Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Χόντγκσον: Ίσως πρέπει να αναβληθεί ο τελικός!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_hec23Y1glq.jpgΤο πρόβλημα που βασανίζει τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ και 20 μέρες, αυτό της ηφαιστειακής στάχτης και της απαγόρευσης πτήσεων, ίσως επηρεάσει ακόμα και την διεξαγωγή του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ.Ο ένας εκ των δύο τεχνικών των φιναλίστ του μεγάλου ματς της Τετάρτης, ο Ρόι Χόντγκσον της Φούλαμ μίλησε ανοιχτά για το θέμα και ισχυρίστηκε πως η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να δείξει ευελιξία, σε περίπτωση που οι αποστολές των δύο ομάδων, δεν μπορέσουν να «πετάξουν» στην ώρα τους για το Αμβούργο.

Οι «κότατζερς» έχουν ήδη αναγκαστεί μια φορά να ταξιδέψουν με πούλμαν στην γερμανική πόλη και αυτό συνέβη στα ημιτελικά, όταν χρειάστηκε να παίξουν με την παρέα του Πέτριτς και του Φαν Νίστελρόι. Φυσικά δεν θέλουν να το επαναλάβουν και ο Άγγλος τεχνικός είναι πολύ ανήσυχος για το κομμάτι της προετοιμασίας ενός ιστορικού παιχνιδιού για τον σύλλογο του Λονδίνου.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Δεν μιλάμε για ένα απλό ταξίδι αλλά για μια αποστολή 40 ανθρώπων και πολύ εξοπλισμό. Δεν είναι ότι απλά κάποιος πηγαίνει για διακοπές. Μιλάμε για μια μεγάλη επιχείρηση ώστε να φτάσουν άνθρωποι στο Αμβούργο. Δεν έχει να κάνει απλά με μας το αν θα φύγουμε το βράδυ της Δευτέρας. Πρέπει να πάρουμε από την πολιτική αεροπορία το πρόγραμμα πτήσεων και διαδρομών ανάμεσα σε Λονδίνο και Αμβούργο.

Ίσως βρεθούμε σε σημείο που δεν θα έχουμε επιλογές. Σε αυτήν την περίπτωση και αν η Ατλέτικο είναι στην ίδια κατάσταση, περιμένω από την ΟΥΕΦΑ να είναι διαλλακτική και να προσπαθήσει να βρει μια λύση, π.χ να αναβάλλει το παιχνίδι για κάποια στιγμή που θα μπορούμε και οι δύο να παίξουμε εκεί. Δεν μπορείς απλά να πεις “ το παιχνίδι είναι Τετάρτη, τσακιστείτε και ελάτε”, όταν η Ατλέτικο έχει να κάνει ταξίδι 30 ωρών και εμείς 20 ωρών», ήταν η άποψη του Χόντγκσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: