Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Pre-Game: Σάλκε-Μάντσεστερ Γ. (21.45)!!

Στο Γκέλσενκιρχεν διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός του Champions League ανάμεσα σε Σάλκε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις δύο ομάδες να είναι αποφασισμένες να πάρουν καλό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Σάλκε: Νόιερ, Μέτσελντερ, Σαρπέι, Ουτσίντα, Ματίπ, Παπαδόπουλος, Μαπουμγιόχαν, Χουράδο, Εντού, Φαρφάν, Ραούλ
Στον πάγκο: Σόμπερ, Πλεστάν, Εσκουδέρο, Κλούγκε, Καρίμι, Ντράξλερ, Χαριστεάς

Μάντσεστερ: Φαν ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Φάμπιο, Εβρά, Κάρικ, Βαλένσια, Παρκ Γι Σουνγκ, Γκιγκς, Ερνάντεζ, Ρούνεϊ.
Στον πάγκο: Κούστσιακ, Σμόλινγκ, Έβανς, Ράφαελ, Σκόουλς, Άντερσον, Νάνι

Κοινοί παρονομαστές των ομάδων

Ο βασικός επιθετικός της Σάλκε, Ραούλ, έχει «πληγώσει» στο παρελθόν τέσσερις φορές σε τρία ματς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στα προημιτελικά της σεζόν 1999/00 σκόραρε δις, ενώ τρία χρόνια αργότερα για την ίδια φάση βρήκε και πάλι δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Ντίμιταρ Μπαρμπάτοφ που αγωνίζεται στη Γιουνάιτεντ, πέρασε ως αλλαγή στον τελικό του 2002 ως παίκτης της Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία είχε ηττηθεί από τη Ρεάλ με 2-1, με τον Ραούλ να σκοράρει το πρώτο γκολ. Ως παίκτης των «ασπιρίνων» ο Βούλγαρος έχει 6 γκολ σε 11 ματς κόντρα στη Σάλκε.

Ο Ρούνεϊ έχει αντικρίσει κόκκινη κάρτα στο γήπεδο της Σάλκε, αγωνιζόμενος με την εθνική Αγγλίας στα προημιτελικά με την Πορτογαλία (Μουντιάλ 2006).

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ο Ρούνεϊ έμεινε εκτός από τη Γερμανία του Νόιερ στη φάση των «16». Ο Νόιερ όμως, είχε γνωρίσει την ήττα από τη Σερβία του Βίντιτς στους ομίλους, τη στιγμή που η Γκάνα του Σαρπέι της Σάλκε, είχε νικήσει τους «πλάβι» στην πρεμιέρα!

Ο Ουτσίντα της Σάλκε βρισκόταν στην ενδεκάδα της Ιαπωνίας με τη Ν. Κορέα του Παρκ της Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου, όπου οι Ιάπωνες είχαν επικρατήσει στα πέναλτι έπειτα από το 2-2 της κανονικής διάρκειας.

Ο Παρκ Γι Σουνγκ έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον Χαριστέα της Σάλκε στο πρόσφατο Μουντιάλ, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ στο νικηφόρο 2-0 της ομάδας του.

Ο Χούντελααρ της Σάλκε είχε αγωνιστεί και στα δύο ματς ως παίκτης της Μίλαν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009/10, όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν προκριθεί πανηγυρικά στους «8».

Φαρφάν (Σάλκε) και Μπερμπάτοφ (Μάντσεστερ) έχουν σκοράρει στο ίδιο παιχνίδι. 
Συγκεκριμένα, όταν η Αϊντχόφεν είχε κοντραριστεί με την Τότεναμ, οι δυο τους είχαν διαμορφώσει το τελικό 1-1, με την PSV να προκρίνεται στη συνέχεια στα πέναλτι (6-5) με αμφότερους να ευστοχούν από τα 11 βήματα!

Ο Πλεστάν της Σάλκε, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λιλ, είχε αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ στη φάση των «16» του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: