Γκρίζλις ξεπέρασε τον Τζον Χάβλιτσεκ και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα άστοχα σουτ στην ιστορία του ΝΒΑ, ενώ κόντρα στους Σπερς και μάλιστα εντός έδρας, κόλλησε στους 9 πόντους, με 1/14 σουτ!!!
Αφήνω όμως τον Κόμπε στον πόνο του και μετά τον Παναθηναϊκό, πιάνω τον Ολυμπιακό, που βάδισε στα χνάρια του αιωνίου αντιπάλου του (των περασμένων δυο εβδομάδων) και πρόσφερε μια απολαυστική και φαντασμαγορική παράσταση με θύμα τη Γαλατασαράιο του οργισμένου, πλην αγλαού Εργκίν Αταμνάν!. Το γεγονός ότι κόντεψε να βάλει εκατό πόντους είναι ήσσονος σημασίας, διότι στη βελόνα που έχει κολλήσει στο πικάπ του Σφαιρόπουλου, το offense ακούγεται χαμηλά και από το βάθος!
Τέτοια ώρα τέτοια λόγια βεβαίως, διότι αυτές οι αλληγορίες και η πλάκα δεν απασχολούν τον Γιάννη, ο οποίος υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και αφήνει στο πόδι του τον Τόμιτς. Για να μείνω λίγο ακόμη στον... χαβά μου, νομίζω ότι θα ήταν φρονιμότερο, αντί να τον τρέχουν τον άνθρωπο στα νοσοκομεία, να τον πάρει σηκωτό ο (γιατρός του Ολυμπιακού) Μυριοκεφαλιτάκης και να πάνε να πιουν μια τσικουδιά στο ρακάδικο του φίλου μου του Στέλιου (όπως και στη διάρκεια του τουρνουά στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη) στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου!
Περδίκι θα γινόταν ο Σφαιρόπουλος μέχρι να πει κίμινο!
Προς το παρόν, αυτός που δείχνει να 'χει γίνει περδίκι και να παρουσιάζει άριστη κλινική εικόνα είναι ολόκληρος ο Ολυμπιακός και μάλιστα σε πείσμα των απανωτών τραυματισμών και των απουσιών του: εδώ, λοιπόν, έρχεται να επιβεβαιωθεί (και για τους "ερυθρόλευκους") το βαθύτερο νόημα του στίχου στο τραγούδι με το οποίο διάνθισα τον πρόλογο μου...
Η αγάπη για την άμυνα (η οποία είτε είναι καινούργια, είτε απλώς αναζωπυρώθηκε με το καινούργιο φλερτ) μοιάζει στην παρούσα φάση με ένα μαχαίρι που έχει μια κάμα!
Το παράσημο που του επιδαψιλεύει η βαθμολογία δεν είναι αμελητέο: όχι το 5-0 και η πρώτη θέση στον Δ' όμιλο, αλλά το γεγονός ότι διαθέτει την καλύτερη άμυνα ανάμεσα στις 24 ομάδες με μέσο όρο στο παθητικό του 65.8 πόντους. Συν τοις άλλοις ο Ολυμπιακός σε κάθε αγώνα χαλάει το παιχνίδι των αντιπάλων, ρίχνει τα ποσοστά τους και τούτου δοθέντος, μετατρέπει ένα εξ ορισμού μειονέκτημα του σε πλεονέκτημα!
Τι εννοώ; Απόντος του Πρίντεζη και μέχρι πρότινος του Ντάρντεν -και δεδομένου ότι ο Χάντερ και ο Ντάνστον είναι παίκτες της ίδιας κοψιάς, που δεν παίζουν με πλάτη στο καλάθι, οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίαζαν σημαντικό έλλειμμα στο post-up με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στο σετ παιχνίδι, να εξαρτώνται κατά πολύ από το pick n' roll με τον Σπανούλη και να εμφανίζονται μονοδιάστατοι και προβλέψιμοι...
Τι συμβαίνει τώρα; Με την ασφυκτική πίεση στην μπάλα, με το μαρκάρισμα σε κάθε πάσα εισαγωγής και με την υπερχειλίζουσα επιθυμία τους που ανταποκρίνεται στο σύγχρονο κλισέ "άμυνα στα όρια του φάουλ" οι παίκτες του Ολυμπιακού οχυρώνουν τα μετόπισθεν τους, κάνουν κλεψίματα, ανοίγουν τον ρυθμό, τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο και σκοράρουν εύκολους πόντους, που είναι απαραίτητοι για να ξεμπουκώσει κάθε ομάδα!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πάλι γκολ ο Μπλάνκο, ισοπαλία η Μπαρτσελόνα!!

Δίχτυα για μία ακόμη φορά βρήκε ο Ίσμαελ Μπλάνκο στο πρωτάθλημα του Εκουαδόρ, στο 2-2 της Μπαρτσελόνα με την Ντεπορτίβο Κουένκα.
Ο Αργεντινός επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 στο 29' για την ομάδα του, η οποία είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με το γκολ του Κομπέλι στο 21'. Ο Μπανγκουέρα έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 39' με πέναλτι, όμως ο Κομπέλι με γκολ στο 86' έγραψε το τελικό αποτέλεσμα. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η λέξη τσίπα και παραίτηση είναι άγνωστες για τον Σαρρή!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και τις ευθύνες του για την κατάσταση στην Εθνική Ελλάδος.
Η εικόνα ξεφτίλας που παρουσίασε η Εθνική στο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε και το αποτέλεσμα –ντροπή ήταν το αποκορύφωμα της ……προσπάθειας που έκανε ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την κατάντια της Εθνικης ομάδας να διαλύσει ότι καλύτερο υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2004 μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Σαρρής κατέχει πλέον ένα παγκόσμιο ρεκόρ! Του παράγοντα, που έχει διαλύσει μέσα σε τρεις μήνες μία ομάδα μοντέλο και την έκανε σαν ….τα μούτρα του!
Μετά κιόλας το ματς με την Ρουμανία κατέληγα στο άρθρο μου εδώ στο gazzetta: «Κανονίστε εκεί στην ΕΠΟ ότι πιο πετυχημένο έχουμε σε αυτό το ποδόσφαιρο να το διαλύσετε και αυτό. Ικανούς σας έχω….».
Και έτσι έγινε δυστυχώς. Ο Σαρρής τα γκρέμισε όλα. Ρημαδιό τα έκανε. Εγραψα ότι είναι ικανός να τα διαλύσει όλα και ….δυστυχώς με δικαίωσε μέσα σε τέσσερα παιχνίδια. Ότι έχτιζαν με κόπο Ρεχάγκελ, Σάντος παίκτες και προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ τα γκρέμισε μέσα σε τρεις μήνες αυτός ο τύπος. Με την στάση του ενάμισι χρόνο ώθησε τον Σάντος στην έξοδο, ξήλωσε όλο το επιτελείο της Εθνικής, που είχε συμβάλει στις επιτυχίες της ομάδας(Φύσσας, Βόκολος), πήρε στις μικρές Εθνικές ομάδες κάποιους μαθητευόμενους μάγους, με αποτέλεσμα η Νέων να φάει δέκα γκολ και επέλεξε τον Ρανιέρι, βλέποντας μόνο το όνομα και όχι τι έκανε τα τελευταία χρόνια.
Μία ματιά στο τι είχε κάνει την προηγούμενη χρονιά στην Μονακό να έριχνε θα καταλάβαινε πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ακόμα , όμως , και αν δεχθούμε ότι ο Ρανιέρι ήταν μία λογική επιλογή με όλα τα άλλα που έκανε ο Σαρρής, τον ….ξεγύμνωσε τον Ιταλό προπονητή, πριν καν αναλάβει.
Μέσα σε τρεις μήνες η Εθνική έγινε χειρότερη από ότι ήταν πριν αναλάβει ο Ρεχάγκελ. Ο Ρανιέρι θύμισε…..Αρχοντίδη καλώντας 38 διεθνείς σε τέσσερα παιχνίδια και παρουσίασε στο γήπεδο μία ομάδα μπάχαλο, χωρίς αρχή και τέλος. Συγκεκριμένοι μάνατζερ έκαναν κουμάντο στις κλήσεις παικτών. Με λίγα λόγια σε αυτά τα ματς η Εθνική ήταν ακριβώς ότι και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που διοικεί ο επικίνδυνος Σαρρής. Ένα μπάχαλο.
Φυσικά και έχουν ευθύνες και οι παίκτες ειδικά για την ήττα από τα Νησιά Φερόε. Αλλά και αυτό ευθύνη του Σαρρή και του Ρανιέρι, είναι κυρίως.Οταν οι παίκτες παρουσιάζουν αυτή την εικόνα, φταίει και ο πρόεδρος και ο προπονητής της ομάδας. Και όταν οι παίκτες της Εθνικής από εκεί, που έβαζαν την Εθνική πάνω από τους συλλόγους τους έχουν φθάσει στο σημείο να αποφεύγουν να …..παίξουν όταν νοιώσουν ένα μικρό πόνο καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει θέμα.
Και μην ξεγελιέστε , ο Ρανιέρι έφυγε, αλλά ο Σαρρής-δηλαδή το πραγματικό πρόβλημα- παραμένει. Εγώ έχω να κάνω μία ερώηση στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Τσίπα ξέρει τι σημαίνει; Μάλλον όχι , διότι αν ήξερε θα είχε παραιτηθεί με την λήξη του αγώνα –ντροπή με τα Νησιά Φερόε. Γιώργο Σαρρή θα σε γράψει η ιστορία σαν τον πιο αποτυχημένο πρόεδρο της ΕΠΟ. Ομάδα μοντέλο την έκανες…..
ΥΓ: Φυσικά ο Σαρρής δεν είδε φως και μπήκε πρόεδρος της ΕΠΟ. Όπως κατέγραψαν όλα τα ρεπορτάζ τότε μπήκε υπό τις ευλογίες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Να τον χαίρεται λοιπόν….
ΥΓ2: Φυσικά αυτή η κατάντια της Εθνικής είναι και μία ωραία απάντηση και σε κάποιους φιλάθλους ,αλλά και δημοσιογράφους, που έκραζαν τον Σάντος, τον Κατσουράνη και την Εθνική μέχρι το καλοκαίρι διότι δεν έπαιζε μπάλα. Το ότι έφθασε ένα πέναλτι μακριά από τους 8 του Μουντιάλ, το ότι έφθασε στους 8 του Euro και το ότι έπαιζε συνεχόμενα σε τελικά Μουντιάλ και Euro δεν μέτραγε επίσης για αυτούς. Πιστεύω ότι τώρα θα είναι ....ευχαριστημένοι και θα έχουν ....δακρύσει από την ...μπαλαρα που βλέπουν. Τέτοια ......μεγαλεία σαν τα ....σημερινά που να τα ζήσουν οι αμπαλοι Σαντος και Κατσουράνης και Καραγκούνης...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η τελευταία επανάσταση του Κρόιφ!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την τελευταία επιστροφή του Γιόχαν Κρόιφ στον Άγιαξ και τις προσπάθειες του «Ιπτάμενου Ολλανδού» για να επιστρέψει ο σύλλογος στις ποδοσφαιρικές αρχές που τον έκαναν να ξεχωρίζει.
Νοέμβριος του 1980. Ο Κρόιφ επέστρεφε στο Άμστερνταμ μετά την περιπλάνηση σε ΗΠΑ και Λεβάντε, ως τεχνικός τεχνικός διευθυντής του Λέο Μπενάκερ. Δεν άντεξε για πολύ έξω από το χορτάρι. Περίπου ένα χρόνο μετά, υπέγραψε συμβόλαιο ως ποδοσφαιριστής. Μπήκε στο γήπεδο  και ξεκίνησε να σημαδεύει από τη γραμμή του κέντρου το δοκάρι της εστίας, την ώρα που ο κόσμος ανέβαζε όλο και περισσότερο παλμούς φωνάζοντας το όνομά του.
ADVERTISEMENT
Ο Γιόχαν Κρόιφ δεν θέλει συστάσεις. Εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άγιαξ ανήμερα των 10ων γενεθλίων του και δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να δείξει ότι ανήκει σε αυτή τη σπάνια κάστα παικτών που μπορούν να αλλάξουν την ιστορία του ποδοσφαίρου. Έκανε ντεμπούτο σαν σήμερα (15 Νοεμβρίου) το 1964, σκοράροντας το μοναδικό γκολ του Άγιαξ στην ήττα από την GVAV. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Άφησε το στίγμα του σε Άγιαξ, Μπαρτσελόνα και Εθνική Ολλανδίας, ενώ πήρε πρωτάθλημα και με τη Φέγενορντ. Τα πεπραγμένα του είναι εύκολο να τα δει κανείς. Ακόμα όμως και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, που δεν έχει και πολύ χώρο για ρομαντικούς και λογικές άλλων δεκαετιών, ο Κρόιφ κατάφερε να κάνει τη δική του επανάσταση στον Άγιαξ.
Τον Σεπτέμβριο του 2010, στη στήλη του στην Telegraaf, ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» ξεσπάθωνε για την ομάδα της καρδιάς του, μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου για το Champions League. «Αφήστε με να σας το καταστήσω σαφές. ΑΥτός ο Άγιαξ είναι χειρότερος ακόμα και από την περίοδο που προηγήθηκε της άφιξης του Ρίνους Μίχελς. Δεν είναι πια Άγιαξ». Η κριτική του μεγάλου Κρόιφ για τον Αίαντα ήταν συχνό φαινόμενο. Παραγκωνισμένος από τη διοίκηση και προσφάτως εκδιωγμένος από τη Μπαρτσελόνα, κάποιοι τον θεώρησαν γραφικό.

Μαθημένος σε έναν Άγιαξ ικανό να κοιτάξει στα μάτια τον οποιοδήποτε αντίπαλο, περισσότερο τον ενόχλησε ο τρόπος παιχνιδιού και αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ο σύλλογος έδειχνε να δέχεται ότι έχει μικρύνει και να προσαρμόζεται στην ψυχρή προσέγγιση των διοικούντων. Αποφάσισε λοιπόν να αναλάβει δράση. Συγκέντρωσε τριγύρω του τον Μάρκο Φαν Μπάστεν (με τον οποίο είχε έρθει σε κόντρα στο παρελθόν), τον Ντένις Μπέργκαμπ και τον Βιμ Γιονγκ. Στόχος του ήταν η αλλαγή των ανθρώπων που παίρνουν τις αποφάσεις στο σύλλογο με άλλους, που να προέρχονται κυρίως από την δεξαμενή των πρώην αθλητών του, προκειμένου να επαναφέρουν την φιλοσοφία του πραγματικού Αίαντα. Και να καλύψουν το χρέος των 22.7 εκατομμυρίων.
Ο πρόεδρος Ούλι Κόρονελ και ο γενικός διευθυντής Ρικ φαν ντερ Μπόογκ ούτε καν δέχθηκαν να συναντηθούν μαζί του. Άλλα στελέχη, απλά γελούσαν με τις πρακτικές του, θεωρώντας ότι ένας σύγχρονος επαγγελματικός σύλλογος δεν μπορεί να διοικηθεί με αυτές τις αρχές. Την ίδια περίοδο, ο κόσμος συνέχιζε να σηκώνεται στο 14' και να φωνάζει «Σηκωθείτε πάνω, αν στηριζετε τον Γιόχαν». Οι οργανωμένοι έκαναν την αρχή και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν. Ακόμα και η νέα γενιά ήξερε πολύ καλά τι σημαίνει για το σύλλογο. Η παρουσία του στα ΜΜΕ, αλλά κυρίως η αύρα του που περιφερόταν παντού στο σύλλογο, υποβοηθούμενη αρκετές φορές και από τις τεχνικές marketing, έκανε την παρουσία του να επιβιώνει. Και αρκετοί, καταλάβαιναν το πνεύμα των αλλαγών που ήθελε.
Ο Κρόιφ υποστήριζε ότι στον κόσμο των «αρπαχτικών», ομάδες που δεν έχουν την οικονομική δυναμική μεγιστάνων πρέπει να λειτουργούν με βασικό άξονα τις έξυπνες κινήσεις. Προκειμένου να επιστρέψει στην ελίτ ο Άγιαξ, ο «λιγνός» υποστήριζε ότι πρέπει να σταματήσει να δαπανά χρήματα σε υπερτιμημένους ποδοσφαιριστές και να επιστρέψει στις παραδοσιακές αρχές του: Τους νέους παίκτες. Το 1995, όταν η γενιά του Ντάβιτς, των Ντε Μπουρ, του Κλάιφερτ και των άλλων έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης, δεν ήταν άλλωστε και τόσο μακρινό. Πρώην παίκτες εκείνης της φουρνιάς, όπως ο Μπέργκαμπ και ο Ντάβιτς, θα αναλάμβαναν το τεχνικό σκέλος του πρότζεκτ. Διάφορες ιδέες προωθήθηκαν. Όπως να μην υπάρχουν απαιτήσεις νίκης από τις μικρές ομάδες, θέτοντας την ατομική εξέλιξη ως το βασικό στόχο. Ή τη δουλειά των νέων παικτών σε άλλα αθλήματα, όπως το τένις, το τζούντο και το πόλο, προκειμένου να αναπτυχθούν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, τα «θέλω» του Κρόιφ και των υποστηρικτών του εμπνέονταν από μια νοσταλγία για το παρελθόν. Από μία τάση διαφοροποίησης από τις προσταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Τελικώς, οι πιέσεις απέδωσαν και οι διοικούντες δέχθηκαν να δοκιμάσουν το πλάνο του. Ουσιαστικά, η διοίκηση χωρίστηκε σε τρεις τομείς και ο Κρόιφ ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής σε ό,τι είχε να κάνει με τεχνικά ζητήματα.

Η διοίκηση όμως περίμενε στη γωνία και αποφάσισε να κόψει τα φτερά του Ολλανδού, δίνοντας το χρίσμα στη «Νέμεσή» του.  Το Νοέμβριο του 2011, προσέλαβαν το Λουίς Φαν Χάαλ ως διευθυντή ποδοσφαίρου. Κρόιφ και Φαν Χάαλ βρίσκονταν στην απέναντι όχθη για πολύ καιρό, με την κόντρα τους να ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του '80 και να εξελίσσεται.  Οι δυο τους έφτασαν να αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές πλευρές του Άγιαξ. Ο Κρόιφ τη ρομαντική και ο Φαν Χάαλ τη ρεαλιστική. Την τεχνοκρατική. Και η εκδίκηση του «Ιπτάμενου» ολοκληρώθηκε το  Δεκέμβριο του 2011.
Ένα μήνα νωρίτερα, ο Κρόιφ, ο οποίος είχε συστήσει μια πενταμελή επιτροπή για την επίβλεψη του κλαμπ, πήγε στα δικαστήρια, ζητώντας το μπλοκάρισμα της πρόσληψης του Φαν Χάαλ, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετη με το πλάνο που η διοίκηση του άναψε το «πράσινο φως» να περάσει. Το δικαστήριο πάγωσε την πρόσληψη και το Φεβρουάριο, κατάφερε να ακυρώσει την πρόσληψη. Η ομάδα μόλις είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα δεν ήταν και στην καλύτερη φάση της, με τον κόσμο να είναι διχασμένος. Τελικά, κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά από επτά χρόνια. Ο Ντε Μπουρ, που είχε αντικαταστήσει τον Γιολ στην τεχνική ηγεσία, στήριξε τον Κρόιφ και σε συνεργασία με τον Όφερμαρς, άλλαξε τακτική στις μεταγραφές. Το κενό του Έρικσεν, για παράδειγμα, καλύφθηκε με τον Κλάασεν. Στράφηκαν στην τεράστια δεξαμενή των τμημάτων υποδομής.
Αρκετοί δεν έχουν καλή άποψη για την εξέλιξη του γέρο-Κρόιφ. Στη Βαρκελώνη ειδικά κάποιοι πετούν δηλητήριο για την... αγάπη του για τα λεφτά. Ωστόσο, η τελευταία συμβολή του μόνο κακό δεν έκανε στον Άγιαξ. Τέσσερα συνεχόμενα Πρωταθλήματα και οικονομική ισχυροποίηση από τα χρήματα του Champions League. Το σημαντικότερο όμως είναι ίσως ότι με τον σύλλογο πλέον δεν ασχολούνται «απρόσωποι» κύριοι με κοστούμια, αλλά άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και από τη δυναμική του Αίαντα. Όχι απλοί παλαίμαχοι που έχουν ως όχημα απλά το ότι κάποτε έπαιξαν μπάλα, αλλά τεράστιες προσωπικότητες που «κουμπώνουν» στις θέσεις. Και το μοντέλο δείχνει να δουλεύει μια χαρά...
*Πηγή: gazzetta.gr*

O πάγος που... πάγωσε τη Γιουνάιτεντ!!

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο στην εξέδρα και ο πάγος έπειτα από κάθε προπόνηση μαρτυρά την αδυναμία να ξεπεράσει τον τραυματισμό του! Ο Φαν Χάαλ σε σκέψεις και ο... Μπεραχίνο στη λίστα. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Στο... 90' των μεταγραφών η Μάντσεστερ κατάφερε να πείσει τον Ριμπολόβλεφ με τα 16 εκατ. λίρες και ο Ραδαμέλ Φαλκάο πήρε θέση στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ ή μάλλον στις εξέδρες. Οχτώ μήνες πέρασαν από τον σοβαρό τραυματισμό του, ωστόσο ο απολογισμός του είναι φτωχός, πολύ φτωχός, μόλις... ένα γκολ σε πέντε ματς. Ο Κολομβιανός εισπράττει 190.000 λίρες την εβδομάδα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν του είναι στις εξέδρες του γηπέδου.
Η εικόνα άλλωστε που βάζει πάγο στο γόνατό του μετά από προπόνηση και αγώνα δείχνει πως ο Φαλκάο δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει το σοκ. Ο παίκτης παραμένει εκτός Εθνικής και κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα επιστρέψει ο 28χρονος. Για πολλούς είναι άλυτο μυστήριο, με τον Φαν Χάαλ να τονίζει πως δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει και τον Πέκερμαν να τον περιμένει... μάταια στην Εθνική.
Μόλις σε δυο ματς έπαιξε τις τελευταίες έξι εβδομάδες και το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν η Γιουνάιτεντ θα μπει σε διαδικασία απόκτησής του με μεταγραφή «Είναι φυσιολογικό το ανθρώπινο σώμα να μπαίνει σε μια διαδικασία προσαρμογής μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό» τονίζουν Κολομβιανοί γιατροί, χωρίς όμως να μπορούν να είναι σίγουροι για το αν θα επιστρέψει σύντομα στη δράση.

Μόνο ο πατέρας του αισιοδοξεί «ο γιος μου θα είναι διαθέσιμος την επόμενη εβδομάδα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει γιατί δεν ήταν στην αποστολή για τα φιλικά με ΗΠΑ και Σλοβενία.
Ο τραυματισμός στο γόνατο προκαλεί στον «Τίγρη» διαδοχικές επιπλοκές  και ο πάγος προσπαθεί να αποτρέψει το οίδημα μετά από κάθε προπόνηση. Τρεις σοβαρούς  τραυματισμούς υπέστη στο γόνατο, όμως ο τελευταίος φαίνεται πως τον έχει λυγίσει και ο Ολλανδός τεχνικός δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει για πολύ... «Η ισορροπία της ομάδας είναι πιο σημαντική για μένα» δήλωσε με νόημα ο προπονητής της Μάντσεστερ.
Η κατάσταση μόνο... περίεργη είναι πλέον για τους «κόκκινους διαβόλους» που θέλουν μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα. Ενα γκολ με την Εβερτον ο φτωχός απολογισμός του, τα χρήματα που του δίνουν πολλά και οι φωνές περί αποχώρησης του Φαλκάο ολοένα και δυναμώνουν.
Πρέπει να μείνει ο «Τίγρης» στο Ολντ Τράφορντ ή τον Γενάρη ο Μπεραχίνο θα αποτελέσει την εκλεκτή λύση για την επίθεση της Γιουνάιτεντ; Tα 7 γκολ σε 9 ματς μαρτυρούν την κλάση του, την εκρηκτικότητά του, αυτό που θέλει ο Ολλανδός τη δεδομένη στιγμή στην ομάδα του. Μπορεί να υποστηρίζουν πολλοί πως αν μετακομίσει στο Μάντσεστερ θα έχει την ίδια τύχη του Ζαχά, ωστόσο ο Φαν Χάαλ δεν αφήνει το βλέμμα από πάνω του.  Αυτό φέρεται να έχει τονίσει και στην πλευρά του παίκτη, πως αν αποκτηθεί δεν θα γίνει ακόμα ένας δανεικός σε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ....
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Γιαν Βερτόνχεν στο FourFourTwo!!

Ο Γιαν Βερτόνχεν μίλησε αποκλειστικά στο FourFourTwo για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τότεναμ και τις λύσεις. Ο Γιαν Βερτόνχεν εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αναλυτική προσέγγιση του Μαουρίσιο Ποκετίνο θα αποδώσει καρπούς στην Τότεναμ. Ο Αργεντίνος διαδέχθηκε τον Τιμ Σέργουντ το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας κάνει εκπληκτική δουλειά στη Σαουθάμπτον, οδηγώντας την στην 8η θέση με ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο.
Οι μέθοδοί του, ωστόσο, δεν έχουν ακόμα αφομοιωθεί από τους παίκτες του στην Τότεναμ, με τα σπιρούνια να έχουν 4 ήττες στα 5 τελευταία ματς εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Ο Χουάντε Ράμος είχε απολυθεί το 2008 μετά από ανάλογο σερί. Στο τελευταίο ματς της Τότεναμ εντός έδρας ακούστηκαν για πρώτη φορά αποδοκιμασίες και ο Ποκετίνο παραδέχθηκε ότι «θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία», πριν το επόμενο παιχνίδι με την Χαλ μετά τη διακοπή.
«Δεν έχουμε πάρει το μήνυμα», σχολίασε ο Αντεμπαγιόρ μετά τη νέα ήττα από την Στόουκ. Ο Βερτόνχεν, όμως, που δεν έπαιξε με τους Πότερς, πιστεύει ότι η Τότεναμ θα βελτιωθεί, αν ο Λίβι δώσει σε όλους χρόνο.
«Ο Ποκετίνο λατρεύει να αναλύει τα πάντα στην παραμικρή λεπτομέρεια και στο τέλος θα επωφεληθούμε από αυτό. Λατρεύει να συζητάει μαζί μας και νομίζω ότι μας κάνει καλό. Προσπαθούμε να παίξουμε παιχνίδι κατοχής από την άμυνα, πρεσάρουμε περισσότερο και χρειαζόμαστε χρόνο να προσαρμοστούμε στο καινούριο σύστημα. Έχουμε πολλούς παίκτες και ο καθένας χρειάζεται το χρόνο του», μας είπε ο Βέλγος αμυντικός.
Ο Βερτόνχεν πιστεύει ότι η Τότεναμ έχει την ποιότητα να τερματίσει στην 4άδα. Με τις Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οι Λονδρέζοι είναι μόλις στο -4 από την 4η θέση. Και ο Βέλγος διεθνής πιστεύει ότι αν εξαιρέσουμε τις Τσέλσι και Σαουθάμπτον, όλοι οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα.
«Αν αφήσουμε στην άκρη την Τσέλσι και αυτή τη στιγμή τη Σαουθάμπτον, δεν βλέπω καμία άλλη ομάδα να μπορεί να κάνει σερί 5 νικών. Έτσι, έχουμε ακόμα περιθώριο. Η Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ και η Έβερτον είναι όλες κοντά. Πιθανότατα μόνο η Τσέλσι να είναι πολύ δυνατή για εμάς. Υπάρχουν πολλά ματς ακόμα και η 4η θέση είναι πιθανή», είπε στο FourFourTwo.
Στα εκτός έδρας ματς τα σπιρούνια τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, έχοντας χάσει μόλις μία φορά (από τη Σίτι), ενώ έχουν πάρει και βαθμό από την Άρσεναλ. Ο Βερτόνχεν πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στην πολύ αμυντική προσέγγιση, που έχουν οι αντίπαλοι στο White Hart Lane.
«Νομίζω ότι η Τότεναμ είναι από τη φύση της επιθετική ομάδα. Στα εντός έδρας ματς, οι αντίπαλοι παίζουν πολύ αμυντικά και αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες απέναντι σε ομάδες, που παίζουν στην αντεπίθεση. Εκτός έδρας πρώτο μας μέλημα είναι να επιτεθούμε, κάτι που μας ταιριάζει περισσότερο, όταν και ο αντίπαλος προσπαθεί να παίξει και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι. Οι οπαδοί περιμένουν πολλά από εμάς, κάτι που είναι φυσιολογικό, καθώς έχουμε πολλούς παίκτες με εμπειρία. Έτσι, περιμένουν συγκεκριμένους βαθμούς και γκολ στη σεζόν. Κάποιες φορές αυτή η πίεση μας επηρεάζει με την καλή έννοια και πάντα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αν και κάποιες φορές δεν φαίνεται έτσι!», σχολίασε ο Βέλγος.
ADVERTISEMENT
«Μετά το ματς με τη Νιούκαστλ κάποιος με ρώτησε τι είναι αυτό που μας λείπει. Κάποιες φορές χρειάζεσαι και λίγη τύχη, για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Είχαμε τύχη στο ματς με την Άστον Βίλα με την αποβολή του Κριστιάν Μπεντέκε. Οι αποφάσεις ήταν με το μέρος μας και ήμασταν τυχεροί με το γκολ-φάουλ του Κέιν. Κάποιες φορές χρειάζεσαι την τύχη, προκειμένου να αλλάξεις τα πράγματα και ελπίζουμε ότι έτσι θα γίνει», ολοκλήρωσε ο Βερτόνχεν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Βελλής: «Γιατί να δίνουν αναφορά στον Μαρινάκη;»

Ο Σταμάτης Βελλής με δημοσίευσή του σε forum οπαδών του Απόλλωνα, κάνει επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη...
Μπορεί να έχει αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Σταμάτης Βελλής δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με αυτό. Έτσι, μέσω forum οπαδών του Απόλλωνα πήρε θέση για όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την Παρασκευή...
Αναλυτικά η δημοσίευσή του:
«Καλά, ας υποθέσουμε πως έτσι έγιναν, όπως τα λέει ο κ. Μαρινάκης. Όμως εδώ τίθενται δύο τεράστια ερωτήματα.
1) Ο Μελισσανίδης δεν "έπαιζε μπάλα" εδώ και κάποια χρόνια. Για αυτά που συνέβησαν λοιπόν τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί δε μας λέει ο κ. Μαρινάκης ποιος ευθύνεται; Σίγουρα πάντως ΟΧΙ ο Μελισσανίδης.
2) Και κυριότερο: Από που και ως που κ. Μαρινάκη σου δίνουν αναφορά για το ποιοι διαιτητές θα ορισθούν σε αγώνες της Football League και για το ποιος ζήτησε την αντικατάσταση τους οι κκ Κουρίδης, Σαρρής και σια στους οποίους αναφέρεσαι; Τι είσαι εσύ και σου "αναφέρονται"; Μήπως κουτό παιδί με αυτά που είπες καρφώνεσαι μόνος σου και μας δικαιώνεις όλους εμάς χωρίς καν να το καταλάβεις; Μήπως έτσι αποδεικνύεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ότι όλοι αυτοί θεωρούν εσένα αφεντικό τους και σου δίνουν πλήρεις αναφορές;»
*Πηγή: gazzetta.gr*

Όσο πιο σύντομα γίνεται…!!

O Hρακλής Αντύπας γράφει για τις καταγγελίες που έγιναν και εύχεται... η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ενώ αναφέρεται και στην Εθνική.
Αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα μπορεί να μην έχουμε, αλλά εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου όχι μόνο υπάρχουν, αλλά είναι και καυτές.  Ειδήσεις που δεν είναι ευχάριστες και όλοι όσοι ασχολούμαστε με την στρογγυλή θεά προβληματιζόμαστε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.
Μέχρι πρότινος, είχαμε καταγγελίες μέσω φημών ή στην καλύτερη των περιπτώσεων «κύκλων» . Τώρα βρεθήκαμε μπροστά σε ξεκάθαρες καταγγελίες. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης δεν κρύφτηκε, πίσω από το δάχτυλό του. Μίλησε δημοσίως και απέδειξε περίτρανα, ότι έχει, είχε και θα έχει το θάρρος της γνώμης του.
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να πραγματοποίησε αυτές τις καταγγελίες χωρίς να έχει στοιχεία στα χέρια του. Αυτό που εύχομαι είναι η δικαιοσύνη να κάνει την… δουλειά της και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Αυτή είναι που θα αποφανθεί, αυτή είναι που θα καθαρίσει μία και καλή το τοπίο. Όπως άλλωστε είπε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού «πρέπει να μπει τελεία. Όχι άνω τελεία, αλλά τελεία». Γιατί όσο αιωρούνται φήμες, συντηρούνται αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις  και δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, είμαστε βέβαιοι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει. Και πια δε μιλάμε για ομάδες και καζούρα μεταξύ των οπαδών, ούτε καν για λάσπες που συχνά πυκνά πετούν παράγοντες ομάδων,  αλλά για ανθρώπινες ζωές. Η κατάσταση κοινώς, ξεφεύγει…
Προσωπικά ανήκω σε αυτούς που ποτέ δεν με «έφτιαχνε» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το έχω άλλωστε ξαναγράψει. Προς Θεού, δεν ήθελα να χάνει, χαιρόμουν ως ένα σημείο με τις νίκες και τις επιτυχίες, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης, ανήκω στη μερίδα των φίλων του ποδοσφαίρου που γκρίνιαζαν για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η Εθνική ομάδα και δεν πρόκειται ποτέ να αναπολήσω τις μέρες του μισού – μηδέν με τις ευκαιρίες των αντιπάλων να διαδέχονται η μία την άλλη. Αναγνωρίζω ότι το σφιχτό παιχνίδι ήταν αποτελεσματικό, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε.
Επίσης, ποτέ δεν ήμασταν υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κάποια στιγμή θα ερχόντουσαν και οι άσχημες μέρες. Με την ήττα από τα Νησιά Φερόε βέβαια, πιάσαμε πάτο. Πιο κάτω δεν γίνεται και άπαντες φέρουν ευθύνη. Η ηγεσία της ΕΠΟ, ο προπονητής και οι παίκτες. Γιατί ότι προβλήματα και να υπάρχουν, οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να βγάλουν σε κάποιο σημείο και τον εγωισμό τους. Δεν γίνεται ερασιτέχνες να κερδίζουν πέρα για πέρα δίκαια, επαγγελματίες και με τους περισσότερους να αγωνίζονται στο εξωτερικό. Και φυσικά δε νομίζω ότι η απομάκρυνση των Φύσσα και Βόκολου (που βρήκαν πάντως στέγη…) να ευθύνεται για την ντροπιαστική ήττα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Nεκρός πρώην παίκτης του Παναιτωλικού!!

Ο Βαλερί Μεζάγκ, που τη σεζόν 2011-12 πέρασε από τον Παναιτωλικό, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του! Ήταν μόλις 30 ετών...
Ο Μεζάγκ βρέθηκε στο Αγρίνιο τη σεζόν 2011-12 και έκανε τρεις εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Μοντπελιέ, πέρασε από την Πόρτσμουθ ως δανεικός, για να πάει στη Σοσό. Πέρασε από τη Χάβρη, τη Σατορού, τη Βαν και στη συνέχεια πήγε στην Παναιτωλικό.
Στο Αγρίνιο δεν έπιασε και συνέχισε την καριέρα του στη Μπέρι, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Σπόρτινγκ Τουλόν Βαρ, που αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία της Γαλλίας. Ήταν και εκείνη που ανακοίνωσε το θάνατό του, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια. Η Μονπελιέ εξέφρασε τον «πόνο και τη λύπη» της μέσω twitter...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ήρωας ο Κατσουράνης στην Ινδία!

Το βραβείο «Hero of the Match» κέρδισε ο Κώστας Κατσουράνης με την εμφάνισή του κόντρα στην Νόρθιστ Γιουνάιτεντ (0-0).
Σε πρωταγωνιστή της Πούνε στα τελευταία παιχνίδια, έχει αναδειχθεί ο Κώστας Κατσουράνης.
Ο 35χρονος μέσος ξεκίνησε βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Νόρθιστ Γιουνάιτεντ του Αλέξανδρου Τζόρβα που έμεινε στον πάγκο και η εμφάνισή του ήταν τέτοια, που τον βοήθησε να κερδίσει το βραβείο του «Hero of the Match».
Στο πρώτο ημίχρονο που η ομάδα του «Κατσουρ» είχε παθητικό ρόλο λόγω της υπεροχής των γηπεδούχων, ο Έλληνας άσος είχε περιοριστεί στα ανασταλτικά του καθήκοντα.
Στο δεύτερο όμως, που η Πούνε βγήκε μπροστά ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι από το κέντρο, παίρνοντας αρκετές πρωτοβουλίες, έστω και αν αυτές δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς το ματς έληξε 0-0.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Θρύλος Φέντερερ!!

Τι έκανε πάλι ο...Θεός! Βρέθηκε να χάνει, βρέθηκε να σώζει 4 match point, αλλά γι’ αυτό είναι ο Φέντερερ! Για να νικάει τον Βαβρίνκα και να παίζει για τον τίτλο του World Tour Finals με τον Τζόκοβιτς.

Θρύλος Φέντερερ!
Τι κι αν έχανε; Τι κι αν ο Βαβρίνκα σέρβιρε για το ματς; Ο King Roger... δεν χαμπάριασε τίποτα, έσωσε τρία match point αρχικά και κατακτώντας το tie break στο τρίτο σετ (σώζοντας εκ νέου match point του αντιπάλου του), προκρίθηκε στον τελικό του ATP World Tour Finals του Λονδίνου!

Έτσι, μετά από μια συγκλονιστική μάχη 2 ωρών και 48 λεπτών (στο καλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα του τουρνουά), ο βασιλιάς έκανε την ανατροπή και με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 7-6) θα διεκδικήσει την Κυριακή (22:00) τον έβδομο τίτλο του στην τελευταία διοργάνωση για το 2014. Εκεί όπου απέναντί του θα βρει τον εξίσου φορμαρισμένο και νούμερο ένα στον κόσμο για φέτος, Νόβακ Τζόκοβιτς που στα τρία σετ νωρίτερα είχε ρίξει στον καναβάτσο τον Κέι Νισικόρι και θέλει να κάνει το three-peat!

Στον ελβετικό εμφύλιο, ο Σταν μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είναι αλήθεια πως κατέκτησε το πρώτο σετ με σχετική ευκολία (προηγήθηκε ακόμα και με διπλό μπρέικ). Στο δεύτερο έδειξε να ‘χει το μομέντουμ, να αντέχει στην πίεση του συμπατριώτη του, αλλά όταν κλήθηκε να σερβίρει για να το στείλει στο tie break, τα ‘κανε μούσκεμα και ο Ρότζερ δεν του χαρίστηκε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με το καλημέρα στο τρίτο, ο Βαβρίνκα μπήκε σε θέση οδηγού. Και έδειχνε πως... άνετα θα πάει για τη νίκη. Όπως και πριν όμως, όταν κλήθηκε να σερβίρει για τη νίκη αυτή την φορά... λύγισε. Είχε τρεις ευκαιρίες για να πανηγυρίσει, αλλά το νούμερο δύο στον κόσμο δεν του το επέτρεψε και του έκανε μπρέικ (5-5 γκέιμ)!

Κι αφού στη συνέχεια ο Φέντερερ χρειάστηκε να σώσει μπρέικ πόιντ για να μείνει ζωντανός, το ματς οδηγήθηκε στην τελική ρώσικη ρουλέτα. Με τον Σταν να ‘χει και τέταρτο match point, αλλά τον μεγάλο Ελβετό να πετυχαίνει δύο σπουδαίες εμπνεύσεις στο net και αποδεικνύοντας ξανά το μεγαλείο του, να παίρνει μεγαλειώδη πρόκριση!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το τατουάζ του νικητή της ζωής, Γκουτιέρες!! (pic)

«Είμαι ξανά ζωντανός» αναφέρει το νέο τατού που «χτύπησε» ο Γιόνας Γκουτιέρες, ο οποίος «κατατρόπωσε» τον καρκίνο.

Το τατουάζ του νικητή της ζωής, Γκουτιέρες (pic)
Ένας απ’ τους λόγους να χτυπήσεις τατουάζ είναι για να «σημαδέψεις» στο κορμί σου κάτι μεγάλο που έζησες. Έναν έρωτα, έναν πόνο, ένα «μάθημα», μια «νίκη».

Όπως και ο Γιόνας Γκουτιέρες που έδωσε την μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και πριν λίγες μέρες τον «κατατρόπωσε».

Κι όχι ότι πρόκειται ποτέ να ξεχάσει αυτή την περίπετεία του, αλλά θέλει να κοιτάζει το χέρι του και να βλέπει ξανά και ξανά πως είναι ζωντανός. Πως βγήκε νικητής. Πως όλο το μέλλον του ανήκει!

«Είμαι ξανά ζωντανός. Πιο ζωντανός απ’ όσο ήμουν σε όλη την ζωή μου μέχρι τώρα. 3-11-14», αναφέρει σχετικά η «ζωγραφιά».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν… τρελοί στο Σαν Μαρίνο!! (video)


Σχεδόν 30.000 κάτοικοι. 61 ματς που έχαναν. 0 πόντοι που είχαν σε προκριματικά. Κι εκατοντάδες λόγοι (όσα τα γκολ που έχει εισπράξει) για να πανηγυρίσει έξαλλα το Σαν Μαρίνο το 0-0 με την Εσθονία!

Σαν… τρελοί στο Σαν Μαρίνο! (video)
Αν ΟΛΟΙ οι 30.324 οι κάτοικοι του Σαν Μαρίνο έμπαιναν σ’ ένα μεγάλο στάδιο, θα ‘μεναν κενά καθίσματα.

Αν για κάθε γκολ που είχαν φάει μέχρι σήμερα έβαζαν στην άκρη 10 ευρώ, θα πλησίαζαν τις αποζημιώσεις που έχει εισπράξει στην καριέρα του ο Ρανιέρι.

Αν ο προπονητής τους έμπαινε πριν τον αγώνα στ’ αποδυτήρια και φώναζε «πάμε για τη νίκη», οι παίκτες θα τον κοίταζαν σαν… εξωγήινο.

Για όλους αυτούς τους λόγους -και για τα 61 ολόκληρα παιχνίδια που έφευγαν από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένα κεφάλια κι ένα τσουβάλι γκολ στην πλάτη- η σημερινή ισοπαλία με την Εσθονία (0-0) ήταν άθλος.

Ο πρώτος πόντος στην ιστορία τους σε προκριματικά Euro ήταν χρυσάφι. Και η λήξη που βρήκε τους ημι-ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του μικρού κρατιδίου να μην έχουν ηττηθεί ήταν λόγος πανηγυρισμών που αρμόζουν σε κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους… χαμόγελα για Κούτσα!!

Εύκολη νίκη με 79-62 επί της Χιπούσκοα πήρε η Λαμποράλ Κούτσα, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νίκες και Ομπραντόιρο και Ανδόρρα επί των Φουενλαμπράδα και Μπανταλόνα αντίστοιχα.

Επιτέλους… χαμόγελα για Κούτσα!
Στις νίκες επέστρεψε η Λαμποράλ Κούτσα, επικρατώντας 79-62 της Χιπούσκοα, στη μετά-Κρέσπι εποχή, για την 7η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Κορυφαίος για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας ήταν ο Τόμας Ερτέλ με 15 πόντους.

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Ανδόρρα, η οποία επικράτησε 84-81 της Μπανταλόνα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ναβάρο με 15 πόντους, με τον Γιώργο Μπόργη να τελειώνει το ματς με 8 πόντους και τρία ριμπάουντ.

Νωρίτερα, η Ομπραντόιρο του Χάρη Γιαννόπουλου νίκησε τη Φουενλαμπράδα του Μανώλη Παπαμακάριου με 75-63. Ο πρώτος στα 16:49’’ που αγωνίστηκε είχε 3 πόντους με 1/1 τρ., ενώ ο δεύτερος δεν σημείωσε καλάθι, καθώς πάτησε το παρκέ για μόλις 2:44’’.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική:

Σάββατο, 15/11

Ομπραντόιρο-Φουενλαμπράδα 75-63
Λαμποράλ Κούτσα-Χιπούσκοα 79-62
Ανδόρρα-Μπανταλόνα 84-81

Κυριακή, 16/11

Μπιλμπάο-Σαραγόσα
Μανρέσα-Γκραν Κανάρια
Ρεάλ Μαδρίτης-Μούρθια
Μπαρτσελόνα-Βαλένθια
Εστουδιάντες-Σεβίλλη
Ουνικάχα Μάλαγα-Τενερίφη*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείδωσε» ο Τσάνας, «άδεια» στον Ρανιέρι!!

Επισημοποιήθηκε η -προσωρινή- ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Κώστα Τσάνα, που θα βρεθεί άμεσα στα Χανιά για το φιλικό με τους Σέρβους. «Άδεια» έως το τέλος του 2014 στον Ρανιέρι.

«Κλείδωσε» ο Τσάνας, «άδεια» στον Ρανιέρι
Ο Κώστας Τσάνας θα είναι και επίσημα ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει προσωρινά τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Η ΕΠΟ, μέσω ενημέρωσή της, γνωστοποιεί πως δόθηκε άδεια στον Ιταλό και τους συνεργάτες του μέχρι το τέλος του 2014 και πλέον αναμένεται η επισημοποίηση του «διαζυγίου» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όσον αφορά τον υπηρεσιακό τεχνικό, θα ταξιδέψει άμεσα από την Ημαθία στα Χανιά, όπου βρίσκεται λόγω ενός διεθνούς Τουρνουά της Εθνικής Νέων, προκειμένου να καθίσει στον πάγκο στο φιλικό απέναντι στην Σερβία. Τη θέση του θα «καλύψει» ο στενός συνεργάτης τους Μιχάλης Ιορδανίδης, ενώ μαζί με τον Τσάνα στην Κρήτη θα βρεθεί και ο γυμναστής Νεκτάριος Πανταζής.

Δίπλα του θα έχει και τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος παρά την αρχική σκέψη του να αποχωρήσει μετά την ντροπιαστική ήττα (0-1) από τις Νήσους Φερόε, συνεχίζει κανονικά διατηρώντας την θέση του διευθυντή Εθνικών ομάδων.



Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται πως δόθηκε άδεια στον κ. Κλάουντιο Ρανιέρι και τους συνεργάτες του έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας για το 2014.

Ρόλο υπηρεσιακού προπονητή στην Εθνική Ανδρών για τον φιλικό αγώνα με τη Σερβία (αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Τσάνας και υπηρεσιακού γυμναστή ο κ. Νεκτάριος Πανταζής, οι οποίοι θα μεταβούν στην Κατερίνη όπου βρίσκονται με την Εθνική Νέων απευθείας στα Χανιά.

Προπονητής για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της Εθνικής Νέων στο τουρνουά που διεξάγεται στην Κατερίνη αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Ιορδανίδης».

Spain and… the train!!

Καλή η Ισπανία, αλλά η κορυφή είναι… κατειλημμένη! Οι «φούριας ρόχας» καθάρισαν άνετα 3-0 τη Λευκορωσία, αλλά ακολουθούν το ασταμάτητο «τρένο» της Σλοβακίας που έκανε το «4 στα 4» στα Σκόπια (2-0).

Spain and… the train!
Κάποτε το «τρένο» ήταν εκείνη. Σήμερα η Ισπανία αναγκάζεται να το ακολουθεί στα προκριματικά του Euro!

Χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή δυσκολία, οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 3-0 της Λευκορωσίας, ωστόσο βλέπουν ακόμα την πλάτη της εκπληκτικής Σλοβακίας!

Κι αυτό διότι η ομάδα του Γιαν Κοζάκ δε σταμάτησε ούτε στα Σκόπια. Συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις (ανάμεσα στις οποίες και η νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης).

Και με δημιουργούς τους γνώριμους Βάις και Στοχ -που έφτιαξαν από ένα γκολ για τους σκόρερ Κούτσκα και Νέμετς- καθάρισε 2-0 την ΠΓΔΜ μέσα στα Σκόπια.

Κάπως έτσι, η γκολάρα του Ίσκο και τα ωραία σουτ των Μπουσκέτς και Πέδρο ήταν αρκετά για τους Ισπανούς ώστε να φτάσουν σε μια άνετη νίκη. Όχι όμως και για να φτάσουν παραπάνω από τη δεύτερη θέση, όπου ισοβαθμούν ακόμα με την Ουκρανία (σ.σ. πέρασε νωρίτερα από το Λουξεμβούργο) απέχοντας αμφότερες τρεις πόντους απ’ τους Σλοβάκους.


Τα σημερινά αποτελέσματα του 3ου ομίλου

Λουξεμβούργο-Ουκρανία 0-3
(33’, 53’, 56’ Γιαρμολένκο)

FYROM-Σλοβακία 0-2
(25’ Κούτσκα, 38’ Νέμετς)

Ισπανία-Λευκορωσία 3-0
(18’ Ίσκο, 19’ Μπουσκέτς, 55’ Πέδρο)

Η βαθμολογία (4 αγ.)

1. Σλοβακία 12 (8-2)
2. Ισπανία 9 (13-3)
3. Ουκρανία 9 (6-1)
4. FYROM 3 (4-8)
5. Λευκορωσία 1 (2-6)
6. Λουξεμβούργο 1 (3-11)

Η επόμενη αγωνιστική (27/3)

ΠΓΔΜ-Λευκορωσία (21:45)
Σλοβακία-Λουξεμβούργο (21:45)
Ισπανία-Ουκρανία (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας... Ζλάταν δεν φτάνει!!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε με γκολ απ’ τον τραυματισμό του, όμως η Σουηδία δεν κατάφερε να πανηγυρίσει, μένοντας στο 1-1 με το Μαυροβούνιο στην 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου των προκριματικών.

Ένας... Ζλάταν δεν φτάνει!
Οι Σουηδοί χάρηκαν με την επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ματς με το Μαυροβούνιο. Όμως ο επιθετικός της Παρί δεν ήταν… αρκετός για να πανηγυρίσουν τη νίκη, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-1 στο 80΄στην τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών για το Euro 2016.

Η Σουηδία πήρε από νωρίς τα ηνία στο σκορ, με τον Ιμπραΐμοβιτς να βρίσκει δίχτυα -με την επιστροφή του από τραυματισμό στον Αχίλλειο- μόλις στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από ασίστ του Τζίμι Ντουρμάζ. Η ομάδα του Έρικ Χαμρέν διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ και στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, με τον Ιμπραΐμοβιτς και πάλι να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 73’, ενώ στο 77’ ο Μπάσα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το Μαυροβούνιο.
Στο 80’ όμως, ο Γιόβετις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι -που κέρδισε μετά από ανατροπή του Ζένγκιν- έβαλε φωτιά στο ματς, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τελικά από έναν βαθμό.

Παρόλα αυτά, η Σουηδία πέρασε στη δεύτερη θέση -αφού έστω με τον βαθμό κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Ρωσίας απ’ την Αυστρία- ενώ το Μαυροβούνιο ισοβαθμεί με τους Ρώσους στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αυστρία-Ρωσία 1-0
(73' Οκοτιέ)

Μολδαβία-Λιχτενστάιν 0-1
(74' Μπουργκμάιγερ)

Μαυροβούνιο-Σουηδία 1-1
(80' Γιόβετιτς - 9' Ιμπραΐμοβιτς)

Βαθμολογία

Αυστρία 10 (5-2)
Σουηδία 6 (5-3)
Ρωσία 5 (6-3)
Μαυροβούνιο 5 (3-2)
Λιχτενστάιν 1 (1-6)
Μολδαβία 1 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (27 Μαρτίου 2015)
Λιχτενστάιν-Αυστρία (21:45)
Μολδαβία-Σουηδία (21:45)
Μαυροβούνιο-Ρωσία (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήθελε… σπρώξιμο η Ελβετία!

Το αυτογκόλ του Αρλάουσκις στο 66’… περίμενε η Ελβετία προκειμένου να της ανοίξει ο δρόμος για το τελικό 4-0 επί της Λιθουανίας, για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2016.

Ήθελε… σπρώξιμο η Ελβετία
Για 66 λεπτά η Ελβετία δυσκολευόταν αρκετά απέναντι στη Λιθουανία. Όμως, σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Αρλάουσκις σημείωσε αυτογκόλ (αφού δεν κατάφερε να διώξει με μπουνιές την μπάλα στο κόρνερ του Σακίρι!), με αποτέλεσμα να… ξυπνήσει την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς και να φτάσει στο 4-0, για την 4η αγωνιστική του πέμπτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2016.

Από τον πάγκο παρακολούθησε ολόκληρο το 90λεπτο, ο μέσος του Ολυμπιακού, Παϊτίμ Κασάμι.

Αν και είχε πολλές ευκαιρίες η Ελβετία να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο δεν τα κατάφερε. Μάλιστα, οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, αλλά ό,τι δεν κατάφεραν εκείνοι το έκανε ο τερματοφύλακας της Λιθουανίας, Αρλάουσκις, ο οποίος ύστερα από κόρνερ του Σακίρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του λόγω κακού υπολογισμού στο 66’!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισε η… κατηφόρα για τους γηπεδούχους, με τον Σχαρ να κάνει το 2-0, δύο λεπτά αργότερα και τον Σακίρι με γκολ στο 80’ και στο 90’ να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της (4ης) αγωνιστικής:
Σάββατο 15/11

Αγγλία – Σλοβενία 3-1
(59' Ρούνεϊ, 66', 72' Γουέλμπεκ – 57' Χέντερσον αυτ.)

Σαν Μαρίνο – Εσθονία 0-0

Ελβετία – Λιθουανία 4-0
(66’ αυτ. Αρλάουσκις, 68’ Σχαρ, 80’, 90’ Σακίρι)

Η Βαθμολογία στον 5ο όμιλο

1. Αγγλία 12
2. Σλοβενία 6
3. Ελβετία 6
4. Λιθουανία 6
5. Εσθονία 4
6. Σαν Μαρίνο 1

Η επόμενη αγωνιστική (5η):
Παρασκευή 27/03
Αγγλία – Λιθουανία
Σλοβενία – Σαν Μαρίνο
Ελβετία - Εσθονία

*Πηγή: sport-fm.gr*

Προσωρινά με Τσάνα, συνεχίζει ο «Κάρα»!!

Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Κώστα Τσάνα θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στο φιλικό παιχνίδι της Τρίτης η Εθνική ομάδα. Παραμένει στην θέση του ο Γιώργος Καραγκούνης. Η επόμενη μέρα.

Προσωρινά με Τσάνα, συνεχίζει ο «Κάρα»
Και Τσάνας και Καραγκούνης στην Κρήτη! Οι ιθύνοντες της ΕΠΟ θα στηριχθούν προσωρινά στον ανερχόμενο Έλληνα τεχνικό, επιλέγοντάς τον να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής στο φιλικό της Εθνικής με τη Σερβία την Τρίτη στα Χανιά.

Δίπλα του θα έχει τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος παρά την αρχική σκέψη του να αποχωρήσει μετά την ντροπιαστική ήττα (0-1) από τις Νήσους Φερόε, συνεχίζει κανονικά διατηρώντας την θέση του διευθυντή Εθνικών ομάδων.

Αποχωρεί άμεσα ο Ρανιέρι

Το Σάββατο το πρωί Γιώργος Σαρρής και Κλαούντιο Ρανιέρι είχαν συνάντηση, συμφώνησαν στην αποζημίωση που θα λάβει ο Ιταλός και εν συνεχεία γνωστοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Διάψευση για Τραπατόνι

Εκτός από σκληρή αυτοκριτική, η επόμενη μέρα περιλαμβάνει και έρευνα για την διάδοχη κατάσταση μετά την απομάκρυνση του Ρανιέρι. Από πλευράς ΕΠΟ διαψεύστηκε το όνομα του Τζιοβάνι Τραπατόνι το οποίο κυκλοφόρησε στον γερμανικό Τύπο.

Προσωρινά με Τσάνα

Ως προσωρινή λύση επιλέχθηκε ο Κώστας Τσάνας, ένας άνθρωπος που έχει άριστη γνώση των Εθνικών ομάδων, έχοντας το «τιμόνι» στις Ελπίδες και εσχάτως στους Νέους. Με το τελευταίο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μάλιστα είχε υποχρεώσεις αυτές τις ημέρες σε διεθνές τουρνουά στην Κατερίνη.

Συνεχίζει ο «Κάρα»

Από εκεί και πέρα δεν τίθεται θέμα Καραγκούνη, ο οποίος ήταν «σκασμένος» με την τροπή που πήρε το ματς με τις Νήσους Φερόε και μιλώντας με παίκτες της ομάδας εμφανιζόταν έτοιμος να αποχωρήσει. Εν τέλει όμως αποφάσισε να μείνει και να παλέψει κι αυτός μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς σε ένα πρωτόγνωρο είναι αλήθεια σκηνικό γι' αυτόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε… φόρα η Κηφισιά!!

Το θετικό σερί της συνεχίζει για τρίτη σερί αγωνιστική η Κηφισιά η οποία επιβλήθηκε 3-2 του Φοίνικα στη Σύρο και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά την τέταρτη αγωνιστική της Volleyleague.

Πήρε… φόρα η Κηφισιά
Ασταμάτητη δείχνει για τρίτη σερί αγωνιστική -και για δεύτερο εκτός έδρας ματς- η Κηφισιά η οποία επιβλήθηκε 3-2 σετ του Φοίνικα στη Σύρο, στην τέταρτη αγωνιστική της Volleyleague.

Το σύνολο του Κώστα Αρσενιάδη πήρε δύο φορές τα ηνία στα σετ (1-0 και 2-1), όμως ο Φοίνικας έφερε και τις δύο φορές στο ματς στα ίσα, με τον Ντόκιτς να ξεχωρίζει με 20 πόντους. Η Κηφισιά όμως -που είχε σε πολύ καλή μέρα τους Γιοβάνοβιτς, Φερέιρα και Παπαγγελόπουλο κυριάρχησε στο τάι μπρέικ και πήρε τους δύο πόντους που την ανέβασαν στην τρίτη θέση με 9 βαθμούς.

Από την άλλη, ο Φοίνικας γνώρισε την τρίτη του ήττα σε τέσσερις αγώνες και έμεινε στην έβδομη θέση με 5 βαθμούς.

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Μουλά Ειρ.

Διακύμανση:
1ο σετ: 5-8, 15-16, 16-21, 21-25
2ο σετ: 8-6, 16-15, 21-19, 25-23
3ο σετ: 7-8, 14-16, 17-21, 21-25
4ο σετ: 6-8, 15-16, 21-20, 25-21
5ο σετ: 4-5, 7-10, 11-12, 11-15

*Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 8 άσσους, 50 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 40 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 6 άσσους, 57 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 38 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 2-3 (21-25, 25-23, 21-25, 25-21, 11-15)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 5 (5/11 επ), Μουρούτης 9 (6/7 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ντάμποβιτς 6 (2/7 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Ντόκιτς 20 (14/43 επ, 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Λάππας 16 (13/26 επ, 3 μπλοκ, 60% υπ - 20% άριστες), Παπαδόπουλος 11 (10/29 επ, 1 μπλοκ, 65% υπ - 33% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 45% υπ - 10% άριστες), Αρβανίτης

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Σουλτανόπουλος 11 (7/12 επ, 4 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 15 (12/16 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φερρέρα 19 (15/30 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 68% υπ - 39% άριστες), Ρουμελιωτάκης 11 (9/16 επ, 2 μπλοκ, 52% υπ - 32% άριστες), Όστιν 1 (1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 20 (14/41 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 67% υπ - 29% άριστες), Νικολάκης, Χατζηπροδρόμου, Κόντος 1 (1 άσσος), Κάπελλας

Τρομερή αρχή και η Ορεστιάδα


Την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές πανηγύρισε η Ορεστιάδα, η οποία επιβλήθηκε 3-1 σετ της Λαμίας στην έδρα της.

Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα επιβλήθηκε παρότι έμεινε πίσω στα σετ, με τον τραυματισμό του Γκιμαράες στο δεύτερο σετ να γίνεται καθοριστικό σημείο για τη συνέχεια.

Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-5, 16-15, 21-19, 25-22
2ο σετ: 6-8, 13-16, 16-21, 23-25
3ο σετ: 6-8, 8-16, 11-21, 14-25
4ο σετ: 5-8, 12-16, 17-21, 24-26

*Οι πόντοι της Λαμίας προήλθαν από 4 άσσους, 53 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και της Ορεστιάδας προήλθαν από 5 άσσους, 56 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 1-3 (25-22, 23-25, 14-25, 24-26)

ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Μέλκας): Γκιρτζίκης 10 (8/13 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκιμαράες 6 (5/11 επ, 1 άσσος, 60% υπ - 20% άριστες), Μακ Κίμπιν Μ. 13 (11/26 επ, 2 μπλοκ, 65% υπ - 59% άριστες), Χήρας 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ), Μακ Κίμπιν Ρ., Παπαδόπουλος 21 (18/42 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Πίτερσον (λ, 61% υπ - 42% άριστες), Καρβούνης, Μαδούρας 1 (1/3 επ), Βλαχόπουλος, Αλεξίου 2 (2/4 επ, 61% υπ - 44% άριστες)

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Λούνα 27 (20/47 επ, 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Τόμσον 8 (4/8 επ, 4 μπλοκ), Γκουιγιέρμε 12 (10/21 επ, 2 μπλοκ, 56% υπ - 44% άριστες), Ποτολίδης 14 (9/11 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ριζόπουλος 14 (13/23 επ, 69% υπ - 58% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 73% υπ - 48% άριστες), βλασακίδης, Διαμαντίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το γιόρτασε με την ψυχή του ο Ρούνεϊ!! (pics)

Όπως αξίζει στο μεγάλο του κατόρθωμα χάρηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ τις 100 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας. Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ τιμήθηκε, σκόραρε και μετά γιόρτασε με την οικογένεια του.

Το γιόρτασε με την ψυχή του ο Ρούνεϊ! (pics)
Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Δε συμπληρώνεις κάθε μέρα 100 συμμετοχές με το εθνόσημο. Και μάλιστα με τη φανέλα της Αγγλίας.

Γι’ αυτό ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φρόντισε να το χαρεί με την ψυχή του.

Πριν την έναρξη λοιπόν του αγώνα με τη Σλοβενία τιμήθηκε από τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Κατά τη διάρκειά του συνδύασε τη γιορτή με το καθήκον (κερδίζοντας κι εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι της ισοφάρισης).

Και μετά τη λήξη μοιράστηκε τη χαρά του στο twitter, ανεβάζοντας φωτογραφία με τη γυναίκα και τα παιδιά του και γράφοντας: «Χαρά που νικήσαμε σήμερα και περηφάνια που έφτασα τις 100 συμμετοχές. Ήταν εκπληκτικό να βγαίνω στο γήπεδο με τους γιους μου. Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς για την υποστήριξή τους».




*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρίποντο στην Τουρκία!! (video)

Η Πινάρ Καρσίγιακα ηττήθηκε στην παράταση από την Μπεσίκτας. Όμως, για να οδηγηθεί το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, χρειάστηκε ένα τρίποντο του Κρις Λόφτον πίσω από το κέντρο, με το οποίο έγινε το 75-75!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρίποντο στην Τουρκία! (video)
Που να βρεις ψυχολογία στην παράταση μετά από τέτοια ισοφάριση! Τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος η Πινάρ Καρσίγιακα προηγούταν 75-72 στην έδρα της Μπεσίκτας.

Όμως, ύστερα από τη δεύτερη χαμένη βολή ενός παίκτη της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Eurocup, οι γηπεδούχοι πήραν το αμυντικό ριμπάουντ, με την μπάλα να φτάνει στον Κρις Λόφτον και τον Αμερικανό να σηκώνεται πίσω από το κέντρο, στέλνοντας την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο με ένα απίστευτο τρίποντο!

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη που πήραμε, ενώ είμαι χαρούμενος που έστειλα την αναμέτρηση στην παράταση. Άλλωστε, αρκετές φορές στις προπονήσεις δοκιμάζουμε σουτ από το κέντρο», δήλωσε ο Κρις Λόφτον μετά τη νίκη της Μπεσίκτας στην παράταση με 87-82.

Δείτε το βίντεο:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρκόπουλος: «Ήμασταν πιο τυχεροί»

Η τύχη αλλά και η αποτελεσματική άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσαν τη νίκη στον Κόροιβο Αμαλιάδας επί του Άρη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Μαρκόπουλος: «Ήμασταν πιο τυχεροί»
Χαρούμενος για τη νίκη επί του Άρη, αλλά περισσότερο για τη μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του Κοροίβου Αμαλιάδας ήταν ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη στήριξή του ακόμα και όταν η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ.

Αναλυτικά ο Χάρης Μαρκόπουλος είπε:

«Ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι σε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Πρόκειται για μια ομάδα που ψάχνει πάντα την καλύτερη επιλογή, παίζει ομαδικά, βρίσκει τον ελεύθερο παίκτη και αυτό δεν ήταν εύκολο για εμάς να το αντιμετωπίσουμε. Ενώ είχαμε πει κάποια πράγματα, στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε τίποτα από αυτά. Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά, πήρε μια μεγάλη διαφορά. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο να εξισορροπήσουμε κάπως την κατάσταση και όπως είπε ο κόουτς (σ.σ. Δημήτρης Πρίφτης) στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ σκληρά, ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα και νομίζω ήταν άξιο αναφοράς πως δεχτήκαμε μόνο δύο τρίποντα, έναντι των επτά του πρώτου ημιχρόνου. Το παιχνίδι πήγε στο ποιος θα βάλει το σουτ. Ποιος θα βγάλει τη σωστή φάση στο τέλος και εμείς ήμασταν πιο τυχεροί. Κερδίσαμε και συνεχίζουμε γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ενέργεια που έβγαλε, έδωσε φτερά στους παίκτες, ειδικά όταν ήμασταν πίσω στο σκορ και καταφέραμε να επιστρέψουμε».

Από την πλευρά του, ο Γκιγιέ Ρούμπιο τόνισε: «Είναι μια σημαντική νίκη, καθώς δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Γνωρίζουμε τη θέση στην οποία βρισκόμαστε και από αυτήν να παλέψουμε για το καλύτερο. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι αντίπαλοί μας ήταν πιο δυναμικοί και αποφασιστικοί, όμως καταφέραμε και το γυρίσαμε. Μπράβο σε όλους για την προσπάθεια και ευχαριστούμε τον κόσμο μας που με το χειροκρότημα και την αύρα του μας ώθησε στη σπουδαία νίκη».

Πήραν «συγχωροχάρτι» Γκονλούμ και Αρσλάν!!

Λίγες ώρες κράτησε η τιμωρία των Κερέμ Γκονλούμ και Εντέρ Αρσλάν από τη διοίκηση της Γαλατασαράι, ύστερα από συνάντηση που είχαν οι δύο παίκτες με τον τιμ μάνατζερ, Μουράτ Οζιέρ.

Πήραν «συγχωροχάρτι» Γκονλούμ και Αρσλάν!
Κανονικά στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν τέθηκαν ξανά οι Κερέμ Γκονλούμ και Εντέρ Αρσλάν, οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί από τη διοίκηση της Γαλατασαράι, ύστερα από την απόφασή του να κινηθούν νομικά κατά της ομάδας, λόγω οφειλών.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Τουρκία, οι δύο παίκτες είχαν μία συνάντηση με τον τιμ μάνατζερ της Γαλατά, Μουράτ Οζιέρ, όπου απολογήθηκαν και στη συνέχεια ενημέρωσαν τους δικηγόρους τους να μην καταθέσουν προσφυγές.

Έτσι, ο Εργκίν Αταμάν θα έχει τους Γκονλούμ και Αρσλάν διαθέσιμους στο το ντέρμπι της Δευτέρας (17/11) κόντρα στη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θεοδωρίδης: «Θα πει και... άλλα ο Μαρινάκης»

Νέες αποκαλύψεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένεται να κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως προανήγγειλε ο Σάββας Θεοδωρίδης. «Ας ανέβει η ΑΕΚ και μετά το συζητάμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Θεοδωρίδης: «Θα πει και... άλλα ο Μαρινάκης»
Συνέχεια σε όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο περιθώριο της χθεσινής (14/11) σύσκεψης της Σούπερ Λίγκας, περί απειλών του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Χριστόφορο Ζωγράφο, έδωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στο «Action 24» και τοποθετήθηκε επί του θέματος, τονίζοντας ότι θα πει και άλλα ο ιδιοκτήτης των «ερυθρολεύκων». Μάλιστα, τόνισε ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ.

«Ο κ. Μαρινάκης λέει συγκεκριμένα πράγματα, τα ονοματίζει και για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γίνεται δολοφονική απόπειρα. Πήγαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο, με λοστούς. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για όλη την κοινωνία. Για μένα υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από όλα αυτά. Να ψάξουν για τους ηθικούς αυτουργούς. Από πού ξεκίνησαν εκείνοι οι δύο με το λοστό για να πάνε να σκοτώσουν αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ.: τον Ζωγράφο)! Όταν εμείς πήγαμε επάνω στην Τούμπα και έπεσαν επτά χιλιάδες φωτοβολίδες, επενέβη κανείς; Δεν έγινε τίποτα. Παρακαλούσαμε να μην βάλουμε γκολ για να φύγουμε ζωντανοί. Τα είδατε όλα. Ευτυχώς δεν πήγανε στο εξωτερικό τα πλάνα. Δεν τα καταγγείλαμε. Πρωτοστάτησε ο πρόεδρος σε αυτό. Δεν θέλει να ακούγεται έτσι το όνομα της Ελλάδας ο πρόεδρος», δήλωσε.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι θα μιλήσει εκ νέου επί του θέματος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Θα πει και άλλα πράγματα ο πρόεδρος, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Ο κόσμος λατρεύει τον πρόεδρό μας και ξέρει ότι το χειρίζεται το θέμα άριστα. Όλοι ασχολούνται πώς θα κάνουν κακό στον Ολυμπιακό. Ας ανέβουν κατηγορία στην ΑΕΚ και μετά τα συζητάμε. Ας ανέβουν κατηγορία».

Επιπλέον, σχολίασε ότι αυτά δεν επηρεάζουν την ομάδα του. «Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Το πρωτάθλημα το παίρνει με 30 βαθμούς διαφορά. Αν το πείτε στο εξωτερικό για τα παράπονά τους, θα γελάσουν. Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Έχει την καλύτερη ομάδα», ενώ στο θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος σχολίασε: «Καλά έκαναν, κάτι έπρεπε να γίνει. Πρέπει οι ιδιοκτήτες των ομάδων να έρθουν κοντά. Ο κ. Μαρινάκης κάθεται με όλους στο ίδιο τραπέζι».

Ακόμη, έκανε λόγο για πρόβλημα κάποιων με τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρόλευκων». «Υπάρχει προσωπικό θέμα με τον κ. Μαρινάκη. Δώσαμε εξετάσεις με τον λαό του Πειραιά εμείς. Γυρίσαμε με τον κ. Μαρινάκη όλο τον Πειραιά. Έπρεπε να βλέπατε τη λατρεία του κόσμου. Ας το τολμήσει ο οποιοσδήποτε αυτό. Ο κόσμος το παραδέχεται».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εντός έδρας ήττες για Ντοσεβί, Εντινγκά!!

Ντοσεβί και Εντινγκά ήταν βασικοί για Τόγκο και Κονγκό, αντίστοιχα, με τις ομάδες τους να γνωρίζουν εντός έδρας ήττες στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Εντός έδρας ήττες για Ντοσεβί, Εντινγκά
Με ανάμεικτα συναισθήματα άφησε τον Ματιέ Ντοσεβί το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα του Τόγκο, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με το βαρύ 4-1 από τη Γουϊνέα. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού ήταν στο αρχικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο μέρος από τον Γουόμε.

Ένας ακόμα παίκτης των Πειραιωτών, ο Ντελβίν Εντινγκά, συμμετείχε στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο 26χρονος μέσος ήταν βασικός για το Κονγκό και ένας από τους διασωθέντες στην εντός έδρας ήττα από τη Νιγηρία με σκορ 2-0.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε την πρώτη…!!

Πρεμιέρα στις νίκες έκανε στην τέταρτη αγωνιστική της Volleyleague ο Παμβοχαϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 σετ της ΜΕΝΤ, στο ντεμπούτο του Μιχάλ Μέρτεν στον πάγκο της ομάδας.

Πήρε την πρώτη…
Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παμβοχαϊκός, που επιβλήθηκε 3-0 σετ της ΜΕΝΤ στην τέταρτη αγωνιστική της Volleyleague.

Ο σύλλογος της Βόχας κάνει νέα αρχή, με τον Μιχάλ Μέρτεν να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας και το επισφράγισε με τους πρώτους του τρεις βαθμούς, με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Βούλιν. Νέμεθ και Κανέλλος βοήθησαν σημαντικά στην πρώτη νίκη της ομάδας, ενώ ο Σακόγλου ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΜΕΝΤ.

Τα συνολικά 21 χαμένα σερβίς πλήγωσαν την ομάδα της Τούμπας που έχασε τρομερή ευκαιρία στο δεύτερο σετ να κάνει το 1-1 στα σετ (24-23 και 25-24), όμως δεν τα κατάφερε.

Μάλιστα, υπάρχουν και παράπονα για τη διαιτησία σε φάση του τρίτου σετ (23-23), όταν ο διαιτητής έδωσε αντένα σε επίθεση του Σακόγλου. Πάντως ο Σπύρος Γκολίσης στις δηλώσεις του μετά το ματς χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Παμβοχαϊκού, καυτηριάζοντας τα λάθη της ομάδας του.

«Το τελικό σκορ αδικεί την προσπάθεια μας. Είμαι πικραμένος γιατί είδαμε όλοι πως θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο από τον αγώνα. Δε μας βγήκε το σερβίς. Με τόσα χαμένα σερβίς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάναμε πολλά λάθη λόγω απειρίας. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παμβοχαϊκός που έχει έμπειρους παίκτες, αντέδρασαν σωστά και νίκησαν δίκαια. Αν κερδίζαμε το 2ο ή το 3ο σετ σίγουρα ο αγώνας θα είχε άλλη κατάληξη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και κοιτάμε το ματς με τον Άρη».

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Λ.

Διακύμανση:
1ο σετ: 6-8, 14-16, 21-18, 25-22
2ο σετ: 8-5, 16-13, 20-21, 28-26
3ο σετ: 8-7, 14-16, 21-18, 25-23

*Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 4 άσσους, 36 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 39 λάθη αντιπάλων και της ΜΕΝΤ προήλθαν από 8 άσσους, 49 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 3-0 (25-22, 28-26, 25-23)

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν): Τερζής 3 (1/1 επ, 2 μπλοκ), Στεφάνοβιτς 4 (4/10 επ, 64% υπ - 55% άριστες), Τσουκ 14 (10/20 επ, 4 μπλοκ), Κανέλλος 7 (6/8 επ, 1 άσσος), Νέμεθ 10 (7/14 επ, 3 άσσοι, 57% υπ - 43% άριστες), Βούλιν 8 (7/12 επ, 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 65% υπ - 41% άριστες), Δρογκάρης, Ασπιώτης, Σαρικεΐσογλου 1 (1/2 επ, 33% υπ - 17% άριστες)

ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Σακόγλου 18 (14/26 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 9 (7/16 επ, 2 μπλοκ, 43% υπ - 35% άριστες), Χατζηηλιάδης 15 (11/20 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 82% υπ - 45% άριστες), Μπισέτ 12 (7/7 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Αντιφάκος 3 (2/4 επ, 1 άσσος) / Αντωνιάδης (λ, 59% υπ - 50% άριστες), Χρυσάφης.
*Πηγή: sport-fm.gr*