Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η λέξη τσίπα και παραίτηση είναι άγνωστες για τον Σαρρή!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και τις ευθύνες του για την κατάσταση στην Εθνική Ελλάδος.
Η εικόνα ξεφτίλας που παρουσίασε η Εθνική στο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε και το αποτέλεσμα –ντροπή ήταν το αποκορύφωμα της ……προσπάθειας που έκανε ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την κατάντια της Εθνικης ομάδας να διαλύσει ότι καλύτερο υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2004 μέχρι σήμερα. Ο Γιώργος Σαρρής κατέχει πλέον ένα παγκόσμιο ρεκόρ! Του παράγοντα, που έχει διαλύσει μέσα σε τρεις μήνες μία ομάδα μοντέλο και την έκανε σαν ….τα μούτρα του!
Μετά κιόλας το ματς με την Ρουμανία κατέληγα στο άρθρο μου εδώ στο gazzetta: «Κανονίστε εκεί στην ΕΠΟ ότι πιο πετυχημένο έχουμε σε αυτό το ποδόσφαιρο να το διαλύσετε και αυτό. Ικανούς σας έχω….».
Και έτσι έγινε δυστυχώς. Ο Σαρρής τα γκρέμισε όλα. Ρημαδιό τα έκανε. Εγραψα ότι είναι ικανός να τα διαλύσει όλα και ….δυστυχώς με δικαίωσε μέσα σε τέσσερα παιχνίδια. Ότι έχτιζαν με κόπο Ρεχάγκελ, Σάντος παίκτες και προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ τα γκρέμισε μέσα σε τρεις μήνες αυτός ο τύπος. Με την στάση του ενάμισι χρόνο ώθησε τον Σάντος στην έξοδο, ξήλωσε όλο το επιτελείο της Εθνικής, που είχε συμβάλει στις επιτυχίες της ομάδας(Φύσσας, Βόκολος), πήρε στις μικρές Εθνικές ομάδες κάποιους μαθητευόμενους μάγους, με αποτέλεσμα η Νέων να φάει δέκα γκολ και επέλεξε τον Ρανιέρι, βλέποντας μόνο το όνομα και όχι τι έκανε τα τελευταία χρόνια.
Μία ματιά στο τι είχε κάνει την προηγούμενη χρονιά στην Μονακό να έριχνε θα καταλάβαινε πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ακόμα , όμως , και αν δεχθούμε ότι ο Ρανιέρι ήταν μία λογική επιλογή με όλα τα άλλα που έκανε ο Σαρρής, τον ….ξεγύμνωσε τον Ιταλό προπονητή, πριν καν αναλάβει.
Μέσα σε τρεις μήνες η Εθνική έγινε χειρότερη από ότι ήταν πριν αναλάβει ο Ρεχάγκελ. Ο Ρανιέρι θύμισε…..Αρχοντίδη καλώντας 38 διεθνείς σε τέσσερα παιχνίδια και παρουσίασε στο γήπεδο μία ομάδα μπάχαλο, χωρίς αρχή και τέλος. Συγκεκριμένοι μάνατζερ έκαναν κουμάντο στις κλήσεις παικτών. Με λίγα λόγια σε αυτά τα ματς η Εθνική ήταν ακριβώς ότι και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που διοικεί ο επικίνδυνος Σαρρής. Ένα μπάχαλο.
Φυσικά και έχουν ευθύνες και οι παίκτες ειδικά για την ήττα από τα Νησιά Φερόε. Αλλά και αυτό ευθύνη του Σαρρή και του Ρανιέρι, είναι κυρίως.Οταν οι παίκτες παρουσιάζουν αυτή την εικόνα, φταίει και ο πρόεδρος και ο προπονητής της ομάδας. Και όταν οι παίκτες της Εθνικής από εκεί, που έβαζαν την Εθνική πάνω από τους συλλόγους τους έχουν φθάσει στο σημείο να αποφεύγουν να …..παίξουν όταν νοιώσουν ένα μικρό πόνο καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει θέμα.
Και μην ξεγελιέστε , ο Ρανιέρι έφυγε, αλλά ο Σαρρής-δηλαδή το πραγματικό πρόβλημα- παραμένει. Εγώ έχω να κάνω μία ερώηση στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Τσίπα ξέρει τι σημαίνει; Μάλλον όχι , διότι αν ήξερε θα είχε παραιτηθεί με την λήξη του αγώνα –ντροπή με τα Νησιά Φερόε. Γιώργο Σαρρή θα σε γράψει η ιστορία σαν τον πιο αποτυχημένο πρόεδρο της ΕΠΟ. Ομάδα μοντέλο την έκανες…..
ΥΓ: Φυσικά ο Σαρρής δεν είδε φως και μπήκε πρόεδρος της ΕΠΟ. Όπως κατέγραψαν όλα τα ρεπορτάζ τότε μπήκε υπό τις ευλογίες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Να τον χαίρεται λοιπόν….
ΥΓ2: Φυσικά αυτή η κατάντια της Εθνικής είναι και μία ωραία απάντηση και σε κάποιους φιλάθλους ,αλλά και δημοσιογράφους, που έκραζαν τον Σάντος, τον Κατσουράνη και την Εθνική μέχρι το καλοκαίρι διότι δεν έπαιζε μπάλα. Το ότι έφθασε ένα πέναλτι μακριά από τους 8 του Μουντιάλ, το ότι έφθασε στους 8 του Euro και το ότι έπαιζε συνεχόμενα σε τελικά Μουντιάλ και Euro δεν μέτραγε επίσης για αυτούς. Πιστεύω ότι τώρα θα είναι ....ευχαριστημένοι και θα έχουν ....δακρύσει από την ...μπαλαρα που βλέπουν. Τέτοια ......μεγαλεία σαν τα ....σημερινά που να τα ζήσουν οι αμπαλοι Σαντος και Κατσουράνης και Καραγκούνης...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: