Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Άρης ΠΑΟΚ 69-59

Ο Αρης ήταν ο νικητής του ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Α1 με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος αντιστάθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και με τη δύναμη του κόσμου τους που γέμισε το Αλεξάνδρειο πήραν τη νίκη με 69-59. Μιχάλης Κακιούζης και Κίκι Κλαρκ ήταν οι πρωταγωνιστές των νικητών, ενώ ο Κένι Γκρέγκορι διακρίθηκε από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο κόσμος του Αρη έδωσε εντυπωσιακό παρών στο Αλεξάνδρειο, ωστόσο, οι παίκτες της ομάδας δεν ξεκίνησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το ματς. Το νωθρό ξεκίνημα του Αρη εκμεταλλεύθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξέφυγε από νωρίς με 9-2, τη στιγμή που ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τον Νίκο Χατζηβρέττα να φορτώνεται με τρία φάουλ.

Η είσοδος του Κλαρκ στο παιχνίδι, πάντως, άλλαξε τα δεδομένα και οι κίτρινοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, με τη λήξη της πρώτης περιόδου (14-14, 10`).

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιξαν καλή άμυνα, έλεγξαν τα ριμπάουντ και ως εκ τούτου κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Χατζηβρέττας και Κλαρκ από την περιφέρεια έκαναν σπουδαία δουλειά, ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά των Ντικούδη - Κακιούζη.

Με τους παραπάνω προωταγωνιστές ο Αρης κατάφερε όχι μόνο να προηγηθεί, αλλά και να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων (32-21). Ο ΠΑΟΚ, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και παγώνοντας το ρυθμό φρόντισε να μειώσει τη διαφορά με το τέλος του ημιχρόνου (31-37, 20`).

Ο Δικέφαλος, όμως, ξεκίνησε πολύ άσχημα την τρίτη περίοδο και έμεινε χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Αρης έτρεξε σερί 6-0 και ξέφυγε εκ νέου με 12 (43-31), ενώ στη συνέχεια η διαφορά έφτασε και στους 14 (48-34).

Ο ενθουασιασμός των παικτών του Αρη, ωστόσο, δεν τους βγήκε σε καλό και ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να μειώσει το σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον ενόψει της τελευταίας περιόδου, καθώς η διαφορά έπεσε στους επτά (42-49, 30`).

Σε διάστημα τριών λεπτών στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ έβαλε φωτιά στο ματς ρίχνοντας τη διαφορά στον πόντο (49-50), αλλά ο Αρης απάντησε με σερί 7-0 (57-49). Ο Δικέφαλος, ωστόσο, δεν παραδόθηκε και πάλεψε με τον Γκρέγκορι για να μειώσει εκ νέου σε 55-57.

Κάπου εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη του Μιλισάβλιεβιτς και ανέβασαν τη διαφορά στους 8 ένα λεπτό πριν το τέλος (63-55) και έφτασαν τελικά στη νίκη με 69-59.

Δεν υπάρχουν σχόλια: