Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Super League: Βέλλιος και Μπάλαμπαν τα βραβεία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Απόστολος Βέλλιος του Ηρακλή και ο Μπόσκο Μπάλαμπαν του Πανιωνίου ήταν οι νικητές των βραβείων της 10ης αγωνιστικής για τον πολυτιμότερο παίκτη και το ωραιότερο γκολ αντίστοιχα.

Ο 17χρονος άσος του Γηραιού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη" πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 92ο λεπτό και γι' αυτό αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής.

Από την άλλη πλευρά το πρώτο γκολ του Μπόσκο Μπάλαμπαν με "λόμπα" στην Ξάνθη του χάρισε το βραβείο του Best Goal, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Έντσο Μαρέσκα.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ήταν:
Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλής) 93,8%
Ντάνιελ Τσέζαρεκ (Αστέρας Τρίπολης) 4,4%
Ζέλικο Κάλατς (Καβάλα) 1,8%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ήταν:
Μπόσκο Μπάλαμπαν (Πανιώνιος) 65,7%
Εντσο Μαρέσκα (Ολυμπιακός) 22,2%
Μάρεκ Ζίεντσουκ (Ξάνθη) 12,1%

Πανιώνιος: Έτοιμη η επετειακή φανέλα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην διάθεση των φίλων του Πανιωνίου θα τεθεί από την Παρασκευή η επετειακή φανέλα της ομάδας για τα 120χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ:"Η φανέλα της ομάδας, φτιαγμένη από την Diadora, θα τεθεί σε διάθεση για τους φίλους του Πανιωνίου, από Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 στις Μπουτίκ του συλλόγου, Ι. Χρυσοστόμου και Αγίου Ανδρέου".

Στο μεταξύ στα αγωνιστικά, την Τρίτη οι "κυανέρυθροι" είχαν την ευκαιρία να πάρουν "ανάσες" καθώς ο Εμίλιο Φερέρα είχε δώσει ρεπό στους παίκτες του.

Πλέον στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Αλβάρο Ρεκόμπα θα προσπαθήσει να ανεβάσει ρυθμούς ενώ ο Βέλγος τεχνικός περιμένει να αποθεραπευτεί και ο Ντάριο Σμόγιε.

Super League Σε απολογία οι "αιώνιοι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε απολογία κλήθηκε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου(13:00), τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός.

Οι "πράσινοι" θα απολογηθούν για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά και οι "ερυθρόλευκοι" για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στον αγώνα με τον Ηρακλή στο γήπεδο "Καραϊσκάκη". Πιο αναλυτικά οι κλήσεις:

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη – ΠΑΕ Πανιώνιος. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Λάρισα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αρης: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης- ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Εργοτέλης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα, Απ. Χατζησάββας ( φροντιστής) : Για την συμπεριφορά του φροντιστή Απ.Χατζησάββα στον αγώνα ΠΑΕ Αρης – ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός – ΠΑΕ Ηρακλής. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για την συμπεριφορά τωνν φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη – ΠΑΕ Πανιώνιος. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Θ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανθρακικός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Πόποβιτς: "Δε ζήτησα να φύγω"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου, ο Ζντράφκο Πόποβιτς, διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό θέλω να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ζήτησα να φύγω από τον Ατρόμητο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα, με ικανοποιεί πλήρως και καλύπτει τις φιλοδοξίες μου. Αν ήθελα κάτι το διαφορετικό θα το μάθαιναν πρώτα, ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας κύριος Αγγελόπουλος και ο προπονητής μου. Μου αρέσει που είμαι στην ομάδα και όποτε κληθώ να αγωνίζομαι θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου.

Είναι άδικο λοιπόν να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να βάζουν λόγια που ποτέ δεν είπα. Η μοναδική μου τοποθέτηση έγινε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου πριν τον αγώνα με τον Εργοτέλη όταν δήλωσα ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν κι εγώ δουλεύω σκληρά και περιμένω τις ευκαιρίες για να καθιερωθώ".

Στα αγωνιστικά, πρωινή προπόνηση έκαναν οι παίκτες της ομάδας στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου. Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση.

*Με την Εθνική Ελπίδων ενσωματώθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλης Αποστολόπουλος και Γιάννης Σκόνδρας.

*Ο Θανάσης Καραγκούνης λόγω προσωπικού προβλήματος δεν ακολούθησε σήμερα την αποστολή της Εθνικής Ελπίδων που ταξίδεψε στη Γαλλία.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Χειρουργήθηκε και χάνει τη σεζόν ο Αμανατίδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε νέα εγχείριση στο δεξί γόνατο υπεβλήθη ο Γιάννης Αμανατίδης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χάνει την υπόλοιπη σεζόν στην Bundesliga. Την επέμβαση έκανε ο γιατρός Ούλριχ Μπένις, στο ίδιο σημείο όπου ο αρχηγός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης είχε εγχειριστεί τον προηγούμενο Οκτώβρη.

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός θα αρχίσει αμέσως φυσιοθεραπεία και τις πρώτες 6-8 βδομάδες θα κινείται με πατερίτσες, ενώ η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται μετά από έξι μήνες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η σεζόν στην Bundesliga τελειώνει πρόωρα για τον 28χρονο άσο, ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε περίπτωση φυσικά που η Εθνική μας αποκλείσει την Ουκρανία στα μπαράζ.

«Είναι φρικτό. Στην αρχή της σεζόν ήμουν απολύτως υγιής και τώρα ήρθε αυτό να με αφήσει πίσω», δήλωσε σχετικά ο Αμανατίδης, ενώ ο προπονητής της Αϊντραχτ, Μίχαελ Σκίμπε τόνισε απ’ την πλευρά του: «Είναι κρίμα για τον παίκτη και πολύ άσχημο για μας αυτό που συνέβη».

Συμπτώματα της νόσου των χοίρων και ο Τσίλντρες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Κώστα Παπανικολάου, ακόμη ένας παίκτης του Ολυμπιακού παρουσίασε συμπτώματα της νόσου των χοίρων. Ο Τζος Τσίλντρες βρέθηκε θετικός στις ειδικές εξετάσεις που υπεβλήθη από το ιατρικό τιμ της ομάδας του Πειραιά και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δέκα ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο αθλητής μας Τζος Τσίλντρες εμφάνισε ήπια συμπτώματα της νόσου των χοίρων και γι' αυτό το λόγο υπεβλήθη σε ειδικές εξετάσεις όπου και βρέθηκε θετικός. Είναι σε αγωγή και η παρούσα κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ο Τζος Τσίλντρες δε θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα».

Η νέα εμφάνιση της Εθνικής


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με νέα 1η επίσημη αγωνιστική εμφάνιση (ΗΟΜΕ), θα αγωνιστεί η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στον αγώνα play-offs με την Ουκρανία για την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Κοινό πλάνο παρουσίασης θα ακολουθήσουν όλες οι Ομοσπονδίες που συνεργάζονται με την adidas, όπως η Γερμανία, η Αργεντινή, η Ισπανία, η Γαλλία κ.α.

Η νέα φανέλα, στα Εθνικά χρώματα του λευκού με μπλε λεπτομέρειες, ξεχωρίζει χάρη στο λιτό και απέριττο σχεδιασμό της. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί η λέξη «ΕΛΛΑΣ» αποτυπωμένη στο πίσω μέρος του γιακά, με ελληνικούς χαρακτήρες.

Μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στις τεχνολογίες που έχουν εφαρμοστεί με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης των παικτών. Η πρωτοποριακή τεχνολογία Formotion προσφέρει μέγιστη άνεση και τέλεια εφαρμογή, με χαρακτηριστικά όπως ο τρισδιάστατος σχεδιασμός, οι διαφορετικοί συνδυασμοί υφασμάτων για μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς και οι ειδικές ραφές που καταργούν την τριβή κατά τη διάρκεια έντονης δράσης. Επιπλέον, με την τεχνολογία Climacool ειδικά υφάσματα έχουν τοποθετηθεί στα καίρια σημεία εφίδρωσης του σώματος επιτρέποντας τον αέρα να διαπερνά το ύφασμα και να βοηθά τον αθλητή να παραμένει δροσερός, στεγνός και άνετος.

Οι νέες εμφανίσεις θα βρίσκονται στη διάθεση του αγοραστικού κοινού από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου σε ολόκληρο το δίκτυο της adidas και σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών. Η 2η εμφάνιση της Εθνικής θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο βάσει της παγκόσμιας στρατηγικής της adidas.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στην Αγγλία ο Ντάρμπισιρ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η συμμετοχή του Ματ Ντάρμπισιρ στο φετινό πρωτάθλημα είναι... απειροελάχιστη κι όπως είναι φυσικό οι συνεχόμενοι τραυματισμοί έχουν προβληματίσει τον ίδιο και την ομάδα. Στην πατρίδα του θα μεταβεί ο Αγγλός για περαιτέρω εξετάσεις.

Τον γιατρό που τον εγχείρησε πριν δύο χρόνια θα επισκεφτεί ο Ματ Ντάρμπισιρ. Ο Άγγλος διεθνής θα επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να πάρει ακόμη μία γνώμη για την πορεία αποκατάστασης του τραυματισμού του.

Ο διεθνής επιθετικός φέτος δεν έχει παίξει καθόλου και σίγουρα προβληματίζει τους ιθύνοντες των Πειραιωτών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο Ντάρμπισιρ τους... ξεγέλασε, προκειμένου να κλείσει η μεταγραφή. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο Αγγλος ένιωθε από πέρυσι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, αλλά όλο το καλοκαίρι δεν μπήκε στο χειρουργείο για να μην χαλάσει η μεταγραφή!

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο διαιτητής Γ. Σέγκος από την Εύβοια θα ήταν αυτός που θα σφυρίξει το ματς ανάμεσα στο Αιγάλεω και τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης». Στην Κέρκυρα θα διαιτητεύσει ο Αποστολίδης από τον Πειραιά, ενώ στο Αγρίνιο ο Δελφάκης από τον την Αρκαδία.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (13/11):

Κέρκυρα – Αγροτικός Αστ.
Διαιτητής: Αποστολίδης Χ. ΕΠΣ Πειραιά

Σάββατο (14/11):

Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β.
Διαιτητής: Σέγκος Γ. ΕΠΣ Εύβοιας

Κυριακή (15/11):

Δόξα Δρ. – Θρασύβουλος
Διαιτητής: Μήτσιος Χ. ΕΠΣ Ηπείρου

Ρόδος – Πανσερραϊκός
Διαιτητής: Δημητρόπουλος Α. ΕΠΣ Αθηνών

Αναγέννηση Κ. – Ιωνικός
Διαιτητής: Φωτιάδης Φ. ΕΠΣ Καστοριάς

Εθνικός Αστ. – Πιερικός
Διαιτητής: Κομίνης Γ. ΕΠΣ Θεσπρωτίας

Παναιτωλικός – Διαγόρας
Διαιτητής: Δελφάκης Ι. ΕΠΣ Αρκαδίας

ΟΦΗ – Ηλιούπολη
Διαιτητής: Ζαχαριάδης Π. ΕΠΣ Μακεδονίας

Εθνικός – Καλαμάτα
Διαιτητής: Λαγός Α. ΕΠΣ Αχαίας

«Σκέφτεται να αποχωρήσει από την εθνική ο Ιμπραΐμοβιτς»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ξανά με την εθνική Σουηδίας ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όπως δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Έρικ Χάμρεν.

«Μίλησα μαζί του και μου είπε πως έχει αμφιβολίες για το μέλλον του στην εθνική. Μέχρι να αποφασίσει, δεν θα τον καλέσω. Είναι στο χέρι του. Σαν προπονητής θεωρώ πως οι παίκτες πρέπει να έχουν κίνητρο για να αγωνίζονται. Πιστεύω πως πρέπει να βάζεις την ψυχή σου σε ό,τι κάνεις», τόνισε για τον 28χρονο άσο της Ίντερ, που μετρά 60 συμμετοχές και 22 γκολ με το εθνόσημο από το 2001 έως σήμερα.

Δέκα ημέρες εκτός ο Σεϊταρίδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θλάση πρώτου βαθμού ήταν η διάγνωση του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, που τραυματίστηκε στον νικηφόρο αγώνα (2-0) των πράσινων κόντρα στον Λεβαδειακό.

Αυτό σημαίνει ότι ο αμυντικός του Παναθηναϊκού θα λείψει από τις προπονήσεις της ομάδας τουλάχιστον για δέκα ημέρες αλλά θα είναι έτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αύριο θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης ο Σεμπαστιάν Λέτο, που έχει ενοχλήσεις δεξί γόνατο και δεν γυμνάστηκε για προληπτικούς λόγους.

Η προπόνηση της ομάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη) χωρίς τους διεθνείς. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δίτερμα, ενώ ενδιάμεσα πραγματοποιήθηκαν και ασκήσεις με πάσες. Στην προπόνηση συμμετείχαν και οι Μαυρίας, Τριανταφυλλόπουλος, Φέτσης και Κουσίδης, καθώς και ο υπό δοκιμή με την Golden Team, Κορεάτης ποδοσφαιριστής, Κονγκ.

Ατομικός πρόγραμμα ακολούθησε ο Μαρίνος.

Καταγγελία για τις ελληνικές σημαίες!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο στόχαστρο της UEFA έχει μπει ο ΑΠΟΕΛ με αφορμή τις ελληνικές σημαίες που ανάρτησαν οπαδοί της κυπριακής ομάδας στη Δυτική και στην Ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ, πριν την έναρξη του αγώνα με την Πόρτο για την τέταρτη αγωνιστική του Champions League (3/11, 0-1).

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ δεν προτίθεται να αποδεχτεί την κατηγορία καθώς θεωρεί πως είναι νομικά αβάσιμη και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να προστατεύσει την ιστορία του σωματείου.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ αναφέρει τα εξής: «Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει αργά χθες το απόγευμα νέα καταγγελία της UEFA κατά του ΑΠΟΕΛ, η οποία αφορά τον πρόσφατο αγώνα με την Πόρτο στο ΓΣΠ και την ανάρτηση Ελληνικών σημαιών από τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας στη Δυτική και στην Ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ.

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι η πρόθεση μας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA θα είναι η μη παραδοχή της κατηγορίας, την οποία σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε ως νομικά αβάσιμη.

Επιθυμούμε επίσης να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαιών αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Champions League, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, σε όλα τα αρμόδια Δικαστικά σώματα και σε όλα τα επίπεδα, για προστασία της ιστορίας του Σωματείου μας».

ΠΑΟΚ Χωρίς "φιλοξενούμενους" τα ντέρμπι της πόλης


Όπως όλα δείχνουν χωρίς φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας θα διεξαχθούν τα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.
Η ΠΑΕ Αρης κατέθεσε αίτημα για να προμηθευτεί 1.450 εισιτήρια, ωστόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέρριψε το αίτημα και αντιπρότεινε αμοιβαία ανταλλαγή 4.000 εισιτηρίων. Αυτό εγίνε διότι όπως τονίζει στην επιστολή της η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αν αποδεχτεί και δώσει 1.450 εισιτήρια στον Άρη θα πρέπει να δεσμεύσει μία ολόκληρη θύρα την οκτώ, που έχει χωρητικότητα 3.500 θεατών συν τις νεκρές ζώνες που θα αυξήσουν τον αριθμό.

Ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να δώσει αυτά τα εισιτήρια μόνα αν ο Άρης δώσει 4.000 εισιτήρια για τον αγώνα στο Βικελίδης που αντιστοιχούν στην θύρα 1 του γηπέδου του Άρη. Οι "κιτρινόμαυροι" απέρριψαν το αίτημα και σήμερα θα γίνει νέα συζήτηση για το θέμα, ωστόσο πολύ δύσκολα θα έρθουν σε συμφωνία.

Ατομικό ο Βιεϊρινια

Κανονικά με την παρουσία του Φερνάντο Σάντος συνεχίστηκε η σημερινή προπόνηση το πρωί στην Σουρωτή για τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος που έλειψε από την χθεσινή προπόνηση της ομάδας καθώς βρέθηκε στην Αθήνα όπου βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος προπονητής της περσινής περιόδου. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ συνεχίζεται με αρκετές ελλείψεις, καθώς λείπουν οι διεθνείς αλλά και κάποιοι παίκτες με άδεια.

Άλλωστε ατομικό έκανε σήμερα ο Αντελίνο Βιεϊρινια καθώς λόγω της βροχής ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και δεν ήθελε το προπονητικό τιμ του ΠΑΟΚ να "ρισκάρει" καθώς ο Πορτογάλος έχει μόλις μία εβδομάδα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, που πάντως δεν τον εμπόδισε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό και μάλιστα να χριστεί και σκόρερ.

Βιτόλο: "Δεν είναι ιδιαίτερο για μένα"

Δηλώσεις για το ντέρμπι με τον Άρη έκανε ο Βίκτορ Βιτόλο που πέρσι αγωνιζόταν ως δανεικός από την Σανταντέρ στους "κιτρινόμαυρους". Μεταξύ άλλων είπε στην εφημερίδα "ΣΠΟΡ του Βορρά":

"Για μένα δεν είναι κάποιο ξεχωριστό παιχνίδι. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερα συναισθήματα για αυτό το ματς. Το βλέπω όπως όλα τα υπόλοιπα ντέρμπι. Θέλουμε την νίκη τόσο για τον κόσμο μας όσο και για εμάς που θέλουμε να πάρουμε άλλους τρεις βαθμούς και να βρεθούμε ακόμα πιο ψηλά στο πρωτάθλημα".

Κέρκυρα Ενθουσιασμός για το "διπλό" στην Ρόδο


Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στην Κέρκυρά μετά το "διπλό" στην Ρόδο και την διατήρηση της κορυφής. Το πριμ που θα μοιραστούν οι παίκτες ήταν η αναγνώριση της διοίκησης προς τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία.
Πλέον, στην Κέρκυρα πνέει άνεμος ανόδου. Η σεζόν ξεκίνησε δειλά ωστόσο συνεχίζεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις για μία ομάδα που αντιμετώπισε προβλήματα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Την Τρίτη ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα την ερχόμενη Παρασκευή.

Ηρακλής Προς την έξοδο ο Ντάλα Μπόνα


Η αδικαιολόγητη απουσία του Σάμουελ Ντάλα Μπόνα στην χθεσινή προπόνηση του Ηρακλή στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα φαίνεται πως οδηγήσει την λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών
Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής που παραμένει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και για τον λόγο αυτό έχει αγωνιστεί σε μετρημένα από τα φετινά επίσημα παιχνίδια των «κυανόλευκων» είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει άμεσα παρελθόν από το ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Ντάλα Μπόνα που ήρθε το καλοκαίρι ως δανεικός από την Νάπολι σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί του ντόρου που προκλήθηκε και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται παρουσία του εκπροσώπου του να κληθεί σε απολογία από την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής.

Από την στιγμή λοιπόν που λυθεί η συνεργασία του Ιταλού με την ομάδα της Θεσσαλονίκης τότε θα επιστρέψει πολύ νωρίτερα και πάλι στην Νάπολι.

Κονέ: "Όχι μεγάλα λόγια"

Ο Παναγιώτης Κονέ σε δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis για τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τόνισε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον βαθμό, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν στην έδρα μας με Ατρόμητο και Εργοτέλη και να πάρουμε τους έξι βαθμούς".

Κι όσο περί στόχων; "Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Ούτε για πεντάδα αλλά ούτε για τίποτε άλλο. Και οι δυο ομάδες είναι επικίνδυνες και δεν θα έρθουν στο Καυταντζόγλειο για να παίξουνε άμυνα".

Αναφερόμενος στην συνέχεια είπε: "Θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στο μέλλον, καθώς θα δουλέψουμε τις επόμενες 10 ημέρες", ενώ για την αλλαγή της εικόνας τόνισε: "Ήταν θέμα ψυχολογίας πιστεύω. Ο Ηρακλής μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, να ικανοποιήσει τον κόσμο του και να πάρει βαθμούς.

Θα δουλέψουμε για αυτό το διάστημα που ακολουθεί
", για να επισημάνει ότι: "Πιστεύω εξάλλου ότι όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οπότε, όλα μπορεί να αλλάξουν για εμάς, με δυο συνεχόμενες νίκες", και κατέληξε: "Έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου και γι΄ αυτό δουλεύω σκληρά".

Μουντιάλ 2010 Ρονάλντο:"Δεν θα αγωνιστώ με την Πορτογαλία"


O Kριστιάνο Ρονάλντο ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με την κλήση του στην Εθνική Πορτογαλίας για τα παιχνίδια μπαράζ με τη Βοσνία, τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί καθώς είναι τραυματίας.
Τη στιγμή που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του και η Ρεάλ έχουν έρθει σε αντιπαράθεση σχετικά με τους κανονισμούς που ισχύουν για τους παίκτες που είναι τραυματίες, ο ίδιος τόνισε:"Δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πορτογάλος έχει τραυματιστεί στον αστράγαλο στα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας της χώρας του τον περασμένο μήνα και έτσι δεν θα είναι στην διάθεση του Κάρλος Κεϊρόζ για τα δύο καθοριστικά παιχνίδια στον δρόμο για το Μουντιάλ του 2010.

ΠΑΟΚ: Συνεχίζει με απουσίες


Ο Ντάριο Κρέσιτς προστέθηκε στο ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούν οι τραυματίες Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Λούσιο Φιλομένο, καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις μετά από τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό.

Χωρίς τον Φερνάντο Σάντος (βρίσκεται στην Αθήνα) πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση, η οποία περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής.

Από την προπόνηση απουσίαζαν οι διεθνείς Χαλκιάς, Κουτσιανικούλης, Μουσλίμοβιτς και Κοντρέρας, αλλά και οι Φωτάκης, Σαβίνι μετά από σχετική άδεια που εξασφάλισαν από τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία.

Από τις υποχρεώσεις της ομάδας θα απουσιάζουν από αύριο και οι διεθνείς με την ομάδα των Ελπίδων Κουτζαβασίλης και Παπάζογλου.

Βλέπει ο Κίσλινγκ η Γιουβέντους


Τον Γερμανό επιθετικό της Λεβερκούζεν, Στέφαν Κίσλινγκ, θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Γιουβέντους.

Η «Μεγάλη Κυρία», με αφορμή και την επικείμενη αποχώρηση του Νταβίντ Τρεζεγκέ το καλοκαίρι, θέλει να προλάβει την Άρσεναλ και τους υπόλοιπους «μνηστήρες» του νέου Ρούντι Φέλερ, όπως έχουν χαρακτηρίσει τον ξανθομάλλη στράικερ!

Ο Κίσλινγκ, φέτος, σε δώδεκα εμφανίσεις, έχει πετύχει 8 γκολ!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Virgilio Sport, η Γιουβέντους θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλει να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Εθνική Καταλωνίας: Με Κρόϊφ στο τιμόνι


Και επίσημα προπονητής της εθνικής Καταλονίας είναι από χθες ο Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος έθεσε συγκεκριμένους, αλλά και υψηλούς στόχους: «Θα προσπαθήσουμε και θα παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θέλω να χτίσω μια ανταγωνιστική ομάδα», τόνισε ο 62χρονος, πλέον, Ολλανδός προπονητής, συμπληρώνοντας: «Το στιλ παιχνιδιού μας θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα έχουμε. Οι πιτσιρικάδες της Μπαρτσελόνα και της Εσπανιόλ, πάντως, είναι εξαιρετικοί»!

Σίλβα: Δείχνουμε χαρακτήρα


Η Μίλαν βρίσκεται σε καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό κάτι που επιβεβαιώνει και η νίκη με 2-1 που πήρε απέναντι στη Λάτσιο. Ο Τιάγκο Σίλβα πέτυχε το πρώτο γκολ των «ροσονέρι» κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα, αλλά δε στάθηκε μόνο σε αυτό αφού, όπως είπε σημασία, έχει το σύνολο. «Πέτυχα ένα κρίσιμο γκολ για την ομάδα μου. Το σημαντικότερο είναι ότι παίξαμε καλά και δείξαμε χαρακτήρα», ανέφερε ο σέντερ μπακ των Μιλανέζων.

Παράλληλα ο 25χρονος Βραζιλιάνος τόνισε πως μια νίκη έχει μεγαλύτερη αξία όταν ο αντίπαλος είναι δυνατός. «Είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα σε ομάδες όπως η Λάτσιο, που διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες, που σουτάρουν καλά και στο τέλος κερδίζουν».

Τέλος ο διεθνής αμυντικός δήλωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύει πως θα έρθουν ακόμα καλύτερες εμφανίσεις για την ομάδα του αλλά και για τον ίδιο. «Προσωπικά αισθάνομαι καλά, δουλεύω σκληρά και όλοι μιλούν με καλά λόγια για μένα. Αυτό με κάνει χαρούμενο».

Αναβλήθηκε η δίκη: Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου


Για τις 22 Σεπτεμβρίου του 2010 αναβλήθηκε λόγω ωραρίου η δίκη των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, καθώς και του πρώην προπονητή τους Χρήστου Τζέκου για τα γεγονότα της παραμονής της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και το περίφημο ατύχημα των δύο αθλητών (12/8/2004).

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αδικήματα που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ, ψευδείς βεβαιώσεις και ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις.

Ο Μπαρικέλο κέρδισε από τη Google 500.000 $


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο κέρδισε τη νομική διαμάχη με το γνωστό κολοσσό του διαδικτιακού χώρου Google.

Η επίσημη κυβέρνηση του Σάο Πάολο υποστηρίζει ότι η Google φιλοξενεί εκατοντάδες λανθασμένα προφίλ με το όνομα του βετεράνου της Formula 1, γεγονός που προκαλεί ζημιά στην προσωπικότητα του Βραζιλιάνου.

Ο Μπαρικέλο διεκδικούσε 500.000 δολάρια, τα οποία και κέρδισε, ενώ για κάθε μέρα που θα υπάρχουν τα προφίλ on-line η γνωστή εταιρία θα καταβάλει πρόστιμο του ποσού των 590 δολαρίων.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα προφίλ ήταν αρνητικά προς τον Παουλίστα, ενώ μερικά εξ’ αυτών τον αποκαλούσαν 'tartaruga' (χελώνα).

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη εφημερίδα Ο Globo, ο Μπαρικέλο δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός, ωστόσο οι δικηγόροι του πιλότου επιβεβαίωσαν ότι τα χρήματα της αποζημίωσης θα δοθούν στο Instituto Barrichello Kanaan.

Από τη μεριά της η Google δεν έκανε κάποιο σχόλιο, όμως, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ζημιά που έχει υποστεί η εταιρία είναι άνευ προηγουμένου.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κεχαγιάς τέλος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ήττα από τον Ιωνικό και με τον τρόπο που αυτή ήρθε ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την συνεργασία του Νίκου Κεχαγιά με τον Θρασύβουλο. Ο πρόεδρος των «πρασίνων» συναντήθηκε με τον Έλληνα τεχνικό και αποφάσισαν να λύσουν κοινή συναινέση το συμβόλαιο των δύο πλευρών. Χρέη υπηρεσιακού τεχνικού αναλαμβάνει ο Γιάννης Σερέπας.

Η ανακοίνωση: Η ΠΑΕ Θρασύβουλος Φυλής ανακοινώνει την κοινή συναινέση λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Κεχαγιά. Τον ευχαριστεί θερμά για τις υπηρεσίες του και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του. Παρελθόν αποτελεί και σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο. Χρεη προπονητή προσωρινά αναλαμβάνει ο Ιωάννης Σερέπας.

Η επιστροφή του Κούλθαρτ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έτοιμος να επιστρέψει στη θέση του οδηγού είναι ο Ντέϊβιντ Κούλθαρτ. Ο 38χρονος Σκωτσέζος θέλει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα DTM, καθώς δηλώνει ότι δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τους αγώνες, παρά τη 12μηνη αποχή του, μετά την αποχώρηση του από τη Φόρμουλα 1.

Σε δηλώσεις του ο Κούλθαρτντ τόνισε ότι η αποχώρηση του από τις πίστες έγινε με σκοπό να ανακαλύψει αν υπάρχουν δυνατότητες πέρα από τη Φόρμουλα 1.

Θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο ήταν και ο επικεφαλής του πρωταθλήματος DTM, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του, να δει τον Κούλθαρτ ξανά στις πίστες.

Ο Κούλθαρτ, αγωνιζόταν στη McLaren από το 1996 μέχρι το 2004. Η αποχώρηση του από τις πίστες ήρθε το 2008, ενώ αγωνίζονταν με την ομάδα της Red Bull.

Το νέο «στολίδι» της Τότεναμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Φωτογραφίες του νέου γηπέδου της Τότεναμ, όπως το οραματίζονται οι άνθρωποι των «σπιρουνιών», φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το BBC. Στα τέλη Οκτωβρίου, οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν νέο γήπεδο, χωρητικότητας 60.000 θέσεων, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στην τωρινή έδρα της ομάδας, το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Αν όλα εξελιχθούν βάση προγράμματος και χρονοδιαγράμματος, το «στολίδι» της Τότεναμ θα είναι έτοιμο το 2012.


Η Τότεναμ έχει έδρα το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» από το 1899. Με χωρητικότητα, όμως, μόλις 36.000 θέσεων, την τελευταία 5ετία η διοίκηση επεξεργαζόταν τα σχέδια για το νέο γήπεδο, αγοράζοντας έκταση πολύ κοντά στην ιστορική της έδρα.

Γκουαρντιόλα: «Δεν θα κάνω μεταγραφές»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα ονόματα που ακούγουνται στην Μπαρτσελόνα είναι πολλά μεταξύ αυτών του Μασεράνο και του Ρομπίνιο, με τον τεχνικό των Καταλανών Πεπ Γκουαρντιόλα να δηλώνει για την περίπτωση του δεύτερου: «Δεν γνωρίζω κάτι για τον Ρομπίνιο: «Δε μου έχει πει κανείς τίποτα. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για ένα παίκτη που έχει συμβόλαιο με την ομάδα του».

Γενικότερα ο 38χρονος προπονητής φάνηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο μεταγραφών τον ερχόμενο Ιανουάριο: «Για την ώρα δεν έχω στο νου μου να κάνω κάποια μεταγραφή. Ίσως αποφασίσω αργότερα όταν πλησιάζει ο καιρός να κάνω κάποια κίνηση».

Ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Χουάν Λαπορτα ανέφερε: «Αν ο προπονητής θέλει να κάνει κάποια μεταγραφή στη χειμερινή περίοδο εμείς θα τον στηρίξουμε».

Συνάντηση για Ρομπίνιο

robinho_111.jpgΑκόμα πιο κοντά στη μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Ρομπίνιο, πραγματοποιώντας ίσως τη σπουδαιότερη μετακίνηση στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Την Τετάρτη αναμένεται να γίνει συνάντηση στο Αμπού Ντάμπι ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες πλευρές για την οριστικοποίηση της συμφωνίας της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπαρτσελόνα.

Το παρόν θα δώσουν ο διευθύνων σύμβουλος της Σίτι, Γκάρι Κούκ, εκπρόσωποι της Μπαρτσελόνα, ο πατέρα του Ρομπίνιο και ο εμπορικός διευθυντής του Βραζιλιάνου άσου, ο Κρις Ναθάνιελ. Η συμφωνία αρχικά προβλέπει δανεισμό του παίκτη τον Ιανουάριο με τον ισπανικό σύλλογο να δίνει το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος δανεισμού του Ρομπίνιο η πρωταθλήτρια Ισπανίας θα κινηθεί για την απόκτηση των δικαιωμάτων του από την ομάδα του Μάντσεστερ. «Ο Ρομπίνιο είναι πιθανόν να ψάχνεται για τη μεταγραφή του. Η Βαρκελώνη είναι η βασική του επιλογή», επιβεβαίωσε άνθρωπος από το περιβάλλον του παίκτη.

Φωτο Ημέρας

Ποιός τη χάρη του Γιούρκα... Τρελή διασκέδαση με την Θέλξη στο πλευρό του

Δεν προλαβαίνει την Τούμπα ο Νάτσο, δύσκολα και ο Φλάβιο

Δεν προλαβαίνει την Τούμπα ο Νάτσο, δύσκολα και ο Φλάβιο

«Εκτός μάχης» τίθενται όπως όλα δείχνουν Νάτσο Γκαρσία και Φλάβιο από το ντέρμπυ του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Θα περίμενε κανείς η δεκατετραήμερη διακοπή που ξεκινησε στην ουσία από χτες να λειτουργήσει ως βάλσαμο για τους τραυματίες και να επιστρέψουν όλοι τους για τον αγώνα της Τούμπας ,αλλά…μάταια.
Τα χτεσινά νέα ήταν κατά κύριο λόγο δυσάρεστα για τους δύο, αλλά υπήρξαν και ευχάριστα. Τα τελευταία είχαν να κάνουν με τους Ρονάλντο Γκιάρο, Κάμπορα, που μπήκαν κανονικά με την ομάδα ενώ, θέμα χρόνου είναι πλέον και η επιστροφή του Βανγκέλι, που βαδίζει από το καλό στο …καλύτερο.

Δεν προλαβαίνει ο Βολιβιανός

Πάνε δύο μήνες από τότε που ο Νάτσο Γκαρσία επέστρεψε τραυματίας από αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Αντί όμως να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους η περίπτωσή του καθυστερεί χαρακτηριστικά και όπως φαίνεται θα καθυστερήσει κι΄ άλλο.
«Ο ποδοσφαιριστής έχει υποστεί μια σοβαρή μερική ρήξη του μυός, τονίζει στο «Μ» ο Βαγγέλης Πανταζής, που δεν έχει επουλωθεί. Μάλιστα έχει μαζέψει και υγρό το γόνατό του οπότε… θα χρειαστεί ακόμη αρκετό χρόνο για να αποθεραπευτεί. Η πληγή υπάρχει, όπως και οι φόβοι υποτροπής. Δεν ήθελα να ρισκάρω με την περίπτωσή του να τον ρίξουμε δηλαδή σε ένα παιχνίδι βεβιασμένα και να τον χάσουμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το καλό με αυτόν είναι –όπως έδειξε και η μαγνητική- ότι θα είναι καλύτερα μετά από λίγες μέρες και θα μπεί την ερχόμενη εβδομάδα».

Εξαιρετικά αμφίβολος και ο Φλάβιο

Εξίσου σοβαρή είναι η κατάσταση και του Φλάβιο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει βλάβη στο γόνατο(και συγκεκριμένα στην επιγονατίδα) και θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς μετά από πέντε-έξι μέρες, δηλαδή λογικά την άλλη εβδομάδα.
Στο δρόμο της αποθεραπείας βρίσκεται και ο Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος είναι σχεδόν έτοιμος αλλά πρέπει πρώτα να ξεπεράσει αυτό το μακρύ διάστημα απραξίας.

Δύο επιστροφές

Οι επιστροφές επομένως για τους «κιτρινόμαυρους» θα είναι δύο. Ο ένας ετοιμοπόλεμος(κατά 90% αυτή τη στιγμή) είναι ο Ρονάλντο Γκιάρο, ενώ ο άλλος είναι ο Χαβιέρ Κάμπορα.
Ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, που προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Καβάλα , ήταν ο τραυματισμός του Νέτο. Ο Βραζιλιάνος έχει υποστεί μια διάταση αλλά η κατάστασή του, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Άρη Βαγγέλη Πανταζή, δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Πηγη Μετροσπορ

Παραιτήθηκε ο Χαΐτογλου από την ΠΑΕ Ηρακλής

Παραιτήθηκε ο Χαΐτογλου από την ΠΑΕ Ηρακλής

Ο Νίκος Χαΐτογλου αποτελεί παρελθόν από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής. Η αποστασιοποίηση του από τα κοινά της ομάδας, το γεγονός ότι δεν βρέθηκε σε κανένα από τα τελευταία παιχνίδια του Ηρακλή, καθώς επίσης και το ότι δεν πήγαινε καν στις εγκαταστάσεις της Μίκρας το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήταν κάτι που μαρτυρούσε, πώς έχει ήδη παραιτηθεί από το συμβούλιο. Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει ωστόσο μέχρι τώρα ανακοινώσει επισήμως την παραίτηση ενός εκ των συνεργατών του Ρέμου από τη θέση την οποία κατείχε, ωστόσο είναι γεγονός αναντίρρητο, πώς έχει ήδη παραιτηθεί. Μάλιστα, του ζητήθηκε να καταθέσει εγγράφως την παραίτηση του, κάτι που έχει ήδη κάνει. Αυτό συνέβη εδώ και δέκα περίπου μέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μιας και από τις 30 Οκτωβρίου έχει δώσει εγγράφως την παραίτηση του στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Δήμο Πολύκαρπο, ο οποίος και επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας το συγκεκριμένο θέμα. Ήταν λίγο πολύ ένα «κοινό μυστικό». Ήταν κάτι, που με τις δυο τελευταίες σχετικά καλές εμφανίσεις της ομάδας είχε ξεχαστεί, αλλά αυτή είναι και η πραγματικότητα. Ο Χαΐτογλου δεν θέλησε από την πλευρά του να κάνει το παραμικρό σχόλιο, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί και να εκφράσει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το διοικητικό σχήμα, καταθέτοντας την παραίτηση του και εγγράφως. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, οι διαφωνίες του και οι ενστάσεις του είχαν να κάνουν με τη μη σωστή διαχείριση στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί, πώς αυτό δεν έχει να κάνει με μομφή κατά του Δήμου Πολύκαρπου και του Ηλία Πουρσανίδη, αλλά προς τον Αντώνη Ρέμο, ειδικά σε μία περίοδο, που η ομάδα ήταν σε δυσχερή αγωνιστική θέση. Την ίδια στιγμή, πάντως, αναπτύχθηκε φημολογία κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο, πώς αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες ο Αντώνης Ρέμος, προκειμένου να μιλήσει από κοντά με το Νίκο Χαΐτογλου για το θέμα της παραίτησης του. Πηγη Μετροσπορ

Νίκη και θέαμα από το Γκόλντεν Στέιτ


O Κελένα Αζουμπούικε των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς Μεγάλη νίκη με 41 πόντους διαφορά πέτυχαν οι Ουόριορς στο Όκλαντ με αντίπαλο τους Τίμπεργουλβς. Ο Κελένα Αζουμπούικε πέτυχε 31 πόντους, σημειώνοντας ρεκόρ χρονιάς και ο αντονι Ράντολφ ακολούθησε με 23, με την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ να φτάνει στη νίκη με 146-105. Από τη νικήτρια ομάδα ο Στίβεν Τζάκσον είχε 10 πόντους και 15 ασίστ, ενώ ξεχώρισε και ο Μόντε Έλις με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από τη Μινεσότα ξεχώρισαν ο Τζόνι Φλιν με 20 πόντους, έξι ασίστ και πέντε ριμπάουντ, ενώ ο Αλ Τζέφερσον πρόσθεσε άλλους 18. Στο Σαν Αντόνιο, οι Σπερς έπαιξαν χωρίς τους Ντάνκαν και Πάρκερ κόντρα στο Τορόντο, αλλά με τους 36 πόντους από τον Τζινόμπιλι, βρήκαν ισορροπία στην επίθεση και επικράτησαν με 131-124.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα;

Φιλαδέλφεια - Φοίνιξ 115-199
Φιλαδέλφεια: Γιανγκ 15, Μπραντ 10, Νταλαμπερτ 8, Ιγκουοντάλα 24, Ουίλιαμς 13, Κάρνεϊ 4, Σπέιτς 20, Γκριν 8, Σμιθ 5, Χολιντέι 8.
Φοίνιξ: Χιλ 11, Στουντεμάιρ 17, Φράι 10, Ρίτσαρντσον 29, Νας 21, Ντάντλεϊ 18, Ντράγιτς 3, Αντμουντσον 2, Μπαρμπόσα 8.

Νέα Υόρκη - Γιούτα 93-95
Νέα Υόρκη: Τσάντλερ 17, Γκαλινάρι 7, Λι 12, Ντάχον 8, Χιουζ 12, Τζέφρις 5, Χάρινγκτον 11, Ντάγκλας 21.
Γιούτα: Μπούζερ 23, Κιριλένκο 23, Οκούρ 18, Μπριούερ 12, Ουίλιαμς 5, Μίλσαπ 4, Μάθιους 6, Πράις 2, Μέινορ 2.

Σαν Αντόνιο - Τορόντο 131-124
Σαν Αντόνιο: Τζέφερσον 24, Φίνλεϊ 7, Ράτλιφ 2, Μπόγκανς 9, Χιλ 22, ΜακΝτάις 7, Τζινόμπιλι 36, Μπόνερ 18, Μπλερ 6.
Τορόντο: Τούρκογλου 20, Μπος 32, Μπαρνιάνι 17, ΝτεΡοζαν 2, Καλντερόν 13, Νεστέροβιτς 2, Ράιτ 5, Τζακ 7, Τζόνσον 10, Μπελινέλι 12, Γουιμς 4.

Γκόλντεν Στέιτ - Μινεσότα 146-105
Γκόλντεν Στέιτ: Αζουμπουϊκε 31, Τζάκσον 10, Μουρ 2, Ελις 18, Κάρι 8, Μόροου 20, Ράντολφ 23, Μαγκιτ 11, Λοου 10, Ουότσον 13.
Μινεσότα: Μπριούερ 10, Γκόμες 8, Τζέφερσον 18, Ελινγκτον 7, Φλιν 20, Πάβλοβιτς 17, Τζαβάι 6, Ουίλκινς 2, Σέσιονς 11, Κάρντιναλ 2, Χόλινς 2, Πετσέροφ 2.

ΛΑ Κλίπερς - Νέα Ορλεάνη 84-112
ΛΑ Κλίπερς: Θόρντον 8, Κάμπι 6, Καμαν 14, Μπάτλερ 14, Μπ.Ντέιβις 8, Ρ.Ντέιβις 14, τελφερ 8, Σμιθ 4, Τζόρνταν 2, Νόβακ 6.
Νέα Ορλεάνη: Στογιάκοβιτς 12, Ουέστ 17, Οκαφόρ 2, Μπράουν 25, Πολ 24, Πόσεϊ 7, Σονγκάιλα 4, ’ρμστρονγκ 12, Μπράουν 2, Κόλισον 2, Ράιτ, Θόρτον 5.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 7-1
Τορόντο 3-4
Φιλαδέλφεια 3-4
Νέα Υόρκη 1-7
Νιου Τζέρσεϊ 0-7

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σικάγο 4-2
Μιλγουόκι 3-2
Κλίβελαντ 4-3
Ντιτρόιτ 3-4
Ιντιάνα 2-3

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Μαϊάμι 5-1
Ορλάντο 5-2
Ατλάντα 5-2
Σάρλοτ 3-3
Ουάσινγκτον 2-5

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 5-2
Πόρτλαντ 4-3
Οκλαχόμα 3-3
Γιούτα 3-4
Μινεσότα 1-7

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Φοίνιξ 7-1
Λ.Α. Λέικερς 6-1
Σακραμέντο 3-4
Λ.Α. Κλίπερς 3-5
Γκόλντεν Στέιτ 2-4

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 4-2
Χιούστον 4-2
Σαν Αντόνιο 3-3
Νέα Ορλεάνη 3-5
Μέμφις 1-6

Αθλητικός Τύπος 10/11/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Ετσι...........Απλα......................

Η 27χρονη σέρβα πλέι μέικερ Μίλιτσα Ντάμποβιτς θα κοσμεί τα ελληνικά παρκέ με τη φανέλα του Παλαιού Φαληρου