Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Απίστευτη ατάκα του Γκουαρντιόλα για Μουρίνιο!!

Η κόντρα του Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Ζοσέ Μουρίνιο έχει αρχίσει να... ξεφεύγει!
Απίστευτη ατάκα του Γκουαρντιόλα για Μουρίνιο!!
Την παραμονή του ημιτελικού του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, o τεχνικός των "μπλαουγκράνα" μιλώντας για τον "Special One", είπε: "Αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό, ο γ...νος άρχοντας σε ένα δωμάτιο γεμάτο με κάμερες και όλος ο κόσμος το γνωρίζει»!!
Θα κάνω αυτό που μου έμαθε. Θα αναμετρηθούμε σε λιγότερο από 24 ώρες στο γήπεδο, όμως εκτός γηπέδου του δίνω το Champions League. Με έχει κερδίσει εκτός των αγωνιστικών χώρων. Δεν έχω κάποιον διαιτητή ή σκηνοθέτη που να κάνει τη δουλειά για μένα", πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα!

Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν πιάνεται!



Κάνοντας ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι και πιάνοντας πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Σάλκε για το πρώτο σκέλος και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό. Έπιανε τα... άπιαστα ο Νόιερ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν ο σταρ της αναμέτρησης, καθώς με πληθώρα επεμβάσεων κρατούσε πεισματικά το μηδέν, παρά τις καλσικές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων. Οι Ερνάντεζ, Ρούνεϊ και Βίντιτς απώλεσαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες βλέποντας τον διεθνή κίπερ να λέει συνεχώς «όχι». Η Σάλκε από την πλευρά της, είχε δύο καλά σουτ, αλλά ακίνδυνα για τον έμπειρο Φαν ντερ Σαρ.

Στην επανάληψη, η Μάντσεστερ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» την αναμέτρηση εκμεταλλευόμενη τόσο την υπεροχή της, όσο και την εμπειρία της. Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι κρατούσαν στα μετόπισθεν, αλλά στο 67ο λεπτό μίλησε η κλάση δύο πολύ μεγάλων ποδοσφαιριστών.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ κράτησεωραία τη μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Γκιγκς. Η άμυνα «πάγωσε» και ο αειθαλλής Ουαλός δεν δυσκολεύτηκε με αριστερό σουτ να νικήσει τον θετικότατο Νόιερ ια το 0-1.

Το δεύτερο γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ήρθε μόλις τρία λεπτά αργότερα. «Θύτης» ήταν ο Ρούνεϊ, ο οποίος από δημιουργός ανέλαβε το ρόλο του εκτελεστή. Ο Τσικαρίτο πάσαρε στον Άγγλο διεθνή, ο οποίος από πλεονεκτική θέση νίκησε και πάλι τον Γερμανό πορτιέρο.

Στα εναπομείναντα 20 λεπτά, οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν για να πετύχουν κι άλλο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν, τη στιγμή που οι Γερμανοί προσπαθούσαν με μακρινά σουτ και αναποτελεσματικές αντεπιθέσεις να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Το τελικό σφύριγμα χάρισε στη Γιουνάιτεντ μια μεγάλη νίκη-μισή πρόκριση, ενώ χάρισε σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους μια πολύ όμορφη στιγμή, με τους Γκιγκς και ραούλ να αγκαλιάζονται και να αλλάζουν φανέλες... Διοργάνωση: Champions League
Φάση: "4"
Γήπεδο: "Άουφ Σάλκε Αρένα"
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Βοηθοί: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ, Χεσούς Κάλβο Γκουαδαμούρο
4ος: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν
Πρόσθετοι βοηθοί: Κάρλος Κλος Γκόμεθ, Αντόνιο Ρουμπίνος Πέρεθ

ΣΑΛΚΕ (Ραλφ Ράνγκνικ): Νόιερ, Ουτσίντα, Ματίπ, Μέτσελντερ, Σαρπέι (72' Εσκουντέρο), Παπαδόπουλος, Χουράδο (83' Ντράξλερ), Μπάουμγιοχαν (53' Κλούγκε), Φαρφάν, Ραούλ, Εντού
Στον πάγκο: Σόμπερ, Πλεστάν, Χαριστέας, Καρίμι

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Φάμπιο, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλέντσια, Παρκ (73' Σκόουλς), Ρούνεϊ (83' Νάνι), Ερνάντες (73' Άντερσον)
Στον πάγκο: Κούστσακ, Σμόλινγκ, Ράφαελ, Έβανς

Ο Άρης στο… «παιχνίδι» των πλέι οφ!

Οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας dikisports.blogspot.com, σε ότι αφορά τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ της Σούπερ λίγκας είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται να βάλουν τον Άρη στο «παιχνίδι» των πλέι οφ!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα υπάρχει ΠΑΕ, η οποία στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έκανε μεταγραφές με ληγμένη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα! Αν αυτή αποδειχθεί τελικά αύριο Τετάρτη πως ήταν ο Πανιώνιος, τότε θα πρέπει να μηδενιστεί σε όλα της τα παιχνίδια που χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές που ενέταξε στο δυναμικό της από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι και την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο αγώνας Άρης-Πανιώνιος, ο οποίος έληξε με νίκη της αθηναϊκής ομάδας με 2-0 θα ακυρωθεί και θα κατοχυρωθεί το παιχνίδι με σκορ 3-0 υπέρ των κίτρινων, όπως βέβαια και με όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Στην εξέλιξη αυτή ο Άρης θα φθάσει στους 48 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας μετά το πέρας της 30ης αγωνιστικής με αποτέλεσμα να μπαίνει στα πλέι οφ αντί του Ολυμπιακού Βόλου κι όλα αυτά τρεις μέρες πριν από την κλήρωση του μίνι πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής.

Είναι γεγονός ότι στο παιχνίδι εκείνο του Ιανουαρίου η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε χρησιμοποιήσει τα μεταγραφικά της αποκτήματα της περιόδου του χειμώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και μάλιστα ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δυο γκολ.Πηγη The Player

Ετοιμάζει την... έκθεση ο Τσιώλης!!

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει... Ο Σάκης Τσιώλης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη στις 9 του Μάρτη και σχεδόν δύο μήνες μετά είναι έτοιμος να κάνει τις εισηγήσεις του στη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ, όταν πριν από λίγο καιρό επέμεναν για συνεργασία με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό πριν το τέλος του πρωταθλήματος και όχι με τη λήξη του, κάτι ήξεραν, καθώς 48 μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τσιώλη, ο έμπειρος τεχνικός έχει σχεδόν καταλήξει στο τι μέλλει γενέσθαι με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" είναι έτοιμος να παραδώσει την έκθεση του για όλους τους παίκτες, καθώς η παραμονή του στο τιμόνι του πάγκου του Άρη και η συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με τους παίκτες της ομάδας, του έδειξαν το δρόμο για το πως θα πρέπει να κινηθεί τις προσεχείς ημέρες. Ο Καρδιτσιώτης σ' αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα έχει καταλάβει ποιοί παίκτες του κάνουν για τα σχέδια του και ποιοί όχι. Η έκθεσή του αναμένεται να παραδοθεί πριν από τις εκλογές για τη ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Όπως όλα δείχνουν ο Τσιώλης φαίνεται να είναι θετικός στην παραμονή του Ντανίλο Περέϊρα. Ο Πορτογάλος παίκτης ήρθε τον Ιανουάριο δανεικός από την Πάρμα και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί με τη φανέλα του Άρη την άρπαξε από τα μαλλιά. Οι εμφανίσεις του ικανοποίησαν τον 52χρονο τεχνικό και όπως όλα δείχνουν η παραμονή του στη Θεσσαλονίκη θα παραταθεί.

Αντίθετα, ο Ραούλ Μπομπαντίγια φαίνεται να κουνάει μαντίλι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Αργεντίνος παίκτης είναι δανεικός από τη Γκλάντμπαχ και παρά το γεγονός ότι είναι ένας επιθετικός που σπάνιο βλέπει κάποιος στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως όλα δείχνουν δε θα συνεχίσει στο να Άρη την καριέρα του. Οι πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι θέλει να επιστρέψει στη Μπουντεσλίγκα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.
Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν για να βοηθήσουν και το μόνο που έκαναν ήταν να βρίσκονται μετάξυ πάγκου και εξέδρας.

«Δίχτυα» στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αναζητώντας παίκτες στην Ισπανία.
Ο δικέφαλος του Βορρά έχει αρχίσει τις απαιτούμενες επαφές για την προσεχή χρονιά. Στον ΠΑΟΚ έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην ισπανική αγορά. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν έρθει ήδη σε επαφή με μάνατζερ που μένει στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται για δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τα ονόματα των δύο ποδοσφαιριστών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο όπως έχει προκύψει ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται αρκετά και για τους δύο.
Πηγή: gazzeta.gr

Στο φως η συνταρακτική καταγγελία!!

Πηγή: gazzeta.gr
Θυμάστε την πρόσφατη συνταρακτική καταγγελία προέδρου λαοφιλούς ΠΑΕ; Το gazzetta.gr έψαξε, έμαθε και ξετυλίγει το κουβάρι της νέας βόμβας που θα ταράξει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Ήταν λίγο πριν το Πάσχα όταν το αφεντικό μιας ιστορικής ομάδας της χώρας προχώρησε σε αποκαλύψεις που «ξένισαν». Και ξένισαν όχι γιατί πίστευε κανείς πως δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην πεντακάθαρη κοινωνία της Super League, όσο διότι μίλησε για επώνυμες καταγγελίες στα υψηλά κλιμάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου που μάλιστα επιβεβαίωσε τα περιστατικά!

Στον βρόντο οι καταγγελίες...
Είναι απορίας άξιο λοιπόν, πως έπειτα από τόσες εβδομάδες κανένας ελεγκτικός μηχανισμός σε αυτό το άθλια δομημένο σύστημα δεν κινητοποιήθηκε για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα λόγια του συγκεκριμένου προέδρου. Έλεγε ψέματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καλύψει δικές του αδυναμίες; Μήπως ήταν αληθινά πέρα για πέρα τα περιστατικά; Ή, όλοι επιδιώκουν τη συγκάλυψη και… πάμε παρακάτω στην επόμενη ομάδα-θύμα;

Το gazzetta.gr ερεύνησε και έμαθε όλες τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης ιστορίας που απ’ ότι φαίνεται αποτελεί μια απλή… παρανυχίδα των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στα γήπεδα της Super League. Καθήκον μας αποτελεί η δημοσιοποίηση της καταγγελίας, τουλάχιστον στον βαθμό που είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε.

Για ευνόητους λόγους, την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι δυνατό να αναφερθούν… διευθύνσεις και ονόματα τα όποια είναι στην κατοχή μας. Κι επειδή από λάσπη στον ανεμιστήρα κι από σενάρια έχουμε χορτάσει όλοι, πάμε όμως να δούμε ένα προς ένα τα γεγονότα που κατήγγειλε ο πρόεδρος της λαοφιλούς ομάδας.

Το παιχνίδι στην επαρχία και το τηλεφώνημα στον βοηθό...

Πρόκειται για αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής η οποία έληξε χωρίς νικητή και διεξήχθη σε γήπεδο της επαρχίας. Στο εν λόγω ματς διαιτητής ήταν πρόσωπο που γενικά με τα σφυρίγματα του έχει βάλει πολλές φορές… φωτιά στα Σαββατοκύριακα, όμως το… τιμώμενο πρόσωπο στην υπόθεση ήταν ένας εκ των δύο βοηθών του.

Σε αυτόν τηλεφώνησε στέλεχος του ελληνικού ποδοσφαίρου - που έχει εμπλακεί στο πρόσφατο παρελθόν σε καταγγελίες με τηλεφωνήματα προς διαιτητές... - ζητώντας να «μην ευνοηθεί σε καμία περίπτωση» η φιλοξενούμενη ομάδα! Με ό,τι ερμηνεία φυσικά μπορεί να δώσει κανείς σε μία τέτοια παρότρυνση… Στην κουβέντα που έγινε ανάμεσα στα δύο πρόσωπα έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο συμμετοχής, στο άμεσο μέλλον, του βοηθού διαιτητή σε σεμινάριο του εξωτερικού που λειτουργεί ως προθάλαμος της UEFA για να χριστεί κάποιος διεθνής. Αν και η σειρά του θεωρητικά είχε «περάσει» και το τρένο είχε χαθεί, η υπόσχεση (όπως αναφέρει η καταγγελία) ήταν, μέσω της συμμετοχής στο διεθνές σεμινάριο, να βρεθεί μια φόρμουλα…

Το παιχνίδι διεξήχθη και καμία κραυγαλέα φάση δεν σημειώθηκε στα δημοσιογραφικά «μπλοκάκια». Είναι ζήτημα μάλιστα αν μία φάση έπαιξε το βράδυ στις αμφισβητούμενες. Σαφέστατα και προκαλεί εντύπωση, με μία πρώτη ματιά, η υπερτριπλάσια διαφορά στα φάουλ υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, διότι η διαφορά δυναμικότητας δεν το δικαιολογεί, αλλά έτσι κι αλλιώς το θέμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αποτέλεσε ο διαιτητής, όσο ο επόπτης.

Το πήρε πάνω του και τον «τελείωσε»

Μόλις λίγες μέρες μετά το παιχνίδι, ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων προχώρησε στην καταγγελία που αναφέρουμε και προηγουμένως. Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου κάθε άλλο παρά αδιάφορος στάθηκε απέναντι στο γεγονός που πληροφορήθηκε. Προς τιμήν του μάλιστα, ασχολήθηκε προσωπικά και επισταμένα με το θέμα καλώντας τον βοηθό διαιτητή στο γραφείο του. Ρώτησε ευθέως αν υπήρξε κλήση από συγκεκριμένο πρόσωπο και ο βοηθός το επιβεβαίωσε, μαζί και τις λεπτομέρειες του τηλεφωνήματος! Ο ισχυρός άνδρας ζήτησε γραπτή καταγγελία επί του θέματος, κάτι όμως που ο βοηθός αρνήθηκε.

Από εκείνη τη μέρα, η τύχη του στη Super League αγνοείται καθώς είναι προφανές ότι επήλθε σιωπηρή καρατόμησή του, προκειμένου να μην ξεσηκωθεί σάλος. Ο συγκεκριμένος βοηθός απόλαυσε τη συνέχεια του πρωταθλήματος από τον καναπέ του, αφού δεν ξαναέπιασε σημαιάκι στις επτά αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, χωρίς μάλιστα να έχει υποπέσει σε κάποιο άλλο παράπτωμα που να δικαιολογεί τέτοια καμπάνα. Κοινώς… του άλλαξαν τα φώτα (φράση που έχει τη σημειολογία της).

Άλλα κεφάλια πάντως, πέραν του βοηθού διαιτητή δεν έπεσαν. Το δε στέλεχος (τρόπος του λέγειν) του ελληνικού ποδοσφαίρου παραμένει στη θέση του. Και η ζωή συνεχίζεται…

Το περιστατικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου. Διότι όπως όλα δείχνουν υπήρξαν πολλά άλλα που προηγήθηκαν και οδήγησαν τις εξελίξεις εκεί…

Θέλει Αγγλία ο Μανταντά!!

Ο διεθνής με την Εθνική Γαλλίας θεωρεί ότι καμία άλλη ομάδα στο Championnat δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του, αλά θα εξέταζε σοβαρά μία πρόταση από αγγλικό σύλλογο:

«Αν ήταν να φύγω, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα στη Γαλλία που είναι καλύτερη από τη Μαρσέιγ.

Ποιά χώρα θα μου άρεσε περισσότερο; Η Αγγλία. Πρoσωπικά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη».

Ο 26χρονος τερματοφύλακας έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τους Μασσαλούς και επικεντρώνεται στην προσπάθεια της ομάδας του να κατακτήσει τον τίτλο.

«Είμαι συγκεντρωμένος στο τέλος της σεζόν αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό για την ομάδα μου και για το μέλλον μου. Ίσως όλα εξαρτηθούν από τα τελευταία ματς, αλλά δεν έχω εμμονή με το να εξασφαλίσω τώρα κάποια μεταγραφή.

Μπορώ είτε να μείνω είτε να φύγω. Ένα είναι σίγουρο, ότι νιώθω ευτυχισμένος στη Μαρσέιγ και δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω», εξήγησε.

Για τον παίκτη φέρονται να έχουν ενδιαφερθεί οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ από την Ισπανία θα πήγαινε μόνο σε Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα:

«Μου αρέσει και το ισπανικό πρωτάθλημα. Αλλά οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι στη χώρα έχουν ήδη κορυφαίους τερματοφύλακες».

Χαλάρωσε Όβε! (video)

Πέρυσι είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος προπονητής στη Δανία. Φέτος όμως, ο Όβε Κρίστενσεν που προπονεί τους Ράντερς δεν είναι και στα καλύτερα του και ξεσπάει στους ρεπόρτερ.

Η ομάδα του ηττήθηκε και ο ίδιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.

Δείτε το video: 



 

Pre-Game: Σάλκε-Μάντσεστερ Γ. (21.45)!!

Στο Γκέλσενκιρχεν διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός του Champions League ανάμεσα σε Σάλκε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις δύο ομάδες να είναι αποφασισμένες να πάρουν καλό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Σάλκε: Νόιερ, Μέτσελντερ, Σαρπέι, Ουτσίντα, Ματίπ, Παπαδόπουλος, Μαπουμγιόχαν, Χουράδο, Εντού, Φαρφάν, Ραούλ
Στον πάγκο: Σόμπερ, Πλεστάν, Εσκουδέρο, Κλούγκε, Καρίμι, Ντράξλερ, Χαριστεάς

Μάντσεστερ: Φαν ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Φάμπιο, Εβρά, Κάρικ, Βαλένσια, Παρκ Γι Σουνγκ, Γκιγκς, Ερνάντεζ, Ρούνεϊ.
Στον πάγκο: Κούστσιακ, Σμόλινγκ, Έβανς, Ράφαελ, Σκόουλς, Άντερσον, Νάνι

Κοινοί παρονομαστές των ομάδων

Ο βασικός επιθετικός της Σάλκε, Ραούλ, έχει «πληγώσει» στο παρελθόν τέσσερις φορές σε τρία ματς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στα προημιτελικά της σεζόν 1999/00 σκόραρε δις, ενώ τρία χρόνια αργότερα για την ίδια φάση βρήκε και πάλι δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Ντίμιταρ Μπαρμπάτοφ που αγωνίζεται στη Γιουνάιτεντ, πέρασε ως αλλαγή στον τελικό του 2002 ως παίκτης της Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία είχε ηττηθεί από τη Ρεάλ με 2-1, με τον Ραούλ να σκοράρει το πρώτο γκολ. Ως παίκτης των «ασπιρίνων» ο Βούλγαρος έχει 6 γκολ σε 11 ματς κόντρα στη Σάλκε.

Ο Ρούνεϊ έχει αντικρίσει κόκκινη κάρτα στο γήπεδο της Σάλκε, αγωνιζόμενος με την εθνική Αγγλίας στα προημιτελικά με την Πορτογαλία (Μουντιάλ 2006).

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ο Ρούνεϊ έμεινε εκτός από τη Γερμανία του Νόιερ στη φάση των «16». Ο Νόιερ όμως, είχε γνωρίσει την ήττα από τη Σερβία του Βίντιτς στους ομίλους, τη στιγμή που η Γκάνα του Σαρπέι της Σάλκε, είχε νικήσει τους «πλάβι» στην πρεμιέρα!

Ο Ουτσίντα της Σάλκε βρισκόταν στην ενδεκάδα της Ιαπωνίας με τη Ν. Κορέα του Παρκ της Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου, όπου οι Ιάπωνες είχαν επικρατήσει στα πέναλτι έπειτα από το 2-2 της κανονικής διάρκειας.

Ο Παρκ Γι Σουνγκ έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον Χαριστέα της Σάλκε στο πρόσφατο Μουντιάλ, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ στο νικηφόρο 2-0 της ομάδας του.

Ο Χούντελααρ της Σάλκε είχε αγωνιστεί και στα δύο ματς ως παίκτης της Μίλαν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009/10, όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν προκριθεί πανηγυρικά στους «8».

Φαρφάν (Σάλκε) και Μπερμπάτοφ (Μάντσεστερ) έχουν σκοράρει στο ίδιο παιχνίδι. 
Συγκεκριμένα, όταν η Αϊντχόφεν είχε κοντραριστεί με την Τότεναμ, οι δυο τους είχαν διαμορφώσει το τελικό 1-1, με την PSV να προκρίνεται στη συνέχεια στα πέναλτι (6-5) με αμφότερους να ευστοχούν από τα 11 βήματα!

Ο Πλεστάν της Σάλκε, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λιλ, είχε αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ στη φάση των «16» του 2007.

Είναι πολλά τα λεφτά … Φράνκ !

Πρόταση- «μαμούθ» για την απόκτηση του Φράνκ Ριμπερί φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι. Οι «κόκκινοι διάβολοι», είχαν ενδιαφερθεί και το 2007 για τον Γάλλο μέσο, αλλά τότε είχε επιλέξει να υπογράψει στη Μπάγερν.

Η επιθυμία του διεθνή σούπερ στάρ να αγωνιστεί και του χρόνου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η πορεία των «Βαυαρών» φέτος δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή τους εκεί και την επόμενη σεζόν, κάνει πιο πιθανό το σενάριο μετακίνησής του στην Αγγλία.

Ο Ριμπερί έχει καταφέρει στην καριέρα του έως τώρα στη Μπάγερν να σκοράρει 50 φορές και να μοιράσει 67 ασίστ, κάτι που δείχνει τον πλουραλισμό των ικανοτήτων του και κάνει κορυφαίους- παγκοσμίως- συλλόγους να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Ρονάλντο: «Καλύτερη η Μπάρτσα, αλλά θα κερδίσει η Ρεάλ»

Προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει του πρώτου ημιτελικού με την Μπαρτσελόνα για το Champions League έδωσε ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι οι «μπλαουγκράνα» παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια.

«Το πρώτο ματς είναι στη Μαδρίτη, γι` αυτό και προσωπικά πιστεύω ότι θα κερδίσει η Ρεάλ, αν και η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια.

Είναι μία φανταστική ομάδα, όλοι οι παίκτες σε κάθε θέση ξέρουν ακριβώς τί πρέπει να κάνουν, τόσο με την μπάλα, όσο και χωρίς αυτήν. Το παιχνίδι τους είναι πολύ όμορφο και αποτελεσματικό», εξήγησε ο Ρονάλντο στον βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό Sportv.

Παρόλα αυτά, θεωρεί ότι όλα θα κριθούν στη δεύτερη αναμέτρηση: «Δεν πιστεύω ότι θα κριθούν όλα στο πρώτο ματς, όλα θα εξαρτηθούν από τη ρεβάνς κι όπως σε όλα τα clasicos σε όλον τον κόσμο, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα».

Κόντης: «Αφεντικό ο κόσμος, εγώ είμαι έμμισθος»!!

Για όλους και για όλα μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης. Ο παράγοντας των κίτρινων παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Δημοκρατία

Αναλυτικά:   

-Την ώρα που το σκηνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν- μπορεί να πει κανείς ότι- αντιστοιχεί σε αυτό που φανταζόμασταν, ο Άρης αποπνέει μία διαφορετική φιλοσοφία. Μιλώντας με το αφεντικό του Άρη, σε όλα τα επίπεδα, ποια είναι η ταυτότητα που δίνει συνολικά στην ομάδα;
«Ο Άρης δεν έχει αφεντικό, όπως το εννοείτε. Αφεντικό είναι ο κόσμος του. Η διοίκηση εκλέγεται και εγώ είμαι έμμισθος. Οι περισσότεροι της διοίκησης προέρχονται από την οικογένεια του Άρη, είναι οπαδοί του, χωρίς αυτό να αποκλείει οποιονδήποτε θα ήθελε να ζητήσει το μάνατζμεντ για να διοικήσει και λειτουργεί η ομάδα σύμφωνα με τις επιταγές του κόσμου. Αυτοδύναμη, ανεξάρτητη, με καθαρά αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους και συγκρατημένη οικονομική πολιτική».

-Το μοντέλο της λαϊκής συμμετοχής το ξέρετε καλύτερα από όλους. Ακούστηκαν σκέψεις για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να λειτουργεί σωστά;
«Η λαϊκή συμμετοχή στον Άρη είναι διαφορετική. Το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα, ενώ μας ταιριάζει ως ιδέα, απέχει αρκετά από το δικό μας, καθώς εκεί ο όποιος πρόεδρος θέλει να συμμετάσχει, πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή, ισόποση του 80% του προϋπολογισμένου μπάτζετ. Στην Ελλάδα αυτό είναι πολύ δύσκολο. Η Λέσχη του Άρη λειτουργεί με τρόπο που προστατεύει την είσοδο νέων Ζαχουδάνηδων, αλλά δεν μπορεί από μόνο της –λόγω του αριθμού των μελών της-να κάνει την ομάδα πρωταγωνίστρια».

- Ποιο πρέπει να είναι το όριο της επιρροής του κόσμου;
«Μέχρι τις εκλογές, με την ψήφο του. Ο κόσμος δεν έχει ενεργό ρόλο στις αποφάσεις. Εάν είχε συμμετοχή, ο Κούπερ δεν θα έφευγε. Γιατί με το προφίλ που είχε φτιάξει έως τότε ο προπονητής, θα ήταν δύσκολη η οποιαδήποτε απόφαση της διοίκησης να αποδεχτεί μία παραίτηση ή να τον αντικαταστήσει με κάποιον που δεν ήταν ισάξιος, τουλάχιστον στο όνομα. Εάν έκανες ένα γκάλοπ στην αρχή ίσως να μη συμφωνούσε ο κόσμος για τον Μιχαλήτσο και στη συνέχεια ούτε για τον Τσιώλη. Η διοίκηση έπρεπε να αποφασίσει όμως μετρώντας τα υπέρ και τα κατά».

-Εκ των υστέρων συμφώνησαν;
«Εκ των υστέρων συμφωνούν. Είναι σημαντικό όμως ότι δεν εμπλέκονται στις αποφάσεις».

-Γιατί έφυγε ο Κούπερ ;
«Πιστεύω ότι ήθελε μία καλή πορεία στην Ευρώπη εξ αρχής και άφησε στην άκρη το πρωτάθλημα, γιατί γνώριζε ότι δεν γίνεται η ίδια ομάδα να κάνει πενήντα παιχνίδια που έχουμε κάνει και έκανε συνεχώς αλλαγές στην ενδεκάδα που μας στοίχησαν. Βλέποντας τα αποτελέσματα μας, όταν ολοκληρώθηκαν οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο ίδιος θεώρησε ότι η ομάδα δεν μπορούσε πια, δεν είχε την ψυχολογία και χρειαζόταν ένα γερό ταρακούνημα που ο ίδιος δεν μπορούσε να της το δώσει. Σηκώθηκε λοιπόν και έφυγε!».

- Το όνομά του Κούπερ συζητήθηκε πολύ, όποτε οι δύο «αιώνιοι» βρίσκονταν σε αναζήτηση προπονητή. Το σημερινό προφίλ του θα ταίριαζε στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό;
«Έχει παίξει σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια, έχει δουλέψει και στην Ίντερ. Σίγουρα, το προφίλ το έχει. Το θέμα είναι εάν οι οπαδοί των ομάδων στην Ελλάδα έχουν την υπομονή να βλέπουν ένα προπονητή που δεν έχει τα πρώτα χρόνια επιτυχίες. Γιατί η φιλοσοφία του Κούπερ, όπως την κατάλαβα εγώ, είναι να φτιάξει μία ομάδα χωρίς προσωπικότητες, αλλά με παίκτες εργάτες, οι οποίοι θα παίζουν ένα συγκεκριμένο σύστημα που δεν θα αλλάζει ποτέ. Το 4-4-2 συγκεκριμένα και πιστεύει ότι μόνο το σύστημα μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο. Αυτό πολλές φορές στην Ελλάδα δεν βγαίνει γιατί είχαν μάθει οι αντίπαλοί μας τον τρόπο που παίζαμε και νομίζω ότι είναι δύσκολο να το αποδεχθούν ομάδες που είναι υποχρεωμένες να κάνουν πρωταθλητισμό. Εάν υπάρχει η υπομονή, το προφίλ το έχει».

- Με τον Τσιώλη είχατε μία κατ αρχήν συμφωνία μέχρι να τελειώσει η σεζόν και θα την ανανεώσετε το καλοκαίρι;
«Όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό Βόλου μιλήσαμε. Γνωριζόμαστε περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια. Εκτιμώ τον άνθρωπο Τσιώλη, τον χαρακτήρα του, αλλά και τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις. Είναι από τους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν, μαθαίνουν συνεχώς και γίνονται καλύτεροι. Είναι από τους πιο αδικημένους στην Ελλάδα, γιατί δεν είχε δημόσιες σχέσεις. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να του δώσουμε ευκαιρία και είχαμε συμφωνήσει. Ήθελε όμως να σεβαστεί το λόγο που είχε δώσει ότι δεν θα δουλέψει φέτος ξανά και ότι θα αρχίσουμε το καλοκαίρι. Η ανάγκη μας οδήγησε όμως να έρθει στον Άρη από τώρα».

- Συνεχίζετε λοιπόν με Τσιώλη…
«Εκατό τοις εκατό. Πιστεύω πως όποια κι αν είναι η διοίκηση θα προκύψει από τις εκλογές, είτε η υπάρχουσα, είτε κάποια άλλη, θα σεβαστεί τη συμφωνία που έχει γίνει. Όλοι στον Άρη είναι ικανοποιημένοι. Καταρχήν έχει το απόλυτο. Στο ποδόσφαιρο σε υποστηρίζουν ή σε τελειώνουν τα αποτελέσματα. Ο Τσιώλης ήρθε σε μια πολύ άσχημη στιγμή και κατάφερε το 5/5.Η συμβολή του είναι τεράστια».

- Τι πρόλαβε να αλλάξει;
«Είναι πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα. Προσαρμοσμένος στα δικά μας δεδομένα και γνωρίζει τι και μέχρι ποιο σημείο πρέπει να ζητήσει από τους παίκτες. Έχει καθημερινή επαφή μαζί τους, που είναι σημαντική προϋπόθεση για την ψυχολογία τους τους βοηθάει να δώσουν στο γήπεδο το απόλυτο και τους δίνει να καταλάβουν τι θέλει ο ίδιος. Έχουν προσανατολισμό, αρχή, μέση και τέλος και πιστεύει ότι το καλό ποδόσφαιρο μπορεί να συνδυαστεί με την αγωνιστική πειθαρχία και να φέρει το σκοράρισμα. Γι αυτό η μισή ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια, βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν».

- Ο παραγωγικός σέντερ φορ απουσιάζει από την ομάδα. Ο Κόκε, μεγάλη η χάρη του, πόσα έβαζε το χρόνο; Ο Αμπρέου της εθνικής Ουρουγουάης μεν, αργός δε...

«Εξαρτάται τι θέλεις από το ποδόσφαιρο. Ο Αμπρέου έπαιξε έξι παιχνίδια και έβαλε επτά γκολ και έφυγε για λόγους που δεν ήταν αγωνιστικοί. Πήγε μάλιστα στη Βραζιλία και πέτυχε είκοσι ,εικοσιπέντε γκολ σε ένα χρόνο, με την ομάδα του βέβαια εκεί να παίζει αποκλειστικά γι αυτόν. Ο Άρης δεν έπαιζε, ούτε παίζει για ένα παίκτη. Για τον Κόκε παράδειγμα. Ο οποίος έπαιρνε το ρόλο και του δεκαριού. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κανένας δεν πιστεύει ότι ένας παίκτης πρέπει να βάζει όλα τα γκολ. Γιατί διευκολύνει την αντίπαλη άμυνα να σταματήσει μόνο αυτόν για να εξουδετερώσει την ομάδα του. Το ιδανικό είναι να βάζουν όλοι, όπως συμβαίνει στη Βραζιλία. Ο Ροζέριο Σένα έχει βάλει εκατό γκολ! Εμείς έχουμε φέτος τον Νέτο πρώτο σκόρερ. Η Μπαρτσελόνα δεν παίζει με φορ, αλλά με τις πάσες και τις εναλλαγές των θέσεων που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο».

- Κάνουμε τώρα κάτι που στην Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση. Μιλάμε για ποδόσφαιρο! Άλλα πράγματα συζητούν οι ποδοσφαιρόφιλοι καθημερινά. Οι περισσότεροι λένε ότι το πράγμα βρωμάει. Τι πρέπει να γίνει, μήπως και ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα;

«Πιστεύω ότι θα μείνουμε στα πρέπει. Όλα αυτά που συζητάμε στη λίγκα, είτε δημόσια είναι είτε για το θεαθήναι. Κανείς στο τέλος της ημέρας, κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, δεν θα πει ότι δεν θέλει εύνοια της διαιτησίας. Η μόνη ελπίδα για μένα, μελλοντικά είναι η παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ, δίκην νομισματικού ταμείου, να έρθει εδώ και να ελέγχει είτε διαιτησίες, είτε τον τρόπο λειτουργίας και να επιβάλλει αυστηρές ποινές ακόμα και σε συμπεριφορές παραγόντων».

- Πώς γίνεται αυτό;
«Γίνεται, πώς δεν γίνεται; Από τη στιγμή που συμμετέχεις σε διοργανώσεις την ευθύνη των οποίων έχει η ΟΥΕΦΑ και έχεις αποδεχθεί και το θέμα της αδειοδότησης, μπορεί να μπει ως στάνταρ για έχουν οι ομάδες δικαίωμα συμμετοχής. Όταν οι οπαδοί τους έχουν παραβατικές συμπεριφορές, είτε οι παράγοντες και είναι συνεχιζόμενες, θα πρέπει να παρεμβαίνει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, για να αλλάξουν κάπως τα πράγματα. Από εδώ δεν περιμένω τίποτα, γιατί και η Πολιτεία παρακολουθεί απαθής. Το μόνο που ξέρει είναι να κατά καιρούς να βγαίνει και να κατηγορεί συλλήβδην τους πάντες, χωρίς να έχει πάρει κάποιο μέτρο που να έχει αποδειχθεί ικανό να σταματήσει τον κατήφορο που σήμερα βιώνουμε».

- Εσείς λοιπόν που έχετε διαλέξει άλλο δρόμο, βάζετε όρια στους στόχους σας;
«Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο μας. Το παράδειγμα των πλέι-οφ είναι χαρακτηριστικό. Μείναμε εκτός. Σε άλλες εποχές θα είχαμε φωνές. Τώρα δηλώνουν περήφανοι που δεν συμμετέχουμε σε κανένα άλλο παιχνίδι και βασιζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι».

«Την βρίσκω με την ομάδα και τον κόσμο του ΟΦΗ»!!

Όλοι έχουμε κάτι, το οποίο μας «τρελαίνει». Κάποιος μπορεί να έχεις τις γυναίκες, άλλος τα αυτοκίνητα και ο Αναστόπουλος τον ΟΦΗ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αθλητικό περιοδικό «MVP» της Κρήτης.
 
«Θα βρούμε τα λεφτά και η ομάδα θα πετύχει και την άνοδο!», λέει  με βεβαιότητα ο Αναστόπουλος, που κάλεσε  τους παίκτες του αλλά και όλους όσους είναι κοντά στον ΟΦΗ «να πολεμήσουμε όλοι μαζί  το πρόβλημα και να τα καταφέρουμε».

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε με πάθος για την δουλειά του στον ΟΦΗ. Παράλληλα έστειλε και το μήνυμά του για την προοπτική αυτής της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ, την οποία χαρακτηρίζει  «αποστολή αυτοκτονίας» λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρρευθεί στην κρητική ομάδα, αλλά από την άλλη παραδέχεται ότι  «ένας προπονητής φαίνεται στα δύσκολα και όχι όταν όλα πηγαίνουν πρίμα στην ομάδα που δουλεύει».

Με την φράση «φοβάμαι μόνο το Θεό» δείχνει βέβαιος για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του στο  κρίσιμο αγωνιστικά σημείο  της σεζόν. Επιπλέον χαρακτήρισε τον εαυτό του  ασυμβίβαστο και μίλησε με υπερηφάνεια για το ότι «κάποτε είπα όχι στον Κόκκαλη να αναλάβω τον Ολύμπιακό».

Εκτός αυτού διευκρίνισε πως δεν τον ενοχλεί που τον θεωρούν  προπονητή-μανούλα για ομάδες Β' Εθνικής, παρότι έχει να επιδείξει επιτυχίες και σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, δεν είναι «προπονητής των δημοσίων σχέσεων», ούτε» ουρανοκατέβατος» όπως λέει, έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο ως προπονητής καθώς  «καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει με δέκα Δομάζους ή δέκα Νοβοσέλατς», ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα τραβήξει μέχρι τέλους την δικαστική του διαμάχη με την Καλλιθέα γιατί «με ενοχλεί ο τρόπος που ζητάνε τα λεφτά κάποιοι που με βρήκαν στο ποδόσφαιρο, δεν τους βρήκα εγώ».

Ακόμη θυμάται τα μπαράζ με τον ΟΦΗ το 2001, όταν ήταν προπονητής στα Γιάννενα και θεωρεί λογικό αυτό που του λένε σήμερα οι φίλαθλοι  του ΟΦΗ ότι «τότε σε βρίζαμε», κάτι που συμβαίνει σήμερα με τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννενα, στους οποίους απαντάει ότι «όπως έδωσα και την ψυχή μου στον ΠΑΣ το ίδιο θα κάνω στον ΟΦΗ. Θα πουλήσω την ψυχή μου και στο διάβολο για να ανέβει ο ΟΦΗ στην Α' Εθνική!».

Τρέξτε να προλάβετε...!!

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το πως θα διατεθούν τα 2.500 έξτρα εισιτήρια που εξασφάλισε η ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, εξέδωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά: 

«Την Τετάρτη 27 Απριλίου τίθενται σε κυκλοφορία τα επιπλέον εισιτήρια που εξασφάλισε η ΠΑΕ ΑΕΚ ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.
Η διάθεσή τους θα γίνει από το εκδοτήριο του Ολυμπιακού Σταδίου επί της λεωφόρου Κύμης από τις 11.00 μέχρι την εξάντλησή τους. Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς έως 2 εισιτηρίων, τα οποία τιμώνται 40 ευρώ στη θύρα 30 και 25 ευρώ στη θύρα 33».

Επεισόδια με ΠΑΟΚτσήδες στο συλλαλητήριο του Ηρακλή!!

Πηγή: theplayer.gr
Όλα είναι έτοιμα για το συλλαλητήριο του Ηρακλή προκειμένου ο Γηραιός να πάρει την αδειοδότηση από την ομοσπονδία. Στις 19.30, υπήρξαν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βγήκαν από το σύνδεσμο Θύρα 4  περίπου 150 μέτρα μακριά από την Καμάρα και υπήρξαν συμπλοκές με φιλάθλους του Ηρακλή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ παραμένουν εκεί, τη στιγμή που το συλλαλητήριο είναι έτοιμο να ξεκινήσει…

Οι φίλαθλοι του Ηρακλή, οι οποίοι προσήλθαν στο χώρο μαζικά προερχόμενοι από το Κατσάνειο, όταν εισήλθαν στην Καμάρα, η αστυνομία που δεν είχε απομακρύνει τους ΠΑΟΚτσήδες, άρχισε να πετάει δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Κάπου εκεί ηρέμησαν και εκτονώθηκε προσωρινά η κατάσταση και οι φίλοι του Γηραιού άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Καμάρα.

Δείτε κατά τις 19.40 τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Καμάρα



Εδώ, οι φίλοι του Ηρακλή, κατά τις 20.15

«Θέλει να γυρίσει στα παλιά» ο Αρσάβιν!!

Τι κι αν το Γενάρη του 2009  ήρθε στο Λονδίνο σαν το «δεκάρι παλαιάς κοπής» που θα έδινε «πνοή» στο παιχνίδι της Άρσεναλ; Τι κι αν το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό(τέσσερα γκολ σε ένα ματς και μάλιστα μέσα στο Άνφιλντ);Τι κι αν αποτέλεσε μεταγραφή – ρεκόρ(δεκαπέντε εκατομμύρια λίρες)  για τα οικονομικά δεδομένα των «κανονιέρηδων»; Η συνέχεια της πορείας του Αντρέι Αρσάβιν στην Αγγλία δεν ήταν ανάλογη των (χρηματικών και αγωνιστικών) προσδοκιών.

Σε μόνιμη -σχεδόν- βάση, πλέον, ο Ρώσος δεν ταιριάζει στα πλάνα του Βενγκέρ και τελευταία του έκλαμψη ήταν η εμφάνιση του στον πρώτο προημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα, στο Έμιρεϊτς. Έτσι, η ομάδα με την οποία «έφτιαξε όνομα» ο διεθνής μέσος, η  Ζενίτ, εξέφρασε ενδιαφέρον για τον επαναπατρισμό του πρώην ηγέτη της ,αρχικά με τη μορφή δανεισμού και αργότερα με μόνιμη μετακίνηση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ρωσικού συλλόγου,  Ιγκόρ Κορνέφ, έκανε ανοιχτό κάλεσμα στον παίκτη της Άρσεναλ, λέγοντας : «Οι πόρτες της Ζενίτ είναι πάντα ανοικτές για τον Αντρέι».

Επιβεβαιώνουν για Ταϊβό οι Ιταλοί!!

Μετά την έγκυρη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe, η οποία πρώτη έκανε γνωστό πως ο Ταγέ Ταϊβό συμφώνησε προφορικά με τη Μίλαν, και ο ιταλικός Τύπος επιβεβαίωσε τη μεταγραφή. Όπως όλα δείχνουν, οι «ροσονέρι» ενισχύθηκαν σημαντικά σε μια θέση που «πονούσαν»…

Οι ιταλικές εφημερίδας, αλλά και τα σάιτ αναφέρουν πως ο παίκτης ήταν διακαής πόθος των Λίβερπουλ και Τσέλσι, αλλά η Μίλαν κινήθηκε γρήγορα και αθόρυβα και τον έκανε δικό της προτού οι ομάδες του Νησιού κινηθούν επίσημα για την απόκτηση του.

Ο παίκτης που σκόραρε το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Μαρσέιγ επί της Μονπελιέ στον τελικό κυπέλλου, αναμένεται να μεταβεί στο Μιλάνο με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Χάβος: «Συγκεντρωμένοι στο στόχο μας»

Ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει των υποχρεώσεων στα πλέι οφ, με τον Μάκη Χάβο να ζητά την απόλυτη συγκέντρωση των παικτών του στο στόχο που έχει θέσει η ομάδα, δηλαδή την πρώτη θέση στο σχετικό μίνι – πρωτάθλημα.
Το παρών έδωσαν όλοι οι παίκτες του Δικεφάλου και αφού πραγματοποίησαν το καθιερωμένο ζέσταμα, ακολούθησαν ασκήσεις ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης. Την ίδια ώρα οι Σαβίνι και Σταφυλίδης ακολουθησαν ατομικό πρόγραμμα. Πριν την προπόνηση ο Μάκης Χάβος μιλώντας στους ποδοσφαριστές του, μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ξεκινάμε την προετοιμασία μας για τα πλέι οφ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».
Να σημειωθεί ότι από την προπόνηση απουσίασαν οι Κάτσε και Πετρίσεβιτς, αφού μετέχουν στην αποστολή της β΄ ομάδας του ΠΑΟΚ, η οποία αγωνίζεται αύριο στην Αθήνα με τον Ατρόμητο.

Με το βλέμμα στο ΑΣΕΑΔ Άρης και ΠΑΟΚ!!

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πλέι οφ έχει ξεκινήσει, με τον πρώτο αγώνα του Παναθηναικού με το Περιστέρι να έχει οριστεί για την Πέμπτη, όμως Άρης και ΠΑΟΚ έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ΑΣΕΑΔ και την έφεση που έχουν καταθέσει οι «κίτρινοι» στην Πρωτόδικη απόφαση που δεν τους είχε δικαιώσει (ζητούσαν τον μηδενισμό του  ΠΑΟΚ για υπεράριθμους στον κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ τους αγώνα) ενώ παράλληλα έχουν καταθέσει και αίτημα στον ΕΣΑΚΕ για αναβολή των πλέι οφ.

Σύμφωνα με πηγές από τη Λίγκα το αίτημα του Άρη αφορά μόνο τα ζευγάρια 3-6 και 4-5, καθώς αν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ τότε θα αλλάξει η βαθμολογία με τον Άρη να είναι τρίτος και τον ΠΑΟΚ τέταρτος.

Ο ΕΣΑΚΕ από την πλευρά του είχε επικοινωνία με τους  ανθρώπους του ΑΣΕΑΔ ώστε να προχωρήσουν σε απόφαση για την συγκεκριμένη υπόθεση που εκδίκασαν στις 15 Απριλίου μιας και σύμφωνα με την νομοθεσία  (Νόμος 3057/2002) και όπως αναφέρεται στο άρθρο 46, παράγραφος 3: «Κανείς δεν ανακηρύσσεται πρωταθλητής και καμία βαθμολογική σειρά αγώνων δεν επι-κυρώνεται από το αρμόδιο αθλητικό όργανο,  εφόσον εκκρεμούν προσφυγές στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., σχετικές με τα αποτελέσματα αγώνων που επηρεάζουν το κύρος και την βαθμολογία τους». Καταλαβαίνει κανείς ότι αν δεν βγάλει απόφαση το ΑΣΕΑΔ, τότε ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να προχωρήσει στην αναβολή των πλέι οφ, τουλάχιστον για τα ζευγάρια 3-6 (ΠΑΟΚ-Καβάλα) και 4-5 (Άρης-Μαρούσι).

Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, περιμένουν την σχετική απόφαση την Πέμπτη, πριν το δ.σ. του ΕΣΑΚΕ. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά για την έκβαση της απόφασης. Η κάθε ομάδα θεωρεί ότι θα δικαιωθεί, με το ρεπορτάζ πάντως να δίνει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, δηλαδή στην απόρριψη της έφεσης του Άρη.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αγώνες του Παναθηναικού με το Περιστέρι αλλά και του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό Ρόδου δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μιας και ο Άρης στο αίτημα του κάνει λόγο για τα ζευγάρια 3-6 και 4-5.

Το κύπελλο φέρνει και 600.000 ευρώ!!

Προφανώς και η μόνο η ιδέα πως η ΑΕΚ  μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια και μετά από τόσο δύσκολη και περίεργη σεζόν θα βρεθεί αγκαλιά με ένα τρόπαιο, συνιστά εκ των πραγμάτων ένα ισχυρότατο κίνητρο και για τον προπονητή αλλά και για τους παίκτες. Και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση περί… κινήτρων περιττεύει.  Την Τετάρτη τα παραπάνω εισιτήρια.

Όμως η αλήθεια είναι πως η ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου, θα φέρει στους κιτρινόμαυρους μια σειρά από κέρδη. Ακόμα και με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Θα βάλει βλέπετε στο ταμείο της ομάδας, ένα ποσό το οποίο θα αγγίζει τις 600χιλιάδες Ευρώ. Τα μισά εξ αυτών αποτελούν το μπόνους που δίνει η ΕΠΟ στην κυπελλούχο ομάδα και τα άλλα μισά προέρχονται από τον χορηγό ΟΠΑΠ.

Φυσικά και με το ποσό των 600χιλιάδων η ΑΕΚ δεν λύνει το οικονομικό της πρόβλημα. Παίρνει όμως μια σημαντική ανάσα, σε μια εποχή που και το τελευταίο Ευρώ έχει την δική του σημασία. Ούτε βεβαίως αυτό το μπόνους μπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να αποτελέσει το πρώτο κίνητρο για τους κιτρινόμαυρους. Ωστόσο μέσα στα πολλά οφέλη που θα αποκομίσει η ΑΕΚ από την κατάκτηση αυτού του κυπέλλου, συμπεριλαμβάνεται και αυτή η σημαντική οικονομική ανάσα σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες για την ομάδα.

Πλήγμα στην Ίντερ με Στάνκοβιτς!!

Πλήγμα για την Ίντερ με τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς, καθώς ο τραυματισμός που υπέστη στο νικηφόρο 2-1 επί της Λάτσιο, ήταν τόσο σοβαρός όσο αναμενόταν.
Ο Σέρβος μέσος της Ίντερ, εξετάστηκε από τους γιατρούς του συλλόγου και διαπιστώθηκε ότι έχει «δευτέρου βαθμού θλάση στον αριστερό μηρό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ιατρικό δελτίο. Η συγκεκριμένη πάθηση, όπως έγινε γνωστό, απαιτεί αποθεραπεία για τουλάχιστον τρείς εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι ο Στάνκοβιτς θα χάσει την τελευταία κρίσιμη «στροφή» της χρονιάς για τους «Νερατζούρι»

Η Φλαμένγκο «καλεί» Ζέεντορφ!!

Η μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του Κλάρενς Ζέντορφ συνεχίζεται με την Φλαμένγκο να δείχνει νέο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ολλανδού.
Αναλυτικά, το συμβόλαιο του μέσου της Μίλαν λήγει με τους «ροσονέρι», το προσεχές καλοκαίρι. Έτσι, αρκετοί σύλλογοι έσπευσαν να έρθουν σε επαφή με τον Ζέεντορφ. Η Φλαμένγκο από τη μεριά της, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι έτοιμη να προβεί σε πρόταση για τον 35χρονο. Ο τελευταίος, δείχνει να μην βιάζεται να αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Μπλατ: «Υψηλό μπασκετικό IQ o Σχορτσανίτης»

Ιδιαίτερα έξυπνο άνθρωπο, εκτός από ταλαντούχο, χαρακτήρισε τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ενόψει της συμμετοχής της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, ο προπονητής της «ομάδας του λαού» αναφέρθηκε στον Έλληνα διεθνή σέντερ, τον οποίο είδε φέτος -όπως κατέθεσε- να κάνει εξαιρετικά πράγματα στην άμυνα, τα οποία θεωρεί πως δεν του είχαν ζητηθεί από κανέναν προπονητή πριν. Επιπλέον, ο Ντέιβιντ Μπλατ θα ήθελε να έχει καταλήξει ο τίτλος του κορυφαίου αμυντικού της διοργάνωσης στον «δικό του» Ντορόν Πέρκινς, αντί στον Δημήτρη Διαμαντίδη.
Αναφερόμενος στο αρχικό πλάνο του για τη Μακάμπι με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας το καλοκαίρι που πέρασε ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο ρόλο «κλειδί» του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.
«Εκτός από το να φέρω πίσω κάποια μεγάλα ταλέντα του μπάσκετ του Ισραήλ, όπως οι Λιόρ Ελιγιάχου και Ταλ Μπούρσταϊν και βέβαια να διατηρήσουμε τους ταλαντούχους παίκτες που είχαμε, δηλαδή τους Νταβίντ Μπλου, Γκάι Πνίνι, Γιανίβ Γκριν και Ντέρικ Σαρπ, ο δεύτερος στόχος ήταν να προσθέσουμε ένα παίκτη «στόχο», κάτι που έλειπε στη Μακάμπι τα τελευταία χρόνια. Θέλαμε μία δύναμη στη θέση του σέντερ για να μας βοηθήσει να θεμελιώσουμε το παιχνίδι μας και στα δύο μισά του παρκέ. Φέραμε τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που είχε τεράστια επίδραση και επίσης αποκτήσαμε τον Ρίτσαρντ Χέντριξ, ο οποίος αποτελεί σημαντική προσθήκη στην ομάδα».
Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος στην αναφορά του στον Έλληνα διεθνή σέντερ: «Ένα πράγμα που ίσως να μην καταλαβαίνει ο κόσμος για το «Σόφο» είναι πως πρόκειται για ένα πολύ πολύ έξυπνο παίκτη. Διαθέτει πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Τα διαφορετικά πράγματα που κάνουμε στη Μακάμπι απαιτούν σημαντική σκέψη από πλευράς παικτών και ιδιαίτερα από πλευράς των σέντερ. Ο «Σόφο» έχει κάνει πράγματα φέτος στην άμυνα που νομίζω πως δεν του είχαν ζητηθεί ποτέ στο παρελθόν. Και τα έχει κάνει εκπληκτικά καλά. Όπως είπα, πέρα από το φυσικό ταλέντο του είναι και ένας ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος».
Ο πρώην προπονητής του Άρη, Ντέιβιντ Μπλατ, αναφέρθηκε και σε έναν ακόμη Έλληνα παίκτη… τον Δημήτρη Διαμαντίδη! «Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Δημήτρη Διαμαντίδη και θεωρώ πως είναι μέσα στους κορυφαίους παίκτες της Ευρωλίγκα όλων των εποχών. Πιστεύω, όμως, πως ο Ντορόν Πέρκινς άξιζε φέτος τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού της διοργάνωσης. Τα πράγματα που έκανε στην άμυνα ήταν εκπληκτικά και νόμιζες ότι ήταν παντού. Ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε στην ατομική άμυνα με το να «σβήνει» τον κορυφαίο παίκτη του αντιπάλου και παράλληλα ήταν παίκτης «κλειδί» στο ομαδικό pressing. Δυστυχώς η απώλειά του είναι τεράστια για εμάς και δεν είμαστε η ίδια ομάδα χωρίς αυτόν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε προσαρμογές ώστε να νικάμε και χωρίς τον Ντορόν, όπως κάναμε και όταν τον χάσαμε εν μέσω πλέι οφ».

Πολλά τα προβλήματα για Μπαρτσελόνα!!

Σαν να μην έφτανε για την Μπαρτσελόνα η ήττα στο Κύπελλο από τη Ρεάλ, τα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει του νέου Clasico για το Champions League αυξάνονται μέρα με τη μέρα.
Μετά τον τραυματισμό του Αντριάνο, ο Μάξγουελ έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο Αντρές Ινιέστα δεν έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης και η συμμετοχή του, τουλάχιστον στην αρχική ενδεκάδα, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ο Ισπανός άσος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο, όμως θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, καθώς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Αναλυτικά η αποστολή της Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Πίντο, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μιλίτο, Μοντόγια, Τσάβι, Ινιέστα, Μασεράνο, Κειτά, Μπούσκετς, Τιάγκο, Φοντάς, Σέρχι Ρομπέρτο, Βίγια, Πέδρο, Αφελάι, Γεφρέν, Μέσι.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Γενική είσοδος 15 ευρώ με Καβάλα!!

Η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε στο παιχνίδι με την Καβάλα να βάλει γενική είσοδος 15 ευρώ και η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει αύριο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 θα διατίθενται τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Καβάλα που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 και ώρα 7μ.μ, για την πρώτη φάση των πλέι οφ του Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΟΠΑΠ της Α1. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, την υψηλότερη θέση των τελευταίων 12 ετών και συνεχίζει την μεγάλη προσπάθειά του σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ καλεί όλους τους φιλάθλους να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ τα εισιτήριά τους και παράλληλα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, για να μην είναι ποτέ ξανά μόνη της η ομάδα μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Η γενική είσοδος είναι 15€.
Οι τιμές των εισιτηρίων για τη θύρα των επισήμων είναι:
50€ (VIP 1 & 4)
100€ (VIP 2 & 3)
Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει από τα γραφεία και την «μπουτίκ» της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena ως εξής:
Τετάρτη – Παρασκευή (10.00 – 20.00)
Σάββατο (16/4) από τις 10.00 μέχρι και την ώρα έναρξης του αγώνα».

Οι διαιτητές στο Europa League!!

Ο Μπιόρν Κούιπερς θα είναι ο διαιτητής στο πιο σημαντικό ματς του Γιουρόπα Λιγκ, ανάμεσα στην Πόρτο και την Βιγιαρεάλ στο Ντραγκάο.
Παράλληλα στο άλλο παιχνίδι ρέφερι θα είναι ο Κρεγκ Τόμσον. Ο 38χρονος Ολλανδός διαιτητής έχει σφυρίξει φέτος το νικηφόρο ματς με την Βιγιαρεάλ κόντρα στη Λεβερκούζεν (2-1). Από την άλλη, ο Σκωτσέζος Τόμπσον που θα διευθύνει τον αγώνα της Μπενφίκα με την Μπράγκα στο «Ντα Λουζ» είχε διαιτητεύσει τους «αετούς» φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ στο εντός έδρας ματς με τη Λιόν (4-3).

«Όχι» Κατσαμπή στο συνδρομητικό κανάλι!!

Ο αρχηγός του Ηρακλή, Τάσος Κατσαμπής προσκλήθηκε από το συνδρομητικό κανάλι να λάβει μέρος σε εκπομπή που θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα, στην οποία θα μοιραστούν τα βραβεία στους καλύτερους ανά κατηγορία της φετινής χρονιάς.
Ωστόσο, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αρνήθηκε ευγενικά σε ένδειξη των όσων διαδραματίζονται σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης. «Ως μέλος της οικογένειας του Ηρακλή, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να μετάσχω σε τέτοιες διαδικασίες, την ώρα, που κάποιοι παίζουν με το μέλλον του Συλλόγου μου» ήταν η τοποθέτηση του Κατσαμπή με τους ανθρώπους της Nova να εκφράζουν την κατανόηση τους στην απόφαση του.

Η ομιλία του Χάβου και η επίσκεψη του Χατζόπουλου

Με ομιλία… πυξίδα από τον Μάκη Χάβο για τη συνέχεια των πλέι οφ ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ με την πρώτη προπόνηση μετά τις ημέρες του Πάσχα στη Σουρωτή. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε με έμφαση στους παίκτες του ότι πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους για την πρώτη θέση στα πλέι οφ. "Ξεκινάμε την προετοιμασία μας για τα πλέι οφ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας", είπε χαρακτηριστικά.

Το παρών στην προπόνηση έδωσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αφού σε κανέναν δεν είχαν δοθεί επιπλέον μέρες άδειας. Οι Μίρκο Σαβίνι και Κώστας Σταφυλίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί στην προπόνηση του ΠΑΟΚ έδωσε το παρών και ο Θανάσης Χατζόπουλος, ο οποίος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις με τον Θόδωρο Ζαγοράκη για να αναλάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.
Ο νεαρός επιχειρηματίας ήταν παρέα με τον Παναγιώτη Ποικιλίδη και τον Σπύρο Μηλιορίδη. Όταν του τέθηκε η ερώτηση από τους δημοσιογράφους που είναι παρόντες στη Σουρωτή, σχετικά με το ενδεχόμενο της εμπλοκής του αρκέστηκε να πει: "Αν υπάρχει κάτι οριστικό θα το πληροφορηθείτε από την ΠΑΕ".
 

Ανεβάζει τους τόνους ο Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους πριν από τo clasico για το Champions League και δήλωσε ότι ο Γκουαρδιόλα είναι ο μοναδικός προπονητής που κριτικάρει τις σωστές αποφάσεις των διαιτητών.
Απολαυστικός ο Πορτογάλος μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Μέχρι στιγμής υπήρχαν δύο γκρουπ προπονητών. Ένα πολύ μικρό που είχε αποφασίσει να μη σχολιάζει τις αποφάσεις των διαιτητών και ένα άλλο μεγαλύτερο, στο οποίο ανήκω και εγώ, που κριτικάρει τους διαιτητές όταν κάνουν σοβαρά λάθη. Άνθρωποι σαν εμένα πολλές φορές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, όμως δεν διστάζουν να δώσουν συγχαρητήρια σε έναν συνάδελφό τους που κάνει πολύ καλή δουλειά. Τώρα, υπάρχει και ένα τρίτο γκρουπ προπονητών, που αποτελείται μόνο από τον Γκουαρδιόλα, οι οποίοι κριτικάρουν τις σωστές αποφάσεις ενός διαιτητή. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ κάτι παρόμοιο, να κριτικάρει κάποιος τον διαιτητή πριν καν γίνει το παιχνίδι. Στην πρώτη του σεζόν έζησε με το σκάνδαλο του Στάνφορντ Μπριτζ και ήταν ευτυχισμένος. Τότε η ομάδα μου είχε μείνει και πάλι με δέκα παίκτες. Φέτος, αντιμετώπισε την Άρσεναλ και όλοι είδαν τι συνέβη, ενώ τώρα άσκησε κριτική σε έναν βοηθό για μία πολύ δύσκολη και σωστή απόφασή του», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Πορτογάλου.
Για τη δήλωση του Γκουαρδιόλα ότι θα προτιμούσε να είναι διαιτητής κάποιος συμπατριώτης του, ο Μουρίνιο σχολίασε ότι δεν είναι φίλος με κανένας διαιτητή:

«Ελπίζω οι παίκτες να βοηθήσουν τον Σταρκ και να κάνει καλό παιχνίδι. Δεν είμαι φίλος με τους διαιτητές. Τους ασκώ κριτική όταν κάνουν λάθη απέναντι στην ομάδα μου. Έχασα έναν ημιτελικό του Champions League από ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Αν όμως τα πάει καλά θα το πω. Ο μοναδικός διαιτητής με τον οποίο μπορώ να πω ότι είμαι φίλος είναι Μαρκ Χάσλεϊ, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Δε θέλω τυχόν λάθη να ευνοήσουν την ομάδα μου και ελπίζω και οι δύο πλευρές να είναι ευχαριστημένες μετά το παιχνίδι», τόνισε.
Για το γεγονός ότι πολλοί παίκτες του κινδενεύουν να χάσουν τον επαναληπτικό λόγω καρτών:

«Όλοι γνωρίζουμε πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Δε θα αναλύσω τους λόγους που κάποιων οι κάρτες διαγράφονται και οι δικές μας όχι».
Για το αν κάποια από τις δύο ομάδες θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου:
«Δεν μπορώ να γνωρίζω την κατάσταση που θα βρίσκονται. Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική και κάθε ομάδα έχει τη δική της ιστορία. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν κάτι το εκπληκτικό, όμως δεν πρέπει να επηρεαστούμε».
Όταν ρωτήθηκε ποιο σκορ προτιμά, σχολίασε ότι σε παιχνίδια ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες τα πάντα είναι ανοιχτά:
«Δεν υπάρχει αποτέλεσμα ασφαλείας. Απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Κερδίσαμε την Τότεναμ με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι και αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στον επαναληπτικό. Η φυσιολογική εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό, όμως πολλές φορές συμβαίνουν κάποια αναπάντεχα πράγματα. Για εμάς ήταν το 5-0 του πρώτου γύρου. Αν είμαστε καλύτεροι και δεν κερδίσουμε, δε θα το αντέξω. Αν, όμως, είναι καλύτεροι και έρθουμε ισοπαλία, θα είναι ευχαριστημένος», ανέφερε.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχρισε φαβορί για την πρόκριση τη Ρεάλ, κάτι με το οποίο δε συμφωνεί ο Μουρίνιο:

«Αν πιστεύει ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί, τότε ρωτήστε εκείνον. Εγώ έχω τη δική μου άποψη για το ποιος είναι το φαβορί και κατά τη γνώμη μου δεν είναι κανένας. Ίσως αύριο μετά το τέλος του αγώνα να μπορούμε να πούμε ποιος έχει το προβάδισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το αν η ομάδα του είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία της «βασίλισσας»:

«Ίσως. Είμαι γεννημένος το 1963 και άρχισα να καταλαβαίνω το παιχνίδι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70».

Τέλος, όταν ένας δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι αποχωρεί από μία ομάδα μόλις κατακτήσει το Champions League, η απάντηση του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν:

«Εδώ δεν το έχω κερδίσει».

Νέες αποκαλύψεις, νέο σοκ!

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για το βρώμικο ελληνικό πρωτάθλημα ποδoσφαίρου και πλέον το μόνο που απαιτείται είναι απαντήσεις!
Νέες αποκαλύψεις, νέο σοκ!
Στην ιστοσελίδα της εκπομπής «Δίκη της Δευτέρας» του Κυριάκου Θωμαϊδη αποκαλύπτονται δύο έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ομάδα της Σούπερ Λίγκας αγωνιζόταν κανονικά στη Σούπερ Λίγκα κι έκανε μεταγραφές τον Ιανουάριο, παρότι η διάρκεια της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας είχε εκπνεύσει.

Στο φωτογραφίες που δημοσιεύονται μπορείτε να δείτε ότι η φορολογική ενημερότητα ήταν 6μηνης ισχύος από τις 11 Ιουνίου 2010, ενώ η φορολογική ήταν 4μηνης ισχύος από την ίδια ημερομηνία.

Το όνομα της ομάδας δεν αναφέρεται, αλλά τα ερώτημα που κατατίθενται είναι εύλογα.

Αν έγιναν μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου, χωρίς να ανανεωθούν οι ενημερότητες υπάρχει αλλοίωση και νοθεία του πρωταθλήματος;

Όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της ΕΠΟ;


Κύριοι, τελείωσε πλέον η περίοδος του κουκουλώματος. Απαντήσεις υπάρχουν; Αν ναι, να τις ακούσουμε.

Το site που κάνει τις αποκαλύψεις πάντως, δεσμεύεται να δημοσιεύσει το όνομα της ομάδας την προσεχή Τετάρτη, σε περίπτωση που δε το κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.
Δείτε παρακάτω τα αποκαλυπτικά έγγραφα...

Από Τετάρτη τα διαρκείας του ΠΑΟΚ!

Στη διάθεση των φίλων του ΠΑΟΚ θα τεθούν από την Τετάρτη 27 Απριλίου τα εισιτήρια διαρκείας ενόψει των play-off, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ. Όπως γνωστοποιείται από την ανακοίνωση του «δικέφαλου του Βορρά» οι κάτοχοι διαρκείας (της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος) θα έχουν διορία να ανανεώσουν τις κάρτες τους μέχρι τις 4 Μαΐου.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 θα λειτουργούν τα εκδοτήρια της Τούμπας για την πώληση των μίνι-διαρκείας για τα Play off.

Οι κάτοχοι διαρκείας τη σεζόν 2010-2011 θα μπορούν από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 04 Μαΐου να ανανεώσουν τη θέση τους προσκομίζοντας την κάρτα διαρκείας τους και την αστυνομική τους ταυτότητα. Από τις 05 Μαΐου οι θέσεις κατόχων διαρκείας που δεν ανανεώθηκαν, θα απελευθερωθούν προς πώληση σε οποιονδήποτε φίλαθλο. Παράλληλα με τις ανανεώσεις τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 27Απριλίου και για την πώληση των θέσεων που δεν αντιστοιχούν σε κατόχους διαρκείας.

Ώρες Λειτουργίας Εκδοτηρίων:
Δευτέρα - Σάββατο: 09:00 - 17:00
Εκτός από τα εκδοτήρια, η ανανέωση των κατόχων διαρκείας αλλά και η πώληση θα είναι εφικτή και μέσω ίντερνετ.

Η αγορά ή ανανέωση εισιτηρίου για τα Play off από τα εκδοτήρια του γηπέδου δεν θα είναι εφικτή μέσω πιστωτικής κάρτας. Όπως είχε ήδη επισημανθεί κατά τη διάρκεια της πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας, οι κάτοχοι θέσεων VIP δεν θα χρειαστεί να ανανεώσουν το εισιτήριο διαρκείας τους εφόσον σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες των Play off.

Επισημαίνεται ότι για τους αγώνες των Play off δεν θα κυκλοφορήσουν προσκλήσεις».

Καμαρά: «Είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε το Κύπελλο»

Έτοιμοι να γράψουν ιστορία κατακτώντας το Κύπελλο, είναι όλοι στον Ατρόμητο. Κάτι που τόνιζαν και οι  παίκτες που μίλησαν στη Media Day των Περιστεριωτών. Πιο αισιόδοξος από όλους είναι ο Ανρί Καμαρά, ο οποίος εμφανίστηκε με νέο λουκ. 

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είχε ξυρίσει το κεφάλι του και στο πίσω μέρος σχηματιζόταν ο αριθμός 7, ο οποίος είναι ο τυχερός του. Μάλιστα, δήλωσε σίγουρος για την κατάκτηση του τροπαίου, αφού όπως τόνισε «αισθάνομαι καλά και όταν συμβαίνει αυτό, ο Ατρόμητος κερδίζει».

 Από την μεριά του ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης έλεγε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του μπορούν να γράψουν ιστορία. 

Μιχαηλίδης: «Μπορούμε να γράψουμε ιστορία»

«Δουλεύαμε όλη την βδομάδα για να είμαστε έτοιμοι. Είναι ένα παιχνίδι-σταθμός για την ομάδα και θωρώ πως το Σάββατο το βράδυ θα είμαστε έτοιμοι".

Για τις πιθανότητες του Ατρόμητου: «Δεν υπάρχουν φαβορί. Είναι ένα παιχνίδι 90 ή 120 λεπτών και όποιος θέλει πιο πολύ θα το πάρει. Ξέρουμε την ΑΕΚ. Είναι πρόκληση για εμάς ο τελικός και μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Να φέρουμε το Κύπελλο στο Περιστέρι».

Για το πέρασμά του από την ΑΕΚ: «Είμαι παίκτης του Ατρόμητου τα τελευταία έξι χρόνια και ελπίζω να κερδίσει ο Ατρόμητος το Κύπελλο. Είμαστε επαγγελματίες».
Για το κίνητρο της ομάδας: «Πιστεύω πως εμείς το θέλουμε πιο πολύ το Κύπελλο, καθώς δεν ξέρω πότε ο Ατρόμητος θα βρεθεί και πάλι στον τελικό  του θεσμού».
Για το αν έχει άγχος ο Ατρόμητος: «Το άγχος για εμάς είναι μικρότερο. Αυτό πρέπει να ρωτήσετε τους παίκτες της ΑΕΚ. Εμείς είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε ένα παιχνίδι τελικό».

Για το αν είναι έτοιμοι ψυχολογικά: «Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς και μας δημιούργησε άγχος στο πρωτάθλημα, γιατί το σκεφτόμασταν, γιατί το περιμέναμε πολύ».

Καμαρά: «Σίγουρος για την κατάκτηση του Κυπέλλου»

«Όταν αισθάνομαι καλά, ο Ατρόμητος κερδίζει. Και τώρα αισθάνομαι καλά αλλά θα πάρουμε το Κύπελλο».

Πάει για Ρουίζ η Βιγιαρεάλ

Την καρδιά όλων στα «κίτρινα υποβρύχια», έχει κλέψει ο επιθετικός της Τβέντε, Μπράιαν Ρουίζ με τις εμφανίσεις του, τόσο στα εγχώρια όσο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Κοσταρικανός αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την επιθετική γραμμή των Ισπανών που βρίσκονται στην αγορά για τον αντικαταστάτη του Τζουζέπε Ρόσι που πιθανότατα θα εγκαταλείψει το «Μαδριγάλ» το καλοκαίρι.

Ο Ρουίζ έχει εντυπωσιάσει φέτος στην Eredivisie αλλά και στο Europa League και ήδη έχει γίνει στόχος πολλών μεγάλων κλαμπ.    

Πάει για Κίβου η Νάπολι

Για την απόκτηση του Κρίστιαν Κίβου θα κινηθεί η Νάπολι κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, υποστηρίζουν ιταλικά δημοσιεύματα.

Ο πρόεδρος των «παρτενοπέι», Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, θέλει να ενισχύσει την άμυνα της ομάδας του, έχοντας ήδη φέρει από τον Γενάρη στην ομάδα τον Βίκορ Ρουίθ και συμφωνήσει με την Εστουδιάντες για τον Φεντερίκο Φερνάντεζ.

Η ιταλική ομάδα θεωρεί ότι ο Κίβου είναι ιδανικός για ενίσχυση των... μετόπισθεν, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο, αλλά και στην αριστερή πλευρά.

Το κλίμα για τον αμυντικό στην Ίντερ δεν είναι το καλύτερο δυνατό, με τα πειθαρχικά του παραπτώματα να έχουν φέρει στα... όριά της τη διοίκηση των «νερατζούρι».

Η έλευση του Αντρέα Ρανόκια και η επιστροφή του Νταβίντε Σαντόν που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή δανεικός στην Τσεζένα οδηγούν τον Ρουμάνο προς την έξοδο και η Νάπολι εμφανίζεται έτοιμη να του δώσει νέα... ποδοσφαιρική στέγη.

Κατέθεσε την έφεση ο Ηρακλής

Όπως είχε προγραμματιστεί, η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε, σήμερα  στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ το κείμενο της έφεσης για δευτεροβάθμια εξέταση του φακέλου της αδειοδότησης.

Στην διάθεση της επιτροπής τίθεται και η μελέτη βιωσιμότητας της ΠΑΕ, την οποία εκπόνησε αναγνωρισμένος και εξειδικευμένος Οίκος σε θέματα οικονομικών μελετών και ερευνών. Απομένει ο καθορισμός ημέρας και ώρας εξέτασης του φακέλου από την δευτεροβάθμια επιτροπή, ώστε να βρεθούν ενώπιόν της η διοικητική και νομική αντιπροσωπεία του επίσημου Ηρακλή

Η άρνηση του Κατσαμπή

Ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Κατσαμπής, εκλήθη από εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου της Nova (επίσημoς Media Partner της Super League), προκειμένου να αποτελέσει μέλος ολιγομελούς επιτροπής ποδοσφαιριστών, η οποία θα επιλέξει τα διάφορα 'bests' των κατηγοριών, που αφορούν στην διοργάνωση της Super League 2010-2011. Ο αρχηγός του ΗΡΑΚΛΗ, σε μία κίνηση συμβολισμού, ενάντια στην περιπέτεια της αδειοδότησης, την οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά περνά ο Σύλλογος και μάλιστα αδίκως, αρνήθηκε ευγενικά την τιμητική συμμετοχή του στην εν λόγω επιτροπή. 'Ως μέλος της οικογένειας του ΗΡΑΚΛΗ, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να μετάσχω σε τέτοιες διαδικασίες, την ώρα, που κάποιοι παίζουν με το μέλλον του Συλλόγου μου', ήταν η τοποθέτηση του Τάσου Κατσαμπή, με την πλευρά των ιθυνόντων της Nova να επιδεικνύει απόλυτη κατανόηση στην επιθυμία του 'κυανόλευκου' αρχηγού.




Παρών ο Πρόεδρος του Γ.Σ.

Από νωρίς το πρωί,  πραγματοποιούνται συσκέψεις στα Γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα, μεταξύ των διοικούντων, των νομικών, των οικονομικών και των διοικητικών στελεχών, που εμπλέκονται στο θέμα της αδειοδότησης. Αντικείμενο, βεβαίως, η εκπροσώπηση της ΠΑΕ ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής κατά την εξέταση του φακέλου, διαδικασία για την οποία η 'γαλάζια' πλευρά φιλοδοξεί να είναι άριστα προετοιμασμένη. Στις σημερινές επαφές έλαβε μέρος και ο Πρόεδρος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, κ. Κωνσταντίνος Γωγάκος, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα θέματα, που αφορούν στην αδειοδότηση, δηλώνοντας και την προσωπική συμμετοχή του στην προσπάθεια, όπως και όλου του Ερασιτέχνη.



Με Κιλκισιακό

Στο περιθώριο του μέγιστου θέματος της αδειοδότησης, η ομάδα από σήμερα (26/04) επανέρχεται σε προπονησιακή δραστηριότητα στην Μίκρα. Μάλιστα, αύριο, Τετάρτη 27/04, στις 17:00, στο Κιλκίς, θα δώσει το δεύτερο φιλικό παιχνίδι της μετα-αγωνιστικής περιόδου, με αντίπαλο την ομάδα του Κιλκισιακού, που αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική.

Η Ρεάλ στον τελικό, λέει το χταπόδι Ίκερ

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του θεσμού, σύμφωνα με την πρόβλεψη του γνωστού μας πλέον χταποδιού Ίκερ!

Έχοντας κάνει μέχρι στιγμής το 2 στα 2, προβλέποντας ότι το Clasico του πρωταθλήματος θα λήξει ισόπαλο και ότι η Ρεάλ θα κατακτήσει το Copa del Rey, ο Ίκερ πάει για το 3 στα 3!

Το συμπαθές μαλάκιο του ενυδρείου Sea Life στη Μάλαγα κλήθηκε ξανά να μαντέψει τον τελικό νικητή της διπλής αυτή τη φορά μονομαχίας και επέλεξε τον κύλινδρο με το έμβλημα της «Βασίλισσας», γεμίζοντας αισιοδοξία τους οπαδούς της!

Βέβαια, η απόφαση δεν ήταν εύκολη, καθώς του πήρε 20 λεπτά να επιλέξει τον κύλινδρο, αμφιταλαντεύτηκε, αλλά τελικά αφού πήρε τον... χρόνο του επέλεξε την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, με τους ειδικούς να θεωρούν ότι η δυσκολία του να μαντέψει τον νικητή καταδεικνύει ότι οι δύο ημιτελικοί θα είναι αμφίρροποι και συγκλονιστικοί.

Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη και μένει να δούμε αν σε δύο εβδομάδες ο Ίκερ θα έχει πέσει ξανά μέσα

«Επιλογή ζωής η Άρσεναλ»

O βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και νυν τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών της Άρσεναλ (Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα) Λάκης Παπαϊωάννου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την λειτουργία των Ακαδημιών του αγγλικού συλλόγου, ενώ ευχήθηκε όλα να πάνε κατ’ ευχήν με τον Ηρακλή.
«Δεν σου χαρίζουν τίποτα εκεί, όλα τα κερδίζεις με την αξία σου. Όταν κάνεις επιλογές ζωής, δεν βάζεις κάποιον δηλαδή να σε βάλει σε μία θέση, στηρίζεσαι στον εαυτό σου. Για μένα ήταν δικαίωση. Δεν μ’ αρεσει να κανω κριτική και να σχολιάζω, γιατί αυτό είναι το μόνο εύκολο. Κοιτώω μπροστά και με ενδιαφέρει να βοηθήσω τον χώρο του ποδοσφαίρου, στον οποίο οφείλω τα πάντα. Όταν έχεις υγιείς σκέψεις και δεν συμβιβάζεσαι κάνεις αυτές τις επιλογές ζωής», είπε αρχικά για να προσθέσει:
«Είμαι τυχερός γιατί τώρα, σε συνεργασία με την Ακαδημία της Άρσεναλ κάνουμε κάτι με την Ίντερ. Αύριο ξεκινάει το τουρνουά στην Αθήνα, που μπορεί κάθε παιχνίδι να παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά για το ποδόσφαιρο από εξιδικευμένους ανθρώπους. Θα μάθουν όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και το πως πρέπει να συμπερφέρονται, να σέβονται τους διαιτητές, τους συμπαίκτες τους, τους αντιπάλους».
«Έχω πάει και στην Αγγλία, βρέθηκα με τον Βενγκέρ και τους συνεργάτες του. Μου είπαν ότι θέλουν να παρακολουθώ μικρούς παίκτες σε ηλικία. Έχω δει πολλούς ποδοσφαιριστές στα Βαλκάνια, θα δω κι άλλους το καλοκαίρι. Είναι απίστευτο. Παντού υπάρχουν άνθρωποι της Άρσεναλ που βλέπουν ποδοσφαιριστές», ενώ κλείνοντας έστειλε και την δική ευχή:
«Εύχομαι να μην ζήσουμε τα περσινά με τον Ηρακλή. Εύχομαι το θέμα της αδειοδότησης να τελειώνει γρήγορα. Εμείς σαν βετεράνοι του Ηρακλή είμαστε πάντα κοντά»

Αναβλήθηκε το φιλικό με τα Γιάννινα

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα ενημέρωσε σήμερα την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι λόγω προβλημάτων που προέκυψαν με τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων το φιλικό παιχνίδι της Πέμπτης πρέπει να αναβληθεί, όπως και τελικά αποφασίστηκε να γίνει.

Έτσι οι κιτρινόμαυροι δεν θα μεταβούν στα Γιάννενα και θα αναζητήσουν άλλο αντίπαλο, είτε για την προσεχή Πέμπτη είτε για την επόμενη εβδομάδα.

Κρίσταλ Πάλας υπέρ… Πανιώνιου!

«Αδερφός» θα πει να συμπαραστέκεσαι στον διπλανό σου, όταν εκείνος αντιμετωπίζει προβλήματα…

Άλλωστε, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το πανό που αναρτήθηκε από μερίδα φιλάθλων της αγγλικής Κρίσταλ Πάλας, κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο τη Λιντς.

Με αφορμή τις δύσκολες ώρες που περνά ο σύλλογος του Πανιώνιου λόγω της μη αδειοδότησής του, οι φίλοι της βρετανικής ομάδας σήκωσαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση «121 χρόνια ιστορίας χρίζουν σεβασμού. Δικαίωση στον Πανιώνιο»!

Γεγονός που έλαβε χώρα, καθώς οι δύο «κυανέρυθρες» μεριές είναι μεταξύ τους αδερφοποιημένες…

Κασίροφ: «Πρόκληση για μένα ο Άρης»

Παίκτης του Άρη είναι και επίσημα ο Ανατόλι Κασίροφ (δεξιά στη φωτογραφία), ο οποίος και ανακοινώθηκε επίσημα από την ΚΑΕ Άρης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ανατόλι Κασίροφ, με τον 24χρονο Ρώσο σέντερ να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κιτρίνους», έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
WHO IS WHO
Όνομα: Anatoly Kashirov
Ημερομηνία γέννησης: 19 Μαΐου 1987
Εθνικότητα: Ρωσική
Ύψος: 2,15
Θέση: Σέντερ
Προηγούμενες ομάδες: Γουόλτερ Τάϊγκερς(Γερμανία, 2010-2011), Mitteldeutscher BC Weissenfels (Γερμανία, 2009-2010), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία, 2009-2010, pre-season), Universitet-Yugra Surgut (Ρωσία, 2008-2009), Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία, 2008-2009), CSKA-Trinta Moscow(Ρωσία, 2007-2008), ΤΣΣΚΑ Μόσχας(Ρωσία, 2007-2008), CSKA-Trinta Moscow(Ρωσία 2006-2007), ΤΣΣΚΑ Μόσχας( Ρωσία, 2006-2007), CSKA-Trinta Stars(Ρωσία, 2005-2006), ΤΣΣΚΑ Μόσχας(Ρωσία, 2005-2006), ΤΣΣΚΑ Μόσχας( Ρωσία, 2004-2005, 2003-2004), Sdiushor Trinta(2001-2002).
Οι κυριότερες διακρίσεις του:
-Συμμετοχή στην Εθνική ομάδα Νέων της Ρωσίας το 2005 και το 2007
-Συμμετοχή στην Εθνική ομάδα Εφήβων της Ρωσίας το 2005
-Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα Εφήβων της Ρωσίας το 2005
-Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα Νέων της Ρωσίας το 2006
-Πρωταθλητής Ρωσίας το 2007 και το 2008
-Κυπελλούχος Ρωσίας το 2007
-Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα Νέων της Ρωσίας το 2007
-Πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2008
-Ασημένιο μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα το 2009
Τα στατιστικά του:
2010-2011/ Γουόλτερ Τάϊγκερς(Γερμανία):
Γερμανικό πρωτάθλημα: 13.0 πόντους (70.8% 1π., 54.8% 2π.), 5.3 ρ.,σε 34 αγώνες.
2009-2010/ Mitteldeutscher BC Weissenfels (Γερμανία):
Γερμανικό πρωτάθλημα: 12.0 πόντους (72.7% 1π., 52.1% 2π.), 4.1 ρ.,σε 34 αγώνες.
2008-2009/ Universitet-Yugra Surgut (Ρωσία):
Ρωσικό πρωτάθλημα: σε 9 αγώνες είχε 4.3 πόντους και 1.8 ριμπάουντ.
2008-2009/ Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία):
Ρωσικό πρωτάθλημα: σε 7 αγώνες είχε 1.7 πόντους και 1.6 ριμπάουντ.
2007-2008/CSKA-Trinta Moscow (Ρωσία):
Higher League: σε 13 αγώνες είχε 4.4 πόντους και 2.4 ριμπάουντ.
2007-2008/ ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία):
Ρωσικό πρωτάθλημα: 16.3 πόντους (60.9% 1π., 50.5% 2π.), 12.9 ρ.,1.1 κλ., 1.0 κόψ. σε 8 αγώνες.
Ευρωλίγκα: σε 8 αγώνες είχε 1.9 πόντους
2006-2007/ ΤΣΣΚΑ Μόσχας(Ρωσία):
Ρωσικό πρωτάθλημα: σε 26 αγώνες είχε 3.5 πόντους και 1.6 ριμπάουντ.
2005-2006/CSKA-Trinta Stars (Ρωσία):
Higher League: σε 13 αγώνες είχε 10.7 πόντους (64% 1π., 59% 2π.), 6.5 ριμπάουντ
2005-2006/ ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία):
Ρωσικό πρωτάθλημα: σε 11 αγώνες είχε 1.0 πόντους και 1.6 ριμπάουντ
Ευρωλίγκα: σε 5 αγώνες είχε 1.4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ
«Πρόκληση για μένα ο Άρης»
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Άρη ο Ρώσος σέντερ είπε: «Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μένα το γεγονός ότι ήρθα να αγωνιστώ σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία και σε ένα Σύλλογο που τον γνωρίζουν όλοι. Είναι εξίσου σημαντικό για μένα να παίξω με τον Άρη στα πλέι οφ και να συμμετέχω στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα αρχής γενομένης από τον αγώνα του Σαββάτου με το Μαρούσι στην έδρα μας. Από εκεί και πέρα θα βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα» και συμπλήρωσε:
«Έχω ακούσει ότι τόσο οι συμπαίκτες μου όσο και οι προπονητές μου είναι πολύ καλοί και πολύ συνεργάσιμοι και θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Αναφερόμενος στον κόσμο του Άρη είπε: «Μου έχουν πει ότι οι φίλαθλοι του Άρη αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα μας σε κάθε της προσπάθεια. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι εκπληκτική και περιμένω να την απολαύσω στον πρώτο μου εντός έδρας αγώνα».

Παραλίγο ξύλο με Λίνεν!

Πρωτοφανές κρούσμα απειθαρχίας στο γερμανικό ποδόσφαιρο με τον αρχηγό της Αρμίνια, Ρούντιγκερ Κάουφ να απειλεί τον Έβαλντ Λίνεν επειδή τον αντικατέστησε!Οι σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της Φορτούνα Ντίσελντορφ με την Αρμίνια Μπίλεφελεντ.

Συγκεκριμένα στο 75΄, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου, βλέποντας την ομάδα του να χάνει με 2-0 αποφάσισε να αντικαταστήσει τον 36χρονο μέσο.
Ο Κάουφ όχι μόνο δεν συμφώνησε με την απόφαση του προπονητή του, αλλά πέταξε το περιβραχιόνιο, έβγαλε τη φανέλα του, εκστόμισε μερικά "γαλλικά" στον έμπειρο τεχνικό, ενώ λίγο έλειψε και να κινηθεί εναντίον του! Ήταν τέτοιος ο εκνευρισμός του που προτίμησε να μην καθίσει καν στον πάγκο.

"Υπήρχαν αρκετοί λόγοι για τούτη την αντίδραση μου, που δεν θα ήθελα να αναλύσω δημοσίως. Πάντως δεν τον έβρισα. Γνωρίζω πως λόγω του ρόλου μου δεν θα έπρεπε να συμβεί. Ζήτησα συγνώμη από όλη την ομάδα, ενώ το συζήτησα και με τον Λίνεν. " ισχυρίστηκε ο άσος της Αρμίνια.




Δηλώσεις έκανε και ο Έβαλντ Λίνεν επιχειρώντας πάντως να κρατήσει χαμηλούς τόνους. "Είναι προφανές πως δεν θα πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Δεν είμαι πολύ ευαίσθητος ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό σπορ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γερμανικός σύλλογος βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 13 βαθμούς.  

"Παζάρι" για Σικαμπάλα

Η Άντερλεχτ προσφέρει στην Ζάμαλεκ 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Αιγύπτιου πρώην άσου του ΠΑΟΚ, Μαχμούντ Αμπέλ Ραζίκ Σικαμπάλα ενώ οι απαιτήσεις της ομάδας του φτάνουν τα 4,5 εκατ. ευρώ.
Οι ιθύνοντες του βελγικού συλλόγου βρέθηκαν στο Κάιρο τις τελευταίες μέρες για να διαπραγματευτούν την απόκτηση του πρώην παίκτη του "Δικεφάλου του Βορρά".

Τις δύο ομάδες πάντως χωρίζουν περίπου 3 εκατ. ευρώ με την Άντερλεχτ να ρίχνει στο τραπέζι και πρόταση για ποσοστό 20% σε περίπτωση μεταπώλησης του Σικαμπάλα.
Ο σύλλογος του Βελγίου πάντως φέρεται να έκανε την πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ γιατί το συμβόλαιο του Αιγύπτιου ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο και πλέον το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα κατατεθεί νέα προσφορά.

Η Άντερλεχτ επιχείρησε να αποκτήσει τον Σικαμπάλα το περασμένο καλοκαίρι αλλά η Ζάμαλεκ δεν ενδιαφερόταν να τον παραχωρήσει εκείνη την περίοδο. Μάλιστα την εποχή εκείνη και η Στάνταρ Λιέγης μπήκε χωρίς επιτυχία στο κυνήγι για την απόκτηση του.

«Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά των αθλητικών εισαγγελέων»

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, απέστειλε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ζητώντας την «παραίτηση των αθλητικών εισαγγελέων, οι οποίοι μεροληπτούν κατά το δοκούν».

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Μπέος απέστειλαν την παρακάτω επιστολή στην ΕΠΟ, σήμερα το πρωί.
 
 «                                                                                      Aρ. Πρωτ. 2191
                                                                                              26.4.2011
Προς:  Πρόεδρο ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο                   
Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. ΕΠΟ
Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 29-3-2011 έγγραφης καταγγελίας μου προς τον Κ. Φάκο και άλλους αθλητικούς φορείς και προς στήριξη των σχετικών ισχυρισμών μου επανέρχομαι με την παρούσα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα, παρά τα όσα έχουν συμβεί και τα όσα εγώ κατήγγειλα, ουδεμία ενέργεια έχει γίνει:

Έτσι, αφορμή της επιστολής μου αυτής είναι η ανεπίτρεπτη στάση και συμπεριφορά των Αθλητικών Εισαγγελέων κ.κ. Φάκου και Αντωνακάκη σε καίρια θέματα που πλήττουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, τους τελευταίους 2 μήνες το κύρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πλήττεται διαρκώς από άκρως δυσφημιστικές και προσβλητικές καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και με τη δέουσα προσοχή ώστε να διασταυρωθεί το κύρος και η αξιοπιστία των καταγγελιών αυτών και να αποδοθούν ευθύνες, εάν και εφόσον υπάρχουν.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ έχει επίσημα καταγγείλει όλες αυτές τις ανυπόστατες καταγγελίες που έχουν δει κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας, αφού μοναδικό σκοπό είχαν το προσωπικό όφελος του καταγγέλλοντος κ. Αλέξη Κούγια.

Μέχρι και σήμερα όμως, περιέργως κανένας πειθαρχικός έλεγχος δεν έχει ασκηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικούς εισαγγελείς κ. κ. Φάκο και Αντωνακάκη. Αλήθεια, δεν τους ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια;

Επιπροσθέτως, την 24η αγωνιστική της Super League, μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός-Ατρόμητος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέϊρα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου, από όπου και αναδημοσιεύτηκε από το σύνολο του αθλητικού και πολιτικού τύπου ότι «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ».
Επίσης, πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κώστας Πηλαδάκης, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου όπου και αναδημοσιεύτηκε από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ότι μέλη της ΕΠΟ έπαιρναν τηλέφωνο πριν από αγώνες διαιτητές για να τους επηρεάσουν.

Αλήθεια, υπάρχει κάτι που μπορεί να είναι πιο δυσφημιστικό από τα παραπάνω ώστε οι κ. κ. Φάκος και Αντωνακάκης να πράξουν επιτέλους το αυτονόητο;

Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ,

Επειδή τα πιο πάνω γεγονότα δείχνουν ότι οι αρμόδιοι αθλητικοί εισαγγελείς κ.κ. Φάκος και Αντωνακάκης μεροληπτούν κατά το δοκούν, επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θεωρώ πως για το καλό και το κύρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πρέπει να ζητήσετε την παραίτησή τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, ως μέλος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ζητώ την άμεση αντικατάστασή τους.
                                 Με τιμή

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

                         Αχιλλέας Μπέος»

Αποστολόπουλος : «Περιμένω την ευκαιρία απο τον ΠΑΟΚ»

Την διάθεση του να επιστρέψει στην ομάδα του  ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος με δηλώσεις του στο Libero FM

Για την καλή χρονιά που κάνει: «Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις. Ελπίζω να μου δώσουν την ευκαιρία οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Έχω κάποια επαφή αλλά ακόμα δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση».

Για το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ: «Είχα υπογράψει πέρσι τριετές συμβόλαιο και έχω ακόμα δύο χρόνια. Είχα κάνει προετοιμασία με τον κ. Σάντος το 2009».

Για την απόφαση του ΠΑΟΚ να στραφεί στα νέα παιδιά: «Είναι πολύ καλό για εμάς. Μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς και να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα».

Για τη συμμετοχή στις εθνικές ομάδες: «Ήμουν μέλος της εθνικής Νέων και φέτος κλήθηκα και στην Ελπίδων από τον κ. Γεωργιάδη. Με γνωρίζει από την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ.

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος: «Στην Ευρώπη πήγε φανταστικά και θα μπορούσε να προχωρήσει και άλλο. Στο πρωτάθλημα βγήκε η κούραση αλλά του χρόνου νομίζω ότι μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα».

Για τα δικά του χαρακτηριστικά: «Φέτος αγωνίστηκα ως δεξιός μπακ όλη τη χρονιά αλλά μπορώ να αγωνιστώ με την ίδια ευκολία και ως χαφ».
 

Ήρθε η ώρα για την κούπα!"

Μετά από δύο χαμένους τελικούς Κυπέλλου με τον Άρη, ο Κώστας Νεμπεγλέρας παρουσιάστηκε έτοιμος για τον τελικό με την ΑΕΚ και έδωσε το σύνθημα για την πρώτη κούπα στην ιστορία του Ατρομήτου.
"Ήρθε η ώρα για την κούπα!"
-Λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Σαββάτου με την ΑΕΚ, πως ετοιμαζόσαστε αγωνιστικά και ψυχολογικά ως ομάδα;
«Πλέον μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας ενόψει του αγώνα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική εβδομάδα για εμάς και θα τα δώσουμε όλα. Τις επόμενες ημέρες θα μελετήσουμε εκ νέου τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, αν και με τα ματς στη Σούπερ Λιγκ μπορώ να πω πως τους γνωρίζουμε καλά. Βέβαια, εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς έτοιμοι και να δώσουμε βάρος στην δική μας τακτική».