Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Βωβός: "Που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;"


Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αμαρουσίου, Αρης Βωβός Ο Αρης Βωβός παραχώρησε συνέντευξη στον "Sentra 103,3" και μίλησε για το... θαύμα του Αμαρουσίου. Ο πρόεδρος της ομάδας των βορείων προαστίων αναφέρθηκε στις δυσκολίες, γνωστοποίησε πως υπάρχουν κάποια χρωστούμενα προς τους παίκτες της ομάδας και δεν έκρυψε την μεγάλη του χαρά.

Η συνέντευξη αναλυτικά:

Για το που μπορεί να φτάσει το Μαρούσι: "Το σλόγκαν αποτελεί και δικιά μας απορία, γιατί παρότι την ζούμε την ομάδα από μέσα, αυτή φροντίζει να μας εντυπωσιάζει και να μας εκπλήσσει. Ήταν μια νίκη απρόσμενη και πέρα από κάθε προσδοκία. Το πίστευαν, το πάλεψαν και δικαιώθηκαν. Μας έχουν βάλει πλέον στην διαδικασία να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα πιο ψηλά και να κάνει το θαύμα και να προκριθεί στους "8"".

Για την σχέση του με το Μαρούσι: "Ισχύει ότι είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά η ουσία είναι ότι έχω δεθεί με το Μαρούσι. Το αγαπώ και είναι μέρος του εαυτού μου. Παρότι είναι μια δύσκολη περίοδος οικονομικά μετά και το θέμα του Βοτανικού, προσπαθώ λόγω και της συνεισφοράς του Δήμου να συνεχίσω να βοηθώ γιατί αξίζει η ομάδα πολλά και η ηθική ανταμοιβή τα επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα".

Για τις οικονομικές δυσκολίες: "Η ομάδα έχει περικοπές στον προϋπολογισμό της και η μεγάλη επιτυχία είναι ότι αλλάζοντας πολύ μεγάλο κομμάτι του κορμού, κατορθώσαμε η ομάδα να ενισχυθεί με παίκτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Ως σύνολο λειτουργεί πολύ καλά, γίνεται σωστή δουλειά από όλο το προπονητικό τιμ, ενώ παρότι ακούγεται οξύμωρο υπάρχει βάθος στον πάγκο που βοηθάει τον προπονητή να έχει ροτέισον και στο τελευταίο δεκάλεπτο αποδίδει καλύτερο μπάσκετ. Αυτό είναι δουλειά τόσο του προπονητή όσο και του γυμναστή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια στιγμή στο 3ο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό παίζαμε με τη 2η πεντάδα. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι ανταγωνιστική στο σύνολό της και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Αν είχαμε 6 ή 7 παίκτες που θα έπρεπε να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους όλη την σεζόν δεν θα άντεχαν".

Για τους στόχους της ομάδας: "Γίνονται σωστές επιλογές παρά την σφιχτή διαχείριση του μπάτζετ. Παρότι η ομάδα ταλαιπωρήθηκε στην αρχή από τραυματισμούς πλέον έχει βρει φόρμα. Το ζητούμενο όμως είναι τα πλέι-οφ και έχω ενδοιασμούς αν θα έχει την ίδια η ομάδα την ίδια καλή πορεία στην διάρκεια της χρονιάς. Μέχρι στιγμής η πορεία είναι εκπληκτική. Βασική μας επιδίωξη είναι να πάρουμε και πάλι την 3η θέση γιατί από του χρόνου θα υπάρχουν μεγαλύτερα έσοδα από την Ευρωλίγκα και έτσι η ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και τη νέα σεζόν".

Για τον προπονητή και τους παίκτες: "Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, βέρος Μαρουσιώτης και ενισχύει πιο πολύ το οικογενειακό κλίμα της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες γιατί είναι μια δύσκολη οικονομικά χρονιά και δεν είμαι απόλυτα συνεπής με τις πληρωμές, αλλά δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ. Οι καθυστερήσεις δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ωστόσο υπάρχουν εκκρεμότητες και θα είχα το δικαίωμα να κάνουν θέμα. Δεν το κάνουν όμως και τους ευχαριστώ. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, έχουν συμβόλαια και αυτοί που υπέγραψαν μαζί τους αυτά τα συμβόλαια πρέπει να τα τηρούν".

Για το γήπεδο στον Βοτανικό: "Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναβρασμός και συνεχής ενασχόληση των αρμόδιων φορέων. Υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει το θέμα. Είναι δεδομένο ότι αυτή η θέληση θα εκφραστεί ανοιχτά και θα προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση για να επιτρέψει στο έργο να προχωρήσει. Σύντομα από το Υπουργείο θα εκφραστεί δημόσια η θέληση για την συνέχιση της Διπλής Ανάπλασης. Είναι το σημαντικότερο έργο των τελευταίων ετών στην Αθήνα, κυρίως για την περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια και μέχρι τέλος Μαρτίου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να ξεκολλήσει το έργο. Αν δεν προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας τότε δεν μπορεί να προχωρήσει το γήπεδο. Ωστόσο εκτιμώ ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

Για το που μπορεί να φτάσει το Μαρούσι και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: "Και η δικιά μας απορία αυτή είναι. Παρότι ζούμε την ομάδα από μέσα, κάθε φορά φροντίζει να μας εντυπωσιάζει και να μας εκπλήσσει. Ηταν μια απρόσμενη νίκη. Πέρα από κάθε προσδοκίας. Οι παίκτες και οι προπονητές το πίστευαν και τελικά δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα. Πλέον μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να μην σταματήσει εδώ και να φτάσει ακόμη και στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας".

Για τη σχέση του με το Μαρούσι: "Το Μαρούσι το αγαπάω, είναι μέρος εαυτούς μου και παρά τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που βιώνουμε ως οικογένεια λόγω του θέματος του Βοτανικού, θέλω να μπορέσω να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα. Αξίζει τόσα πολλά, και η ηθική ικανοποίηση που παίρνω είναι τόσο μεγάλη που επισκιάζει τα πάντα".

Για τη φετινή ομάδα γενικότερα: "Είναι αλήθεια ότι κόψαμε το μπάτζετ και ότι κάνουμε πολύ σφιχτή διαχείριση των οικονομικών δεδομένων. Συνεπώς αυτά που έχουμε πετύχει αποτελούν κατόρθωμα. Παρά το γεγονός ότι έφυγαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Γλυναδιάκης, Στίβενσον και Μαυροκεφαλίδης, η ομάδα ανταποκρίθηκε γιατί λειτουργεί ως σύνολο. Οσοι παίκτες ήρθαν ανταποκρίθηκαν, γίνεται σωστή δουλειά από όλο το προπονητικό τιμ, ενώ παρότι ακούγεται οξύμωρο το βάθος του πάγκου είναι μεγαλύτερο, λόγω ροτέισον. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια στιγμή στο 3ο δεκάλεοπτο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό παίζαμε με τη 2η πεντάδα. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι ανταγωνιστική στο σύνολό της και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία".

Για τους στόχους: "Τα πάντα στο πρωτάθλημα κρίνονται στα πλέι οφ και δεν σας κρύβω ότι λόγω και του δύσκολου προγράμματος σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανησυχώ το αν θα καταφέρουμε μέχρι τέλους. Βασική επιδίωξη είναι να βγούμε και του χρόνου στην Ευρωλίγκα, καθώς με τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα. Ετσι η ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και της νέα σεζόν".

Για την καθυστέρηση στις πληρωμές: "Θέλω να δημόσια να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους προπονητές του Αμαρουσίου, καθώς λόγω των γνωστών προβλημάτων δεν είμαι συνεπής από οικονομικής πλευράς απέναντί τους. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν τίποτα από τα οφειλόμενά τους, ωστόσο υπάρχουν εκκρεμότητες και θα είχα το δικαίωμα να κάνουν θέμα. Δεν το κάνουν όμως και τους ευχαριστώ".

Για το θέμα του Βοτανικού: "Οπως έχω πει και στο παρελθόν, το γήπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το θέμα του γηπέδου. Αλλωστε μιλάμε για αναβάθμικηση της περιοχής τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή όσο και στην Λεωφόρο. Πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση έτσι ώστε να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που χρειάζεται ώστε το έργο να προχωρήσει. Θεωρώ ότι σύντομα θα υπάρξει δημοσίευση αυτής της πολιτικής βούλησης η οποία πρέπει να παρθεί. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο. Ωστόσο εκτιμώ ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: