Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Deep Purple

Οι Deep Purple είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε στο Χέρτφορντσαϊρ (Hertfordshire) το 1968. Μαζί με τους Led Zeppelin και τους Black Sabbath είναι ένα απ' τα πιο δημοφιλή heavy metal συγκροτήματα, παρόλο που οι Deep Purple αρνούνται να δηλώσουν ότι είναι Heavy Metal, ενώ η μουσική τους περιλαμβάνει ποπ στοιχεία. Οι Deep Purple έχουν μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες σαν το πιο θορυβώδες συγκρότημα και έχουν πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους, και είναι ενεργοί ως συγκρότημα από το 1968 ως σήμερα.

Ξεκινώντας το 1968, με τον Ritchie Blackmore (κιθάρα), τον Jon Lord (πλήκτρα), τον Ian Paice (τύμπανα), τον Rod Evans (φωνητικά) και τον Nick Simper (μπάσο),γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με τη διασκευή στο κλασικό "Hush" του Joe South, το οποίο ανέβηκε στο #4 των αμερικανικών charts. Το ντεμπούτο-άλμπουμ τους "Shades of Deep Purple" έφτασε στο #24 στις Η.Π.Α. και #19 στον Καναδά. Τα "The Book of Taliesyn" (#54 στις Η.Π.Α.) και "Deep Purple" (#162 στις Η.Π.Α.) που ακολούθησαν δεν γνώρισαν ανάλογη επιτυχία και η τριάδα Blackmore/Lord/Paice αποφάσισε την αλλαγή των Evans και Simper με τους Ian Gillan (φωνητικά) και Roger Glover (μπάσο) από τους Episode Six.

Πρώτη κυκλοφορία του ανανεωμένου συγκροτήματος ήταν το Δεκέμβριο του 1969, το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ "Concerto for Group and Orchestra". Η εν λόγω ηχογράφηση έγινε στο Ρογιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και γνώρισε μία πρώτη επιτυχία στα βρετανικά charts φτάνοντας στο #26. Τον Ιούνιο του 1970 κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ (ηχογραφημένο σε στούντιο) των Deep Purple με τους Gillan/Glover, το "Deep Purple In Rock". Ο δίσκος αυτός, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη φτάνοντας στο #4 στη Μεγάλη Βρετανία και το #1 στη Γερμανία, αλλά πολύ μικρή επιτυχία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το "In Rock" συνοδευόταν από το σινγκλ "Black Night", επίσης μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία για τους Deep Purple, και περιείχε το θρυλικό "Child in Time" και τα εκρηκτικά "Speed King", "Flight of the Rat" και "Hard Lovin' Man".

Τον Ιούλιο του 1971 κυκλοφορεί το "Fireball", το πρώτο #1 για το βρετανικό συγκρότημα στην πατρίδα του, μαζί με το Top-10 σινγκλ "Strange Kind of Woman". Ο δίσκος έγινε χρυσός στις Η.Π.Α., και περιείχε τα πολύ δυνατά "Fireball" (#15 στη Μεγάλη Βρετανία) και "Fools". Τον Απρίλιο του 1972, Oi Deep Purple κυκλοφορούν τον πιο επιτυχημένο δίσκο τους "Machine Head". Ο δίσκος έφτασε στο #1 στη Βρετανία και #7 στις Η.Π.Α., ενώ περιείχε μεγάλες επιτυχίες όπως τα "Smoke on the Water", "Highway Star" και "Space Truckin". Μία πολύ μεγάλη περιοδεία ξεκίνησε, κατά τη διάρκεια της οποίας ηχογραφήθηκε το ιστορικό ζωντανό άλμπουμ "Made in Japan" (#16 στη Βρετανία και #6 στις Η.Π.Α.), ένα από τα καλύτερα live άλμπουμ όλων των εποχών. Οι διαμάχες μεταξύ του Blackmore και του Gillan, τα προβλήματα αλκοολισμού του τελευταίου και ο κορεσμός μετά από τις συνεχείς περιοδείες και ηχογραφήσεις, οδήγησαν το καλοκαίρι του 1973 το δίδυμο Gillan/Glover σε αποχώρηση από τους Deep Purple, λίγο μετά την κυκλοφορία του μέτριου "Who Do We Think We Are" (#4 στη Βρετανία και #15 στις Η.Π.Α) το οποίο περιείχε την επιτυχία "Woman from Tokyo".

Αντικαταστάτες τους ήταν οι David Coverdale (φωνητικά) και Glenn Hughes (μπάσο). Τον Φεβρουάριο του 1974 κυκλοφορεί το "Burn" που φτάνει στο #3 των βρετανικών charts και το #9 των αντίστοιχων αμερικανικών. Μεγάλες επιτυχίες του εν λόγω δίσκου το ομώνυμο κομμάτι, το "Might Just Take Your Life" και το "Sail Away". Με τη νέα σύνθεση, οι Deep Purple εμφανίστηκαν στις 6 Απριλίου του 1974 ως πρώτο όνομα σε μία πολύ μεγάλη συναυλία στην California των Η.Π.Α. μπροστά σε 200.000 θεατές, πάνω από τους Black Sabbath, Black Oak Arkansas, Eagles και άλλους. Τον Δεκέμβριο του 1974 κυκλοφορεί το τελευταίο άλμπουμ πριν την αποχώρηση του Ritchie Blackmore, "Stormbringer" (#6 στη Βρετανία, #20 στις Η.Π.Α.) με τα "Soldier of Fortune", "Hold On" και "Stormbringer" να ξεχωρίζουν.

Το 1975 αποχωρεί από την ιστορική μπάντα το ιδρυτικό μέλος και ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Ritchie Blackmore, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Tommy Bolin. Με την τελευταία αυτή προσθήκη, οι Deep Purple πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν μόλις ένα δίσκο, το "Come Taste the Band" τον Οκτώβριο του 1975 (#19 στη Βρετανία και #43 στις Η.Π.Α.). Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1976, ενώ λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ο Tommy Bolin. Μέχρι την επανένωση τους το 1984, τα μέλη του συγκροτήματος δημιούργησαν άλλα επιτυχημένα και μη συγκροτήματα. Ο Ian Gillan δημιούργησε τους Gillan ενώ το 1983 τραγούδησε για το άλμπουμ "Born Again" των Black Sabbath. Ο Ritchie Blackmore δημιούργησε τους Rainbow με τους Ronnie James Dio, Cozy Powell και Don Airey (αργότερα μέλος των Deep Purple) ηχογραφώντας κάποια ιστορικά άλμπουμ όπως το "Rising" του 1976 και το "Long Live Rock 'n' Roll" του 1977. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν σε διάφορα γκρουπ όπως οι "Whitesnake", "Rainbow", "Gillan", "Paice, Ashton & Lord" και "Gary Moore". Από το 1976 ως το 1984, κυκλοφόρησαν διάφορες ζωντανές ηχογραφήσεις παλιότερων συναυλιών του συγκροτήματος αλλά και επιτυχημένες συλλογές, όπως το "Deepest Purple" του 1980 που ανέβηκε στην κορυφή των βρετανικών charts και είναι πλέον πλατινένιο στις Η.Π.Α..

Το 1984 το ιστορικό hard rock συγκρότημα επανενώνεται στην πιο επιτυχημένη του μορφή, δηλαδή με την πεντάδα Blackmore/Gillan/Glover/Lord/Paice και κυκλοφορεί το πλατινένιο "Perfect Strangers" (#5 στη Βρετανία, #17 στις Η.Π.Α.). Ακολουθεί μία μεγάλη περιοδεία και τον Ιανουάριο του 1987 κυκλοφορησε το "House of Blue Light" (#10 στη Βρετανία, #34 στις Η.Π.Α.), στην περιοδεία του οποίου ηχογραφήθηκε το "Nobody's Perfect" (#38 στη Βρετανία, #105 στις Η.Π.Α.). Το 1989, ο Ian Gillan αποχώρησε για δεύτερη φορά από το συγκρότημα, για να αντικατασταθεί από τον Joe Lynn Turner (πρώην Rainbow). Με τον Turner στα φωνητικά οι Deep Purple κυκλοφορησαν το πολύ μέτριο "Slaves and Masters" (#45 στη Βρετανία, #87 στις Η.Π.Α.) τον Οκτώβριο του 1990.

Το 1993, επανενώθηκε για δεύτερη φορά η κλασική σύνθεση του γκρουπ, και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους το "The Battle Rages on"(#21 στη Βρετανία, #192 στις Η.Π.Α.). Στην επερχόμενη περιοδεία ηχογραφήθηκε το "Come Hell or High Water" (#29 στη Βρετανία), για να ακολουθήσει η αποχώρηση του Blackmore αυτή τη φορά, του οποίου τη θέση πήρε αρχικά ο μεγάλος Joe Satriani και λίγους μήνες αργότερα ο Steve Morse, ο οποίος παραμένει ως σήμερα.

Η νέα σύνθεση, κυκλοφορεί το "Purpendicular" (#58 στη Βρετανία) τον Φεβρουάριο του 1996, το οποίο περιείχε ένα από τα καλύτερα κομμάτια της νεότερης ιστορίας του συγκροτήματος, το "Sometimes I Feel Like Screaming". Τον Μάϊο του 1998 κυκλοφορεί το "Abandon" (#76 στη Βρετανία), ενώ το 2001 Don Airey αντικαθιστά τον Jon Lord στα πλήκτρα. Λίγο πριν την αποχώρηση του Jon Lord από το συγκρότημα, κυκλοφόρησε το In Concert with the London Symphony Orchestra με τη συμφωνική του Λονδίνου, τριάντα χρόνια μετά το πρώτο ανάλογο εγχείρημα. Το 2003 κυκλοφόρησαν το "Bananas" (#85 στη Βρετανία) και το 2005 το "Rapture of the Deep" (#81 στη Βρετανία).

Πρώτος στόχος ο Ιρουρέτα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ir/irureta_2008_3_3_21_10_35_b.jpgΝέες επαφές του Σταύρου Ψωμιάδη με τον Χαβιέρ Ιρουρέτα στην Ιβηρική χερσόνησο. Στα υπόψιν και ο Γιτζάκ Σουμ, σε περίπτωση που χαλάσει του Ισπανού. Το φλερτ ανάμεσα στον 61χρονο τεχνικό και τους "αργοναύτες" έχει ξεκινήσει από τον Γενάρη που μας πέρασε, καθώς όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr, οι δυο πλευρές μίλησαν για το ενδεχόμενο συνεργασίας, αφήνοντας την πόρτα ανοικτή για το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι λοιπόν έφτασε και το ταξίδι του προέδρου της ομάδας Σταύρου Ψωμιάδη στην Ισπανία, συνδυάστηκε και με επαφές με τον Ιρουρέτα. Ο πρώην τεχνικός της Λα Κορούνια επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού περιμένει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην Ισπανία και μετά να πάρει τις αποφάσεις του.

Παίζει δυνατά και ο Σουμ

Η παρουσία του Ισραηλινού τεχνικού στην Ελλάδα την Παρασκευή συνδυάστηκε και με διάφορα σενάρια. Ένα από αυτά θέλει άνθρωπο της Καβάλας να είχε επαφή μαζί του, με σκοπό να αναλάβει την ομάδα τη νέα σεζόν.

Κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, όμως σε περίπτωση που ναυαγήσει του Ιρουρέτα τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Ο καυγάς του Πάολο Γκερέιρο με οπαδό της Βέρντερ

http://www.contra.gr/images/m/Guerrero_m.jpgΜπορεί να έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας απο τον αγώνα του Αμβούργου με το Ανόβερο, όπου ο Πάολο Γκερέρο πέταξε ένα μπουκάλι σε οπαδό της ομάδας του, αλλά μυαλό δεν φαίνεται να έχει βάλει.τό τουλάχιστον έδειξε το Σάββατο, αμέσως μετά το τέλος του της αναμέτρησης με την Βέρντερ Βρέμης στο “Βέζερ Στάντιουν” για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Το ματς είχε λήξει χωρίς νικητή (1-1) και ο Περουβιανός άσος κατευθύνθηκε προς την λευκή του Πόρσε (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της τιμωρίας του) που είχε παρκαρισμένη έξω απο το γήπεδο. Εκεί βρίσκονταν οι οπαδοί των “πράσινων” που πανηγύριζαν την 3η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν και το κλίμα φαινόταν πανηγυρικό, τα πνεύματα τελικά άναψαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφή εικόνα του τί έγινε. Η πλευρά του παίκτη λέει πως του κλότσησαν το αυτοκίνητο, ενώ οι οπαδοί της Βέρντερ Βρέμης κάνουν λόγο για φραστική επίθεση του Περουβιανού. Όπως και να έχει πάντως, το προφίλ του Πάολο Γκερέιρο υπέστη ακόμη ένα πλήγμα, καθώς άρχισε τα σπρωξίματα με έναν φίλο της Βέρντερ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιστρατευτούν οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μπορέσει να πάρει την Πόρσε του και να φύγει.

«Φέρτε πίσω το Scudetto»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/22969a3ffb641cfee7499331b5c8543d_L.jpg?1273499058?1273499058?1273499058Η διαφαινόμενη εμπλοκή της Ίντερ στο σκάνδαλο Calciopoli ανάγκασε την επίσημη Γιουβέντους να ζητήσει την επιστροφή του Scudetto του 2006 το οποίο είχε δοθεί τελικά στους «νερατζούρι»!Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Η Γιουβέντους ζητά την ανάκληση του Scudetto» και αναφέρεται σε δίκτυο σχέσεων μεταξύ της Ίντερ και διαιτητών!

«Το αθλητικό κίνημα βασίζεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ των αντιπάλων αλλά και στην ισότητα των όρων μεταχείρισης. Η ύπαρξη ενός δικτύου επαφών μεταξύ ανθρώπων από τον σύλλογο που ωφελήθηκε από την απονομή του Scudetto του 2006 και ανθρώπων από τη διαιτησία αποτελεί παραβίαση των αρχών τις αξιοπιστίας και της ορθότητας σύμφωνα με τον Άρθρο 1 του αθλητικού κώδικα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Επέστρεψε στο θρόνο της η «Βασίλισσα»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7eb57de9640ae2656dafde360d42690d_L.jpg?943912800?943912800?943912800Επειτα από... διάλλειμα περίπου ενός έτους, η Βέροια επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ήδη καταστρώνει τα πλάνα της για μία δυναμική παρουσία.

Το γλέντησαν με την ψυχή τους στη Βέροια... Μετά από μία δύσκολη και ιδιαίτερα περίπλοκη χρονιά, η «Βασίλισσα» έκανε το θαύμα της και απέδειξε πως η παρουσία της στη Γ’ Εθνική ήταν απλά προσωρινή. Η ομάδα είχε και το σθένος αλλά και την ικανότητα να κάνει τον στόχο της πραγματικότητα και τώρα κοιτάζει την επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο προπονητής της Βέροιας, Απόστολος Χαραλαμπίδης στάθηκε στις δυνατότητες των παικτών του αλλά και στον ρόλο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιώργου Αρβανιτίδη.

«Ήταν σίγουρα σπουδαία επιτυχία όμως η Βέροια είναι μεγάλη ομάδα και οφείλει από σήμερα κιόλας να κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να έχει ακόμη πιο ανοδική πορεία, να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Είναι πολύ λίγα τα εχέγγυα που δίνονται στις ομάδες της Γ' Εθνικής. Έχω δουλέψει σε αρκετές και βλέπω την κατάσταση που είναι πολύ δύσκολη. Η Βέροια έχει την τύχη να διαθέτει τον Γιώργο Αρβανιτίδη, έναν άνθρωπο που πληρώνει στην ώρα του, έχει πάθος για την ομάδα και φυσικά αυτό δεν τον βρίσκεις καθημερινά, ακόμη και σε μεγαλύτερες κατηγορίες». Ο Καστοριανός τεχνικός αναφέρθηκε και στο χθεσινό ματς με τον Φωκικό: «Ήταν ένα ματς που είχαμε πολύ άγχος γιατί ξέραμε ότι κρίνεται η κατηγορία. Παίξαμε αρκετά καλά, είχαμε ευκαιρίες και πίστευα ότι θα το βάλουμε το γκολ. Όπως και έγινε».

Λαζαρίδης: "Εκλεισε ο κύκλος μου στον Αστέρα"


Ο Λαζαρίδης με αντίπαλο τον Μαντούκα Μετά από 5 χρόνια παρουσίας, αλλά και συμμετοχών σε όλα τα μεγάλα βήματα της ομάδας, από την Γ' Εθνική μέχρι και την Σούπερ Λιγκ, ο Νίκος Λαζαρίδης πήρε την απόφαση να φύγει από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους, τόσο στην διοίκηση της ομάδας, όσο και στον κόσμο, μέσω συνέντευξής του στο "arcadiasports.gr".

Αναλυτικά:

Τελικά μένεις ή φεύγεις;

Φεύγω!

Ποιό ήταν το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τον Αστέρα;

Η ομάδα με φώναξε πριν από μερικές ημέρες και μου έκανε πρόταση να ανανεώσω το συμβόλαιο μου για ακόμη δύο χρόνια. Την ευχαριστώ για αυτό. Ωστόσο έχω πάρει την απόφαση μου και θα αποχωρήσω από την ομάδα. Δεν είναι θέμα οικονομικό. ’λλωστε ο Αστέρας μου έκανε πρόταση με λίγο αυξημένες αποδοχές. Αποχωρώ για οικογενειακούς λόγους καθώς θέλω να μετακομίσω κοντά στους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Πώς αντέδρασε η διοίκηση όταν ανακοίνωσες ότι φεύγεις;

Μίλησα με τον κ.Μποροβήλο και του είπα την απόφαση μου. Τη σεβάστηκε απόλυτα ενώ έδειξε κατανόηση για τους λόγους που φεύγω. Η απόφαση ήταν δική μου και της οικογένειάς μου.

Πότε αποχωρείς από την Τρίπολη;

Θα φύγω την Τετάρτη. Εχω ήδη μαζέψει τα πράγματα μου και αναχωρώ οικογενειακά για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καστοριά και έπειτα θα πάω Χαλκιδική για να ξεκουραστώ.

Τι παίρνεις στις αποσκευές σου ως ανάμνηση από την Τρίπολη;

Ευχαριστώ τον κόσμο Τρίπολης που με αγκάλιασε θερμά. Φεύγω από την πόλη αλλά δε θα αποκοπώ γιατί έχω χτίσει δυνατές φιλίες και σχέσεις. Φεύγω "γεμάτος" από την ομάδα. Ο Αστέρας μου έδειξε εμπιστοσύνη και μου πρόσφερε συγκινήσεις. Αντίστοιχα και εγώ πάντα προσπαθούσα και τα έδινα όλα για την ομάδα. Νοιώθω πλήρης και είναι και αυτός ένας από τους λόγους που αποχωρώ. Θεωρώ ότι όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Ο κύκλος μου στον Αστέρα έκλεισε και πήρα την απόφαση να αποχωρήσω.

Γνωρίζω ότι ομάδες όπως η Ξάνθη και ο ’ρης ενδιαφέρονται για σένα. Πού θα συνεχίσεις την καριέρα σου;

Εχω κάποιες προτάσεις. Θέλω λίγο χρόνο για να σκεφτώ τι θα κάνω. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες. Πιστεύω είναι νωρίς για να πάρω κάποια απόφαση αλλά πρόθεση μου είναι να αγωνιστώ σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στη Superleague.

Τι κρατάς πιο έντονα από αυτή τη θητεία;

Αυτό που μου έμεινε πολύ είναι οι μεγάλες νίκες που κάναμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες την πρώτη χρονιά. Νικήσαμε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ηταν πολύ έντονες και δυνατές οι στιγμές. Η ομάδα ήταν ακόμα στις αρχές. Αυτές τις νίκες θα τις θυμάμαι για πάντα.

Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα του Αστέρα;

Εύχομαι και πιστεύω ότι ο Αστέρας θα πάει καλά. Οι άνθρωποι του γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να πάει καλά η ομάδα την επόμενη περίοδο. Θέλω να βλέπω τον Αστέρα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πώς αντέδρασαν οι φίλοι σου αλλά και οι άνθρωποι που σε αγαπάν πολύ στην Τρίπολη, όταν τους είπες ότι θα φύγεις;

Οι φίλοι μου δεν ήθελαν να φύγω από την ομάδα. Είναι συγκινημένοι και αυτοί όπως και εγώ. Οταν ξαφνικά αποχωρείς από μια οικογένεια είναι έντονα τα συναισθήματα. Μας έχει επηρεάσει όλους αυτός ο "χωρισμός".

Κλείνει ένα κεφάλαιο ζωής για σένα. Τι περιμένεις από εδώ και πέρα στην καριέρα σου;

Θα ήθελα να πάω σε μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί και ότι καλύτερο έρθει από εκεί και πέρα είναι καλοδεχούμενο. Μέχρι τέλος του μήνα να έχω αποφασίσει.

Υπάρχει κάτι τελευταίο που νοιώθεις την ανάγκη να πεις προτού φύγεις οριστικά από τον Αστέρα;

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Μπάκο και τον κ.Καϋμενάκη για όλα όσα έζησα αυτά τα 5 χρόνια στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται στον Αστέρα από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Τη διοίκηση και τους συμπαίκτες μου που όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε όμορφες στιγμές.

Στον αγωνιστικό τομέα, την Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκαν εργομετρικές εξετάσεις στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η καλή φυσική κατάσταση τους. Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί απογευματινή προπόνηση (6 μ.μ.), ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι στην Τρίπολη με αντίπαλο την Ελλάς Ποντίων (5.30 μ.μ.). Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση (11 π.μ.).

Οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο την προσεχή Παρασκευή 14 Μαΐου (7 μ.μ.).

Οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στην Τρίπολη στις 29 Ιουνίου και η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου θα γίνει το πρωί (8.00 π.μ.) της 30ης Ιουνίου.

Παρουσία εισαγγελέα ζητάει ο ΠΑΟΚ

Με έγγραφο που εστάλη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα στον αγώνα του «Καραϊσκάκης» ώστε να εξασφαλιστεί πλήρως η σωματική ακεραιότητα της αποστολής. Παράλληλα ζητήθηκε και ισχυρότερη αστυνομική δύναμη.

Μετράει αντίστροφα ο Φάμπρεγας


Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Ο Σεσκ Φάμπρεγας κάνει αγώνα δρόμου έτσι ώστε να προλάβει να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει στις 11 Μαϊου. Ο Ισπανός αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει τρέξιμο και πιστεύει ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί στο φιλικό με τη Σαουδική Αραβία στις 29 Μαϊου.

Ο αρχηγός της Αρσεναλ είχε τραυματιστεί στον πρώτο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα στη φάση όπου του έγινε πέναλτι από τον Πουγιόλ, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος. Από τον Μάρτιο όχι μόνο δεν έχει αγωνιστεί ξανά, αλλά δεν έχει τρέξει, κάτι που αναμένεται να προσπαθήσει να κάνει σε χαλαρούς ρυθμούς στα μέσα της εβδομάδας.

Το ιατρικό επιτελείο της Αρσεναλ θεωρεί πως ο Φάμπρεγκας θα μπορέσει να πάρει μέρος στις προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς στις 24 Μαϊου, τέσσερις μέρες πριν το φιλικό της πρωταθλήτριας Ευρώπης με τη Σαουδική Αραβία.

Το μήνυμα ελήφθη...


Απογοητευμένος ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ Δεν ήταν λαϊκό δικαστήριο. Ήταν κάτι διαφορετικό. Μια συνάντηση που δεν προγραμματίστηκε αλλά, λίγο έως πολύ ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που οι οπαδοί του Aρη διαπίστωσαν ότι η ομάδα τους δεν είναι συνεπής στις απαιτήσεις τους και στη διαδικασία των πλέι-οφ, με εμφανίσεις σαν αυτή στον ΟΑΚΑ.

Συγκεντρώθηκαν αρκετοί από τους φίλους της ομάδας, αργά το βράδυ της Κυριακής, στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Περίμεναν να φτάσει η αποστολή του Aρη .

Περίμεναν παράγοντες, παίκτες και προπονητή για να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους βασανίζουν πιο έντονα από χθες το βράδυ, όταν τέλειωσε η αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Οι πιο θερμόαιμοι αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές για την απόδοσή τους. Μάλστα, ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές απέφυγαν κάθε επαφή με τους οπαδούς της ομάδας τους και έφυγαν από την πίσω πόρτα. Άλλοι, πάλι, είχαν διάθεση να ανταλλάξουν μια κουβέντα, ακόμη και σε έντονο ύφος, με σκοπό να αναπτύξουν διάλογο. Τελικά το δύσκολο αυτό ρόλο τον ανέλαβαν παράγοντες της ομάδας και ο εκτελεστικός διευθυντής.

Επιχείρησαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις και υποσχεθούν ανάκαμψη στο υπόλοιπο των πλέι-οφ, προκειμένου η ομάδα να αποφύγει την τελευταία θέση.

Ωστόσο, πήραν το μήνυμα και αντιλαμβάνονται πλέον ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος απλά και μόνο με μία θέση ανάμεσα σε αυτές που οδηγούν στην Ευρώπη. Υπάρχει ανάγκη για κάτι καλύτερο, όπως φάνηκε ότι μπορεί να αποσπάσει στην πρεμιέρα των πλέι-οφ, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το... δεύτερο ημίχρονο

Τους αγανακτισμένους οπαδούς του Aρη έσπευσε να ηρεμήσει ο πρόεδρος Θανάσης Αθανασιάδης όσο η αποστολή της ομάδας αποχωρούσε από την πίσω πόρτα. Ορισμένοι οπαδοί των κιτρίνων αντιλήφθηκαν την. αλλαγή στα σχέδια και με τα αυτοκίνητα τους ακολούθησαν το πούλμαν της αποστολής μέχρι το ξενοδοχείο, όπου οι ποδοσφαιριστές θα παραλάμβαναν τα δικά τους αυτοκίνητα. Εκεί, οι οπαδοί του Aρη είχαν συνομιλία σε ήρεμο κλίμα με ορισμένους Έλληνες ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εξηγήσουν την κακή εικόνα των τελευταίων αγώνων, με τους φιλάθλους της ομάδας να τους μεταφέρουν τον εκνευρισμό τους για τα άσχημα αποτελέσματα και το αδιάφορο πρόσωπο που εμφανίζουν. Η κουβέντα διήρκησε μερικά λεπτά και έπειτα οι οπαδοί της ομάδας αποχώρησαν από το ξενοδοχείο.

Ο Δαλούκας στο «Καραϊσκάκης», ο Κάκος στο «Βικελίδης»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τον Γιώργο Δαλούκα από την Θεσσαλία όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο άλλο παιχνίδι της Τετάρτης, αυτό ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης», διαιτητής θα είναι ο Τάσος Κάκος από την Κέρκυρα.

Ο τελευταίος θα διευθύνει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα πλέι οφ, παρά το γεγονός ότι στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεν είδε πέναλτι σε χέρι του Μέλμπεργκ και η διαιτησία του κυμάνθηκε γενικότερα σε μέτρια επίπεδα.

Και για τον Δαλούκα, ο αγώνας στο Καραϊσκάκη θα είναι ο δεύτερος στη διαδικασία των πλέι οφ, καθώς ήταν διαιτητής και στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό στο «Βικελίδης», όπου τα είχε πάει γενικά καλά.

Αναλυτικά:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ (12/5, 16:45)
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Τσινιάρης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΑΡΗΣ-AEK (12/5, 19:00)
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δάλλας, Τάτσης (Ηπείρου)
4ος: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Μιντιούρης (Σερρών)


Και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων ο Δαλούκας

Τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων (U-18) ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ιντερ (Μαδρίτη, 19/5) ορίστηκε να διευθύνει ο Γιώργος Δαλούκας. Βοηθοί του θα είναι ο Λεωνίδας Βασιλειάδης και ο Σπύρος Τρύφωνας, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Εξάλλου, έπειτα από πρόσκληση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αιγύπτου, ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα διευθύνει αγώνα για το πρωτάθλημα Αιγύπτου στις 12/5. Βοηθοί του θα είναι ο Γρηγόρης Πάνου και ο Δαμιανός Ευθυμιάδης.

Παράλληλα, ο Τάσος Κάκος θα είναι διαιτητής στον φιλικό αγώνα Εθνικών ομάδων Ανδρών ανάμεσα στη Σλοβενία και τη Ν. Ζηλανδία (4/6), έπειτα από πρόσκληση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας. Βοηθοί του θα είναι οι Γενναίος, Ακρίβος.

Η Θάλεια Μήτση από την πλευρά της, ορίστηκε διαιτητής στον αγώνα Ισλανδία-Β. Ιρλανδία (19/6) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, με βοηθούς τις Παναγιώτα Κουτσουμπού, Ουρανία Φώσκολου.

Τέλος, η βοηθός διαιτητής Χρυσούλα Κουρομπίλια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στη Σιγκαπούρη (12-25/8).

Πάει Γουέστ Χαμ ο Πετρόφ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί το όνομά του να είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό, αλλά φαίνεται πως ο Μάρτιν Πετρόφ δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί βρίσκεται μία ανάσα από την Γουέστ Χαμ.

Ο Βούλγαρος διεθνής άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μάντσεστερ Σίτι και το όνομά του είχε προταθεί στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος όμως προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία και ήδη ξεκίνησε επαφές με την Γουέστ Χαμ για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών είναι προχωρημένες και όπως αναφέρει η News of the World την Δευτέρα μόλις λήξει το συμβόλαιό του στις 30 Ιουνίου θα ανακοινωθεί κι επίσημα η απόκτησή του από τα «σφυριά».

«Οχι» Γκαλάς σε Αρσεναλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το όνομα του Ουίλιαμ Γκαλάς έχει ακουστεί για τον Παναθηναϊκό και ενδέχεται να... ξαναπαίξει μετά την άρνηση του Γάλλου να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Άρσεναλ.

Ο κεντρικός αμυντικός των «κανονιέρηδων» δεν δέχτηκε το διετές συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Λονδρέζοι και ο λόγος ήταν ότι δεν του έγινε αύξηση. Ο διεθνής άσος ήθελε μεγαλύτερες αποδοχές (περίπου 150.000 ευρώ περισσότερα) με αποτέλεσμα να απορρίψει την πρόταση.

Ο 32χρονος στόπερ βλέπει το μέλλον του... θολό στην Άρσεναλ καθώς η φιλοσοφία του Αρσέν Βενγκέρ είναι να έχει το ρόστερ του έτοιμο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ετσι, ο Αλσατός τεχνικός δύσκολο θα περιμένει την απόφαση του Γκαλάς και τα... παζάρια του.

Βιάζεται να γίνει… Μαδριλένος ο Μουρίνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Να αναλάβει το «τιμόνι» της Ρεάλ Μαδρίτης βιάζεται ο Ζοζέ Μουρίνιο σύμφωνα με δημοσίευμα της “AS”. O Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να έχει λάβει την απόφαση να φύγει από την Ίντερ μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Την ίδια στιγμή στην Ρεάλ Μαδρίτης οι διοικούντες είναι αρκετά απογοητευμένη από την παρουσία της ομάδας στην φετινή σεζόν και έχουν αποφασίσει την απομάκρυνσή του από τον πάγκο, ακόμη και εάν –τελικά- γίνει η έκπληξη και οι «μαδριλένοι» κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει μιλήσει με άτομα της διοίκησης της «βασίλισσας» για την επικείμενη συνεργασία τους. Η “AS” –μάλιστα- εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα «κλείσει» η συμφωνία.

Μοράτι: «Τώρα το πρωτάθλημα»

Οι πληροφορίες της ισπανικής εφημερίδας δεν επιβεβαιώνονται από τα ιταλικά ΜΜΕ. Παρόλα αυτά οι Ιταλοί δημοσιογράφοι μετά το χθεσινό παιχνίδι της Ίντερ ρώτησαν τον πρόεδρο της ομάδας του Μιλάνου, Μάσιμο Μοράτι για το μέλλον του Μουρίνιο. «Αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει να κατακτήσουμε τον τίτλο», τόνισε ο Μοράτι, αποφεύγοντας να απαντήσει…

Τέσσερις αγωνιστικές στον Τότι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι… «μαγκιές» πληρώνονται ακριβά. Ο εκνευρισμός του Φραντσέσκο Τότι που έβλεπε την Ρόμα να χάνει το Κύπελλο Ιταλίας από την Ίντερ, τον οδήγησε στο να κλωτσήσει τον Μάριο Μπαλοτέλι και να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, λίγο πριν τις καθυστερήσεις του αγώνα. Όμως, δεν έφτανε μόνο αυτό! Ο αθλητικός δικαστής επέβαλλε στον «Καπιτάνο» της Ρόμα ποινή τεσσάρων αγωνιστικών.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Επιβάλλεται ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στον Φραντσέσκο Τότι για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά προς τον αντίπαλο, τον οποίο και κλώτσησε στο 43ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου». Εκτός από τον αρχηγό της, η Ρόμα καλείται να δώσει το ποσό των 40.000 ευρώ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον τελικό, που πετούσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και τραγουδούσαν ρατσιστικά συνθήματα με «στόχο» τους Μπαλοτέλι και Ετό.
Παράλληλα, το… μάρμαρο πλήρωσε και ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ο επιθετικός της Ίντερ δέχθηκε ποινή μιας αγωνιστικής επειδή μίλησε άσχημα στον διαιτητή, προσπαθώντας να… βρει το δίκιο του.

Μαραντόνα: "Έξι χρόνια χωρίς ναρκωτικά"!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα συνηθίζει να βγάζει ειδήσεις κάθε φορά που εκτίθεται στην κάμερα και η παρουσία του ως guest καλεσμένου σε τηλεοπτική εκπομπή της πατρίδας του το βράδυ της Κυριακής δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα...

Απέναντι στη δημοφιλή παρουσιάστρια Σουσάνα Χιμένες, ο άλλοτε "Πίμπε Ντ'Όρο" αποκάλυψε πως έχει να κάνει χρήση ναρκωτικών έξι ολόκληρα χρόνια και ότι η κόρη του Ντάλμα τον τράβηξε ουσιαστικά από το χείλος του γκρεμού που είχε βρεθεί, όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε εξομολογήσεις αναφορικά με τη ζωή του.

Μεταξύ των θεμάτων στα οποία στάθηκε ιδιαίτερα ήταν η Εθνική Αργεντινής και η νέα αύρα που έχει έρθει στην "αλμπισελέστε" μετά τη φιλική νίκη επί της Γερμανίας, οι αντίπαλοί της στα τελικά του Μουντιάλ (Ελλάδα, Νιγηρία και Νότια Κορέα στον όμιλό της), οι παίκτες που θα επιλέξει για τη Νότια Αφρική αλλά και ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή και επίδοξος διάδοχός του, Λιονέλ Μέσι.

"Δεν παίρνω ναρκωτικά εδώ και έξι χρόνια. Δέκα ημέρες πριν, γιόρτασα τη συμπλήρωση έξι χρόνων χωρίς τη χρήση ναρκωτικών. Και τα κατάφερα χάρη στις κόρες μου Ντάλμα και Τζανίνα, χωρίς αυτές δεν θα τα είχα καταφέρει. Ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το κλικ μέσα μου έγινε όταν βγήκα από την κλινική απεξάρτησης. Η Ντάλμα μου διηγήθηκε ότι, ενώ νοσηλευόμουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας η Τζανίνα με τραβούσε από τις πυτζάμες.

Μου ζητούσε να κρατηθώ στη ζωή για εκείνη, μου έλεγε ότι ήμουν ο πατέρας της και με είχε ανάγκη", διηγήθηκε συγκινημένος ο Μαραντόνα ξαναφέρνοντας στη μνήμη του τις δραματικές προσωπικές του στιγμές το 2004, για να συμπληρώσει:

"Εάν πρέπει να μετανιώνω για κάτι, μετανιώνω για το γεγονό ότι δεν ήμουν κοντά στη σύζυγό μου Κλαούντια. Εκείνη ήταν η μητέρα και ο πατέρας για τις κόρες μου".

Όσον αφορά στο κεφάλαιο "Εθνική Αργεντινής" ενόψει της παρουσίας της εθνικής ομάδας της χώρας του στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτό το καλοκαίρι, ο Μαραντόνα δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το ματς με τη Γερμανία στις 3 Μαρτίου άλλάξε πολλά πράγματα, από τότε όλοι κατάλαβαν ποιοι είμαστε. Ο κόσμος ξέρει ότι δεν μπορείς να υποτιμήσεις τους Αργεντινούς.

Χαίρομαι που είχε αυτή την τρομερή άνοδο ο Μέσι και ελπίζω να με ξεπεράσει. Για την αποστολή μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο να επιλέξεις 23 παίκτες επειδή ο καθένας παίζει πολύ καλά. Η λίστα με τους 30 θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Είναι όντως δύσκολο για έναν παίκτη να μένει εκτός λίστας καθώς ο παίκτης περιμένει πάντα να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Εγώ έκλαψα το 1978.

Οι Νιγηριανοί είναι σπουδαίοι παίκτες. Αν θα είναι εύκολα τα πράγματα στον όμιλο; Οι αντίπαλοι στον όμιλο στο Μουντιάλ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σαν να παίζουν για τη ζωή τους".

Με ΑΕΚ εκτίει ο Σορλέν, με Άρη ο Λίνο

Ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε σήμερα για τα παιχνίδια που θα εκτίσουν τις ποινές τους, ο Ολιβιέ Σορλέν και ο Λίνο. Ο Γάλλος θα εκτίσει στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ ο Βραζιλιάνος στην τελευταία αγωνιστική των play-off κόντρα στον Άρη.

Πάει Γερμανία ο Γιαννούλης

Αναχώρησε για την Γερμανία ο Κώστας Γιαννούλης προκειμένου να συμμετέχει για λίγες μέρες στις προπονήσεις της Καιζερσλάουτερν. Όπως είναι γνωστό η γερμανική ομάδα έχει εκδήλωση ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει και έχει ζητήσει σχετική άδεια από τους κυανόλευκους. Ο νεαρός αμυντικός θα στο Καιζερσλάουτερν θέλοντας να αρπάξει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι αν υπάρξει θετική άποψη από τον Μάρκο Κούρτζ θα πρέπει να συναινέσει και ο Ηρακλής στην μετακινηση. Ο Γιαννούλης έχει συμβόλαιο και τα επόμενα χρονια με τους κυανόλευκους και αν θα μεταγραφεί στην Καιζερσλάουτερν θα πρέπει να δοθεί ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα των κυανόλευκων.

«Συγνώμη» από Εντίνιο

«Συγνώμη» από Εντίνιο

Ενώπιων του Φερνάντο Σάντος τέθηκε σήμερα ο Εντίνιο, συνοδευόμενος μάλιστα από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, ζήτησε «συγνώμη» από τον προπονητή του, που τον είχε αποκλείσει από την αποστολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό και προπονήθηκε κανονικά. Ο Εντίνιο είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, με αφορμή την… εξωγηπεδική του ζωή λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό.

Tenorio-Στοίχημα...Δυάδα με Helsingborg καί Norrköping...

Επιμέλεια-Tenorio


Tην καλησπέρα μου στην παρέα.


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιήσαμε στα χθεσινά, πέρασαν τέσσερα πολύ καλά σημεία με συνολική απόδοση της τετράδας 34 μονάδες.Πέρασαν Randers, Albacete ,Cadiz, καί Argentinos, δεν μας έκανε τη χάρη καί μας στέρησε το απόλυτο η Guimaraes ,κρίμα γιατί θα είχαμε πολύ καλό πανυγήρι

Ενα μεγάλο μπράβο στα παληκάρια της Argentinos πού κατάφεραν καί ανέτρεψαν ένα παιχνίδι πού φαινόνταν χαμένο, μιάς καί οι γηπεδούχοι ήταν πίσω στο σκόρ μέχρι το 75ο λεπτό με 1-3 από την ομάδα της Indepediente, εντούτοις κατάφεραν καί το γύρισαν μέσα σε 15 λεπτά σε 4-3.Μετά την δικιά τους νίκη καί την ισοπαλία της Estudiantes πέρασαν μόνοι πρώτοι μπροστά στη βαθμολογία καί πλέον στην τελευταία αγωνιστική έχουν την τύχη αποκλειστικά στα δικά τους πόδια.Κερδίζοντας εκτός έδρας της Huracan κατακτούν καί το πρωτάθλημα Clausura.Nομίζω πως το αξίζουν τα παιδιά καί για αυτό προσωπικά είμαι μαζί τους καί τούς στηρίζω.


Πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.


Gefle - Helsinborg (2)

Nίκη γιά την Gefle την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε με καθαρό σκόρ 0-2 από την έδρα της Hacken.Aυτή η νίκη πάντως ήταν η πρώτη μετά από 4 σερί ήττες καί μία ισοπαλία.Δεν είναι καλή εντός έδρας αφού σε 5 αγώνες μετρά μία μόλις νίκη.Ομάδα χωρίς μεγάλους στόχους πού κάθε χρόνο παλεύει για να εξασφαλίση την σωτηρία της στην κατηγορία.

Εκπλικτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα γιά την φιλοξενούμενη Helsingborg η οποία παραμένει γιά 11 σερί αγωνές χωρίς ήττα.Μετρά μέχρι στιγμής αισίως 9 νίκες καί 2 ισοπαλίες με την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με 2 γκόλ παθητικό.Ομάδα πού έχει υψηλές βλέψεις κάθε χρόνο κυνηγώντας το πρωτάθλημα καί κατ΄ επεκταση την εξοδό της στο Champions League.

Σαφώς ανώτερη ομάδα καί με καλύτερο υλικό η Helsinborg πού έχει μπεί φουριόζα.Δίκαια είναι το φαβορί στο ζευγάρι.Εχει τύχη το διπλό καί θα το προτιμήσω σε απόδοση (2,05)


Vasby - Norrkoping (2)

Kαλό σχετικά το ξεκίνημα της Norrköping στο πρωτάθλημα αν αναλογιστεί κανείς ότι στις 5 πρώτες αγωνιστικές μετρά 3 νίκες 1 ισοπαλία καί 1 ήττα. Ολές της οί νίκες ήρθαν μετά από καλές εμφανίσεις, ενδεικτικό ότι στον περασμένο νικηφόρο αγώνα της με αντίπαλο την ομάδα της Enköping δημιούργησε ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά στις 20 τελικές προσπάθειες.

Δεν είναι κάτι το σπουδαίο η Väsby η οποία μετρά 3 ήττες σε 5 αγώνες στο ξεκίνημα τού πρωταθλήματος.Προέρχεται από 2 σερί ήττες καί βρίσκεται στο πάτο της βαθμολογίας με 2 μόλις βαθμούς.Ενώ εντός έδρας έχει δώσει 2 παιχνίδια τα οποία καί έχει χάσει.Ομάδα πού θα παλέψει γιά την αποφυγή τού υποβιβασμού καθώς δεν έχει τα φόντα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω

Ανώτερη καί πιό εμπειρη ομάδα οί φιλοξενούμενοι πού έχου μπεί καλύτερα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.Όπως καί να το κάνουμε είναι το πιό βαρύ όνομα στην κατηγορία Με νίκη σήμερα η Norrköping μετά καί τα χθεσινά αποτελέσματα έχει την ευκαρία να ξαναπάρει την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα.

Αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο η Norrkoping μπορεί να πάρει το διπλό.Θα το ρισκάρω σε απόδοση (2.00)


Ανακεφαλαιώνοντας ,δυάδα με.. Helsinborg - Norrkoping ..


Καλά να είστε, τα σέβη μου...

'Βλέπουν' Ταμούδο στη Λάρισα. Τι λέει σχετικά ο μάνατζέρ του

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ioCsTGle19.jpgΤον Ραούλ Ταμούδο φαίνεται ότι έχει στη μεταγραφική της λίστας η Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους μάνατζερ, προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά την επιθετική της γραμμή.Ο Κώστας Πηλαδάκης είναι αποφασισμένος για να φέρει στην Ελλάδα έναν παίκτη-όνομα, που να έχει τη διάθεση, όμως, να βοηθήσει την ομάδα να κάνει την υπέρβαση.

Ο 32χρονος πρώην άσος της Εσπανιόλ φαίνεται ότι είναι αυτός που του έχει κινήσει το ενδιαφέρον, με τον ατζέντη του Ισπανού φορ, Τομάς Δουράν, να σχολιάζει σχετικά στην εφημερίδα 'Goal news':

«Εχω ακούσει για το ενδιαφέρον της Λάρισας και άλλων ομάδων από την Ελλάδα. Η αλήθεια, όμως, είναι πως ακόμη δεν έχουμε δεχτεί κάποια πρόταση και δεν έχουμε κάνει καμία σχετική συζήτηση. Βέβαια είναι νωρίς και υπάρχει χρόνος.

Συνήθως ακούμε περισσότερο για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αλλά γνωρίζω πως η Λάρισα είναι σύλλογος που βελτιώνεται. Εξαρτάται από την πρόταση που θα δεχτεί».

Δεν είναι πρόβλημα τα χρήματα

Στη συνέχεια ο μάνατζερ του παίκτη σχολίασε ότι ο πελάτης του είναι... ρεαλιστής και γνωρίζει ότι δεν θα βρει δύο εκ. ευρώ ετήσια αμοιβή τον χρόνο στην Ελλάδα, για αυτόν τον λόγο θα δεχόταν να αγωνιστεί στην πατρίδα μας και με λιγότερα χρήματα: «Αν και στην Εσπανιόλ αμειβόταν με περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δεδομένου πως ήταν η «σημαία», ο σταρ και ο αρχηγός των «κυανόλευκων» γνωρίζει πως τέτοιο ποσό δεν πρόκειται να βρει στην αγορά -ειδικά στην ελληνική- και σίγουρα θα αποδεχτεί λιγότερα χρήματα.

Σημαντικότερο ρόλο για αυτόν παίζει ο ενθουσιασμός που θα του προκαλέσει η πρόταση. Η Λάρισα, δε, σε αυτή την κούρσα για την εξασφάλιση της υπογραφής του έμπειρου στράικερ με 13 συμμετοχές και 5 γκολ με την εθνική Ισπανίας δεν είναι μόνη της. Ο Ραούλ Ταμούδο έχει ήδη λάβει κλήσεις από Αγγλία, Ιταλία και Τουρκία».

Διάλογος Κάκκου με οπαδούς: «Όταν θέλεις είσαι ο καλύτερος» και «δεν μπορούσα να το δω»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_JVpJfjsKTw.jpgΔιάλογο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ άνοιξε χθες έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας κατά την αποχώρησή του ο Τάσος Κάκος.Οι συγκεντρωμένοι φίλοι του «δικέφαλου του Βορρά» είπαν στον Έλληνα ρέφερι: «όταν θέλεις εισαι ο καλύτερος, αλλά πάλι δεν έδωσες το πέναλτι», για να λάβουν την απάντηση του Τάσου Κάκου:

«Δεν μπορούσα να το δω, νόμιζα ότι χτύπησε πρώτα στο πόδι».

Μάλιστα, πάνω στην κουβέντα παρενέβη ο πρώτος βοηθός, ο Δάλλας, που είπε: «Μακάρι να είχαμε και εμείς τηλεόραση στο γήπεδο και να τα βλέπουμε όλα».

Ετοιμη για τη βράβευση η Ελλάς Μελβούρνης


Το σήμα της Ελλάς Μελβούρνης Έφτασε στο Λονδίνο η αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας "Ελλάς Μελβούρνης". Το βράδυ της Τρίτης, σε μεγάλη εκδήλωση, η ιστορική κυανόλευκη ομάδα θα τιμηθεί από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), ως η κορυφαία ομάδα της ηπείρου της Ωκεανίας για τον τελευταίο αιώνα!

Ο πρόεδρος της Ελλάς Ηλίας Αθανασάκης και οι βετεράνοι Τζιμ Αρμστρονγκ και Πολ Τριμπόλι είναι οι... τυχεροί που κλήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή της FIFA, για να παραλάβουν το έπαθλο της μεγάλης αυτής διάκρισης.

Ως κορυφαία ομάδα της Ευρώπης θα τιμηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία η Ελλάς συνδέεται μέσω του Φέρεντς Πούσκας.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την αγγλική πρωτεύουσα, ο Ηλίας Αθανασάκης δήλωσε τα εξής: "Είναι μεγάλη η τιμή αλλά και η συγκίνηση που έτυχε σε μένα να εκπροσωπήσω την Ελλάς στη μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας της. Η διάκριση αυτή ανήκει σε όλη την κυανόλευκη οικογένεια, σε όλους όσους δούλεψαν για το μεγαλείο της (πρόεδροι, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φίλαθλοι) και εκ μέρους αυτών θα παραλάβω το έπαθλο το βράδυ της Τρίτης".

Κορυφαίος όλων ο Λόπες


Ο Λισάντρο Λόπες πανηγυρίζει βγάζοντας έξω τη γλώσσα Ο Λισάντρο Λόπες αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Λιόν για να αντικαταστήσει τον Μπενζεμά και όπως φαίνεται, δικαίωσε τους ανθρώπους της ομάδας γι αυτή την επιλογή τους. Ο Αργεντινός ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν.

Παράλληλα, καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Εντέν Αζάρ της Λιλ, καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος ο Ούγκο Λορίς της Λιόν και κορυφαίος τεχνικός, ο Ζαν Φερναντέζ της Οσέρ.

Οσον αφορά στην ιδανική ενδεκάδα της περιόδου 2009-2010 αποτελείται από τους Λορίς (Λιόν), Φανί (Ρεν), Σ.Ντιαβαρά (Μαρσέιγ), Τσιανί (Μπορντό), Τρεμουλινάς (Μπορντό), Μπ.Σεϊρού (Μαρσέιγ), Γκουρκίφ (Μπορντό), Αζάρ (Λιλ), Λισάντρο Λόπες (Λιόν) και Σαμάκ (Μπορντό).

Κρούση σε Επαλέ

Κρούση σε Επαλέ

Το «κόλπο γκρόσο» ευελπιστούν να πετύχουν στον Ηρακλή φέρνοντας ξανά στην ομάδα τον Ζοέλ Επαλέ. Όπως έχει αναφέρει το «Μ» ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστης δεν είναι αρνητικός στην επιστροφή του, αφού θέλει να φορέσει ξανά την φανέλα του Ημιθέου. Η Μπόχουμ έχει υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία στην Γερμανία και αυτόματα ο παίκτης έμεινε ελεύθερος. Αυτό διευκολύνει ακόμα περισσότερο την ομάδα του Ηρακλή, αφού έχει να κάνει μόνο με τον παίκτη.
Ήδη υπήρξε μια πρώτη κρούση, με τον Επαλέ να είναι θετικός αλλά κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά, για δεδομένη την επιστροφή του στην ομάδα.
Ο Επαλέ θέλει να αγωνιστεί στον Ηρακλή και ειδικότερα στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσει οριστικά την ελληνική υπηκοότητα. Αυτό είναι ένα «όπλο» στα χέρια των κυανόλευκων που θεωρούν ότι μπορούν αν τον πείσουν να έρθει στην ομάδα.
Σαφώς μια τέτοια κίνηση είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη. Με αυτά τα δεδομένα στη Μίκρα θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να εντάξουν τον παίκτη στο δυναμικό τους που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά για την νέα σεζόν.
Μπορεί φέτος να μην ήταν στην καλύτερη κατάσταση του, αφού είχε στις αρχές του χρόνου έναν τραυματισμό, αλλά πιστεύουν ότι στον Ηρακλή θα μπορέσει να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες. Γιατί πολύ απλά αγαπάει αυτή την ομάδα και δεν το έχει κρύψει ποτέ. Ο Καμερουνέζος είχε προγραμματίσει να έρθει στην Θεσσαλονίκη μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του στην Μπουντεσλίγκα, όμως ίσως να επισπευτούν οι διαδικασίες και να έρθει νωρίτερα, αφού πλέον τίθεται θέμα και επιστροφής του στον Ηρακλή.
Γενικά φαίνεται να υπάρχουν αρκετές συνισταμένες που να κάνουν τους ανθρώπους της ομάδας να είναι αισιόδοξοι αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να αποσπάσουν την συγκατάθεση του Επαλέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον παίκτη έχουν ενδιαφερθεί και άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι αν έρθει ξανά στην χώρα μας θα το κάνει μόνο για τον Ηρακλή. Στα θετικά για τους «κυανόλευκους» είναι και η καλή εικόνα που έχει η οικογένεια του για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Θεσσαλονίκη.

Πέρασαν με σουίπ οι Σανς


Ο Στουνταμάιρ σε προσπάθεια του απέναντι στους Σπερς Το Φοίνιξ έγινε η πρώτη ομάδα που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της Δύσης, καθώς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Σπερς χωρίς να γνωρίσει την ήττα. Οι Σανς επιβλήθηκαν στο Σαν Αντόνιο με 107-101 και πλέον περιμένουν τον επόμενο αντίπαλο τους. Ο Στουνταμάιρ με 29 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Νας τον ακολούθησε τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους και 9 ασίστ. Ο Καναδός στάθηκε άτυχος στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Ντάνκαν σε προσπάθεια του για το λέι απ τον βρήκε με τον αγκώνα του στο φρύδι, με αποτέλεσμα να του τοποθετηθούν ράμματα. Ο Νας έχει παράδοση να χτυπάει σε παιχνίδι με τον Σπερς, καθώς και το 2007 είχε αγωνιστεί με τσιρότα, αλλά τότε στη μύτη.

Για τους ηττημένους ο Πάρκερ κρατούσε ζωντανούς τους Σπερς με κρίσιμα καλάθια. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους, ενώ 17 σημείωσε ο Ντάνκαν.

Σαν Αντόνιο: Τζέφερσον 12, ΜακΝτάις 4, Ντάνκαν 17, Πάρκερ 22, Τζινόμπιλι 15, Χιλ 17, Μπόνερ 14.
Φοίνιξ: Χιλ 4, Στούνταμαϊρ 29, Κόλινς 2, Ρίτσαρντσον 11, Νας 20, Φρέι 8, Ντάντλεϊ 16, Μπαρμπόσα 7, Ντράγκιτς 6, Αμουντσον 4.


Σέλτικς-Καβαλίερς 97-87 (2-2 νίκες)

Με οδηγό τον Ρόντο οι Σέλτικς ισοφάρισαν τη σειρά με τους Καβαλίερς σε 2-2 και έδειξαν ότι δύσκολα θα... παραδοθούν στην παρέα του Τζέιμς. Ο πλέι μέικερ της Βοστώνης πέτυχε το τέταρτο τριπλ νταμπλ φίγκιουρ της καριέρας του σε αγώνα πλέι οφ, τελειώνοντας τον παιχνίδι με 29 πόντους, 18 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Για το Κλίβελαντ ο Τζέιμς πέτυχε 22 πόντους, κατέβασε εννιά ριμπάουντ και μοίρασε οκτώ ασίστ.

Βοστώνη: Ρόντο 29, Ρ. ’λεν 18, Γκαρνέτ 18, Πιρς 9, Τ. ’λεν 15, Ουάλας 3, Ντέιβις 5.
Κλίβελαντ: Πάρκερ 10, Ουίλιαμς 13, ΟΝιλ 17, Τζέιμς 22, Τζέιμσον 14, Βαρεχάο 8, Ουέστ 3.

Γιαννάκης: "Λάθος ξεκίνημα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/gi/giannakisbarca_b.jpg
Ο Γιαννάκης περίμενε από τους παίκτες του να κάνουν καλύτερο ξεκίνημα στον τελικό και να προβάλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην Μπαρτσελόνα αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη.
Κι αυτό το αναγνώρισε ο ίδιος ο προπονητής του, στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου: "Προσπαθήσαμε, αλλά μας έλειπε η ενέργεια. Η Μπαρτσελόνα είχε πολύ μεγάλο ποσοστό ευστοχίας και ήταν αδύνατο να την πλησιάσουμε περισσότερο, έτσι όπως παίζαμε. Δώσαμε εύκολες λύσεις, γιατί δεν ελέγχαμε την ισορροπία μας, με αποτέλεσμα να δεχθούμε λέι-απ" είπε ο "ερυθρόλευκος" κόουτς για να προσθέσει:

Όταν πλησιάσαμε, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να μείνουμε περισσότερο μέσα στο παιχνίδι, χάσαμε δυο-τρία ριμπάουντ και η αντίπαλός μας ξέφυγε και πάλι. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, σαφώς και μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά πρέπει να πω ότι η Μπαρτσελόνα, που χτίζεται εδώ κι έξι χρόνια για να πάρει την Ευρωλίγκα, έπαιξε σπουδαία. Άξιζε να νικήσει, της δίνω συγχαρητήρια αν και νομίζω ότι η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα
".

Ο τρόπος, πάντως, με τον οποίο μπήκε ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να έδειχνε … βιασύνη, ή και άγνοια κινδύνου. Ο Γιαννάκης συμφώνησε: "Κάποια σουτ χωρίς ισορροπία, έδωσε ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να φεύγει στο τρανζίσιον. Δεν θέλω ποτέ, εδώ και δυο χρόνια, να εκβιάζουμε τα τελειώματά μας. Συμβαίνει, όμως, καμιά φορά, γιατί οι παίκτες θέλουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω".

Για τον εκνευρισμό στο τέλος, από τον Κλέιζα , σχολίασε: "Όλοι οι παίκτες μάχονται και προσπαθούν. Ο Κλέιζα χρεώθηκε με υπερβολική τεχνική ποινή. Μάλλον ήταν πολύ αυστηρός ο διαιτητής".

Για τον Τεόντοσιτς αλλά και τα σφυρίγματα των ρέφερι ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" σημείωσε: "Φυσιολογικά, ένα παιδί που περνάει δυο βράδια με γαστρεντερίτιδα δεν είχε την ενέργεια που θέλαμε. Κάποια σφυρίγματα, σίγουρα, έγιναν νευρικά. Αυτό όμως έγινε. Πρέπει να το διαχειριστείς. Οπωσδήποτε, όμως, όταν σε μια επίθεση τρως εφτά πόντους δεν είναι τόσο φυσιολογικό και δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις".

Και η εκτίμηση για τη συνολική πορεία : "Φτάσαμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Μας δίνει κάτι παραπάνω. Σήμερα παίξαμε με μια ομάδα που χτίζεται εδώ και έξι χρόνια. Είμαστε βελτιωμένοι, σε σχέση με πέρσι. Εδώ ήρθαμε για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Αν είμαστε καλύτεροι στη σκέψη με τον τρόπο που τρέχουμε θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Σαφώς είμαστε βελτιωμένοι σε αυτό τον τομέα, θα πρέπει ωστόσο να κάνουμε ένα βήμα ακόμα".

Γιάκομπ: "Για την Ηρακλάρα" - Σειρά ο Μάρα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ia/iacob1302_b.jpgΗ νέα Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής υπό την προεδρία του, Ιωάννη Τάκη, έχει δείξει διατεθειμένη από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε σε σώμα να κλείσει όλες τις αγωνιστικές και όχι μόνο τρύπες. Με τον τρόπο αυτό πέτυχε να διατηρήσει στο δυναμικό της ομάδας αποφεύγοντας τυχόν προσφυγή τον Βικτοράς Γιάκομπ. την διάρκεια της χθεσινής ημέρας τι κι αν ήταν Σάββατο ο Ρουμάνος επιθετικός και πρώτος σκόρερ του Ηρακλή στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε είχε συνάντηση γνωριμίας του με το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Η συγκεκριμένη μάλιστα αποδείχθηκε αρκετή ώστε να τον ικανοποιήσει για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.

Ακόμα σε αυτήν υπήρξε προς τον Γιάκομπ καταβολή δόσεων του συμβολαίου του και του εξέφρασαν το πόσο σημαντικό ρόλο αποτελεί η παρουσία του στον σχεδιασμό της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Ρουμάνος επιθετικός μάλιστα εξέφρασε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ικανοποίησή του με τις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης.

"Στηρίζω με όλη μου τη ψυχή την προσπάθεια, που γίνεται προκειμένου να βρει τον δρόμο της η ομάδα. Ηρακλάρα!", με τον Γιάκομπ να στάθηκε και στην παραμονή του Γιόζεφ Μπουμπένκο λέγοντας: "Είναι μεγάλη υπόθεση η παραμονή του προπονητή μας".

Η νέα Διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής πάντως έχει ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις της και με τον έτερο Ρουμάνο της ομάδας τον Μπογκντάν Μάρα που με την σειρά του βρίσκεται στα πλάνα του Μπουμπένκο για την νέα αγωνιστική περίοδο. Πλέον το μόνο που απομένει να δείξει και εμπράκτως είναι το θέλω του να παραμείνει στο δυναμικό της ομάδας κάτι που σίγουρα θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Από εκεί και πέρα ερωτηματικά υπάρχουν ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τους Ντένις Επστάιν και Παναγιώτη Κονέ με τους δύο να ήταν και οι πρώτοι που την Παρασκευή (07/05) είχαν απασχολήσει την νέα Διοίκηση της ΠΑΕ. Ο Γερμανός που βρίσκεται στην πατρίδα του μπορεί να πήρε χρήματα που αντιστοιχούσαν σε παλιότερη επιταγή που δεν είχε λεφτά ωστόσο θα πρέπει να διευθετηθεί και το θέμα της κατάθεσης της προσφυγής του.

Τέλος από αύριο Δευτέρα (10/05) θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης χορτοτάπητα στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας.

Ρόντα ή Ουτρέχτη στο «Γιουρόπα Λιγκ»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_rZyMgfYFNo.jpgΟυτρέχτη και Ρόντα θα είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το «Γιουρόπα Λιγκ» της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των πλέι οφ του ολλανδικού πρωταθλήματος, η πρώτη απέκλεισε την Γκρόνινγκεν, επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας (πρώτο παιχνίδι 3-1), ενώ η Ρόντα πήρε μεγάλη πρόκριση επί της Χέρακλες, παίρνοντας την εκτός έδρας νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (2-1), με το πρώτο ματς να έχει τελειώσει ισόπαλο 1-1.

Πλέον, οι δυο τους θα «διασταυρώσουν» τα ξίφη τους στη δεύτερη θέση των πλεί οφ της Eredivisie για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Γκρόνινγκεν- Ουτρέχτη 0-2(1-3)
(38’ Βολφσβίνκελ, 81’ Ασαρέ)

Χέρακλες- Ρόντα 1-2(1-1)
(62’ Ντούγκλας- 80’ Αυτ. Φαν Ντερ Λίντεν, 90+2’ Μποντόρ)

Μπάντοβιτς: Τελικός την Τετάρτη…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_SDTYz6FHv8.jpgΔεν θέλησε να μιλήσει για φαβορί, ωστόσο υπογράμμισε πως ο αγώνας της Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Φάληρο είναι τελικός για τον Ολυμπιακό.Ο Μπόζινταρ Μπάνοβιτς στις δηλώσεις του μετά την ήττα στην Τούμπα, επισήμανε πως οι «ερυθρόλευκοι» άξιζαν να πετύχουν ένα γκολ, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία της ομάδας στο δεύτερο μέρος, τόνισε πως δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία εξαιτίας του… κλεισίματος του Δικεφάλου.

«Είμαστε Ολυμπιακός και παίζουμε για να κερδίζουμε. Προσπαθήσαμε και σήμερα να κερδίσουμε. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, όμως δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε κάποιες μονομαχίες όμως εμείς δημιουργήσαμε πιο καθαρές ευκαιρίες. Αξίζαμε σίγουρα ένα γκολ», είπε αρχικά ο Μπόσκο και συμπλήρωσε:

«Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος κλείστηκε και προσπάθησε με κόντρα επιθέσεις. Οι χώροι ήταν μικροί. Εμείς προσπαθήσαμε αλλά δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Εμείς σε δύο ημέρες έχουμε παιχνίδι πλέον με την ίδια ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Για το γεγονός ότι δεν δημιούργησε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος: «Ο αντίπαλος κλείστηκε, ήταν δύσκολο για εμάς να κάνουμε μία τελική πάσα, μία προσωπική ενέργεια… Ο αντίπαλος είχε πολλούς παίκτες στο κέντρο. Προσπαθήσαμε όμως πιστεύω ότι με τις ευκαιρίες που κάναμε αξίζαμε ένα γκολ».

Για το αν υπάρχει πλέον φαβορί: «Δεν θέλω να μπαίνω σε τέτοιες σκέψεις. Εγώ σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι της Τετάρτης. Δεν θέλω να μπαίνω σε συζητήσεις για φαβορί».

Για το αν είναι τελικός για τον Ολυμπιακό το ματς της Τετάρτης: «Για εμάς είναι πραγματικά ένας τελικός που πρέπει να κερδίσουμε, αφού αυτές οι δύο ομάδες παλεύουν για την πρώτη θέση».

Βιτόλο: «Είναι ένα βήμα…»

Βιτόλο: «Είναι ένα βήμα…»

Ο Βίκτορ Βιτόλο τοποθετήθηκε για το παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό τονίζοντας : «Η αλήθεια είναι ότι με τους τρεις βαθμούς ο ΠΑΟΚ είναι μόνος πρώτος. Όμως είναι απλά τρεις βαθμοί και υπάρχουν ακόμη τρία παιχνίδια. Είναι ένα βήμα την στιγμή αυτή και τίποτα παραπάνω».

Για τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα… ασυνήθιστο για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, ο Ισπανός είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και είχε ευκαιρίες. Πάντως οι δικές μας ήταν περισσότερες και θεωρώ μεγαλύτερες».

Για τον αγώνα του «Καραϊσκάκης», ο Βίκτορ Βιτόλο τόνισε: «Ότι δεν είναι ήττα είναι καλό. Από την στιγμή όμως που η ομάδα πήγε ήδη εκεί και κέρδισε μία φορά, αυτό θέλει να κάνει και την Τετάρτη. Η αλήθεια είναι πως αν κερδίσουμε θα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει κανείς στο «Καραϊσκάκης» όμως είμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ψιθυροι

  • Σύμφωνα με ψηφοφορία για τους παίκτες που θα πρέπει να απαρτίζουν την επιθετική γραμμή των τρικολόρ στο Μουντιάλ, που διεξήγαγε γαλλική ιστοσελίδα και στην οποία πήραν μέρος περίπου 10 χιλιάδες κόσμος, ο Τζιμπρίλ Σισέ βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τους Ανελκά και Ανρί και μπροστα από τους Μπενζεμά, Γκοβού και Σινιάκ!
  • Κάτι ο καιρός που προσφέρεται για παραλία, κάτι η κακή κατάσταση της ΑΕΚ και η έλλειψη ισχυρού κινήτρου, απέτρεψαν τον κόσμο από το να ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τον Αρη αριθμός των θεατών είναι οριακά τετραψήφιος ενώ 15 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν δεν ήταν τριψήφιος! Στις εξέδρες πάντως και ο Οτο Ρεχάγκελ, με το βλέμμα στραμμένο σε Μάκο και Σηφάκη κυρίως, αλλά και σε Πρίττα, Καφέ σε δεύτερη φάση...
  • Η Γιουβέντους έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Σωτήρη Νίνη, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, και μάλιστα έχει κάνει ήδη επαφές με άτομα του περιβάλλοντός του. Αυτό που... χαλάει την Μεγάλη Κυρία είναι τα 10 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας, καθώς οι ιταλοί είναι διατεθειμένοι να δώσουν 4 εκατομμύρια.
  • Οσες ευκαιρίες έχει χάσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τα πλέι οφ, δεν είχε δημιουργήσει σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Φωτο Ημέρας

Πολλές ομορφιές στο Παρίσι

Clausura Γκολ από κόρνερ ο Λιονέλ Νούνιες

http://www.sport24.gr/ast/cov/nu/nunes2.JPG_b.jpgΟ Λιονέλ Νούνιες συνεχίζει τα... όργια στο Clausura, καθώς σκόραρε για την Ιντεπεντιέντε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, η οποία προηγήθηκε με 3-1, κάνοντας ανατροπή αλλά τελικά έχασε με 3-4.

Ο Νούνιες έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ το πρώτο του ήταν πραγματικά για όσκαρ, καθώς με τρομερή εκτέλεση κόρνερ από αριστερά έστειλε την μπάλα με εντυπωσιακή καμπύλη στο απέναντι "γάμα", ισοφαρίζοντας για την Ιντεπεντιέντε στο 27'.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 3-1 χάρη στον δεύτερο γκολ του Νούνιες με κοντινό πλασέ στο 68', αλλά έχασαν με 3-4 από την Αρχεντίνος, η οποία πέρασε στην κορυφή, έπειτα από την "λευκή" ισοπαλία της Εστουντιάντες με την Ροσάριο Σεντράλ. Η "μάχη" του τίτλου

Η Αρχεντίνος Τζούνιορς έχει 38 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ουρακάν, ενώ η Εστουντιάντες έχει 37 και θα παίξει επίσης εκτός έδρας, με την Κολόν Σάντα Φε.

Η Εστουντιάντες πάντως δεν θα έχει τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, καθώς ο αρχηγός της αποβλήθηκε στο 31' της αναμέτρησης με την Ροσάριο Σεντράλ.

Πέραν του Λιονέλ Νούνιες, στην 18η αγωνιστική ξεχώρισαν οι Ερνάν Λόπες και Ροχέλιο Φούνες Μόρι. Ο πρώτος πέτυχε τέσσερα γκολ στην νίκη της Βέλες με 4-1 επί της Τσακαρίτα, ενώ ο 19άχρονος, Μόρι, πέτυχε χατ-τρικ στην νίκη με 3-0 της Ρίβερ Πλέιτ επί της Ράσινγκ Κλουμπ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Βέλες Σάρσφιλντ - Τσακαρίτα 4-1 (8', 14', 29' και 82' Ερνάν Λόπες / 20' Φακούντο Πάρα)
Νιούελς Ολντ Μπόις - Χιμνάσια Λα Πλάτα 6-0 (13' Αντόνιο Μπογκοσιάν, 16' και 59' Μάουρο Φορμίκα, 35' Λούκας Μπερνάρντι, 57' Χουάν Ινσαουράλντε, 62' Ρολάντο Στσιάβι)
Ρασίνγκ Κλουμπ - Ρίβερ Πλέιτ 0-3 (3', 17' και 24' Ροχέλιο Φούνες Μόρι)

Κυριακή
Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ιντεπεντιέντε 4-3 (27' και 74' Νικολάς Πάβλοβιτς, 90' Χουάν Σαμπία, 94' Ματίας Καρούσο / 29' και 68' Λιονέλ Νούνιες, 49' Νταρίο Γκαντίν)
Εστουντιάντες - Ροσάριο Σεντράλ 0-0
Τίγκρε - Μπάνφιλντ 1-2 (90' Μπράιαν Ροντρίγκες / 47' Ρουμπέν Ραμίρες, 66' Ρομπέρτο Μπατιόν)
Μπόκα Τζούνιορς - Ουρακάν
Ατλέτικο Τουκουμάν - Αρσενάλ Σαραντί

Δευτέρα
Λανούς - Σαν Λορένσο
Γοδόι Κρους - Κόλον Σάντα Φε

Η βαθμολογία

1. Αρχεντίνος Τζούνιορς 38
2. Εστουντιάντες 37
3. Γοδόι Κρους 31
4. Ιντεπεντιέντε 31
5. Νιούελς Ολντ Μπόις 30
6. Μπάνφιλντ 29
7. Λανούς 26
8. Ράσινγκ Κλουμπ 26
9. Βέλες Σάρσφιλντ 26
10. Ουρακάν 23
11. Χιμνάσια Λα Πλάτα 23
12. Ρίβερ Πλέιτ 22
13. Τίγκρε 21
14. Κολόν Σάντα Φε 21
15. Μπόκα Τζούνιορς 20
16. Αρσενάλ Σαραντί 18
17. Ροσάριο Σεντράλ 18
18. Σαν Λορένσο 17
19. Τσακαρίτα 13
20. Ατλέτικο Τουκουμάν 11

Παπαλουκάς: "Η Μπαρτσελόνα ήταν πιο έτοιμη για το τρόπαιο"

http://www.contra.gr/images/m/papaloykas_osfp090510_m.jpgΑναγνώρισαν την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα οι παίκτες του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας παράλληλα πως η δική τους απόδοση δεν έφτασε στα επίπεδα που θα έπρεπε.κούνι Πεν: "Η Μπαρτσελόνα έπαιξε καταπληκτικά, αντίθετα με εμάς που δεν βγήκαμε στο παρκέ όσο δυνατά έπρεπε. Δεν είχαμε τη φλόγα που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια, ιδίως απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα. Θέλαμε πολύ να κατακτήσουμε το τρόπαιο για αυτόν τον απίστευτο κόσμο και είμαστε λυπημένοι που δεν τα καταφέραμε. Παραμένουν όμως οι καλύτεροι οπαδοί στην Ευρώπη.

Λίνας Κλέιζα: "Η Μπαρτσελόνα είναι μια σπουδαία ομάδα και το έδειξε. Έχει δουλέψει για να φτάσει ως εδώ. Έβαλαν βέβαια και κάποια δύσκολα σουτ, τα οποία αποδείχθηκαν κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα. Εμείς είμαστε λυπημένοι που δεν φτάσαμε στο τέλος, όμως επειδή είμαστε μια νέα ομάδα με καλούς παίκτες και πρέπει να χτίσουμε πάνω εδώ, βλέποντας τι κάναμε λάθος. Αν η ομάδα με θέλει, εγώ θα ήθελα πολύ να μείνω".

Θοδωρής Παπαλουκάς: "Η Μπαρτσελόνα είχε μεγαλύτερη άνεση κι αυτό φάνηκε. Ήταν διαβασμένη και με πάθος. Ήταν πιο έτοιμη για το τρόπαιο. Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά δεχθήκαμε δύο τυχερά καλάθια που μας έκοψαν τα πόδια. Ευχαριστούμε τον κόσμο, ήταν σαν να παίζαμε στον Πειραιά. Συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε".

Γιάννης Μπουρούσης: "Η Μπαρτσελόνα νίκησε δίκαια, ήταν καλύτερη ομάδα και το απέδειξε. Εμείς συνεχίζουμε. Είχαμε κάκές επιλογές στην επίθεση, ενώ δεχθήκαμε κάποια τρίποντα που μας στοίχισαν. Ένα ευχαριστώ στον κόσμο είναι λίγο. Ήταν εκπληκτικός. Τώρα επικεντρώνομαστε στη δύσκολη αποστολή που έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Πάτρικ Μπέβερλι: "Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη ομάδα και κέρδισε δίκαια. Ο Ναβάρο δεν είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχα, αλλά σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και δίκαια αναδείχθηκε πολύτιμότερος παίκτης".

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: "Δεν ξέρω τι έφταιξε. Δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Ήταν πιο έτοιμοι, γυμνασμένοι, ήθελαν περισσότερο το τρόπαιο και το πήραν δίκαια. Τους αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ κι αφού δεν μπορέσαμε να τους ακολουθήσουμε ήταν φυσιολογικό να πάθουμε αυτό που πάθαμε. Όλοι μας δεν είχαμε καλή απόσοση. Πρέπει σε κάθε στιγμή να είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις το ρυθμό. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι, πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που κοκκίνισε το γήπεδο. Τους χρειαζόμαστε και με τη βοήθειά τους θα κατακτήσουμε τον επόμενο στόχο μας"

Χόντγκσον: Ίσως πρέπει να αναβληθεί ο τελικός!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_hec23Y1glq.jpgΤο πρόβλημα που βασανίζει τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ και 20 μέρες, αυτό της ηφαιστειακής στάχτης και της απαγόρευσης πτήσεων, ίσως επηρεάσει ακόμα και την διεξαγωγή του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ.Ο ένας εκ των δύο τεχνικών των φιναλίστ του μεγάλου ματς της Τετάρτης, ο Ρόι Χόντγκσον της Φούλαμ μίλησε ανοιχτά για το θέμα και ισχυρίστηκε πως η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να δείξει ευελιξία, σε περίπτωση που οι αποστολές των δύο ομάδων, δεν μπορέσουν να «πετάξουν» στην ώρα τους για το Αμβούργο.

Οι «κότατζερς» έχουν ήδη αναγκαστεί μια φορά να ταξιδέψουν με πούλμαν στην γερμανική πόλη και αυτό συνέβη στα ημιτελικά, όταν χρειάστηκε να παίξουν με την παρέα του Πέτριτς και του Φαν Νίστελρόι. Φυσικά δεν θέλουν να το επαναλάβουν και ο Άγγλος τεχνικός είναι πολύ ανήσυχος για το κομμάτι της προετοιμασίας ενός ιστορικού παιχνιδιού για τον σύλλογο του Λονδίνου.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Δεν μιλάμε για ένα απλό ταξίδι αλλά για μια αποστολή 40 ανθρώπων και πολύ εξοπλισμό. Δεν είναι ότι απλά κάποιος πηγαίνει για διακοπές. Μιλάμε για μια μεγάλη επιχείρηση ώστε να φτάσουν άνθρωποι στο Αμβούργο. Δεν έχει να κάνει απλά με μας το αν θα φύγουμε το βράδυ της Δευτέρας. Πρέπει να πάρουμε από την πολιτική αεροπορία το πρόγραμμα πτήσεων και διαδρομών ανάμεσα σε Λονδίνο και Αμβούργο.

Ίσως βρεθούμε σε σημείο που δεν θα έχουμε επιλογές. Σε αυτήν την περίπτωση και αν η Ατλέτικο είναι στην ίδια κατάσταση, περιμένω από την ΟΥΕΦΑ να είναι διαλλακτική και να προσπαθήσει να βρει μια λύση, π.χ να αναβάλλει το παιχνίδι για κάποια στιγμή που θα μπορούμε και οι δύο να παίξουμε εκεί. Δεν μπορείς απλά να πεις “ το παιχνίδι είναι Τετάρτη, τσακιστείτε και ελάτε”, όταν η Ατλέτικο έχει να κάνει ταξίδι 30 ωρών και εμείς 20 ωρών», ήταν η άποψη του Χόντγκσον.

Κάμπορα: «Υπήρξε σύγχυση αλλά δεν έκανα τίποτα»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_dinMPRVqWq.jpgτη φάση της αποβολής του αναφέρθηκε ο Χαβιέ Κάμπορα και υποστήριξε κατηγορηματικά ότι δεν έγινε κάτι επιλήψιμο, για να δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κουκουλάκη. Αργεντίνος επιθετικός τόνισε συγκεκριμένα: «Ήταν μία καθαρή σύγχυση ένα καθαρό σπρώξιμο από αυτά που γίνονται σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Μία φυσιολογική κίνηση που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή μέσα στο παιχνίδι. Δεν ξέρω τη θέση του διαιτητή και το πώς μπορεί να σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή. Εκείνο που θυμάμαι, τώρα που το σκέφτομαι πιο ψύχραιμα, είναι ότι υπήρξε μια σύγχυση».

Για τον Παναγιώτη Καφέ είπε: «Θα μιλήσω για τον εαυτό μου, δε με ενδιαφέρει τι έκανε ο αντίπαλος παίκτης. Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη ένταση. Ήταν δικό μου το λάθος, που είχα συμμετοχή σ’ αυτή τη φάση. Θα έπρεπε να είμαι εγώ πιο προσεκτικός, ο διαιτητής είναι εκεί για να αξιολογήσει».

Όσο αφορά τη συνέχεια των πλέι οφ, τόνισε: «Δεν υπάρχουν λόγια, και αν θέλει να κάνει κάτι καλό η ομάδα μου σ’ αυτά τα πλέι οφ, θα πρέπει να κοιτάξει μόνο τη νίκη. Μόνο αυτό το αποτέλεσμα υπάρχει για μας στο επόμενο παιχνίδι και το μόνο που μπορεί να κάνει η ομάδα μου είναι να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσει. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ανέβει το ηθικό των παικτών και να αλλάξει η ψυχολογία μας, για να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε το τρίποντο».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στο πέναλτι που κέρδισε, λέγοντας: «Υπάρχει ανατροπή, μου γίνεται καθαρό πέναλτι. Εκείνη τη στιγμή δε μπορώ να δω αν υπάρχει άλλος παίκτης πέρα από το Σάχα, αν όντως ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής, τότε και η αποβολή του τερματοφύλακα της ΑΕΚ ήταν δίκαιη».

Αποχαιρέτισε τον κόσμο του με... πεντάρα!


Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πανηγυρίζουν... Απολαυστικός ο Ολυμπιακός Βόλου συνέτριψε με 5-2 τη Ρόδο και αποχαιρέτισε με τον καλύτερο τρόπο το κοινό του μιας και έπαιξε για τελευταία φορά φέτος εντός έδρας. Οι Θεσσαλοί πανηγύρισαν ταυτόχρονα την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, ενώ την ίδια στιγμή οι νησιώτες παραμένουν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους στην αναμέτρηση και μέσα σε δώδεκα λεπτά, κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές και να θέσουν στέρεες βάσεις για την κατάκτηση της νίκης.

Μόλις στο 2' ο Σιαλμάς με σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Μόνχε, ο Σολάκης με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Στην επανάληψη, οι νησιώτες ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν σκοράροντας με το... καλημέρα. Συγκεκριμένα, στο 47' και μετά από κόρνερ του Αθανασίου, ο Κακλαμάνος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού.

Εντούτοις, ο Ολυμπιακός "απάντησε" άμεσα και στο 50' ο Σολάκης βρήκε τον Σιαλμά, ο οποίος με σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 65' ήταν η σειρά του Αμπράμοβιτς να χριστεί σκόρερ καθώς πλάσαρε εύστοχα από το ύψος του πέναλτι αξιοποιώντας την πάσα του Ψυχογιού.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Ρόδος έχασε με κόκκινη κάρτα τον Γ. Καντιμοίρη και ο Ολυμπιακός, που ήταν ασταμάτητος, έφτασε και σε πέμπτο γκολ στο 80' μετά από ατομική ενέργεια του Αμπράμοβιτς και σουτ του Τσεκούρα.

Το ματς ολοκληρώθηκε με το γκολ του Λουτσιάνο στο 89', ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Ψυχογιός, Καπετάνος, Αλβαρεζ, Κόρμπος, Μητρόπουλος (53' Τσεκούρας), Ουμπίντες, Μόνχε (74' Καρλόπουλος), Ροτζέριο (62' Αμπράμοβιτς), Σιαλμάς, Σολάκης.
Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Στογιάννης, Στ. Καντιμοίρης, Αθανασίου (73' Αθανασιάδης), Καλλιμάνης, Παπαδημήτρης, Πρίπου, Στεργαλλάς (28' Κόντι), Ζιλβάν, Λάζετιτς (46' Γ. Καντιμοίρης), 70. Λουτσιάνο, Κακλαμάνος.

Πρωταθλήτρια η Μπενφίκα


Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν μία ακόμα νίκη Η Μπενφίκα αυτή τη φορά δεν έμεινε έντεκα ολόκληρα χρόνια μέχρι να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο. Με την αγχωτική της νίκη με 2-1 επί της Ρίο Αβε (προηγήθηκε 1-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες ισοφάρισαν προσωρινά) στο "Ντα Λουζ" αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά το 2005. Η Μπράγκα έμεινε στο "Χ" με τη Νασιονάλ και... βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, η περσινή πρωταθλήτρια Πόρτο περιορίστηκε στην τρίτη θέση και στην έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, μαζί με της Γκιμαράες και Μαρίτιμο.

Τα αποτελέσματα της τελευταία αγωνιστικής
Λεϊρία-Πόρτο 1-4
Λεϊσόες-Σπόρτινγκ Λ. 1-2
Σετούμπαλ-Μπελενένσες 1-2
Πάσος Φερέιρα-Ολανένσε 2-2
Ναβάλ-Ακαδέμικα 0-1
Μπενφίκα-Ρίο Αβε 2-1
Μαδέιρα-Μπράγκα 1-1
Γκιμαράες-Μαρίτιμο 1-2

Με οκτάρα η Τσέλσι πρωταθλήτρια!


Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν ένα από τα οκτώ γκολ τους επί  της Γουϊγκαν Η Τσέλσι επικράτησε 8-0 της Γουϊγκαν και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, μένοντας ένα βαθμό μπροστά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που νίκησε 4-0 τη Στόουκ. Ο Ντρογκμπά πέτυχε τρία γκολ και έφτασε τα 29, ενώ ο Ρούνι έμεινε στα 26. Αρσεναλ - Φούλαμ 4-0, Μπέρνλι - Τότεναμ 4-2.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 38ης και τελευταίας ημέρας
Αρσεναλ-Φούλαμ 4-0
Αστον Βίλα-Μπλάκμπερν 0-1
Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ 2-1
Μπέρνλι-Τότεναμ 4-2
Τσέλσι-Γουϊγκαν 8-0
Εβερτον-Πόρτσμουθ 1-0
Χαλ-Λίβερπουλ 0-0
Μάντσεστερ Γ.-Στόουκ 4-0
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
Γουλβς-Σάντερλαντ 2-1

Στο αεροδρόμιο οπαδοί του Άρη

http://www.sport.gr/files/news/2010-05-09/1273448570_mihalis_250x.jpgΜερίδα φίλων του Άρη βρέθηκε το βράδυ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να αποδοκιμάσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, εξαιτίας της ήττας στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και κυρίως με τον τρόπο που ήρθε. Οι περισσότεροι από τους παίκτες σχεδόν φυγαδεύτηκαν ενώ μέλη της διοίκησης συνομίλησαν με τους οπαδούς που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο.

Γκάρσια: «Να ματώσουμε τις φανέλες στο Καραϊσκάκη»

Έτοιμοι για… μάχη πρέπει να είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Πάμπλο Γκαρσία.Ο Ουρουγουανός άσος του «Δικεφάλου» σε δηλώσεις του μετά τη νίκη επί των «ερυθρολεύκων» στην Τούμπα με 1-0, σημείωσε πως θα έρθουν στην Αθήνα για τη νίκη και όχι για την ισοπαλία.

«Θα πάμε στο Καραϊσκάκη να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό με στόχο να ματώσουμε τις φανέλες», ανέφερε αρχικά ο Γκαρσία και πρόσθεσε: «Δεν θα έχουμε στόχο να κυνηγήσουμε την ισοπαλία. Κυνηγάμε την πρώτη θέση και θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για αυτήν. Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε διάθεση να αφήσουμε σε κανέναν αυτό που κρατάμε στα χέρια και είναι η συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Δεν μπόρεσε

Η προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετατίθεται για την επόμενη χρονιά, καθώς η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε μια κλάση ανώτερη από τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το 2ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της με 86-68 απέναντι στους «ερυθρόλευκους»!

Ξέφραγο αμπέλι η ρακέτα
Ο μεγάλος τελικός ξεκινάει με τον Ολυμπιακό να φορά τα λευκά, όπως τότε στη Ρώμη και τον Γιαννάκη να προτιμά τους Πεν, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Κλέιζα και Σχορτσανίτη, ενώ ο Πασκουάλ απάντησε με Ρούμπιο, Ναβάρο, Μάικλ, Λόρμπεκ και Ν’Ντονγκ με εντολή στον Κογκολέζο σέντερ να σπρώξει –όσο είναι εφικτό- τον Σόφο. Το σκορ άνοιξε με τρίποντο ο Κλέιζα, με την Μπαρτσελόνα να πετυχαίνει πέντε γρήγορους πόντους και να προηγείται με 5-3 μετά από ένα μόλις λεπτό στον τελικό. Ο ρυθμός είναι σαφώς πιο γρήγορος σε σχέση με τον ημιτελικό με την Παρτιζαν, κάτι λογικό καθώς, στον τελικό, παίζουν οι γρηγορότερες ομάδες στην Ευρώπη. Μετά από τέσσερα λεπτά και με τον Σχορτσανίτη να φορτώνει με δύο γρήγορα φάουλ τον Ν’Ντόνγκ, η Μπαρτσελόνα προηγείται με 12-8, με τον Ναβάρο να βρίσκει το στόχο από τα 6,25. Ο Τεοντόσιτς έχει ξεκινήσει «καυτός» τον τελικό, με 7 πόντους σε 6:30 λεπτά αγώνα, αλλά ζητά αλλαγή καθώς μετά τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε, ένιωσε τις δυνάμεις του να εξαντλούνται.

Στο παρκέ περνούν ο Παπαλουκάς και ο Μπουρούσης (στη θέση του Σόφο), με το σκορ στο 20-13, μετά από καλάθι και φάουλ του Πιτ Μάικλ (8 πόντοι) τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η Μπαρτσελόνα έχει επιβάλει το δικό της καταιγιστικό ρυθμό, στέλνοντας τη διαφορά στους 11 πόντους, πριν «απαντήσει» με τρίποντο ο Τσίλντρες και μειώσει στο 24-16. Το δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με σκορ στο 28-19 και τον Ολυμπιακό να αφήνει «αφύλαχτη» τη διάβαση στη ρακέτα του και να το πληρώνει έχοντας δεχτεί 15 πόντους μέσα στη ρακέτα.

Λα Μπόμπα
Η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ο Μπουρούσης με πέντε συνεχόμενους πόντους κρατάει διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. (32-24), επτά λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με το σκορ στο 35-26 και τον Βασιλόπουλο να περνά αλλαγή στη θέση του Τσίλντρες, ο Παπαλουκάς καρφώνει στον αιφνιδιασμό και μειώνει στους επτά (35-28) με τον Πασκουάλ να ζητά time-out στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Παπαλουκάς με δύσκολο lay up φτάνει τους 6 πόντους, αλλά η Μπαρτσελόνα πετυχαίνει πέντε γρήγορους πόντους (τρίποντο ο Λόρμπεκ και lay up ο Ρούμπιο μετά από κλέψιμο) για το 43-30, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Σχορτσανίτης μπαίνει και πάλι στο παρκέ στη θέση του Βούισιτς και κερδίζει φάουλ από τον Βάσκεθ, που έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό με έξι πόντους, και 4(!) μπλοκ. Αυτός που δεν καταλαβαίνει από τάπες είναι ο Ναβάρο, που με νέο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 14 (η μεγαλύτερη στον τελικό) 65 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, φτάνοντας τους 11 πόντους με 3/5 τρίποντα. Ο Μπουρούσης με 9 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, αλλά και ο αλάνθαστος Παπαλουκάς (8 πόντοι με 4/4 δίποντα) είναι οι παίκτες που ουσιαστικά «κρατούν» ζωντανό τον Ολυμπιακό μετά από 20 λεπτά αγώνα. Το ημίχρονο τελειώνει με σκορ 47-36 με τους «ερυθρόλευκους» να αδυνατούν να βρουν το φάρμακο απέναντι στους ταχύτατους Καταλανούς που έχουν μοιράσει 11 ασίστ, σε αντίθεση με τις μόλις 5 του Ολυμπιακού.

Αντεπίθεση που έμεινε στη μέση
Το δεύτερο ημίχρονο αρχίζει με Πεν, Μπέβερλι, Τσίλντρες, Κλέιζα και Σχορτσανίτη για τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα να προτιμά τους Ρούμπιο, Ναβάρο, Μάικλ, Λόρμπεκ και Ν’Ντονγκ. Ο Σόφο είναι αυτός που δίνει ώθηση στην ομάδα του με καλάθι και εντυπωσιακό κλέψιμο στην επόμενη φάση, με τον Ολυμπιακό να μειώνει πολύ γρήγορα στους επτά (47-40). Ο Πιτ Μάικλ με προσωπική ενέργεια λύνει το γόρδιο δεσμό για την Μπαρτσελόνα που παρέμενε άσφαιρη για τρία λεπτά με το σκορ στο 49-40. Ο Ναβάρο είναι ασταμάτητος με 15 πόντους και τέσσερα τρίποντα, αλλά και ο Τσίλντρες δεν πάει πίσω (9 πόντοι με 2/4 τρίποντα), με το σκορ να διαμορφώνεται στο 52-45, μετά από τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παπαλουκάς παραμένει αλάνθαστος με 5/5 δίποντα και 10 πόντους, μειώνοντας σε 54-49 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, βάζοντας φωτιά στους 6000 φιλάθλους του Ολυμπιακού που έχουν κάνει κατάληψη στο Μπερσί.
Η Μπαρτσελόνα τρέχει ένα σερί 8-0, με πρωταγωνιστή τον Ν’Ντονγκ (7 πόντοι) με τη διαφορά να εκτοξεύεται και πάλι στους 13 πόντους, τρία λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Κλέιζα μειώνει σε 62-50 και φτάνει τους 8 προσωπικούς πόντους για τον Ολυμπιακό που χρειάζεται ένα νέο ξέσπασμα για να πιέσει την ομάδα του Πασκουάλ, ενώ το δεκάλεπτο τελειώνει με τους Καταλανούς να προηγούνται με 14 πόντους (64-50).

Άλλη κλάση η Μπάρτσα
Ο Ολυμπιακός σπαταλά πολύτιμο χρόνο, καθώς μετά από 2:40 στην τελευταία περίοδο, η διαφορά παραμένει στους 14 πόντους (66-52), ενώ η επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη να αλλάξει τον Τεόντοσιτς με τον Μπέβερλι, προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του Σέρβου guard, με τον Δράκο να του κάνει έντονες παρατηρήσεις. Ο Μάικλ φτάνει τους 16 πόντους και στέλνει τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (+16) με το σκορ στο 68-52 και 6:44 να απομένουν για το τέλος του τελικού. Στα 5:30 πριν το τέλος ο Μόρις «γράφει» το 71-52 και ο Ολυμπιακός πλέον χρειάζεται όχι ένα, αλλά πολλά θαύματα, προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Με το σκορ στο 76-60, ο Παναγιώτης Γιαννάκης καλεί σε time out, όμως τα 2:54 που απομένουν, είναι ελάχιστα για τον Ολυμπιακό που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοιτάξει στα μάτια την ανώτερη Μπαρτσελόνα. Ο Γιάκα Λάκοβιτς περνά για πρώτη φορά στο παρκέ 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Μπαζίλε να ευστοχεί σε τρίποντο και να στέλνει τη διαφορά στους 18, ενώ ο Λόρμπεκ με νέο τρίποντο γράφει το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 86-65, στη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα. Το τελικό 86-68 δίνει το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από περίπου 3000 Καταλανούς που πανηγυρίζουν με την καρδιά τους την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά από επτά χρόνια.

Δεκάλεπτα: 28-19, 47-36- 64-50
Διαιτητές: Μπραζάουσκας, Μπαχάρ, Σαμπόν
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Τρίας, Ρούμπιο 9 (1), Λάκοβιτς, Ναβάρο 21 (4), Βάσκεθ 6 (4 μπλοκ), Ν΄Ντογκ 7, Μόρις 8 (1), Σάδα 7 (1), Λόρμπεκ 5, Μάικλ 14 (1), Γκριμάου.
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12, Πεν, Τσίλντρες 12 (2), Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 9 (1), Χαλπερίν, Κλέιζα 13 (1), Μαυροκεφαλίδης, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 10 (2), Σχορτσανίτης 6.

Μπενίτεθ: «Ήθελα να μείνω...»

Μήνυμα... αποχώρησης από τον Ράφα Μπενίτεθ αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος; Ο Ισπανός τεχνικός για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο μέλλον του τονίζοντας πως θα μείνει μόνο αν όλα πάνε καλά... «Ήθελα να μείνω και θα έμενα, αν όλα είναι καλά. Κι αν μείνω, δεν σκοπεύω να πουλήσω τους Τζέραρντ και Τόρες. Είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο, ήταν θετική, και πάλι, θα ήθελα να τον συναντήσω την επόμενη εβδομάδα» τόνισε ο Ράφα Μπενίτεθ, με τους Άγγλους να επιμένουν πως είναι κοντά σε συμφωνία με τη Γιουβέντους.