Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Σαλπιγγίδης: «Θα ήθελα την Λίβερπουλ…»

Είναι ο άνθρωπος των επικίνδυνων αποστολών. Έχει πετύχει καθοριστικά γκολ τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της εθνικής ομάδας. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, «χτύπησε» στο Ζάγκρεπ και χάρισε την μεγάλη πρόκριση στον ΠΑΟΚ, στην φάση των «32″ του Europa League. Ο «Σάλπι» μιλώντας σήμερα για την μεγάλη αυτή αναμέτρηση υπογράμμισε: «Σίγουρα σαν επιτυχία είναι πολύ μεγάλη για όλους μας, και για τον κόσμο και για τη διοίκηση και για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Φέρνει ηρεμία στην ομάδα τώρα που έρχονται οι γιορτές και ελπίζω να πάρουμε δύο καλά αποτελέσματα στα επόμενα δύο ματς που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους». Σε ότι αφορά τον αντίπαλο που θα προτιμούσε στην επόμενη φάση, δεν έκρυψε την προτίμηση του: «Θα ήθελα δώσουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και μία ομάδα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Λίβερπουλ. Θα την ήθελα πάρα πολύ αυτή την κλήρωση. Η Ευρώπη είναι ένας θεσμός στον οποίο δεν πρέπει να υπάρχει το άγχος. Το διασκεδάζουμε και μακάρι να έρθει μία καλή ομάδα». Σε ότι έχει να κάνει με το δικό του γκολ και που το αφιερώνει, τόνισε: «Τη νίκη την αφιερώνω σε όλους όσους χαρήκαν για την επιτυχία και το γκολ το αφιερώνω σε αυτούς που είναι διπλά μου και στις καλές και στις άσχημες στιγμές».

Κούπερ: «Πιθανό να είμαι και του χρόνου στον Άρη»!

Μετά το θρίαμβο της ομάδας του και την πρόκριση στους «32″ του Europa League, ο Κούπερ πέταξε την ατάκα: «Πιθανό να είμαι και εγώ του χρόνου στον Άρη».
Πριν από αυτό όμως, τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο για την συμπαράσταση, οι παίκτες μου έκαναν υπερπροσπάθεια και θα την συνεχίσουμε. Στα χαρτιά όταν είχε ανακοινωθεί ο όμιλος που συμμετείχαμε, εμείς δεν ήμασταν το φαβορί. Σήμερα κατά την διάρκεια του αγώνα, υπήρχε αγωνία και αισιοδοξία μέσα στην ομάδα. Την ίδια αγωνία και αισιοδοξία είχε και ο κόσμος μας μαζί μας. Στο ποδόσφαιρο με την αισιοδοξία δεν κερδίζεις. Χρειάζονται και κάποια στοιχεία, τα οποία είχαμε. Είχαμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και ένα νευρικό δεύτερο καθώς υπήρχε η αγωνία να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Είναι γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο υποφέραμε από την πίεση της Ρόζενμποργκ στον αέρα. Είναι ένα ιδιαίτερο βράδυ. Ένα δύσκολο βράδυ για χαλάρωση, για να δεις τι έχεις κάνει μέχρι σήμερα. Ακόμα και εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Το σημερινό βράδυ αν δεν είναι ιστορικό, τότε είναι κάτι πολύ καλό».

Σηφάκης: «Ευχαριστούμε τον κόσμο του Άρη»

Ο Μιχάλης Σηφάκης, όπως και οι συμπαίκτες του αποθεώθηκαν έξω από το «Κλ. Βικελίδης» μετά τη λήξη του αγώνα με τη Ρόζενμποργκ και την κατάκτηση της πρόκρισης στους «32″ του Europa League. Ο διεθνής γκολκίπερ ειπε: «Η ουσία είναι ότι πετάξαμε έξω την Ατλέτικο και αύριο θα είμαστε στην κλήρωση των 32, κάτι πολύ σημαντικό για τον Άρη. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη μεγάλη συμπαράσταση, είμαστε μαζί και προχωράμε…»

Έφερε επιθετικό στην Ελλάδα ο Αστέρας

Κοντά στην πρώτη του χειμερινή μεταγραφή είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα για λογαριασμό των Αρκάδων βρίσκεται ο Νεμάνια Αρσενίεβιτς, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας Πέμπτη βράδυ και θα ταξιδέψει οδικώς στην Τρίπολη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Αρσενίεβιτς είναι 24χρονος επιθετικός και σύμφωνα με το arcadia-sports.gr είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Αστέρα. Ο Σέρβος επιθετικός αγωνίζεται στην Σλόμποντα της Σερβίας και σε 15 συμμετοχές μέχρι σήμερα έχει πετύχει 7 τέρματα.

Είναι δεδομένο πως ο Αστέρας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στην γραμμή κρούσης και μετά την φυγή του Τσέζαρεκ, του λείπει το εύκολο γκολ. Οι άνθρωποι της ομάδας λοιπόν ευελπιστούν να βοηθήσει ο 24χρονος επιθετικός σε αυτόν τον τομέα.

Υπενθυμίζουμε πως αν υπογράψει θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον ερχόμενο Γενάρη.

Προπόνηση στο κλειστό με… μπάσκετ

Η έντονη χιονόπτωση στην πόλη της Λάρισας το τελευταίο 24ωρο είχε ως συνέπεια την αναπροσαρμογή του προγράμματος της ομάδας.
Αυτό έγινε διότι το προπονητήριο των Δένδρων καλύφθηκε με πέπλο χιονιού με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή της προπόνησης σε εξωτερικό χώρο.

Έτσι, το σημερινό ραντεβού δόθηκε στο κλειστό του Αλκαζάρ, όπου οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ είχαν την ευκαιρία για μια διαφορετικού τύπου προπόνηση, αφού εκτός από ασκήσεις με μπάλα και μίνι δίτερμα στο παρκέ, είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και τις επιδόσεις τους στο μπάσκετ!

Προκρίθηκε η Λιλ, πρώτη η Σίτι

Θέση στους «32» του Europa League εξασφάλισε και η Λιλ που επικράτησε στην έδρα της επί της Γάνδης με 3-0 στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, τερματίζοντας 2η μετά τη Σπόρτινγκ.
Κατά τα άλλα, η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 στο Τορίνο επί της Γιουβέντους.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος

Στη συνολική διαφορά τερμάτων μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λεχ Πόζναν κρίθηκε η πρωτιά στον 1ο όμιλο.

Η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση. Οι «μπιανκονέρι» παρότι προηγήθηκαν στο 43` με σουτ του Τζιανέτι δεν πήραν τη νίκη, καθώς στο 73` ο Βραζιλιάνος Ζο έκανε το 1-1, μετά από πάσα του Τζόνσον.

Η έκπληξη του ομίλου, η Λεχ Πόζναν έκλεισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της, επικρατώντας της ουραγού Σάλτσμπουρκ εκτός έδρας με 1-0. Το γκολ των Πολωνών σημείωσε ο Στίλιτς στο 30`.

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Σίτι 1-1
43` Τζιανέτι – 76` Ζο

Σάλτσμπουργκ – Λεχ Πόζναν 0-1
30` Στίλιτς

2ος όμιλος

Στον όμιλο του Άρη η κάτοχος του τίτλου Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στο χιονισμένο Λεβερκούζεν.

Ο Χέλμες στο 69` νίκησε στη μονομαχία τον Περέα και άνοιξε το σκορ, αλλά στο 72` ο Μέριδα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 1-1, αλλά η πρόκριση δεν ήρθε ποτέ για τους «ροχιμπλάνκος»…

Αρης – Ρόζενμποργκ 2-0
45`+ Τσέζαρεκ, 90+2` Φατί

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
69` Χέλμες – 72` Μέριδα

3ος όμιλος

Στο ματς της Λιλ με τη Γάνδη, οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη για να προκριθούν (οι Βέλγοι βολεύονταν και με ισοπαλία) και την πήραν εύκολα με 3-0.

Ο Ομπρανιάκ στο 30` άνοιξε το σκορ, ο Φρο στο 56` έκανε το 2-0 και ο θρίαμβος για τη Λιλ ολοκληρώθηκε στο 89` με το γκολ του Σοβ.

Στο αδιάφορο ματς του ομίλου, μιας και η Σπόρτινγκ Λισαβώνας είχε ήδη προκριθεί ως 1η, η Λέφσκι Σόφιας νίκησε 1-0 με γκολ του Μλαντένοφ στο 45`.

Λιλ – Γάνδη 3-0
30` Ομπρανιάκ, 56` Φρο, 89` Σοβ

Λέφσκι Σόφιας - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 1-0
45` Μλαντένοφ

Ιστορική πρόκριση

ΣΤΟΥΣ «32» ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ O ΑΡΗΣ, 2-0 ΤΗ ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ. ΤΣΕΖΑΡΕΚ (45') ΚΑΙ ΦΑΤΙ (92') ΤΑ ΓΚΟΛ. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ.-
Στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκε πανηγυρικά ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 2-0 της Ρόζενμποργκ με τα γκολ των Τσέζαρεκ (45’) και Φατί (92’). Καλύτερη η ελληνική ομάδα από τους Νορβηγούς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ είχε παράλληλα και πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αξιζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης αρνήθηκε δύο φορές να δώσει πεντακάθαρο πέναλτι στην ελληνική ομάδα...

Με 4-4-2 και Τσέζαρεκ-Κόκε στην επίθεση

Ο Άρης παρατάχθηκε με τον Σηφάκη κάτων από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας τους Λαζαρίδη, Κουλουχέρη και στα άκρα τον Βανγκέλι (δεξιά) με τον Μίσελ (αριστερά. Η τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτελούταν από τα αριστερά προς τα δεξιά από τους Μενδρινό, Πρίττα, Τόχα, Χαβίτο και στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Τσέζαρεκ-Κόκε.

Κυρίαρχος από την αρχή

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ξεδιπλώνοντας τις επιθετικές τους προσπάθειες από τα άκρα και κυρίως από δεξιά, το χώρο δράσης του Χαβίτο. Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πήραν εξ αρχής τα ηνία του αγώνα, απομονώνοντας τους Νορβηγούς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά παρά μόνο με κάποια σουτ. Οι δυο πιο μεγάλες στιγμές για την ελληνική ομάδα ήταν η ευκαιρία του Τόχα στο 13’ καθώς και το σουτ του Χαβίτο, δύο λεπτά αργότερα, αλλά παρά την κυριαρχία της παρουσίασε προβλήματα στην τελική προσπάθεια.

Φωνές για πέναλτι στο 30’

Με τη συμπλήρωση 30λεπτών στον αγώνα ο Ντεμίτοφ άπλωσε το πόδι του για να βρει τη μπάλα, ωστόσο ο αμυντικός της Ρόζενμπργκ βρήκε από πίσω τον Τσέζαρεκ και τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Παρά το γεγονός ότι η φάση ήταν καθαρή, ο Αυστριακός διαιτητής, Τόμας Άινβαλερ, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δοκάρι, Τσέζαρεκ και γκολ

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η Ρόζενμποργκ αύξησε την απόδοσή της και βρήκε διαδρόμους στην περιοχή του Άρη, ωστόσο, όποτε δημιουργούταν φάση, «καθάριζε» ο Σηφάκης. Με τη συμπλήρωση των 45’ οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, με ένα πολύ περίεργο τρόπο. Ο Κόκε έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού, πήρε καμπύλη τροχιά προς το τέρμα, ο Ερλούντ απέκρουσε με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Τσέζαρεκ την έσπρωξε με το κεφάλι στα δίχτυα, για το 1-0.

Έκλεισε τα μάτια του ο διαιτητής

Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία των Νορβηγών, ευτυχώς όμως για την ελληνική ομάδα, ο Πρίτσα αιφνιδιάστηκε από τη μπαλιά του Σκέλμπερντ και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι Νορβηγοί παρέμεναν κακοί και επιρρεπείς στα λάθη σε αντίθεση με τον Άρη που έψαξε το δεύτερο γκολ, προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση στους «32». Στο 56’ ο Κόκε διείσδυσε στην περιοχή του Έρλουντ, ανατράπηκε από πίσω από τον Ντεμίτοφ, αλλά ο Αυστριακός ρέφερι για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών…

Μίλησε ο Σηφάκης

Οι Νορβηγοί έμοιαζαν ακίνδυνοι μέχρι το 74’ όπου ο Σηφάκης εξελίχτηκε σε φύλακα-άγγελο των Θεσσαλονικέων. Ο Νταρσίν έπιασε ένα τρομερό διαγώνιο σουτ από αριστερά αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας πετάχτηκε σαν πουλί στην αριστερή το γωνία και απέκρουσε θεαματικά, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Στα τελευταία λεπτά ο Άρης επικεντρώθηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα αντέχοντας το πρέσσινγκ των φιλοξενούμενων. Η μοναδική ευκαιρία ήταν στο 86', στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρουίς (86’) όταν η μπάλα έφυγε λίγο πιο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ερλουντ.

Φατί και 2-0

Και εκεί που το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του, ο Φατί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή πέρασε τον αμυντικό της Ρόζενμπουργκ και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρμα του Άρη.


ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Λαζαρίδης, Μίσελ, Χαβίτο, Τόχα, Πρίττας, Μενδρινός (83’ Καζναφέρης), Κόκε (Φατί), Τσέζαρεκ (78’ Ρουίς).

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Ερλουντ, Λούστιγκ, Μπιάρσμιρ, Ντεμίντοφ, Ντόρσιν, Χένρικσεν, Αναν, Σκίελμπρεντ, Πρίτσα, Γιάμτφαλ (66’ Ίβερσεν), Μολντσκρεντ.

Στον κάμπο ο Άντερσεν

Σε πλήρη συμφωνία με τον Κώστα Πηλαδάκη ηρθε ο Νορβηγός Γιόρν Άντερσεν μετά το ναυάγιο με τον Κρίς Κόουλμαν, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ.
Ο πρώην τεχνικός της Μάιντς ήρθε το πρωί στην Ελλάδα και λίγο μετά το μεσημέρι έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της θεσσαλικής ΠΑΕ
Μάλιστα, ο Άντερσεν άμεσα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο με προορισμό τη Λάρισα, όπου και αναμένεται να βρίσκεται αργα το απόγευμα και από την Παρασκευή θα πιάσει δουλειά, έχοντας στο πλευρό του και έναν ακόμη γυμναστή που τον είχε και στο ξεκίνημα της καριέρας του στη Λουκέρνη και είναι ελληνικής καταγωγής. Την προπόνηση των «βυσσινί» ηταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ, λόγω του χιονιού που έχει σκεπάσει τη Λάρισα και ετσι θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες του την Παρασκευή.
Ο Άντερσεν θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε πάγκο ελληνικής ομάδας, αφού είχε περάσει και από την Ξάνθη το 2007.
Κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας, έχει εργαστεί στις Λουκέρνη, Ομπερχάουζεν, Γκλάντμπαχ, Ξάνθη, Κίκερς Όφενμπαχ και Μάιντς. Στόχος του Νορβηγού τεχνικού είναι η άμεση αγωνιστική βελτίωση των "βυσσινί", οι οποίοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.

"Θα ανανεώσει ο Ιντζάγκι"

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι αποκάλυψε ότι ο Φιλίπο Ιντζάγκι θα μείνει στη Μίλαν και την επόμενη σεζόν.

Ο 37χρονος επιθετικός δεν πτοείται ούτε από την ηλικία του, ούτε από τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, που αναμένεται να τον αφήσει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι φίλοι της Μίλαν ανησύχησαν μήπως δεν ξαναδούν τον "Σούπερ Πίπο" να αγωνίζεται, αλλά ο Αντριάνο Γκαλιάνι τους διαβεβαίωσε ότι ο Ιντζάγκι έχει να πετύχει κι άλλα γκολ με τη φανέλα των "ροσονέρι".

"Ο Ιντζάγκι θα μείνει σίγουρα στη Μίλαν και την επόμενη σεζόν. Χωρίς τα γκολ του δε θα ήμασταν καν στην κλήρωση των '16' του Champions League. Ο Πίπο είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο και εγώ είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει", είπε ο ισχυρός άνδρας της Μίλαν, καθησυχάζοντας τους φίλους της ομάδας.

Championnat: Τα φώτα στο «Βελοντρόμ»

Μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα του γαλλικού πρωταθλήματος θα διαπιστώσει ότι τα πάντα είναι ανοιχτά τόσο στην κορυφή, όσο και στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η 18η αγωνιστική περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όμως σίγουρα ξεχωρίζει ο αγώνας Μαρσέιγ-Λιόν.

Στο «Βελοντρόμ» λοιπόν, θα πέσουν όλα τα βλέμματα με τη Μαρσέιγ να υποδέχεται την Λιόν. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 27 βαθμούς, δυο λιγότερους από την αντίπαλο τους που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η πρωτοπόρος Λιλ που διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας θα υποδεχτεί τη Νανσί, ενώ η δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν θα φιλοξενήσει στο «Παρκ Ντε Πρενς» τη Μονακό που απογοητεύει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της. Η Ρεν, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αντιμετωπίζει την Βαλενσίεν.

Tο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σαββάτο 18/12 (20:00)

Λανς – Καέν

Μονπελιέ – Οσέρ

Νις – Μπρέστ

Ρεν – Βαλενσιέν

Σεντ Ετιέν – Αρλ

Τουλούζ – Λοριάν

Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό (22:00)

Κυριακή 19/12 (18:00)

Λιλ – Νανσί

Σοσό – Μπορντό

Μαρσέιγ – Λιόν (22:00)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Τέλος ο Κομπαγιάσι

Ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε με πολύ διαφορετικές προοπτικές την καριέρα του στον Ηρακλή, αποχαιρετά όπως φαίνεται άδοξα τους «κυανόλευκους». Ο Ντάικο Κομπαγιάσι λύνει την συνεργασία του με τον Ηρακλή, κάτι που γνωστοποίησε μέσω και επίσημης ανακοίνωσης η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής. «Τυπικές διαδικασίες απομένουν, προκειμένου να λυθεί η συνεργασία με τον Daigo Kobayashi, λόγω της δυσμενούς εξέλιξης της υγείας του ποδοσφαιριστή, γεγονός πολύ δυσάρεστο για την ομάδα, η οποία προσδοκούσε την επέκταση συνεργασίας με τον Ιάπωνα μέσο. Η ΠΑΕ Ηρακλής ευχαριστεί θερμά τον Daigo για την προσφορά του στην ομάδα και για την γενικότερη ευπρεπή και επαγγελματική παρουσία του στα πράγματα της ομάδας, όλο αυτό το διάστημα, του εύχεται απόλυτη επιτυχία στην επέμβαση, που θα πραγματοποιηθεί στην πατρίδα του, καθώς και να επιστρέψει στα γήπεδα υγιής και ακμαίος. Ο Ηρακλής θεωρεί ότι έχει αποκτήσει έναν εξαιρετικό φίλο στην μακρινή Ιαπωνία».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Έρχεται ο Άντερσον

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί ο Άντερσον Σίλβα Ντε Φράνκα, για λογαριασμό του Ηρακλή. Ο Βραζιλιάνος που είχε συζητήσεις και με την Α.Ε. Λεμεσού, αναμένεται να κάνει κάποιες προπονήσεις με την ομάδα του Ηρακλή ώστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης να τσεκάρει και την κατάσταση του, καθώς προέρχεται από αγωνιστική απραξία.

"Λιώνει" την Ρόζενμποργκ και πάει στους "32"

Απόλυτα φυσιολογικά αφού η νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Νορβηγίας για την 6 αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League θα ισοδυναμεί με πρόκριση στους "32" του θεσμού και ραντεβού εκτός της αυριανής κλήρωσης για τα μέσα του Φλεβάρη με σκοπό την συνέχεια του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Οι υπάλληλοι της ΠΑΕ Άρης για το "Κλεάνθης Βικελίδης" φρόντισαν από το πρωί και παρά το τσουχτερό κρύο να πιάσουνε δουλειά και να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο που είχε μετατραπεί σε λευκός από το χιόνι που είχε πέσει στην διάρκεια της νύχτας στην Θεσσαλονίκη.
Μία δουλειά που είχε σαν αποτέλεσμα της αποκατάστασης της τάξης με τον αγωνιστικό χώρο να έχει και πάλι την κανονική του μορφή εν όψει του βραδινού ραντεβού του Άρη με την ιστορία στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στην Ρόζενμποργκ.

Σε ένα παιχνίδι όπου το σύνολο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα κοιτάξει όχι απλώς να διαφυλάξει το απόρθητο του κάστρου του όπως αυτό καλά κρατεί τα τελευταία 42 χρόνια με την διατήρηση του αήττητου σε όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια αλλά και να φθάσει στην νίκη.

Αυτήν που θα του επιτρέψει να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στους 32 του φετινού Europa League χωρίς να χρειαστεί να περιμένει τι θα κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης στην "Bay Arena" του Λεβερκούζεν με την Μπάγερν που με την σειρά της έχει ήδη προκριθεί ως πρώτη του ομίλου.

Σε ένα "Κλεάνθης Βικελίδης" στις κερκίδες του οποίου δεν πρόκειται να πέφτει καρφίτσα από την παρουσία των χιλιάδων φιλάθλων του Άρη που στην διάρκεια της ημέρας προμηθεύτηκαν τα μαγικά χαρτάκια που είχαν απομείνει δείχνοντας αποφασισμένοι για ένα ακόμη "πάρτι".

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στα χέρια τους έχουνε προνοήσει να έχουνε πέντε τόνους (!!!) από χαρτάκια τα οποία αναμένεται να τα πετάξουν στην είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο πριν δώσουν πάσα στα συνθήματά τους.

Αυτά με τα οποία θα έχουνε ως στόχο να σπρώξουν το σύνολο της αγαπημένης τους ομάδας υπό τις οδηγίες του πολύπειρου από ευρωπαϊκές διοργανώσεις Κούπερ στην πρόκριση στους 32 του Europa League.

Μία ατμόσφαιρα με την οποία θα επιδιώξουν να "λιώσουν" εκτός από το χιόνι και αψηφώντας το κρύο και την όποια αντίσταση θα προβάλλουν οι ποδοσφαιριστές της Ρόζενμποργκ στο τελευταίο παιχνίδι της πλούσιας προπονητικής του 69χρονου Νιλς Άρνε Έγκεν.

Κι όσο για το ποιοι θα ξεκινήσουν στο 4-4-2 σε ευθεία που πρόκειται να παρατάξει ο Κούπερ στο βραδινό παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ; Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σηφάκης ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Λαζαρίδης και Οριόλ απόντος του Γκιάρο. Στα δεξιά τους θα είναι για ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι στην φάση των ομίλων του Europa League τον Βανγκέλι αντί του Νέτο και στα αριστερά τους τον Μίσελ.

Στο δίδυμο του άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Φατί και Τόχα με τον Πρίττα να μένει στο ξεκίνημα στον πάγκο έχοντας στα αριστερά τους τον Μενδρινό και στα δεξιά τους τον Χαβίτο. Κι όσο για το επικρατέστερο επιθετικό δίδυμο πρόκειται να αποτελέσουν οι Κόκε και Τσέζαρεκ με τον Ρουίς να μένει στον πάγκο.

Φωτο Ημέρας 2

Ντιάνα Τσάβες, φωτομοντέλο, ηθοποιό και τηλεπαρουσιάστρια, η οποία διατηρεί δεσμό με τον 30χρονο μέσο της Μπενφίκα, Σέζαρ Πεϊσότο.

«Όσοι μας αγαπάνε ας το δείξουν»

Για την κατάσταση που βρίσκεται η Μπλάκμπερν μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, Τζον Γουίλιαμς, τονίζοντας πως ο σύλλογος δεν βρίσκεται σε κρίση, ύστερα και από την απομάκρυνση του Σαμ Αλαρντάις από τον πάγκο των «ρόδων».

«Δεν είμαστε σε κρίση, για την ακρίβεια είμαστε σε καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Ωστόσο, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το πρωτάθλημα της Premier League αυτή τη χρονιά, ενώ τις επόμενες τρεις εβδομάδες πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ομάδες που είναι στα μέτρα μας», τόνισε ο Γουίλιαμς, ο οποίος δεν παρέλειψε να αρνηθεί τις φήμες περί πρόσληψης του Αρμάντο Ντιέγκο Μαραντόνα για την τεχνική ηγεσία της Μπλακμπερν.

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα σε κάθε τομέα, ο Κιν είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου και πραγματικά ένας επαγγελματίας. Το ποδόσφαιρο είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα, αλλά επαναλαμβάνω πως τώρα είναι η ώρα να δείξουν την υποστήριξή τους, όσοι αγαπάνε την ομάδα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των «ρόδων».

Η Μπλάκμπερν βρίσκεται στην 12η θέση του πρωταθλήματος, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο θα υποδεχτεί την ουραγό της βαθμολογίας, Γουέστ Χαμ, με τον Στιβ Κιν στον πάγκο της.

Ο Κούδας για τον ΠΑΟΚ

Το πείσμα των παικτών του ΠΑΟΚ να αποδείξουν πως είναι καλύτερη ομάδα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν αυτό που έδωσε έξτρα κίνητρο και έφερε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, σύμφωνα με τον Γιώργο Κούδα.

«Πιστεύω πως σύντομα θα έρθουν εμφανίσεις ανάλογες με τις περσινές», τόνισε η παλιά δόξα του «Δικεφάλου του Βορρά» στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.


Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την χθεσινή επιτυχία του ΠΑΟΚ και τη «δοκιμασία» της ΑΕΚ και του Άρη απόψε: «Η χθεσινή βραδιά ήταν σημαντική για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League. Εύχομαι να περάσουν και οι τρεις ομάδες, μετράει για τους βαθμούς, για να παίξουν περισσότερες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη του χρόνου».

Για το αν είναι εφικτό να ανταπεξέλθει ο «δικέφαλος» το ίδιο καλά, εντός και εκτός των συνόρων: «Πρέπει να σταματήσουμε να μασάμε την καραμέλα ότι κουράζονται οι παίκτες όταν παίζουν παράλληλα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πάρτε παράδειγμα τις ομάδες στα άλλα πρωταθλήματα. Στην Ισπανία, στην Αγγλία, όπου θέλετε. Δεν στέκει αυτή η δικαιολογία.

Για το έξτρα κίνητρο που είχαν οι Θεσσαλονικείς: «Παρότι το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην αρχή, ο ΠΑΟΚ είχε παίκτες που ξέρουν να κρατούν την μπάλα και δεν απειλήθηκε καθόλου στο β’ μέρος. Δεν είναι καμία υπερομάδα η Ντιναμό. Ήταν και οι υπεροπτικές δηλώσεις του προπονητή τους (σ.σ. Χαλίλχοτζιτς). Πείσμωσε τους παίκτες. Πρέπει αν αποδεικνύεις στο γήπεδο την ανωτερότητά σου».

Για την θέση του προπονητή: «Πιστεύω πως σύντομα θα έρθουν εμφανίσεις ανάλογες με τις περσινές. Αποπροσανατόλισε τον ΠΑΟΚ η αποχώρηση του Σάντος. Ο Δερμιτζάκης προσπάθησε να συνεχίσει το έργο του, αλλά δεν υπήρχε υπομονή. Την πλήρωσε. Σκεφτείτε πως ο Χάβος που τώρα θεωρείται καλύτερος, ήταν βοηθός του».

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος: «Το χάρηκε το γκολ. Του λείπει αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται με μακρινές μπαλιές να περιμένεις από τον Σαλπιγγίδη ή απ’ τον Αθανασιάδη κάτι καλό. Πρέπει να παίζει με την μπάλα κάτω ο ΠΑΟΚ και έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Σ’ αυτό το κομμάτι έχει μια αδυναμία ο ΠΑΟΚ και μπορεί να βελτιώσει».

Για την περίπτωση του Βιεϊρίνια και την αξιοποίηση των νεαρών παικτών: «Δείχνει ότι αξίζει να παίξει και σε μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ταλέντα υπάρχουν, όμως πρέπει να δουλέψουν για να πετύχουν. Η δόξα και το χρήμα θα έρθει κάποια στιγμή. Ίσως να έκανε και κακό η ατάκα του Ζαγοράκη πάμε για πρωτάθλημα. Αυτό πάει από Κυριακή σε Κυριακή. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Μοράτι: «Μπράβο Μπενίτεθ»

Το εγκώμιο του Ράφα Μπενίτεθ έπλεξε ο Μάσιμο Μοράτι σε δηλώσεις του, μετά την πρόκριση της Ίντερ στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων στο Αμπού Ντάμπι, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (18/12), τη Μαζέμπε. Επίσης, ο μεγαλομέτοχος των «νερατζούρι» επέστησε την προσοχή στους παίκτες του, καθώς θεωρεί την ομάδα του Κονγκό αρκετά επικίνδυνη.

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ο Μπενίτεθ, όμως, έχει δείξει μέχρι στιγμής αυτοθυσία και μεγάλο επαγγελματισμό. Στον ημιτελικό της Τετάρτης (15/12) βοήθησε πολύ την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι, σε ένα ματς που ήταν πολύ δύσκολο», τόνισε ο Μοράτι, ο οποίος μόνο ευκολή υπόθεση δεν θεωρεί την αναμέτρηση του Σαββάτου: «Θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όμως η Μαζέμπε έχει δείξει αρκετό ενθουσιασμό και έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη».

Πήρε τον Ιάπωνα Ιενάγα η Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα απέκτησε τον διεθνή Ιάπωνα εξτρέμ Ακιχίρο Ιενάγα από την Σερέζο Οσάκα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ισπανικός σύλλογος. Ο πρόεδρος της Μαγιόρκα, Χάιμε Κλαντέρα, αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο του Ιάπωνα θα έχει διάρκεια πέντε χρόνων και δήλωσε ότι προέβησαν σε αυτή την μεταγραφή γιατί "η ομάδα χρειάζεται να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση και με αυτή την μεταγραφή θα μπούμε στην ιαπωνική αγορά".

Ο Ιενάγα είναι ο δεύτερος παίκτης από τη "χώρα του Ανατέλλονοτος Ηλίου" που θα αγωνιστεί στη Μαγιόρκα, μετά τον Γιοσίτο Οκούμπο.

Κοιτάζει Λιχτστάινερ η Λίβερπουλ

Πρόταση αναμένεται να κάνει η Λίβερπουλ στη Λάτσιο για την απόκτηση του Στέφαν Λιχτστάινερ, αφού αναζητά δεξί μπακ.
Οι "κόκκινοι" ψάχνουν αντικαταστάτη του Γκλεν Τζόνσον, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ρόι Χόντγκτσον και θέλει να αποχωρήσει από το Άνφιλντ.
Ο αγγλικός σύλλογος ήθελε να αποκτήσει αρχικά τον Ροντ Φανί  της Ρεν αλλά ο Γάλλος διεθνής τα βρήκε σε όλα με τη Μαρσέιγ για τα επόμενα δυόμιση χρόνια και έτσι ο Χόντγκτσον εξετάζει την περίπτωση του Ελβετού διεθνή της ιταλικής ομάδας. 

Χριστουγεννιάτικο δώρο από τον ΠΑΟΚ!

Τρόπο για να ευχαριστήσει τον κόσμο της έψαχνε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, λίγες ώρες μετά την πανηγυρική πρόκριση του δικέφαλου του Βορρά στην φάση των 32 του Europa League, και τον βρήκε!

Όπως έγινε γνωστό, η τιμή των εισιτηρίων για τον αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την επόμενη Τετάρτη (22/12) θα είναι 10 ευρώ για όλες τις θύρες. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο της για τη θερμή υποστήριξη που της παρέχει στις εγχώριες και όχι μόνο υποχρεώσεις της.

Νορβηγία θύμισε… το «Κλεάνθης Βικελίδης»

Χιονισμένο ήταν το τοπίο σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους υπεύθυνους του γηπέδου να βλέπουν το πρωί τον αγωνιστικό χώρο καλυμμένο από ένα στρώμα χιονιού.  
Ωστόσο, η σημερινή αναμέτρηση (16/12) για το Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη νορβηγική Ρόζενμποργκ αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται ήδη «επί τω έργω».

Καμία επαφή με Μαραντόνα

«Φρένο» στις φήμες που θέλουν τη διοίκηση της Μπλάκμπερν να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, για την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, έβαλε με δηλώσεις της στην «Independent» η εκ των ιδιοκτητών των «ρόδων», Ανουράντια Ντεσαΐ.

«Δεν θεωρείται ως μία από τις υποψήφιες επιλογές μας για τον πάγκο της ομάδας… ούτε τώρα, ούτε και σε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την ομάδα μας», οι δηλώσεις της Ντεσαΐ, η οποία ακολούθως δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική για τις επιλογές του πρώην τεχνικού της ομάδας, Σαμ Αλαρντάις, στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

«Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να τερματίζει από την έβδομη ως και την πέμπτη θέση και όχι να μάχεται σε κάθε σεζόν για την παραμονή. Δεν νομίζω πως η ομάδα μας αξίζει τέτοια τύχη… Ο Σάμ (Αλαρντάις) δεν τα πήγε καλά. Είναι πασιφανές πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά στις μεταγραφές, αυτό είναι γεγονός…» .

Να επισημανθεί πάντως πως η διοίκηση της Μπλάκμπερν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνει ο υπηρεσιακός τεχνικός Στιβ Κιν στον πάγκο μέχρι και το τέλος της σεζόν.

«Γιορτή για μας, ζωής ή θανάτου για Ίντερ…»

Ελληνικό ενδιαφέρον έχει… εμμέσως ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μαζέμπε. Η ομάδα από το Κονγκό συνδέεται με τον Κώστα Μπότο, ο οποίος μέσω συγγένειας της συζύγου του με τον κυβερνήτη της αφρικανικής χώρας έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας. «Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση της γυναίκας μου. Εγώ έχω ασχοληθεί με το πρότζεκτ δυόμισι χρόνια τώρα», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο γνωστός μάνατζερ.

Για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου είπε: «Έχω έρθει να πάω τη γυναίκα και την κόρη μου για να πάμε στον τελικό του Άμπου Ντάμπι, που για μας είναι γιορτή. Για την Ίντερ το ματς είναι ζωής ή θανάτου. Αν χάσει… πάει ο Μπενίτεθ. Σε μία συζήτηση που είχαμε με τον Μοράτι, μου είπε πως αν χάσει και αυτό το ματς… τελείωσε».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδιαφέρον ελληνικών συλλόγων για παίκτες της Μαζέμπε, απάντησε πως «… δεν με ενδιαφέρει αυτή η προοπτική», ενώ για τον Τρεζόρ Μπούτου, που είχε προταθεί στον Ολυμπιακό, είπε: «Ο Τρεζόρ δεν παίζει φέτος στην ομάδα γιατί είναι τιμωρημένος. Εμείς φέτος φτιάξαμε ένα σύνολο, μία πολύ καλή ομάδα, που έχει δύναμη, ταχύτητα και φυσική κατάσταση. Ο Τρεζόρ είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά μετά την τιμωρία του τον Ιούνιο, έπρεπε να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού μας, γιατί πριν είχαμε στήσει την ομάδα πάνω του».

Νεαρός παίκτης αυτοκτόνησε λόγω απιστίας της αρραβωνιαστικιάς του με τον αδερφό του Τέρι!

Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε ο 24χρονος τερματοφύλακας της Ράσντεν Ντάιαμοντ, Ντέιλ Ρόμπερτς, με τον βρετανικό Τύπο να αναφέρει πως αυτοκτόνησε, λόγω ερωτικής απογοήτευσης!
Οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκάλυψαν πώς πέθανε, όμως υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ύποπτες συνθήκες για τον θάνατό του, ενώ εκκρεμεί η έκθεση του ιατροδικαστή.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί σοκ είναι η αποκάλυψη ότι ο νεαρός άσος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του μόλις έμαθε ότι η αρραβωνιαστικιά του, Λίντσεϊ Κόουαν είχε παράνομη σχέση με τον αδερφό του Τζον Τέρι, Πολ Τέρι.

«Η αγάπη της ζωής μου»

«Αισθανόταν ντροπή και ήταν στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Αισθανόταν ότι είχε χάσει τα πάντα και ότι η Λίντσεϊ τον έκανε να μοιάζει σαν ηλίθιος», τόνισε φίλος του Ντέιλ Ρόμπερτς, ενώ η ίδια η κοπέλα του τόνισε: «Ο Ντέιλ ήταν η αγάπη της ζωής μου. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ τον θάνατό του».

Κάτι συμβαίνει με την οικογένεια...

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο Τζον Τέρι είχε εμπλακεί σε ροζ σκάνδαλο. Ο άσος της Τσέλσι είχε παράνομη σχέση με την σύντροφο του Γουέιν Μπριτζ, Βανέσα Περονσέλ, όταν και οι δύο αγωνίζονταν στους «μπλε»…

Αναλαμβάνει ο Άντερσεν

Στροφή στην περίπτωση του Γιορν Άντερσεν έκαναν οι διοικούντες την Λάρισα, μετά και το ναυάγιο στην περίπτωση του Κρις Κόουλμαν, που ακόμη δεν έχει επιλύσει τις οικονομικές διαφορές που έχει με την Κόβεντρι.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Νορβηγός τεχνικός -με σύντομο πέρασμα από την Ξάνθη το 2007- θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «βυσσινί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει σήμερα στη χώρα μας για να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Κωνσταντίνο Πηλαδάκη.

Τελευταία ομάδα που εργάστηκε ο Άντερσεν ήταν η γερμανική Μάιντς, την οποία βοήθησε να ανέβει στη Bundesliga την περίοδο 2008-09, ωστόσο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν απομακρύνθηκε από τον πάγκο της.

Ο Σπάθας στη Λάρισα

Ο Ηλίας Σπάθας θα σφυρίξει την αναμέτρηση της Λάρισας απέναντι στον Ολυμπιακό.
Στο ΟΑΚΑ, ο Σταύρος Τριτσώνης θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ο Παππάς θα διευθύνει την αναμέτρηση μεταξύ του Ηρακλή και της ΑΕΚ στο "Καυτανζόγλειο" Στάδιο. Αναλυτικά οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής:
1. Λάρισα - Ολυμπιακός (Σπάθας)
2. Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου (Τριτσώνης)
3. Καβάλα - Ατρόμητος (Σιδηρόπουλος)
4. Άρης - Skoda Ξάνθη (Βοσκάκης)
5. Ηρακλής - ΑΕΚ (Παππάς)
6. Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης (Κωνσταντινέας)
7. Κέρκυρα - ΠΑΟΚ (Αρετόπουλος)
8. Εργοτέλης - Πανσερραϊκός (Κύρκος)

EuroPAOK

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στον ΠΑΟΚ μετά τη σπουδαία νίκη με 1-0 στο Ζάγκρεμπ απέναντι στη Ντιναμό και την πρόκριση στους «32» του Europa League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφερε ένα ακόμη σπουδαίο αποτέλεσμα στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία και οπλίστηκε με αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Μάκης Χάβος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και του πλέον δύσπιστου, οι παίκτες έδωσαν συνέχεια στην περσινή εξαιρετική τους πορεία και ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως υπάρχει… ζωή και μετά τον Φερνάντο Σάντος.

Πέρα από τα αγωνιστικά και ψυχολογικά οφέλη της νίκης, η πρόκριση φέρνει στον ΠΑΟΚ σημαντικά έσοδα. Τα επιπλέον χρήματα δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ και όπως ξεκαθάρισε η διοίκηση της ΠΑΕ, πρώτο μέλημα αποτελεί να είναι ο σύλλογος συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν αποκλείει, αλλά πάντως μειώνει τις πιθανότητες ενίσχυσης στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η καλύτερη πορεία του

Η φετινή συγκομιδή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι η δεύτερη καλύτερη την τελευταία δεκαετία. Οι Θεσσαλονικείς έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα 9.3600 βαθμούς, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στις κληρώσεις της ομάδας από την επόμενη σεζόν. Μόνο τη σεζόν 2001/02 είχε ο ΠΑΟΚ μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην Ευρώπη. Αναλυτικά η βαθμολογία του την τελευταία δεκαετία:

2000/01: 7.2275
2001/02: 11.7125
2002/03: 9.3650
2003/04: 5.3750
2004/05: 2.0350
2005/06: 5.1000
2006/07: 1.5400
2007/08: 2.4750
2008/09: 1.3000
2009/10: 3.0800
2010/11: 9.3600

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Στην κλήρωση της Παρασκευής ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων και θα τεθεί αντιμέτωπος στους «32» με μία από τις πρώτες των ομίλων (εξαιρείται η Βιγιαρεάλ την οποία συνάντησε στην πρώτη φάση) και τις τέσσερις ομάδες από τις τρίτες των ομίλων του Champions League με την υψηλότερη βαθμολογία.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι: Μαν. Σίτι ή Λεχ Πόζναν, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Στουτγκάρδη, Αϊντχόφεν ή Μέταλιστ, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Πόρτο (πρώτες των ομίλων του Europa League), Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Άγιαξ και Τβέντε (τρίτες στα γκρουπ του Champions League). Οι αγώνες της φάσης των «32» θα γίνουν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου, τα ματς στους «16» θα γίνουν 10 και 17 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει νέα κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, στις 18 Μαρτίου.

Κέρκυρα, ΠΑΣ και… καλή χρονιά

Μετά τις απαραίτητες ανάσες, ο ΠΑΟΚ θα στρέψει την προσοχή του στα δύο τελευταία παιχνίδια για το 2010. Την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, ενώ ακολουθεί την Τετάρτη ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα για τους «16» του Κυπέλλου.

Απών θα είναι ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος αγωνίστηκε με ρήξη μηνίσκου στα ματς με Ηρακλή και Ντιναμό, αλλά θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και θα επανέλθει σε 3-4 εβδομάδες. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν οι Ίβιτς και Μαλεζάς, ενώ δεδομένη είναι η απουσία του Μουσλίμοβιτς.

Ευρωπαϊκή κούπα «βλέπει» ο Κάουτ

Την κατάκτηση του Europa League ονειρεύεται για φέτος ο Ντιρκ Κάουτ και τονίζει ότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι αρκετές. Παράλληλα ευχαριστεί την Ουτρέχτη στην οποία αγωνιζόταν στο παρελθόν για το θερμό χειροκρότημα και κατανοεί την απόφαση του προπονητή του να τον ξεκουράσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο στόχος της Ευρώπης είναι ένας από τους πιθανούς προς επίτευξη τη φετινή σεζόν για τη Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον Ολλανδό επιθετικό:«Έχουμε κάποιους στόχους και φυσικά θέλουμε τρόπαια. Νομίζω πως οι πιθανότητές μας να κατακτήσουμε το Europa League είναι μεγάλες. Είναι ωραία που τερματίσαμε πρώτοι και τώρα θα περιμένουμε να μάθουμε τον επόμενο αντίπαλο».

Στη συνέχεια ο Κάουτ ευχαρίστησε το κοινό της Ουτρέχτης που έδειξε να τον θυμάται και με το παραπάνω για την πενταετή προσφορά του στο σύλλογο μέχρι το 2003: «Ήταν ωραία. Οι φίλαθλοι της Ουτρέχτης ήταν φανταστικοί, όπως της Λίβερπουλ. Μετά από εφτά χρόνια ήταν απίστευτο που μου έκαναν τέτοια υποδοχή και μου έδειξαν σεβασμό. Τους είμαι υπόχρεος».

Όσο για τη μη συμμετοχή του στο βασικό σχήμα, ο φορ των «κόκκινων» κατανοεί την απόφαση του Ρόι Χότζον μιας και οι υποχρεώσεις των Δεκέμβριο ήταν πολλές: «Είχαμε πολλά σημαντικά παιχνίδια αυτό μήνα και επέλεξε να με ξεκουράσει. Κατανοητό. Το Σάββατο άλλωστε έχουμε έναν ακόμη σημαντικό αγώνα».

Κούπερ: «Από εμάς εξαρτάται»

Μιλώντας πλέον ως το φαβορί και όχι το αουτσάιντερ για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League, ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Κούπερ, αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση με την Ρόζενμποργκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Από εμάς εξαρτάται. Κερδίζουμε και περνάμε», είπε ορθά κοφτά ο Αργεντινός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου. «Όταν είχε γίνει η κλήρωση, όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Άρη και τώρα διεκδικούμε την πρόκριση», είπε ο Νέτο, εκπροσωπώντας τους παίκτες.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Τα... σενάρια πρόκρισης: «Έχουμε φτάσει με έναν απίθανο τρόπο να εξαρτόμαστε από το δικό μας παιχνίδι. Από την έναρξη της διοργάνωσης μας έτυχαν δύσκολα παιχνίδια, περίπλοκοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Επίσης, στον όμιλο συνέβη το ίδιο και γνωρίζαμε πολύ καλά, θέλοντας να είμαστε ρεαλιστές, ότι στα χαρτιά τα φαβορί για πρόκριση ήταν η Ατλέτικο και η Λεβερκούζεν. Είχα πει ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία μας και ότι όλα στο ποδόσφαιρο είναι πιθανά. Χρειάζεται βέβαια να υπάρχει πίστη, να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλεις να κάνεις, να έχεις εμπιστοσύνη, να θυσιάζεσαι. Έτσι, φτάσαμε σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι εξαρτόμαστε μόνο από εμάς και ότι αν κερδίσουμε θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

«Επομένως χρειάζεται μια τελευταία υπερπροσπάθεια. Όπως είπαμε, σε αυτήν την διοργάνωση δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Δεν μπορείς να πεις ότι έχεις κατακτήσει κάτι αν πρώτα δεν το κερδίσεις μέσα στο γήπεδο. Πόσο μάλλον, όταν όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα δεν σου εξασφαλίζουν αυτά που θέλεις. Η ιστορία, λοιπόν, δε γράφεται πριν γίνουν οι αγώνες. Πρέπει να μπούμε με ζεστή καρδιά, γιατί αυτήν την συμπεριφορά και θέρμη θα χρειαστούμε. Θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Τα παιχνίδια διαρκούν 90 λεπτά. Μπορείς να πετύχεις ή να δεχτείς γκολ στο πρώτο λεπτό και το ίδιο να πάθεις στο 90'».

«Αυτό το λέω γιατί θα χρειαστούμε ισορροπία για να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Καλό αποτέλεσμα για εμάς θα είναι η νίκη ώστε να συνεχίσουμε στην διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Τα λέω αυτά γιατί καταλαβαίνω πως υπάρχει αγωνία στον κόσμο. Είναι ανυπόμονοι και οι παίκτες. Όλο αυτό θα πρέπει να ξέρουμε να το διαχειριστούμε. Αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει αρνητικές αντιδράσεις. Όπως για παράδειγμα να μπεις με βιασύνη στο γήπεδο, να πιστέψουν οι παίκτες ότι μπορούν να κερδίσουν στα πρώτα 15 λεπτά και στο τέλος να τα έχεις χάσει όλα. Για αυτό μίλησα για υπερπροσπάθεια. Θα ζητήσω το μέγιστο από όλους».

Τα θετικά και τα αρνητικά της... αδιάφορης Ρόζενμποργκ: «Έχουμε έναν αντίπαλο που δεν έχει να διεκδικήσει κάτι, καθώς είναι αδιάφορος, αλλά αυτό το λέω καθώς δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης. Αυτό όμως μπορεί να λειτουργήσει θετικά και αρνητικά. Θετικά γιατί θα παίξουν χωρίς άγχος κάτι που δίνει ηρεμία στην ομάδα. Το κατά είναι ότι από την στιγμή που δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης μπορεί να υπάρξει ένας εφησυχασμός. Όλη την πίεση και την απαίτηση την έχουμε εμείς. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Είναι πολύ μεγάλη πίεση. Όταν υπάρχει πίεση σημαίνει ότι διεκδικείς σημαντικούς στόχους. Θα κάνουμε τα ανθρωπίνως δυνατά για να αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος».

Νέτο: «Η σημαντικότερη σελίδα του συλλόγου»

«Όταν είχε γίνει η κλήρωση, όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Άρη. Κανείς δεν πίστευε ότι θα έχει ελπίδες πρόκρισης. Έχουμε φτάσει στο τελευταίο παιχνίδι να διεκδικούμε την πρόκριση. Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας και από εμάς εξαρτάται να θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Όπως είπε και ο προπονητής μου, υπάρχει μεγάλη αγωνία για το παιχνίδι. Υπάρχει πίεση. Έχει να κάνει, ίσως, με την σημαντικότερη σελίδα του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση σε εμάς, στον κόσμο και στην πόλη. Πιστεύουμε στην ομάδα και στο ρόστερ. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση στο γήπεδό μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αν κάνουμε ό,τι πετύχαμε μέχρι τώρα θα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα κοιτάμε τον εαυτό μας και όχι το παιχνίδι στην Γερμανία (σ.σ. Λεβερκούζεν εναντίον Ατλέτικο Μαδρίτης) για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την φετινή χρονιά».

Χτύπησε «κόκκινο» το στοίχημα

Συναγερμό στα γραφεία στοιχημάτων της Αγγλίας και της Σκωτίας σήμαναν τα ασυνήθιστα μεγάλα ποσά που τοποθετήθηκαν στην αποβολή ποδοσφαιριστή στην αναμέτρηση της Μάδεργουελ με τη Χαρτς (1-2) την Τρίτη για το σκωτσέζικο πρωτάθλημα.

Ένας μπουκμέικερ πρόσφερε 8/1 για να αντικρίσει οποιοσδήποτε παίκτης από τις δύο ομάδες την κόκκινη κάρτα και παρατηρήθηκε πως παίχτηκαν μεγάλα ποσά. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ υπήρξαν πολλά πονταρίσματα μεταξύ 200 και 500 λιρών.

Τυχαίο ή όχι, ο Στιβ Τζένινγκς των γηπεδούχων αποβλήθηκε στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης για υβριστική συμπεριφορά και πλήρωσε όσους είχαν επιλέξει να ποντάρουν στο συγκεκριμένο στοίχημα. Ο 26χρονος άσος, που είδε δεχτεί κίτρινη κάρτα νωρίτερα στον αγώνα, διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για το μη καταλογισμό πέναλτι και τον έπιασε από το χέρι, με συνέπεια να αποβληθεί.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ενημερωθεί για το θέμα από την ένωση των Βρετανών μπουκμέικερς και συνεργάζεται με τη σκωτσέζικη Premier League για τη διαλεύκανση της περίεργης υπόθεσης.

Παπασταθόπουλος: «Δεν φεύγω από τη Μίλαν»

Τέλος στη φημολογία περί αποχώρησής του από τη Μίλαν έβαλε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Φήμες, που πήγαζαν από τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στους «ροσονέρι», ήθελαν ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, αλλά και Ιταλία να έχουν χτυπήσει την πόρτα του συλλόγου για τον διεθνή αμυντικό. Ο ίδιος, ωστόσο, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από το «Σαν Σίρο».

«Ουδέποτε υπήρξαν τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις με την ομάδα μου και τον μάνατζέρ μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους πρώτες έξι μήνες παρουσίας μου στο Μιλάνο, όπως και τα στελέχη του συλλόγου από εμένα, βελτιώθηκα σημαντικά στο επίπεδο της τακτικής και θέλω να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά προκειμένου να καθιερωθώ στη Μίλαν. Η θέση της διοίκησης είναι ότι παρότι ήρθαν προτάσεις από αρκετές ομάδες, δεν είμαι προς παραχώρηση διότι ο σύλλογος με θεωρεί μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις των τελευταίων χρόνων», δήλωσε ο 22χρονος άσος.

Ο Παπασταθόπουλος έχει φέτος μόλις τρεις επίσημες συμμετοχές με τη Μίλαν στη Serie A, βρισκόμενος μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Πρόταση σε Νενέ

Πρόταση από τον Ολυμπιακό αποκάλυψε ότι είχε ο μάνατζερ του Νενέ. Αυτή ήταν μια από τις ομάδες που είχαν ενδιαφερθεί για τον πελάτη του το περασμένο καλοκαίρι.  «Είχαμε προτάσεις από τη Γιουβέντους, τη Βέρντερ Βρέμης, τον Ολυμπιακό, τη Μπενφίκα και τη Φενερμπαχτσέ αλλά τελικά ο Νενέ προτίμησε να μείνει στη Γαλλία και την Παρί καθώς είναι μια ομάδα που στη Βραζιλία την προσέχουν ιδιαίτερα» τόνισε στο Sky Sports ο ατζέντης του 29χρονου μέσου. Η αλήθεια είναι ότι δεν μετάνιωσε για την επιλογή του. Ο Νενέ έχει πετύχει μέχρι τώρα 11 γκολ σε 16 αγώνες και  είναι από τους κορυφαίους μέσους του Σαμπιονά.

Τέλος ο Μελίσσης από Μαρίτιμο

Επιστρέφει ο Χρήστος Μελίσσης στον Παναθηναϊκό.. Ο 28χρονος αμυντικός συμφώνησε να λύσει τη συνεργασία του με τη Μαριτίμο στην οποία αγωνιζόταν δανεικός από τον Παναθηναϊκό.  Σειρά παίρνει τώρα ο  Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος επίσης δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της Μαρίτιμο και τις τελευταίες εβδομάδες προπονείται μόνος του.

Στη λύση της συνεργασίας του Μελίσση με την πορτογαλική ομάδα αναφέρεται η  εφημερίδα «Record». Εκτός από τον
Έλληνα στόπερ η Μαρίτιμο έδιωξε και τον Βραζιλιάνο Ζούλιο Σέζαρ. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παραχωρήσει εκ νέου δανεικό τον ποδοσφαιριστή.

Ανατροπή με… ντρίμπλα από τον υιό Ινς

Ο πατέρας του υπήρξε ένας σκληροτράχηλος μέσος που συχνά «ξάπλωνε» τους αντιπάλους με τα μαρκαρίσματά του. Ο υιός του Πολ Ινς, Τομ, φαίνεται πως τα καταφέρνει εξίσου καλά, αλλά με ντρίμπλες. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, που έχει δοθεί δανεικός από τη Λίβερπουλ στη Νοτς Κάουντι, εξέθεσε έναν αντίπαλό του στην αναμέτρηση με την Μπόρνμουθ για το Κύπελλο (3-1).

Ο νεαρός άσος ζάλισε τον παίκτη που τον μάρκαρε (Στίβεν Πέρτσες) σε σημείο να… καταρρεύσει, ενώ στη συνέχεια η ντροπή ολοκληρώθηκε για την άμυνα της Μπέρνμουθ, αφού από τη σέντρα του μικρού Ινς ο Γουόρεν Κάμινγκς με αυτογκόλ πέτυχε το 3-1.

Θα είναι επαγγελματίας ο Τέβεζ

Κανονικά στη διάθεση του προπονητή του για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Μάντσεστερ Σίτι θα είναι ο Κάρλος Τέβεζ σύμφωνα με τον ατζέντη του, παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει μεταγραφή. Ο Αργεντινός επιθετικός θα φερθεί επαγγελματικά και θα δώσει το 100% των δυνάμεών του όσο βρίσκεται στην ομάδα.

Ο μάνατζερ του άσου των «πολιτών» θέλησε να βάλει ένα τέλος στη φημολογία για «απεργία» του ποδοσφαιριστή, τονίζοντας ότι θα είναι έτοιμος όποτε χρειαστεί:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Κάρλος ποτέ δεν είπε ότι δεν θα προπονείται, ότι δεν θα αγωνίζεται και δεν θα είναι επαγγελματίας. Θα δώσει το 100% όποτε κληθεί να αγωνιστεί. Νιώθει πάντα πολύ σημαντικός όποτε φοράει τη φανέλα και τα δίνει όλα».

Στη συνέχεια όμως κλήθηκε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τη διοίκηση της Σίτι να σκέφτεται ακόμη και τη διακοπή συμβολαίου για κάποιο διάστημα και εκεί ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή ξέσπασε: «Με ποια αιτιολογία να γίνει αυτό; Απλά ζήτησε μεταγραφή. Ούτε είπε πως θέλει να φύγει ελεύθερος. Εννοείται ότι θα αποζημιωθεί η Σίτι».

Στρατιώτης Βιτόλο

Αψηφώντας τον σοβαρό κίνδυνο που διέτρεχε να χειροτερέψει ο τραυματισμός του στο γόνατο, ο Βίκτορ Βιτόλο αγωνίστηκε κατά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να προκριθεί στη φάση των «32» του Europa League.

«Είναι αλήθεια πως ο γιατρός μου είπε πως δεν έπρεπε να παίξω, από την άλλη όμως εγώ αισθανόμουν καλά και δεν ήθελα να χάσω αυτό το παιχνίδι. Συμφωνήσαμε πως θα παίξω σε αυτό το παιχνίδι και αμέσως μετά θα κάνω την εγχείρηση», είπε ο Ισπανός μέσος, που όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του πανηγύρισαν έντονα το 1-0 μέσα στο καυτό «Μάξιμιρ» της Κροατίας.

«Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μας και ό,τι έχει πετύχει. Χαίρομαι που ανήκω στον ΠΑΟΚ αξίζει πολλά αυτή η ομάδα», ανέφερε, ενώ σχετικά με την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ, εξήγησε το πώς λειτούργησε γι’ αυτούς το συγκεκριμένο περιστατικό στο χθεσινό παιχνίδι: «Το σωστό στο ποδόσφαιρο είναι να μιλάς στο γήπεδο. Αυτό το συμβάν ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς, θέλαμε να παίξουμε καλά, να πάρουμε την πρόκριση και να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας».

«Ρόμπα» ο Ρόμπινσον

Η έκρηξη χαράς του Νέιτ Ρόμπινσον για το νικητήριο-όπως αποδείχτηκε-καλάθι του Πολ Πιρς απέναντι στους Νικς (118-116) λίγο έλειψε να προκαλέσει τον τραυματισμό του ιδίου, αλλά και του αρχηγού των Σέλτικς.

Ο βραχύσωμος γκαρντ βλέποντας τον συμπαίκτη του να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του, 0,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το παράκανε στους πανηγυρισμούς. Η πρώτη προσπάθεια να «καβαλήσει» τον Πιρς απέτυχε, ενώ στη δεύτερη έχασε την ισορροπία του κι έφαγε τα μούτρα του στο παρκέ, προσφέροντας ένα στιγμιότυπο πιο ενδιαφέρον και από το καλάθι που έμελε να κρίνει το ματς.

Χαλίλχοτζιτς: «Μόνο ένα σουτ ο ΠΑΟΚ», «Οι Έλληνες δεν άξιζαν τη νίκη»

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να νικήσει την Ντιναμό σε κανένα από τα μεταξύ τους παιχνίδια εξέφρασε ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς.
«Είμαι απογοητευμένος και πικραμένος. Οι αντίπαλοί μας είχαν μόνο ένα σουτ στην εστία μας και πέτυχαν ένα γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Έχω την εντύπωση ότι και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, οι Έλληνες δεν άξιζαν τη νίκη», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των Κροατών για να συνεχίσει για την εμφάνιση της ομάδας του:

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί. Μετά παίζαμε αυθόρμητα χωρίς συνδυασμούς και στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ δεχθήκαμε το γκολ. Είχανε όλοι τους (σ.σ οι παίκτες της Ντιναμό) μία μεγάλη ευκαιρία. Όμως, ήταν άπειροι και αφελείς, ενώ σε μερικές περιπτώσεις δεν δείξανε την απαιτούμενη ποιότητα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν πολέμησαν οι παίκτες μου. Και εγώ προσπάθησα να αλλάξω κάτι, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πετύχουμε κάτι καλό».

Όσο για τον κόσμο της Ντιναμό, είπε: «Λυπάμαι για όλους αυτούς τους οπαδούς που γέμισαν το "Μάξιμιρ". Δυστυχώς, ο αποκλεισμός αυτό είναι ένα πικρό χάπι που πρέπει να πιουν. Ωστόσο, η Ντιναμό κοιτάει μπροστά και συνεχίζει».

Μπιέρσμιρ: «Δεν υπάρχει κίνδυνος»

Η φήμη που συνοδεύει τους Έλληνες οπαδούς στο εξωτερικό δεν είναι και η καλύτερη. Ο Ματίας Μπιέρσμιρ φρόντισε, ωστόσο, να καθησυχάσει τους Νορβηγούς για την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην αναμέτρηση του Άρη με τη Ρόζενμποργκ για το Europa League.

«Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος. Ο κόσμος έχει καλή διάθεση. Μπορεί να πετάξουν κάποια πράγματα στο γήπεδο, αλλά όχι κάτι επικίνδυνο. Ο κόσμος στην Ελλάδα ζει πραγματικά το ποδόσφαιρο και για κάποιους αυτό είναι το παν. Είναι η ίδια τους η ζωή», δήλωσε ο Σουηδός πρώην κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού.

Ο αποψινός αγώνας είναι αδιάφορος βαθμολογικά για τη Ρόζενμποργκ, όχι όμως και για τον Άρη. «Καλύτερα να παίζεις έναν αγώνα που έχει κάποια σημασία, παρά ένα ματς όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει ενδιαφέρον. Ανυπομονώ για το παιχνίδι», τόνισε ο Μπιέρσμιρ.

Το... ξέκοψε στην Άντερλεχτ

Στα... φιλότιμο και την εθνική συνείδηση έχουν προσπαθήσει να «ρίξουν» τον Νικόλας Λομπάερτς οι Βέλγοι. Ο συμπατριώτης τους αμυντικός αγωνίζεται απόψε με τη Ζενίτ απέναντι στην ΑΕΚ και η Άντερλεχτ ελπίζει σε νίκη της ρωσικής ομάδας για να προκριθεί εκείνη, εφόσον νικήσει την αδιάφορη Χάιντουκ στις Βρυξέλλες. Ο Βέλγος διεθνής, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρος.

«Γιορτάσαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είχαμε άδεια για μία εβδομάδα, αλλά έχουμε επιστρέψει εδώ και πέντε μέρες στις προπονήσεις και θέλουμε να νικήσουμε την ΑΕΚ. Ο προπονητής μας δεν επιτρέπει να χαλαρώσουμε. Σίγουρα οι απουσίες παικτών όπως ο Ντάνι και ο Κερζακόφ είναι σημαντικές, αλλά έχουμε άλλους ποδοσφαιριστές που περιμένουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία του. Μην ξεχνάτε πως και κόντρα στην Άντερλεχτ μάς έλειπαν έξι παίκτες, αλλά κερδίσαμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα παίξουμε κόντρα στην ΑΕΚ για την τιμή της ομάδας μας, αλλά και το πριμ. Αν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε, δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Κανείς δεν θα πρέπει να νευριάσει με μας και να πει ότι δεν δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αν δεν προκριθεί η Άντερλεχτ, υπεύθυνη θα είναι η ίδια κι όχι εμείς. Εγώ δεν θα παίξω την Πέμπτη για την Άντερλεχτ, αλλά για τον εαυτό μου και την ομάδα μου».

Νέο συμβόλαιο στον Άντερσον!

Με εμφατικό τρόπο δόθηκε τέλος στα σενάρια αποχώρησης από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Άντερσον, που υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2015. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, τον δανεισμό του οποίου φερόταν να εξετάζει ο Παναθηναϊκός, αντιμετώπισε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, αλλά πλέον έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον εμπιστεύεται και πάλι.

«Αυτός είναι ο καλύτερος σύλλογος για να αγωνίζεσαι και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη μεγάλη υποστήριξη που έχω λάβει αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ να κερδίσω πολλά περισσότερα τρόπαια με αυτό το σύλλογο και είμαι τόσο ευτυχής που υπέγραψα νέο συμβόλαιο», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Άντερσον, που σκόραρε την περασμένη εβδομάδα απέναντι στη Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν βασικός στο ντέρμπι της Δευτέρας με αντίπαλο την Άρσεναλ, το οποίο βρήκε νικητές με 1-0 τους «κόκκινους διάβολους».

Με μεγάλη ικανοποίηση είδε την συγκεκριμένη εξέλιξη ο προπονητής της Μαν. Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που φαίνεται να ποντάρει πολλά στο ταλέντο του Άντερσον. «Είμαστε ευτυχείς που υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Έχει βελτιωθεί τρομερά από τότε που ήρθε στην ομάδα, ενώ για έναν παίκτη μόλις 22 ετών διαθέτει απίστευτη ποιότητα στο παιχνίδι του. Έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκωτσέζος τεχνικός.

Προς ανανέωση ο Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έχει ως πρωταρχικό μέλημα τη συνέχιση της συνεργασίας της με το υπάρχον τεχνικό τιμ, αποσκοπώντας στην επανάληψη των επιτυχιών που έχει ζήσει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.Την ίδια επιθυμία, όμως, φέρεται να έχει και ο "στρατηγός" των "μπλαουγκράνα", Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος διαπραγματεύεται από το Σεπτέμβριο την επέκταση του συμβολαίου του με την ομάδα-όνειρο.

Σε δηλώσεις που έκανε στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό, "Ona FM", ο 39χρονος τεχνικός υποστήριξε πως μπορεί η συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα να έχει χρονική ισχύ μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για χρονική επέκταση.

Παρόλα αυτά, στις μέχρι τώρα συναντήσεις του Γκουαρδιόλα με τον πρόεδρο, Σάντρο Ροσέλ, το κύριο θέμα συζήτησης είναι το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς ο προπονητής των πρωταθλητών Ισπανίας ενδιαφέρεται –πρωτίστως- για την έκβαση της σεζόν και εν συνεχεία για το τι μέλλει γενέσθαι με το συμβόλαιό του. Ομοίως και η διοίκηση της καταλανικής ομάδας που έχει την πρόθεση να περιμένει όσο χρειαστεί, μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ο επιτυχημένος προπονητής.

Να σημειωθεί, πάντως, πως οι παράγοντες της Μπάρτσα θα επιθυμούσαν να ανακοινωθεί η συνέχιση της συνεργασίας με τον Γκουαρδιόλα τα Χριστούγεννα, εντούτοις το πιθανότερο είναι να οριστικοποιηθεί τον Ιανουάριο, όπως είχε γίνει και πέρυσι εξάλλου.

Φωτο ημερας

Ομορφο θέαμα στο πρωτάθλημα του γυναικείου πόλο

Νίκη πρωτιά για Βιγιαρεάλ, πέρασαν με το ζόρι Σεβίλλη και Νάπολι

Νικηφόρα πέρασε από το Βέλγιο η Βιγιαρεάλ και πήρε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο, αφήνοντας δεύτερο τον ΠΑΟΚ. Ισόπαλες Σεβίλλη και Ντόρτμουντ, με τους Ισπανούς να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Πρόκριση στην εκπνοή για τη Νάπολι. Όλα τα αποτελέσματα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

4ος όμιλος: Νίκη και πρωτιά για Βιγιαρεάλ


Η Βιγιαρεάλ πήρε την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην αδιάφορη και ήδη αποκλεισμένη Κλαμπ Μπριζ με σκορ 2-1 και τερμάτισε στην 1η θέση του 4ου ομίλου, αφήνοντας στη 2η θέση τον ΠΑΟΚ. Οι Ισπανοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον Κουεμάχα στο 28', γύρισαν το ματς μέσα σε 6 λεπτά με δύο τέρματα του Ρόσι στο 30' και στο 34' (πέναλτι).

Κλαμπ Μπριζ - Βγιαρεάλ 1-2

(28' Κουεμάχα - 30', 34' πεν. Ρόσι)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 0-1

(60' Σαλπιγγίδης)


5ος όμιλος: Έπαιξαν “αδιάφορες” οι Μπάτε και Ντιναμό Κιέβου

Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική, η Μπάτε Μπορίσοφ “έκανε τουρισμό” στην Ολλανδία, γνωρίζοντας την ήττα από την Άλκμααρ με σκορ 3-0. Μία από τα ίδια για τη Ντιναμό Κιέβου η οποία δεν πιέστηκε απέναντι στη Σερίφ, παραχωρώντας της λευκή ισοπαλία (0-0).

Άλκμααρ - Μπάτε Μπορίσοφ 3-0
(7', 84' Σίγκθορσον, 86' Μάχερ)

Ντιναμό Κιέβου - Σερίφ 0-0



6ος όμιλος: Αδιάφοροι και ισόπαλοι οι πρωτοπόροι

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το παιχνίδι των πρωτοπόρων του 6ου ομίλου (είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση), μεταξύ της Σπάρτα Πράγας και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο 15' με τους Τσέχους να ισοφαρίζουν λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου (44'). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Παλέρμο πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λωζάννης επικρατώντας με 1-0 και τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου, αφήνοντας 4ους του Ελβετούς.

Λωζάννη - Παλέρμο 0-1
(84' Μουνιός)

Σπάρτα Πράγας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1
(44' Κάντλετς - 15' Τζαγκόεφ)10ος όμιλος: Ίδρωσε αλλά τα κατάφερε η Σεβίλλη απέναντι στη Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε νωρίς μέσα στην Ισπανία (4' Καγκάβα), όμως οι Σεβιγιάνοι κατάφεραν μέσα σε ένα πεντάλεπτο (31' – 35') με τους Ρόμαριτς και Κανουτέ να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Οι Γερμανοί ισοφάρισαν στο δεύτερο μέρος με τον Σούμποντιτς (48'), όμως η ισοπαλία ευνόησε τη Σεβίλλη η οποία πήρε την πρόκριση. Στο αδιάφορο ματς μεταξύ της Καρπάτι και της Παρί, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Καρπάτι - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1(45' Φεντέτσκι - 39' Λουιντουλά)

Σεβίλλη - Ντόρτμουντ 2-2(31' Ρόμαριτς, 35' Κανουτέ - 4' Καγκάβα, 49' Σούμποντιτς)



11ος όμιλος: Πρόκριση στην εκπνοή για τη Νάπολι

Έπρεπε να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο η Νάπολι για να πετύχει την πρώτη νίκη της στη φάση των ομίλων και να πάρει την πρόκριση στους “32”. Οι Ιταλοί σκόραραν με τον Καβανί στο 93' του αγώνα με τη Στεάουα, αφήνοντας στα “κρύα του λουτρού” τους Ρουμάνους οι οποίοι έχασν την πρόκριση μέσα από τα χέρια τους. Στο άλλο ματς η Λίβερπουλ παρουσιάστηκε σε ένα ακόμη ματς κατώτερη του μετρίου και παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Ουτρέχτη.

Λίβερπουλ - Ουτρέχτη 0-0
Νάπολι - Στεάουα 1-0(93' Καβάνι)


12ος όμιλος: Νίκες για τους πρωτοπόρους
Στον αδιάφορο 12ο όμιλο, οι πρωτοπόροι πήραν από μία νίκη ακόμη. Η Μπεσίκτας επιβλήθηκε της Ραπίντ Βιέννης με 2-0, ενώ η Πόρτο επικράτησε με 3-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Μπεσίκτας - Ραπίντ Βιέννης 2-0
(32' Κουαρέσμα, 45' Ερνστ)

Πόρτο - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3-1(22' Οταμέντι, 54' Μίκαελ, 93' Ροντρίγκεζ - 48' Ντέλεφ)

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Ιντερ στον τελικό

Με αέρα πρωταθλήτριας η Ιντερ ξεπέρασε το εμπόδιο της Σεονγκνάμ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.Το συγκρότημα του Ράφα Μπενίτεθ επικράτησε 3-0 με τέρματα των Στάνκοβιτς (μόλις στο 3'), Ζανέτι (32') και Μιλίτο (73') και το απόγευμα του Σαββάτου (19:00) θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στη Μαζέμπε.
Η έκπληξη της διοργάνωσης, Μαζέμπε, απεκλεισε την Τρίτη την Ιντερνασιονάλ με νίκη 2-0.

«Ο Γκέκας στη Μίλαν;»

Υποψήφιος για να φορέσει τη φανέλα τής Μίλαν είναι ο Φάνης Γκέκας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου τής Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, η δημοφιλής ιστοσελίδα «4-4-2.com» αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι η διοίκηση των «ροσονέρι» εξετάζει την περίπτωση του διεθνή Έλληνα επιθετικού, ο οποίος έχει μία εξαιρετική σεζόν μέχρι στιγμής με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος σχολιάζει ότι ο 30χρονος στράικερ δεν θα έλεγε 'όχι' σε μία πιθανή πρόταση του ιταλικού συλλόγου, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται από συμβόλαιο συνεργασίας με την γερμανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι τού 2012.

Σταθερά ενδέκατη στον κόσμο η Ελλάδα

Η Ελλάδα έκλεισε το 2010 παραμένοντας σταθερή στην ενδέκατη θέση της κατάταξης της FIFA. Η Ισπανία εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά ακολουθούμενη από την Ολλανδία, ενώ η Γερμανία εκτόπισε από την τρίτη θέση τη Βραζιλία και η Αίγυπτος προσπέρασε την Κροατία σκαρφαλώνοντας στην ένατη θέση. Η Κύπρος «κέρδισε» τρεις θέσεις και πλέον είναι στην 90η.

Όσον αφορά στη θέση των αντιπάλων της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2012, πέραν της δέκατης Κροατίας (-1), η Γεωργία είναι 73η (+5), το Ισραήλ 50ο (+5), η Λετονία 78η (-5) και η Μάλτα 164η (+5).

Αναλυτικά η πρώτη 20αδα:

1. Ισπανία (-) 1887 (-33 βαθμοί)
2. Ολλανδία (-) 1723 (+5 βαθμοί)
3. Γερμανία (+1) 1485 (-4 βαθμοί)
4. Βραζιλία (-1) 1446 (-47 βαθμοί)
5. Αργεντινή (-) 1338 (-15 βαθμοί)
6. Αγγλία (-) 1195 (-55 βαθμοί)
7. Ουρουγουάη (-) 1152 (-22 βαθμοί)
8. Πορτογαλία (-) 1090 (-12 βαθμοί)
9. Αίγυπτος (+1) 1078 (+31 βαθμοί)
10. Κροατία (-1) 1075 (-23 βαθμοί)
11. Ελλάδα (-) 1016 (-27 βαθμοί)
12. Νορβηγία (-) 995 (-9 βαθμοί)
13. Ρωσία (-) 982 (-21 βαθμοί)
14. Ιταλία (-) 965 (-30 βαθμοί)
15. Χιλή (+1) 950 (+21 βαθμοί)
16. Γκάνα (+1) 908 (+5 βαθμοί)
17. Σλοβενία (-2) 897 (-61 βαθμοί)
18. ΗΠΑ (+6) 867 (+20 βαθμοί)
18. Γαλλία (+3) 867 (+15 βαθμοί)
20. Σλοβακία (-2) 854 (-12 βαθμοί)

«Έχω τρέλα, μες στο μυαλό!»

Αποθεωτική υποδοχή στην αποστολή του ΠΑΟΚ επιφύλασσαν χίλιοι και πλέον φίλοι της ομάδας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά την άφιξή της από το Ζάγκρεμπ τα ξημερώματα. Παρά το προχωρημένο της ώρας και το τσουχτερό κρύο, οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν πτοήθηκαν και τραγουδούσαν για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Ντιναμό.

Όλοι οι παίκτες της ομάδας, ιδιαίτερα ο σκόρερ Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αλλά και ο Μάκης Χάβος με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, είχαν την τιμητική τους στα συνθήματα του κόσμου, ο οποίος κράτησε για περίπου ένα τέταρτο «κολλημένο» το πούλμαν, ενώ όταν τελικά αυτό ξεκίνησε την πορεία του, οι φίλοι της ομάδας το ακολούθησαν με κόρνες και συνθήματα δημιουργώντας ένα πανηγυρικό κονβόι.

Τα τελευταία "εισιτήρια" για τους "32"

Η αυλαία πέφτει στους ομίλους του Europa League με σπουδαία ματς, αλλά και αδιάφορες βαθμολογικά αναμετρήσεις.
Το δεύτερο μέρος της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League διεξάγεται την Πέμπτη. Από τις 24 ομάδες που αγωνίζονται, 12 θα συνεχίσουν στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Απ' αυτές, 9 έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και. αναζητούνται οι 3 για να συμπληρωθεί ο "χάρτης" των "32" του θεσμού (12 ομάδες έχουν γίνει γνωστές από την Τετάρτη, ενώ 8 είναι οι τρίτοι των ομίλων του Champions League).

Ένα από τα πολυαναμενόμενα ματς της βραδιάς είναι αυτό ανάμεσα στη Λιλ και τη Γάνδη για τον 3ο όμιλο. Οι Γάλλοι έχουν 5 βαθμούς και θέλουν μόνο τη νίκη απέναντι στους Βέλγους, οι οποίοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 7 πόντους. Στον 1ο όμιλο το ενδιαφέρον εστιάζεται μόνο στη "μάχη" της πρώτης θέσης, καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Λεχ Πόζναν έχουν εξασφαλίσει ήδη την παράταση της φετινής ευρωπαϊκής τους πορείας.
Ακόμη πιο απλά είναι τα πράγματα στο 8ο γκρουπ, όπου πρώτη σε κάθε περίπτωση είναι η Στουτγάρδη και δεύτερη η Γιουνγκ Μπόις, ενώ στον 9ο όμιλο η Αϊντχόφεν θα τερματίσει πρώτη εκτός αν χάσει με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά από τη Μέταλιστ, η οποία έχει επίσης προκριθεί.

Τα παιχνίδια της Πέμπτης στο Europa League:

1ος όμιλος
Σάλτσμπουργκ-Λεχ Πόζναν
Γιουβέντους-Μάντσεστερ Σίτι

2ος όμιλος
Άρης-Ρόζενμποργκ
Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης

3ος όμιλος
Λιλ-Γάνδη
Λέφσκι Σόφιας-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

7ος όμιλος
Άντερλεχτ-Χάιντουκ Σπλιτ
ΑΕΚ-Ζενίτ

8ος όμιλος
Στουτγάρδη-Οντένσε
Χετάφε-Γιουνγκ Μπόις

9ος όμιλος
Ντέμπρετσεν-Σαμπντόρια
Αϊντχόφεν-Μέταλιστ