Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Κούπερ: "Μια ακόμη εμπειρία"


O Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου... Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για πρώτη φορά θα κοουτσάρει ομάδα του σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Ο Αργεντινός τεχνικός υποστήριξε ότι αυτό θα είναι μία νέα εμπειρία καθώς δεν το έχει ζήσει ούτε ως παίκτης, ούτε ως τεχνικός. Τί είπε για τη μεταγραφή του Γάλλου μέσου, Καμέλ Μεριέμ.

"Πρόκειται για μια καινούρια εμπειρία για μένα, επειδή θα αγωνιστώ χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο. Δεν το έχω ζήσει ούτε ως παίκτης, ούτε ως προπονητής. Θα μας φανεί κάπως περίεργο, το να μην έχουμε τη συμπαράστασή τους, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι έξω και θα περιμένουν να μάθουν το αποτέλεσμα", είπε αρχικά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στη συνέντευξη Τύπου που αφορά στον αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με τον Πανθρακικό.

Ο Αργεντίνος τόνισε ότι ο Αρης δεν υποτιμάει τον Πανθρακικό και έχει διπλό στόχο: Να κερδίσει πρώτα τον εαυτό του και να μην επηρεαστεί από την απουσία του κόσμου. Και πρόσθεσε: "Τα πάντα στο ποδόσφαιρο μπορούν να "προπονηθούν", αλλά είναι δύσκολο να προετοιμάσεις τους παίκτες σου, όταν δεν θα ζήσουν αυτό το ποδοσφαιρικό κλίμα. Στο ποδόσφαιρο σημαντικό κομμάτι για την ομάδα είναι οι οπαδοί. Από εκεί και πέρα, όταν παίζεις εκτός έδρας, όταν οι οπαδοί οι αντίπαλοι ενισχύουν την ομάδα τους, δημιουργείται ζεστασιά που βοηθά και τον φιλοξενούμενο".

Ακόμη είπε: "Το Σάββατο παίζουμε με τον τελευταίο στη βαθμολογία, που έχει μια νίκη. Έχω μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο, όπως και σε κάθε ομάδα, άσχετα με τη βαθμολογική του θέση. Οι παίκτες πρέπει να θεωρήσουν ότι θα παίξουν με 25.000 κόσμο και να αντιμετωπίσουν τον αγώνα σαν να παίζουν με μια ομάδα, που θα έρθει για να τους στερήσει τη νίκη.

Σέβομαι απόλυτα τον αντίπαλο, αλλά πιστεύω πως αρχικά πρέπει να νικήσουμε τον δικό μας εαυτό. Θα πρέπει να φανταστούμε ότι θα υπάρχει θετικό κλίμα γύρω μας, για να πάρουμε το παιχνίδι. Μακάρι να μεταφέρει ο κόσμος τη δύναμή του μέσα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό κομμάτι για εμάς και το επαναλαμβάνω συχνά. Μας βοηθάνε πάρα πολύ. Καταλαβαίνω ότι και οι δίκοι σου οπαδοί, δημιουργούν πίεση και αυτό είναι καλό, εάν έχεις την κατάλληλη προσωπικότητα".

Για την προετοιμασία υπογράμμισε: "Εκτός από την τεχνική ανάλυση που κάναμε, θα ήθελα να σταθώ σε αυτή τη νέα εμπειρία που θα αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι ευχάριστη, αλλά είναι ενδιαφέρουσα. Πέρα από τη στρατηγική, έχουμε ένα έξτρα κινητρο, μας ενδιαφέρει να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες γύρω μας.

Από το πρώτο λεπτό πρέπει να μπούμε δυνατά. Αρχίζουμε και μετράμε δυνάμεις, επειδή θα δώσουμε αυτή τη βδομάδα τρία παιχνίδια, αλλά οι παίκτες ξέρουν ότι οι υπολογισμοί έχουν να κάνουν με τον προπονητή. Αυτοί πρέπει να ενδιαφέρονται για τη νίκη".

Ο Αργεντινός τεχνικός δήλωσε επίσης: "Βελτιώσαμε κάποια πράγματα από το τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη, όπου κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος. Μας περιμένει, λοιπόν, μια διαφορετική μέρα και ελπίζω να ανταποκριθούμε σωστά. Μας περιμένει μια διπλή πρόκλησηση γιατί δεν ξέρω πόσο κόσμο θα έχει μέσα το γήπεδο, επομένως όσοι βρεθούμε εντός του γηπέδου από την ομάδα, τους υπαλλήλους μέχρι και τις προσλήσεις, πρέπει να έχουν απαίτηση από τον εαυτό μας, να βγάλουμε το ζεστό κλίμα που θα λείπει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά το Σάββατο. Έχουμε και κάποιες τιμωρίες και τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής και όλα υατά τα στοιχεία κάνουν τον αγώνα ιδιαίτερο".

Για το αν οι παίκτες είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την έξτρα πίεση, αναφορικά με το όνομα του αντιπάλου, αλλά και την πίεση για το αποτέλεσμα: "Καταλαβαίνουν ότι είναι υποχρεωμένοι για τη νίκη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά αυτό είναι και μια παγίδα, όταν παίζεις με μια ομάδα που είναι καταδικασμένη. Αυτό το κλίμα ηρεμίας δεν είναι καλό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε νικητές πριν παίξουμε. Δεν συμβαίνει πουθενά. Η χαλάρωση μπορεί να υπάρχει γι' αυτό και ο κόσμος σε "ξυπνάει".

Πρέπει να ξέρουν οι παίκτες πως πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή συμπεριφρορά. Δεν χαρίζουμε τίποτα στον αντίπαλο. Όποιος παίκτης κληθεί να αγωνιστεί πρέπει να υπερβάλλει, για να βάζει υποψηφιότητα για το επόμενο παιχνίδι και να δείξει ότι είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Οι όποιες αλλαγές γίνουν δεν είναι επειδή το παιχνίδι είναι εύκολο".

Για τον Μεριέμ, που είναι κοντά στο να υπογράψει και γενικά για την ενίσχυση του Γενάρη: "Είμαι πλήρως ικανοποιημένος από τον τρόπο που κινηθήκαμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Είναι δύσκολη εποχή, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Με τον Μεριέμ, είναι προχωρημένες οι συζητήσεις, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, που πρέπει να τακτοποιηθούν. Και εάν δεν υπογράψει ο παίκτης, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Είναι, πάντως, κοντά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: