Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ο χειρότερος παράγοντας όλων των εποχών!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα καταστροφικά αποτελέσματα σε επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσο και σε Εθνική με τον Γιώργο Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ, καθώς και τα όσα έγιναν στην Σούπερ Λίγκα για την διακοπή του πρωταθλήματος. 
Έλεγα να τα γράψω από εχθές το βράδυ, αλλά προτίμησα να το κάνω έχοντας ξυπνήσει, με τον καφέ αριστερά μου και την ησυχία που προσφέρει το κέντρο της Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα. Ήρθε η ώρα και για μένα να γράψω κάτι τελευταίο για τον μεγάλο παράγοντα Γιώργο Σαρρή, τον τύπο που με άφησε εκτός τελικού και μου έστειλε αγωγή για κάτι που έγραψε ένας φίλος μου στον τοίχο μου στο facebook.
Αντιλαμβάνεστε πως εκτός των όσων δεινών έχει προκαλέσει στο ποδόσφαιρο, έχω και το προσωπικό μου το οποίο πάντως μπορώ και να διαχειριστώ. Δεν είναι ο πρώτος που μου κάνει κάτι αντίστοιχο στη καριέρα μου. Ο Σαρρής λοιπόν είναι ο χειρότερος παράγοντας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με διαφορά από τον δεύτερο. Είναι ο άνθρωπος που επί ηγεσίας του στην ομοσπονδία διαλύθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι ο άνθρωπος που επί ηγεσίας του διαλύθηκε ότι έχτισε η εθνική μέσα σε μία δεκαετία.
Σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα, σε χρόνο που δεν μπορούσε να προβλέψει ο πλέον απαισιόδοξος. Δηλαδή εγώ. Ένα καλό έκανε ο Σαρρής και ελπίζω να το αντιληφθούμε όλοι. Μας αναγκάζει αν θέλουμε να λογιζόμαστε ως άνθρωποι που θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου, να ανοίξουμε μία κουβέντα για το τι πρόεδρο θέλουμε στην ομοσπονδία. Τα τσακάλια αυτά, κατάφεραν μέσα από την απόφασή τους να δέχονται για προέδρους αυτούς που έχουν πτυχίο ΑΕΙ, να ακυρώσουν το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ πρώην ποδοσφαιριστής. Τα παιδιά μας δεν ήταν διαβαστερά, το ποσοστό που έχει πτυχίο είναι μικρό.
Πρόεδρος στην ΕΠΟ πρέπει να γίνει ποδοσφαιριστής που ήταν στην ομάδα του 2004. Θα είναι ο Κατσουράνης, θα είναι ο Χαλκιάς, θα είναι ο Μπασινάς, πραγματικά δεν με απασχολεί. Αυτό που με απασχολεί είναι να παρέμβει η Πολιτεία όπως ζήτησε τον πανικό του χθες ο Γιώργαρος και να επιβάλλει μία τέτοια επιλογή. Δεν μπορεί να διοικούν άσχετοι το ποδόσφαιρο, άνθρωποι που δεν το αγαπάνε. Ας ψηφιστεί στο καταστατικό πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, με ή χωρίς πτυχίο.
Την ίδια στιγμή βέβαια τα έχω και με αυτούς. Μόνο ο Μπασινάς ξεφώνισε χθες μέσω twitter. Και μπράβο του γιατί με μία κίνηση μου απέδειξε εμένα ως κομμάτι της κοινής γνώμης πως δεν έχει καμία εξάρτηση. Και πραγματικά περιμένω απ όλους αυτούς να κάνουν κάτι ανάλογο σήμερα. Γιατί όλοι μας γνωρίζουμε, πως γνωρίζουν τα όργια που έχουν γίνει από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.
Η χθεσινή μέρα ήταν ένας θρίαμβος για τα όσα γράφαμε εδώ και μήνες και χρεωνόμασταν γραφικοί και μπουγατσομάχοι. Και έβαζαν εκεί στο olympiakos24 μία φωτογραφία μου τραγική. Αυτό με πείραζε περισσότερο. Πήγε ο Μαρινάκης στη Λίγκα να καταγγείλει τον Μελισσανίδη γιατί του είπαν οι συνεργάτες του πως αυτός κρύβεται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε ο υπεύθυνος ορισμών της ΚΕΔ. Στο επίπεδο που φτάσαμε βέβαια, εγώ για να αρχίσω να πιστεύω κάτι από αυτό που λέχθηκε, πρέπει να δω φωτογραφία του Ζωγράφου, έκθεση της αστυνομίας και γνωμάτευση γιατρού πως όντως ισχύουν αυτά που καταγγέλλονται.
Από εκεί και πέρα, απορώ με την άνεση του κ. Μαρινάκη να μιλήσει για τα όσα του μετέφερε ο κ. Σαρρής χωρίς ο τελευταίος να έχει δημοσιοποιήσει κάποια καταγγελία σε εισαγγελέα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Επίσης, απορώ για το πως είναι δυνατόν να έχει ενημερωθεί ο κ. Μαρινάκης από τον κ. Σαρρή για το συγκεκριμένο γεγονός και όχι οι υπόλοιπες ομάδες. Μέσα στη συνεδρίαση της Λίγκας ζητήθηκε απο τον ΠΑΟΚ να καταδικάσει την ...συμπεριφορά Μελισσανίδη. Εννοείται πως δεν θα το έκανε, εννοείται πως περίμενε και κανέναν ακόμα να συμμαζέψει την κατάσταση.
Πραγματικά αυτό πυο συνέβη χθες νωρίς στη λίγκα, πριν το κάζο με τα Φερόε, είναι να σε βγάζει από τα ρούχα σου. Τσαμπουκά διακοπή του πρωταθλήματος πάλι και όταν δεν πέρασε από τη λίγκα ο Σαρρής με την άρνηση ορισμών, κάπου την ίδια ώρα να το αποφασίζει. Κάηκε ο φούρνος του Κωνσταντινέα, έφαγε ξύλο ο Βασσάρας, έκαναν μπλόκο στον Κύρκο, διέρρευσαν έγγραφα από συνομιλίες που σοκάρουν και καμία αγωνιστική δεν αναβλήθηκε. Ξαφνικά, επειδή το επιτάσσει η επικοινωνιακή ανάγκη όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση Κορέα, το πρωτάθλημα αναβάλλεται.
Και κάπου εδώ θα επιβεβαιωθεί αυτό που ξέρουμε όλοι. Πως σε καμιά δεκαριά μέρες, σκάει το καρπούζι. ΥΓ Οι... καταγγελίες Μαρινάκη, ήρθαν την ημέρα που τα παιδιά της ΚΕΔ περνούσαν το τεστ της ΟΥΕΦΑ, το yo yo. Κάπως έτσι λέγεται, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο αλλά δίκαιο τεστ αν θέλει να είσαι διαιτητής υψηλού επιπέδου.
Χθες κόπηκαν λοιπόν από αυτό το τεστ, οι παρακάτω διαιτητές. Στυλιαράς (Αιτ/νιας), Ιωαννίδης (Αργολίδας), Δασκαλόπουλος (Κορίνθου), Τοπούζης (Θράκης), Κάμπαξης (Εύβοιας), Μήτσιος (Ηπείρου), Λαμπρόπουλος (Ηλείας). Ειδικά το κόψιμο των Ιωαννίδη, Δασκαλόπουλου, Τοπούζη, Κάμπαξη και Μήτσιου, πόνεσε ιδιαίτερα.
Όχι πως βγήκαν για πάντα από τους πίνακες, όμως μέχρι τις αρχές του 2015 είναι εκτός. Θα γίνει προσπάθεια να ξαναπεράσουν το τεστ, για το οποίο ήταν ενημερωμένοι εδώ και έναν μήνα. Και κάπου εδώ αρχίζω και αναρωτιέμαι αν έχει σχέση και αυτό με την αναβολή της αγωνιστικής που επέβαλε ο Σαρρής και βόλεψε τον Ολυμπιακό που ήταν μαζί του σε αυτό το θέμα. Σήμερα περνάνε τα τεστ οι βοηθοί. Και εκεί ο Ντάλας θα πάρει την χατζάρα. Από τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσουν να τον ξεσκίζουν, θα τον συνδέσουν με τον Ρανιέρι, θα ρίξουν λάσπη από τις λίγες.
Εγώ ξέρω πως το τεστ είναι νόμιμο και πως τα πρωτοπαλίκαρα απέτυχαν σε αυτό. Και περιμένω να το περάσουν και οι Σιδηρόπουλος, Σπάθας και Τριτσώνης. Οι οποίοι δεν ήταν εκεί χθες.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: