Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Primera Division: Ασταμάτητη η Μπαρτσελόνα

Την πέμπτη συνεχή νίκη της στην Primera Division πέτυχε η Μπαρτσελόνα επικρατώντας με σκορ 2-1 της Χετάφε στο «Καμπ Νου», για την 21η αγωνιστική. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν κεφάλι στο σκορ στο 7΄με τον Μέσι, όμως στο 25΄έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πικέ. Οι Καταλανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 67΄ με τον Τσάβι, ενώ η δεύτερη κόκκινη που είδε από πλευράς τους ο Μάρκες στις καθυστερήσεις επέφερε τη μείωση του σκορ από πέναλτι του Σολδάδο.

Άρης ΠΑΟΚ 69-59

Ο Αρης ήταν ο νικητής του ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Α1 με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος αντιστάθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και με τη δύναμη του κόσμου τους που γέμισε το Αλεξάνδρειο πήραν τη νίκη με 69-59. Μιχάλης Κακιούζης και Κίκι Κλαρκ ήταν οι πρωταγωνιστές των νικητών, ενώ ο Κένι Γκρέγκορι διακρίθηκε από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο κόσμος του Αρη έδωσε εντυπωσιακό παρών στο Αλεξάνδρειο, ωστόσο, οι παίκτες της ομάδας δεν ξεκίνησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το ματς. Το νωθρό ξεκίνημα του Αρη εκμεταλλεύθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξέφυγε από νωρίς με 9-2, τη στιγμή που ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τον Νίκο Χατζηβρέττα να φορτώνεται με τρία φάουλ.

Η είσοδος του Κλαρκ στο παιχνίδι, πάντως, άλλαξε τα δεδομένα και οι κίτρινοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, με τη λήξη της πρώτης περιόδου (14-14, 10`).

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιξαν καλή άμυνα, έλεγξαν τα ριμπάουντ και ως εκ τούτου κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Χατζηβρέττας και Κλαρκ από την περιφέρεια έκαναν σπουδαία δουλειά, ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά των Ντικούδη - Κακιούζη.

Με τους παραπάνω προωταγωνιστές ο Αρης κατάφερε όχι μόνο να προηγηθεί, αλλά και να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων (32-21). Ο ΠΑΟΚ, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και παγώνοντας το ρυθμό φρόντισε να μειώσει τη διαφορά με το τέλος του ημιχρόνου (31-37, 20`).

Ο Δικέφαλος, όμως, ξεκίνησε πολύ άσχημα την τρίτη περίοδο και έμεινε χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Αρης έτρεξε σερί 6-0 και ξέφυγε εκ νέου με 12 (43-31), ενώ στη συνέχεια η διαφορά έφτασε και στους 14 (48-34).

Ο ενθουασιασμός των παικτών του Αρη, ωστόσο, δεν τους βγήκε σε καλό και ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να μειώσει το σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον ενόψει της τελευταίας περιόδου, καθώς η διαφορά έπεσε στους επτά (42-49, 30`).

Σε διάστημα τριών λεπτών στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ έβαλε φωτιά στο ματς ρίχνοντας τη διαφορά στον πόντο (49-50), αλλά ο Αρης απάντησε με σερί 7-0 (57-49). Ο Δικέφαλος, ωστόσο, δεν παραδόθηκε και πάλεψε με τον Γκρέγκορι για να μειώσει εκ νέου σε 55-57.

Κάπου εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη του Μιλισάβλιεβιτς και ανέβασαν τη διαφορά στους 8 ένα λεπτό πριν το τέλος (63-55) και έφτασαν τελικά στη νίκη με 69-59.

Bundesliga: Γκέλα και... συγκατοίκηση


Η Λεβερκούζεν πέταξε δύο βαθμούς στο Μπόχουμ, όπου ήρθε ισόπαλη 1-1 με την ομώνυμη ομάδα για την 21η αγωνιστική της Bundesliga και η Μπάγερν Μονάχου δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Επικράτησε με 3-1 τη Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας φτάνοντας τις οκτώ συνεχείς νίκες και πλέον οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή με 45 βαθμούς.

Οι «ασπιρίνες» προηγήθηκαν στην έδρα της Μπόχουμ με τον Ντερντιγιόκ στο 45’, αλλά στο 68’ ο Ντέντιτς ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Στην «Φολκσβάγκεν Αρένα» η Μπάγερν πήρε ρεβάνς για την περσινή της συντριβή με 5-1 από τους πρωταθλητές. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν μόλις στο 2’ με τον Ρόμπεν, στο 26’ ο Βαν Μπούιτεν με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματά τους, ενώ ο Ριμπερί στο 57’ με τη βοήθεια του Μπαρτζάλι έκανε το 3-0. Οι «λύκοι», που συμπλήρωσαν εννέα ματς χωρίς νίκη, έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν, όταν ο Μπουτ απέκρουσε το πέναλτι του Γκραφίτε στο 66’. Τελικά ο Βραζιλιάνος πέτυχε το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-1.

Η Σάλκε έχασε πολύτιμο έδαφος καθώς άφησε δύο βαθμούς στην έδρα της Φράιμπουργκ μένοντας στο 0-0 και στο -3 από την κορυφή. Το Αμβούργο πέρασε δέχτηκε δύο γκολ στο τέλος και ήρθε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της Κολωνίας. Η Χόφενχαϊμ επικράτησε 2-1 του Ανόβερο παρότι ο Αρούνα Κονέ σκόραρε στο ντεμπούτο του με τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή 05/01

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 2-1 (66’ Μάριν, 81’ Πισάρο-68’ Γκέκας)

Σάββατο 06/02

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-3 (90’ Γκραφίτε-2’ Ρόμπεν, 26’ Βαν Μπούιτεν, 57’ Ριμπερί)

Κολωνία-Αμβούργο 3-3 (31’ Μοχάμαντ, 75’ Νοβάκοβιτς, 88’ Τσίχι-3’ Γιάνσεν, 36’, 50’ πεν. Πέτριτς)

Φράιμπουργκ-Σάλκε 0-0

Μπόχουμ-Λεβερκούζεν 1-1 (68’ Ντέντιτς-45’ Ντερντιγιόκ)

Χόφενχαϊμ-Ανόβερο 2-1 (35’ Εντουάρντο, 40’ πεν. Σαλίχοβιτς-57’ Κονέ)

Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη 19:30

Κυριακή 07/02

Μάιντς-Γκλάντμπαχ 16:30

Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Premier League: «Πεντάρα» και πρωτιά για Γιουνάιτεντ


Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συντρίβοντας 5-0 την Πόρτσμουθ στο «Ολντ Τράφορντ», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Για να φτάσει σε αυτό το σκορ βέβαια η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον χρειάστηκε οι αντίπαλοί της να σημειώσουν τρία (!) αυτογκόλ, ενώ οι μόνοι σκόρερ από τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ο Ρούνεϊ στο 40’ και ο Μπερμπάτοφ στο 62’.

Με το «τρίποντο» αυτό οι πρωταθλητές Αγγλίας πέρασαν στην κορυφή της Premier League, έχοντας ένα βαθμό, αλλά και ένα ματς περισσότερο από την Τσέλσι, η οποία υποδέχεται την Κυριακή την Άρσεναλ.

Στα υπόλοιπα ματς, την ήττα με σκορ 2-1 από τη Χαλ γνώρισε η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να μπει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Νίκη-«ανάσα» πήρε η Μπέρνλι επικρατώντας με σκορ 2-1 της Γουέστ Χαμ, ενώ στο «άγευστο» 0-0 έμειναν Μπόλτον και Φούλαμ στο Ρίμποκ»

Αναλυτικά, τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 06/02/10 (17:00)

Μπόλτον-Φούλαμ 0-0

Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ 2-1 (14’ Νούγκεντ, 55’ Φοξ-81’ Ιλάν)

Χαλ Σίτι-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (31’ Άλτιντορ, 54’ Μπόατενγκ-59’ Αντεμπαγιόρ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Πόρτσμουθ 5-0 (40’ Ρούνεϊ, 45’ αυτ. Μπόρε, 59’ αυτ. Χιουζ, 62’ Μπερμπάτοφ, 69’ αυτ. Γουίλσον)

Στόουκ Σίτι-Μπλάκμπερν 3-0 (8’ Χιγκινμπόθαμ, 45’ Σιντιμπέ, 67’ Εθέρινγκτον)

Σάντερλαντ-Γουίγκαν 1-1 (64’ Τζόουνς-20’ Ντιαμέ)

Τότεναμ-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή 07/02/10

Μπέρμινχαμ-Γουλβς (15:30)

Τσέλσι-Άρσεναλ (18:00)

Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0


Πάνω… στην ώρα επέστρεψε στις επιτυχίες η Καβάλα και με τη δύσκολη επικράτησή της 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα άφησε μακριά τις περιπέτειες της επικίνδυνης ζώνης. Ένα αυτογκόλ του Κώτσιου ήταν αρκετό για τους «Αργοναύτες», ώστε -στο ντεμπούτο του Ντε Μος- να θυμηθούν τη γεύση της νίκης, μετά από πέντε αγωνιστικές «νηστείας». Επαναπαυμένοι στις επιτυχίες με Λάρισα και ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα και δίκαια έφυγαν ηττημένοι από το «Ανθή Καραγιάννη». Με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σμολάρεκ στις καθυστερήσεις, τελείωσαν το παιχνίδι οι Καβαλιώτες.

Πάνοπλος στο Καυτανζόγλειο


Με τους Βλάνταν Ίβιτς και Αντελίνο Βιεϊρίνια να συμπεριλαμβάνονται κανονικά στην αποστολή, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ηρακλή. Οι δυο παίκτες προπονήθηκαν το Σάββατο χωρίς προβλήματα και τέθηκαν στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία του «Δικέφαλου» του Βορρά ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μια τελευταία προπόνηση. Μετά το τέλος της ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση του «Καυτανζογλείου» Σταδίου.

Αυτή αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Γκαρσία, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να παραταχθεί με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και τους Μαλεζά και Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας. Ο Λίνο θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Αραμπατζής το δεξί. Οι Γκαρσία, Βιτόλο και Ίβιτς θα είναι οι τρεις της μεσαίας γραμμής, με τους Σορλέν και Βιεϊρίνια στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Εντίνιο, με τον Μουσλίμοβιτς να συγκεντρώνει και αυτός πιθανότητες να πάρει θέση στο βασικό σχήμα. Ο Σάντος θα αποφασίσει πριν την έναρξη της αναμέτρησης για την επιθετική «αιχμή» που θα χρησιμοποιήσει.

Χωρίς τέσσερις στο ντέρμπι


Χωρίς του Λέκι, Κονέ, Βέρα και Καρλίνιος θα παραταχθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής. Η προετοιμασία του «γηραιού» για τον αγώνα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μια τελευταία προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είδε τους παίκτες του να προπονούνται υπό βροχή, ενώ δεν υπολογίζει για τον αγώνα του «Καυτανζογλείου» Σταδίου στους Λέκι, Κονέ, Καρλίνιος και Βέρα.

Ο πρώτος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα στους προσαγωγούς, ο δεύτερος είναι τιμωρημένος, ενώ οι άλλοι δεν έχουν ακόμα δικαίωμα συμμετοχής. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Σλοβάκος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 20 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα επιλεγούν 18.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Φερνάντες, Μπαντή, Κατσαμπή, Παπαζαχαρία, Σαρακατσάνο, Ιωαννίδη, Γιαννούλη, Μάρτος, Μάρκες, Ριμόλντι, Γκαρσία, Μάρα, Μιλάνο, Έπσταϊν, Κομπαγιάσι, Παπαστεριανό, Ηλιάδη, Γιάντση, Βέλλιο και Ιάκομπ.

«Διπλό» ανόδου ο Ο.Βόλου

Μία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου επί της Ηλιούπολης, στο δημοτικό γυμναστήριο Ηλιούπολης, όσον αφορά την υπόθεση άνοδο στη Σούπερ Λιγκ (3-1). Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο σε μία δύσκολη έδρα και την αρχή έκανε ο Ηλίας Σολάκης στο 9΄. Ο πεπειραμένος επιθετικός έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, δηλαδή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας (1-0).

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, ο Ουμπίντες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του για τη νίκη (2-0).

Κάμπας και Καπετάνος στο τέλος

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού ο Ηλίας Κάμπας μείωσε στο 79΄ για την Ηλιoύπουλη (2-1), με τον Κώστα Καπετάνο όμως να κλέβει την παράσταση στο τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με σουτ (3-1, 89΄).

Πλέον, ο Ολυμπιακός Βόλου με 39 βαθμούς εδραιώνται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Ηλιούπολη παρέμεινε στους 23 βαθμούς και κάτω από τη μέση του πίνακα.

Επίθεση στον… Κούγια!

Μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, στο «στόχαστρο» των οπαδών της Ηλιούπολης βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της Παναχαϊκής, βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση και αποτέλεσε το κόκκινο πανί για τους φιλάθλους.

Ο λόγος είναι κάποιες περσινές καταγγελίες του για τον πρόεδρο της Ηλιούπολης, γεγονός που οδήγησε μερικούς οπαδούς να κινηθούν προς το μέρος του και να ανάψουν τα αίματα μέχρι να επέμβει η Αστυνομία. Ο Α. Κούγιας, πάντως, δεν απομακρύνθηκε από τη θέση και… κυκλωμένος αστυνομικούς συνέχισε να παρακολουθεί το ματς!

Οι συνθέσεις:

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Τακίδης, Δημήτρης, Ψαρρής, Κόλτσης, Νικολόπουλος, Παραράς, Μουνιόθ (60' Σαρμιέντο), Γήτας (80' Δωροβίνης), Κάμπας, Νατσέφσκι, Στεφανίδης (51' Αλημπάς).

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Ζαραδούκας, Ουμπίντες (76' Αμπράμοβιτς), Κόρμπος, Μπουλούτ, Ροτζέριο (56' λ.τ Φούφουλας), Σιαλμάς (70' Αρβανίτης), Σολάκης, Λιαπάκης, Καπετάνος, Ψυχογιός.

Η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 την Εβερτον

Η Λίβερπουλ, σε ένα κακό ποιοτικό ματς, αναδείχτηκε νικήτρια στο ντέρμπι του Μερσεϊσαϊντ επικρατώντας με 1-0 της Εβερτον στο Ανφιλντ. Ο Σωτήρης Κυργιάκος αποβλήθηκε με κόκκινη στο 34`.Ο Ελληνας σέντερ μπακ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα (τάκλιν με τα δύο πόδια) στον Φελαϊνί.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά στο 45`, αλλά το φάουλ του Τζέραρντ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, οι «ρεντς» άνοιξαν το σκορ στο 55` με κεφαλιά του Κάουτ από σέντρα του Τζέραρντ.

Παρά την αριθμητική της υπεροχή, η Εβερτον δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα όταν από ένα μαρκάρισμα του Τζέραντ στον Πίενααρ, παραλίγο να δημιουργηθεί γενική σύρραξη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Ανιτσέμπε στο 89`, αλλά ο Ρέινα έδιωξε σε κόρνερ. Η Εβερτον ολοκλήρωσε και αυτή με 10, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Τζέραρντ ο Πίενααρ.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Αγκερ, Κυργιάκος, Ινσούα, Κάραγκερ, Τζέραρντ, Μάξι Ροντρίγκεζ (92` Φάμπιο Αουρέλιο), Ματσεράνο, Λούκας, Κάουτ (94` Σκρτελ), Ν` Γκονγκ

Εβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χεϊτινγκα, Ντεστέν, Νέβιλ, Ντόνοβαν, Κάχιλ, Πίενααρ, Οσμαν (72` Αγεγκμπένι), Φελαϊνί (40` Αρτέτα), Σαχά (72` Ανιτσέμπε)

Διακοπή λόγω βροχής το Άρης Πανθρακικός

Μόλις ένα ημίχρονο διήρκησε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και στον Πανθρακικό, καθώς ο διαιτητής Μήτσιος την διέκοψε εξαιτίας της κάκιστης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, λόγω της βροχής που έπεφτε στην Θεσσαλονίκη.

Στο διάστημα στο οποίο παίχτηκε ποδόσφαιρο, όσο αυτό ήταν δυνατό, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Πανθρακικός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των γηπεδούχων για σωστή ανάπτυξη και πήγε στο αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ.

Στο 42ο λεπτό, σε μία βαθιά πίσω από το κέντρο ο Πέσκοβιτς βγήκε να μπλοκάρει, όμως γλίστρησε και δεν βρήκε τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Παπουλής που ακολουθούσε τη φάση να βρεθεί μόνος του απέναντι από το τέρμα και με πλασέ από πλάγια θέση έκανε, μάλλον εύκολα και ανέλπιστα το 0-1.

Goal και χρήμα


Goal και χρήμα

Καλησπέρα σας!Σάββατο σήμερα με κάποια παιχνίδια με πολύ ενδιαφέρων.Αρχίζουμε με το παιχνίδι της Λίβερπουλ-Έβερτον.Προβλέπω σφιχτό παιχνίδι καθώς υπάρχουν απούσιες στην επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ.Η Έβερτον είναι σφιχτή ομάδα οπότε under.Συνεχίζουμε με Αγγλία και το παιχνίδι Χαλ-Μαντσεστερ Σιτυ.Οι πολίτες θέλουν το διπλό για να βρίσκονται κοντά στις θέσεις για την έξοδο στο Champions League.Η Χαλ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.Θα πάω με τους πολίτες και με το κίνητρο τους.
Μεταφερόμαστε στην Ελλάδα και στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ξάνθη.Η Ξάνθη έχει σοβαρές απουσίες στην άμυνα της.Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή επιθετικά.Προβλέπω ανοιχτό παιχνίδι και θα ποντάρω στο over.Eπόμενος μας σταθμός το Γκρενομπλ-Οσερ.Η Οσερ αν θέλει να διεκδικήσει κάποια θέση στην Ευρώπη πρέπει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι με την τελευταία της κατηγορίας Γκρενομπλ.Θα στηρίξω την Οσερ σε καλή απόδοση.
Αυτά ήταν τα σημεία μας για σήμερα!Ελπίζω να πάμε καλά!Τα λέμε αύριο στις 12:00 απο την εκπομπή μας στο radio rock 'n' goal!

Επιμέλεια:Χρήστος Ακριτόπουλος

Καλή μας επιτυχεία!

Έμειναν για πάντα «μπέμπηδες»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 1958. Η Γιουνάιτεντ επέστρεφε στην Αγγλία από το Βελιγράδι, όπου την προηγούμενη μέρα είχε αποσπάσει ισοπαλία 3-3 από τον Ερυθρό Αστέρα (αν και προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο) και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του –τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το δικινητήριο αεροπλάνο των βρετανικών αερογραμμών, τύπου «Ελίζαμπεθ», μήκους 25 μέτρων και βάρους 24 τόνων, που εκτελούσε την πτήση 609 και μετέφερε την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίσω στην Αγγλία, σταματά στο χιονισμένο Μόναχο για ανεφοδιασμό καυσίμων. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του Βελιγραδίου. Ήλιος και ζέστη στα Βαλκάνια, παγωνιά, ομίχλη και χιόνι στο Μόναχο.

Ο πιλότος Τζέιμς Θέιν αποτυγχάνει δύο φορές να σηκώσει το αεροπλάνο από τον παγωμένο αεροδιάδρομο στις 2.19 μ.μ. και 2.34 μ.μ., παρατηρώντας κάποιο πρόβλημα στους κινητήρες. Οι επιβαίνοντες ειδοποιούνται να εξέλθουν κι επιστρέφουν μετά από ένα τέταρτο. Όταν ο Θέιν προσπαθεί για τρίτη φορά να σηκώσει το αεροπλάνο στις 3:03 μ.μ ,το μοιραίο δεν αργεί να έρθει. Το «Ελίζαμπεθ» ανασηκώνεται αλλά πέφτει σχεδόν αμέσως, ακολουθώντας μια τρελή πορεία ώσπου να σταματήσει στον προστατευτικό περίμετρο και σε σπίτια. Τυλίγεται στις φλόγες και η «λευκή» εξαιτίας του χιονιού βαυαρική γη βάφεται κόκκινη από το αίμα των 40 επιβατών. Ακολουθεί πανικός ενώ έπεται ο τραγικός απολογισμός.

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν (με 33 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας), ο αναπληρωματικός στην ίδια θέση Τζεφ Μπεντ, ο δεξιός μέσος Έντι Κόλμαν, ο κεντρικός αμυντικός Μαρκ Τζόουνς, ο αριστερός Ντέιβιντ Πέγκ (1 φορά διεθνής με την Αγγλία) και οι μεσοεπιθετικοί Τόμι Τέιλορ, Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν (4 φορές διεθνής με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας).

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ ,οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με την ομάδα, μεταξύ των οποίων η παλιά δόξα της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Φρανκ Σουίφτ.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν γρήγορα στο νοσοκομείο «Ρέχτς ντερ Ίζαρ» της γερμανικής πόλης. Πιο σοβαρά από όλους ο Ντάνκαν Έντουαρντς ,ο πιο χαρισματικός νέος παίκτης στην Αγγλία, μόλις 21 ετών, διεκομίσθη σε κόμμα ,για να αφήσει την τελευταία του πνοή 2 εβδομάδες αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου. Ο Έντουαρντς, έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 16 ετών και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 175 αγώνες (21 γκολ), από το 1952 ως το 1958. Στη δε εθνική Αγγλίας, είχε 18 συμμετοχές.

Ο προπονητής Ματ Μπάσμπι, με βαριά τραύματα στο στήθος, θα σταθεί πιο τυχερός. Θα «ξεγελάσει» το θάνατο και θα βγει από το νοσοκομείο μετά από 63 ημέρες. Θα είναι δε ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Γιουνάιτεντ στην κορυφή του «ποδοσφαιρικού Έβερεστ» 10 χρόνια μετά, καθώς το 1968, με τη νίκη 4-1 επί της Μπενφίκα στον τελικό του Γουέμπλει, κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Έτσι, τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει σε συνέντευξη τύπου στην επανεμφάνισή του στο Όλντ Τράφορντ, για κατάκτηση του κυπέλλου μέσα σε 10 χρόνια.

Οι επιζώντες Τσάρλτον, Βάιολετ , Μόργκανς, Φούλκς και Γκρεγκ συνέχισαν να αγωνίζονται στους «μπέμπηδες», μαζί με τους παίκτες που προωθήθηκαν από την ομάδα των νέων ,φθάνοντας ως το τελικό του κυπέλλου Αγγλίας 1958 μετά από μερικούς μήνες . Εκεί ηττήθηκαν από την Μπόλτον με 2-0. Αλλά μόνο ηττημένοι δε θα μπορούσαν να είναι. Το ποδόσφαιρο και ο κόσμος γενικότερα, ακόμα θρηνούσε τα «μωρά» του Μπάσμπι που με το παιχνίδι τους, έδιναν τις καλύτερες προοπτικές για ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες, τόσο στον αγγλικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο. Την παγωμένη, όμως, εκείνη μέρα στο Μόναχο, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958, ο θάνατος δεν είχε την ίδια γνώμη: παραμόνευε για να αφήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου φτωχότερο.

ΟΙ 23 ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΕΣ

- Ρότζερ Μπερν , 29 ετών, γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αποτεφρώθηκε μετά το δυστύχημα

- Τζοφ Μπεντ, 25 ετών, ενταφιάστηκε στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, στο «Irlam o'the Heights», Μάντσεστερ

- Έντι Κόλμαν, 21 ετών, γεννήθηκε στο Σάλφορντ, ενταφιάστηκε στο «Weaste» του Σάλφορντ

- Ντάνκαν Έντουαρντς, 21 ετών, γεννήθηκε στο Ντάντλει, ενταφιάστηκε στο Ντάντλει

- Μαρκ Τζόουνς, 24 ετών, γεννήθηκε στο Μπάρνσλει, ενταφιάστηκε στο Wombwell του Μπάρνσλει

- Ντέιβιντ Πέγκ, ετών 22, γεννήθηκε στο Ντονκάστερ, ενταφιάστηκε στο Ρεντχάουζ του Ντονκάστερ

- Τόμι Τέιλορ, 26 ετών, γεννήθηκε στο Μπάρνσλει, ενταφιάστηκε στο Monk Breton, του Μπάρνσλει

- Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν, 22 ετών, ενταφιάστηκε στο Glasnevin του Δουβλίνου

- Γουόλτερ Κρίκμερ, γραμματέας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

- Μπερτ Γουόλι, μέλος του προπονητικού τιμ, παλιός αριστερός μπακ της Μαν. Γιουν. , υπεύθυνος των ομάδων νέων

- Τομ Κάρι, γυμναστής

- Αλφ Κλαρκ, δημοσιογράφος

- Ντον Ντέιβις, δημοσιογράφος

- Τζορτζ Φόλοους, δημοσιογράφος

- Τομ Τζάκσον, δημοσιογράφος

- Άρτσι Λέντβρουκ, δημοσιογράφος

- Χένρι Ρόουζ, δημοσιογράφος

- Έρικ Τόμπσον, δημοσιογράφος

- Φρανκ Σουίφτ, δημοσιογράφος, παλιός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι και διεθνής με την εθνική Αγγλίας

- Κένεθ Ρέιμεντ, συγκυβερνήτης του αεροπλάνου

- Μπέλα Μίκλος, ταξιδιωτικός πράκτορας

- Γουίλι Σάτινοφ, φίλαθλος

- Τομ Κέιμπλ, αεροσυνοδός

ΟΙ 20 ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ

- Ματ Μπάσμπι, προπονητής της Μάντσεστερ Γιουν.

- Τζόνι Μπέρι, παίκτης

- Τζάκι Μπλαντσφλάουερ, παίκτης

- Μπόμπι Τσάρλτον, παίκτης

- Μπιλ Φουλκς, παίκτης

- Χάρι Γκρεγκ, παίκτης (τερματοφύλακας)

- Κεν Μόργκανς, παίκτης

- Άλμπερτ Σκάνλον, παίκτης

- Ντένις Βάιολετ, παίκτης

- Ρέι Γούντ, παίκτης

- Φράνκ Τέιλορ, δημοσιογράφος

- Πίτερ Χάουαρντ, φωτογράφος

- Τεντ Έλυαρντ, φωτογράφος

- Βέρα Λούκιτς και - η κόρη της, επιβάτες του αεροπλάνου, διασωθείσες από τον παίκτη Χάρι Γκρεγκ

- Μίκλος, σύζυγος του ταξιδιωτικού πράκτορα που οργάνωσε το ταξίδι και σκοτώθηκε στο δυστύχημα

- Ν. Τομάσεβιτς, επιβάτης

- Τζέιμς Θέιν, πιλότος, κυβερνήτης του αεροπλάνου

- Ροζμαρι Σέβερτον, αεροσυνοδός

- Μάργκαρετ Μπέλις, αεροσυνοδός.

Θέλει Τοροσίδη η Σίτι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζει να καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι για τον Βασίλη Τοροσίδη σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μάνατζερ του διεθνούς άσου στο «Sky Sports».

Κατά καιρούς αρκετές ομάδες της Premier League έχουν συνδεθεί μεταγραφικά με τον «Τόρο». Μάλιστα τον Ιανουάριο το όνομα του ακούστηκε για την Λίβερπουλ, την Μπλάκμπερν και την Σάντερλαντ. Τελικά οι «μαύρες γάτες» δεν ήταν διατιθέμενες να πληρώσουν επτά εκατ. ευρώ που σύμφωνα πάντα με το αγγλικό site, ζήταγε ο Ολυμπιακός, αλλά μέχρι τέσσερα.

Ωστόσο το οικονομικό δεν αποτελεί εμπόδιο για την ζάμπλουτη Σίτι, του σεϊχη Αλ Μανσούρ και ο τεχνικός της Ρομπέρτο Μαντσίνι αναμένεται να πάρει την τελική απόφαση για τον αν θα κινηθεί η ομάδα του για τον Τοροσίδη μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η αγγλική ομάδα παρακολουθούσε τον 24χρονο διεθνή Ελληνα μεσοαμυντικό πριν την πρόσληψη του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο της αλλά δεν έκανε πρόταση τον Γενάρη καθώς ο Μαντσίνι ήθελε να τσεκάρει σε μεγαλύτερο βάθος τον παίκτη.

Ο μάνατζερ του «Τόρο», Γιώργος Καζιάνης δήλωσε πως ο πελάτης του θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στην Premier League.

«Οι πιθανότητες για τον Βασίλη να παίξει στην Αγγλία και σε ομάδα της Premier League είναι πολύ καλές γιατί τις τελευταίες 20 μέρες είχα διαρκή επαφή με την Σίτι. Άνθρωποι της με πήρανε τηλέφωνο και με ρώτησαν αρκετά γι’ αυτόν.

Εδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον και μου είπαν πως θα τον παρακολουθούν στενά κατά την διάρκεια του Μουντιάλ. Στην Σίτι γνωρίζουν πολλά γι αυτόν αλλά επειδή ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν τον ξέρει τόσο καλά, αποφάσισαν να μην κάνουν τίποτα τον Γενάρη. Μου είπαν πως θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα πάνω του μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο και πως θα μιλήσουμε ξανά το καλοκαίρι. Ξέρουν πως η ρήτρα πώλησης του είναι στα επτά εκατ. ευρώ και φυσικά ο Βασίλης θα ήθελε πολύ να παίξει σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».

Εξάλλου ο Καζιάνης επιβεβαίωσε το υπαρκτό ενδιαφέρον της Σάντερλαντ αλλά και την αδυναμία της να πληρώσει τα επτά εκατ. ευρώ: «Το ενδιαφέρον της Σάντερλαντ ήταν έντονο. Είχα μιλήσει με τους ιθύνοντες της και ήταν έτοιμοι να προσφέρουν 4 εκατ. στον Ολυμπιακό. Όμως ο Ολυμπιακός δεν τον έδινε με αυτό το ποσό. Η ρήτρα πώλησης του είναι επτά εκατ. και για αυτό η Σάντερλαντ δεν προχώρησε σε επίσημη πρόταση».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Απέστειλε εξώδικο ο Κωφίδης!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εξώδικο στην ΠΑΕ Ηρακλής απέστειλε ο Σάββας Κωφίδης, μετά την προειδοποίηση των παικτών για αποχή. Ο προπονητής του «Γηραιού» ζητεί 300.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στις απολαβές που προβλέπονταν σε ολόκληρο το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει. O 49χρονος τεχνικός φέρεται να έχει ενοχληθεί από τη συμπεριφορά της διοίκησης στο πρόσωπό του και για αυτό αποφάσισε (για πρώτη φορά) να συμπεριφερθεί επαγγελματικά.

Από την πλευρά τους, οι διοικούντες την ΠΑΕ ενημερώθηκαν για την κίνηση του κ. Κωφίδη και υποστήριξαν ότι θα βρεθεί κάποια λύση στο συγκεκριμένο θέμα, όμως αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Εκείνο που προέχει για τον Ηρακλή είναι το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να προσπαθήσει η ομάδα να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί στο συγκεκριμένο ματς.

Όσον αφορά τους παίκτες, είδαν χθες να μπαίνει ένα μικρό ποσό στους λογαριασμούς τους, το οποίο όμως δεν είχε καμία σχέση με την υπόσχεση περί «σχεδόν εξόφλησης των δεδουλευμένων» και κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή το αφήνουν στην άκρη λόγω του ντέρμπι.

Πρόστιμο στον Μπαλοτέλι!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Να τιμωρήσει τον Μάριο Μπαλοτέλι με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ αποφάσισε η διοίκηση της Ίντερ. Αφορμή στάθηκε η διαμαρτυρία του νεαρού επιθετικού στον Ζοζέ Μουρίνιο όταν έγινε αλλαγή στο παιχνίδι του Ιταλικού Κυπέλλου με αντίπαλο τη Φιορεντίνα την περασμένη Τετάρτη.

Η ενέργεια αυτή ενόχλησε τόσο τον προπονητή της ομάδας, όσο και τους διοικούντες που αποφάσισαν να… τραβήξουν το αυτί στον 19χρονο παίκτη.

Ριβάλντο: "Μπορούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Ελλάδα βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Ριβάλντο, ο οποίος ψηφίστηκε μέλος της "Χρυσής Ενδεκάδας" για τη δεκαετία 2000-10 και επισκέφθηκε τη χώρα μας για να παραλάβει το βραβείο του.

Ο Βραζιλιάνος σταρ, που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, κατά την αναχώρησή του από το "Ελ. Βενιζέλος" προκειμένου να επιστρέψει στο Ουζμπεκιστάν, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπουνιοντκόρ, μίλησε στην εφημερίδα "Εξέδρα" για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 37χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στο προβάδισμα τίτλου που έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά συνέστησε προσοχή στους "πράσινους", καθώς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Επίσης μίλησε για τον συμπατριώτη του, Ντιόγκο, χαρακτηρίζοντάς τον μεγάλο παίκτη, για τον πρώην προπονητή του στην Μπουνιοντκόρ, Ζίκο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην συμπαίκτη του, Ισμαέλ Μπλάνκο, λέγοντας πως θα ξαναβρεί το δρόμο του.

Διαβάστε παρακάτω κάποια αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

Για το πρωτάθλημα: "Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με τα μεγάλα αστέρια το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά στη βαθμολογία. Παίζει καλύτερα και είναι σε καλύτερη κατάσταση για την ώρα, ωστόσο πρέπει να επαγρυπνεί, γιατί αν δεν το κάνει, ο Ολυμπιακός μπορεί να τον ξεπεράσει και να πάρει εκείνος το πρωτάθλημα. Επίσης, ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας μεγάλος προπονητής, με σπουδαίο έργο στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, κάτι που αποδεικνύεται φέτος. Επομένως, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέχει πάρα πολύ. Οι έξι βαθμοί είναι σημαντική διαφορά, αλλά ακολουθούν ο Ολυμπιακός, όπως και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να κάνει την έκπληξη".

Για τα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα: "Τα χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά. Έπαιξα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και ένα στην ΑΕΚ. Παντού λέω πως οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι κάτι το ξεχωριστό. Σε όποια ομάδα κι αν έχω αγωνιστεί, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Λα Κορούνια ή και στη Βραζιλία, δεν έχω συναντήσει τόσο θερμούς υποστηρικτές. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα εδώ τόσο καλά χρόνια. Είμαι ευγνώμων προς τους φίλους του Ολυμπιακού, γιατί με στήριξαν όσο έπαιζα στην ομάδα και μου έδωσαν αγάπη. Γι' αυτό νιώθω πολύ όμορφα απέναντί τους. Παρά το οτιδήποτε μπορεί να συνέβη, όπως για παράδειγμα εκείνο το 4-0, όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού να πικράθηκαν, όμως εγώ τους είμαι ευγνώμων και τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Έχω επίσης ωραία συναισθήματα για τους φίλους της ΑΕΚ, γιατί κι αυτοί με στήριξαν όταν έπαιξα εκεί".

Για τον Ντιόγκο: "Ο Ντιόγκο άρχισε πολύ καλά. Μπορεί να μην διανύει την καλύτερη περίοδό του, αλλά είναι ένας μεγάλος παίκτης. Είναι αναγνωρισμένος στη Βραζιλία από τη θητεία του στην Πορτουγκέζα. Πιστεύω πως θα ξαναβρεί το δρόμο του γιατί είναι μεγάλος παίκτης".

Για τον Ζίκο: "Ο Ζίκο ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ενώ είναι ένας προπονητής που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Είχα τη χαρά να δουλέψω μαζί του στην Μπουνιοντκόρ, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα κι έχει ανάγκη από τίτλους και νίκες. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα νομίζω πως ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε να τον απολύσει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζει η ίδια ομάδα πάντα το πρωτάθλημα, ούτε κάποιος παίκτης έχει συνεχώς καταπληκτική φόρμα".

Για τον Μπλάνκο: "Ο Μπλάνκο έχει χριστεί δύο φορές κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ξέρω όμως πως η ΑΕΚ αντιμετωπίζει προβλήματα κι αυτό είναι κάτι που τον επηρεάζει. Νομίζω πως θα ξαναβρεί το δρόμο του, γιατί τον έχει χάσει. Αν η ομάδα πηγαίνει καλά σε όλα τα επίπεδα, αποδίδουν καλά και οι ποδοσφαιριστές".

Σάντος: "Του χρόνου το πρωτάθλημα"

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έθεσε ως στόχο του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν ο Φερνάντο Σάντος σε δηλώσεις που έκανε σε πορτογαλικό ραδιόφωνο.

«Τόσο καιρό ο ΠΑΟΚ δεν ήταν στη θέση που του άξιζε και γι` αυτό παλεύουμε. Θα δούμε τι δρόμο θα πάρει η ομάδα στο μέλλον. Μετά τη δουλειά που κάνουμε, ο επόμενος στόχος είναι την νέα σεζόν να ξεκινήσουμε από την πρώτη γραμμή της αφετηρίας, ώστε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Θα δούμε αν τελικά θα μπορέσει να γίνει έτσι», ανέφερε ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» για να προσθέσει

«Το πρότζεκτ γίνεται με στόχο να ανέβει και άλλο η ομάδα στο αθλητικό κομμάτι και στόχος είναι να μπει ο ΠΑΟΚ στην θέση του ανήκει, βάσει της ιστορίας του και του μεγαλείου της ομάδας. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά και τα δυο τελευταία χρόνια παλεύουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό παρά την τεράστια διαφορά στο μπάτζετ.».

Αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, σχολίασε: ««Θα μιλήσουμε αργότερα και όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Ο Ζαγοράκης μου πρότεινε τον περασμένο Σεπτέμβρη να παρατείνουμε την συνεργασία μας για ακόμη δυο χρόνια, αλλά εγώ του απάντησα πως αυτό θα είναι καλύτερα να το συζητήσουμε όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Αθλητικός Τύπος 6/2/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Η Γάτα
Derby news
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Κοβαλέφσκι: "Ακέφαλη ομάδα ο Ηρακλής"


O Κοβαλέφσκι του Ηρακλή Κατακεραύνωσε τον Ηρακλή και όσους συνεργάτηκαν μαζί του ο Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Onet.pl sport. Ο Πολωνός τερματοφύλακας, που τον Ιανουάριο αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα δε χαρίστηκε σε κανέναν για τον τρόπο που έφυγε, ενώ μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον Αντώνη Ρέμο και τον Ηλία Πουρσανίδη, λέγοντας πως: "Ο ένας είναι πολυάσχολος, επειδή είναι τραγουδιστής" και για τον άλλον πως: "Περισσότερη ώρα τον βλέπαμε στην τηλεόραση, παρά στο γραφείο του", καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το πώς σκέφτονται οι κυανόλευκοι παίκτες για τους διοικούντες της ομάδας.

"Να ξεκινήσω λέγοντας πως παρόλα όσα έγιναν κρατάω τις όμορφες αναμνήσεις από το πέρασμα μου στην Ελλάδα", είπε αρχικά ο Πολωνός, που στη συνέχεια έγινε πιο σκληρός: "Όλα έδειχναν διαφορετικά από ότι στο ξεκίνημα. Αρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και η κατάσταση έγινε άρρωστη, γιατί αντί πριν τα ματς να σκεφτόμαστε τον αγώνα, συζητούσαμε πότε και αν θα πληρωθούμε. Έτσι αποφάσισα πως όπως έχουν γίνει τα πράγματα, πρέπει να κάνω κάτι. Οι καριέρες δεν κρατάνε για πάντα. Δεν το παίζω καλός Σαμαρείτης, όμως σκέφτομαι την οικογένεια μου στο μέλλον. Το ποδόσφαιρο είναι ευχαρίστηση για εμένα και όχι επάγγελμα και δεν μπορώ να αποδώσω σε άσχημες συνθήκες. Εξάλλου το πρόβλημα με τα λεφτά δεν επηρέασε μόνο εμένα, αλλά όλους τους πρώην συμπαίκτες μου".

Μιλώντας για τον ισχυρό άνδρα της κυανόλευκης ΠΑΕ, ο Κοβαλέφσκι τόνισε με νόημα: "Προσπάθησα να έχω επαφή με την διοίκηση, όμως το θέμα ήταν με ποιον να πρωτομιλήσω γιατί δεν έβρισκες κανένα στην ομάδα. Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Ρέμος, είναι πολυάσχολος άνθρωπος, καθώς είναι τραγουδιστής".

Για τον Ηλία Πουρσανίδη, πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας τόνισε: "Πιο συχνά τον έβλεπες σε τηλεοπτικές εκπομπές, παρά στο γραφείο του! Είχα την εντύπωση ότι η ομάδα ήταν ακέφαλη! Έτσι ήταν και στα παιχνίδια, είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε κανείς δεν ενδιαφερόταν".

Και συνέχισε ο Πολωνός πορτιέρο: "Μόλις είπα να λύσουμε το συμβόλαιο ως δια μαγείας εμφανίστηκαν. Όλα έγιναν σε ωραίο κλίμα. Δια μαγείας, μέσα σε τρεις ώρες βρέθηκαν άνθρωποι από την διοίκηση και συμφωνήσαμε. Ο σύλλογος μου υποσχέθηκε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα με έχει εξοφλήσει, ελπίζω να συμβεί".

Από Δευτέρα θα κινηθούν...
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έλαβαν σήμερα τα χρήματα τα οποία υπολόγιζαν, αλλά, ποσά μικρότερα του αναμενομένου... Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους λογαριασμούς τους δεν μπήκαν τόσα ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι και είναι άγνωστο τι θα επακολουθήσει από τη Δευτέρα.

Ο λόγος για τους παίκτες του Ηρακλή που περίμεναν σήμερα να εισπράξουν ένα ικανοποιητικό ποσό από τον Αντώνη Ρέμο, έτσι όπως τους μεταφέρθηκε ως υπόσχεση πριν από δύο μέρες, από τον Γρηγόρη Φανάρα.

Δεν έλαβαν τα ποσά που ανέμεναν με αγωνία και, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε σχετική τους ανακοίνωση, όταν την περασμένη Τετάρτη προχώρησαν σε προειδοποιητική αποχή, θα πάρουν τα... μέτρα τους. Προφανώς θα αντιδράσουν με προσφυγές.

Εκτός ο Λέκι
Προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα και στην ώρα εναρξής του για τους "κυανόλευκους", με τον Λέκι να επιχειρεί να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα, αλλά τα ενοχλήματα στους προσαγωγούς να μην τον εγκαταλείπουν. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και λόγω του εξαιρετικά μικρού χρονικού διαστήματος, που μεσολαβεί μέχρι την κυριακάτικη αναμέτρηση, ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός θεωρείται, πλέον, απών.

Αντιθέτως ο Γιάκομπ, όπως αναμενόταν, ξεπέρασε την κάκωση στο γόνατο και προπονήθηκε σε πλήρεις ρυθμούς, όπως και ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Κατσαμπής, ο οποίος επέστρεψε από τη συμμετοχή του στη διαδικασία ανάδειξης των "Χρυσών Ενδεκάδων", στην Αθήνα.

Το πρόστιμο αναβλήθηκε...


Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης Χαμηλά κράτησε τη μπάλα ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Δεν ανακοίνωσε πρόστιμο. Προτίμησε να μιλήσει στους παίκτες και να κάνει σύντομες συστάσεις και όλα δείχνουν ότι διατηρεί απόσταση από τις ακραίες αποφάσεις που δεν αποκλείεται να αποφέρουν αντίθετα, από αυτά που περιμένει, αποτελέσματα. Στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να εξομαλύνουν μια κατάσταση και να ανασυνταχθούν για να αποσπάσουν το απόλυτο στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Σουρωτής βρέθηκε την Παρασκευή ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε μεν σε έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές του "δικεφάλου", αλλά δεν ανακοίνωσε πρόστιμο. Για περίπου πέντε λεπτά, απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και υποστήριξε ότι: "αυτό δε θα περάσει έτσι".

Κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, θα τους επιβληθεί πρόστιμο και δεν αποκλείεται η διοίκηση να αλλάξει τακτική. Παραμονές ενός κρίσιμου αγώνα, όπως αυτός με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο, έθεσαν οικονομικό θέμα και αυτό ενόχλησε τον Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του.

Σχετικά με τον πρόστιμο, θα επιβληθεί μεν στους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν ανακοινώθηκε καθότι ακολουθεί το κρίσιμο ντέρμπι με τον Ηρακλή και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού, παράλληλα με τις συστάσεις του Ζαγοράκη και να μην δοθούν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην ένταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα.

Οι διοικούντες του ΠΑΟΚ "σφίγγουν τα λουριά" μετά την ήττα - αποκλεισμό απ' τον ΠΑΣ Γιάννενα και την συζήτηση που επεδίωξαν οι παίκτες για τον οικονομικό τομέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόστιμο θα είναι ίσο με το πριμ που δόθηκε στους παίκτες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Χθες, ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρτζιο Κονσεισάο ήταν οι πρώτοι που έκαναν συστάσεις στους παίκτες και για περισσότερο από μία ώρα συζήτησαν για όλα τα θέματα, όπως την άσχημη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο κύπελλο και την βαριά ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και για το πως διέρρευσε την περασμένη Δευτέρα η συζήτηση για τα οφειλόμενα.

Έτοιμος ο Ίβιτς
Ο Βλάνταν Ίβιτς συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση και έδειξε πανέτοιμος για το ντέρμπι με τους "κυανόλευκους". Προληπτικά σταμάτησε την προπόνηση ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς αισθάνθηκε ένα "σφίξιμο", αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία και ασφαλώς δεν τίθεται θέμα απουσίας του από το ματς με τον Ηρακλή.

Οι τραυματίες είναι οι Τσιρίλο, Φιλομένο και τιμωρημένος ο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αντιμετωπίζει και ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και γι' αυτό το λόγο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Αποστολή στη Γερμανία
Για τη Γερμανία τα μέλη της προκειμένου να κάνουν συγκεντρώσεις με μέλη συνδέσμων του ΠΑΟΚ στη Γερμανία και να ενημερώσουν σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τέσσερις εκπρόσωποι της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. θα βρίσκονται στη Γερμανία όπου και θα παραμείνουν για μια εβδομάδα προκειμένου να ενημερώσουν τους ομογενείς φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Τα μέλη της διοίκησης, Παναγιώτης Ποικιλίδης, Σπύρος Μυλιωρίδης η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μαριάννα Παρασκευοπούλου και ο υπάλληλος της ΠΑΕ, Βασίλης Σαραϊδάρης, θα ενημερώσουν τους φίλους του Δικεφάλου που ζουν μόνιμα στην Γερμανία αλλά και στην Ελβετία, σχετικά με την ΑΜΚ και θα τους διευκολύνουν ώστε να παρακάμψουν την πολύπλοκη διαδικασία για να συμμετέχουν.

  • Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλεί, ουσιαστικά, τους οπαδούς του "δικεφάλου" να μην επιχειρήσουν να μεταβούν στο Καυτανζόγλειο, αφού η αστυνομία δε θα τους επιτρέψει την είσοδο στο γήπεδο: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να ενημερώσει και να διευκρινίσει, ότι ενόψει του αγώνα Ηρακλής - ΠΑΟΚ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 2009/2010, δεν της χορηγήθηκαν -από την γηπεδούχο ΠΑΕ Ηρακλής- εισιτήρια για τους φιλάθλους της.

    Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αστυνομικές δυνάμεις θα αποκλείσουν την πρόσβαση στο γήπεδο σε όσους δε θα διαθέτουν εισιτήρια ή θα τα έχουν προμηθευτεί κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν.
    Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ."

  • Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (4/2), το ποσό που έχει διατεθεί μέχρι στιγμής για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται σε 173.669 ευρώ και ο αριθμός των μετόχων στους 1583.
  • Κούπερ: "Μια ακόμη εμπειρία"


    O Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου... Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για πρώτη φορά θα κοουτσάρει ομάδα του σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Ο Αργεντινός τεχνικός υποστήριξε ότι αυτό θα είναι μία νέα εμπειρία καθώς δεν το έχει ζήσει ούτε ως παίκτης, ούτε ως τεχνικός. Τί είπε για τη μεταγραφή του Γάλλου μέσου, Καμέλ Μεριέμ.

    "Πρόκειται για μια καινούρια εμπειρία για μένα, επειδή θα αγωνιστώ χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο. Δεν το έχω ζήσει ούτε ως παίκτης, ούτε ως προπονητής. Θα μας φανεί κάπως περίεργο, το να μην έχουμε τη συμπαράστασή τους, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι έξω και θα περιμένουν να μάθουν το αποτέλεσμα", είπε αρχικά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στη συνέντευξη Τύπου που αφορά στον αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με τον Πανθρακικό.

    Ο Αργεντίνος τόνισε ότι ο Αρης δεν υποτιμάει τον Πανθρακικό και έχει διπλό στόχο: Να κερδίσει πρώτα τον εαυτό του και να μην επηρεαστεί από την απουσία του κόσμου. Και πρόσθεσε: "Τα πάντα στο ποδόσφαιρο μπορούν να "προπονηθούν", αλλά είναι δύσκολο να προετοιμάσεις τους παίκτες σου, όταν δεν θα ζήσουν αυτό το ποδοσφαιρικό κλίμα. Στο ποδόσφαιρο σημαντικό κομμάτι για την ομάδα είναι οι οπαδοί. Από εκεί και πέρα, όταν παίζεις εκτός έδρας, όταν οι οπαδοί οι αντίπαλοι ενισχύουν την ομάδα τους, δημιουργείται ζεστασιά που βοηθά και τον φιλοξενούμενο".

    Ακόμη είπε: "Το Σάββατο παίζουμε με τον τελευταίο στη βαθμολογία, που έχει μια νίκη. Έχω μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο, όπως και σε κάθε ομάδα, άσχετα με τη βαθμολογική του θέση. Οι παίκτες πρέπει να θεωρήσουν ότι θα παίξουν με 25.000 κόσμο και να αντιμετωπίσουν τον αγώνα σαν να παίζουν με μια ομάδα, που θα έρθει για να τους στερήσει τη νίκη.

    Σέβομαι απόλυτα τον αντίπαλο, αλλά πιστεύω πως αρχικά πρέπει να νικήσουμε τον δικό μας εαυτό. Θα πρέπει να φανταστούμε ότι θα υπάρχει θετικό κλίμα γύρω μας, για να πάρουμε το παιχνίδι. Μακάρι να μεταφέρει ο κόσμος τη δύναμή του μέσα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό κομμάτι για εμάς και το επαναλαμβάνω συχνά. Μας βοηθάνε πάρα πολύ. Καταλαβαίνω ότι και οι δίκοι σου οπαδοί, δημιουργούν πίεση και αυτό είναι καλό, εάν έχεις την κατάλληλη προσωπικότητα".

    Για την προετοιμασία υπογράμμισε: "Εκτός από την τεχνική ανάλυση που κάναμε, θα ήθελα να σταθώ σε αυτή τη νέα εμπειρία που θα αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι ευχάριστη, αλλά είναι ενδιαφέρουσα. Πέρα από τη στρατηγική, έχουμε ένα έξτρα κινητρο, μας ενδιαφέρει να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες γύρω μας.

    Από το πρώτο λεπτό πρέπει να μπούμε δυνατά. Αρχίζουμε και μετράμε δυνάμεις, επειδή θα δώσουμε αυτή τη βδομάδα τρία παιχνίδια, αλλά οι παίκτες ξέρουν ότι οι υπολογισμοί έχουν να κάνουν με τον προπονητή. Αυτοί πρέπει να ενδιαφέρονται για τη νίκη".

    Ο Αργεντινός τεχνικός δήλωσε επίσης: "Βελτιώσαμε κάποια πράγματα από το τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη, όπου κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος. Μας περιμένει, λοιπόν, μια διαφορετική μέρα και ελπίζω να ανταποκριθούμε σωστά. Μας περιμένει μια διπλή πρόκλησηση γιατί δεν ξέρω πόσο κόσμο θα έχει μέσα το γήπεδο, επομένως όσοι βρεθούμε εντός του γηπέδου από την ομάδα, τους υπαλλήλους μέχρι και τις προσλήσεις, πρέπει να έχουν απαίτηση από τον εαυτό μας, να βγάλουμε το ζεστό κλίμα που θα λείπει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά το Σάββατο. Έχουμε και κάποιες τιμωρίες και τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής και όλα υατά τα στοιχεία κάνουν τον αγώνα ιδιαίτερο".

    Για το αν οι παίκτες είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την έξτρα πίεση, αναφορικά με το όνομα του αντιπάλου, αλλά και την πίεση για το αποτέλεσμα: "Καταλαβαίνουν ότι είναι υποχρεωμένοι για τη νίκη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά αυτό είναι και μια παγίδα, όταν παίζεις με μια ομάδα που είναι καταδικασμένη. Αυτό το κλίμα ηρεμίας δεν είναι καλό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε νικητές πριν παίξουμε. Δεν συμβαίνει πουθενά. Η χαλάρωση μπορεί να υπάρχει γι' αυτό και ο κόσμος σε "ξυπνάει".

    Πρέπει να ξέρουν οι παίκτες πως πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή συμπεριφρορά. Δεν χαρίζουμε τίποτα στον αντίπαλο. Όποιος παίκτης κληθεί να αγωνιστεί πρέπει να υπερβάλλει, για να βάζει υποψηφιότητα για το επόμενο παιχνίδι και να δείξει ότι είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Οι όποιες αλλαγές γίνουν δεν είναι επειδή το παιχνίδι είναι εύκολο".

    Για τον Μεριέμ, που είναι κοντά στο να υπογράψει και γενικά για την ενίσχυση του Γενάρη: "Είμαι πλήρως ικανοποιημένος από τον τρόπο που κινηθήκαμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Είναι δύσκολη εποχή, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Με τον Μεριέμ, είναι προχωρημένες οι συζητήσεις, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, που πρέπει να τακτοποιηθούν. Και εάν δεν υπογράψει ο παίκτης, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Είναι, πάντως, κοντά".

    Διάψευση Αθηνή


    Ο Παντελής Αθηνής Η ανακοίνωση της αναστολής της λειτουργίας του ΑΕΚ Empire δημιούργησε διάφορα ερωτηματικά, σχετικά με την ανάμιξη του Παντελή Αθήνα. Μάλιστα υπήρξαν και δημοσιεύματα που ανέφεραν πως η παρουσία του Κύπριου επιχειρηματία και της εταιρίας του, που ανέλαβαν την έκδοσή του μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τη «μαύρη τρύπα» που είχε στην εταιρία από την έκδοση του περιοδικού. Ο ίδιος όμως με δυναμική απάντησή του, μέσω του κυπριακού site supermpala διέψευσε το συγκεκριμένο σενάριο.

    Αναλυτικά η δήλωσή του: ««Επειδή κάποιοι κύριοι κατ �εξακολούθηση συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στο πρόσωπό μου σχετικά με την έκδοση του περιοδικού «ΑΕΚ EMPIRE», έχω να δηλώσω στο φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ τα εξής: Το περιοδικό το εξέδιδε η ΠΑΕ ΑΕΚ τέσσερα χρόνια προτού το αναλάβω εγώ με τεράστιο κόστος και ζημιές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και αν θέλει η ΠΑΕ μπορεί να τις δημοσιοποιήσει. Από την αγάπη μου προς την ομάδα, την αγανάκτηση και τη διασπάθιση που γινόταν αποφάσισα να προτείνω να αναλάβω την έκδοση του περιοδικού με δικά μου έξοδα.

    Το περιοδικό πληροφοριακά σας αναφέρω ότι διπλασίασε τις πωλήσεις του. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος της ΑΕΚ ότι από τη μέρα που ανέλαβα την έκδοση του περιοδικού, ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Η δημοσιοποίηση δήθεν ασύμφορης συμφωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη δική μου εταιρία είναι το λιγότερο αφελής. Αυτοί οι κύριοι που δήθεν κόπτονται για τα συμφέροντα της ΑΕΚ, αντί να ερευνήσουν το πόσες χιλιάδες ευρώ ζημιά έκανε η ΑΕΚ όταν το εξέδιδε και ποιος έχει πάρει αυτά τα χρήματα προσπαθούν να πλήξουν εμένα. Μήπως η προσπάθειά τους αποσκοπεί στο να αναλάβουν την έκδοση και να ξανά ξεκινήσουν το φαγοπότι; Τα συμπεράσματα δικά σας».

    Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, η προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στην Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, ολοκληρώθηκε με τον Ρότζερ Γκερέιρο να αποτελεί το νέο πρόβλημα του τεχνικού επιτελείου. Στον καθιερωμένο μηνιαίο αιματολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Πολωνός, πάσχει από λοίμωξη του αιμοποιητικού συστήματος. Ο μέσος της Ένωσης θα υποβληθεί σε περαιτέρω αιματολογικές εξετάσεις και μέχρι την ολοκλήρωσή τους θα πρέπει να απέχει από τις προπονήσεις της ομάδας. Κατόπιν αυτού αποκλείστηκε και από την αποστολή του αυριανού αγώνα.

    Αυτό βέβαια δεν επηρέασε τα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την ενδεκάδα, την οποία αποτελούν: Ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, οι Μαϊστόροβιτς και Αλβες ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Γεωργέας αριστερά, ο Αραούχο δεξιά και οι Καφές, Μάκος στον άξονα. Ο Λεονάρντο θα παίξει από την αριστερή πλευρά, ο Σκόκο από δεξιά, ενώ οι Τζεμπούρ και Μπλάνκο θα ξεκινήσουν στην κορυφή της επίθεσης.

    Το σενάριο που φαίνεται πως τελικά αποτελεί πραγματικότητα, επιβεβαίωσε με δημοσίευμά της η Repubblica Lavoro» και η «Corriere Mercantile». Συγκεκριμένα ανέφεραν και οι δύο πως το καλοκαίρι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης θα είναι ένα από τα μετεγγραφικά αποκτήματα της Τζένοα, με την οποία όπως όλα δείχνουν ο 19χρονος μέσος έχει υπογράψει πρόσύμφωνο. Μάλιστα αμφότερες οι εφημερίδες εκφράζουν την αισιοδοξία τους να βγει όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

    Έβρεξε πρόστιμα


    Μποξέρ ο Ντιόγκο Με υψηλά πρόστιμα τιμώρησε η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός τους Ντιόγκο και Γιάννη Παπαδόπουλο, για το μεταξύ τους επεισόδιο που σημειώθηκε στην προπόνηση της περασμένης Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα κληθεί να πληρώσει ποσό 20.000 ευρώ, ενώ πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο νεαρό μέσο.

    Η αποστολή
    Χωρίς τον Αντώνη Νικοπολίδη θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός την Κυριακή στο γήπεδο Καραϊσκάκη απέναντι στον Λεβαδειακό. Η μαγνητική τομογραφία, στην οποία υποβλήθηκε χθες ο έμπειρος τερματοφύλακας, έδειξε ότι έχει υποστεί κάκωση στον δεξιό ώμο, πρόβλημα που αναμένεται να τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου δέκα ημέρες. Συνεπώς, ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" είναι αμφίβολος και για το επόμενο ματς πρωταθλήματος, στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

    Απών από την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό θα είναι και ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και δεν προπονήθηκε σήμερα, ο τραυματίας Ντουντού, καθώς και ο τιμωρημένος Ντάτολο.

    Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανακοίνωσε τη 19μελη αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι Κόβατς, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Ντομί, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντερμπισάιρ και Λούα Λούα.

    Πολύ δύσκολα για Ζιλμπέρτο


    Απογοητευμένος ο Ζιλμπέρτο Σίλβα Ένα απρόοπτο περίμενε τον Παναθηναϊκό το απόγευμα της Παρασκευής. Στην προπόνηση ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού. Ο Βραζιλιάνος εγκατέλειψε και αυτόματα η συμμετοχή του στο ματς με την Λάρισα είναι δύσκολη. Για την ακρίβεια, το πιθανότερο είναι να μην προλάβει το ματς, μια και έχει απομείνει μόλις μία προπόνηση πριν το μεγάλο ματς στο «Αλκαζάρ».

    Αν τελικά οριστικοποιηθεί η απουσία του, το πιθανότερο είναι να δούμε στο αρχικό σχήμα τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Χωρίς πάντως να αποκλείεται η έκπληξη με τον Σωτήρη Νίνη, κάτι που φυσικά θα κάνει πολύ πιο επιθετική την ενδεκάδα, μια και στην τριάδα των χαφ θα είναι ο νεαρός, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης.

    Βωβός: "Που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;"


    Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αμαρουσίου, Αρης Βωβός Ο Αρης Βωβός παραχώρησε συνέντευξη στον "Sentra 103,3" και μίλησε για το... θαύμα του Αμαρουσίου. Ο πρόεδρος της ομάδας των βορείων προαστίων αναφέρθηκε στις δυσκολίες, γνωστοποίησε πως υπάρχουν κάποια χρωστούμενα προς τους παίκτες της ομάδας και δεν έκρυψε την μεγάλη του χαρά.

    Η συνέντευξη αναλυτικά:

    Για το που μπορεί να φτάσει το Μαρούσι: "Το σλόγκαν αποτελεί και δικιά μας απορία, γιατί παρότι την ζούμε την ομάδα από μέσα, αυτή φροντίζει να μας εντυπωσιάζει και να μας εκπλήσσει. Ήταν μια νίκη απρόσμενη και πέρα από κάθε προσδοκία. Το πίστευαν, το πάλεψαν και δικαιώθηκαν. Μας έχουν βάλει πλέον στην διαδικασία να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα πιο ψηλά και να κάνει το θαύμα και να προκριθεί στους "8"".

    Για την σχέση του με το Μαρούσι: "Ισχύει ότι είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά η ουσία είναι ότι έχω δεθεί με το Μαρούσι. Το αγαπώ και είναι μέρος του εαυτού μου. Παρότι είναι μια δύσκολη περίοδος οικονομικά μετά και το θέμα του Βοτανικού, προσπαθώ λόγω και της συνεισφοράς του Δήμου να συνεχίσω να βοηθώ γιατί αξίζει η ομάδα πολλά και η ηθική ανταμοιβή τα επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα".

    Για τις οικονομικές δυσκολίες: "Η ομάδα έχει περικοπές στον προϋπολογισμό της και η μεγάλη επιτυχία είναι ότι αλλάζοντας πολύ μεγάλο κομμάτι του κορμού, κατορθώσαμε η ομάδα να ενισχυθεί με παίκτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Ως σύνολο λειτουργεί πολύ καλά, γίνεται σωστή δουλειά από όλο το προπονητικό τιμ, ενώ παρότι ακούγεται οξύμωρο υπάρχει βάθος στον πάγκο που βοηθάει τον προπονητή να έχει ροτέισον και στο τελευταίο δεκάλεπτο αποδίδει καλύτερο μπάσκετ. Αυτό είναι δουλειά τόσο του προπονητή όσο και του γυμναστή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια στιγμή στο 3ο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό παίζαμε με τη 2η πεντάδα. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι ανταγωνιστική στο σύνολό της και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Αν είχαμε 6 ή 7 παίκτες που θα έπρεπε να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους όλη την σεζόν δεν θα άντεχαν".

    Για τους στόχους της ομάδας: "Γίνονται σωστές επιλογές παρά την σφιχτή διαχείριση του μπάτζετ. Παρότι η ομάδα ταλαιπωρήθηκε στην αρχή από τραυματισμούς πλέον έχει βρει φόρμα. Το ζητούμενο όμως είναι τα πλέι-οφ και έχω ενδοιασμούς αν θα έχει την ίδια η ομάδα την ίδια καλή πορεία στην διάρκεια της χρονιάς. Μέχρι στιγμής η πορεία είναι εκπληκτική. Βασική μας επιδίωξη είναι να πάρουμε και πάλι την 3η θέση γιατί από του χρόνου θα υπάρχουν μεγαλύτερα έσοδα από την Ευρωλίγκα και έτσι η ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και τη νέα σεζόν".

    Για τον προπονητή και τους παίκτες: "Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, βέρος Μαρουσιώτης και ενισχύει πιο πολύ το οικογενειακό κλίμα της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες γιατί είναι μια δύσκολη οικονομικά χρονιά και δεν είμαι απόλυτα συνεπής με τις πληρωμές, αλλά δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ. Οι καθυστερήσεις δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ωστόσο υπάρχουν εκκρεμότητες και θα είχα το δικαίωμα να κάνουν θέμα. Δεν το κάνουν όμως και τους ευχαριστώ. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, έχουν συμβόλαια και αυτοί που υπέγραψαν μαζί τους αυτά τα συμβόλαια πρέπει να τα τηρούν".

    Για το γήπεδο στον Βοτανικό: "Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναβρασμός και συνεχής ενασχόληση των αρμόδιων φορέων. Υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει το θέμα. Είναι δεδομένο ότι αυτή η θέληση θα εκφραστεί ανοιχτά και θα προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση για να επιτρέψει στο έργο να προχωρήσει. Σύντομα από το Υπουργείο θα εκφραστεί δημόσια η θέληση για την συνέχιση της Διπλής Ανάπλασης. Είναι το σημαντικότερο έργο των τελευταίων ετών στην Αθήνα, κυρίως για την περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια και μέχρι τέλος Μαρτίου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να ξεκολλήσει το έργο. Αν δεν προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας τότε δεν μπορεί να προχωρήσει το γήπεδο. Ωστόσο εκτιμώ ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

    Για το που μπορεί να φτάσει το Μαρούσι και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: "Και η δικιά μας απορία αυτή είναι. Παρότι ζούμε την ομάδα από μέσα, κάθε φορά φροντίζει να μας εντυπωσιάζει και να μας εκπλήσσει. Ηταν μια απρόσμενη νίκη. Πέρα από κάθε προσδοκίας. Οι παίκτες και οι προπονητές το πίστευαν και τελικά δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα. Πλέον μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να μην σταματήσει εδώ και να φτάσει ακόμη και στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας".

    Για τη σχέση του με το Μαρούσι: "Το Μαρούσι το αγαπάω, είναι μέρος εαυτούς μου και παρά τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που βιώνουμε ως οικογένεια λόγω του θέματος του Βοτανικού, θέλω να μπορέσω να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα. Αξίζει τόσα πολλά, και η ηθική ικανοποίηση που παίρνω είναι τόσο μεγάλη που επισκιάζει τα πάντα".

    Για τη φετινή ομάδα γενικότερα: "Είναι αλήθεια ότι κόψαμε το μπάτζετ και ότι κάνουμε πολύ σφιχτή διαχείριση των οικονομικών δεδομένων. Συνεπώς αυτά που έχουμε πετύχει αποτελούν κατόρθωμα. Παρά το γεγονός ότι έφυγαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Γλυναδιάκης, Στίβενσον και Μαυροκεφαλίδης, η ομάδα ανταποκρίθηκε γιατί λειτουργεί ως σύνολο. Οσοι παίκτες ήρθαν ανταποκρίθηκαν, γίνεται σωστή δουλειά από όλο το προπονητικό τιμ, ενώ παρότι ακούγεται οξύμωρο το βάθος του πάγκου είναι μεγαλύτερο, λόγω ροτέισον. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια στιγμή στο 3ο δεκάλεοπτο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό παίζαμε με τη 2η πεντάδα. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι ανταγωνιστική στο σύνολό της και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία".

    Για τους στόχους: "Τα πάντα στο πρωτάθλημα κρίνονται στα πλέι οφ και δεν σας κρύβω ότι λόγω και του δύσκολου προγράμματος σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανησυχώ το αν θα καταφέρουμε μέχρι τέλους. Βασική επιδίωξη είναι να βγούμε και του χρόνου στην Ευρωλίγκα, καθώς με τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα. Ετσι η ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και της νέα σεζόν".

    Για την καθυστέρηση στις πληρωμές: "Θέλω να δημόσια να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους προπονητές του Αμαρουσίου, καθώς λόγω των γνωστών προβλημάτων δεν είμαι συνεπής από οικονομικής πλευράς απέναντί τους. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν τίποτα από τα οφειλόμενά τους, ωστόσο υπάρχουν εκκρεμότητες και θα είχα το δικαίωμα να κάνουν θέμα. Δεν το κάνουν όμως και τους ευχαριστώ".

    Για το θέμα του Βοτανικού: "Οπως έχω πει και στο παρελθόν, το γήπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το θέμα του γηπέδου. Αλλωστε μιλάμε για αναβάθμικηση της περιοχής τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή όσο και στην Λεωφόρο. Πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση έτσι ώστε να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που χρειάζεται ώστε το έργο να προχωρήσει. Θεωρώ ότι σύντομα θα υπάρξει δημοσίευση αυτής της πολιτικής βούλησης η οποία πρέπει να παρθεί. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο. Ωστόσο εκτιμώ ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

    Bundesliga: Ένας... Γκέκας δεν φέρνει την άνοιξη


    Η Βέρντερ Βρέμης επικράτησε 2-1 της Χέρτα στο «Βέζερσταντιον» παρά τις προσπάθειες του Φάνη Γκέκα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Ο Λαρισαίος φορ είχε ένα λανθασμένα ακυρωθέν γκολ στο 30’, ισοφάρισε στο 68’ με δεξί σουτ το τέρμα με το οποίο δύο λεπτά νωρίτερα ο Μάριν είχε δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά ο Πισάρο στο 81’ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τους εορτασμούς για τα 111 χρόνια από την ίδρυσή της. Έτσι η Βέρντερ πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά από επτά αγωνιστικές σκαρφαλώνοντας στην έκτη θέση με 31 βαθμούς, ενώ η Χέρτα παρέμεινε στους 11 βαθμούς και στον πάτο της βαθμολογίας.

    Τα «ρέστα» της για Κακά η Γιουβέντους


    Την επιστροφή του Κακά στην Ιταλία σχεδιάζει η Γιουβέντους σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει η “Marca” ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στη Serie A, αφού του είναι δύσκολο να προσαρμοστεί στην Ισπανία. Οι «μπιανκονέρι» από την πλευρά τους είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν το αίτημα του Βραζιλιάνου χαφ, προσφέροντας στη «Βασίλισσα» τους Τζόρτζιο Κιελίνι και Ντιέγκο ως αντάλλαγμα.